Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Halvvägs och lite till!

Publicerad 2014-04-30 14:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Igår var jag och Mio ute ytterligare 2,5 timmar och letade roliga pinnar! Denna gången var det ett mycket roligare område vi var i med varierande terräng och olika svårighetsgrad på kontrollerna. Så det blev ytterligare 11 stycken att pricka av! Inte dumt alls! Vi började runt 18 när det inte var lika stekande hett längre. Jag tror inte Mio är så värst påverkad av värmen, men det är jag! Alltså väntar jag hellre tills det är lite svalare. 

Nu är vi uppe i 60/99 och nästan i topp 20 igen av 741 stycken deltagare. Det var några dagar vi var lite dåliga och då rasade vi snabbt neråt plats 50-55. Har som mål att hamna i topp 20, men tror inte jag kommer att ha tillräckligt med tid för att hinna ut så pass ofta som krävs. Men vad spelar det egentligen för roll när vi har roligt!?

Mio svansade omkring mig trots att vi stötte på både råddjur och hare (samt en del människor både till fots, springade, med cykel och hund, hundarna var mest intressanta!). De svarta konrtollerna är ofta en bit ut mitt i skogen. Ju mer jag irrar runt och letar, fram och tillbaka, desto närmre håller sig Mio. Jag tänker knappt på att han är med, behöver ju inte tjata på honom alls då han är precis bakom mig hela tiden. 

En riktigt härlig promenad blev det! Efteråt vad det bara att borsta ur alla pinnar han släpat med sig in...
 

Paco

Publicerad 2014-04-29 23:32:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Kompisar,

I måndags hälsade Mios halvbror Paco på en kort sväng. Jag tittade lite på Paco när han var liten men han var för tidig för min del (4 månader äldre än Mio), men charmig var han allt! Detta är en riktigt härlig kille! Jätteglad och busig! Dessutom söt så man kunde äta upp honom! 
Jag har hela tiden varit ganska övertygad om att han och Mio skulle ha jättekul ihop och busa massor, men där fick jag fel! Mio tjurade och ville inte alls leka med honom. Dum och jättetråkig var han tyckte jag. Det har gått så snabbt! Vad hände med den där trevliga killen som älskade alla och ville leka med alla han mötte? Suck! Mio fick istället sitta inne och pipa som en liten fågel. Vi andra stannade ute med Paco, han var ju mycket trevligare! 
 
 

Aslans ryggsäck!

Publicerad 2014-04-29 22:45:07 i 8. Den första tiden, Aslan, Valptiden 0-8 veckor,

De här sakerna finns med i Aslanryggsäcken!
1. tidningar
2. mapp att förvara viktiga papper i
3. anteckningsblock att ha med på kurser och anteckna i
4. bilbälte
5. mat (Aslan är uppväxt med samma foder som Mio precis slutat med, praktiskt!)
6. leksaker
7. extra halsband
8. handduk
9. toapapper 
10. Valpkoppel och halsband
11. Hundbajspåsar
 
Saker som tillkommit efter att bilden togs:
reflexer
liten matskål
vattenflaska
 
/Fanny

Små kompisar

Publicerad 2014-04-29 09:16:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Mio träffar då och då dessa två underbara chihuahuor, men dem får han inte leka med. Se men inte röra som det heter. Men det är bra träning för Mio att gå med andra hundar utan att hälsa på dem. Men visst är de charmiga!? Den store, Laban, väger lika mycket som Mio gjorde när han kom hem, den lille, Helge, som när vi träffade honom första gången vid 4 veckors ålder. Lite häftig tanke!
 
 

Mios släkt

Publicerad 2014-04-28 13:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

För ganska länge sedan satte jag mig och letade efter bilder på Mios släktingar. Inte helt lätt, men jag hittade ändå ganska många! Tänkte visa några av dem.
Mamma Sunny
Pappa Apachie
mormor Tosca
Morfar Grom
farfar Jumjum
mormor
Och sedan lite blandat bakåt i leden
(Med risk för felaktigheter då det inte var helt lätt)

Som ni ser så har Mio ganska mycket vitt jämfört med sina släktingar. Själv tycker jag att det var ett riktigt spännande detektivarbete! Visst var de fina?
 
 
 

Portisträff!

Publicerad 2014-04-27 21:37:27 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar,

Idag var det dags för en portisträff igen! Denna gång var vi vid vår sommarstuga. Vi började med en promenad så hundarna fick bekanta sig lite med varandra. Idag var det 6 tycken hundar med tillhörande hussar och mattar, 4 av hundarna var med för första gången.
Självklart blev det gruppfoton.
Sedan blev det bus!
Som ni ser så ville Nellie också vara med! Men hon blev nog lite förvånad över att det var 6 stycken Mio istället för bara en som det brukade vara!
En hel balja med vatten fanns det till törstiga och badsugna hundar. Max hade tjockaste tungan. Detta var vattnet före bus och lek...
...och detta efteråt. Mio var nog den enda som inte gick i frivilligt...portugisisk badkruka?
Sötnosen Max har redan hunnit bli 7 månader och är snart ifatt Mio!
Max och Moa (tiken Mio ställdes mot igår)
Mio på språng! Han var ganska duktig idag! Det var först efter fikapausen han blev lite för kär i en av tjejerna. Men innan dess kunde han leka lite! Tyvärr gruffade han och brorsan lite så där fick vi ha ett extra öga. För det mesta gick det bra, men ibland blev det lite spännt mellan dem. Jag var ganska förvånad då Mio aldrig varit sur på någon annan hund tidigare. Jag hoppas på att det var en engångsförteelse!
Mio tittar på när Moa och Molly (hans kärlek) busar.
Ännu en härlig bild på portisbusar!
Fina Molly (det fanns två Molly idag) som var den enda krulliga på träffen.
Bilderna är tagna av Max ägare, Moa och Mollys ägare (alla de häftiga närbilderna) och några få av Fanny.

Vi hade en härlig dag med mycket bus, god rabarberpaj och fint väder!
 
 
 
 

Klippt igen!

Publicerad 2014-04-27 08:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Nu är Mio snygg igen inför kommande veckans utställningar. Jag har börjat vänja mig vid maskinen och det går allt snabbare och blir snyggare. Mio har också börjat vänja sig vid det. Hade ju honom stående första gången men har insett att det är enklare för mig att ha honom liggande på sidan. Det är han van vid då han brukar ligga så när jag borstar honom. Jag har dessutom bättre kontroll på honom och har lättare att komma åt. Det är dock inte så bekvämt för ryggen... Jag är jättenöjd med klippmaskinen hittills (Andis AGC 2 speed)! Det enda jag skulle kunna klaga på är att skären blir varma ganska snabbt, men så är det nog på de flesta maskinerna. Än så länge väntar jag hellre en liten stund istället för att köpa kylspray. 
 
