Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Underbar kvällspromenad

Publicerad 2013-05-31 22:04:00 i Kompisar, Promenader,

Dock utan Mio. Jag lämnade honom hemma med de andra och gav mig ut och tränade lite med Sacco. Helt fantastisk prommenad i kvällssolen! Längtar tills Mio blir tillräckligt stor för att följa med mig och Sacco upp dit och bli en del av mitt paradis :) Än så länge är det du och jag Sacco <3
 
Sacco är lite av en förebild för mig, en bild av hur jag vill att Mio ska bli. Även grannens hund är ett praktexemplar när det gäller lydnad! Tänk om Mio kunde bli lite som dem en dag... 
 
Får försöka visa mitt paradis med några bilder, även om de inte gör det helt rättvist ;)
 
/Frida

Gräset är grönare på andra sidan...

Publicerad 2013-05-31 15:31:00 i Bus och lek!,

Vid vattentunnan fanns tydligen något väldigt spännande. Eller är det under den? Här är det i alla fall kul att gräva. Pappa försöker lägga igen med sten, men då flyttar sig Mio bara åt sidan. Det finns även ett ställe vid staketet där det är väldigt kul att gräva! Där finns det numera stängsel. Då sticker vi till krusbärsbuskarna istället och leker jurrasic park. Mycket kul då ingen kan komma åt mig tycker Mio. Stängsel där med kanske? :P
Sagt och gjort - då ger sig Mio på grannens staket istället.
 
Är det verkligen så att gräset är grönare på andra sidan?
 

Möte med tvåhjuling

Publicerad 2013-05-31 08:02:00 i 5. Träning,

Ja, man ska börja tidigt! När Mio blir lite större kommer det bli en hel del cykling, men det dröjer ju gaaanska länge till. Men att gå lite bredvid cykeln i trädgården kan ju inte skada. Mio verkade inte speciellt störd av cykeln utan traskade glatt på efter den.

Utflykt till stan

Publicerad 2013-05-30 18:22:00 i 5. Träning, Utflykter,

Idag skulle jag ner och titta på kusinens bal och då fick även Mio följa med. Det är första större utflykten för lillkillen men jag skulle säga att han klarade den galant! Det hela börjar med en bussresa ner till stan, Mio sover större delen av vägen och bryr sig inte om att han åker buss alls!
Sedan stod vi ganska länge och tittade på balen med mycket folk runtomkring. Trots detta sover Mio som en stock i sin väska. Cool kille :P När vi ska börja gå in mot stan vaknar han och får gå. Det finns MYCKET att upptäcka! Mio såg sin första häst. Att få smaka lite på mattes glass var inte helt dumt heller...
 
 
 
Sedan var det buss hem igen och även denna gången sover Mio gott. Väl hemma skulle han då inte vara trött längre. Jag som trodde att han skulle slockna direkt! Men inte, då skulle det busas. Övertrött?? Tillslut slocknar han i alla fall, trött efter en händelserik dag. :)
 
 
 
// Frida
 

Nu har Mio upptäckt tidningar...

Publicerad 2013-05-30 12:11:00 i Bus och lek!,

Innan så var tidningar till för att kissa på. Inget annat. Nu har Mio kommit på att - Attans vad roliga de är att bita på och slita sönder! Suck... Det var ju så mycket enklare innan! :P
 
Va? Vad har jag gjort?
 

Krokodilhumör

Publicerad 2013-05-30 11:13:00 i 8. Den första tiden,

Valptiden är ingen dans på rosor, ändå är jag inte ett dugg avskräckt och redan jättesugen på att skaffa hund själv (nästa vår hoppas jag på att min lille kommer hem). Får hoppas att han blir lika snäll som Mio, han blir bättre för varje dag! Biter inte alls lika mycket, enstaka olyckor inne.... Och man har börjat kunna leka med honom utan att han blir uppspelt och blir en liten krokodil :D
 
Imorse var Mio på bithumör igen. Det skulle bitas i mina pyjamasbyxor, min skolväska, syrrans skolväska, min huvtröja, min klänning, mina skor.... xD Ibland är livet med valp påfrestande, men ändå underbart!
/Fanny

Visst är det en katt!

Publicerad 2013-05-30 07:22:00 i Allas favorit!, Minigos,

 

Jag håller med damen – visst är han en katt eller åtminstone tror han det ibland. Varje gång jag passerar honom och är barfota får han ett anfall av ”slickbegär”. Mina stackars fötter putsas omsorgsfullt med tungan och han håller på hur länge som helst.  Jag vågar inte sprattla av rädsla för att han ska bli uppspelt och istället börja bita. Värst är det på morgonen när jag försöker läsa tidningen då vet hans kärvänlighet inga gränser och inga andra är uppe som kan distrahera honom – suck.

