Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Raketer och träning!

Publicerad 2013-12-31 13:49:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Bildbomber, Bus och lek!,

Redan igår hörde jag de första smällarna, idag har det varit en hel del. Mio skällde lite någon gång, men har annars inte brytt sig alls. Hoppas han tar nyårsafton med ro! Var och tränade på grusplanen idag och upptäcke att det låg smällare lite överallt där så det fick bli lite städning först. Så dumt att folk inte kan låta bli smällare och raketer! De borde hålla sig till en begränsad del av nyårsafton...
 
Träningen gick i alla fall bra! Vi körde mycket med varierade belöningar som kamp, godis, klapp och jaga boll. Bollen är roligast tycker Mio. Vi har fortsatt slipa lite på de gamla momenten, men jag har inte riktigt vågat lägga på något kommando ännu. Har även börjat lite nytt som slalom mellan benen. Det var riktigt kul! 
 
 
 

År 2013!

Publicerad 2013-12-31 11:17:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Här kommer en liten sammanfattning av året som gått.
 
I början av 2013 letade jag för fullt efter kennlar med planerade valpkullar. Jag hade ett par olika som jag var intresserad av. En av dem var Aquastar´s. Vi var där och hälsade på, tittade på babymagen och träffade hundarna. Riktiga goshundar! Här är en av dem (dock inte Mios mamma). 
Tiden gick och de andra valpkullarna jag hade på listan föddes en efter en, men Mio fanns inte där. Tillslut föddes Aquastar´s kull, den 26 mars närmare bestämt, och där var han!
Tiden gick långsamt, men tillslut fick vi träffa honom i verkligheten! Och visst var det honom jag hade väntat på!
Den 23 maj bar det av för att hämta hem honom. 
Det var mycket att göra under den första tiden! Mio blev som tur var snabbt rumsren, men pirayatänderna fick vi stå ut med ett tag! Ganska snart efter att Mio kommit hem tog jag (Matte) studenten! Självklart var Mio med i folkvimlet i sin lilla väska!
Någon portisklippning blev det inte, men nosen klipptes många gånger! Här är en bild från första gången!
Bad blev det en hel del under sommaren! Mio gick ut och doppade sig, kanske simmade ett varv, men sedan var det mysigare att ligga och sova i handduken. 
 
Mio firade sin första midsommar!
Tillslut, när Mio var 4 månader, började han att tappa tänderna! Det var en bra dag tyckte vi alla!
Vi bodde ute i sommarstugan nästan hela sommaren. Detta tyckte Mio var kul! Man fick vara ute nästan hela dagarna, springa och busa, gräva och upptäcka. Inte helt fel! 
I slutet av sommaren besökte vi västkusten. Då fick Mio bada i saltvattenför första gången! Mycket äverntyr på klipporna han vi också med!
 Självklart har Mio träffat mycket kompisar med. Absolut bästa kompisen heter Sacco, som även var mattes bästa kompis!
I början av hösten började Mio på valpkurs. Superkul tyckte både Mio och tvåbenta som var med på kursen. 
Sedan var det dags för hans första utställning. Jag hade inte jättestora förväntningar då vi bara tränat en gång innan och då hade det inte gått jättebra. Men det gick över förväntan!
Sedan var vi på en utställning till! Denna gång föll Mio inte domaren i smaken.
Men redan dagen efter tog vi revansch med BIM!
Tränat har vi gjort en hel del.
 
Tillslut blev han tillräckligt hårig för att kunna ha tofs.
I början av vintern fick Mio uppleva snö för första gången. En gång till och med riktigt mycket snö! Det var kul!
Tyvärr för inte snön med sig endast roliga saker. Fast jag föredrar nästan snöbollar framför pinnar...Dagarna för Mios byxor börjar bli räknade...
Mios första jul fungerade bra trots en skräckupplevelse när han mötte tomten.
Det har varit ett mycket spännande år! Mio har utvecklats något enormt, både mentalt och storleksmässigt! Komiskt nog så slutade året som det började - med en valpmage!
Gott nytt år!
 
 
 

Bilen...

Publicerad 2013-12-31 09:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio är inte åksjuk längre sedan ett par månader tillbaka. Nu kan vi köra på skumpiga grusvägar utan att han börjar dregla eller spy. Skönt! Men kul - det är det inte! Han har bara hoppat in själv en gång i sitt liv! Oftast stannar han några meter ifrån och jag får bära honom därifrån. Nu när han inte är åksjuk längre ska vi fixa en mysig bädd till honom att ha i buren så kanske den blir mer poppis!
 
 

Spökåldern?

Publicerad 2013-12-30 15:16:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Mio har nu tre gånger börjat skälla på personer vi mött. En gång på en granne som han hälsat på tidigare, när vi gick fram och hälsade denna gången var han lika glad som vanligt och slutade skälla. En annan gång var den en med huva som passerade. Idag var det en med någon form av utvecklingsstörning. Tidigare har han inte brytt sig speciellt om liknande personer. Men nu var de superfarliga! Kan det vara spökåldern som spökar?
 