 
 
ö
 

Bus med Nellie

Publicerad 2014-04-26 22:53:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

Under eftermiddagen var vi ute i sommarstugan och jobbade lite. Mio har börjat tagga ner några grader och har väl insett att man behöver inte leka hela tiden och säga till om allt utan tog det mer lugnt och sov mest. Men så har han ju sin kompis som kommer och hälsar på lite då och då. Det brukar börja med att hon hör Mio skälla så kommer hon skuttande till oss med husse eller matte i hälarna. Hon och Mio älskar att busa ihop och de kan även ta det lite lugnare ihop. Superhärlig tjej! 
Mio tycker att Nellie är jätterolig att busa med. 
Även om han tror att han är en köttbulle...
Trött blev han i alla fall!
Körsbärsträden har börjat att slå ut med!
 
Vila med matte i sängen vi bytte ut kan man också göra. Precis som att man kan stövla in och hoppa upp på de nya, rena, vita lakandet i den nya sängen vi precis ordnat...inget konstigt alls...suck!
 
 
 
 
 

Utställning i Ödeshög!

Publicerad 2014-04-26 21:22:26 i 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var det utställning i Ödeshög som stod på schemat. Mio badade igår och var superfluffig och fin idag! Denna gången blev det en precis lagom lång väntan innan vi skulle in som nr 75. Vi stod redo när nr 73 var inne. Sedan nr 74 och sen började jag gå in. Då kom det en till! och efter den en till. Tydligen fanns det visst 73 1, 73, 74 1 och 74. Så kan det gå om man inte orkar köpa ett program. 
Tillslut var det i alla fall vår tur!
Mio sprang superfint och stod blick stilla hela tiden! Okej, riktigt så var det inte, men det ser ju nästan ut så på bilderna! 
Undersökning av domaren.
Nja, så här såg det ju inte riktigt ut. Mer så här. Sprang gjorde han, men lite hur som helst, Vi fick ta ett extravarv för att domaren skulle kunna se några vettiga steg. 
Stå skulle han inte göra idag. Nej, det var sitta som gällde. Så jag stog nog mer och försökte få honom att stå över huvud taget än att få honom att se snygg ut. Svansen tappade han helt idag, den som han höll så fint sist.
Men han fick trots detta HP och fin kritik!

"Hane med bra proportioner. Rastypiskt uttryck. Välfyllt nosparti. Fina ögon. Bra hals och rygg. Fin bröstkort. Förbröstet behöver utvecklas. Passande vinklar bak. Rör sig med stor energi. Ännu lite slarvigt. Välutvecklad päls. Glad och trevlig / Lena Rollmar"
 
Men han var väldigt flamsig, slarvig och lite överallt. Han sprang ju frammåt så att han nästan snubblade. Men vi hade roligt! Man kan ju inte vara duktig jämt när man är så liten.
 
Vi fick möta en tik idag, jättehärlig tjej som dessutom testade att ställa med "naturell" päls.
Som sagt, Mio skulle sitta idag...
Han sprang bättre när båda var inne.
Och stod stilla lite längre! Men idag räckte det inte, han var för slarvig. Jag tycker att domaren bedömde helt rätt, Moa var bättre idag! Vi får träna lite mer inför torsdagens utställning!
Men vi klagar inte! BIM är ju toppen det med! Jag gjorde ett försök att ställa honom med priserna, det gick som det gick.
Så eftersom Mio ofta får som han vill fick han sitta istället! Nöjd kille efter utställningen som för vår det var över ganska snabbt. Det betyder att vi hade nästan hela dagen på att roa oss med annat kul!
 

Hur allt började - Aslan del 2

Publicerad 2014-04-25 23:28:00 i 8. Den första tiden, Aslan, Bildbomber, Valptiden 0-8 veckor,

Tiden har tickat på, nu plötsligt mycket snabbare än förut. Schwoop sa det bara så var Aslan plötsligt en stor kille, nedan ca sex veckor gammal.
Aslan fick även gå på sitt livs första utflykt - ut i trädgården! Ni ser honom längst fram till höger med sitt fina gröna halsband!
 
Har räknat ner dagarna. 24...23...22...21...11..10...9...8....7... Någonstans där när det var tre veckor kvar blev det ett hopp i tiden, fram till där jag är nu... Vet inte vart tiden tog vägen, det har gått så snabbt och har väl inte riktigt hängt med i svängarna. Det är nu inte ens en vecka kvar tills jag sitter med Aslan i knät på väg hem!!!
Min lille prins 6,5 veckor gammal!
 
Alla bilder till de här två inläggen om Aslan förutom två är tagna av uppfödarna Anne och Anders, som jag har lånat bilderna av. Kennel Watercoat hittar ni här --> http://www.freewebs.com/watercoat/
 
På fredag är det dags. Då kommer han hem! 

Tidig morgon

Publicerad 2014-04-25 18:58:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Promenader,

För Mio blev det en tuff morgon. Han som helst sover hela förmiddagen blev utstläpad på 2,5 timmars morgonpromenad. Så det kan bli! Tyvärr var det inte någon jättefin promenad utan mycket bilväg och bostadsområden, men efter dagen är vi 11 checkpoints rikare! Snart är vi halvvägs, just nu ligger vi på topp 20 av de 520 som är med och tävlar här! 
Mio är jätteduktig! Han drar ytterst sällan i kopplet längre och går vid min vänstra sida nästan hela tiden. Inget krångel alls! Underbart! Han kan gå med släpande koppel likadant. I skogen går han bara någon meter ifrån, viker vi av från stigen går han helst efter så jag får bana väg åt kungen. (Eller latmasken om man vill se det så...) 

Resten av dagen har varit ganska lugn, vi har tränat lite men ska nog ta ett rallypass innan det blir bad! Imorgon är det nämligen dags för nästa utställning!
 
 

Hur allt började - Aslan del 1

Publicerad 2014-04-25 17:00:00 i 8. Den första tiden, Aslan, Bildbomber, Valptiden 0-8 veckor,

Första bilden jag såg på fodertiken Holly, från deras hemsida. Hittade kennel Watercoat i juli 2013 då de precis haft en valpkull, gudomligt söta valpar allihop! Första mailkontakten ägde rum först i augusti då jag fick veta att de väntade skulle ha valpar våren 2014. Några telefonsamtal senare beslutades det att vi skulle åka och hälsa på, så i oktober på höstlovet bar det av till Frillesås. Allt kändes jättebra och nu började en lång väntan.
 
