Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Första märgbenet!

Publicerad 2013-11-30 16:10:00 i Mat,

Igår fick Mio sitt första märgben. Ett ganska litet till att börja med. Gröpte ur det mesta av märgen för att försöka undvika att han blir dålig i magen. Det var uppskattat! När han hade fått ha det en stund så var det inget tal om vems ben det var! Men det var inte helt oväntat... Nu när han har tuggat rent det verkar det inte lika intressant längre och man kan ta det utan problem. Vet faktiskt inte varför jag väntat så länge med att ge honom ett, men bättre sent än aldrig!
 
 

Överraskning!

Publicerad 2013-11-30 13:44:25 i Bildbomber,

Nej, ingen överraskning för Mio utan här på bloggen! Jag och moster F fick för oss att fota lite så då gjorde vi det! Vi har inte fått ihop det helt än, men tror det kommer bli bra! Mio var också duktig då han inte varit med om något liknande tidigare. Med lite mutning så gick det!
 
Mio vilar mellan fotograferingarna med maskoten.
Jobbigt var det och Mio var lite trött!
Det krävdes mycket koncentration...
Ibland kom busen fram och ville inte alls samarbeta!
Men tillslut kände vi att det fick räcka! Mio var nog nöjd och glad efter osten!
 
 
Imorgon får ni veta vad vi gjorde!
 
 
 

Förvandlingen...

Publicerad 2013-11-29 19:42:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning, Promenader,

Äntligen händer det! Snön yr i luften när vi är påväg hemåt och små partier av vägen framför oss lyser vit. Det ogästvänliga mörkret håller på att förvandlas till det välkomnande, ljusa mörkret. I allt fler fönster syns det ljusstakar och julstjärnor - till och med en pyntad julgran skymtar i en lägenhet! Jag har längtat efter den här juliga stämningen och snön! 
Jag är väl förberedd - har precis skaffat mitt första par Ice-bugs!
De finns på http://icebug.se/
 
 
 
 

Spännande, blått ljus

Publicerad 2013-11-29 14:52:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Har börjat träna lite smått att gå mellan benen. Har kommit så långt att han går in och ställer sig mellan mina ben, men jag har inte lagt på något kommando än. Hade en pinne som belöning idag istället för bollen. Kastar helst inte pinnar till honom, men att springa runt och bära på dem får han gärna!
 
 
Hittade lite roligt ljus härom dagen! Helt blått, men Mios vita blev mer rosa och reflexerna lyste! Superhäftigt! 
 
Var och köpte nya leversnittar till honom idag, de gamla är slut sen ett tag tillbaka - han blev jätteglad! Vi körde sök med några bitar - tycker det är så kul att man hör när han sniffar! Får försöka filma det någon gång!
 
Nu är det dags att gå ut! Mio är otålig!
 

Lunchpromenad med Sacco!

Publicerad 2013-11-28 12:18:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Sacco fick följa med på lunchpromenaden när jag hade långlunch härom dagen. Mio blev såklart superglad som alltid när han träffar sin stora idol! Sacco är lika cool som vanligt, undbar hund! Vi tog en sväng i skogen vilket var supermysigt! Måste säga att jag tycker det är skönt att åka hem på lunchen och få koppla bort jobbet helt en stund! Då får jag ny ork till eftermiddagen! 
 
 

Hjälp mig med tips på trix!

Publicerad 2013-11-27 19:35:00 i 5. Träning, Promenader,

Både igår och idag har jag och Mio gått till nya platser!

Igår gick vi till en skola som inte ligger jättelångt bort. De har en ordentligt inhägnad tennisplan som jag sett folk ha hundar i tidigare. Så min plan var att gå dit och kunna träna med honom lös en stund. Men när vi kom dit gick jag en liten kontrollrunda inna jag släppte honom och upptäckte att det var mycket glaskross på marken. Så där blev det ingen träning. Men vi stannade på grusplanen utanför. Där körde vi det gamla vanliga.... Det känns som att vi har stannat lite i träningen.
 
Jag har fått idétorka! Har du något tips på vad vi kan träna - nyttig övning eller roligt trix- så vill jag ha det! 
 

När vi höll på och träna så kom det en man med en valp som frågade om han fick träna. Jag blev så glad när han kom fram men inte släppte fram valpen! Det hade inte gjort något om han hade låtit valpen hälsa som jag trott - jag hade ju godkännt det - men nu blev det ett bra träningspass för Mio med! Lite kul var att jag tyckte valpen var ungefär lika stor som Mio var när han kom hem... men inte! Den vägde hela 9 kg! Mio vägde 3,2 när han kom hit... Kan inte föreställa mig hur liten han var!

Dessutom fick vi lite extra miljöträning. Här var det mycket ljud från fotgängare, cyklister, bilar och tåg som passerade. Inte lika ostört som vår vanliga träningsplats!
 
Idag var vi istället på ett parkeringsdäck. Det är aldrig några bilar där konstigt nog! Så där tränade vi en stund med störande moment runt omkring, främst bilar som passerade på gatan utanför. Men jag tycker han sköter sig bra ändå! 
 
