Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Lekhumör

Publicerad 2013-07-31 14:42:00 i Bus och lek!,

Mio är leksugen, hans handske är suuuperrolig!
Men ibland går det lite vilt till och han råkar bita lite hårt i fel sak, men det händer allt mer sällan. :)
 

Vänta lite...

Publicerad 2013-07-30 14:52:00 i 8. Den första tiden,

Hallå!! Har Mio någonsin varit så här liten!!??
Den är från samma dag som han kom hem till oss, 8,5 vecka gammal. Han är ju fortfarande min lille kille!

Ny bekantskap!

Publicerad 2013-07-29 10:01:00 i Kompisar, Mat,

Nu har Mio träffat en näbbmus! Han hittade den inte, men fick titta på den på lite avstånd. Så söt tyckte vi andra och matande honom med en mask och lite falukorv! Mio ville hellre leka med honom, men helst av allt äta upp hans falukorv!
Han blev döpt till Torsten, det första namn som dök upp.
 
FÅR HAN ÄTA UPP MIN FALUKORV!! protesterar Mio
(Helt utan blev han dock inte... :P)
/Frida
 

Sommar!

Publicerad 2013-07-28 09:53:00 i 8. Den första tiden,

Dock ingen svensk sådan. Har det regnat två gånger hittills så är det nog bra! Varmt är det också! Jag trivs bäst när det är runt 20-25, detta är något över det...
 
När det närmar sig 33 grader i skuggan, då är det för varmt! Det tyckte Mio med. Skugga!!! Eller bada fungerar också. Tror han kommer älska snö då den kommer! 
 
 
 

Kisspölen...

Publicerad 2013-07-27 20:01:00 i Bus och lek!,

Plötsligt hör jag pappa ropa att Mio har kissat i hans säng! Jag kan inte tro mina öron utan viftar bort det. Men han fortsätter. Tillslut går jag dit och tittar, helt säker på att det är något annat. Mio skulle ju aldrig hoppa upp i mamma och pappas dubbelsäng - och kissa! Helt otroligt. Men när vi tittar på sängen ser det minst sagt misstänkssamt ut! Aningens färgat, både på täcket och i sängen. Men till Mios fördel - det luktar knappt något. Det kan både jag och mamma konstatera. Men, det finns ju inte direkt någon annan förklaring? En blöt handduk? Nej, det borde inte ge så mycket fukt. Vi kommer inte direkt på något annat heller. Mio är alltså grovt anklagad för detta brott. Pappa håller fast vid att Mio är skyldig.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det verkar så otroligt men vi kommer ju inte på någon bättre förklaring! Har ändå svårt att tro att det skulle vara sant. Mio ser ju så oskyldig ut...eller?
Men tillslut får mysteriet en lösning. Senare hittar mamma en väska med kläder som vi hade när vi var ute och paddlade. En dyngsur väska. Den låg på just den platsen i sängen tidigare under dagen! Det var dessutom endel vatten i kanoterna. Så mysteriet löstes och Mio är rentvådd från all misstanke! Skönt! Man vill ju inte ha en hund som kissar i sängen... :P
 

Mumsmums!

Publicerad 2013-07-27 16:40:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!, Mat,

När man går med Mio på promenad kan man hitta allt möjligt i hans mun. Först stannar man och tar ut en bajskorv. En stund senare en mycket platt, överkörd groda. Efter detta en död kopparödla! För att bara sekunderna senare ta ett par fågelvingar från honom! Ibland känns det som att man inte gör något annat! Visst, bland får han ha kvar ofarliga men för mig äckliga saker. Men det är nästan som presentöppning när man ska ta något ur hans mun - man vet aldrig vad det är! Men man vet mycket väl att han har något för han ser så skyldig ut! :P
 
På tomten hittade jag en liten levande kopparödla som jag hittade före Mio! Så söt tycker jag! :)
 
/Frida
 

Första tiden med Mio

Publicerad 2013-07-27 13:32:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden,

Hittills har Mio varit en helt underbar hund! Och han blir bara bättre för var dag som går! Han kan nu sitt, ligg, stanna kvar, vänta, varsågod, snurra runt åt båda hållen, tass och high five, nästan tack och kom hit (när det inte är något väldigt kul som händer). Gå fint i koppel har aldrig varit något problem. Rumsren har han varit sen han var 12 veckor. Han har inte bitit sönder något (förutom mina händer i början) och är inte så bitig över huvud taget. Han är lätt att hantera med, pälsvård, kloklippning och nosklippning mm har inte varit något större problem. Hade väntat mig mycket mer träning för att få det att fungera smidigt. Vad kan jag klaga på egentligen? Han är lite skällig. Och han har varit lite åksjuk i bilen, men det är nog allt. 
 