 

Svampjakt!

Publicerad 2013-12-28 13:02:55 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Vår promenad blev härom dagen en svampjakt! Vi blev lite förvånade när vi hittade kantareller i slutet av december! En hel del till och med. Mio tyckte det var jättekul att springa off pist i hela skogen och rusa runt mellan alla i familjen. Tur att det finns någon som håller koll på oss! Han hittade dock inga kantareller, att de betyder godis har inte riktigt gått in ännu. Självklart var det extra lerigt där vi gick så han blev ännu skitigare än vanligt. Pinnar släpar han hem ett halvt ton. Men jag blir så lycklig av att se honom rusa runt lös i skogen så det spelar ingen roll!
 
 

Längtar efter snön...

Publicerad 2013-12-27 11:32:43 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Usch vilket tråkigt väder det är ute. Men när Mio är med så blir det mycket roligare att gå ut! Nu är det så lerigt och blött i skogen att det blir dusch efter nästan varje långpromenad. Detta älskar inte Mio... Det verkar inte som att han gillar att bli blöt ute heller för han försöker flyga när vi går i blöta områden och går inte i några vattenpölar. Lerig blir han ändå, men det skulle nästan vara ännu roligare om han skitade ner sig ordentligt! För min del spelar det ingen roll så länge Mio är glad! 
 
Mio när vi går ut i skogen en ganska "torr" dag på väg ut i skogen:
Mio när vi kommer hem:
Men kul har vi! Kom och ta mig!
 
 
 

Mios första jul - tomten!

Publicerad 2013-12-26 16:31:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Tomten kom ganska sent till oss i år. Mio hörde knackningar på dörren och rusade dit som vanligt. Utanför stod dock ingen kändis utan ett stort rött monster med stelt ansikte med massa vitt hår! MYCKET FARLIGT! Mio var INTE något fan av tomten. Hålla sig på avstånd och skälla var det som gällde. Inte ens när tomten bjöd på räkor kom han fram. Men så tog tomten av sig masken och då var det ju morfar! Inte alls lika farligt! 
 
Vem fick flest julklappar i år om inte Mio. Han förstod däremot inte poängen med att öppna dem utan fick lite hjälp. De mjuka paketen var bäst tyckte Mio! Han fick tre gosedjur, två aktiveringsleksaker och grisöron. (Även fönen var ju indirekt till Mio även om matte fick den...) Mio hade i vilket fall lite svårt att bestämma sig för vad han skulle leka med!
Lite senare fick Mio hälsa på tomten igen. Då gick det mycket bättre. Tomten fick sig till och med en puss!
 
Mio verkade gilla julen trots julbad och läskig tomte. Han önskade dock att han fått lite mer av julbordet...
 
 
 

Mios första jul - uppträdandet

Publicerad 2013-12-26 12:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Äntligen julafton! Denna natt sov vi inte hemma och det var första gången vi sov borta på riktigt! Mio skötte sig jättefint! (Även om det inte behövdes så fuskade jag lite med sängreglerna, men det ingen vet mår ingen dåligt av... Men det blev för varmt så han hoppade ner självmant!) Julafton börjar som vanligt med brasfrukost!

(Lägg märke till "God jul" bokstäverna på spiselkransen - de flyttar runt jämt och ständigt, men god jul - det står det aldrig!)
Så här glad var Mio på julafton!
Sedan var jag och Mio ute och tränade en stund. Något julväder hade vi då inte, bara massor med regn. Inte så kul... Vi vill ju ha en vit jul!
Julgran skapade i alla fall lite julstämning!
 
Sedan var vi iväg på vår årliga spelning. Det spelas en hel del instrument och sjungs i familjen, så på julafton brukar vi vara ute och spela på något äldreboende och lysa upp deras julafton. Självklart skulle även Mio vara med! Han hade två egna nummer som vi övat lite på innan. Han skötte sig jättebra! Hela första delen av programmet sov han backstage.
Eller ännu mer typiskt Mio...
Sedan skulle han fram och spela klocka. Tror vi fick en film på det... den kommer i så fall senare! Sedan skulle han även visa lite trick vilket också gick bra!
Mot slutet av programmet blev han lite otålig och något voff slank ut, men totalt sett var han jätteduktig! Sedan fick han gå runt och hälsa på dem som ville i publiken. Fick höra många fina historier om de hundar de hade för länge sedan. Vårdhund nästa? Kanske inte, men kul var det!
 
 
 

Mios första jul - julbadet!