 
Men, som sagt, kom med tips och idéer! Mio vill ha något mer att aktivera de små grå med! :)

8 Månader!

Publicerad 2013-11-26 22:20:43 i 9.1 Veckobilder,

Idag fyller Mio och hans syskon 8 månader! Nu är han uppe i 20 kg!  Ännu en gräns som har passerat! Det var som innan han kom upp i 10 kg - varje gång han vägdes undrade jag om gränsen var nådd. Men det tog sin lilla tid! Likaså denna gång, 19,5...19,8...men inte 20! Idag var det dock dags! Får erkänna att det börjar märkas att han inte är så liten längre...jag bär inte runt på honom så mycket längre!
Jag vet inte om vi mäter rätt, men försökte göra det ordentligt för en gångs skull! Tog till och med fram vinkelhake och ett annat måttband. Upptäckte att det som sitter på hyllan sitter en aning fel, lite för högt. Det var i vilket fall inte lätt att mäta honom (eller veta var rätt punkt är), men vi tror han är runt 52-53 cm hög. Lite komiskt var att när jag tittar på hyllan sitter 8 månaders-strecket strax över 52. Men - i kameran hamnade det strax över 51! Konstigt... 
 
 

Ny leksak!

Publicerad 2013-11-26 12:30:00 i Bus och lek!,

Eller, ny och ny... Jag sydde den när jag gick i mellanstadiet. Mio har inget gosedjur hos mormor och morfar utan han går alltid och hämtar spindeln (som han hittills inte har fått ha). Nu blev det däremot bestämt - han får ha spindeln! Mio blev superlgad!
 

Kalas!

Publicerad 2013-11-26 08:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Som sagt så har Moster F fyllt 18 år och i helgen var det dags för kalas! Mio skötte sig fint under hela kalaset! Men han borde ha fått träningsvärk i svansen så mycket som den viftade. Att vara i ett annat rum en stund medan vi åt accepterade han också bättre än väntat. Wippi kom också förbi en stund vilket var mycket uppskattat. Men leka inne med alla gäster fick de inte, Mio protesterade!

När hon hade gått var Mio lugn och sov mycket - självklart mitt i det passage alla gästerna passerade jämt och ständigt. Skällde gjorde han knappt alls under hela kalaset! Underbart! 
 

Miljöträning på cafe!

Publicerad 2013-11-25 18:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Utflykter,

Det var ju länge sedan vi var nere på stan och miljötränade. Jag undviker ju stan, så Mio kommer inte heller dit. Vi trivs ju bäst i skogen! Men idag tog vi bussen ner vilket gick finfint! Vi tog en liten promenad bland butiker och folk innan vi mötte upp min kompis. Mio gick för det mesta jättebra i koppel trots att det hände så mycket runt omkring. Efter det gick vi till ett av de få caféer man får ha med sig hund på - Johans! Tycker det är en fantastisk möjlighet att även vi hundägare får möjligheten att gå ut och fika om vi vill.
 
Vi satte oss i ett hörn där Mio fick vara ifred. Till en början var han lite uppvarvad och skulle krypa runt och nosa på allt. Men han fick sitta lite i mitt knä och lugna ner sig - efter det sov han på golvet. Endast ett litet voff under hela tiden! Jag fick väcka honom när vi skulle gå så han sov nog gott. Det gick verkligen över alla förväntningar! Jag har ju tvekat att gå dit med honom för att jag har varit orolig för att han inte skulle klara det. Vilken lättnad! Men en gång är ingen gång heter det ju. Får göra om det helt enkelt!

Lite mörk bild men ett försök till att dokumentera hans första cafebesök!
Sedan gick vi en promenad och tog bussen hem. Jag han inte ens stämpla kortet innan bussen körde iväg. Busschauffören tog tyvärr ingen hänsyn till att vi skulle gå genom hela bussen utan körde så att både jag och Mio höll på att ramla.  Därför gick det långsamt för Mio att gå bakåt i bussen. Detta blev busschauffören också irriterad på. Han kanske låg efter tidschemat och var stressad? Svårt att veta, men Mio låg vid mina fötter hela vägen hem. Tänkte inte ens tanken på att ta upp honom i knät som när han var liten!...

Närstudium

Publicerad 2013-11-23 23:14:42 i Bildbomber,

Fick för mig att ta lite närbilder på Mio, så här kommer ett gäng bilder från dagens fotostund! Här kommer favoriterna!
Här kommer lite andra blandade bilder som också var helt okej. 
 
 
 

besök hos kompisen!

Publicerad 2013-11-23 12:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar,

 Mattefri helg förra veckan vilket innebar att jag fick vara hundvakt! Var ute i Mullsjö hos min kompis Josefine och hennes hund Ozzy och hälsade på. Vi tog tåget dit, Mio var lite pipig mot slutet av tågresan men det gick ändå väldigt bra med tanke på att han bara åkt tåg två gånger tidigare.
Väl framme var det lek konstant från det att vi kom dit tills det att vi åkte därifrån några timmar senare. Mio verkligen älskar Ozzy, någon som vill leka med honom, jippie! 
 
