Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Smutsig hund!

Publicerad 2013-08-31 21:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Bus och lek!, Kompisar,

Idag var jag och Mio ute och busade med Smilla, hans nya kompis! Och skitig blev han! Efter duschen hade han ett riktigt ryck! Påväg till platsen där vi skulle träffa Smilla gick Mio emot elstängslet - igen! Suck. Han skrek till men denna gången vägrade han att gå efteråt! Inte ett steg. Fick bära honom till och från, locka med godis varje halvmeter men framåt kom vi knappt. Tillslut lämnade jag honom och gick. Det fungerade! Då kom han efter en kort stund rusande! Jag hoppas det inte sätter några större spår. Trodde han  hade lärt sig att man inte skulle gå emot det, men inte. 

Så här smutsig var han när han kom hem! Det blev svart vatten när han duschade och schamponering inför morgondagens utställning! :) 
 
 
 
 
 

Fågelhund?

Publicerad 2013-08-31 09:39:00 i Bus och lek!,

Mio hjälpte till att städa dammen och då hittade han sina fågelkompisar. Kanske är det lite fågelhund i honom i alla fall? :P
 
 
 

Agilitytävling!

Publicerad 2013-08-30 13:47:00 i 5. Träning, Utflykter,

Var på agilitytävling med Mio för några dagar sedan. Bra miljöträning och så är det ju kul att titta på. Har hopp om att Mio också kan tycka det är kul! Mio skötte sig finfint och höll sig lugn utan att försöka busa med alla. Dessuom träffade vi en söt portistik. 
 

5 och en halv månad

Publicerad 2013-08-29 22:49:00 i 9.1 Veckobilder,

Nu är Mio 5,5 månader! (I tisdags) Kan ju inte säga att veckobilden blev speciellt bra, Mio vägrade titta in i kameran. Ovanligt för att vara han, men men... Här är bilden i alla fall. 13,6 kg
 
 
Höjden har inte varit exakt tidigare då Mio inte vill stå still, men nu tror jag att det blev en mer korrekt höjd! Det strecket längst ut till vänster är det som gäller, det syns inte så bra men det finns där :P ca 46 cm 
 
 

Skogspromenad med Sacco

Publicerad 2013-08-28 22:35:00 i Kompisar, Promenader,

Idag var jag, moster F, Mio och Sacco ute i skogen. Idag är inte vilken dag som helst utan det är Saccos 10 års dag! Vi höll Mios tempo så det gick inte jättefort, men vad gör det när det är varmt och skönt ute? 
 
Världens bästa Sacco!
 
Mio fick gå i lina och han skötte sig jättebra! Han höll sig runt oss och väntade in oss då och då. Ibland känns han nästan lite lillgammal, hade väntat mig mycket mer bus och upptåg av en 5 månaders valp! Men en munfull komocka tackar han inte nej till! Han lyckades gå emot elstaketet, inte bara en utan två gånger! Första gången gick han in i kohagen under staketet. Han skrek till men fattade nog inte vad som hände. Sedan skulle han tillbaka till oss igen och gick emot staketet igen. Klanthund! Sacco är allt smartare (och mer erfaren...).
 
Så ska det ju springas med och då hänger kameran inte med längre...
 
Vill man ha godis kan man vara söt med.
 
"Kan Sacco kan jag" tycker Mio. Snart kanske, men än så länge får han krypa under!
 
Sedan ville jag ju ha ett fint födelsedagsfoto på Sacco och hans firare. Som vanligt lättare sagt än gjort...
 
Men vill man så går det! :) Stort grattis Sacco! <3
 
Frida
 
 

Valpkurs och djursjukhuset

Publicerad 2013-08-28 08:41:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden, Promenader,

Igår var Mio och jag ute på lite miljöträning igen. Idag fick vi "fel" bil, den enda som inte har bur eller bagageutrymme. Så idag fick det bli bälte! Det var något nytt, men Mio klarde det galant. Han låg stilla på sitt säte och var helt tyst.
Han börjar få lång lugg nu, men den är fortfarande för kort för att tofsen ska få sitta kvar någon längre stund.
 
