Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Kväll hos mormor och morfar

Publicerad 2013-09-30 19:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Det gillar Mio. Man kan sova inne, gå och nosa på massor med spännande saker ute. Blommor t.ex.
Så kan man ju bara vara söt med.
Fast det är roligare att leka med bollen! Den tunga bollen.
Och äta gräs då och då.
Vila lite...
För att sedan leka en stund till!
 
Jag fick inte en svart hund. Han är både brun och svart samtidigt, det beror på ljuset :)
 
 

Favoritleksaken!

Publicerad 2013-09-30 10:02:00 i Bildbomber, Bus och lek!,

En av Mios favoritleksaker är en pinne med ett snöre med en trasa i som han får jaga efter! Superkul! Blev många roliga bilder, men den första är min favorit!
 
 
 
 
 

Godnatt!

Publicerad 2013-09-29 18:53:00 i 5. Träning, Minigos, Promenader,

Vi gick en svamppromenad tidigare idag och då fick han vara en hel del helt lös! En gång kom vi ganska nära en stig där det kom några gående, men Mio stack inte. Han sa till att de fanns där men inte mer! :) Nu är det i alla fall godnatt!
 
 

Pinnen

Publicerad 2013-09-29 14:05:00 i 5. Träning,

Har ju lärt Mio att runda pinnen och tänkte berätta lite hur jag gjorde det. Till en början försökte jag få honom att bara titta på pinnen, vilket var svårt då han bara tittade på mig. Hade sedan tänkt belöna när han gick mot pinnen, runt osv. (Shaping). Men tillslut så visade jag istället, tyckte det tog sån tid... :P Höll i en godis och förde handen runt pinnen. Efter några gånger förde jag bara handen mot pinnen, till en början på ca 1 meters avstånd. När han fattat vad "pinnen" var för något började jag öka avståndet. Sedan fortsatte jag med att testa på okända pinnar, t.ex. lyktstolpar, då på nära håll. Nu kan han oftast på de flesta pinnar jag pekar på! Det gick allt fort att lära honom! :) Smidig liten aktivering när man är ute och går.
 

Miljöträning på stan!

Publicerad 2013-09-29 10:59:00 i 5. Träning, Utflykter,

Igår var jag, Mio och Fanny nere på jönköpings höstmarknad. Mycket folk, orkestrar, konstiga ljud, hundar osv. Men idag skötte Mio sig perfekt!
Han gick fint i koppel, vid min vänstra sida när det behövdes (med lite godishjälp förståss...), tränade när Fanny tittade i butiker utan att bli störd av alla runtomkring och var duktig på passivitetsträningen. Och endast ett skall under hela tiden! Han brukar ju bli skällig när vi tränar t.ex. passivitet för att han vill ha en ny uppgift, men inte idag. Lite balansövningar blev det med! Mycket duktig kille!
 
 
 

Liten utflykt till JBK

Publicerad 2013-09-28 22:01:00 i 5. Träning,

Nu när valpkursen är slut så får vi själva ta initiativet och åka upp till JBK och träna. När mamma och pappa ändå skulle ut till sommarstugan passade jag och Mio på att följa med! Vi var uppe och tränade nästan en hel timme! Idag var det full fokus hela tiden! Superkul! Jag körde med både godis och leksak idag. Kamptrasan var ingen höjdare, men tennisbollen var rolig.
Vi tränade bla. på fritt följ och linförighet. Det går åt rätt håll i alla fall! Sedan även en hel del kontaktövningar. Vi började även med backa och nu kan han några meter ibland, dock i cirklar och inte rakt. Men det kommer! Runda pinne kan han från 5-10 meters håll på nästan vilken pinne som helst nu! Testade kvarsittade på tid för att se hur länge han kunde klara det. Jag gissade på runt minuten någonting. Han klarade hela 2 min och 30 sekunder! Under den tiden hade han full fokus på mig och satt stilla hela tiden förutom en gång då han vände bort huvudet. Jag blev mycket imponerad!
Läggande testade vi inte på tid för det har vi inte tränat på lika mycket. Men övade gjorde vi.
Jag hade med träapporten hemifrån, men den är lite knepig. Han håller om den men släpper i princip genast. Gör man fler än 2-3 upprepningar börjar han tappa fokus och bli frustrerad. Precis som med handdutten. Men det kommer nog med lite mer träning. Idag körde jag med lina, men snart kan jag nog våga ha honom lös när vi tränar. 