I januari fick jag veta att Holly hade parats med Morris, en annan hane än vad som först varit planerat. Jag kan inte säga att jag blev direkt ledsen över detta, då samma hane och Hollys syster varit föräldrar till förra kullen hos kenneln, den som gjort att jag hittade kenneln från första början!
pappa Morris
 
Så i början av februari kom det - beskedet om att Holly var dräktig! Lyckan var total, men jag vågade ändå inte hoppas på någonting, framförallt visste jag inte ens om det skulle bli en hanvalp till mig. Det kanske bara skulle födas tikar eftersom de högre makterna ville jävlas med mig... Angående färg har jag velat fram och tillbaka från brun, svart och tillbaka till brun igen. Helst ville jag ha en brun även om svart också skulle gå bra. Nu hade jag även kommit på namnet - min kille skulle heta Aslan, efter lejonet i Narnia (passar ju så bra med tanke på att de nästan ser ut som lejon i sin portisklippning).
 
Slutet av februari närmade sig, men det kändes som att tiden gick baklänges. "Jag är 18 år och fyra månader gammal varav jag längtat efter den där förbaskade hunden i säkert fjorton av åren, ändå känns Aslan längre bort nu än han gjorde när jag var tio år gammal", som jag så fint skrev i min dagbok den 23 april.
 
Nu hade jag i alla fall en bild att titta på som kunde stilla min längtan (vem försöker jag lura egentligen? Vi vet allihop att längtan bara blev ännu starkare nu när jag kunde se att något fanns där inne i magen).
 
Så kommer vi in i mars månad.
1 mars dagboksutdrag: "Känns som att jag uppdaterar inkorgen på min mail var tionde minut om inte oftare. Var åttonde minut tittar jag till facebook för att se om något meddelande kommit där. Brukar inte ha på mig mobilen ofta, men nu släpper jag den inte ur sikte ifall jag skulle få något viktigt sms eller samtal." Nervös? Jag? Pfft, hur kan du tro det...
 
2 mars. Fick veta att Holly nu flyttat hem till Anne och Anders. Eftersom hon redan tidigare varit rund om magen frågade jag om de vågade gissa på hur många valpar det skulle bli. Runt 7-8 även om det inte finns några garantier blev svaret. Ovissheten kändes hemsk, men samtidigt fann jag en tröst i att de ändå trodde det skulle bli så många. Någon av dem borde ju ändå bli en hanvalp till mig.
  På kvällen bad jag till Gud att i alla fall låta det födas i alla fall en hanvalp hemma hos kennel Watercoat i Göteborg. Eller kanske två... eller tre... eller åtta.. Helst bruna... men svart fungerar också... men de ska vara bruna, glöm inte det. Låt det födas massor med bruna hanvalpar hos kennel Watercoat!!! Någonstans inombords vågade jag ändå inte hoppas någonting. Innan jag somnade ställde jag in mig på att det bara skulle födas någon enstaka hane, och denne hane skulle inte vara brun, sådan tur skulle jag ju inte få ha. Om ena föräldern är svart är det inte så stor chans att det blir många bruna valpar, även om det teoretiskt sett borde bli 50/50 bruna och svarta om den svarta föräldern är heterozygot svart.
 
4 mars.
Skolan. Svenskalektionen. Ett mail. En bild. Lyckorus. Vaddå fokusera på lektionen?
Valparna föddes några dagar tidigare än väntat, den 3 mars närmare bestämt. Därför var jag helt oförberedd när jag såg ämnet på mailet som låg oöppnat i inkorgen. "Valpar!"
9 valpar blev det, VARAV 7 HANAR... 5 BRUNA!!! FEM BRUNA HANAR!!!!! Vad är sannolikheten för det??? Någon däruppe måste verkligen gilla mig!
 
Så kom efter några dagar de första bilderna på valparna. 
 
Än så länge såg man knappt skillnad på dem, och även om jag visste att en av hanarna antagligen skulle bli min irriterade det lite att inte kunna säga vilken, att inte kunna peka på bilderna och säga "där, där är min Aslan". Med Mio kunde vi ju se på alla bilder vem som var han, en ovan upplevelse att inte kunna göra det nu med A.
 
Valparna blev större. Nu kunde man se skillnad på dem. Mina favoriter var 
Watercoat Just For Fun
och
Watercoat Jump For Joy.
 
Så kom onsdagen den 2 april, den stora dagen då vi äntligen skulle åka och hälsa på de nu fyra veckor gamla valparna! Skulle kunne skriva hur mycket som helst om denna dag, men det får jag ta en annan gång. Efter att ha träffat valparna och gosat med dem en stund kände jag alltmer att jag hade fått en favorit över de andra - Jump For Joy. Vi klickade han och jag, det kändes rätt från första början. Så blev det bestämt - det var Watercoat Jump For Joy som skulle bli min, och han fick ta på sig sitt allra första halsband som jag köpt några dagar tidigare! Några dagar senare betalade jag in handpenningen för honom. Den flera år långa väntan började sakta men säkert gå mot sitt slut!!!
stolt matte!
Watercoat Jump For Joy "Aslan" ca 4 veckor gammal och redan väldigt fotogenisk!
 
To be continued....
/Fanny

Skäll först och tänk sedan...

Publicerad 2014-04-24 14:44:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Det finns ju ett ordspråk som säger ungefär "tänk först och tala sedan". Mio har vänt på detta. Enligt honom är det "Skäll först och tänk sedan". Han har en del vakt i sig även om det har minskat, men han får sina ryck ibland. Att han vaktar i trädgården/vid dörren och säger till att någon kommer tycker jag är ok även om han kan släppa det snabbare. Men ibland får han lite ryck. Oftast är det för att han ligger och halvsover, t.ex. när vi äter. Om någon reser sig eller något plötsligt händer kan han flyga upp och idiotskälla för att varna. Så fort han sedan upptäcker att "oj, det var ju bara matte" eller vem det nu var så blir han tyst, viftar på svansen och lägger sig igen. Så ibland kan man få en lättare hjärtattack när han flyger upp! Det känns verkligen som att han bara skäller "bara för att något händer" och tänker efteråt då han kommer fram till att "det var ju inget farligt".
 
 
Typisk Mio i trädgården när han hör något ljud. Tidigare skällde han på det mesta men nu lyssnar han ofta först. Nu har han hört något och sprungit ut och ställt sig på gräsmattan.
Sedan tittar han på mig - hörde du det matte?
För att sedan lyssna igen. I detta faller var det mamma som kom hem på garagebacken. Detta talade Mio om så det hördes - men han väntade i alla fall tills han var säker på att någon kom innan han skällde!
 