 
 
 
 ett urval av bilder, då de var i konstant rörelse och jag inte lärt mig min kamera särskilt bra än blev många av dem rätt suddiga, men jag lär mig väl så småningom! Tågresan hem sov Mio som ett litet ljus, vilket han även gjorde resten av kvällen. Vår fina kille! /Fanny
 
 
 

Den första snön!

Publicerad 2013-11-22 20:57:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Promenader,

Vi gick iväg på en rejäl skogspromenad med klövjeväskan på! Mio var så här glad för att få gå ut!

Jag vet inte varför han håller på så faktiskt... Tar jag fram en sele springer han och gömmer sig eller lägger sig som en potatissäck på golvet. Spelar ingen roll vilken sele. Trodde först att den kanske skavde, men det är ju samma sak med alla, olika modeller, material osv spelar ingen roll. Han är inte så pigg på att gå ut över huvud taget - tills vi kommer ut vill säga! Då är det full fart!
 
Vi gick upp för alla backarna i skogen, lite smålerigt men bättre än tidigare! Godisträd fanns lite varstans. Superkul! Har mest kört på en sida trädet innan men har börjat att gömma godisbiten runt hela trädet nu.
 

När vi kom ännu lite högre upp började vi skymta små vita fläckar inne i skogen. Dessa blev allt fler! Mio var en lite skeptisk till en början - så har det ju inte sett ut tidigare! Men det släppte ganska snart! Det där vita var ju
kul! Speciellt att fånga bollar i munnen. Men det var konstiga bollar, för de försvann! Så tror jag han tänkte...
 
 Tyvärr fick jag inte de bästa bitarna på film. Ibland hade han riktiga stollaryck och han lärde sig snabbt att fånga snöbollarna i munnen. Men det var ju förhoppningsvis inte den sista snön!
 
Tänk att det kan skilja så mycket när man går bara någon kilometer! Svårt att tro att det blir så mycket kallare lite högre upp, jag var inte beredd på det själv! Häftigt i alla fall!
Han är ganska ointresserad av andra människor. En gång var jag lite långt bakom (5-10 meter), men inom linans avstånd, när det kom en löpare. Mio kände inte för att lyssna, men löparen var inte intressant heller. Jag han ändå fram till honom innan löparen gjorde det, men vill verkligen inte att han springer fram till någon utan att jag sagt att han får. Bara någon minut senare möter vi nästa löpare och då kommer han perfekt på inkallning och ligger vid min sida tills löparen har passerat. Denna löparen sa att han var lydig, vilket han ju var - för tillfället! Känner att linan är bra att ha för att jag ska känna mig lite säkrare... Måste dock jobba mer med stanna och stanna kvar, han har börjat fuska lite! Aja baja!
 
 
 
 

Varför är Mio inte klippt?

Publicerad 2013-11-22 10:41:00 i 7. Pälsvård,

Har flera gånger fått frågan om varför Mio inte är portisklippt. Svaret är ganska enkelt - jag tycker att han är så fin som han är! Att klippa nosen har varit en självklarhet då det blir så slafsigt annars, men resten har fått växa. Vissa i familjen tycker inte om portisklippning heller. Dessutom tycker jag att han kan få vara valp, de ser så vuxna ut när de är klippta.

Men visst blir det mer jobb, det är ju dubbelt så mycket päls att sköta! Än så länge har han inte böjrat byta valppälsen, men när han böjrar med det blir han nog portisklippt. Till våren har jag tänkt ställa ut honom igen och då måste han vara klippt, annars lönar det sig inte... Men det kommer att ta emot - han är ju så fin! Samtidigt som jag är väldigt nyfiken på hur han kommer se ut!
 

Lekstund på fotbollsplanen!

Publicerad 2013-11-21 18:10:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, Bus och lek!, Promenader,

 
Igår gick jag och Mio genom skogen till fotbollsplanen. Har inte haft tid att ladda ur de bilderna jag tog, men här kommer lite från när vi var där tidigare i höstas. Lägg även märke till hans snygga kullerbytta andra gången han springer iväg! 

 
Vi tränade även en del. Han är ofta duktig, men var lite ofokuserad idag. Det var roligare att tugga på fruset gräs... Men "klara, färdiga, hit" inkallningen fungerar hur bra som helst! Han lämnar allt och kommer direkt redan när jag säger "klara"! 
 
Möten med människor fungerar bra med. Vi går in till kanten och jag lägger honom. Sedan väntar vi på att de andra ska gå förbi. Superduktig är han! Men han hittade något kul att gnida in sig i idag igen... suck! 

Igår morse gick vi en ganska lång promenad med och det var frost överallt! Snart kommer nog snön! Jag längtar så efter att få se Mios reaktion!
 

Roliga trix!

Publicerad 2013-11-20 18:31:00 i 5. Träning,

Har börjat lära Mio sitt fint lite smått...Han behöver i princip bara lyfta tassarna lite för att få sin belöning. Har väntat med det länge för att jag har fått för mig att det kan vara påfrestande för ryggen när han växer. Vet dock inte om det är sant, men för säkerhets skull så började jag inte med det direkt. Tror han kommer att bli riktigt duktig på det med tiden, men kommer ta det långsamt för säkerhets skull.