Men självklart, ibland frågar man sig själv hur jag ska orka med honom! Såååå jobbig!!! Men nästa stund tycker man att han är jättegosig och alldeles underbar. Känns som jag har valt helt rätt ras! Superskönt att han inte fäller!! Nu börjar han få lite storlek med. :) Lättlärd och smart! Sen är han ju väldigt vacker att titta på med! :)
 
Vissa saker som händer var irriterande och jobbiga just då, men nu ser man tillbaka på dem som en rolig händelse. Och valptiden ska väl inte vara allt för lätt heller! :P
 
Ser fram emot fortsättningen med min underbara kille!
                              
                   
 

Stolt matte!

Publicerad 2013-07-26 16:15:00 i Allas favorit!,

När vi var och badade härom dagen träffade vi en barnfamilj. Pappan i familjen kommenterade vilken söt hund vi hade. Efter en stund ändrades detta lite, han var det absolut finaste hund han någonsin sett! Stolt matte! :D
 
Familjen som kom efter dem tyckte också det var en jättefin hund. Han får fans vart han än kommer. Folk som vill hälsa på honom och prata. Jättekul! En liten kille som lekt en stund med honom sa sen till sin mamma att han tyckte att de skulle skaffa en hund med! Och visst är det så, han är ju världens bästa hund! ;)
/Stolt matte!
 

Omtyckt leksak

Publicerad 2013-07-25 16:09:00 i Bus och lek!,

Filtflätan är en av Mios favoriter. Den kan man kampa med och det gillar han mycket.
 
Senaste tiden har Mio blivit mindre intresserad av dragkamp och mer intresserad av att springa! Att bli jagad och att få jaga är det roligaste han vet! För det mesta är det dock han som blir jagad då man inte springer så länge före honom...
/Frida
 
 

Toaborste nr 2.

Publicerad 2013-07-24 12:02:00 i Bus och lek!,

Ni har antagligen redan läst inlägget om när Mio släpade runt toaborsten hemma? Annars finns länken till det inlägget nedan.
 
http://minmio.webblogg.se/2013/june/darfor-ska-man-stanga-dorrar-och-grindar-efter-sig.html#comment
 
I alla fall. Nu var det ju diskborstar som Mio hade lite förkärlek till. Numera har han för vana att springa ner till dasset för att han vill ha rinnande vatten från just den kranen. Denna gången var han ganska mycket före när han sprang ner. Men dricka vatten, det glömde han helt! Han hittade en diskborste! Och inte vilken diskborste som helst utan toaborsten!! Den gav han sig på och när jag kom då tog han den i munnen och sprang! Som tur är var det ju utomhus, så någon storstädning behövdes inte. Sen fick han inte med sig borsten speciellt långt. Svårt att springa fort och hålla i den samtidigt! Numera ligger den i alla fall högt upp utom räckhåll för Mio. Han kan bara drömma om att få tugga på den! :P
                            
 

Lite för snabb...

Publicerad 2013-07-23 15:52:00 i Bildbomber,

Ja, jag har länge försökt få några bra bilder på Mio in action. Lättare sagt än gjort, Mio är snabbare än min kamera... Antingen så blir det bara suddigt eller så finns bara delar av Mio med på bilden (eller inget alls...)
 
Då var de ovan de bästa jag lyckats med... Annars brukar de se mer ut som bilden nedan...
 
Men när Moster F skaffat en ny kamera - DÅ kanske vi kan få någon bra bild! :P
/Frida
 

Kompisar :)

Publicerad 2013-07-22 15:35:00 i Kompisar,

När vi var hos Wippi sist skulle vi inte stanna där, bara stanna till snabbt. När Mio hörde Wippi skälla blev han jätteglad! Han som inte gillar att åka bil blev plötsligt en hoppig, skällande sak som ville ut till henne! Han visste mycket väl var vi var. Men tyvärr, denna gång fick han åka därifrån utan att ha träffat henne. Det får bli någon annan dag! 
 
Men måste ändå bjuda på en fin bild på de båda sötnosarna!
/Frida
 
 

Tandfen på besök!

Publicerad 2013-07-19 12:07:00 i 8. Den första tiden,

Dagen innan 4 månaders dagen saknades plötsligt två tänder i överkäken! Det var Moster H som upptäckte detta. Lite förvånande då vi hade väntat att det skulle dröja någon månad till. Dagen efter var två i underkäken borta. Nu har det dock varit lugnt några dagar, men de nya tänderna börjar redan synas!
Ser fram emot en liten piraya/krokodil/hålslag igen... :P
/Frida
 

15,5 veckor!