Vi åkte i alla fall till djursjukhuset. Nej, det var inte Mio som skulle dit utan jag som hade ett ärende. Men passade på att miljöträna Mio. Dessutom fick jag en vikt på honom, 13.6 kg. Djursjukhuset var inte speciellt läskigt, det fanns ju massor med spännande dofter! Efter det gick vi en prommenad. Bilder på en sittande Mio är ju inte direkt ovanliga, måste lära honom stå fint med så det blir lite variation... Det får bli nästa gång! :P
 
På kvällen var det valpkurs. Idag var det spår och sök övningar. Detta tyckte Mio var riktigt kul! Man kunde riktigt höra hur han arbetade med nosen! Så det ska vi köra med. Fick beröm för hans kontaktsökande, så det har vi jobbat bra med (Fast han var ju väldigt kontaktsökande redan från början, så vi har nog inte jobbat så mycket som det verkar...). Undra var jag egentligen vill göra med honom? Jag vill testa agility. Spår skulle ju vara kul med! Och rallylydnad. Vanlig lydnad går jag gärna kurser, men kanske inte med tävlingsmotivation. Utställning verkar ju lite spännande med... Och canicross kanske skulle vara något. Mio får helt enkelt klona sig om jag ska kunna göra allt jag vill. Men jag får väl se vad han tycker är kul, det är ju han som bestämmer i slutändan.
 
 

Skälliga hund!

Publicerad 2013-08-26 21:31:00 i 8. Den första tiden, Minigos,

Suck! Jag blir så trött på att lyssna på Mios röst ibland! Han har fått allt jag kan komma på men fortfarande skäller han. Tror han är övertrött. Han brukar ju bli sådan då... Men det är jobbigt att lyssna på honom, speciellt när jag inte vet hur jag ska få honom att sluta! Hela förmiddagarna sköter han sig exemplariskt. Sovit mest, var ute med grannens barnbarn+kompis och gick och det har inte varit några problem. Men som allt för ofta är kvällarna ingen höjdare. Då vaknar han till liv och skäller. Hoppas det växer bort när han blir äldre. Jag vågar inte aktivera honom mer, är han övertrött blir det ju helt fel... Bara att hoppas att han somnar snart!
 
Så här är han väldigt trevlig!
 
Och precis NU gav han upp och somnade! :D Mina öron är lyckliga!!!
 

Mitt ben!

Publicerad 2013-08-26 08:59:00 i 8. Den första tiden,

Igår vaktade Mio sitt ben för första gången. Han har aldrig vaktat något innan så jag blev ganska förvånad. Jag hoppas verkligen att han bara fick ett ryck, för t.o.m jag tyckte nästan att han var lite läskig...
 

kanotutflykt

Publicerad 2013-08-25 15:57:00 i Bada och simma, Utflykter,

Nu kommer lite bilder från vår kanotutflykt. Mio ville som vanligt inte till bilen.
 
Väl på plats i kanoten satt han lugnt och fint eller sov. Första gången på vattnet! Men lite skeptisk var han allt till en början...
Sedan blev det ju såklart bad och fikastopp med! Mycket viktigt!
På ett annat ställe var det så grunt att man kunde gå mellan en ö och fastlandet. Det tyckte Mio var kul för han bottnade hela tiden!
Så tränade vi lite - i vattnet!
Att vara blöt och sedan springa upp bland våra kläder - det var kul!
Och bada lite till... 
Kul dag för både oss och Mio! :)
 
 

Sacco och Mio

Publicerad 2013-08-24 10:26:00 i Kompisar,

Mio har börjat växa till sig lite och Sacco har börjat vänja sig. I förrgår var jag ute själv med båda två och gick. Det krävs allt lite träning! :P Men jag tycker det gick bra! Vi klarade av flera hundmöten utan problem. När vi kom hem igen släppte vi dem i trädgården och för första gången lekte de! Det var så kul att se! Sacco brukar ju inte bry sig om honom speciellt, men denna gången så sprang båda två runt (även om Mio sprang dubbelt så långt). Sen lyckades jag äntligen få en bra bild där båda två tittar in i kameran! :)
 

Nyklippt!

Publicerad 2013-08-23 18:33:00 i 7. Pälsvård,

Nu har jag klippt Mio igen. Denna gången gjorde jag det själv, helt utan något godis! Det gick förvånandsvärt bra! Inte alls mycket tjafs och vi tog allt på en gång. Dessutom räckte maskinens batteri precis! Känns som att jag börjar få mer koll på vad jag ska göra och Mio har börjat vänja sig. Här har vi en före och efterbild i alla fall!
/Frida
 

Visingsöcykling!