Har även lyckats få en snygg stå-bild! Det börjar ta sig! Han håller dessutom upp svansen själv!
 
 

Canicross

Publicerad 2013-11-20 13:09:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Har som plan att köra canicross med Mio. Det verkar så grymt kul och det är bra träning både för mig och Mio! Har bara testat en gång, ca 40 meter och jag tror det kan bli toppen! Men ska nog vänta lite till innan vi börjar träna mer.
 

Lite pyssel...

Publicerad 2013-11-19 19:32:52 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Hade 15 minuter över idag så det blev lite pyssel! Gjord i frigolit, inte perfekt men ändå ganska nöjd!
Mio och jag har tränat en del både idag och igår. Mycket stanna kvar och inkallning. Han kan sättande på ca 40-50 meters avstånd en liten stund, stå stilla medan jag går runt, läggande under gång är han duktig på och han kan trassla ut sig när han går på fel sida om en stolpe. Drar i kopplet gör han knappt alls! 

Hundmöten är inget större problem längre, men nu har han börjat intressera sig för cyklister! Troligtvis för att vi möter pappa ibland på väg hem från jobbet... 

Skäller gör han också. Kommer vara döv innan jag fyller 20. Kanske fungerar att spruta vatten på honom...? Att göra det han vill känns bara som att uppmuntra honom till att skälla mer. 

Ibland när jag är hemma med honom blir jag bara irriterad på honom. Men så fort jag lämnar honom saknar jag honom. Hur jobbig han än kan vara ibland så vill jag inte vara utan honom!
 
 

dålig uppdatering

Publicerad 2013-11-19 12:31:51 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Oj vilken dålig uppdatering det har varit under helgen! Så kan det gå när jag reser bort och de andra inte hinner/gömmer. .. Men i eftermiddag ska jag skriva lite mer! 
Här är en bild på mio och morfar :) jag blir så lycklig av att se dem tillsammans!
 
 

Godnattbild

Publicerad 2013-11-15 21:00:00 i Minigos,

Får nästan införa en återkommande godnattbild. Får ju så många söta bilder på honom när han somnat på kvällarna! Så jag börjar nu!
 

Nyrakad!

Publicerad 2013-11-14 20:06:00 i 7. Pälsvård,

Fick ett ryck och snyggade till skägget lite. Men jag tycker ändå inte att det var så farligt långt.
 
Har tittat tillbaka lite på gamla bilder och tycker han ser förskräcklig ut när han är nykrakad! Superlång och spetsig nos som inte alls passar med den fluffboll han är! Nej, idag ställde jag maskinen på en bit längre och tog bara det värsta. Det var dock lite svårare att få det jämt, men han ser i alla fall klok ut. Men det kräver nog lite mer träning innan jag är nöjd!
 

Till skogs!

Publicerad 2013-11-14 19:03:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Idag tog vi en riktig långpromenad i skogen! Det var ingen svart/vit hund jag fick hem... Lerigt och blött som bara den! Men vad gör det om Mio gillar det? Vi har kört en hel del inkallning både idag och igår, men linan sitter fortfarande kvar. Vill inte chansa nu när trotsåldern närmar sig/är här... Tycker ändå att ha sköter sig mycket bra!
Han får lite stollaryck då och då, precis som en valp ska ha! Det är allt kul att springa runt och busa med honom, men får nog bättra på konditionen lite...Det var en hel del smällar idag, vet inte varifrån med Mio brydde sig inte om dem. En grupp skolbarn var ett annat bra distraktionsmoment när vi tränade - gick finfint!
Jag såg ett råddjur, det gjorde inte Mio. Han var för upptagen med sitt...Kanske hade han fått upp vittringen på ett godisträd?
Gick en hel del nytt idag, stigar som inte ens jag har gått (vilket är ovanligt).
Sedan blev det dusch när vi kom hem, lerig, gnidit huvudet mot något (enligt Mio) trevligt och fått bajs i pälsen där bak. Suck... men jag har ändå tur - han rullade sig inte!
Stötte även på en gubbe som hade en precis likadan hund som jag!
Vi var hemma precis lagom till att det blev mörkt! Men pannlampan ligger alltid i fickan för säkerhets skull. Än så länge verkar det som att dagens promenad har gett resultat! Han sover och skäller inte!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dumma hund!

Publicerad 2013-11-13 22:00:02 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Blir så förbannad på denna skälliga äckelhund! Det känns ju som att han inte gör något annat än skäller. Och det värsta jag vet är hundar som skäller. Ännu värre när jag inte vet vad jag ska göra åt det! Han stör mig lite, men främst omgivningen. Jag vill inte ha en hund som folk runt omkring mig blir irriterad på! Jag kommer ju få bosätta mig längst in i skogen om han fortsätter så här! Ingen vill ju bo granne med en hund som bara skäller!
 
(Nu överdriver jag nog lite, men jag blir så trött på honom!!! Dessutom har jag en ganska låg tröskel när det gäller skällande...)

