Mio och Aslan

Lufsarna!
Idag var det dags för maskoten att ge sig ut igen! Denna gång skulle vi inte ut på någon stor expedition utan till våran lufsarplats för att grilla och ha kul. Det blev en riktigt blöt gång! Det regnade konstant hela tiden! Mio var blöt men glad där han sprang runt och lekte med barnen och fick leta korvbitar i gräset!
Sedan körde vi skogsfotboll, precis som vanlig fotboll bara att planen lutar åt alla möjliga håll och det finns stenar, träd och pinnar över allt. Även Mio fick vara med! Jag trodde att han bara skulle sno bollen så att vi inte kunde spela, men han var jätteduktig! Han spelade typ "joker", han var med i det lag som passade honom för sekunden. När det var för mycket folk på bollen stod han stilla och avvaktade, men så fort den sköts iväg en bit så rusade han som en galning och var nästan alltid först till den. Då kunde han springa runt lite med den i munnen medans folk jagade honom och lockade på honom för att han skulle springa åt rätt håll för det laget. Han gjode nästan mål en gång men sprang precis utanför målstolpen (trädet). Tog man bollen och sa tack så fick man den och kunde spela vidare. Superkul hade han! (och vi andra). 

Sedan var det en dyngsur och trött Mio som nästan hoppade in i bilen själv. Mobilen var något fuktig (uups!) så bilden blev inte fantastisk...
 
När vi kom hem blev det bad och sedan stollaryck i hallen. Men efter det har han sovit som en stock och bara stönat om någon föröker flytta på honom.