Publicerad 2013-07-18 20:00:00 i 9.1 Veckobilder,

Nu, lite sent, kommer äntligen 15,5 veckors bilden! 8,7 kg var det...
Min lille kille är inte så liten längre! 
Nu är han ju över 16 veckor och då är det dags att börja räkna månader istället. 4 månader i tisdags! Tänk att han redan har bott här halva sitt liv!
 

Fruktstunden

Publicerad 2013-07-17 17:36:00 i 8. Den första tiden, Mat,

Mio har verkligen anammat barnens vanor. Fruktstunden var lite helig under hela deras uppväxt och aldrig serverades det mindre än tre frukter om dagen. Mio är helt galen i frukt och bär. Det tycks inte spela så stor roll vad vi erbjuder.  Blåbär -  mums,   jordgubbar – åh så gott,   bigarråer – då kan jag göra hur många konster som helst och kärnan som matte snällt bitit bort nosar jag straxt upp och äter den också,  banan – ja tack,  vinbär – okej, om du trugar men inte så många,  persika – jättegott.. ja listan tycks bli oändligt lång. Tror att han ska få följa med på självplock av jordgubbar nästa gång…

mormor

Krokodiler

Publicerad 2013-07-17 11:29:00 i 8. Den första tiden,

Vi har fått införa en ny sysselsättning på Häggeberg som heter krokodiljakt.  De små ”söta” pluttarna som han släppte ifrån sig som liten valp har förvandlats till stora krokodiler som gömmer sig överallt där man minst anar det. Visst har han favoritställen men man går aldrig säker när man släntrar runt på tomten eftersom han springer lös med mer eller mindre uppsikt hela tiden. Vi vill inte gödsla vår fina vildäng utan den skall vara näringsfattig så att ängsblommorna trivs.

 Gjorde ett besök hemma  i stan och blev alldeles förfärad när jag såg att vår gräsmatta hade fått ”pricksjuka”. Mörkgröna små  frodiga gräsfläckar i ett annars gult magert gräs. Varenda kissfläck har gjort resultat och vi som kämpat så i alla år för att hålla näringsnivån låg så att vi inte behöver klippa gräset varannan dag. Nu ser den ännu konstigare ut än den brukar…. Mio, du är avslöjad!!!  Fotografier kommer!

mormor

Mios valpsommar

Publicerad 2013-07-13 20:46:00 i 8. Den första tiden,

Mios valpsommar på Häggeberg väcker många minnen till liv från det att barnen var små. De uppförde sig ungefär likadant som Mio gör nu när de lekte helt obekymrade om att det fanns något annat i livet än att leka, äta och sova. Tomten är mycket omväxlande och ligger i en brant sluttning där det finns allt ifrån äng, skog, gräsmattor och branta stup samt en massa spännande små hus. Mio bygger hyddor i en stor jordhög – nästan som ett grävlingsgryt. Barnen byggde sina hyddor framförallt i träden men glädjen verkar vara densamma. Barnen plockade bigarråer från lekstugetaket och hade längdspottning med körsbärskärnor medan Mio nosar upp nedfallna bär under träden eller så blir han matad. Det finns ingen ände på vilka konster han klarar om det vankas bigarråer som godis. Kärnorna spottar han inte särskilt långt men de tycks komma ut den naturliga vägen. Mio har stollaryck på den förbjudna vildängen där barnen aldrig fick gå eftersom de trampade ner alla vackra ängsblommor som växer där men hur hindrar man en hundvalp från att utnämna denna äng till sitt favoritjaktställe. Det enda som inte Mio har gjort än är att sitta på lekstugetaket och fika.  Så fort vi vänder bort huvudet går han på upptäcksfärd på den stora tomten men han kommer så snart någon ropar.  Då kommer han som ett skollat troll rusande runt någon häck och man vet aldrig från vilket håll det blir och den lilla rumpan viftar så ivrigt att man nästan blir sjösjuk av att titta på den. Ja, ibland blir man lite avundsjuk på den lille krabaten som inte är så liten längre. I början på augusti ska han börja sin första grund kurs om det finns platser kvar på Häggebergs hundklubb för Frida har anmält honom.

 mormor

 

 

15 veckor!