Publicerad 2013-12-26 09:08:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Hemskt nog började Mios första jul med julbad dagen innan. Detta var, som vanligt, inte speciellt uppskattat.
"Nej, jag tänker inte titta på dig!"
"Vad är detta bra för?"
Väl färdiga upptäcker jag att handduken blev kvar där uppe, så det var en blöt kille som släpptes ut ur badrummet.
Efter det blev det en stund med fönen! Det blev tillslut en Metro airforce commander. Har inte hunnit testa den så mycket än och Mio har inte riktigt vant sig, men den verkar bra! Dock högljudd, men det visste jag redan innan.
Efter borstning så blev han en riktigt godluktande liten fluffboll!
Klar för att fira jul!
 
 
 
 
 
 
 

Dagen efter...

Publicerad 2013-12-25 15:56:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Det var full rulle igår med gäster och aktiviteter. Mio skötte sig riktigt bra! Idag har vi varit och lekt med en lika gammal tik - Mio tyckte det var jättekul! Nu ligger han helt däckad och sover! Jobbigt att fira jul och leka...
 
(Lägg märke till Mios väggkonst...)
 

Silverpinnen

Publicerad 2013-12-23 11:33:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer,

Mio har fått träffa flöjten nu, tror nästan att det är första gången. Det var inte helt lätt att låta bli att skratta åt honom!
 
En mycket konstig silverpinne som låter! Måste undersökas!
 
 
 

Mio bakar!

Publicerad 2013-12-22 10:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Idag bakade vi kakor. Mio tyckte att han kunde hjälpa till!

Hej matte, jag sitter här och ser väldigt söt ut!
Vad håller du på med föresten? Du verkar inte bra på det.

Jag ska visa dig hur man gör, jag kan sånt här vettu matte.
Du måste liksom slicka ut degen i formen så blir den jämt fördelad, du lär dig snart du med!!!
 
(nej, han fick inte slicka på degen, men han försökte flera gånger när han trodde att matte inte såg) :P
/Fanny
 

Mio samlar pinnar...

Publicerad 2013-12-21 21:25:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Promenader,

Är det inte snöklumpar så är det pinnar - i mängder! Efter en skogspromenad har jag alltid att göra en bra stund med att trassla ut alla pinnar som fastnar! De fastnar bara på bakre halvan av kroppen... Är det någon som försöker få mig att klippa honom? Inte än, men inom en inte allt för avlägsen framtid ryker nog byxorna. Än har jag inte tröttnat tillräckligt på att plocka pinnar.
 

Smart reflex!

Publicerad 2013-12-20 12:18:00 i Mios utrustning,

Har fått några reflexer med magnet från Jönköpings energi och dem är superbra! Går att fästa nästan överallt, lätta att flytta på och syns bra. Har satt en på kopplet, så skulle jag glömma reflex någon gång så finns den alltid där. Dessutom så kan jag hänga upp kopplet när vi tränar så blir det inte så blött.
 

Stadsbesök!

Publicerad 2013-12-20 08:03:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Var inne och miljötränade i stan igår. Han skötte sig jättebra! Att åka buss var inget problem, men han skällde till en gång när några sprang förbi utanför. Väl framme skötte Mio sig jättebra! Körde lite övningar, strosade runt bland människorna och tränade passivitet. Så lugn och fin var han! Sedan gick vi till en kompis. Då trodde jag verkligen att han skulle vara lite trött...men inte! Då skulle han leka, busa, skälla och visa sin värsta sida. Suck.
 
När vi väntade på bussen hem satt han lugn och fin som ett litet ljus igen. En man bredvid sa att han var så lugn och trevlig. Jag skrattade lite inombords.."du skulle ha sett honom för 10 minuter sedan..." 

Överraskade av mörkret!

Publicerad 2013-12-19 16:22:00 i Promenader,

Dagens skogsrunda blev lite längre än jag trott... Har gått där många gånger tidigare, men utan hund. Det är en jättefin runda det med - sålänge det är ljust... Jag är inget stort fan av skogen när jag är själv och det är mörkt. I den delen av skogen har vi tidigare stött på spår av vildsvin... Första delen går vid massor av öppna fält så där var det ljust, men sedan kommer man in i ganska tät skog och då blev det snabbt mörkare. Men Mio var helt fantastisk och höll sig nära mig på stigen hela tiden! Så skönt att han verkar ha så lite viltintresse! Vi kom i alla fall ut ur skogen innan det blev helt kolsvart och det hela var helt klart bra träning för mig själv!
 

Pengar...

Publicerad 2013-12-19 11:12:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Pengar känns definitivt mindre värda när de står som en siffra på datorskärmen. Använde leksakspengar på jobber och blev lite nyfiken på att se hur mycket Mio kostade i 500 - lappar. Då kändes det plötsligt mycket mer! (och det är ändå bara inköpspriset). Å andra sidan, han är värd sin vikt i guld! 
 