Ska ordna rallylydnadsskultar och börja träna lite hemma. Funderar på att gå en kurs i det till våren - men det är ju så lång tid kvar! Vill även gå kurs för att kunna börja tävla i lydnad, men vet inte om jag ska ta forstättnings 1an först... Men tills dess ska vi träna på vardagslydnaden! :)
 
 

Rolig förmiddag!

Publicerad 2013-09-27 12:01:00 i Kompisar, Utflykter,

Idag skulle jag och Mio ut till vattenpasset för att träffa Wippi. Vattenpasset är ju så fint på hösten!
 
Men när vi kom dit var det en till hund där! Vira, en superfin boxer som Mio verkligen uppskattade. Vilken kompis! De lekte hela tiden och rusade runt. Wippi försökte mest hålla ihop flocken... Mio fick vara lös för en gångs skull och han skötte sig finfint! Finns inte mycket folk där och det fanns fler hundar med som han kunde hålla sig till.
När vi var ute och gick dök Aramis upp! Han är nog världens sötaste collie. (Ja, jag är svag för collies ;P) Sedan fortsatte hela flocken promenaden tillsammans.
Är han inte söt!?
Vila gjorde Mio först när Vira gått hem. Får hoppas att han är riktigt trött nu så han håller sig lugn ikväll då lite människokompisar kommer.
Härlig och superrolig förmiddag tycker nog både jag och Mio!

6 månader - på riktigt!

Publicerad 2013-09-26 23:29:06 i 9.1 Veckobilder,

Idag blev Mio 6 månader på riktigt! Inget mer felräknande nu inte :P Han väger 16,2 kg, mer än 5 gånger så mycket som han vägde när han kom hit! Det har gått så galet fort! Min lille kille håller på att bli stor!

Promenad!

Publicerad 2013-09-26 18:06:00 i 5. Träning, Promenader,

Idag gick Mio och jag en ganska kort promenad men tränade mycket. Fokus var lite till och från idag, ibland fanns den inte alls och minuterna senare var den bra.
Vi var på en lekplats och balanserade på bänkar och hade framtassarna på gungande leksaker. Körde även lite balansgång på ett kullfallet träd, både smalare och bredare grenar.
 
Sedan tränade vi på ett nytt kommando - pinnen. (Alltså skicka iväg runt en pinne/stolpe). Började med det igår, nu kan han runda den från en meters avstånd!
 
 
Efter detta hittade vi en skata som var väldigt orädd som vi tränade passivitet med. Jag satt på en bänk och Mio framför mig. Skatan hoppade till och med upp på bänken, knappa halvmetern från oss! Då reste sig Mio upp, men jag satte honom snabbt igen. Superduktig! Kan inte vara så mycket jakt i honom! Passerade skatan gående ett par gånger med 1 meters marginal.
 
Påvägen hem hittade Mio en rolig pinne han bar runt på en stund. Som tur är hittar han nästan bara oskyldiga saker. Bajs går han nästan alltid förbi. Men gräs! Torrt gräs, nyklippt gräs, gammalt gräs, blött gräs, beta gräs..... Tydligen oemotståndligt gott. Min lilla kossa... :P Här har ni honom med pinnen.
 

Bra väckarklocka...

Publicerad 2013-09-26 13:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Vaknade med ett ryck inatt för att precis höra att Mio spydde upp en gräsboll i sin bädd. Vaknar alltid när han gör det, vet inte varför. Tydligen något i hans beteende innan han spyr som gör att jag vaknar. Men skönt det så han inte lägger sig i det och smetar ut det i hela rummet! Jag var ändå lite bitter, jag hade lagt mig för sent och skulle upp tidigt till jobbet. Då är jag inte pigg på att gå upp mitt i natten och krångla för att sedan lägga sig och sova en timme eller två till. Men när jag är uppe och städar hör jag att klockradion går igång och strax efter det mitt mobillarm! Vilken lycka! Jag behövde inte gå och lägga mig igen och jag var redan uppe och igång! Sällan jag kommer upp så snabbt som när Mio spyr... :P Så idag hade jag gott om tid då jag vanligtvis brukar ligga och dra mig ett bra tag. Så han valde ett bra tillfälle trots allt!
 