Publicerad 2013-07-12 17:15:00 i 9.1 Veckobilder,

Någon15 veckors bild blev det inte, men en 15,5 veckors kommer så snart det går! Nu är han uppe i 8,7 kg! En stor ökning sen 14 veckors 7 kg! Men han har blivit lite mindre kinkig med maten nu, vilket känns skönt!

Mio hjälper till....

Publicerad 2013-07-10 11:34:00 i Bus och lek!,

Mio leker med allt möjligt. en favoritsysselsättning vid bygget är att sno arbetshandskar och rusa iväg med dem. Sen blir det jakt om man behöver dem  - ibland kan man förhandla fram ett byte men oftast vill han bli jagad. Snabbare hund får man leta efter. Frida har utvecklat en teknik där hon slänger sig efter honom när han passerar men oftast blir det platt fall på gräsmattan och en Mio som snabbt gör en tvärvändning och kommer tillbaka och buffar på henne för att hon ska skynda sig upp igen. Det är en lek som han kan leka hur länge som helst. 
Vi hittade bra små tomma askar som det varit spik och skruv i som var perfekta för honom att gnaga på och slänga omkring med tyvärr upptäckte Mio att det fanns fler askar än dem som han hade fått och han gjorde ingen större skillnad på  om det fanns skruv i dem eller inte. Man kan ju strössla gräsmattan med skruv snabbt och effektivt innan någon fattar vad han håller på med . Mio hjälper till......
mormor

Åksjuk...

Publicerad 2013-07-08 11:26:00 i 8. Den första tiden,

Mio har blivit åksjuk. Tycker synd om honom när han dreglar så mycket. Som tur är var det ganska länge sedan han spydde i bilen sist! :) Han stannar helst 10 meter från bilen när vi ska åka iväg någonstans, men lägger sig ner när han kommer in i buren. Ibland är det inte så farligt, ibland badar han nästan. Får hoppas att det blir bättre och ska nog försöka täcka över buren med något.

Å andra sidan så är han nästan rumsren! :) Det har inte hänt någon olycka inne sen han var 12-13 veckor! Så skönt! Nu vågar man ha honom inne på fler ställen än de utan mattor... :P

Mio busar med Selma

Publicerad 2013-07-06 14:38:00 i 6. Filmer, Kompisar, Utflykter,

När vi var på en friluftsgudstjänst hos några vi känner så var även Selma där. Henne har jag träffat några gånger tidigare, första gången när hon var liten valp. Mio tyckte om henne för äntligen var det någon som ville busa med honom! När man är ett litet barn är det inte helt lätt med två busiga hundar... Som tur är så är Selmas lillmatte van :)
 
 
 
Under själva gudstjänsten ville Mio bara bitas och inte alls vara stil. Som tur var hade jag Mioväskan med mig och kunde trolla fram ett ben som höll honom sysselsatt större delen av tiden! 
Nuförtiden har han även sitt rosa koppel nästan jämt. Varför? Jag gillar inte rosa! Jo, det svarta är lite för kort tycker jag. Jag har fått låna dem och han växer nog ur dem inom en snar framtid...
/Frida
 
 

tågåkaren Mio!

Publicerad 2013-07-05 16:00:00 i 5. Träning, Utflykter,

Mio fick hänga med och åka tåg en sväng! Precis som med rulltrappan var detta inte heller något problem, Mio lade sig tillrätta i fridas knä och sov hela vägen :)
Mio väntar på tåget
Skön säng! ;)
/Fanny

Påklädd Mio...

Publicerad 2013-07-05 09:36:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!,

Vi fick låna ett täcke till Mio för att han ska vänja sig vid att ha på sig ett inför framtiden. Han kommer inte ha kläder bara för att utan i så fall reflexväst, regntäcke, flytväst, klövjeväska eller liknande. Nu har han växt ur täcket, men någon gång hann han ha det iaf! Dock var han måttligt glad över det...
 
 
 
 
 
 

Promenad med Sacco

Publicerad 2013-07-04 14:28:00 i Kompisar, Promenader,

För några dagar sedan var vi ute med Mio och Sacco. Mio skulle antagligen gå hur långt som helst bara Sacco är med... :P Snällare hund än Sacco får man leta efter!
Det var inte lätt att få dem på bild samtidigt... 
/Frida

14 veckor!

Publicerad 2013-07-02 14:55:00 i 9.1 Veckobilder,

Så var Mio redan 14 veckor! Vart tar tiden vägen?? Nu börjar han kännas som en stor kille, men man tänker inte på att han växer så mycket. Det ser man först på bilderna... Här kommer i alla fall veckans bild!
Nu är han uppe i 7 kg och kan äntligen säga att han har växt om grannens katt! :P
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info