Jag har skaffat katt!

Publicerad 2013-05-29 18:05:00 i Allas favorit!,

Var ute på en kort promenad idag med Mio och mötte då en dam med hund. Hon kom fram och trodde att det var en katt jag hade! :P Mio fick inte hälsa eftersom han inte är fullvaccinerad, bara titta på avstånd. Men men, hon kanske har rätt? Kanske är han lite lik en katt? :P
 
 
 
 
 

Duktig Mio!

Publicerad 2013-05-29 13:33:00 i 8. Den första tiden, Kompisar,

Idag är jag glad. Mio somnade tidigt och klagade inte på att sova själv på golvet. :D Han var ute en gång inatt och en gång runt 6 tiden. Då trodde jag att det var dags att gå upp, men gjorde ett försök att somna igen. Fick sova till halv 9! Han var igång en stund men somnade sedan igen. Det var nog tröttande att följa med Sacco ut igår, även om han åkte i väskan för det mesta. :P 

Åka i väska

Publicerad 2013-05-29 11:32:00 i 8. Den första tiden,

Eftersom jag ofta vill gå längre än Mio får så har han fått en egen väska. Snart växer han nog ur den, men en underlättar sålänge. Mio fanns sig direkt vid att sitta i väskan. Jag som trodde att jag skulle vara tvungen att vänja honom gradvis. 
Nej, jag har inte gått och köpt en dyr väska i någon affär. Den väntade på mig på erikshjälpen helgen innan vi skulle hämta lillkillen :) Smidigt!

HJÄLP! vi har fått en blandras.....

Publicerad 2013-05-29 08:06:00 i 8. Den första tiden,

 

Jag trodde att Frida hade betalt för en renrasig Portugisisk vattenhund men jag misstänker starkt  att vi fick en blandras. Som biologilärare vet jag att vi delar de flesta av våra gener med andra djurgrupper men att bäver och pirayagener skulle vara så framträdande på en s.k hund hade jag inte väntat mig. Tänderna är sylvassa och hugger snabbt som en piraya när han är leksugen. När han är lite trött och loj är det gott att gnaga på t.ex en dörrpost eller något annat smakligt. Biologerna får nog rita om sina stamträd på olika djurgrupper om de får chans att analysera Mio lite närmare. Till hans försvar måste jag kanske tillägga att han har lugnat ner sig betydligt. Idag kunde jag komma hem utan att få byxorna uppätna. Vida byxben som slutar lite under knäet har varit helt oemotståndliga för honom. De svajar ju så läckert över nosen.  Har med andra ord bytt till supertajta byxor så snart jag kommit hem till Mio men idag glömde han tydligen bort dem eller så har nosen vuxit förbi  dem. Hallå alla ni som tänkte hälsa på en liten gullig valp det är dags att skynda sig, snart är han en stor gänglig tonåring.

Mormor

Tjuven Mio

Publicerad 2013-05-28 22:04:00 i Bus och lek!,

Man råkar glömma grinden till sitt rum öppen när man sätter sig och fika i vardagsrummet vägg i vägg. Plötsligt frågar Frida:
"Vad är det Mio tuggar på?"
Jag tittar... och känner igen föremålet. Mitt fina blanka skärp!!! eller ja, när jag tog det ifrån vår lille tjuv var hela den blanka ytan rispad av små valptänder. Menmen!
Jag hinner knappt blinka innan Mio hittat något nytt att tugga på. Återigen har han gått in i mitt rum och fått tag på en penna. Självklart hade jag glömt stänga grinden... igen... Man lär sig av sina misstag!  Som tur var hann han inte ens börja tugga på pennan innan jag tog den ifrån honom.
 
(Och om jag inte stängt grinden skulle antagligen nästa föremål för stöld varit mina pyjamasbyxor vars ena ben hängde ner från sängen.)
 
/Fanny

9 veckor

Publicerad 2013-05-28 17:20:00 i 9.1 Veckobilder,

 
Grattis Mio 9 veckor! Känns nästan som att man kan se honom växa! Nu är han uppe i ca 4 kg. Får se hur länge det dröjer innan han kan hoppa upp i sängen själv...:S Än så länge behöver jag bara putta ner honom när han ställer sig mot kanten - för i sängen ska han inte sova! ;)
 
Vi gör även en markering på en bokhylla varje vecka. Samma bokhylla som vi barn i familjen blev markerade vid när vi fortfarande växte.

Framgångar!

Publicerad 2013-05-28 17:15:00 i 8. Den första tiden,

Har skett flera stora framgångar här!
 
