Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Små små fågelungar ....

Publicerad 2013-06-30 23:42:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!,

Vi höll på att tömma ett uthus på Häggeberg och kånkade på en massa grejor då Mio plötsligt stannade och intresserade sig för något utanför dushen ( en plats under en stor ek där vi har en utomhus dusch). Det var en fågelholk som trillat ned och som var ganska sönderslagen  - fronten stod halvt öppen och en del gammalt bomaterial hade trillat ut på marken. Mio stod med nosen inne i holken och sniffade.  Frida ropade till och fick honom att vända intresset åt ett annat håll men sen gick vi fram för att undersöka holken. Till vår stora förvåning var den inte tom utan 5 halvstora fågelungar fanns i och runt den. Försiktigt lyfte vi upp resterna av holken i en balja och hängde upp den i trädet igen tillsammans med alla fågelungarna. Det ska bli spännande att se om fågelmamman tänker ta hand om dem, hon flög oroligt omkring i närheten och lyssnade på ungarnas pip. Det var tur att Mio inte såg dem som ett mellanmål utan mest var nyfiken. Hans jaktinstinkter har hittills mest gällt humlor. Hela gräsmattan hemma är fylld av vita klöverblommor där det surrar runt massor av humlor. En av Mios favoritsysselsättningar är att smyga på humlorna och försöka fånga dem. Ganska ofta lyckas han men vi väntar på att han ska få sitt första stick. Vi får se hur länge det dröjer..

mormor
 

Grusgången

Publicerad 2013-06-30 14:37:00 i 6. Filmer, Bus och lek!,

Vi har en grusgång ute i sommarstugan. Plötsligt var det mer hål än grus. Vem kan vara den skyldige??
 
Mio är klart misstänkt!
 
 
 Tagen på bar gärning! Gärningsmannen försöker dock gå diskret därifrån när han märker att han är upptäckt... :P
/Frida

Hjälp!

Publicerad 2013-06-28 18:35:00 i 5. Träning, Allas favorit!, Kompisar,

Matte äter mig levande!
 
Men vad ska jag göra liksom? Han är ju söt som socker :)
 
Idag har vi varit ute och gått lite, ibland är det kul att lyssna, ibland är jag tydligen jättetråkig... Känns skönt att ha linan som en extra säkerhet! Börjat försöka träna stanna kvar nu. Inte haft full koll på hur jag skulle lära honom det så väntade lite. Svårare att lära om än att göra rätt från början! 
 
Vi träffade även Fia, den lilla vita snöbollen. När de sågs första gången var Fia större, sen var de ungef'är lika stora men nu är Mio om, med råge! De verkar i alla fall tycka om varandra! Fia verkar inte bli skrämd av honom som tur är :)
 
Vet inte om jag nämnt det, men de tre senaste gångerna vi har åkt buss har Mio fått nya fans i form av 5-6 åringar! Barn i den åldern tycker det är kul att prata och jag pratar ju mer än gärna om Mio!  :)
 
 
Nej, nu måste jag utnyttja den tid Mio sover! Håller på och ritar på ett nytt porträtt! :)
/Frida
 
 
 
 
 

Promenad till kossorna!

Publicerad 2013-06-28 10:18:00 i Promenader,

Nu har Mio sett sina första kor! Efter bara några hundra meters promenad hemifrån såg vi dem på lite avstånd. Mio var då måttligt nyfiken utan tittade bara lite kort...
 
Sen gick vi till ett ställe där man kom lite närmare. Först var Mio lite skeptisk och skällde något.
 
Sedan visade insåg han att här hade han ju kompisar att äta gräs med! Kul!
 
När de ätit ikapp en stund gick vi ännu lite närmare! Ingen liten skeptisk kille inte, nej, nu ville han snarare leka med sina nyfunna vänner! Kossan verkade inte lika intresserad av detta. :P
 
Duktig kille! Dit får vi gå fler gånger.
/Frida
 
 
 

13 veckor!

Publicerad 2013-06-27 20:02:30 i 9.1 Veckobilder,

Sent, igen! Men nu kommer bilden!
6,2 kg. Känns som han är ganska liten fortfarande... Ändå äter han bra. Men höjden växer han på i jämn takt. :) Han börjar bli en stor kille!
 

skor är mums!

Publicerad 2013-06-27 10:40:00 i Bus och lek!,

Mio vet mycket väl vad han får och inte får ha. Att han inte får tugga på skor vet han mycket väl, därför är det alltid de han tar först om han får välja.

Idag blev det lite tuggat på mammas dansskor, vardagsskor, våra träskor m.m. Mums säger Mio!

/Fanny

äckeldjur blir minigos!

Publicerad 2013-06-26 15:17:00 i Bada och simma,

 
  äckeldjuret
smutsvatteninte populärt!
lejonet Mio :D och frida spolar vatten på sig själv, hon kanske också var lite smutsig? ;) 
VID - very important dog, har ju en personlig torkare!
minigos is back!
 
/Fanny
 
 
 
 
 

Utebur

Publicerad 2013-06-26 11:00:00 i 8. Den första tiden,

Hos mormor och morfar får Mio inte vara helt lös i trädgården. Både för att det finns mycket mer saker han kan tugga på, men också för att han har börjat göra egna utflykter runt huset. Jag orkar inte springa efter honom hela tiden när jag är där, så han har fått en liten egen hage. Jag kan väl inte säga att han älskar att sitta där, men han finner sig i det. Får se om vi lyckas med någon annan lösning senare. :)
 
 

Oljudet Mio

Publicerad 2013-06-26 01:41:00 i 8. Den första tiden,

När vi fick hem Mio var han väldigt tyst av sig, men detta har sakta men säkert börjat ändras. Han skäller när folk kommer, när han är missnöjd med något, ibland helt utan anledning. Vet inte riktigt hur vi ska hantera detta, men antagligen kommer vi nog på ett sätt som fungerar. Det måste vi göra, för att ha en hund som skäller i tid och otid... INTE KUL!