Träning!

Publicerad 2013-09-25 21:54:00 i 5. Träning, Mios utrustning,

Mio har fått mycket beröm för filmen vi la ut. Tänk om han kunde vara så duktig jämt! Oftast är han faktiskt superduktig men ibland är han lite ofokuserad. Som idag. Det var inte direkt "jag kommer direkt!" Utan mer "jaja, jag kommer...." och lite halvdålig fokus. Matte var inte så rolig idag tydligen... Men man kan ju inte vara på topp jämt! Vi jobbar mycket på kontakt och följsamhet nu, men även en hel del balansövningar under promenaderna.

Mio gillar inte sin sele. Sin gamla, likadana fast mindre sele hade han inget emot, men när denna kommer fram smiter han iväg och gömmer sig. När han väl fått på den ser han verkligen inte motiverad ut till att gå ut! Har försökt kolla den men kan inte se eller känna att det skulle skava. När vi väl kommit ut är det aldrig något problem, bara när vi är inne.
Lite täning med mer störning än vanligt körde vi med, dock inte bara därför han var ofokuserad då vi varit och tränat där tidigare.
Dessutom är hösten här! Jag tycker det är så fint trots kylan! :)
 
 

Lokalkändis!

Publicerad 2013-09-23 09:45:00 i Allas favorit!,

Mio var i tidningen idag! Även om man kanske inte är snyggast på utställningen så tycker folk allt att han är grymt söt! Fotografen var bara tvungen att ta en bild på oss :) Mio är lika fotogenisk som alltid!

 
 

Utställning igen!

Publicerad 2013-09-22 14:49:00 i 4. Utställningar och tävlingar,

Så var det dags för nästa uställning! Idag var vi tre portisar, en tik i samma klass som Mio. Så vi hade en liten egen portishörna. Här är vi i väntan på att gå in i ringen. Nummer 91 hade vi och var först ut av portisarna.
Idag tyckte Mio om domaren, Jack Brander. Han hälsade själv och det gick bra att undersöka honom!
Vilken skillnad från igår! 
Han sprang jättebra idag med. Han är en naturbegåvning helt enkelt! :P Idag hade han lite mer vilja framåt med.
Ställandet gick helt okej. Han vill inte stå länge, men det går bättre och bättre. Har inte börjat flytta så mycket på benen än, är glad bara han står still.
Vi fick HP och sedan vänta på att komma in i ringen igen.
 
Här är jag med mitt HP och min handler Mio!
Vi mötte tiken Judith, 4,5 månader från Ammiellas. Superfin!
Vi fick sedan mötas. Är så stolt över att Mio är så duktig på att springa! 
Mio slutade som BIM! Jättebra och nöjd! Idag fick vi fin kritik.

"Ung, oklippt hane av utmärkt storlek. Goda proportioner, bra huvud och uttryck. Utmärkt bett och tänder. Bra hals och front. Bra ben och tassar, utmärkt bröstkorg. Utmärkt överlinje och svans. Bra bakställ som hade gjort sig naket. Trevligt temperament!"

Tänk vad olika domare kan tycka! Kritiken är ju helt tvärt emot var den var igår! Men nästa gång vi ställer honom får han nog vara klippt, så det lär dröja...

Vi åkte hem nöjda och glada efter en rolig och lärorik helg!
 
 
 
 

Utställning!

Publicerad 2013-09-21 18:15:00 i 4. Utställningar och tävlingar,

Nu så var det dags för utställning igen! Denna gånge på Huskvarna hundklubb. Idag hade vi nummer 94. Det var fint väder tills vi åkte hem igen. Min lilla soltståle lyste upp det hela ;)

En hel del väntan idag med. Här står vi på väg att gå in i ringen.
Domaren för dagen var Christoffer Beckman och Mio ställdes i valpklass 4-6 månader. Han kände igenom Mio ordentligt och kände t.o.m. på simhuden mellan tårna. Mio var dock inte så förtjust i att bli undersökt idag.
Springa var roligare! Idag sprang jag med. Sist gick jag snabbt men idag sprang jag. Och Mio började inte gallopera! Det hade jag nästan väntat mig, men han skötte sig lika bra idag med trots att vi bara tränar när vi är på utställning!
Sedan skulle han stå stilla. Första gången gick det bra.
Sedan blev det ett varv till.
Sedan skulle han stå stilla igen. Länge. Det tröttnade Mio på efter en stund. "Kan jag inte få stå såhär istället??"
Men med lite godis så går det allt!
 