 
 

Apport!

Publicerad 2014-04-24 10:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Senast på kursen gick vi igenom grunderna i apport. Egentligen inget nytt, men nu tänker jag verkligen försöka att lära honom det! Han är ju trots allt en apporterande ras... Jag testar nu metoden med baklängeskedjning så jag bygger upp momentet bakifrån, alltså börjar jag med avlämnadet.
 
Steg ett körde jag att lägga hakan i handen. Detta lärde han sig på bara något försök. Så nu jobbar jag med att få honom att greppa leksaken vilket är lite knepigare. Han förstod snabbt att han ska ta leksaken i munnen. Men sedan blir det knepigare. Det var hit jag kom sist innan jag gav upp. Han tar den i munnen, men han greppar knappast. Nuddar och släpper snarare. Så nu försöker jag få honom att hålla fast hårdare i leksaken. Nu går det aningens bättre men fortfarande svårt att säga om det var tillfälligt eller inte. 

Han är lite rolig. Han bär gärna runt på föremål. När någon kommer måste han ha ett föremål att visa upp! Men just i apporteringsträningen tappar han allt föremålsintresse och fattar inte varför han ska ha något i munnen... Ute gör han nästan rätt ibland. Kastar jag en boll kan han hämta den och komma tillbaka - om han vill. Så jag tror absolut att det går, det gäller bara at hitta rätt metod att träna det på!

Har du lärt in apport? Hur gjorde du då?
 
 

Härlig eftermiddag i skogen!

Publicerad 2014-04-23 22:15:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Promenader,

Efter en fullspäckad dag på jobbet tog jag med mig Mio ut för att ta några checkpoints till. Efter närmare 3 timmar i skogen hade vi hittat ytterligare 11 checkpoints! Nu är vi uppe i 30 av 99.
Det var helt underbart väder och mängder med vitsippor. Mio skötte sig toppen nästan hela tiden. En liten stund var han väldigt fokuserad på att nosa, men resten av tiden hade han fokus på mig och lyssnade näst intill perfekt. En hare sprang över stigen ca 15 meter framför oss, Mio såg den inte men jag tänkte se om han reagerade på spåret efter den. Han visade inget intresse över huvud taget. För min del är det jättebra att han saknar viltintresse! Vi passerade även ett skjutområde där det hördes mängder med skott på ganska nära avstånd. Mio tittade på mig någon gång kanske men brydde sig egentligen inte om det. Det enda mindre bra han gjorde var att han skällde på en mycket läskig barnvagn vi mötte i skogen...
 
Lite svårt att se, men på bilden under har Mio nästan sitt busleende! Han drar upp överläppen och "ler" stort - då får man passa sig för då är han på sitt absolut busigaste humör! Har tyvärr inte lyckats fånga detta på bild ännu...
Vi tog även en liten paus vid en fin utsiktsplats. Mio håller koll på mig som vanligt, annars går man kanske miste om något gott!
 
 

Fullt upp!

Publicerad 2014-04-22 10:49:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Bada och simma, Kompisar, Promenader,

Så här såg det ut en kort stund igår. Jag skulle lägga mig och vila i solen en stund, Mio tolkade det annorlunda...
 
Dagen började med en långpromenad på ett helt nytt ställe där vi tog några hitta ut kontroller till. Nu är vi uppe i 16/99. Mio badade även i vättern! Han kastade sig ut vid där en bäck mynnade ut och det var nog lite djupare än han väntat. Men ingen skada skedd - han hoppade tillbaka med. 
 
Efter det var vi en kort sväng hos wippi. Mio var jätteglad men kunde ändå ligga helt lugn inne! Jag är imponerad!  
 
 
Därefter var vi i sommarstugan och hans schäferkompis bestämde sig för att hälsa på. De leker jättebra ihop! Vi grävde även upp vår lilla plastpool. Mio var i och inspekterade.
På kvällen tränade vi rally, nu 5-65-6 skyltar på rad! Det går frammåt! Men lite seg var han allt... sedan sov han som en stock! Kan ju säga att han inte var så pigg på att gå ut i morse! 
 

Godis!

Publicerad 2014-04-21 08:12:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Har fryst en ny omgång träningsgodis till Mio. Denna gånge blev det en mängd olika sorters kött. Kul med lite varierande belöning för Mio. Det brukar finnas ganska billiga paket med skivspill/ändbitar att köpa som jag sedan tärnar ner i småbitar och fryser in. Smidigt att ha med ut på träningen och gott! Han får mycket små bitar, men det går åt många!
 

Kompisdag!

Publicerad 2014-04-20 18:46:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Bus och lek!, Kompisar,

Idag har vi varit ute i sommarstugan stora delar av dagen. Där ute fick han träffa grannens hund för första gången, en schäfertik på 7 månader. De två lekte jättebra ihop! Varv på varv sprang de runt huset varvat med lite nosande i gräset eller ett stopp för att äta lite godis. Det var så roligt att se Mio leka med en annan hund och inte bara stressa upp sig!
När vi skulle åka hem tog vi en omväg förbi Wippi. Där skötte han sig också helt fantastiskt och busade inte alls mycket, inte ens när ytterligare en hund kom förbi en stund. Han hälsade och sedan var det bra. Dessutom var han lös på promenaden och höll sig nära hela tiden. Blev han för busig sa jag till och han lyssnade! Vi var lite nere vid vattnet och han kastade sig rakt ut i vågorna efter en pinne jag kastade - flera gånger. (Bara till magen, men ändå!)
Så här glad var jag! /Mio
 
 
 

Påskafton med Mio

Publicerad 2014-04-20 00:08:33 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat, Promenader,

Idag har det varit fullt upp för Mio. Det har varit en hel del folk och hänt mycket saker runtomkring. Men han har tagit det hela med ro. Vi har gått våra promenader, en längre med honom helt lös. Jag hade glömt linan hemma så jag släppte honom helt. Det gick jättebra! Tror att han kan mer än jag vågar tro... Annars har han mest sovit ute i köket. Man måste ju hålla ett extra öga på all god mat så den inte smiter! Tur att han inte rör någonting! Det vågar han inte. Men tigga, det kan han! Tack och lov på ett någolunda trevligt sätt.
Istället för påskägg fick han leta revben i trädgården. Kul! Vi var ute mycket i trädgården där Mio gärna springer runt och busar eller håller koll på vad som händer runtomkring.
Dyker något upp säger han till.
Dagen till ära så damp även hitta ut kartan ner i brevlådan! Detta har vi längtat efter! Så jag och Fanny åkte iväg för att påbörja letandet efter kontrollerna. Vi började kvart i åtta vilket innebär att solen redan hade börjat gå ner... De första kontrollerna var mitt ute i terrängen, så det var en hel del letande, klättrande och snårig terräng. Superkul tyckte vi alla! Speciellt när vi hittade kontrollerna! Den sista kontrollen var vi nära att ge upp vid. Då var det nästan helt mörkt i skogen och vi gick utan stig med ficklampa... Det kändes ganska hopplöst, men vi gav det en sista  chans och lyckades gå rakt på kontrollen! Vi var ett mycket nöjt gäng som åkte hem med 7 hittade kontroller!
 