Sötast!

Publicerad 2013-11-13 04:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Minigos,

Nästan uppe i 20 kg nu! Ändå är han min "lille" pojk! Han har lärt sig pang och rulla från sittande och stående (oftast) och har blivit mycket bättre på att stå! Med lite hjälp att få upp svansen kan han hålla kvar den en kort stund! Just nu väntar jag bara på att han ska somna, känns som han är ganska rastlös för tillfället! Det blir nog lite lite aktivering nu när mörkret kommit. Men det är bara att ta på sig pannlampan och träna lite mer! Längtar efter snön nu!
 

Hemsk promenad...

Publicerad 2013-11-12 21:39:00 i Promenader,

Gick idag en av mina favoritsträckor, den nedersta stigen i skogen. Underbar växlande lövskog, bokskog, berg, liggande trästammar och en fantastisk, mysig liten stig. Den första delen, genom björkskogen, förstörde de i våras genom att bredda och grusa den med vasst stenkross. Det hade dock en anledning då det var lite problem med vattenskador i husen i närheten. Men idag när jag gick den upptäckte jag till min stora fasa att även resten var grusat! Det kunde jag aldrig tro att de skulle göra! Varför? De förstörde en av mina favoritstigar med massa vasst grus. Blev så grymt besviken... Så onödigt! Det fanns ju ingen anledning till att grusa den sträckan... Just nu längtar jag mer än någonsin efter snön så jag slipper se eländet!
Mio och Sacco skötte sig däremot jättebra! Mio i lina och Sacco i flexi. Mio gick inte alls långt bort. Dock gned han in huvudet i något äckelpeckel... Som tur var rullade han sig inte utan gned bara huvudet i det. Så det blev framdelsbad när vi kom hem! 
 
Dessutom - idag var det en stor dag för idag blev moster F hela 18 år! 
 
 

Bildbomb!

Publicerad 2013-11-11 22:45:04 i Bildbomber, Promenader,

Idag tog vi en långpromenad på förmiddagen i solen. Jättefint! Men halt var det! Jag lyckades nästan halka omkull 3 gånger! Jag har tur att Mio inte drar så mycket, annars hade jag nog kravlat på marken ett par gånger. Här kommer massor med bilder från idag!
 
Jag är hittills så grymt nöjd med mitt rasval! Vackrare hund får man leta efter (enligt mig)! Dessutom en så vacker individ! (nejdå, jag är inte partisk :P). Ögongodis! (Men jag behöver träna på att ställa honom...)
 

Jobbig matte...

Publicerad 2013-11-10 21:16:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Promenader,

Idag har Mio mest sovit. Han var nog trött sedan gårdagen och så har ju jag varit lite jobbig med. Pälsen har borstats, tänderna lika så (med en spahandske, fungerar toppen!) och öronen är plockade. Han är lite småirriterad i ena örat, så det är ordentligt rengjort med något öronmedel. Det verkar redan bättre sen det blev rent och håret kom bort. Dock tycker han inte om behandlingen, men med lite godis så ligger han i alla fall stilla. 


Det blev inget längre träingspass idag då jag hade tagit för lite kläder på mig. Försökte, men det slutade med att vi gick och tränade lite smått under tiden för att hålla värmen uppe. Får ta på mig lite bättre imorgon!
 
Hans regntäcke fungerar utmärkt nu när jag har sytt på resårband för bakbenen!
 
 

Panda!

Publicerad 2013-11-10 12:17:00 i Bus och lek!,

Mio har fått en ny favoritleksak! Panda heter han.
Mio har en liten förkärlek till att tugga på gosedjur så nu fick han ett eget. Ögon och nos är sydda så det finns inga småbitar som kan lossna. Lite lagom stor med och svart-vit - precis som hans själv!
 

Lufsarna!

Publicerad 2013-11-09 16:50:20 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag var det dags för maskoten att ge sig ut igen! Denna gång skulle vi inte ut på någon stor expedition utan till våran lufsarplats för att grilla och ha kul. Det blev en riktigt blöt gång! Det regnade konstant hela tiden! Mio var blöt men glad där han sprang runt och lekte med barnen och fick leta korvbitar i gräset!
Sedan körde vi skogsfotboll, precis som vanlig fotboll bara att planen lutar åt alla möjliga håll och det finns stenar, träd och pinnar över allt. Även Mio fick vara med! Jag trodde att han bara skulle sno bollen så att vi inte kunde spela, men han var jätteduktig! Han spelade typ "joker", han var med i det lag som passade honom för sekunden. När det var för mycket folk på bollen stod han stilla och avvaktade, men så fort den sköts iväg en bit så rusade han som en galning och var nästan alltid först till den. Då kunde han springa runt lite med den i munnen medans folk jagade honom och lockade på honom för att han skulle springa åt rätt håll för det laget. Han gjode nästan mål en gång men sprang precis utanför målstolpen (trädet). Tog man bollen och sa tack så fick man den och kunde spela vidare. Superkul hade han! (och vi andra). 