Idag fick vi åka hem med bara bedömning. Mio föll inte domaren i smaken, han var för feminin och han var inte portisklippt. Egentligen behöver de inte vara det upp till 9 månader, men denna domaren önskade det.

"6 månaders hane med feminint huvud. Fina ögon, en tanke högt ansatta öron. Välver i ryggen i både stående och i rörelse. Lågt ansatt svans. Okej vinklar runt om, lång länd. Kunde önska djupare och bredare bröstkorg. Ställs i freestyle frisyr. Kunde önska mer attityd. Välvisad."
 
Hade väntat att han skulle få nedslag för sin frisyr förr eller senare. Men någon tanke på att klippa honom har jag inte, han är ju så fin i full päls! Lite kul att träffa olika domare och se att de tycker helt tvärt emot varandra. Han har ju nu både fått feminin och bra könsprägel, den ena domaren gillade inte huvudet, den andra älskade det. Man har olika smak. För mig spelar det dock ingen roll, för jag tycker han är finast i alla fall! :)

Nej, vi tog och åkte på kalas istället! :) Nya tag till imorgon!
 

Oj då!

Publicerad 2013-09-20 05:23:00 i 9.1 Veckobilder,

6 månader och 1 vecka...glöm det! Nej, han blir 6 månader först nästa torsdag (26/9)! Vi har varit så inne på att räkna veckor, 8 veckor= 2 månader, 12 veckor = 3 månader, 16 veckor = 4 månader och så har vi fortsatt. Men så började vi tänka efter - det blir ju fel! :P Tänk så klantig man kan vara!
 
Han är alltså inte 6 månader på riktigt! (Bara om man räknar 4 veckor =1 månad).
 
Så då vet ni varför det kommer att dyka upp ännu en 6 månaders bild!
 

Vi har två utställningar nu i helgen där han var anmäld i fel klass (6-9 månader), men som tur var gick det att ändra! Men det gör verkligen inget för då får han två utställningar till där han är en av de äldsta i sin klass! :)
 
Här är en fin bild som någon tog på den förra utställningen.
 

Mio tränar!

Publicerad 2013-09-19 22:59:00 i 5. Träning, 6. Filmer,

Mio, snart 6 månader (vi har räknat lite fel och räknat månaderna i veckor istället för dagar, oops :P men nu ska det bli rätt igen ;)
 
Här en video från igår där Mio tränar lite, när blev han så bra på att spela död? 
 
 /Fanny
 

6 månader och 1 vecka

Publicerad 2013-09-18 21:50:58 i 9.1 Veckobilder,

15,8 kg! Nu börjar han bli tung! Men jag tycker fortfarande att han är min lille kille... Från och med nu kommer det inte bli någon bild varje vecka utan bara ibland, kanske varannan. Händer så pass lite att man inte ser så stor skillnad på veckobilderna nu. Men sluta helt hade jag då inte tänkt göra! :) 

Vilse i skogen...

Publicerad 2013-09-17 09:15:00 i Promenader, Utflykter,

Var ute för att plocka svamp härom dagen. Vi hade inte varit på platsen på något år, men vi trodde att vi skulle hitta ändå. Men inte... Många svampar blev det inte, men en rolig skogspromenad. Mio fick ha lina som vanligt, även om jag mer och mer börjar känna att han kanske ska få vara lös någon gång ibland...
Vi tog en liten minipaus och tränade passivitet. Jag tyckte att mamma skulle låna min mobil och ta en bild. Touch är inte mammas grej så det gick ju som det gick... Hon säger ändå att hon siktade rätt och tog flera
bilder!
Som tur var kunde Hanna hantera mobilen så vi fick en bild! Mio leker mask :)
Vi tror att det finns vildsvin här. Det var likadant på ett annat svampställe för något år sedan och då var det vildsvin. Men det är ju bara en hypotes...
Världens bästa lille kille!
Som sagt så hade vi inte gått här på ett par år. Men vi visste ju typ vart vi skulle...eller? Vilse i skogen...
 