1. jag har inte blivit biten av Mio en enda gång idag! (än) :D
 
2. Jag för statistik på hur många olyckor som händer inne, såhär ser det ut än så länge:
 
v.21 (8,5 veckor gammal) : oräkneligt antal (slutade räkna när vi var uppe över 20)
v.22 (9 veckor gammal): hittills bara 3! Det går framåt!
 
Mio får glädjefnatt ibland. Då springer han runt som en galning, rullar runt, gör små kullerbyttor, skäller och lever runt med svansen viftande som en propeller, jättegulligt! :D och några sekunder senare ligger han däckad. Han biter inte alls lika mycket nu, känns som att det blir en stor förbättring för varje dag! Underbart!
Hur kunde en så liten bli så stor så fort??? Här jag och Mio (4,5 veckor), jämför med 9-veckorsbilden Frida kommer lägga upp inom kort. Stor skillnad! Han är minst dubbelt så stor nu! Man kan nästan se hur han växer!
/Fanny

Förkärlek till blommor

Publicerad 2013-05-28 12:44:00 i Bus och lek!,

Mio gillar tulpaner. Kanske för att han inte får vara vid tulpanerna... När han kom hit hade vi 6 vackra tulpaner. Någon dag senare var det bara en och en halv kvar... Det är väldigt kul att tackla ner dem! Som tur är äter han i alla fall inte upp dem. Tulpaner ska tydligen inte vara jättebra för hundar att äta, men om Mio ätit något av dem så har det i alla fall inte märkts på honom. :)
Jag är heelt oskyldig!
 
Så var vi hos mormor och morfar (det vill säga Mios gammelmormor och gammelmorfar). Inte heller här gick tulpanerna säkra, för det var just där man skulle korsa rabatten tyckte Mio.
 
/Frida

Jag bor i samma hus som en krokodil

Publicerad 2013-05-27 21:21:00 i 8. Den första tiden,

Mio kan vara ack så söt, men så får han sina dampryck då det räcker med att man klappar honom för att han ska gå igång och det ska springas runt, leksaker ska dödas och det ska bitas i ALLT!
 
Speciellt människor är väldigt goda att tugga på tycker krokodilen Mio som har en väldig fettisch för fötter (och händer). Allt som är flygigt (som ex en ny klänning) ska det bitas i, liksom tummar. Tumme är GOTT! Människor är super att tugga på, det är ju så kul (i alla fall fram tills man blir tillsagd)!
 
Vet inte om jag riktigt håller med Mio om detta... xD Min tumme är full av bitmärken och sår efter vassa små valptänder... Ibland är han väldigt billig, men när han leker utan tänder är han hur underbar som helst! Kan även tillägga att bitandet börjat minska betydligt nu jämfört med tidigare, skönt!
attack!
/Fanny

En till kompis

Publicerad 2013-05-27 19:20:00 i Kompisar,

Idag var jag och Mio och hälsade på Fia. Än så länge är hon liiite större än Mio, men inte länge till. Supersöt liten tjej! Hon tyckte det var bäst att hålla sig strax utom räckhåll. Men lite nyfiken var hon allt! Mio vill leka direkt - kanske en annan gång, inte idag.

Qulan

Publicerad 2013-05-27 15:51:00 i Bus och lek!, Mat,

Mio fick testa Qulan idag men han fattade inte riktigt vad det gick ut på. Men får han testa ett par gånger till så går det nog upp för honom... Golvet gör det inte lättare när det gäller att hitta maten, så han får använda nosen en hel del. :)
//Frida

Trött matte...

Publicerad 2013-05-27 11:31:00 i 8. Den första tiden,

Inatt hände inga olyckor inne. Jag hade ställt klockan två gånger under natten för att undvika det, men inte behövdes det. Mio väckte mig en stund innan alarmen skulle gå på. Duktig kille! Men jag är å andra sidan grymt trött nu...:P
 
Nu är det skolvecka igen och vi får börja pussla lite. Moster F började senare och fick ha honom lite på morgonen. Sen kommer jag tillbaka för att senare åka till tandläkaren. Då kommer pappa hem på långlunch. Som tur är så löser sig större delen av veckan automatiskt tack vare att moster H har studiedagar. Skönt! :)

Nya kompisen Sacco

Publicerad 2013-05-26 19:12:00 i Kompisar,

Idag var vi och hälsade på Sacco för första gången. Sacco är min bästa hundkompis och då måste ju han få träffa Mio! Mio tyckte detta var jättespännande medan Sacco var måttligt road av den lilla jobbiga pälsbollen. Men får han växa till sig lite blir han nog roligare. :P
Världens bästa vovvar :)
 
/Frida
 
 

mors dag-present!