Det är väldigt olika när han skäller. Ibland kan han ligga ensam i hallen utan ett ljud i en timme och ägna sig åt sina leksaker/sova. Men ikväll t.ex. har vi haft filmkväll och han har skällt HUR MYCKET SOM HELST! han har haft leksaker, mat, fått vara med oss, men ingenting verkar duga för han bara skäller ändå... knäpp hund?! :P
 
fanny

Fika på vattenpasset

Publicerad 2013-06-25 16:23:00 i Utflykter,

Underbar fika med fin utsikt och trevligt sällskap!
 
Mio busade runt, Wippi vill inte leka. Tråkigt tycker nog Mio... Tillslut somnade han under bordet, men det tog sin lilla stund.
Visst kan han vara jobbig, men när han väl skärper till sig är han helt underbar! :)
/Frida
 
 

"Herr mysplutt" heter plötsligt "äckelhunden" – Vad har hänt?

Publicerad 2013-06-25 11:17:00 i Bus och lek!, Utflykter,

Mio och Frida begav sig med raska steg iväg till bussen imorse. De skulle besöka Arnes jobb och ta lite förmiddagsfika där innan de tog bussen hem igen. En liten promenad var också inplanerad vid Munksjön.  Efter två timmar kommer de hem ganska trötta och Frida säger med orolig röst – lukta här!  Stinker jag? Jag sniffar på hennes linne och tycker inte det känns något särskilt. Har han spytt?? Ser syner om en nedspydd buss men nej..

- Äckelhunden har rullat sig i något stinkande obestämbart som låg efter en gångbana vid Munksjön. Förmodligen gödsel som skulle spridas ut i någon plantering får jag till svar. Hoppsan – han luktar faktiskt ganska illa och det hade inte varit kul för Frida att lyfta ombord honom på bussen. Trots protester fick han inte sitta i knät utan det blev golvet i bussen denna gången. Nu ska ”äckelhunden” bada och då förvandlas han förhoppningsvis till ”Herr mysplutt” eller ”Minigos” igen. Jag vill vara först att borra ner näsan i hans nytvättade päls.

mormor

 

Ensamhetsträning!

Publicerad 2013-06-25 10:05:00 i 8. Den första tiden,

Ensamhetsträningen går frammåt! Till en början var han bara själv korta stunder, t.ex. när jag gick och hämtade posten, duschade eller hängde tvätt. Nu klarar han 1-1.5 timme! :) Duktig kille!
 

Det outforskade vardagsrummet!

Publicerad 2013-06-24 23:52:00 i 8. Den första tiden,

Mio sköter sig riktigt bra, han blir bara underbarare för varje dag som går! Eftersom han blivit mindre bitig och det väldigt sällan händer olyckor inne har han sakta men säkert fått börja komma in i vardagsrummet - så länge han håller sig nära oss. Spännande tycker Mio!

/Fanny

Linan...

Publicerad 2013-06-24 13:50:00 i Bus och lek!, Promenader,

Linan är en jättebra uppfinning - man behöver inte hålla i den utan den släpar snällt efter Mio och man har en liten chans att få fatt på honom om något skulle inträffa.. Efter en liten stund händer detta. Mio och jag har total kontroll över varandra dvs vi är helt insnärjda båda två. Efter ett "stollaryck" då han rusat tre snabba varv runt mina ben och sedan roterar han några varv och rycker till när han inte kan röra sig längre. Det är tur att jag har hyfsad balans fortfarande - det kan jag tacka dansen för.. Denna gången slutade det väl men jag fick respekt för linan åtminstone när Mio sitter fast i ena änden
mormor
 

Midsommar del 3

Publicerad 2013-06-23 19:05:00 i 8. Den första tiden, Bildbomber,

Här kommer midsommarhälsningen från Mio som var superstilig i sin midsommarkrans! Men han ville inte ha på sig den speciellt länge... :P 
 
Knepet för att få den att sitta några sekunder längre:
//Frida
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar del 2

Publicerad 2013-06-23 14:53:00 i 8. Den första tiden, Mios utrustning,

Vi var på ett större midsommarfirande med dans runt midsommarstången och mycket barn! Låg i mitt knä och iakttog det hela med ro. 
 
Mor och son ;)
 
Mio fick hälsa på en bekants chuhuahua. Hon har världens lenaste päls! Man kunde ju knappt sluta klappa henne... :P
 
 
Här syns även hans nya halsband! Vi var alla trötta på att krångla med att knäppa de andra halsbanden. Mycket omständigt och Mio vill inte vara stilla så länge. Så när jag och Fanny var ute och hittade ett fint halvstryp fick det bli ett sånt! Så otroligt mycket smidigare! Jag tror även Mio håller med oss... :)
 
//Frida
 

Midsommar del1

Publicerad 2013-06-23 09:00:00 i 8. Den första tiden, Kompisar,

Det blev en hel del bilder under midsommar så delar upp dem i ett par inlägg. Vi var i alla fall i sommarstugan som vanligt. En hel del folk och flera hundar. 
 
Wippi och Mio fungerar bra ihop men Wippi är måttligt intresserad medan Mio vill leka. Det är inte lätt när man är en liten valp... :P Wippi är ju trots allt 10 år om en vecka!
 
Vi var även och plockade blommor till kransar.
 
 
Mio tyckte dock det var lite väl varmt så han sökte helst skydd i skuggan.
 