Publicerad 2013-08-23 13:24:00 i Utflykter,

Nu kommer äntligen ett inlägg om vår cykelutflykt på visingsö! Här sitter hela familjen samlade i väntan på färjan.
 
Det var inga problem att åka färja, Mio sov mest. (som vanligt...)
 
Väl framme hämtade vi cyklar, vi hade hyrt en lådcykel för att få med Mio. Han hade sitt bilbälte på sig så han inte skulle kunna ta sig ur lådan. I början var han lite pipig, men sedan la han sig och sov. Någon gång ibland tittade han ut.
Glass åt vi också - gott tyckte Mio!
Vi stannade till och gick några hundra meter ner till vättern. Det var stora öppna fält så Mio fick springa lös. Han sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka - hundratals gånger! Mellan oss, från oss och tillbaka, tillsammans med oss... Jättkul! :)
Väl nere vid Vättern var det ganska blåsigt. Det var första gången Mio såg vågor! Lite överraskad blev han allt! Men går matte ut så kan väl jag? Tänkte han nog.
Sedan var det promenad tillbaka igen och mer springande. Skönt att han torkar sig själv! :P
Lite bilder passade vi på att ta med.
Sedan blev det mer cykling. Alla ville testa lådcykeln. Trög och tung var den, men det gick!
Vi mötte flera remmalag under dagen. Mio tittade nyfiket på dem när de åkte förbi.
Sedan var det dags att ta färjan hem igen.
I hamnen åt vi på resturang. Mio skötte sig fint och låg vid mina fötter och sov. (Kanske inte så konstigt efter den strapatsrika dagen...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 månader och 1 vecka

Publicerad 2013-08-21 23:00:12 i 9.1 Veckobilder,

12,3 kg och i princip oförändrad i höjd. Bild ville han inte heller vara med på, det var han lite för trött för. Snart syns jag inte bakom honom längre! :P
 
 

Duktig hund!

Publicerad 2013-08-21 22:51:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 8. Den första tiden, Allas favorit!, Kompisar,

Dagar som idag vill jag ha fler av! Han sov hela förmiddagen, mestadels i mitt knä. Vi var ute och lekte lite vilket resulterade i att ännu en hörntand lossnade. Påväg till mormor och morfar gick vi förbi ett fritids och en hel hög barn ville hälsa på honom. Han lät sig snällt klappas och la sig bara ner på marken. Till och med kramar acepterade han! Mötte flera personer som ville hälsa, han tittade på mig och brydde sig knappt om dem. Jag skulle få mata honom konstant med godis för han tittar ju på mig hela tiden! Kontaktövningar går med andra ord bra. Hos mormor och morfar var han med ute och lekte när jag jobbade med vattenslangen, sen ner i den jordiga slänten, upp i vattnet igen, slänten osv. Lerig och mycket lycklig hund! På vägen hem körde vi lite träning igen och hälsade på två av de hundar jag brukar gå ut med, shelties. Mio var inte jättepoppis, men skötte sig fint - han sov... :P Sedan träffade vi Sacco, mycket glad Mio! Hemma har han mest sovit, lite skällig sent på kvällen, men nu har han slocknat. Har fått så mycket beröm om vilken fin och lugn hund han är idag att jag kan leva på det länge! Dagar som denna vill jag ha fler. Ska komma ihåg att gå tillbaka till detta inlägget någon dag då han inte sköter sig... :)
 

Konfirmation

Publicerad 2013-08-21 10:26:00 i Mat,

Så har minsta syrran konfirmerat sig och då blir det tårta! Blåbärstårta - det gillade Mio!
Men man kan vara lite otålig när man väntar.
 
 

Sunny!

Publicerad 2013-08-21 09:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

 
Trots att de inte skulle skaffa en till hund så blev det så! Sunny har flytat in till Bo i vita huset! Roligt med att hon heter precis som Mios mamma. :)

Vattenkran tack!