Publicerad 2013-05-26 15:25:00 i 8. Den första tiden, Bus och lek!,

Mors dag idag och jag hade fullkomligt glömt bort det, med andra ord hade jag ingen present till mamma Kristina. Lite spontant kom jag på den ultimata presenten - hon kan få ha hand om Mio när han är lugn, gosig och/eller sover. Mamma blev jätteglad! ;)
Sedan är han en riktig liten filur, så fort vi träffar andra är han hur snäll som helst, lugn, gosig och en riktig ängel - alla faller för honom! Meeeen så fort han kommer hem och ingen kan se honom så ska det lekas, busas och så ska det såklart bitas i det mesta man kommer åt.
 
Livet med valp kan vara riktigt påfrestande mellan varven, men samtidigt skulle jag aldrig vilja vara utan den här tiden, han är ju så underbar! Dessutom väldigt lärorikt för mig som har planer på att skaffa hund nästa år :)
 
/Fanny
 
 

Flyttat upp i sängen

Publicerad 2013-05-26 12:57:00 i 8. Den första tiden,

Ja, jag då. Inte Mio. Inatt fick han sova själv på golvet och det gick faktiskt över förväntan! Lite gnällig var han i början, men sedan somnade han sött. Sådär runt tvåtiden väckte han mig genom att hoppa upp och nafsa mig i näsan för han ville gå ut. Duktig kille! Snart hoppas jag dock på att han sover hela natten... ;)

Speglen...

Publicerad 2013-05-26 11:24:00 i 8. Den första tiden,

Mio blev mycket faschinerad av speglen och försöker såklart att leka med den. Det var som mest precis när han upptäckt den, men händer fortfarande då och då. Sötare får man nog leta efter ;)
 
Skorna lyser med sin frånvaro i skohyllan... de har fått flytta upp i vindstrappan.
//Frida

Mios nya sovplats...

Publicerad 2013-05-25 20:02:00 i 8. Den första tiden, Minigos,

...är på mina fötter. Det spelar ingen roll om vi sitter och äter, jag sitter vid datorn, står i köket eller något liknande - när han varvar ner så lägger han sig mellan/på mina fötter, ofta med foten som huvudkudde. Även i skrivandets stund :P Måste säga att det känns ganska bekvämt i vissa fall, jag vet ju vart jag har honom! 
 

Bada!

Publicerad 2013-05-25 14:19:00 i 8. Den första tiden, Bada och simma,

Dags för "välkommen hem badet". Visst protesterade Mio lite, men han fann sig ändå i situationen och var jätteduktig!
Är detta verkligen nödvändigt matte??
 
 
Att bli torkad var mycket mer uppskattat. Sen var det mycket roligare att hoppa efter kameran än att sitta still och bli fotad.
 
Men tillslut fastnade han på bild
.

Nybadad och fin Mio somnar sedan gott i mitt knä.
 
/ Frida
 

Snart dags att flytta upp i sängen...

Publicerad 2013-05-25 10:05:00 i 8. Den första tiden,

Även inatt sov jag med Mio på golvet, men det är nog sista natten. Känns som det är dags att flytta upp i min säng igen för att han inte ska bli allt för van vid att sova med mig. Har försökt få honom att sova på sin filt, vilket fungerar till en början, men konstigt nog ligger han i princip på mitt huvud på morgonen... ;P Får se om han accepterar det.

8,5 veckor

Publicerad 2013-05-24 21:07:15 i 9.1 Veckobilder,

Börjar veckobilderna med en 8,5 veckas bild. Strax över 3 kg. Idag har han nästan lärt sig sitt. Just nu är han dock billig - jag ogillar hål efter hans tänder i mina händer... Han biter hårt! Har dock sårt att vara sur på honom någon längre stund. :P
/Frida

Kurra gömma...

Publicerad 2013-05-24 20:12:00 i Bus och lek!,

I mitt rum finns en säng med två sänglådor under. Mio-säkra. Trodde jag! De upptäcker han ganska snart - och lyckas åla sig in i. Som tur var så såg jag när han försvann in där, annars kunde vi ha letat länge! En blivande kurragömma mästare kanske? :P  Detta var ju jättekul, speciellt när man inte fick vara där! Så då gör vi om det igen och igen... Dags att hitta en lösning till detta!
 

Se upp!

Publicerad 2013-05-24 14:49:00 i 6. Filmer, 8. Den första tiden,

Jag kan då inte säga att Mio är speciellt försiktig av sig. Han rusar rakt in i grindar, kastar sig ut för det lilla trappsteget på altanen, hoppar upp och dunkar huvudet i soffbordet - flera gånger efter varandra och varför svänga när man kan springa rakt fram??
 