Hur söt får man vara???
 
//Frida
 
 
 
 
 
 

Åkt buss...

Publicerad 2013-06-22 19:00:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden,

...på golvet! Tidigare har han alltid suttit i mitt knä, men det går ju inte hur länge som helst så det är lika bra att han vänjer sig. Han bryr sig inte alls om den morrande bussen som till och med jag tycker kan vara lite högljudd ibland. Han lägger sig och sover istället! 
/Frida

Sovplatsen på verandan

Publicerad 2013-06-22 13:55:00 i Minigos,

Under pallen har Mio bestämt sig för att han ska sova. Det är hans plats!
 
Eller ja, det vill säga om det inte finns någon trevlig madrass... ;)
Moster H klagar inte...
 
 

Jag har ett monster under sängen!!!

Publicerad 2013-06-21 20:07:00 i Bus och lek!,

Hjälp! Jag hör hur det skäller och morrar där under! Hur ska jag nu våga sova i min säng!!
 
 
Hjälp! Det försöker komma ut!!!
 
Titta! Jag har bildbevis på att det finns monster under sängen!!! 
 
Så, om monster under sängen finns trots att vuxna säger att de inte gör det - då borde ju tomten också finnas! :)
/Frida
 

Utflykt till IKHP-stugan

Publicerad 2013-06-21 10:00:00 i Utflykter,

Jag skjutsade moster F till en fest vi naturare alltid har i slutet på vårterminen. Då fick även Mio följa med, lite bilträning och träffa folk är ju aldrig fel! Så här kul var det:
 
Utsikten kunde man ju inte klaga på heller...
/Frida
 
 
 

Tredje gången gillt!

Publicerad 2013-06-20 19:14:00 i Bada och simma,

Så har Mio fått bada igen! Denna gången ordentligt! Han är riktigt duktig min lille kille! Har lite filmer som kommer när jag får tid, men lägger upp lite bilder direkt.
Det var jätteskönt i vattnet tyckte både jag och Mio.
 
Världens mysigaste kille!
 
En varm handduk var inte fel efter badet!
 
Den somnade han i...
 
 
 
Riktigt imponerad av honom, men även de två chihuahuapojkarna som var med oss som också simmade. Lyckad dag :)
 
/Frida
 
 
 
 
 

Agilitybanan

Publicerad 2013-06-20 10:00:00 i 5. Träning,

Ni som minns kanske kommer ihåg att jag för länge sedan lovade lite bilder från agilitybanan. Först nu har jag fixat det! Men bättre sent än aldrig sägs det ju...
 
Mio är som alltid jätteglad när vi ska på promenad! Trots att linan åker på. Nej, jag litar inte alls på honom! Är man så tuff att man vågar jaga barnvagnar redan efter någon dag i nya hemmet skulle han nog inte tveka att sticka igen. Våra små utflykter blir i alla fall mycket trevligare och lugnare för mig när jag känner att jag har kontrollen.
 
Lillmatte, moster H, är också med idag! :)
 
Här har vi agilitybanan, den som förhoppningsvis kommer bli en av Mios favoritplatser när han blir stor.
 
Mio börjar med att testa solskyddet.
 
Eller tunneln, som det egentligen är. Detta förstår Mio ganska snabbt trots att det egentligen är lättare att springa runt den...
 
Mio poserar i tunneln, vilket var det enda hindret han fick testa. Kul utflykt för oss alla!
 
//Frida
 
 

Ny present!

Publicerad 2013-06-19 19:14:00 i 8. Den första tiden,

Ja, egentligen till mig i studentpresent, men om Mio är snäll kan han väl få låna den ;) Undra vad det kan vara!
 
Mycket väl inslaget! Varken jag eller Mio kunde gissa vad det var!
 
Eller? Mio läser vad det står på det spännande, stora paketet.
 
Självklart skulle Mio hjälpa till att öppna! Han måste ju se till att matte klarar av det!
 
Du är för långsam matte! Tycker Mio
 
Inte dumt alls ju! Jättebra faktiskt! 
 
Fast det kanske är bättre att ligga i mattes knä i alla fall?
Jag tycker dock att det är lite smått obekvämt att sitta där någon längre stund trots att Mio kanske skulle önska det.
 
Nej, det är nog bäst att ligga i sängen i alla fall. Eller hur Mio? Han har lite att växa i som tur är.
 
/Frida
 
 
 

vaccination!

Publicerad 2013-06-19 16:30:00 i 8. Den första tiden,

Igår var Mio hos veterinären för 12-veckors-vaccinationen. Under väntetiden väntade vi utanför, han låg snällt och tuggade lite gräs på gräsmattan. Han fick till och med beröm för att han var så lugn... fram tills han kom in i undersökningsrummet, för då var det slutvilat, nu skulle det busas!!!

Trots detta gick undersökning och vaccination bra och vi blev klara snabbt. Därefter följde en kort runda i stadsparken där vi tittade på när mamma dansade på fröjden.

Uppdateringen på bloggen har varit rätt dålig de senaste dagarna då jag varit på dreamhack de senaste dagarna, Hanna är på läger m.m. Och så saknar jag kamera, men det ska det ändras på ;)

Mio älskar kartonger. Och hallonbuskar. Vår trädgård är inte särskilt vacker nu när Mio pyntat den x)

Annars så blir Mio bara roligare för varje dag och jag blir mer och mer taggad på att själv skaffa mig ett litet yrväder!

i väntan på att komma in till veterinären
 
/Fanny

12 veckor

Publicerad 2013-06-18 13:30:00 i 9.1 Veckobilder,

 
 
Idag fyller Mio 12 veckor! Han har vuxit på höjden men oförändrad i vikt. Lite konstigt kanske? Tycker ändå att han äter bra... Men det skulle inte göra något om han la på sig lite, så smal som han är.
 