Sedan var det en dyngsur och trött Mio som nästan hoppade in i bilen själv. Mobilen var något fuktig (uups!) så bilden blev inte fantastisk...
 
När vi kom hem blev det bad och sedan stollaryck i hallen. Men efter det har han sovit som en stock och bara stönat om någon föröker flytta på honom.
 
 
 

Lufsarna!

Publicerad 2013-11-09 16:50:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag var det dags för maskoten att ge sig ut igen! Denna gång skulle vi inte ut på någon stor expedition utan till våran lufsarplats för att grilla och ha kul. Det blev en riktigt blöt gång! Det regnade konstant hela tiden! Mio var blöt men glad där han sprang runt och lekte med barnen och fick leta korvbitar i gräset!
Sedan körde vi skogsfotboll, precis som vanlig fotboll bara att planen lutar åt alla möjliga håll och det finns stenar, träd och pinnar över allt. Även Mio fick vara med! Jag trodde att han bara skulle sno bollen så att vi inte kunde spela, men han var jätteduktig! Han spelade typ "joker", han var med i det lag som passade honom för sekunden. När det var för mycket folk på bollen stod han stilla och avvaktade, men så fort den sköts iväg en bit så rusade han som en galning och var nästan alltid först till den. Då kunde han springa runt lite med den i munnen medans folk jagade honom och lockade på honom för att han skulle springa åt rätt håll för det laget. Han gjode nästan mål en gång men sprang precis utanför målstolpen (trädet). Tog man bollen och sa tack så fick man den och kunde spela vidare. Superkul hade han! (och vi andra). 

Sedan var det en dyngsur och trött Mio som nästan hoppade in i bilen själv. Mobilen var något fuktig (uups!) så bilden blev inte fantastisk...
 
När vi kom hem blev det bad och sedan stollaryck i hallen. Men efter det har han sovit som en stock och bara stönat om någon föröker flytta på honom.
 
 
 

Bävern är i farten...

Publicerad 2013-11-08 17:32:26 i Bus och lek!,

När jag kom hem idag möttes jag av ett golv fullt med träflis! Moster H var också hemma och hade precis upptäckt det och hunnit ta ifrån honom träbiten. Träbiten var en 4 dm lång golvlist! Visst har han varit på lister lite innan, men det var ett tag sedan nu så jag trodde han hade slutat. Denna gången måste han ha lyckats få listen att lossna, de sitter ju inte fast så bra. Däremot så finns det en positiv sak med det hela - han valde listen under elementet som inte syns!
 

Ljus promenad!

Publicerad 2013-11-07 18:40:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

För en gångs skull kom jag hem från jobbet innan det var kolsvart! Han är så duktig på att gå fint i koppel när vi är själva, men han vill inte få på sig selen. Då lägger han sig som en potatissäck på golvet och vägrar flytta på sig. Men så fort vi kommer ut är det bortglömt! Körde även ett träningspass på grusplanen - fokus var inte på topp men det gick ändå förhållandevis bra. Körde både det vanliga och lite trix som snurra, high five, pinnen osv. Detta varvade vi med att springa efter hans tennisboll, som numera är platt som en pannkaka. När vi bestämde oss för att gå hem så var det mörkt. Jag längtar så efter snön! Både för att den är kul och för att den lyser upp.
Nu har han somnat, för en stund i alla fall. Han var ganska skällig innan, men det kändes som att han bara ville ha uppmärksamhet så jag ignorerade honom. Men usch vad jag ogillar det!
 

Gustav Adolf bakelse!

Publicerad 2013-11-06 23:40:00 i Mat,

Ikväll har vi njutit av Gustav Adolf bakelser. Mycket intressant tyckte Mio som satt och var så söt i hopp om att få smaka. Han fick dessvärre ingen, men inte gick det någon nöd på honom. Han fick ett Gustav Adolf grisöra istället! Hans första grisöra, vilket var väldigt uppskattat! Mio har bara vaktat något en gång i sitt liv, ett supersmaskigt ben. Grisörat var tydligen så gott att det var värt att vakta... Men jag brydde mig inte om honom utan lät honom ha sitt äckliga grisöra!
 

Det Mio är bäst på...

Publicerad 2013-11-06 10:08:28 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Att vara ivägen! Helst på fötterna. Eller så lägger han sig precis bakom så man riskerar att trampa på honom! Ska jag in i kylskåpet ligger han framför, in i skåpet under diskbänken då ligger han där, när jag damsuger råkar han liggar precis där jag tänkt damsuga osv. Men jag ska inte klaga, jag vet ju vart jag har honom! :) Dessutom är det skönt med lite värme på fötterna nu när vintern kommer.
 

En liten ängel!

Publicerad 2013-11-05 21:40:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 7. Pälsvård, Minigos,

Idag har Mio skött sig super! Han har varit lite skällig, men bortsett från det har jag inget att klaga på! Tänkte träna på att gå fint i koppel, men inte behövdes det. Han går som ett litet ljus vid min vänstra sida och tittar på mig större delen av tiden. När det sprang förbi ett fotbollslag tappade han dock fokus och ville springa med, vilket inte är så konstigt... 