Publicerad 2013-08-19 19:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Bada och simma,

Den senaste månaden har Mio upptäckt vattenkranen. Det började med en kran ute i sommarstugan som han lärde sig dricka från. Han sprang alltid hela vägen ner dit när han ville ha vatten och satt snällt och väntade tills någon kom, trots att hans vattenskål bara var några meter bort. Här hemma rör han sällan vattenskålen, nej, det är kranen som gäller! Han lägger sig inne på golvet i badrummet och väntar tills någon kommer och hjälper honom. Han har nu en pall han får stå på när han dricker och en egen handduk att torka av sig med. Mio är nöjd och glad och vi slipper droppar på golvet. :)
Ni som varit uppmärksamma kanske har märkt att alla Mios handdukar är blå. Det är hans färg. Jag hade tänkt mig rött, men så fick han mörkblått halsband - då blev han blå. (okej, han har en hel del rött också!)
 
 

Liseberg

Publicerad 2013-08-19 10:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Idag var jag och moster F på Liseberg. Nej, Mio fick inte följa med. Jag har alldeles för snälla föräldrar som kunde ta han om honom. Men jag var uppe tidigt och gick en rejäl promenad med honom. Han brukar sova som en stock på morgonen och verkade inte överdrivet pigg på att bli utsläpad i skogen så tidigt.Jobbar med övningarna från valpkursen, vissa går super, andra lite sämre. Men, men - träning ger färdighet.
 

Tandfen kommer inte till Mio

Publicerad 2013-08-17 23:48:00 i 8. Den första tiden,

Idag har Mio tappat båda hörntänderna i underkäken!!!! äntligen! Känns som att han är mindre nafsig nu, svårare att få grepp! De nya, permanenta hörntänderna är redan lite uppe. Bild kommer senare på vår kära piraya!
 
Tyvärr får Mio inga pengar från tandfén Kristina. Hon har nämligen lagt av med att betala ut pengar för tappade tänder då hon tycker det är jätteäckligt ;) 
 
/Fanny

Grännaberget!

Publicerad 2013-08-15 14:00:00 i Bildbomber, Utflykter,

Mio har varit med och ätit räkmacka på grännaberget. Eller, han åt inte räkmacka, han fick bara ett tuggben. Vi tittade på utsikten och han skötte sig bra! Här kommer lite bilder från tillfället.
 

Träflis...

Publicerad 2013-08-15 09:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Bus och lek!,

Jag som brukar säga att Mio knappt tuggar på något, men visst gör han det. Trä är en favorit! Han fick ett ben utsågat i trä som han älskar att tugga på. Men det finns ju även annat man kan tugga på... bordsben till exempel! Eller stolsben (vilket han nästintill tuggade av!). Spakar på min skrivbordsstol är goda och i lagom höjd. Har en bild, som dock är lite gammal nu, men ändå. Var dessutom hos en av mina bästa vänner, men hon brydde sig tack och lov inte alls om bordet.. :P
 

Mio får inte sova i sängen!

Publicerad 2013-08-14 16:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Förutom på ett ställe - i husvagnen. Vi lyckades aldrig få honom att stanna på golvet, han  klättrade över kompostgallren vi satte upp... Så efter 4-5 dagar gav vi upp. Han valde ett hörn där han sov.
Han fick ha sin egen filt där. Han sträcker gärna ut sig i sin fulla längd! Så galet charmig!
Men - endast där! Hemma är det golvet som gäller!
 
 

Portisklippt!

Publicerad 2013-08-14 08:59:00 i 7. Pälsvård,

Japp, nu har Mio fått portisklippning! Visst blev han stilig! Mio verkar dock lagom glad över detta...
Ja, nästan en riktig klippning i alla fall! En fejk-klippning! Syns tyvärr inte så tydligt på bilderna...
En riktig klippning lär dröja!
 
 
 

Mio hittar en skatt!

Publicerad 2013-08-13 10:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Utflykter,

I lördags gick vi på jönköpingsfesten, och Mio hittade en skatt på gatan - en napp!!! Vi märkte det inte först, och när vi till slut gjorde det hade han nappen i munnen såhär! 
 
 
Vår lille kille (som faktiskt inte är så liten, han blir nämligen 5 månader idag!)
 
/Fanny

Mio och Ozzy!