Mio fick rusa av sig ordentligt!
Dagen var ansträngande med mycket offpistterräng, så väl hemma blev det kudden för Mio!

Skogspromenad

Publicerad 2013-09-14 17:15:00 i 5. Träning, Promenader,

Denna gång utan Sacco, Mios stora förebild. Både jag och Mio älskar skogen! Vi tränar mycket kontakt och inkallning, Mio går än så länge i lina. När vi är själva litar jag helt och fullt på honom. Men inte om det skulle dyka upp någon. Vilt verkar han ha ett mycket litet intresse av. Inte heller springer han runt. Han håller sig i närheten och tittar ofta upp så jag hinner sällan "försvinna" bakom något träd. Men det är ju skönt att han håller koll på mig! Hittar vi trädstockar och stubbar/stenar tränar vi balans med. Det är så kul att träna med honom för han är pigg på allt och är med hela tiden! 
 

Inköp!

Publicerad 2013-09-14 13:37:00 i Mios utrustning,

Planeringen för min hund Freddie som jag hoppas på att få hem till våren är i full gång. Mio är ju svart med vita tecken, men jag är mer för den bruna varianten (gärna med vita tecken). Sedan får man ju se till att hitta en valp som passar till temperamentet i första hand, men min dröm skulle vara en brun variant av Mio ;)
 
Har beslutat att han ska ha tema grönt på Freddies saker, Mio har till 90% blå grejer och nu har jag så smått börjat införskaffa gröna saker till min egen lille kille. Hittills har det blivit ett grönt halsband (att ha när han blir äldre), en bädd (hemmagjord, än så länge insvept i en filt men ska sy bättre "fodral" sedan), filtar och såklart handdukar!!! Man kan inte ha en vattenhund utan att ha ordentligt med handdukar *veta* ;)
 
 
(filten med vita inslag är så mysig att jag nog behåller den för mig själv, men Freddie kan få titta på den ibland ;)
 
Fanny

Baddags!

Publicerad 2013-09-11 21:03:00 i 6. Filmer, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Hade tänkt vänta till utställningen innan jag badade Mio, men det är ju två veckor kvar och han var äcklig redan nu så det blev ner i duschen! Mio var inte lika glad över detta...
Självklart måste ju matte leka lite och försöka få en bild i huvudet på Mio som portisklippt.Vem vet, en dag förr eller senare kanske han blir det på riktigt...
Nej, Mio gillar inte att bada i duschen. Han ser så ledsen och ynklig ut! Och jag bara skrattar åt honom... :P Men han står stilla i alla fall, annars hade det blivit jobbigt!
Men står man stilla och är duktig i duschen har man ju massa överenergi som man måste bli av med efteråt...
 
 
 

6 månader!

Publicerad 2013-09-11 16:34:57 i 9.1 Veckobilder,

Igår fyllde Mio 6 månader! Helt galet vad fort tiden går! Han har ju varit här i 4 månader redan! Inte världens bästa kvalitet på veckans bild, men Mio tittar i alla fall på kameran! 14,5 kg pälsboll är det nu.
Markeringen som gäller är den översta till höger. 
 
 
 
 

Gnagaren...

Publicerad 2013-09-10 09:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Mio har inte varit så farlig med att tugga sönder saker. Han har väl tagit sönder någon penna och någon leksak, men annars knappast något. Men tugga på väggarna - det är en höjdare tydligen! Listerna speciellt! Det är inte mycket, men man hittar märken lite överallt...
 