 

JA och NEJ!!

Publicerad 2013-05-24 13:10:00 i 8. Den första tiden,

JA!  Det var riktigt att man bör plocka bort mattor och allt annat roligt som går att bita i eller kissa på innan man får hem en valp. Har börjat tappa räkningen på alla ”olyckor” som har skett trots ett idogt vaktande på hans beteende. Vår förbrukning av hushållspapper har stigit  från i stort sett obefintlig till enorm på mindre än en dag. Har fyllt en sprayflaska med en blandning av  ajax och vatten som vi duschar och torkar med efter varje olycka. Är det någon som har något bättre medel att föreslå?? Han har en förmåga att gilla ”samma ställen” Tex precis där man sätter foten när man klivit ut på altanen..

NEJ! Är man hundallergiker ska man inte låta valpen slicka en i ansiktet. Tyvärr kan jag inte tycka synd om de röda ögonen som framkallades hos  Arne men lite  klapp på ryggen fick det bli som tröst.

/Mormor

Första natten

Publicerad 2013-05-24 11:04:00 i 8. Den första tiden,

Första natten utan mamma och syskonen avklarad! Till en början så ville han inte alls sova - då skulle han leka! Men tillslut sov han gott. Jag däremot kunde inte sova... Så natten blev lång!
 
Vi var ute en gång runt tvåtiden och efter det ville han leka - igen! Men när han tillslut varvat ner sov han till frammåt 6 i alla fall. 
Just nu känns det ganska bra att inte ha köpt någon dyr hundbädd - hittills har han bara sparkat bort de filtar han har och lagt sig bredvid... :P
 
Han är allt en liten ängel - sålänge han sover ;) 
 
 

Drömmer jag eller är jag vaken?

Publicerad 2013-05-24 08:08:00 i 8. Den första tiden,

Även när jag sitter med Mio i knät har jag svårt att tro att det är sant. Frida har en hund. Den bor här med oss. Ibland undrar jag om jag sover eller om allt det här faktiskt händer oss... Men även om det är en dröm så är det en väldigt bra dröm. /Hanna
 

DAGEN D!

Publicerad 2013-05-23 20:31:00 i 8. Den första tiden,

Idag bar det äntligen av att hämta hem lilla Mio, lyckan är total!!!
 
Efter att ha fått klartecken från vår fantastiska uppfödare att han klarat veterinärbesiktningen galant samma förmiddag satte vi oss i bilen runt 11 för att bege oss upp till Linköping och hämta hem vår lille prins.
Här i bilen precis när vi lämnat vårt hundlösa liv bakom oss :D Några minuter senare kom regnet och det regnade konstant hela vägen upp, när vi var där och ungefär halva vägen ner igen - först när vi passerade gränna tittade solen fram igen :)
 
Vi kom fram till uppfödaren där vi fick träffa Mio och hans pirayasyskon (valptänder är VASSA!!!!) Mio däremot är en riktig gentleman, han slickar istället för att använda tänderna, duktig kille!
Mio med några av sina syskon, livligt i valplådan nu!
 
Frida fick skriva på alla papper, vi fick med en mapp full med information om allt möjligt, även en kasse med mat, filt hemifrån m.m.
Mio fick även nosen klippt och vi fick instruktioner i hur man gör. Han sa inte ett knyst och var så duktig! (är det verkligen en valp vi fått hem, efter alla skräckhistorier man hört, han är ju en liten ängel???)
nyklippt och fin! Han gör sig väldigt bra på bild, modellyrket kanske är något för honom? ;)
 
När vi åkte hem tänkte vi att han skulle kissa av sig innan vi hoppade in i bilen. Regn och blött i gräset, usch! verkade Mio tänka som såg så ynklig ut att vi hoppade in i bilen och började åka direkt - om han blev kissnödig skulle vi få stanna.
 
Här har man också hört om att valpar kan gny och bli lite ledsna över att behöva lämna sina syskon, samt ibland bli åksjuka. Men vad gör Mio? Jo han lägger sig ner och sover, inte ett ljud!
 
I höjd med Gränna vaknade han och började pipa och verka otålig så vi svängde in på en rastplats där han skulle kissa.. trodde vi... Väl ute ur bilen var det spring och lek som gällde, kissa, vad betyder det?
kissa? jag?
 
Vi åkte vidare och stannade på ytterligare en rastplats, där gick det bra att kissa. Den fortsatta resan hem gick också utan problem.
 