 

STUDENT!!!

Publicerad 2013-06-15 13:50:00 i 5. Träning, Allas favorit!,

Sjung om studentens lyckliga da´r! Igår tog frida studenten!!! Mio fick följa med och se på när hon sprang ut. 
 
Skolan är stor, med andra ord var det MYCKET folk där! Ljudet var högt, folk skrek, det var trångt och man blåste i tutor.... och Mio låg och sov i sin väska genom alltihop!!! o.O 
 
Först när lastbilarna skulle åka sin väg vaknade lillkillen. 
 
Därefter följde studentbjudning hemma då ett 60-tal personer kom förbi för smörgåstårta och tårta. Även här skötte sig Mio hur bra som helst, han låg och sov (gärna i knät på folk så han kan bli klappad och kliad under magen) eller busade runt med barnen som var här.
 
Bilder kommer när jag laddat ur kamerorna :)
 
/Fanny

under syrénbuskarna

Publicerad 2013-06-15 11:33:00 i 8. Den första tiden,

Mios favoritplats i trädgården är under syrénbuskarna där det är skugga under varma dagar. Det är tydligen också en väldigt bra plats att samla leksaker på hög, och om ett par skor saknas är det ett av de första ställena man bör leta på ;) /Fanny
 

Mios andra bad!

Publicerad 2013-06-14 06:09:00 i Bada och simma,

Efter att under några veckors tid ha samlat på sig en smutsinpackning var det idag dags för bad så att Mio är fin inför studenten. 
 va? vad gör ni med mig??? blöter ni ner mig? IGEN?
Ni kan ju inte göra såhär mot mig!!
Det är ju min extraordinära smutsinpackning!!! Brukar jag tvätta bort ert smink och era parfymer? Va??? va???
RIP smutsinpackningen *Mio, ledsen*
Ni ska allt få igen för det här!!!
 
Torkningen var desto mer populär, då somnade han i knät och älskade att bli ompysslad och torkad. Därefter när vi kom upp följde stollarycket då han levde runt som en galning, film kommer.
 
Imorgon väntar en ordentligt genomborstning, sedan är han redo för sitt första studentfirande!
/Fanny

Hundvakt åt krokodilen!

Publicerad 2013-06-13 23:33:00 i 8. Den första tiden,

Arbetet inför morgondagens student är i full gång och lotten att vakta Mio föll på mig. Yippie.... xD I början gick det jättebra, han låg och sov, men sedan vaknade han och blev en liten damphund. Man kan bli riktigt förbannad ibland när han bara känns allmänt omöjlig, men de där stunderna när han är gosig, när man tränar och verkligen får kontakt... alldeles underbart!
 
Mio tuggar på kartongen                             Mio tagen på bar gärning när han försöker ta sig ut bakom staketet
Mios "jag är oskyldig"-blick
,
valptänder är vassa!!!                   Mio drar till med en flirtig blick till sina beundrare, undrar om han går hem? ;)
 
vår snygging!
/Fanny
 

Den försvunna medaljen - ett äventyr i tre delar!

Publicerad 2013-06-13 16:03:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!,

 

Del1. Jag väcker Frida genom att dra henne i stortån vilket fungerar ganska dåligt. Går jag in i rummet riskerar jag att väcka Mio och det vill jag till varje pris undvika alltså lutar jag mig in över gallret och drar allt vad jag kan. Till sist vaknar hon sömnigt och jag väser att hon och Mio är ensamma eftersom alla har gått till skolan och arbetet, nu bör hon alltså inte sova alltför hårt….

Del 2. Mobilen ringer ilsket precis innan skolavslutningen ska börja i aulan och jag suckar och svarar. Fridas oroliga röst hörs i andra änden. Mio har nog ätit upp en medalj från en av badmintontävlingarna som hänger på rad ovanför sängen.  - Han gnagde på bandet och medaljen var borta när jag vaknade säger hon. Sen har han gnagt på fritidskortet för buss. – Bingo, jag ser 100 lapparna flaxa iväg – jäklar det dyra kortet gav ju fria bussresor hela sommaren… Ätit en medalj – det låter ännu dyrare. Undrar vad en magoperation på en valp kostar…. Minst 2500 för det är självrisken på försäkringen. Vi bestämmer att hon ska leta noga i hela rummet och se hur han verkar må innan vi gör något.

Del 3. Jag skyndar hem vid ett-tiden för att avlösa Frida.  Mio mår fortfarande  bra men ingen medalj.  Har fått många uppmuntrande historier om folk som dragit ut allt från tennissockar till nylonstrumpor den naturliga vägen på hundar. Suckar djupt och vinkar iväg Frida varpå jag går in på hennes rum för att titta lite. Börjar ett systematiskt letande. Tror inte tonåringar vet vad detta innebär men jag går ihärdigt genom Fridas säng. Lakan dras bort, påslakan och duntäcke frigörs, gräver mig ända ner till madrassen och tar bort allt. Kryper över sängen och tittar ner mellan madrasskant och sängstomme – där, något glittrar!

Ingen veterinär denna gången och busskortet var visst bara lite buckligt efter tänderna så det fungerar nog… SLUT

Mormor

 

Yes!

Publicerad 2013-06-13 09:17:00 i Bus och lek!,

+ Busskortet som var spårlöst försvunnet som jag tillslut trodde jag tappat är upphittat! :)

- Mio hittade det först.... :(

Klassfest

Publicerad 2013-06-12 22:35:00 i 8. Den första tiden,

Idag har Mio varit med mig och träffat delar av klassen. Till en början skötte han sig ganska bra, men sen blev han en liten damphund! Han blev för trött för det. Efter ett tag gick vi hem och han somnar i väskan på vägen :P Nu sover han på mina fötter.