Under mitt skrivbord (där han även tuggat lite på skrivbordet...)
I en hörna där hans biabädd brukar ligga. (Vi är allt rätt lika Mio och jag för jag tog också sönder tapeten när jag var liten...)
Köksstolen var god när han var lite mindre. Pinnen ska vara lika tjock hela vägen....
Skrivbordsstolen likaså. Jag blev minst sagt överraskad de gånger han lyckades trycka upp spaken så hela sisten tippade...
Sist, men inte minst, mästerverket under min säng! Detta har han jobbat hårt på, jag kände bara till den yttersta biten fram tills idag när jag faktistk tittade!
Den skyldige framför sitt mästerverk!
Men måste säga att detta inte är speciellt mycket. Får vara glad att det inte är värre, detta går ju trots allt att leva med!
 
 

Höstmörkret har börjat komma!

Publicerad 2013-09-09 22:56:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Med det kommer även reflexerna fram! Mio har två olika reflextäcken, reflexhalsband, reflexdetaljer i selen och "tilläggsbit" till kopplet. Dock inte samtidigt... ;) Jag har självklart också reflexväst på mig! Viktigt att synas i mörkret, speciellt för en svart hund. Mio har bara haft halsbanden innan så täcket är han inte van vid. Men det blev inga problem, inte massa onödigt bitande eller liknande. Dessutom är han väldigt söt i den!
Så här fint syns moster F och Mio i mörkret!
 
Idag har varit en riktig slappardag för Mio. Men det gör inte så mycket eftersom det har varit full rulle hela helgen! Min plan var att gå en skogspromenad under eftermiddagen, men fick viktigare saker för mig så det fick bli en sen kvällspromenad istället. Får ta skogspromenaden imorgon istället.
 

Cykelpromenad!

Publicerad 2013-09-09 14:21:00 i 5. Träning, Promenader,

Mio och jag har varit ute och gått med cykeln. Jag var tvungen att ta med cykeln hem från mormor och morfar och tyckte att Mio skulle må bättre av att gå än att åka bil (som han avskyr). Så då gick vi med cykeln. Bra träning med inför framtiden! Han förstod dock inte riktigt att man ska gå bredvid och inte framför cykeln, men med lite träning så lär han sig nog.
 

Allmogemarknad

Publicerad 2013-09-08 22:34:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Utflykter,

Idag var Mio och familjen nere på Jönköpings allmogemarknad! Ojojoj vad mycket det var på en gång! Hur mycket folk som helst (eller fötter om du frågar Mio), massor med spännande dofter, många andra hundar och tappad mat! Mio var helt okontaktbar :P Drog som en galning i kopplet. Det tycker jag inte om, men svårt att hindra honom. Det var nog lite mycket på en gång för att koncentrera sig på matte. Mio hittade ett mycket farligt fårskinn vid ett stånd han var tvungen att varna mig för! Först undrade folk runt omkring vad som stod på, men när de förstod skrattade de bara. Mio fick även träffa en grävling och en räv, de var dock inte så lekfulla av sig där de hängde. En avlägsen släkting träffade han med! Här nosar både jag och Mio på honom!
Det fanns mycket annat spännande, en karusell till exempel.
Djur fanns det också, hästar t.ex. Mio ville fram och nosa, men det fick han inte. Lite avstånd är bäst :)
Vi kan ju låtsas att han gick så här fint i kopplet hela tiden... ;)
Sedan blev det buss hem! Mio gick för första gången både på och av bussen helt själv! Duktig kille!
 
 
 
 
 
 
 

Hundens dag!

Publicerad 2013-09-08 10:52:00 i 4. Utställningar och tävlingar,

Vi var på hundens dag igår och Mio var med i tävlingen om jönköpings vackraste hund. Här visar jag upp honom för domaren.
Det gick bra och vi fick fin kritik.
"Vackert huvud, fina tänder, fin hals, bra över och underlinje. Fint vinklad för åldern. Poportionerlig kropp, god kondition på pälsen. Trevligt visad"
Vi gick vidare till finalen!
Det var säkert 20 hundar med i finalen och Mio klarade första sållningen. I andra (näst sista) blev vi tackade och det var slut för idag. Jag är ändå mycket nöjd! Har även testat det nya utställningshalsbandet jag köpt till Mio! Men nästa gång ska jag ladda med mer falukorv! :P
 
Vi tittade även på djursjukhuset och hunddagiset, var med i en tricktävling där vi visade Pang! (spela död) och rulla runt. Det var mycket intressant och spännande att nosa på, många hundar överallt och inte helt lätt att slappna av. Men även det gick med mattes hjälp. Vi träffade även Mios kompis Smilla där och en annan portis!
 