 

Snyggingen Mio

Publicerad 2013-12-18 17:32:00 i 5. Träning,

Tränar lite smått på att ställa Mio. Inte helt enkelt, men ibland går det riktigt bra! Har fortfarande lång väg kvar, men det går framåt i alla fall! Försöker få honom att hålla upp svansen själv, men jag vet inte om man kan lära honom det? Tror även att han är lite högre bak än fram, men det kanske växer till sig med tiden.
 

Mobilanvändning...

Publicerad 2013-12-18 16:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

En sak jag har tänkt på är hur många hundägare jag möter som pratar i mobil när de är ute med sina hundar! Jag tycker det är lite synd... Många ser väl en möjlighet att bli av med samtal som måste ringas, men för mig är promenaderna egentid med Mio. Då är det han och jag. Jag ser det även som en möjlighet att få vara offline och koppla bort facebook, samtal och det här med att hela tiden vara kontaktbar. Jag gillar inte att vara uppkopplad hela tiden men vill samtidigt "vara med". Då är Mio väldigt bra att ha! Men jag är inte perfekt själv, visst har det hänt att jag svarat på ett samtal - men det ska gå fort och jag undviker det så långt som möjligt! Kameran kommer däremot fram då och då, men då kan jag ju träna t.ex. stanna kvar samtidigt.
 
 

Tuggpaus

Publicerad 2013-12-18 15:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Ibland tar det stopp på våra promenader. T.ex. när Mio hittar en väldigt mumsig pinne. Då lägger han sig bara ner där han är och vill inte ta ett steg till - måste ju tugga lite på pinnen. Ibland kan man gå några steg till för att sedan tugga lite mer, gå några steg, tugga lite... 
Men matte! Måste du fota allt jag gör!
 
 
 

Glatt förvånad!

Publicerad 2013-12-17 22:45:00 i Kompisar, Promenader,

Idag på promenaden med Sacco var Mio lös i lina som vanligt. Så fick vi ett hundmöte och Mio var lite långt före mig. Men jag fick inte panik utan handlade förvånandsvärt lugnt och körde klara färdiga hit! Det fungerade perfekt! Jag blev helt chockad! Fick beröm av den andre hundägaren! Dock så ville både Sacco och Mio hälsa, Mio skällde och Sacco drog, men kände mig ändå nöjd med mötet.
 

Träningsglad kille!

Publicerad 2013-12-17 15:14:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Jag väntat och väntar, men ännu verkar Mio inte vara tonåring. I vissa avseenden - ja, men i många - nej. Just nu är han inne i en riktigt bra period! Vi har tränat en hel del senaste dagarna och han har sådan fokus!
 
Körde lite rallylydnad igår vilket han tycker är kul. Vi kunde sätta ihop tre övningar innan jag belönade! Tränade även med honom lös på ett inhägnat område i förrgår och han lyssnade prefekt! Körde lite nya saker med och han fattar dem jättesnabbt! Knappt något nosande heller.
Idag tränade vi på hans älskade grusplan igen. Belönade både med godis, klapp, lek med fotboll och dragkamp. Superkul tyckte Mio! Fantastiskt duktig med! Han kommer ihåg alla kommandon, fuskade inget och brydde sig inte om sina fans som gick förbi på gångvägen och ropade berömande saker till honom. 
Inne har vi kört lite trick. Han har lärt sig att spela klocka, dvs. slå på en klocka med tassen. Mellan (gå mellan mina ben) är han duktig på med. Han kan gå frammåt, svänga höger och backa mellan mina ben. Sitt fint tränar vi lite smått på med för att börja bygga upp balansen. Försöker även jobba med shaping.
 
 
Promenader med honom är supermysiga nu! Går han i lina håller han sig oftast inom mitt önskade avstånd. I koppel drar han inte och han bryr sig inte om människor och allt mindre om cyklar och andra hundar.
 
Skällandet är bättre, men det finns fortfarande mycket att jobba med på den biten... 

Jag som trodde att tonåringen var här för någon vecka sedan när han lyssnade allt sämre, men nu har det plötsligt vänt igen! Ska bli spännande att se hur han blir när det smäller till på riktigt!

Detta regn..

Publicerad 2013-12-17 11:01:00 i 7. Pälsvård, Bada och simma,

Det måste nästan ha kommit tillbaka bara för att Mio är nybadad!... Han var ju så fin efter badet så man knappt ville gå ut med honom i regnet! Hans tassar var tyvärr inte vita många minuter... Men så här fin var han i alla fall direkt efter bad och borstning!
 
Mycket jobb med pälsen nu. Slarvar jag två dagar blir det hundra gånger jobbigare den tredje. Men ännu tänker jag inte ge upp! 
 
 
 

Mini - led

Publicerad 2013-12-16 22:09:32 i Mios utrustning,

Många jag möter frågar om Mios lilla lampa och tycker att den är väldigt fin. Liknande finns att köpa på claes ohlson väldigt billigt! De är toppen, hunden (och du) syns väl i mörkret, de är lätta att fästa i halsband/jacka och batteriet räcker länge! Rekommenderas!
 