I ena stunden är jag så trött på honom att jag inte vet vart jag ska ta vägen - men - så är det ju stunderna då han är den mest underbara vän man någonsin kunnat önska sig! Så visst, det är tidiga mornar, bitna händer och saker, kisspölar man trampat i och farväl frihet och socialt liv, men de stunder när vi ser varandra i ögonen, eller när han ligger och myser på mina fötter - då glömmer jag bort allt jobbigt och ser bara den underbara vän jag fått. Vi blir mer och mer ett.

Du och jag Mio. Min Mio. <3

11 veckor

Publicerad 2013-06-12 13:01:00 i 9.1 Veckobilder,

och en dag.... det är mycket nu i studenttider som ska hinnas med!
Här kommer i alla fall veckobilden!
Nu är han uppe i 5,9 kg och börjar bli lite jobbig att bära på någon längre sträcka... Tänk att han växer så fort!
 
 

Ett stort hål i gräsmattan!!!

Publicerad 2013-06-12 10:51:00 i Bus och lek!,

Brottslingen fångades på övervakningskamera mitt under brottets utförande. Detta verkade inte beröra brottslingen något, för några sekunder efter att dådet utförts sågs han ligga helt avslappnad på gräsmattan tuggandes på en hallonkvist som om ingenting hade hänt. sorry Mio, you are BUSTED!
Fanny
 
ärrendet (tillfälligt) avslutat /Fanny, detektiv

Monstret anfaller!!!

Publicerad 2013-06-11 19:48:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden,

Ensam med Mio och han har väldigt mycket energi, så bestämde mig för att lära honom "tass" vilket gick väldigt fort, han fattade efter bara några gånger. Började liggande vilket han förstod på bara några minuter, och när jag testade fungerade det i sittande också.Han är så duktig vår lille kille.

Mio är även en hallonmördare. RIP hallonbuskarna.

Det ska grävas i trädgården, innan var det bara runt kanterna på altanen men nu ska det börja grävas mitt i gräsmattan, han har börjat göra fallgropar för oss, undrar vad han planerar o.O ;)

Grannarna kör gräsklippare. Lite läskigt, men spännande sådär på håll. Mio skällde några gånger men satt sedan i en lång stund och såg på när den konstiga morrande varelsen rastades på hela grannens gräsmatta.

uppdatering: Och just nu är jag INTE kompis med Mio, han har massa överenergi och biter i allt!!! Handleder, handflator, armar, ben, fötter... Värker i hela händerna just nu, speciellt högerhanden. Ska nog ta en ipren när de andra kommer hem.

uppdatering igen; Lillen verkade förstå att jag blev riktigt sur när han rusade runt, skällde, grävde och bet (rip min händer också), för nu har han (efter att ha dampat runt ett tag till) kommit och lagt sig vid mina fötter som han tvättar grundligt, blicken han gav sa tydligt förlåt och det är klart jag förlåter honom.

Nu har han somnat på mina fötter, vår lilla krokodil.

/Fanny

Därför ska man stänga dörrar och grindar efter sig!!!!

Publicerad 2013-06-10 20:09:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!,

Kära Mio, varför är du så snabb på att upptäcka ”ostängda” dörrar??

 Idag när Frida och Fanny förmodligen i stor brådska försvunnit till kemibanketten var Hanna ensam med Mio. Tacka er snälla lillasyster för att hon är Miovakt så ni kan ge er ut och roa er….

Hans nya favoritleksaker är diskborstar och jag kan bara ana hans glädje när han hittade en jättestor sådan. Vi kallar den oftast för toaborste och den är välbegagnad och superäcklig. I ett obevakat ögonblick smet han in genom den öppna badrumsdörren (som aldrig ska vara öppen….) tog toaborsten och släpade snabbt iväg med den in i Fannys rum där grinden av någon outgrundlig anledning inte var stängd. Inte heller var garderobsdörren stängd där Frida hämtat en klänning till Fanny och min kära brudklänning hängde vit och lockande  svepande nere vid golvet. Vad han gjorde med toaborsten inne i Fannys rum och i hallen på vägen dit vet vi inte riktigt. Förmodligen släpade han borsten över den nytvättade klädhögen som låg i tryggt förvar på Fannys golv och väntade på att bli sorterad. Ett nafs i brudklänningens nederkant hann han också med samt en tur under Fannys säng där han lycklig gnagde på borsten innan han blev upptäckt och deporterad tillbaka till hallen där han ska vara med stängda dörrar och grindar omkring sig. Hans trofé toaborsten blev lika snabbt förvisad till toaletten. Suck nu återstår bara saneringsarbetet och inga barn råkar vara hemma…. Visst är valpar underbara!

Tandborste!

Publicerad 2013-06-10 13:58:00 i 8. Den första tiden,

Nja. okej då. Diskborste. Mio hittade ett helt gäng ute på Häggeberg. Han fick behålla dem, jag tyckte inte de verkade speciellt farliga för honom. Han kan ju borsta tänderna själv med den! :)
 

Sommarstugan!

Publicerad 2013-06-09 20:56:00 i 8. Den första tiden, Utflykter,

Långhelg och då passar vi på att åka ut till sommarstugan, Häggeberg. Mio får inte vara inne i stugan än då den inte är valpsäkrad utan han är på verandan. Men vi är ju ute för det mesta så det blir inte så långa stunder. Han klarar av att vara själv där mycket bra! Säger inte ett pip utan går bara och lägger sig. :) 
 
Han håller sig någolunda nära oss på tomten med än så länge, så inga större avgränsningar har behövts. Dock försöker vi bygga igen alla möjligheter att ta sig in under huset - för där gillar Mio att vara! 
 
