Mio och Aslan

Regn och rusk
Hela veckan har det varit regnigt väder. Usch tycker Mio! Man blir ju blöt! Han har hållt sig ovanligt lugn inne och ligger helst och myser med oss. Det räcker att jag tänker tanken "gå ut" så springer han det snabbaste han kan och lägger sig i sin korg i hopp om att slippa. Det krävs mycket lock och pock för att få honom en milimeter ur den! Ut vill han inte! Det vill han i och för sig inte i vanliga fall heller, men detta är ännu värre. Det spelar ingen roll om han får ha overall eller inte, det gör ingen större skillnad. Även ute är han lugnare än vanligt. Miniträningen "sitt - stanna" när jag slänger bajspåsen byts ut mot "stå - stanna" för sitta gör han ytterst motvilligt när det är blött ute. Jag tror nästan att han är lite bekväm av sig... Sedan får han istället ryck inne som han alltid får när han blivit blöt... Vi får hoppas att det fina vädret återkommer snart igen!
Likaså när han ska ut på altanen. Är det fint väder rusar han ut, regnar det får man i princip putta ut honom och säga åt honom att ta två steg ut på gräsmattan för att kissa. Sedan rusar han in igen!
Lite komiskt är att duschen duger inte. Inte heller regn. Vattenpölar hoppar han oftast över. Men att gå i sjöar gör han ofta och idag rusade han först runt i massor med lera för att sedan gå 25-30 meter i en bäck och tvätta av sig all smuts igen! Det kanske inte var meningen, men jag blev i alla fall glad som slapp duscha honom!
 
#1 - Ann

Äääälskar dom här bilderna, uttrycket i ansiktet är sååå lika på Mio och Paco, verkligen bröder!