Publicerad 2013-08-13 09:26:00 i 6. Filmer, Kompisar,

I helgen hade Mio sin nya lekkompis Ozzy här, en schapendoes ägd av en av mina bästa kompisar. De hade jätteroligt och lekte flera timmar i sträck, har aldrig sett Mio så glad, första gången han får leka ordentligt med en hund! Lyckan var total! :D
 
 
Här är en liten film på när de leker, så otroligt roligt att se! :D
 
 
/Fanny

Blåbärsskogen

Publicerad 2013-08-12 16:21:00 i Promenader, Utflykter,

Vid besök i blåbärsskogen tidigare i somras blev Mio åksjuk på vägen in och spydde. Så andra gången vi var där gick vi in med honom den sista biten. 
Det tyckte Mio betydligt mer om!
Duktig på att gå "lös" är han med!
När man väl kom fram fick man ju sin belöning! Om man plockade den själv... Men det har Mio börjat förstå nu! Blåbär är en favorit!
 
 
 

Två stjärnor...

Publicerad 2013-08-11 14:21:00 i Bada och simma, Kompisar,

...på samma bild! En av sjö-art och en lurvig fyrbent art. Dessa var däremot väldigt olika och inte alls nära släkt trots att de båda är stjärnor. Stjärnorna fick i alla fall hälsa på varandra, den lurviga slickade på den andra, och tittade skeptiskt på alla ben som fanns på undersidan.
 
 
 
 

Åka bil

Publicerad 2013-08-11 10:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden,

Nej, det vill jag inte! Säger Mio. Han stannar på behörigt avstånd när han förstår att vi är påväg till bilen...
 
Till exempel på grusgången tog det tvärstopp! Härifrån syns inte ens bilen...
 
Eller när vi är på en parkering..
 
Så här blir det allt som oftast. Men med lite godis kan vi gå närmare. Men när han ska ut ur buren vill han hellre ligga kvar... Nej, jag blir inte klok på honom...! Dags för bilträning i alla fall! Han dreglar knappt längre vilket är väldigt skönt!
 
 

Mio är blåst!

Publicerad 2013-08-10 19:13:00 i Bildbomber,

Vissa dagar när vi var ute var det väldigt blåsigt. Då blev det många roliga bilder! Mio tyckte nog vinden var lite jobbig efter ett tag, det är ju första gången han stöter på hårdare blåst! Men nu blir det en bildbomb!
 
 
 
 
 

Den som väntar på något gott...

Publicerad 2013-08-10 15:08:00 i 8. Den första tiden,

De första månaderna med Mio har verkligen varit underbara! (även om man föträngt hur bitig och jobbig han var när han var riktigt liten ;)
 
Blir bara mer och mer sugen på att själv skaffa hund, en dröm jag precis som Frida haft hela mitt liv, och nu är det snart dags även för mig! Inom ett år hoppas jag att få hem min lilla Freddie. Namnet är redan bestämt sedan länge, han kommer namnges efter min stora idol, Freddie Mercury! :D
 
Har lite smått börjat införskaffa en del saker till honom (kläder och annat till mig själv tar jättelång tid att köpa och ofta blir det knappt ens av, men att köpa hundsaker är en helt annan sak!).
  Mio har mest blå saker, och jag har nu bestämt att Freddie har tema grönt! Hittills är en grön badhandduk och ett grönt halsband införskaffat!
 
Även om vi har Mio nu känner jag mig lite nervös. Kommer jag verkligen klara av en egen hund? Tänk så blir det ingen valp som passar mig och så får jag vänta ännu längre? Tänk om bla, tänk om bla, tänk om bla.... Undrar om Frida kände samma sak innan hon skaffade Mio o.O Det är ju trots allt ett liv jag får ansvar för, en livspartner för 10-15 år framöver. Ska bli så spännande!
 
(bilderna är från när mio var 4,5 vecka, 8 veckor, 15 veckor och ca 18 veckor)
 
snart är det min tur! /Fanny

Äventyrlig promenad

Publicerad 2013-08-09 14:14:00 i Utflykter,

Vi befinner oss i Bohuslän ute på en ö som heter Tryggö dit vi tagit oss vadande och vandrande över klippor och stenskravel. Det har tagit drygt en timme att komma ut till en folktom liten vik där vi nu ligger och snorklar ihop med en annan barnfamilj som besöker oss några dagar. Solen skiner och vinden fläktar.