Glad Påsk!
 
 
 
 
 

På upptäcktsfärd i skogen

Publicerad 2014-04-19 08:48:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Vi har varit och gått på ett ställe i skogen som jag inte vet om vi har varit på innan. Jag har varit där mycket, men jag är inte helt hundra på att Mio varit med. Om han har varit det så är det länge sedan i alla fall! Konstigt egentligen då det är som en stor hinderbana för honom! Egentligen är det någon form av träningsanläggning (eller var...) så det finns många olika föremål att balansera på, hoppa över och krypa under. 
 

Framsteg i rallyn+träning på jbk

Publicerad 2014-04-18 22:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Försöker att träna en del rally nu. Har slutat att köra skyltarna en och en utan sätter ihop dem tre och tre. Har gjort enkla skylthållare av ståltråd, provisoriskt men det fungerar. Körde lite imorse, men jag får bara inse att Mio inte är någon morgonhund. På eftermiddagarna kan han vara riktigt framåt och härlig att jobba med, men på förmiddagarna krävs mycket motivering och lockande för att han ska hänga med. Det fria följet går segt då han hamnar halvmetern-metern efter om jag inte peppar honom hela tiden. Det fungerar lite bättre om jag leker upp honom först, då vaknar han till liv, men ytterst tillfälligt. Men vi tog oss igenom nästan alla skyltarna även om det inte var vår bästa träning... Enligt Mio så sover man hela förmiddagen! Speciellt om det regnar, då kan man sova hela dagen...Liten bekväm sak det där!


I eftermiddags var vi ute på klubben igen men tränade bara lite sitt-stanna kvar. Han klarade ca 2.30 vilket är ungefär samma som hans tidigare rekord. Nu får vi träna vidare så vi kan utöka det med! Siktar på 3 minuter som nästa mål! Vi gick även en promenad i skogen och körde godissök samt inkallning. Han lyssnade jättebra idag! Det känns som att han är inne i en riktigt bra period just nu! Får försöka ta till vara på det så bra det går. Godissöket går väl som det går. Visst hittar han godisbitarna, men någon stjärna är han då inte! Men svansen
går så roligt har han i alla fall.
 
Väntan...
Sök! Här var den inte...
..och inte här...
Ha! Hittad!
 


 
 
 

Stjärnan!

Publicerad 2014-04-18 20:29:52 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi på kurs igen, halva kursen är nu avklarad. Måste säga att jag var superstolt över honom igår! Vi gjorde flera svåra moment som han klarade galant! 
 
Det första var möte+inkallning med lös hund som vi tränade i skogen. Vi gick en runda åt olika håll så vi visste inte när mötet kom och skulle agera som att det var en vanlig promenad. Jag litade dock inte på Mio tillräckligt för att ha honom helt lös så linan fick vara på denna gången. Första gången gick det jättebra! Inkallningen fungerade och jag kunde passera med "lös" hund. Andra gången var det lite knepigare för det råkade vara flera hundar som kom från olika håll samtidigt.

Sedan körde vi en sökövning. Jag måste säga att Mio är helt kass på att leta efter saker! Han är alldeles för ivrig och rusar bara runt helt utan någon fokus på vad han egentligen ska göra. Vill lite för mycket helt enkelt. Han är lika ivrig hemma när han söker efter godsaker/leksaker. Då fungerar i alla fall nosen. Men när jag gömmer mig hemma springer han runt som en dåre för att plötsligt stanna blickstilla och lyssna för att sedan rusa vidare! Han har inte fattat att han kan använda nosen för att hitta mig! Lilla knäppgök! Något vi får träna mer på! Litet sidospår...
 
På planen körde vi också lite inkallning fast med störning. Mio fick köra ett par gånger och han fixade det perfekt! Han fick kampa som belöning vilket fungerade toppen! Som svårast hade han en passage på ca 5 meter mellan två hundar + en person som kastade en boll framför honom som han skulle klara av att passera. Det kändes underbart med tanke på att han stack och vägrade komma första gången på kursen när vi tränade inkallning...
 
Följsamheten är han en stjärna på! Av de 7 hundarna som var på kursen denna gången var 3 stycken lösa när vi gick runt och minglade med hundar och människor. Mio var en av dem! Det framsteg vi har gjort på bara någon månad är helt otroligt! Från att inte ens kunna drömma om att ha honom lös med andra hundar till att han klara det utmärkt! Men det ska väl tilläggas att detta är en känd grupp vilket kan spela viss roll.
 
Ett plus i kanten är att jag har lärt mig hur jag ska leka med honom. Tidigare hade jag jättesvårt att få honom att leka när något störde, nu lyckas jag nästan varje gång! "Spring för livet" har fungerat super!

 
 

Hund i bil

Publicerad 2014-04-17 13:05:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har den varma årstiden kommit så nu måste man tänka lite extra innan man lämnar hunden i bilen! Mio lämnas med bakluckan öppen, har lås till buren för säkerhets skull. Går det att ta med honom ut gör jag det. Som tur är så är Mio jätteduktig och ligger helt tyst i buren även när han blir lämnad.
 

Förmiddag i sommarstugan

Publicerad 2014-04-17 09:52:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Nu när det är fint väder och lite varmare är vi allt oftare i sommarstugan. För Mios del betyder det massor med lek och upptäckande utomhus. Toppen ju! När han inte springer runt så håller han ställningarna från sin utsiktsplats. Några längre upptäcksfärder gör han inte, vilket är skönt då trädgården inte är helt inhägnad. Men detta hindrar dock inte andra hundar att komma in. Vi fick påhälsning av två stycken igår. Som tur är vet inte Mio hur man vaktar sin tomt utan blir bara överlycklig och vill leka! Efter dagen hade vi en mycker trött kille.
 

Vårens olika sidor

Publicerad 2014-04-15 21:35:38 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Jag älskar verkligen våren! Detta är min favoritårstid, då naturen vaknar till liv igen. Dessutom är det precis lagom varmt (trivs som bäst då det är runt 10-15 grader ute). Vädret är dessutom oberäkneligt och plötsligt kan det regna trots att det nyss var sol. Men jag har hört vädret gör lite som det vill här där vi bor. Här kommer några bilder från idag då det var riktigt vårväder!
Och här några från helgen då det nästan bara regnade...
 