Så tränade vi på grusplanen igen, Mio vill alltid svänga in på den numera! Idag körde vi mest följsamhet, lite rallylydnadsmoment, grundläggande lydnad men även lite svårare som läggande under gång - och han fixar det nästan varje gång! Jag har ju inte fullt tempo, saktar ner en aning när han ska lägga sig och är övertydlig, men ändå! Supernöjd! Nu sätter han sig inte upp direkt när jag kommer tillbaka utan ligger kvar vilket också är ett framsteg.

Sedan har jag tränat lite på att ställa honom. Testade med att lägga på "stanna" för att få honom att stå kvar längre - det fungerade! Vill egentligen inte ha så många kommandon, så får se om jag har kvar det eller inte... Hittade förresten en bild från i sommras där han faktiskt står snyggt för en gångs skulle! Han är lite högre bak än fram tror jag, men det jämnar förhoppningsvis ut sig när han växt klart.
 
Kvällen tillbringade vi med att reda ut tovorna på hans öron, precis vid kanten där örat slutar "på riktigt". Det tog en stund, men Mio stod ut! Lilla högen är en vanlig genomborstning av hela kroppen, den stora är tovorna på öronen... Har nog slarvat lite där!
Detta måste ha varit mycket tröttande för han somnade i mitt knä strax efter jag var klar.
 
 
 

Osynlig!

Publicerad 2013-11-05 17:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

När jag körde hem härom dagen blev jag nästan förskräckt. Jag såg säkert 5 hundägare och endel annat folk som var ute och gick. Eller nej, jag såg dem knappt för ingen av dem hade reflex! En hade till och med sin hund lös utmed vägkanten - utan reflex. Jag tycker det är konstigt att ingen tar riskerna på större allvar än så... För mig är det en självklarhet att använda reflex! Speciellt på Mio. Jag gör precis tvärt om - har så mycket reflexer som möjligt! Jag är nog en riktig tönt enligt många i min ålder... :P Men jag är hellre en levande tönt än en död "cooling".
 
Mio har massor med reflexer - reflexsele,2 täcken, 2 halsband, extradel till kopplet osv. Dessutom har han en liten grön, lysande lampa! Han är sjukt söt i det! Och den som inte ser honom är blind! (Fast nej, han har inte allt samtidigt...) Jag har självklart reflexväst mm så jag syns med!
 

Lek på fotbollsplanen

Publicerad 2013-11-05 13:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Mio har äntligen upptäckt att det är kul att leka med tennisbollar! Vi har varit några gånger på en fotbollsplan - stora ytor så jag kan kasta långt och bra sikt på vad som händer runt omkring. Trots regntäcket sprang Mio som en galning och vattnet stänkte runt honom. Superkul hade vi!
Han är så fin i sitt täcke!
 
 

Morgontrött...

Publicerad 2013-11-05 10:06:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Mio vill allra helst sova hela förmiddagen. När jag tycker att det är dags att gå ut tittar han bara besvärat på mig innan han lägger sig och sover igen. Tar jag fram koppel/sele så går han iväg och lägger sig någon annan stans, t.ex. under mitt skrivbord där jag inte får på honom sakerna. En riktig liten sömntuta är han! Snarkar lite gör han med...
 
 
 

Tonåringen knackar på dörren...

Publicerad 2013-11-04 20:04:48 i 9. Unghundstiden, Kompisar,

Så var han här! Tonåringen har kommit hit! Har inte tänkt på det så mycket tidigare, men när vi gick med Wilda och Mitzie härom dagen var han lite extra intresserad av dem. Likaså med Wippi tidigare idag! Och sen när vi gick med Mios kompis, en welshtik, då fanns det INGET annat i huvudet än "tjej, tjej, tjej, dra, dra, dra!!!". Mio har inte varit speciellt intresserad av tikar innan, men nu har hormonerna satt griller i huvudet på honom! På sätt och vis glad att jag bytt till sele på honom nästan jämt nu, annars hade han strypt sig själv både en och tre gånger! Först i slutet av promenaden insåg han att det inte hjälpte utan började nosa lite i gräset runtomkring, titta på mig och äta någon godisbit. Har inte sett honom som tonåring förräns nu! 
 
Som tur är sköter han sig fortfarande fint när vi går själva eller tränar. Oftast i alla fall. Jag skulle i alla fall inte säga att han är en ofokuserad tonåring ännu. Men jag märker av det i skogen när han är lös! Innan så höll han sig på 5, max 10 meters avstånd. Nu är det mer regel än undantag att han är 10, kanske 15 meter från mig. Linan har åkt på igen. Men ibland är han tillbaka i sitt gamla vanliga. 

Men nu är det kanske dags att inse - min lilla valp kanske snarare är på väg att bli en medelstor unghund...

"Matte? Är det den där motvikten som sitter i andra änden av kopplet?"
 
 
 

Bus med Wippi

Publicerad 2013-11-04 17:34:00 i Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Idag fick Mio äntligen träffa Wippi igen! Han blev så glad! Det var full rulle hela tiden. 
Tyvärr blev bildkvaliten inte den bästa...
 