Väl hemma fick han inviga trädgården. Åh vad kul att få vara ute och springa! Motoriken är inte helt hundra, han har inte riktigt kontroll på sina rörelser vilket är otroligt charmigt när han skuttar runt, trillar, rullar runt och sedan är uppe och skuttar igen. Sedan är det självklart mysigt att sitta hos mamma och bli ompysslad!
Mamma Frida med sin lilla pojke i knät.
 
Nu har vi varit hemma några timmar och han sköter sig så bra! eller jag tycker det då, fast det är ju familjens första egna hunden så har väl inte mycket att referera till ;)
 
 Han har ätit ordentligt varje gång det varit mat, dricker bra, leker, sover, kissar... Han är väldigt praktisk eftersom han piper så fort han vill ut. Det har dock hänt en olycka inne när vi inte var lagom snabba, men som sagt, olyckor händer och det finns nog inte så många som klarat valptiden utan en enda olycka.
 
Sedan har Mio även kommit på att mattor är väldigt roligt att tugga på (även skor visade sig populära). Tuggandet och bitandet har vi lyckats avleda genom att ge honom leksaker att tugga på istället, vilket han finner sig i utan problem!
 
Utöver detta tycker jag att Mio hanterat flytten till sitt nya hem över förväntan. Han har tagit det hela med ro och piper bara när han vill ut för att göra sina behov eller om vi inte ger honom lagom mycket uppmärksamhet (enligt honom) ;) Han är väldigt kontaktsökande och en riktig kelgris! Han är väldigt förtjust i allt vad leksaker heter, men godiset är ännu inte särskilt populärt, gissar på att det kommer med tiden :P
 
Tack Therese för vår underbara nya familjemedlem! :D
 
Som förstagångsägare kunde vi inte fått en bättre valp, om detta inte visar sig vara en övergående fas ÄR han en liten ängel! Nu återstår att se om jag tycker att han är lika mycket ängel imorgon efter första natten i sitt nya hem ;)
/Fanny

Sömnlös natt...

Publicerad 2013-05-23 09:59:00 i 8. Den första tiden,

Det har inte blivit mycket sömn inatt... jag som tänkt njuta av en sista sovmorgon, men inte. Sista kvällen i "lugn och ro"...tja, i alla fall utifrån sett. Inte i mitt huvud... har vi allt hemma? var kan man köpa det vi inte har? Kommer allt gå vägen? Nervös - JA!

Sitter och väntar på att få veta att han klarar veterinärbesiktningen. När vi fått ok att han är ua är det bara att åka! :)

Bara timmar kvar! <3

Mios familj

Publicerad 2013-05-22 10:03:00 i Mios och Aslans familj,

Här är en liten kort presentation om vilka som är Mios familj.
 
Familjen består av tre tonårsdöttrar och föräldrar. Vi har inte haft någon hund tidigare, främst p.g.a allergi och för lite tid. Men nu har det äntligen blivit vår tur! 
 
Jag, Frida, är den som äger Mio. Han kommer att flytta med mig när jag ska plugga, förhoppningsvis till veterinär. Det har varit mitt drömyrke sedan jag var ca 8 år. Att skaffa hund har alltid varit min största dröm och efter att ha väntat hela livet på detta blev det tillslut verklighet! Jag är 19 år och slutade gymnasiet våren 2013. Jag har nu ett sabbatsår för att jag inte vill plugga med en så liten valp utan jag vill kunna ge honom bästa möjliga start! Att träna med min hund är en självklarhet, lite knepigare vad... vill träna agility, men har även börjat lite smått på lydnad och rallylydnad. Kanske även spår kan bli intressant! Och vattenarbete... ja, jag är öppen för det mesta! Beror nog mer på Mio vad han tycker är kul!
De övriga i familjen är Fanny, 17, Hanna, 15, mamma och pappa. Fanny kommer även hon att skaffa sig en egen hund, en portis. Allt har fungerat bra med allergin vilket är superskönt! För säkerhets skull badar Mio ofta (ca varannan vecka), men detta kanske inte spelar så stor roll. Hela familjen är väldigt aktiv inom friluftsliv och Mio har många roliga utflykter och äventyr att se fram emot!
 
från vänster: Frida, Fanny, Arne, Hanna och Kristina

Lucifer...

Publicerad 2013-05-21 21:09:00 i 8. Den första tiden,

Idag fyller Mio och hans syskon 8 veckor! Hans namn i stamtavlan blir Aquastar's Lucifer. Fint namn! Lucifer betyder ljusbringaren vilket jag tycker passar honom. :)
Blir ju lite roligt om man tar hela hans namn Mio Lucifer - min ljusbringare! :P

På torsdag smäller det. Bara han går igenom veterinärbesiktningen. Nervöst - JA! Vill ju inte att något händer nu... Längtar enormt efter lillkillen!