/Frida
 
 
 

Träff med pappa och flocken!

Publicerad 2013-09-07 22:02:00 i Bus och lek!, Kompisar, Utflykter,

Idag har Mio, jag och moster F varit på besök hos Geishamor, de som tidigare hade Mios pappa Apachie. Idag var även Apachie där för att vi skulle få träffa honom. Det var även frya portisar till, varav två var Mios halvsyskon, Jazz och Tria! Mio kom snabbt in i flocken och det var jättekul att se dem leka ihop! Han och Jazz hade extra kul. De två är dessutom väldigt lika.
Vid första titten på bilderna var det nästan svårt att se vem som var vem... :P Atreyu ville också vara med och leka.
Här är några till av dem, inte lätt att få alla på bild!
Mios äldsta halvsyster, Tria. Man ser att de brås på pappa, de har samma ansikte.
Men Mio och Jazz var nästan ännu mer lika tack vare färgteckningen! Det skiljer bara fyra månader på dem.
Här har vi Mio och pappa! Superhärlig hund!
Ännu några bilder på Apachie
Jättetrevligt besök! Gå gärna in och titta på deras hemsida med ;)

Räkor...

Publicerad 2013-09-06 22:18:00 i Mat,

Ätit lite räkor ikväll, supergott! Det är ju bara det att det tycker Mio också... Han skällde och pep när jag bar hem dem. Likaså när jag skalade dem. För att inte tala om när jag satt och åt dem! Och när de är slut - ja, skalen finns ju kvar i köket och det kaaaanske är något att äta? Nej, några kalas med räkor får han knappats följa med på... Det är nog det godaste han vet! :P

Mio på valpkurs!!!

Publicerad 2013-09-06 22:13:00 i 5. Träning,

teori är tråkigt tycker Mio, då sover man istället!
 
 
Valpkursen har verkligen varit en riktig guldklimp, tur det är några gånger kvar ännu så man kan suga i sig ännu lite mer tips och information!!! Jag som trodde att jag kunde mycket om hundar... I teorin ja, men att sedan överföra teori till praktik är inte lika lätt. Utan valpkursen skulle Mio antagligen varit kaos, eller ja, i alla fall inte alls lika enkel som han är nu! Jag har fått bättre förståelse för hur jag ska hantera hans olika beteenden samt att positiv inlärning är den bästa inlärningen, hellre belöna när han gör rätt och avleda och därefter belöna när han bryter ett oönskat beteende än att skälla på honom!
 
Jag tror nästan att jag lär mig mer på kursen än vad han gör, fast då sover ju han på teorin till skillnad från mig ;)
 
/Fanny

Lugn hund

Publicerad 2013-09-05 21:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Allas favorit!,

Jag får mycket beröm för Mio, kanske mest för att han är så söt, men nästan lika ofta för att han är lugn! Han har stort tålamod med barn och de får gärna klappa honom. Självklart sitter jag med och håller koll på honom för säkerhets skull, men känns ändå bra att han sköter det så bra! När jag pratar med andra eller bara sitter still brukar han ganska snabbt lägga sig och vänta på att det ska hända något. Många säger att han är väldigt lugn! Jag håller med! Han sover hela förmiddagarna. Frammåt fyratiden börjar han vakna till liv och bli pigg! Det är först då han blir skällig med. Då är han ingen lugn och gosig hund... Men jag har kommit fram till att skällandet kanske beror på att han är underaktiverad. Han får aktivitet, men inte alltid på kvällen. Ska försöka börja köra hans träningspass lite senare på kvällen istället. Börjar släppa tanken att han är övertrött. Förr eller senare ska jag hitta problemet! När skällandet är löst är han perfekt! Väldigt lyhörd och rolig att träna med, lugn i de flesta miljöer och lätthanterad. Som han är nu hade jag väntat mig att han skulle vara som kanske 2-3 åring! Hade väntat mig mycket mer bus och springande än det är. Ska bli mycket spännande att se hur han blir som vuxen!
 
 
 

Duktig Mio!