Vi har varit lite promenader uppåt brukshundklubben, JBK. Smidigt att bo bara några hundra meter därifrån! Mio tittade runt lite där, bla på agilitybanan. En kväll fick Mio klara sig utan mig hela eftermiddagen till sent på kvällen. Men han hade ju andra delar av familjen kvar. Lite jobbig hade han väl varit men över lag hade det gått bra.
 
Skälla på krattor, spadar, vattenslangar och annat kan man också göra. Självgående gräsklippare är riktigt farliga!
 
Och sist, men inte minst - Mio har varit torr en hel natt! För första gången. Visst var jag ute med honom en gång, men han brukar alltid lyckas med någon pöl inne. Det gjorde han inte denna gången! :)
 
Avslutar det hela med en bildbomb!
 
 
Mio på sin egen veranda.
 
 
På verandan finns ett dumt galler. Det är ivägen tycker Mio.
 
 
 
Han är alldeles för söt för sitt eget bästa! Nästan så man äter upp honom!
 
 
 
 
Mio och jag tittar på när Moste F jobbar lite längre bort. Mio såklart med min fot som huvudkudde :)
 
 
De tre busarna!
 
 
Mio och sin favoritlekkompis!
 
På verandan har Mio sin egen sovplats - perfekt tycker nog både han och vi. Där är det ingen risk att man kliver på honom. 
 
//Frida

Bad igen!

Publicerad 2013-06-09 19:31:00 i Bada och simma, Kompisar,

Nu har Mio varit och badat igen! Denna gången vågade han gå ännu längre ut :) Wippi höll sig dock precis i kanten som vanligt. 
 
Idag var vi med Wippi igen, denna gången på badplatsen vid sommarstugan. 
 
 
Mio leker följa John... väl kamoflerad
 
 
Nej, ingen av dem vill titta in i kameran...
 
 
Jättevacker badplats med stenstrand och lite sand.
 
 
Huvudfotingen Mio! :P

Försmak av sommaren...

Publicerad 2013-06-09 17:07:00 i 8. Den första tiden, Kompisar,

Vi har varit ute på Häggeberg några dagar nu, därför lite sämre uppdatering. Har en hel del nya bilder! Har gått lite korta promenader, hälsat på Mios blivande brukshundklubb och badat mm. Mio sköter sig jättebra! Kommer mer uppdateringar när jag fått in alla bilder :)

Här är en bild på tre av mina bästa vänner :)

Mios sovstilar

Publicerad 2013-06-09 10:00:00 i 8. Den första tiden, Minigos,

På någons fötter:
 
På en filt i solen:
 
Bredvid sin filt:
 
På rygg:
 
På mage:
 
Under soffan:
 
Under sängen: (vanligast som en boll i ett hörn)
 
I någons knä:
 
I köket med huvudkudde:
 
Eller varför inte i någons hand... ;) Det var då det :P
 
 

Bra ras!

Publicerad 2013-06-08 17:20:00 i 8. Den första tiden,

Är än så länge grymt nöjd med rasvalet! Har tänkt på två stora plus
 
+ Fäller inget! Underbart! Det syns inte att man har hund för att det är hår på kläder, möbler i maten, bilen osv. Att till och med kunna klappa en blöt hund utan att få massa jobbiga hår som fastnar på en. Inte ett hårstrå har jag sett! Eller jo, mängder med långa, blonda... Fast de är ju mina! :P 
 
+ Han luktar inte hund. Inte alls. Knappt ens när han är blöt! Det är underbart! Jag badade honom för snart två veckor sedan och han luktar fortfarande gott! 
 

Favoritleksaker del 2

Publicerad 2013-06-08 14:29:00 i Bus och lek!,

 
När vi var hos mormor och morfar hittade Mio en dåligt pumpad fotboll. Den älskade han! Både att kampa lite med, men även att springa efter och tugga på. Det ser så kul ut när ha  försöker springa iväg med bollen som är alldeles för stor!
 

Mysplatsen under soffan

Publicerad 2013-06-08 08:05:00 i Minigos,

Mio älskar att ligga under soffan ute. Innan var det mycket smidigt att komma in där. Nu hör man ibland "dunk....dunk" när han slår i huvudet i den. Snart får han väl inte plats där...

Presenter!

Publicerad 2013-06-07 18:48:00 i 8. Den första tiden, Allas favorit!,

Har ju glömt att berätta att moster F:s bästa kompis var här igår med sin familj för att hälsa på Mio. Och de hade paket med sig! Det gillade Mio! Här öppnar han sitt allra första paket.
 
 
Mio älskar sina presenter! Mio vill ha mjuka paket, det är hans grej. Så presenterna var super tyckte han.
 
Han fick en skål, en pipleksak (hans första då jag undvikt sånna tidigare...:P) och tuggben. De var populära...
 
Sen, sist men inte minst, så var det ju denna, kanske en ny favorit? :) 
Glad Mio tackar för presenterna!
/Frida
 
 

Mmm...Tidning!