Mardrömmar

Publicerad 2013-05-21 00:19:00 i 8. Den första tiden,

 

Vaknar svettig och ångestfylld. Har haft mitt livs första hundmardröm. Undrar återigen vad vi gett oss in i och tänker tillbaka på drömmen jag nyss haft.

Jag och barnen är på väg att besöka en kennel med en massa valpar. Vi åker tåg på en märklig gammal järnvägsbank som lutar helt förfärligt. Plötsligt ser vi kenneln som har en stor lerfylld damm intill järnvägsbanken. I dammen simmar det omkring en massa valpar som i ett stort gyttjebad. Tåget lutar väldigt kraftigt när vi passerar dammen och tåget håller på att välta rakt ner över valparna. Kommer vi att krossa Fridas älskade Mio när tåget välter?????  Nej!  tåget står kvar på spåret och vi hänger ut genom fönstret. Valparna beter sig som flygfiskar och studsar upp och ner i gyttjebadet som slemmiga, leriga klumpar. De är helt okontrollerbara och rusar ylande omkring. Vi måste jaga en av de flyende lerklumparna och snart ser vi ut som lerhögar hela bunten och inte lyckas vi fånga valpen heller………………Tur att det går att vakna upp och upptäcka att riktigt så här illa var inte verkligheten men helt klart är hjärnan sysselsatt med valpen även när jag sover.

 Mormor

 

 

 

 

Hundmormor i väntans tider

Publicerad 2013-05-20 23:40:00 i 8. Den första tiden,

 

Blivande hundmormor !!!

HJ ÄLP!    Hur hamnade jag i den här situationen ……Jo, om man har en dotter som tänker adoptera ett hundbarn då måste ju jag bli ”hundmormor”.  Försöker förstå vad detta kommer att innebära för familjen men jag kan inte riktigt, - jag har ju aldrig haft någon hund.

Hela min uppväxt bestod av att tjata på mina föräldrar om en hund och att tapetsera väggarna i mitt rum med jättelika hundplanscher som jag fått med KP-tidningen. Detta gjorde  ingen som helst nytta eftersom min bror var kraftigt allergisk mot pälsdjur liksom mina kusiner samt min moster. Situationen blev ju knappast bättre när jag gifte mig med en hundallergisk man och skaffade barn. Nej – någon hund skulle jag aldrig få uppleva trots barnens tjat. De har varit djurtokiga sen födseln och dockor har aldrig stått högt i kurs i vår familj. Ska det lekas mamma, pappa, barn då var det nallar och djurfamiljer som gällde. Vi köpte fina dockskåp till dem  på loppis men de var helt ointressanta tills jag hittade små djurfamiljer som kunde bo i dem.

Barnen har försökt prata om allergivänliga raser men de har pratat för döva öron ända tills förra sommaren då plötsligt något hände. Jag kan inte riktigt förklara vad som ledde till min ändrade inställning men jag tror att Christoffer som vi mötte under vår fjällvandring på Kungsleden har något med saken att göra. Han var nyutexaminerad veterinär och berättade lite om studierna för oss och beskrev hur många av veterinärstudenter på Ultuna hade antingen katt eller hund med sig och det fungerade ihop med att läsa. Jag insåg direkt att Frida skulle köpa hund så fort hon kom dit och började plugga,  om nu hon lyckas komma in på programmet.

  Inte kan man väl klara studier med en liten hundvalp i rummet – nej den måste ju ha växt upp och fått lite pli för att man ska kunna lämna den ensam så långa stunder som behövs. Ett litet frö hade slagit rot i hjärnan på mig och när jag i något samtal antydde tanken att plugga med en liten hundvalp inte var så lämpligt då var det kört.

En snöflinga satte fart på lavinen som sen var omöjlig att stoppa. Mina flickor är rätt duktiga på att tänka logiskt och att 1 + 1 blir två fattade de redan vid mycket späd ålder. Just det,  Frida bör inte ha en 8-veckors valp när hon börjar plugga + hon tänker ha ett sabbatsår efter gymnnasiet = valpen måste köpas direkt efter studenten och alltså tillbringa sitt första år ihop med familjen.

Stackars Arne hade inget att säga till om. Han försökte protestera men fick till svar av flickorna att de skulle pröva att låta honom umgås med allergivänliga raser för att se om han tålde dem. Inte ens hans hot om att för alltid flytta ner i källaren till sin älskade tågbana hade någon som helst effekt. Stackarn har flera gånger det senaste halvåret fått borra ner näsa och ögon i pälsen på portugisiska vattenhundar och det har gått bra hittills.