 

Gårdagens träningspass

Publicerad 2014-04-15 09:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi uppe och tränade på klubben igen. Idag gick det riktigt bra! Det fanns en nybörjarbana som vi testade. Första gången körde vi kanske 3-4 skyltar innan belöning. Andra varvet ville jag testa hur långt han klarade, helt enkelt köra tills han tappade fokus. Tro det eller ej - han klarade hela banan! 15 skyltar på raken utan belöning! Superstolt över honom! Tredje gången belönade jag lite då och då igen. Sedan tappade han all fokus han någonsin haft och skulle bara nosa och nosa. Vilken tur att jag redan hade bestämt mig för att gå hem då.

Eventuellt blir det en träningstävling framöver för skojs skull...
 

Nytt halsband!

Publicerad 2014-04-14 23:11:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Nu har jag äntligen tagit lite bilder på Mios nya halsband! Det var dock väldigt svårt då det är massor med päls ivägen! Han har ju nästan enbart haft sele innan, men ett halsband är ganska smidigt att ha ibland också! Men jag ville hitta rätt halsband så därför har jag inte köpt något tidigare.
 
Hade vissa krav på det:
- halvstryp
- lite bredare
- inget blingbling utan ganska enkelt och stilrent.
- helst reflex
- gärna läder
- mörkblått
 
Något sådant halsband har inte dykt upp så jag tröttnade och beställde på nätet istället, från www.vibri.com
 
Där fick jag med nästan alla punkter förutom läder, det fick bli konstmocka istället. Men det blev toppen ändå! Jag fick ju snygga brodyrer istället! Är dock en aning orolig för att jag tog till lite för lite så han växer ur det, men det problemet får jag lösa när det dyker upp. Så mycket till borde han ju inte växa...
Att det skulle vara mörkblått beror på att Mio har alltid varit mörkblå. Jag hade från en början tänkt mig rött och han har ju en hel del röda saker med, men det är ändå mörkblått som är hans färg. Det är för att han hade ett mörkblått halsband hos uppfödaren. Att det dessutom är min favoritfärg gör ju inte saken sämre!
 
Så här fin var han som liten med sitt blå halsband.
och så här snygg är han idag!
 
 

Träning med Mio!

Publicerad 2014-04-14 17:17:16 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Igår var jag (lillmatte Hanna) och Mio och tränade på brukshundsklubben. Han är inte van vid att lyssna på mig, så när jag och mina föräldrar var i sommarstugan bestämde jag mig för att ta tag i det. Det gick jättebra! Med lite godis kunde han allt och även lite nya trick. Uppe på brukshundsklubben körde vi miljöträning, men han drog ganska mycket. Många roliga hundar där uppe... Jag upptäckte att de hade MH- test med skott, men han brydde sig inte alls! En annan stackars hund jag såg var helt hysterisk. Träningen gick jättebra för honom och han drog inte lika mycket på hemvägen. På kvällen var han jättetrött och sov mest. Idag var vi hos mormor och morfar och städade. Han hjälpte till på sitt eget sätt... /Hanna

Träningshund och skithund

Publicerad 2014-04-14 09:25:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Bada och simma,

Har inte visat någon bild på vår träningsplan! Inte världens bästa bild, men här är den! Gångvägar runt en grusplan så det är lite lagom störning men ändå på tryggt avstånd.
Mio var superduktig igår och för en gångs skull vågade jag kapa navelsträngen och tränade med honom helt lös! Han var jätteduktig och hittade inte på några dumheter! Sitt stanna körde vi 1.30 idag innan jag bröt. 
Efteråt blev det huvudbad. Han hade gnidit in sig i något mindre trevligt när han var i sommarstugan och trots ett bad luktade han fortfarande skit. Så det fick bli ännu ett bad. Han var inte glad.
 

Utställning i Nässjö!

Publicerad 2014-04-13 19:29:43 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Igår var vi iväg på årets första utställning, denna gång i Nässjö (inofficiell). Morgonen började lite stressigt då vi försov oss, vaknade en halvtimme innan bestämd restid. Nu gjorde det i och för sig ingenting för rasgrupp 8 var sist ut och vi var i väldigt god tid, men ändå lite stressande. När vi kom dit och fick veta att Mio skulle in som nr 86, sist av alla, kändes det ganska onödigt att vi kom så tidigt. Men men, det ger bra träning!

Dagen till ära fick Mio inviga sin nya tygbur. Hittade den billigt på loppis och det känns ganska smidigt att kunna stänga in honom där ibland. Mio älskade det kanske inte, men han har ju inte varit i den så mycket ännu. Han var mest utanför buren på sin filt. För en gångs skull höll han sig lugn och var superduktig! Knappt något pipande eller stökande utan han låg mest och iakttog vad som hände runt omkring. Duktig kille!
Efter en låååång väntan var det äntligen vår tur, tyvärr hade Mio tröttnat lite och var inte lika pigg som när vi tränat lite tidigare men det gick bra ändå!
 
I väntan på att gå in.
 Han var jätteduktig när hon kände igenom honom och stod ganska stilla.
Han fick Hp och blev automatiskt BIR då han var den enda i rasen samt bra kritik.
 
"Juniorhane som skulle kunna vara något kraftigare. Fint välformat huvud, korrekt bett. Välplacerade öron. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Välburen svans. Rör sig ok. Välpresenterad" - Anna-Lena Munkvall
 
Vi gick då vidare till gruppfinalen där det var totalt sju stycken hundar. Här blev Mio placerad 4:a! Superroligt! Han sprang på ganska bra och stod i alla fall fint till en början innan han tröttnade. Tidigare har jag ju stått bakom honom och hållt i honom lite mer, denna gång stod jag framför så han fick stå helt själv. Till min glädje så "tappade" han inte svansen utan höll den snyggt!
Så vi är supernöjda med hur det hela gick! Nu är det ju en inofficiell så det är ju svårt att säga hur tillförlitligt det är, dessutom var vi ensamma i rasen, men det är i vilket fall bra träning. Men visst är det lite extra kul när det går bra - inofficiell eller inte. Ska bli spännande när han ställs mot någon mer portis!
 
 
 

Stoppur

Publicerad 2014-04-10 08:39:00 i 5. Träning, Mios utrustning,

Nu har jag köpt ett stoppur, eller tidtagarur kanske man kallar det. Har tänkt på det länge men det har inte blivit av. Jag tycker att det har varit så krångligt att ta tiden med mobilen och då blir det inte av. Känner att jag behöver ha möjlighet att kunna ta tid för att komma framåt i träningen. Tror hans rekord ligger på ca 2 min 30 sek, men det är ju från när han var ungefär 6 månader... Så nu får vi testa igen!

