Mio och Aslan

Raketer och träning!
Redan igår hörde jag de första smällarna, idag har det varit en hel del. Mio skällde lite någon gång, men har annars inte brytt sig alls. Hoppas han tar nyårsafton med ro! Var och tränade på grusplanen idag och upptäcke att det låg smällare lite överallt där så det fick bli lite städning först. Så dumt att folk inte kan låta bli smällare och raketer! De borde hålla sig till en begränsad del av nyårsafton...
 
Träningen gick i alla fall bra! Vi körde mycket med varierade belöningar som kamp, godis, klapp och jaga boll. Bollen är roligast tycker Mio. Vi har fortsatt slipa lite på de gamla momenten, men jag har inte riktigt vågat lägga på något kommando ännu. Har även börjat lite nytt som slalom mellan benen. Det var riktigt kul! 
 
 
 
År 2013!
Här kommer en liten sammanfattning av året som gått.
 
I början av 2013 letade jag för fullt efter kennlar med planerade valpkullar. Jag hade ett par olika som jag var intresserad av. En av dem var Aquastar´s. Vi var där och hälsade på, tittade på babymagen och träffade hundarna. Riktiga goshundar! Här är en av dem (dock inte Mios mamma). 
Tiden gick och de andra valpkullarna jag hade på listan föddes en efter en, men Mio fanns inte där. Tillslut föddes Aquastar´s kull, den 26 mars närmare bestämt, och där var han!
Tiden gick långsamt, men tillslut fick vi träffa honom i verkligheten! Och visst var det honom jag hade väntat på!
Den 23 maj bar det av för att hämta hem honom. 
Det var mycket att göra under den första tiden! Mio blev som tur var snabbt rumsren, men pirayatänderna fick vi stå ut med ett tag! Ganska snart efter att Mio kommit hem tog jag (Matte) studenten! Självklart var Mio med i folkvimlet i sin lilla väska!
Någon portisklippning blev det inte, men nosen klipptes många gånger! Här är en bild från första gången!
Bad blev det en hel del under sommaren! Mio gick ut och doppade sig, kanske simmade ett varv, men sedan var det mysigare att ligga och sova i handduken. 
 
Mio firade sin första midsommar!
Tillslut, när Mio var 4 månader, började han att tappa tänderna! Det var en bra dag tyckte vi alla!
Vi bodde ute i sommarstugan nästan hela sommaren. Detta tyckte Mio var kul! Man fick vara ute nästan hela dagarna, springa och busa, gräva och upptäcka. Inte helt fel! 
I slutet av sommaren besökte vi västkusten. Då fick Mio bada i saltvattenför första gången! Mycket äverntyr på klipporna han vi också med!
 Självklart har Mio träffat mycket kompisar med. Absolut bästa kompisen heter Sacco, som även var mattes bästa kompis!
I början av hösten började Mio på valpkurs. Superkul tyckte både Mio och tvåbenta som var med på kursen. 
Sedan var det dags för hans första utställning. Jag hade inte jättestora förväntningar då vi bara tränat en gång innan och då hade det inte gått jättebra. Men det gick över förväntan!
Sedan var vi på en utställning till! Denna gång föll Mio inte domaren i smaken.
Men redan dagen efter tog vi revansch med BIM!
Tränat har vi gjort en hel del.
 
Tillslut blev han tillräckligt hårig för att kunna ha tofs.
I början av vintern fick Mio uppleva snö för första gången. En gång till och med riktigt mycket snö! Det var kul!
Tyvärr för inte snön med sig endast roliga saker. Fast jag föredrar nästan snöbollar framför pinnar...Dagarna för Mios byxor börjar bli räknade...
Mios första jul fungerade bra trots en skräckupplevelse när han mötte tomten.
Det har varit ett mycket spännande år! Mio har utvecklats något enormt, både mentalt och storleksmässigt! Komiskt nog så slutade året som det började - med en valpmage!
Gott nytt år!
 
 
 
Bilen...
Mio är inte åksjuk längre sedan ett par månader tillbaka. Nu kan vi köra på skumpiga grusvägar utan att han börjar dregla eller spy. Skönt! Men kul - det är det inte! Han har bara hoppat in själv en gång i sitt liv! Oftast stannar han några meter ifrån och jag får bära honom därifrån. Nu när han inte är åksjuk längre ska vi fixa en mysig bädd till honom att ha i buren så kanske den blir mer poppis!