Nu sitter jag alltså här på en kennel med en portugisisk vattenhund lojt utsträckt i knäet. Passar inte uttrycket ”sådan herre sådan hund” fint in på bilden av oss. Frisyren är ju nästan identisk till både färg och rufs.  Det är inte Mios mamma som jag har i knäet utan en annan av tikarna som kenneln har. Nedräkningen har börjat. Kommer det att bli någon valp i den blivande kullen som passar Fridas önskemål? En hane, helst med mycket vitt i pälsen samt med ”lagom” temperament.

vart tog tiden vägen????

Publicerad 2013-05-19 16:01:00 i 8. Den första tiden,

moster F: Fanny, 17 år, syster till Frida.
 
17 års väntan är över. Om 3 dagar åker vi och hämtar vårt lilla knyte, Verkligt? Ohnej. Antagligen drömmer jag.
 
Man tror att hundägandet är lätt, att man betalar för valpen, hämtar valpen, införskaffar mat och pälsvårdsgrejer osv.
Men det är ju så mycket mer, som man inte riktigt insett förut o.O
 
Vi har till exempel det här med försäkringar... Det är en enda stor djungel!! Och det ska helst vara fixat innan valpen kommer hem. Sedan är det bra att kolla upp var närmsta veterinär finns, att huset ska vara valpvänligt med mera. 
 
Som Frida skrev tidigare finns nu barngrindar på diverse ställen som jag lyckas snubbla över och gå in i jämt och ständigt, ovant med grindar!!! Samtidigt gör de det hela så verkligt, det ÄR faktiskt VI som får hem en valp snart!
 
Han är verkligen ett litet charmtroll, sötare än socker, jag tror jag får diabetes!
Mio, 7 veckor                                                                     Foto: Kennel Aquastar´s 
 
/Fanny

3 dagar kvar...

Publicerad 2013-05-19 11:31:00 i 8. Den första tiden,

Den stora dagen närmar sig. Här ska det städas ordentligt och barngrindar håller på att monteras upp. Känns fortfarande inte som att han kommer hem snart. Detta är ju något som inte händer mig! Bara något man kan drömma om på avstånd...
 
Har förresten glömt att presentera mig själv! Det är jag som är Mio:s ägare, men så länge jag bor hemma tillhör han såklart hela familjen. Jag är 19 år, går ut gymnasiet till sommaren och vill plugga till veterinär i framtiden om jag kommer in. Här på bloggen är jag Mios mänskliga mamma. :) Eller, ja, inte bara på bloggen...:P

Just nu känns studenten inte speciellt märkvärdig! Vad är studenten som jag sett fram emot i ett halvår mot att skaffa hund som jag längtat efter hela livet? :P

Frida

Sista veckan!

Publicerad 2013-05-16 08:57:00 i 8. Den första tiden,

En vecka kvar nu! Kan knappt fatta det... Mio har växt massor senaste veckorna och nu liknar han t.o.m. en liten portis! Han blir bara sötare för vad dag som går!

När man ser framåt går tiden huuuur långsamt som helst, men när man ser bakåt har tiden bara rusat iväg! Nu har i alla fall skolan börjat lugna ner sig så nu kan jag börja fokusera på hans ankomst. Det mesta är klart, men lite smågrejor är fortfarande kvar. Kanske dags att börja inse att jag är hundägare om en vecka! HELT SJUKT!

Låååång väntan...

Publicerad 2013-05-10 00:08:00 i 8. Den första tiden,

Nere på att räkna dagar nu. Någon gång i framtiden blev år, månader, veckor och nu dagar. Men fortfarande känns det helt overkligt! Efter lite mer än 19 år kommer mitt livs största dröm att bli sann!

13 dagar kvar! De längsta dagarna i mitt liv...
/Frida

tjuvstart: 6 veckor!

Publicerad 2013-05-07 09:50:00 i Valptiden 0-8 veckor,

Idag fyller Mio och hans syskon 6 veckor. Känns som det är evigheter kvar tills han kommer hem! Det känns fortfarande overkligt att min största dröm går i uppfyllelse om ungefär 2 veckor! Hade inte tänkt börja bloggen förräns han kommit hem, men tjuvstartar lite ;)
 
Jag och familjen var och hälsade på dem för ungefär en vecka sedan. Helt underbara!!! Speciellt Mio ;P (Trots vassa valptänder...)
min Mio <3
Halsbandet jag har på mig kaaanske Mio ska ha när han växt till sig lite. Närbild på den:
 http://cdn1.cdnme.se/4021151/7-3/foto2005_516462c2e087c31339173809.jpg
 
/Mios blivande mänskliga mamma

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info