Tycker att det är lite väl stort och klumpigt egentligen, men alla jag hittade var ungefär lika stora. Så jag tog helt enkelt det billigaste. Dessutom är det blått som ju är Mios färg vilket ger lite extra plus i kanten!
 

Träning med Smilla

Publicerad 2014-04-09 21:46:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag var vi ute och gick en promenad med Smilla. Tror aldrig att det har gått så bra som det gick idag! De fick inte hälsa eller leka idag utan det var koppelpromenad och träning som gällde. Mio pep lite i början, men sedan var han superduktig! Han drog knappt i kopplet och var inte överdrivet intresserad av Smilla. Efteråt tränade vi lite i trädgården och han kunde faktiskt göra en hel del saker och tittade mer på mig än på Smilla. Visst gick det åt en del godis, men jag belönade all kontakt han tog med mig. Så kul att det gick så bra! Det finns nog hopp om honom också!
 
Ska testa denna metoden ett tag för att minska hans förväntningar när det gäller andra hundar. Bara leka med några få utvalda och inte hälsa på allt och alla. Känner redan att det går lättare efter några veckors träning.
 
Trött och nöjd efteråt!
 

Regn och rusk

Publicerad 2014-04-09 20:28:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Promenader,

Hela veckan har det varit regnigt väder. Usch tycker Mio! Man blir ju blöt! Han har hållt sig ovanligt lugn inne och ligger helst och myser med oss. Det räcker att jag tänker tanken "gå ut" så springer han det snabbaste han kan och lägger sig i sin korg i hopp om att slippa. Det krävs mycket lock och pock för att få honom en milimeter ur den! Ut vill han inte! Det vill han i och för sig inte i vanliga fall heller, men detta är ännu värre. Det spelar ingen roll om han får ha overall eller inte, det gör ingen större skillnad. Även ute är han lugnare än vanligt. Miniträningen "sitt - stanna" när jag slänger bajspåsen byts ut mot "stå - stanna" för sitta gör han ytterst motvilligt när det är blött ute. Jag tror nästan att han är lite bekväm av sig... Sedan får han istället ryck inne som han alltid får när han blivit blöt... Vi får hoppas att det fina vädret återkommer snart igen!
Likaså när han ska ut på altanen. Är det fint väder rusar han ut, regnar det får man i princip putta ut honom och säga åt honom att ta två steg ut på gräsmattan för att kissa. Sedan rusar han in igen!
Lite komiskt är att duschen duger inte. Inte heller regn. Vattenpölar hoppar han oftast över. Men att gå i sjöar gör han ofta och idag rusade han först runt i massor med lera för att sedan gå 25-30 meter i en bäck och tvätta av sig all smuts igen! Det kanske inte var meningen, men jag blev i alla fall glad som slapp duscha honom!
 

Nosen i backen...

Publicerad 2014-04-07 22:04:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 9. Unghundstiden,

Idag åkte vi upp till brukshundsklubben för måndagsträning i rally. Det gick som det gick. Gissar att det hade varit en löptik på planen (löptiksplan), men man vet ju aldrig. Någonting var det i alla fall som var MYCKET spännande att nosa på. Hela tiden. Körde några få skyltar under hela kvällen. Att försöka få någon kontakt kunde jag nästan bara drömma om. Han skulle bara nosa. Nej, idag var ingen rolig dag, men så kan det bli ibland. Vissa dagar är bättre än andra.
 

Rally-film

Publicerad 2014-04-06 19:33:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Här kommer en film från när vi tränar rally. Mot slutet blev han lite trött... Då vi ville filma allt på en gång blev det bara en liten paus i mitten. Normalt tränar jag kanske hälften av skyltarna åt gången - max! Ännu så kan han dem bara en och en, men snart vågar jag nog sätta ihop lite längre slingor! Men jag ska försöka skynda långsamt, det är lätt att jag vill mer än han klarar... men snart testar jag nog, det går ju alltid att backa i träningen om det inte fungerar. 

Han har fortfarande svårt med vissa skyltar, speciellt de där "sitt framför ingång höger/vänster" i olika varianter. Därför är bara två med i filmen. Börjar med det så han slipper att blanda ihop dem så mycket. Idag var även ligg väldigt svårt av någon anledning, men han får ju för sig saker då och då.

Ännu har jag bara skyltarna i visitkortsformat, men får nog skaffa den riktiga sorten med.

Andis

Publicerad 2014-04-06 14:29:00 i 7. Pälsvård, Mios utrustning,

Nu har jag testat nya klippmaskinen! Det blev en andis AGC 2 speed från Lyckliga fåret. Den var lite tyngre än väntat, men fungerade jättebra! Mio kanske inte älskade det, men han var ändå duktig. Så nu är han nyklippt igen, riktigt superkort (1,5 mm skär 10). Lite för kort enligt mig, men det växer ju snabbt så han är fin igen om några dagar. Kännde att det var ovärt att lägga till ett extra skär bara för att få det någon mm längre.
 

Härliga skogspromenader!

Publicerad 2014-04-06 11:25:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Senaste dagarna har det blivit flera långa skogspromenader. Det är så härligt att gå där nu och se hur skogen vaknar till liv! Den ändrar sig varje dag nu! Mio har dessutom skött sig jättebra! Vi har tränat en hel del, mest vardagssaker som inkallning, stanna kvar, sitt och ligg. Men även en hel del balansövningar, godissök och leksakssök. Jag försöker att ha honom lös (i linan) så mycket som möjligt och människomöten fungerar jättebra! Försöker träna på att skvallra, vilket verkligen skulle vara toppen om han lärde sig. Han har även fått gå lite utan lina där jag har bra sikt och då jag känner att han lyssnar. Han springer aldrig långt ifrån mig utom på några få ställen. Det är samma ställen det händer på varje gång. Han tappar fokus, lyssnar inte och rusar runt och nosar. Så har det varit någon dag nu så jag gissar att det är någon löptik som går just de stigarna (de som ligger närmast bebyggelsen). Som tur är så hag jag inga problem med att kalla in honom och sätta på koppel. Visst drar han som en idiot, men hellre det än att han springer för långt bort. Nu försöker jag undvika just de stigarna där jag vet att han blir sådan. Så fort jag viker av till en annan stig har han blivit som vanligt igen efter några minuter. 
Mio hittade ett berg att klättra upp på!
Nja, något berg var det kanske inte. Men en sten på 40 cm höjd är väl nästan ett litet berg i alla fall?
Ny, lite bättre blåsippsbild.
Mio vad glad!
Tyvärr är det så svåt att visa på bild hur mycke blåsippor det faktistk är! De fastnar helt enkelt inte på bild...
Sist men inte minst, utsikten denna gången. I alla fall jag tycker det är lite kul att se den från dag till dag då det blir så olika beroende på väder.
 