Publicerad 2013-09-03 16:21:00 i 5. Träning, 8. Den första tiden,

Idag fick Mio gå helt lös för första gången på en promenad sedan han jagade den där barnvagnen när han var typ 9 veckor. Och det gick hur bra som helst! Gick i skogen så något folk var det ju inte, men ändå. Än så länge har hans viltintresse varit mycket litet. Inte sprang han runt heller som jag förväntat mig att en valp borde göra. Nej, han gick antingen bredvid, bakom mig eller någon gång max 5 meter från mig. Jag tror inte det var för att han tyckte det var läskigt, vi har gått där innan. Snarare för att han visste att jag hade falukorv... Men ändå, han brukar inte gå mycket längre från mig. Känns jätteskönt! Hoppas att det håller i sig!


Men han är inte pigg på att åka bil. Nu dreglar han igen. Suck, tillbaka till början igen. :(
 

Åksjukan

Publicerad 2013-09-02 13:17:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden,

Bilåkningen har gått jättebra senaste månaden helt utan problem, förutom att han inte vill så man måste lyfta in honom. Men annars har det gått toppen, inget dregel och han har inte spytt. Fram tills idag. Han dreglade inget innan så hade inget som förvarnade. Men det kanske var något dåligt han har ätit? Får hoppas att det var en engångsförteelse! Skulle vara jobbigt att börja om med träningen igen!
 
 

Inofficiell utställning!

Publicerad 2013-09-01 17:35:00 i 4. Utställningar och tävlingar, 5. Träning,

Så idag var det dagen D! Vi var på ringträning i torsdags och började träna på att ställa honom tidigare samma dag. Där kan jag väl inte säga att det gick något vidare... Mio kunde inte stå stilla och springa fint kunde jag glömma! Jaga alla andra som sprang var mycket roligare! Så jag var nervös för dagen men hade inga större förhoppningar. Vi kom dit tidigt trots att Mio skulle ställas som en av de sista hundarna. Han skötte sig exemplariskt utanför ringen! Låg och sov eller tittade, inget busande eller skällande. Och så är han ju en knähund med! Kamma honom var inte heller några problem. Jag hade en enorm tur idag, jag har inget utställningsoppel själv men kunde låna Mios kompis Smillas som passade på honom. Och plötsligt kunde han springa när jag tränade! Förstår inte vad som hänt liksom över en natt! Så jag fick lite större förhoppningar om dagen.
Vi hade nummer 89 av 93 så det blev mycket väntan... Och jag var jättenervös! Det brukar jag inte vara, men denna gången blev jag det redan igårkväll och funderade på allt som kunde gå fel!
I väntan på att få gå in i ringen. Regnet som duggade strax innan gav med sig. Vi fick ett litet problem en stund innan han skulle in, men det löste sig som tur var!
 
I ringen visade sig Mio från sin bästa sida! Sprang fint utan problem. Undra om det satt i kopplet? :P Tandvisningen gick fint och att ställa upp honom gick också fantastiskt!
 
Det framsteget han har gjort när det gäller uppställningen på bara någon dag är fantastiskt! Nu kan han stå stilla några sekunder utan att få godis och jag får hålla i svansen!
Han fick superbra kristik!
 
"Underbar könsprägel med det vackraste huvudet jag sett på länge! God hals, härlig blick och uttryck. Tillräckligt bröstdjup för åldern. Bra benstomme, bra svans som är härligt viftande. Rör sig med ett otroligt steg. Kan man få ta med denna hem? Rör sig underbart. Grattis till en helt otrolig valp! Välvisad. Lycka till i framtiden"
 
Kan jag säga att jag är något annat än nöjd?! Han fick HP och blev BIR valp!
Därmed gick han vidare till BIS finalen.
 
Här visar jag honom i BIS finalen för valpar 4-6 månader. Trots andra hundar som sprang samtidigt skötte han sig finfint!
Här slutade vi som BIS 4:a av totalt 11 valpar i finalen! Så sjukt nöjd! Det hade jag aldrig väntat mig på min och Mios första utställning!
Här är Mio med dagens pris! :) Så enormt stolt över min lille kille! Tack Therese för att jag fick just honom! Nu är det inte bara jag och alla jag träffar som tycker han är underbar utan nu är han det på pappret med! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info