Tjejerna!

Publicerad 2013-12-16 16:09:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

I helgen var tjejerna här igen och det fungerade ännu bättre än sist! Mio lugnade ner sig fort och alla tre var riktigt duktiga.
Mitzie håller han sig på avstånd från, men Wilda är han gärna vid. Han vill leka, men hon verkar inte vija göra det... Jag har lite svårt att tolka dem. Mio kör sina vanliga lekinviter medan Wilda visar tänderna och nafsar för att i nästa sekund slå på honom med tassen. Det är dessutom oftast Wilda som går till honom... Men för det mesta så är det lugnt och de ligger mest och sover. Riktiga sötnosar!
 
 
 

Vill inte!

Publicerad 2013-12-16 11:00:00 i Promenader,

Mio protesterar mot selen. Väl ute är det inga problem, men inne gillar ha det inte! Han verkar helst vilja stanna inne och mysa! Jag hade nästan väntat mig en hund som skulle bli superglad när man nämnde gå ut, men inte Mio. Men när han kommer ut vill han inte in... hmm..lite beslutsångest kanske?
 

Cirkus...

Publicerad 2013-12-15 12:34:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Kompisar, Promenader,

Var och hälsade på Wippi under förmiddagen... vilken cirkus! Det visade sig att Wippi var i början av löp (vilket jag inte har lärt mig att fråga om...) vilket var lite krångligt. Lille herr hormonstinn vaknade till liv! Kopplet åkte på snabbt under promenaden och det var en portugisisk draghund jag hade i andra änden. En pipande sådan!
 
Sedan skulle vi fika med en skällande/pipande undulat som sprattlade som en hal ål. Vi försökte då stänga in Wippi i ett annat rum - Mio blev lite tystare men Wippi skällde istället. Suck... försökte sedan gå lite till men vi gav upp och åkte hem istället. Lille herrn har blivit tonåring på riktigt!
 
Tack och lov så verkar han ha väldigt lätt att avreagera och har varit lugn sedan vi lämnade, som om inget hade hänt! Några bilder blev det dock inte för jag hade alla händer upptagna... 

Usch för bad!

Publicerad 2013-12-13 22:51:20 i Bada och simma,

Idag fick Mio ta ett luciabad! Det tyckte i alla fall jag - inte han! Det brukar gå väldigt enkelt att bada honom, men idag var han inte lika samarbetsvillig! Han la sig inne i hörnet vid toan och tryckte. Han gick inte med på att gå in till duschen! När jag väl fått honom så långt som in i duschen stod han i alla fall still....nästan... Han tog myrsteg mot dörren, knappt märkbara men jag fick lyfta tillbaka honom gång på gång. Huvudet hängde och han tittade inte på mig en enda gång. Usch vad dum matte är! Men efteråt när handduken kommer fram blev jag mer omtyckt igen! Nästan torr nu efter en timme i handduk(ar). Ser fram emot när fönen dyker upp! 
 

Mio, skoflisen

Publicerad 2013-12-12 22:33:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

En helt vanlig kväll här hemma, Frida är borta och Mio ligger och sover ute i hallen, lugn och snäll. Trodde vi...
 
Plötsligt hörde jag mamma ropa: "NÄÄÄÄ MIO, USCH PÅ DIG, FY DIG!!!!" (och massa andra fula ord.)
 
Sprang såklart genast ut för att se vad som stod på. Mötte Mio i dörren till mitt rum, han verkade skämmas något alldeles otroligt mycket.
 
Mamma hade glömt ställa undan sina 1000-kronorsskor av läder och Mio hade inte sovit som vi trott, utan hittat dessa att tugga på. Det var därför han varit så tyst och lugn. Ajaj!!! 
 
Mio verkade förstått att han gjort fel så fanns ingen anledning att skälla på honom, det var trots allt mamma som lämnat sina skor framme. De andra var rätt sura på honom, men inte jag. Att inte lämna några värdefulla saker framme ensam med Mio tycker jag är rätt basic, då får man skylla sig själv lite (kanske lätt för mig att säga som inte fått något värdefullt uppätet förutom ett busskort för 700 som han tuggade sönder, men eftersom det slutade gälla några dagar senare gjorde det inte så mycket).
 
Jag gick in på mitt rum igen och hittade Mio liggandes och se ledsen ut i innersta hörnet av rummet. Där låg han kvar i säkert 30-40 minuter, när mamma gick förbi i hallen utanför rummet vände han bort huvudet. Han brukar inte gilla att sitta i knät när jag sitter i skrivbordsstolen vanligtvis, men nu hoppade han upp i knät på mig frivilligt och hängde som en hösäck i famnen på mig, lille killen då!
menmen, senare på kvällen hade han ryckt upp sig igen och var sitt vanliga jag :)
 
Vi älskar dig ändå Mio, trots att du är en skoflis! (hahah hans min denna bilden, typ "jag vet att du älskar mig, men du behöver väl inte kleta tjejbaciller på mig för det? tvåbeningar alltså..")  /Fanny
 
 

Fön...