 

Fästingar

Publicerad 2014-04-04 13:05:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Jag har redan hittat tre fästingar på Mio så nu har jag köpt ett fästinghalsband. Hade Frontline förra året (droppar) men känner att det blir ganska dyrt i längden då han badar ofta. Valet stod mellan Scalibor och Seresto men det blev tillslut scalibor. De verkar ganska likvärdiga och Scalibor var det enda som fanns på det apoteket så det fick bli ett sådant! När det gäller fästingmedel känns det lite som pest eller kolera. I detta fallet väljer jag hellre halsbandet än fästingarna...
 

Fortsättningskurs gång tre!

Publicerad 2014-04-03 22:57:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag var det dags för kurs igen och det blev lite stressigt att hinna dit så promenaden innan uteblev tyvärr. Men idag skulle vi börja med att träna på hundmöten så vi fick gå en runda i skogen i alla fall! Till en början var han totalt ofokuserad och inte alls samarbetsvillig, men efter en stund gick mötena ganska bra! 

Vi tränade även på fritt följ med lite störning (alla gick runt och "minglade"). Detta klarade Mio super med släpande koppel. Nästa gång ska de vara lösa så nu ska vi träna massor de kommande två veckorna! 

Ligg i olika varianter var inga problem för Mio, han fixade alla varianter galant! Men det har vi ju tränat en hel del på.

Stanna kvar gick bättre än väntat. När vi är själva vet jag ju att det fungerar, men med andra hundar runt omkring så visste jag inte hur det skulle gå. Jag han gå 40 steg från honom innan han reste sig upp. Men han stod kvar i alla fall även om han gjorde fel. Dock så trodde han att jag gömt något så när jag skulle belöna när jag gjort ett korrekt försök stack han iväg och letade som en galning. Men inkallningen gick bra denna gången! Skönt!

Inne var han ganska lugn till en början, men sedan blev han lite rastlös. Då satte jag mig på golvet med honom vilket fungerade då han lugnade ner sig igen. 

Nöjd med träningen idag! Nu ska det tränas inför näst-nästa vecka!
 

Tofslös

Publicerad 2014-04-03 09:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Promenader,

Tofs i all ära, men den sitter inte alltid kvar... Jag tycker att han är väldigt charmig utan den, men prioreterar att han ser framför söthet. Han är i och för sig ganska söt med tofs också! Men på denna promenaden fick han vara en liten lurvboll.
Så här såg utsikten ut härom dagen. Idag säger vädret däremot solsken! 
 

1 års bilden + vaccination

Publicerad 2014-04-02 21:25:32 i 9.1 Veckobilder,

Nu blir det nog sista "veckobilden" på ett tag. Det händer ju inte så mycket längre. I höjd är han klar och han ligger på ca 53 cm.Vikten har jag fått flera olika resultat på... Hemma fick jag ca 21 kg för någon dag sedan. På djurmagazinets våg fick jag 21,6 kg vilket nästan lät lite för bra. Idag hos veterinären visade vågen endast 20,8 kg. Men jag tror ändå mest på den sista vikten med tanke på att han har varit kinkig med maten och har blivit klippt sedan 11 månaders bilden då han låg över 21 kg. Men någonstans där ligger han i alla fall, dock smal fortfarande men nu äter han i alla fall nästan frivilligt, bara jag sitter bredvid brukar det gå ner! Men han har börjat sortera ut den nya vuxenmaten...lite kinkig...

Hos veterinären skötte han sig super. Satt i väntrumet med en höglöpande tik, men Mio låg still och var tyst bortsett från att han viftade lite på svansen! Inne hos veterinären tog det max 3 minuter totalt. Mio reagerade ingenting på sprutan. Duktig kille!
 

Sur kille

Publicerad 2014-04-02 08:16:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Nybadad, sur Mio. 
"Släpp ut mig"
 
Just nu badar Mio ca varannan vecka. Sist tog det ca 1,5 h innan han var klar. Fönar honom nästan helt torr (för att det tar sån evig tid annars..) och borstar pälsen när det sista självtorkat. Borstar honom gör jag varje eller minst varannan dag! Som tur är har han ännu ganska lättskött päls!
 
 

Första april!

Publicerad 2014-04-01 21:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag var det första april och idag lurade vädret oss rejält. Vi som trodde att det äntligen var vår bjöd i morse på denna vackra, men mindre roliga syn. Nej, vintern får ha passerat nu! Visst älskar jag vintern med, men nu får det allt förbli vår!
Så här fint har det varit de senaste dagarna. Svårt att visa på bild hur mycket blåsippor det är, men försökte i alla fall!
Första vitsipporna!
 
Lite vårlök fanns det också!
Hela marken var blå!
 
 
 

Trevligt med rabatt!

Publicerad 2014-04-01 13:46:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Mat, Mios utrustning,

Jag har handlat lite nya saker till mysen. Lite bra att ha grejer som förr eller senare kommer till användning. Är det rätt pris så tvekar jag inte! 
 
Första klippet var skor! Har länge funderat på att köpa skor till t.ex. klippvandringar och eventuella fjällvandringar i framtiden, men priset har avskräckt mig. Nu fick jag tips om att XXL hade några par liggande på ett reabord, så jag åkte dit. Det fanns två par kvar i öppnade förpackningar och flertalet oöppnade till fullpris (599kr). De öppnade kostade endast 150! Dessutom passade dem Mio!
 
De var av märket ruffwear. Känner inte till det sedan tidigare, men än så länge verkar de bra. 
Här testar han dem för första gången! Tyvärr blev den mörk och vi hade lite lite plats, så får ta en bättre någon annan gång!

 
Sedan köpte jag foder. Hade fått en kupong från en vän där det var rabatt på andra säcken och tredje gratis. Så då fick jag 6 kg till inget pris alls. Dessutom var det rabatt på hans vanliga mat (robur) som jag köpte en vuxenvariant av, performance tror jag den hette, en lila säck. Inte nog med detta, det var även halva priset på det godis han brukar äta! Så det fick bli två påsar av det med.
 
Vi var även på loppis och köpte en leksak samt en tygbur. Kan vara bra att ha när vi åker iväg på utställningar nu i vår. Får se vad han tycker om den!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info