Lite godis då och då är inte heller fel! Bästa gänget!
Och så en liten rolig tillbakablick från i sommras. Vad han har växt! Tänk vilken stilig kille han håller på att bli!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Någon kommer hem

Publicerad 2013-11-04 12:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio hör långt innan någon av oss andra att någon är på väg hem! Han går direkt och ställer sig vid källardörren.
Sedan sätter han sig där och väntar med full fokus på dörren...
Tar det riktigt lång tid lägger han sig och väntar. Samma fokus hela tiden.
Han blir så glad när man kommer hem! Ibland nästan lite för glad... Han går runt, runt, oftast med en leksak i munnen (eller sko om sådan finns) och viftar på hela kroppen! Dock hoppar han ibland, men det är bara att träna på. Grymt charmig är han i alla fall, men jag försöker i alla fall vänta tills han lugnat ner sig lite.
 
 

Panik!

Publicerad 2013-11-03 08:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Igår eftermiddags var vi nere på kyrkogården, då fick även Mio följa med. Upptäckte dock en förskräcklig sak precis innan vi skulle åka - jag hade inga bajspåsar!!! PANIK! Jag kan ju inte gå ut utan några! Efter mycket letande hittade vi tillslut en i bilen. Visst går det att ta vanliga fryspåsar med, men hur kul är det? :P Så kan det gå när man tog en nytvättad jacka (som dock är vit och inte förblir nytvättad så länge...). Det är nog en av de stora fasorna för en hundägare - att stå där utan en påse. Självklart infaller det endast när det verkligen inte får hända! (Har varit med om detta för ett par år sedan med en lånad hund...). Dessutom måste det alltid finnas två, har man bara en blir man ju utan när den är använd, och utan påse känner man sig naken. 

Familjepromenad

Publicerad 2013-11-02 21:50:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag gick vi en promenad med nästan hela familjen. Även Sacco fick följa med till Mios stora glädje. Trots att regnet nästan hängde i luften blev det en mycket trevlig promenad. Mio har dock börjat gå lite längre bort, men det kanske beror på att vi är så många. Men då och då försvinner matte (jag)! Det tar lite tid innan Mio upptäcker det, men sedan blir han lite orolig. En gång gick han runt och pep efter matte. Även de andra försvann då och då. Han måste ju lära sig att det är han som ska hålla koll på flocken och inte tvärt om. Sedan passerade vi även några godisträd och hittade flertalet stubbar att balansera på.
 
Glada vovvar vid utsikten!
Sammanbitna, blöta vovvar vid utsikten...
I ett obevakat ögonblick... Det kanske finns något gott på bordet?
Sacco kan också balansera på stubbar! Dock blev bilden ganska suddig...
Trevlig promenad med härliga hundar!

Lugn dag

Publicerad 2013-11-01 18:05:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Härom dagen var vi ute och gick med klövjeväskorna utan packning för att Mio ska vänja sig vid dem. Det fungerade fint och han verkade inte bry sig om dem.

Sedan fortsätter jag träna på det gamla vanliga. Brukar ofta bli en stund nästan varje dag. Det blir ju allt roligare att träna med honom ju mer han lär sig! Nu varvar jag mycket med att leka - kasta boll eller dragkamp. (Oftast blir det hellre boll då han är lite oförsiktig i dragkampen och lätt kommer åt en med tänderna). Det tycker han är superkul, en stund i alla fall...

Ibland är han lite jobbig, skäller när han ser något genom fönstret som inte brukar vara där (som en grävmaskin i grannens tomt) och han drar som en idiot om han får upp ett spår av en kompis ute. Men när han väl är lugn och gosig - då är han underbar! Eller när jag tränar och får hans fulla uppmärksamhet, då är han också underbar!

Hittade en gammal hundbok från 1987 tror jag och råkade få syn på denna bilden. Tyckte den var lite rolig för det är så olik en portis idag! Sedan är det ju svårt att säga eftersom det är en målad bild, men ändå! Gillar färgen i vilket fall!
 
 
 

Utställningsträning

Publicerad 2013-11-01 09:22:25 i 5. Träning,

Tränade lite med Mio i trädgården igår. Det var länge sedan vi körde utställningsträning sist och han var inte speciellt pigg på det... Kanske för att det var i trädgården där han är van att leka och det var ganska liten yta så vi hade svårt att lyckas springa snyggt utan att krångla. Blev inte så många bra bilder, men här är något i alla fall.
Sedan tränade jag på att ställa honom. Tränat framför spegel inomhus så jag ser vad jag gör. Det såg jag inte nu så bilderna ute blev ganska hemska... Har även börjat flytta på fötterna nu, men är inte säker på att det gör saken bättre. Han kan stå själv ganska bra - men då åker svansen ner. Skulle önska att han kunde stå så, men vet inte om det går att träna honom på att hålla upp svansen. Försökte någon gång inne med, men då hade vi för lite plats för att få en riktigt snygg bild.
Det krävs mer träning, men det blir inte av så ofta. Lydnadsträning är ju liiite roligare... ;)
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info