Har simmat ganska länge och märker när jag kommer upp att vinden har börjat friska i. Vi skrattar, pratar och fikar i godan ro och ingen gör någon djupare analys av vad som har hänt med vädret. Vinden har väl ändrat riktning så vi får flytta på oss lite och sjunka ner i en klippskreva där vi får lite lä. Nu blåser det verkligen – vilken tur att det är varmt och soligt. Plötsligt vänder någon blicken ut mot havet och ser en svart vägg komma in mot kusten. Jäklar, åskfronten som skulle komma till kvällen är redan här.

 

Vi får eld i baken och snor snabbt ihop grejerna i alla ryggsäckar. Inser snabbt att vi aldrig hinner komma i skydd innan åska och störtregn kommer att braka loss över oss. Vi måste bort från klipporna som blir svåra och hala att gå och klättra på när det är blött.

                               
 

Närmaste möjligheten till något skydd överhuvudtaget finns vid sotenkanalen intill ett gammalt båthus men det är på andra sidan ön. Nu blir det en kapplek med tiden. Hinner vi bort dit före åskan eller kommer vi att få sätta oss på klipporna i hällande ösregn och se blixtarna vina ovanför huvudet på oss och lyssna på smällarna från åskan när det  mullrar bland klipporna. Tittar snabbt på Mio – det här kan bli en upplevelse som ger åskrädsla för all framtid både för honom och för oss. Med raska och då menar jag verkligen raska steg drar hela gänget iväg mot skyddet på andra sidan ön. Vi brukar alltid följa kustlinjen och strosa runt ön vilket tar några timmar men nu skenar vi iväg upp över berget  på en helt ny väg för att försöka korta av promenaden maximalt. Mio märker att något är fel och han börjar småskrika och gnälla där han knatar vid sidan av oss och vinden den blåser och solen skiner.

 
 

Stenskravel efter stenskravel passeras på vägen och Mios grupp blir allt mer efter de andra. Han ska lyftas i och ur ryggsäcken med jämna mellanrum för att ta sig över de värsta partierna.

 

Nu ser man äntligen kanalen och det branta klippiga partiet som leder ner dit. De första  i gruppen är redan nere och vi börjar hasa oss  nerför samtidigt som de första regndropparna faller. Mio ynkar samtidigt som vi jobbar oss neråt.  Väl nere på den plana ytan börjar regnet och det mullrar. De första i gruppen har redan nått båthuset och trycker under det utskjutande taket medan vi springer i regnet. Väl framme så öser regnet ner och åskan mullrar – tack och lov passerar den inte rakt över oss utan det blir att stå en halvtimme och vänta och huttra lite blöta som vi är. Försöker torka av Mio lite med hans sarong som han hittat i en klippskreva och nu är han lugn igen och bryr sig inte speciellt mycket.

 

Kanske borde man analysera lite bättre en annan gång varför det plötsligt blåser upp. Mio har hunnit uppleva fler åskväder sedan dess och då har han inte brytt sig så vi hade en väldig tur att det inte blev värre.

 

 

 

Damphund

Publicerad 2013-08-08 23:12:00 i 8. Den första tiden,

ÄNTLIGEN verkar det som att han har lagt sig! Han har dampat större delen av kvällen, men nu hoppas jag få en chans att bli klar med mitt cv. Skälla är han bra på, det tycker jag inte om. Vi gick promenad, tränat, han har mat och vatten, lekt... vad mer kan saknas? Försökt varva ner med, men det ville inte den lille herrn. Övertrött gissar jag... Tur att det inte blir så här ofta. Nu kanske jag får en stund att jobba i lugn och ro! Så kan det vara när man är småbarnsmamma... :P
 

Mio gillar inte matberedaren...

Publicerad 2013-08-08 11:31:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Jag och Mio skulle vara ensamma en stund på förmiddagen. Du kan väl baka något, tyckte hundmormor, så jag började kakor med hjälp av matberedaren. Fy vad det låter, tyckte Mio och la sig och surade i andra änden av huset... Men han somnade efter en stund. Han är så söt att man nästan vill äta upp honom istället för kakorna...
moster H

Avslöjad!

Publicerad 2013-08-07 13:14:00 i Bus och lek!, Mat,

Jag har aldrig tidigare tänkt på att hundar bara slickar sig uppåt! Nu vet jag det i alla fall och jag vet att Mio har fått grädde!
 