Publicerad 2013-06-07 12:20:40 i

Det var svårt att läsa JP idag... Jag läste del 1 och hade lagt del två på bordet. Mio smög sig genast fram, tog den och började bita i den! Efter en kort stund fick jag tillbaka den och började läsa del 2. Då tog han del 1 istället och sprang iväg med den! :P Efter lite jagande och bitande fick jag tillbaka den också. Busetrollet anfaller! :)

Morgongtrött

Publicerad 2013-06-07 09:42:00 i 8. Den första tiden, Minigos,

Jag börjar nästan tro att Mio kanske är lite morgontrött trots allt! Numera går vi upp en gång runt 6 tiden och sedan kan vi sova till framåt halv 9! :) De senaste dagarna har det varit så varmt att vi lagt oss på altanen när vi varit ute. Inte dumt alls!
 
 

Utflykt till Huskvarna!

Publicerad 2013-06-06 18:21:00 i Utflykter,

Matte frida är borta idag så nu är det resten av familjen som har ansvar för lillkillen. Idag har han busat runt hemma i trädgården (favoritplatsen är i skuggan under syrenbusken där han lägger sina leksaker på hög) och även följt med på utflykt till Huskvarna!
 
Mormor och morfar hade varit där och tittat på nationaldagsfirandet och efter det åkte jag, Hanna, Pappa Arne och Mio med dem till fiket Kroatorpet och åt en glass (Mio ägnade sig hellre åt att göra utgrävningar i jorden under bordet på uteserveringen). Sedan gick vi och tittade på båtarna i hamnen nedanför - spännande tyckte Mio!
 
Väl påväg hem i bilen somnade han som en stock efter att ha hållit igång ett antal timmar. Vårt lilla charmtroll. 
/Fanny

Tiden går fort!

Publicerad 2013-06-06 15:05:00 i 8. Den första tiden,

Tänk att det har gått två veckor sedan Mio kom hem! Tiden går fort! För en vecka sedan var vi påväg hem från Aquastars! Då hade vi inte en aning om vad som väntade. Nu känns det nästan som att han alltid har varit här. Kan knappt tänka mig hur det var utan honom. Han charmar alla som träffar honom (eftersom han oftast är på sitt icke bitiga humör då). Innan så var man osynlig när man var ute på stan eller gick någonstans. Nu tittar folk och ler, stannar och pratar. Jag har blivit synlig. Eller, ja, det är väl Mio som syns egentligen.. :P
 
Jag har blivit van vid att svara "måste se om någon annan kan ta hand om Mio" när kompisar frågar om vi kan hitta på något. Just nu kretsar livet runt honom. Men det börjar bli allt mer naturligt! :)
 
 
Han är helt underbar min lille kille! <3
 

Nyklippt nos!

Publicerad 2013-06-06 10:49:00 i 7. Pälsvård,

Så blev resten också klart! Nu ser han ut som en portis igen. Lite gnällig var han, men jag tycker ändå det gick bra. Det är ju trots allt första gången jag klipper med maskin!
 
Har kollat runt lite senaste dagarna på olika klippmaskiner. Det är ju inte helt lätt att hitta i djungeln! Samtidigt så blir Mio allt långhårigare. Men så kom vi på att pappa har en klippmaskin, Babyliss for men, som inte hade fungerat som han ville. Så den ligger bara och skräpar i ett hörn. Varför inte testa den? Det är värt ett försök! Sagt och gjort - det fungerade jättebra! Så jag har lagt ner tankarna på klippmaskin tills vidare! Så länge den här fungerar så är det ju bara onödigt att köpa en ny.
 
 
Här är i alla fall resultatet!
 
Före:
 
Efter:
 
/Frida
 

Favoritleksaker del 1

Publicerad 2013-06-06 09:07:00 i Bus och lek!,

 
Skurtrasan är en av Mios absoluta favoriter! Eller hans snuttefilt som den brukar kallas. Mio gillade redan från början att tugga på mattor, sina filtar osv. Då tog vi fram en skurtrasa som direkt blev en favorit. Den går ju både att tugga på och ha dragkamp med! Det gillar han!

Klippa nosen...

Publicerad 2013-06-05 22:56:00 i 7. Pälsvård, 8. Den första tiden,

... var allt ett litet projekt. Rakapparaten har dött och Mio vill inte riktigt vara med. Får ta det sen när han är lite tröttare och mer medgörlig. :P I alla fall, endast lite har blivit klippt så han ser allt lite rolig ut :P
 
 
Nu syns det i alla fall att jag har hund på riktigt - jag har ju hundhår på kläderna! :P 

Utflykt till Wippi

Publicerad 2013-06-05 18:55:00 i Kompisar,

Idag var jag, moster H och Mio och hälsade på en god vän och hennes västgötaspets Wippi. Dem har jag kännt väldigt många år och brukar vara en hel del i deras sommarstuga. Enligt mig är det en av de finaste platserna som finns! Mio tyckte det var jättekul att få träffa Wippi! Det får bli en bildbomb idag, blev en hel del bilder...
 
Mio och Wippi på deras första promenad tillsammans.
 
Världens vackraste västgötaspets!
 
Mio var duktig för han gick inte alls så långt bort! Litar inte på att han stannar än, men idag var han riktigt duktig! Vi gick till en vacker stenstrand som inte ligger så långt från stugan.
 
 
Här hämtade de pinnar i vattnet. Wippi gillar inte att bada utan går bara ut en liten bit i vattnet. Mio gick inte ut helt heller, men han får ta det i sin egen takt. Detta var ju första gången han såg en riktig sjö och inte bara vatten i en badbalja!
 
 
Mio ser så rolig ut när han blir blöt, nästan hela han försvinner ju :P Sånna smala ben!
 
 
Han är inte lätt att fota stående, han står liksom inte still tillräckligt länge! Så det får bli en sittande bild.
 
 
Sedan återvände vi till stugan. Måste bara visa några bilder därifrån, det är så fantastiskt vackert!
 
 
Där fikade vi och Mio passade på att ta sig en sovstund.
 