Publicerad 2013-12-12 19:01:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Har gett mig in i djungeln av fönar... Det finns så enormt mycket och det är svårt att veta vad som är bra. Dessutom ska den inte allt för stor och inte för dyr. Lätt är det då inte! Just nu lutar det i alla fall åt en Metro airforce commander, men vi får se vart det slutar!
 
Har slarvat med att borsta honom någon dag nu - aja baja! Det blir ju 7 gånger så mycket jobb när man väl gör det... Portisklippning börjar bli allt mer lockande... :P
 
Här är lite bilder på pälsbollen...
 
 

Saknade snö

Publicerad 2013-12-12 12:17:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Mio saknar snön, precis som jag själv gör! Nu har nästan allt smält bort och det är lika mörkt och blött som innan. Mio går i alla snöhögar han hittar som fortfarande finns kvar! Men blöt som bara den är han när vi kommer in igen. Bjuder på lite snöigare bilder idag!
 
Är jag inte söt!?
Säger matte nej så är det nej!
Stor och stilig!
Men allt är inte positivt med snö! När vi kommer in efter en snöig promenad ser han oftast ut såhär! Bara att hoppa in i duschen!
 
 

Mio och katten

Publicerad 2013-12-11 16:26:00 i Kompisar,

När vi var ute på bondgården träffade Mio den grå katten igen! Ni kanske minns det tidigare inlägget? 
 
http://minmio.webblogg.se/2013/october/puss-pa-katten.html
 
(Bild från förra gången)

Denna gången var det 6 katter inne. 5 av dem var inte speciellt förtjusta i Mio och väste åt honom - men inte den grå! Den gned sig mot honom och Mio fick pussa den! De blev kompisar direkt, katten gick mellan Mios ben och Mio ville bara pussa på den (eller kanske smaka?). Det var så gulligt! Skulle vilja ha den katten, men det går ju inte pga allergin...

Klantig matte!

Publicerad 2013-12-11 15:03:28 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Klantig matte! Skulle öppna Mios matsäck och trots att jag tittade så jag säkert öppnade på rätt ställe - tror du inte att det blev helt fel! Lyckades skära upp den ovanför den tänka öppningen med stängningsmöjlighet! SUCK! Men, men...det var ju "bara" 15 kg... hmm...detg blev till att leta fram ett spännband!
 
 
 

Aj!

Publicerad 2013-12-10 17:00:05 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Promenader,

Tyvärr har snön nästan smält bort redan! Det var inte många dagar den fick ligga!
Efter en mycket slaskig promenad med Mio var det torkdags. Som vanligt såg jag att han hade släpat in pinnar i pälsen så jag tog tag i en av dem för att trassla ut den - men - det var en taggig pinne! AJ! Det var inte bara en utan ett helt gäng taggiga pinnar som snärjt in sig i pälsen! Stackars liten!
 

Träff med kusinen!

Publicerad 2013-12-10 12:45:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar,

I helgen var vi och hälsade på Mios kusin Max, 10 veckor! Kul att han flyttade så pass nära oss! Det blev en hel del bus! Max var lite försiktig till en början men sedan var det fullt ös! Här kommer massor av bilder från lekstunden!
 
Mio hade ett visst övertag... 1-0 till Mio..
Men Max var hal som en liten ål!
Akta dig! Jag är tuffare än du tror!
Tackling rätt i magen! Max jämnar ut, 1-1!
Lite stilla kunde de också vara, men inte många sekunder! Tänk att Mio har varit så liten!
Efter en massa bus vill man ju ut, men det förstod varken moster F eller jag så det slutade med en (förvånandsvärt) liten pöl på golvet... Suck! Men det är bara att skylla sig själv! Första gången det händer på ett par månader nu! Sedan gick vi i alla fall ut och busade istället. Ibland han Max knappt resa sig upp förräns Mio hade spungit omkull honom igen... Elak Mio!
Snömonstret kommer in och det tar en stund att torka honom!
Mer bus...
Försökte få en bra gruppbild, vilket var svårt!
Så stor han är! Tänker nog Max.
Tillslut gick det nästan i alla fall!
Här kommer några bilder på sötnosen Max!
Så här såg Mio ut när han var lika gammal som Max!
Ska bli spännande att se Max växa upp! En rolig kompis tyckte Mio!
 
 
 
 

Nyklippt!