Valpkurs!

Publicerad 2013-08-07 10:29:00 i 5. Träning,

Så, äntligen, var det dags för vapkurs! Igår var nästan hela familjen med uppe vid JBK och var med på valpkursen. Måste säga att Mio klarade sig över förväntan! Han var skällig i början, han vill leka med alla och för att få igång dem skäller han. Jobbig, så det får vi träna på! Han drog mycket när vi gick i grupp, men det förvånar mig inte. När vi skulle in för teori trodde jag han skulle sitta och skälla och dra i kopplet hela tiden, men det gjorde han faktiskt inte. Han låg lite i mitt knä men sov större delen av tiden! När vi sedan fick lite övningar vi skulle göra klarade han dem galant! Vissa av dem hade vi tränat lite liknande saker hemma, så han kunde dem nästan. Riktigt kul var det! Nu ska det tränas massor! :)
 
 

4 månader och 3 veckor!

Publicerad 2013-08-06 23:21:22 i 9.1 Veckobilder,

Tyvärr kommer ingen 4,5 månaders bild eller vikt. Det blev aldrig av då vi glömde bort det nere på västkusten. Men nu kommer nästa bild, i tid denna gången! :) 10,8 kg väger pälsbollen nu (som faktiskt är mest päls...)
 
 
 

Idag är en stor dag!

Publicerad 2013-08-06 13:50:00 i 5. Träning,

För idag börjar Mio på valpkurs! Inte nog med det utan han fyller 4 månader och 3 veckor med! Nybadad och fin på köpet. :) Ska bli riktigt spännande att se hur han sköter sig på valpkursen! Jag har sett fram emot den länge. Ville ju egentligen att den skulle vara under sommaren, men då fanns det ingen.
 
Mio är så sjukt duktig på att posera sedan han läre sig att stanna kvar! Varenda bild man tar på honom blir ju bra... :P

Den stora selen...

Publicerad 2013-08-05 19:55:00 i 8. Den första tiden,

När Mio kom hade jag en liten och en stor sele, han börjar såklart med den lilla. Då var t.o.m den för stor på absolut minsta inställningen! Nu är den nästan för liten och det ser precis likadant ut nu som på bilden då! Galet vad fort det går!
 

Västkusten!

Publicerad 2013-08-05 14:10:00 i 8. Den första tiden,

Nu har Mio varit med oss på västkusen! Ramsvik närmare bestämt. Det har varit en spännande vecka för lillen med mycket klippor och folk. Det kommer att dyka upp bilder efter hand.
 
Innan vi skulle dit tänkte vi skaffa åksjukemedicin till Mio eftersom han har varit åksjuk. Men de såg ut som frågetecken när vi frågade om åksjukemedicin till hund och fick gå och läsa på. Det var tydligen receptlagt och fanns inte hemma. Men när man läste på internet verkade det finnans ett antal olika receptfria så vi blev inte helt kloka på det... I alla fall, han fick åka utan medicin. Ingen mat på mogonen och åkte tidigt för att det inte skulle bli allt för varmt. Vi fick stanna någon gång under resan och han dreglade lite, men det gick ändå bra tycker jag! :) Hemresan gick ännu bättre och han dreglade knappt något alls! Så för hoppningsvis växer nog åksjukan bort, vilket skulle vara jätteskönt!
 
Men, men - home, sweet home tycker nog Mio. Nu får han äntligen springa och busa i trädgården igen! 
 

Bada

Publicerad 2013-08-02 14:48:00 i Bada och simma,

Bada i sjö är kul. Bada i baljan är mindre kul. Mio visar sitt missnöje med både ljud och missnöjda blickar...
 
Men fin blir man ju efteråt, så det får han stå ut med! Det blir inte mycket kvar av honom när han blir blöt!
 
 

Snabbtorkande hund :)

Publicerad 2013-08-01 09:46:00 i Bada och simma,

Jag hade väntat mig att få torka hans päls med typ hårfön för att få den torr, men inte! Mio gosar ner sig i handduken och sen är han nästan torr!
 
Efter 10 minuter i handduken:
 
Väldigt skönt tycker jag! Speciellt när Mio gillar att mysa i handduken.
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info