 
Mycket lyckad dag! Det var skönt att Wippi och Mio gick så bra ihop eftersom jag är hos henne ganska mycket. Visst fick Wippi säga till honom ibland, lite jobbig kan han ju vara. Han höll inte på och tuggade på allt som jag hade trott. Det finns ganska mycket att tugga på där, men han skötte sig jättebra! Stolt över lillkillen! :)
 
Mycket trött och nöjd Mio som återvänder hem igen. Fast egentligen ville han nog stanna kvar och leka en stund till... ;)
 
/Frida
 

Snäll hund

Publicerad 2013-06-05 11:21:00 i Minigos,

Mio blir bättre för var dag som går. Nu kan jag till och med leka med honom utan att han nafsar efter händer eller ben! Det är jättekul! Han tycker om att sova i mitt knä eller på min arm. Han är så fin!
Morfar
 
 

Mio tittar på Fridas bal!

Publicerad 2013-06-04 10:36:00 i 5. Träning, Allas favorit!, Utflykter,

Igår gick Frida på bal! (jag har sytt klänningen, måste bara berätta det för jag är så sjukt nöjd!)
fotad av min bästa kompis felix
 
 
och då var det självklart att lilla Mio skulle hänga med mig och titta på! I och för sig låg han och sov i sin väska nästan hela tiden ;)
 
Han går verkligen hem hos folk, man hör hela tiden "ååh vad söt, men gud vad gullig, titta på valpen, vad är det för ras?" osv. Roligt! Däremot är han inte jätteintresserad av främmande människor som vill hälsa på honom. Lite svansviftningar, nosa lite, bli lite klappad och sedan är det bra, då går han därifrån igen (finns mycket intressantare saker att titta på nere på stan) :)
 
Tyvärr har min kamera gått sönder och jag har fortfarande inte hunnit skaffa någon ny. Däremot tog felix lite bilder -->
jag och Mio i väntan på Frida, 
 
När vi kom hem från balen fick Mio bada ute i trädgården i sin badbalja. Lite skeptisk är han fortfarande men han tvekar inte att gå i vattnet, han doppade både tassar och mage (mer vatten fanns inte).
 
Sedan ska man rusa runt i trädgården, vara blöt och springa runt i hallonlandet där det ligger massa gräsklipp (mio byter färg till grönskiftande). Och så ska man försöka krypa under staketet, om man blir hindrad kommer krokodilgenerna fram och det ska bitas i allt (återigen är tummar väldigt populära).
 
Fått ett par nya bitmärken, men den här bitperioden börjar gå över mer och mer, han blir bättre för varje dag. Sedan är det väldigt svårt att vara arg på den lille, han är ju så underbar!
 
/Fanny

Den fruktade pirayan

Publicerad 2013-06-02 14:26:00 i 8. Den första tiden,

 
En bild säger mer än tusen ord...
 
/Mamma till en piraya/hålslag/krokodil etc..
 
Nej, men har ändå blivit mycket bättre med bitandet! :) Ibland tycker man att han är helt underbar när han kan leka på ett trevligt sätt medan ibland är man så trött på honom att man blir galen när han bara springer runt, skäller och bits. Speciellt när jag tittar på tv... :P Oftast är han övertrött. Men, men när han blir sån vet man att han snart kommer somna och bli en trevlig hund igen :P

Godmorgon!

Publicerad 2013-06-02 09:19:00 i 8. Den första tiden,

 
Lilleman vaknade precis så har inte några nya bus att skriva om för tillfället. Kör på några bilder istället :) Sista bilden är mest för att det är en av få bilder där man faktistk ser hans fläck i nacken, inte för att den är bra... :P

Trött Mio

Publicerad 2013-06-01 22:21:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden,

 
Vi var en stund hos mormor och morfar och åt mat. Mio busade i trädgården och tja, övertrött är nog bara förnamnet. Skulle ut och kissa honom i trädgården men inte. Han la sig bara och skulle sova. 
 
Lyckats få en riktigt skarp bild för en gångs skull! :)
 
Juste - nu kan ha ligg med :) 

Utflykt till sommarstugan

Publicerad 2013-06-01 14:39:00 i 8. Den första tiden, Bada och simma, Utflykter,

Idag åkte vi till sommarstugan. Mio fick testa sin bur för första gången och det tog han med ro (som med det mesta... :P). I början gnällde han lite, men sedan låg han och vilade större delen av vägen. Mycket duktig! :) Än så länge är den lite stor, men det han växer i den.
 
Väl ute fanns det MYCKET nytt att undersöka. Det blev mycket "nej, det får du inte ha!" eftersom det är så stort och det är omöjligt att plocka bort allt. Så det som var ofarligt fick han ha i alla fall. Han är ju en valp trots allt. Var lite orolig att han skulle gå på allt för långa upptäcksfärder, det är en ganska stor tomt, men han höll sig för det mesta med oss. Men han är modig och vågar göra mycket själv!
 
Sedan hittade vi ett lock till en badbalja som vi fyllde med lite vatten. Mio tvekade inte på att gå ut i vattnet :) Han kanske blir en riktig vattenhund när han blir stor :)
 
Sedan var det såklart kul att hoppa efter kameran. Men självbevarelsedrift saknar han allt när han hoppar ner för trappsteget till verandan...
 
 
Tugga ben var inte heller dumt när man sprungit runt som en galning. Söt som socker :)
 
 
Varmt var det också och då blir man törstig. (Pälsen på nosen börjar allt bli lång igen... och jag har inte skaffat någon rakapparat än...)
 
 
Väl hemma igen somnar han gott på mina fötter. Nöjd Mio och nöjd matte :)
/Frida
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info