Publicerad 2013-12-10 12:21:00 i 7. Pälsvård,

Tyckte att det var dags att snygga till lille herrn så letade fram rakapparaten. Har antingen lyckats med för kort eller ojämt, lite längre... Men nu tror jag det blev helt ok förutom att jag missade lite under hakan. Övning ger färdighet! Jag tycker mig ha sett två varianter av portis, en med lång, smal och spetsig nos som Mio och en med mycket kraftigare, kortare. Men jag vet inte om det stämmer... 
 
Före:
Efter: 
 
 
 
 

Pepparkaksbak!

Publicerad 2013-12-09 22:23:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Julen närmar sig och de första pepparkakorna är bakade! Tyvärr har vi ingen portisform så det fick bli varsin på frihand! Tyvärr flöt de ut lite när de gräddades och ögonen hamnade helt fel, men det är ju en bild från framtiden! Mio som är portisklippt tillsammans med den lille valpen Aslan! 
 

Snöööö!

Publicerad 2013-12-09 16:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Bildbomber, Bus och lek!,

Var en bit utanför stan och oj vad mycket snö det var där! Minst 50 cm om inte mer! Mio har ju bara sett lite snö innan så detta var nytt och spännande! Vad roligt det var att springa...nej, snarare hoppa runt i snön! 
Mio hade hela magen och benen fulla av snökockor när vi kom in igen! Funderar lite på att skaffa en overall till honom för att slippa det... Trött var han med! 
 
 
 
 
 
 
 

Torka torka torka. ...

Publicerad 2013-12-08 10:45:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Nu under hösten har det varit ett evigt torkande! Varje promenad slutar med en stunds torkande. Regntäcket har varit till stor hjälp, men bara tassarna tar en stund! När det frös slutade han att bli blöt - yes!
 
Så kom snön. ... Då släpar han in ett ton snöklumpar istället. Suck, ner i duschen och spola bort dem - sedan torka, torka, torka... Som tur är tycker Mio att det är lite mysigt. Letar nu efter en bra och inte allt för dyr fön!
 

Hundvakt!

Publicerad 2013-12-07 16:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Kompisar, Promenader,

Idag är vi hundvakt så tyvärr har det varit lite dålig uppdatering.
Till en början var Mio ganska stimmig och ville bara leka med sheltisarna, vilket de inte var lika pigga på. Men när vi hade gått en stund skärpte han till sig och det blev riktigt bra! Väl hemma så höll vi dem lite åtskilda för han var ganska på, men när de varvat ner släppte vi ihop dem vilket fungerar galant! Så skönt! Nu ligger de och sover i hallen hela högen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mys efter jobbet

Publicerad 2013-12-06 19:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Varje gång när jag kommer hem brukar jag sätta mig på golvet och hälsa på Mio. När han sprunit runt lite brukar han lägga sig vid min sida och bara mysa. Ofta lägger han sig på rygg och vill bli kliad på magen. Tyvärr var det lite svårt att få en bra bild...
Han har sina gosiga stunder! Skulle jag ta fram mobilen kryper han upp i knät - fokus på mig tack! Han har lärt sig att en mobil tar bort fokus från honom... 

Annars brukar han mysa i soffan med hela familjen på kvällarna, inte dumt alls!
 
 

Idag kom snön!

Publicerad 2013-12-06 17:13:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, 9. Unghundstiden, Bus och lek!, Promenader,

Nu har det snöat på riktigt! Trädgården var vit när vi vaknade i morse! 
 
Mio verkar ganska cool även när det gäller snö. Han tar det lugnt och sansat och nosar mest. Han har sällan portisryck över huvud taget! Han känns äldre än han är... just nu borde han vara en riktig tonåring, men jag tycket inte alls att han är speciellt jobbig. Men det kanske kommer - hans pappa var ganska sen... 

Här är lite bilder från vår promenad senare under eftermiddagen. Mycket uppskattat av oss alla! Måste även säga att Ice bugs var ett grymt bra inköp!
 

TBT

Publicerad 2013-12-05 20:22:12 i 8. Den första tiden, Kompisar,

 
 
 
Throwback thursday - det är knappt jag minns hur liten han var! Nästan lite synd att det gått så fort! Men nu ser jag å andra sidan bara hur söt han var, inte hur jobbig han var... 
Vi hade även med oss Sacco ut idag i regnrusket. Nu skiljer det inte så mycket på dem, men här är en bild från första gången de träffades...
 
 
 
 

Stolt matte!

Publicerad 2013-12-05 15:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

När jag var ute på lunchen tränade vi en stund på grusplanen. Efter en stund kom det några barn som ville klappa. Sedan kom det allt fler! Det var tydligen en klass som skulle spela fotboll där! Vi visade trix och de var mycket imponerade över hur lydig han var! Mio tog det hela med ro och var supercool! Inget hoppande eller busande, han nosade bara på dem.
 
Vilket var barnens favoritkommando då? Jo, pang! Visade det någon gång (och Mio utförde det exemplariskt!) och sedan stod hela gruppen på kanske 15-20 barn runt honom och ropade samtidigt "PANG!" varpå Mio la sig ner och "dog". Sedan upp igen med viftande svans, lite godis och så upprepades det hela! Sedan fick vi gå, trots att Mio klart och tydligt visade att han visst ville vara med och spela fotboll!  


Var så stolt över Mio som trots uppståndelsen tog det så lugnt och inte stressade upp sig! Så skönt att han är så stabil redan nu! 

Under dagen träffade jag på tre gäng med barn till som ville hälsa på honom och tyckte han var supersöt! Han är inte bara min lilla favorit...

 

Rutiner...

Publicerad 2013-12-05 12:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Vi har vissa rutiner här hemma som t.ex. vänta på maten, vänta innanför dörren mm... Men Mio har skapat sig ett gäng egna rutiner. Han ska dricka ur vattenkranen - inte skålen. När han har varit ute på en promenad - oavsett längd - så ska han ut i trädgården, leka lite med fotbollen och springa innan han är nöjd. Att gå förbi fotbollsplanen på promenaden likaså - dit ska man ut och leka (inte träna). Han svänger alltid in på grusplanen när vi passerar den - grusplanen = träna = kul! Tack och lov så är det inte några dåliga påhitt utan de går att acceptera, men han får inte altid som han vill! Ska bli intressant att se vad nästa idé blir...
 

Hundpromenad!

Publicerad 2013-12-04 12:14:00 i Kompisar, Promenader,

Har varit ute med Smilla, Mio och två flattar - helt underbart gäng! Mio fick för en gångs skull vara lös, utan lina - och han skötte sig super! Han håller sig till de andra hundarna vilket är jätteskönt! Han jagar inte heller, tror inte ens han vet vad "följa djurspår" betyder. Han vill bara leka! En trevlig promenad vad det!
 

Väckning...

Publicerad 2013-12-04 07:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio brukar vara den som väcker mig på morgonen. Till en början sitter han bara och tittar på mig, ibland vaknar jag, ibland inte. Då får jag en puss istället. Måste säga att jag föredrar det mycket mer än att bli biten i näsan som han gjorde när han var liten!
 

Duktig kille!

Publicerad 2013-12-03 17:25:14 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Promenader,

Var ute på en rejäl skogspromenad när jag kom hem från jobbet. Mio hade linan som vanligt, men idag var han annorlunda! Han höll sig inom min gräns på 10 meter! Och han var mycket kontaktsökande - kom ofta och gick vid vänster sida, väntade in mig, lyssnade! Jag var ganska förvånad! Så skönt att slippa tjata på honom att vänta in mig! Pinnar släpade han på som vanligt, både 5 meters pinnar och knappt synliga. Vi körde lite sök och godisträd på vägen och balanserade på stock och sten. Möten med människor klarade han kanon! Jag är stolt över min kille idag!
Kameran han inte med i svängarna...
Det var blåsigt på toppen av slalombacken!
 

Vänta vid trappan...

Publicerad 2013-12-03 13:15:29 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Hos mormor och morfar finns en källare. Mio får inte gå ner för den trappan, men envisas med att ligga och vänta vid den om jag går ner där. Ibland kan han ju stanna kvar! Jag skulle säga att han fuskar oftare när han ser mig än om jag försvinner ur synhåll. Jag som väntat att det skulle vara tvärt om!
 

Bomull i öronen...

Publicerad 2013-12-02 15:21:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 9. Unghundstiden,

Allt oftare har Mio bomull i öronen.
 
"Hit!" - Jaaa...ska bara nosa lite här först...
"Sitt!" - ...........Va? Sa du något?
"Stanna kvar!" - Okej! Hmm....jag hörde något (tittar bort)...nej! Matte går! Jag kommer!!!
"Stanna kvar!" - Japp! ....Där är en rolig pinne! Den hämtar jag!
"Ner!" - upp!
"Stanna" - Jag kommer snart!
"Stanna kvar!" - Vänta nu! Nytt kommando! Det kan jag inte!

Han hör vad han vill höra... Ibland är han duktig, men allt oftare gör han lite som han vill... Skönt att veta att det beror på tonårsfasonerna, annars hade jag nog fått lite panik! Vi har backat i träningen och kör mycket enklare varianter av allt. Ska ta fram anteckningarna från valpkursen och börja där igen!
 
 

Promenad med Smilla

Publicerad 2013-12-01 13:38:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag var jag ute med Mios kompis Smilla, en superhärlig welshtik. Det blev en skogsrunda och båda hundarna fick springa lösa (Mio i lina) och de skötte sig jättebra! Vi mattar var helt förundrade över hur duktiga de var. Fint väder var det med, känns dock inte som december! Fick några bilder från promenaden!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info