Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Rummet 2.0

Publicerad 2014-08-31 21:35:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Efter tolv år tröttnade jag på rosa rosor på väggarna. Jag valde tapeterna när jag var i sjuårsåldern, och har i länge funderat på att göra om rummet. Nu äntligen fick jag ändan ur vagnen - jag gjorde helt enkelt allt själv (dock hjälpte pappa till med tapetseringen). Jag och Aslan fick sova i soffan i vardagsrummet en hel vecka, men det var det värt, nu bor vi som kungligheter i vårt nyrenoverade rum!
 
Väggarna är vitmålade, sedan har vi en fondvägg med tapeten silent nature 9060 (+ på garderobsdörrarna)), köpte även ett överkast och kuddar på IKEA, och limegröna gardiner ;)
/Fanny

Aslan spelar död med touch

Publicerad 2014-08-31 13:38:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Aslan,

Ett tag lade Aslan till en liten touch på slutet på "pang". Istället för att bara lägga sig på sidan som han brukar lade han sig på rygg också, extremt gulligt! Han var 4 månader på filmen. Haha, hörde nu att ljudet snabbspolades och inte bara videon (mellan de två gångerna), det bjuder jag på ;)
 
/Fanny

Aslan och bollen!

Publicerad 2014-08-28 21:52:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, 9. Unghundstiden, Aslan,

Aslan är påväg in i spökåldern, något jag märkt tydligt på sistone. Ena sekunden är han jätterädd för bilar, nästa är det inga problem. Så helt plötsligt är han rädd för cyklar och människor, sedan - inga problem. Helt plötsligt kan en papperskorg vi varje dag passerar på promenaden vara jätteläskig.
 
Senast i raden av läskigheter var en fotbolll vi lekt med hos mormor och morfar. Den glömdes bort någon minut och blev liggandes i hörnet av den instängslade delen av trädgården. När Aslan återigen fick upp ögonen för den var den plötsligt läskig. Det småboffades på den och han vågade inte riktigt gå nära. TIllslut vågade han sig närmare, och nääärmare, och nääääärmare. Sedan - BAAAAM! Portisryck!!! Min lille knäppiskille <3

 
 
 
 
/Fanny

Bäste Sacco!

Publicerad 2014-08-28 10:39:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Grattis Sacco 11 år! Tänk vad tiden går fort, har känt honom i snart tre år nu! Han är verkligen en helt underbar kille som både jag och Mio har haft mycket glädje av. Tyvärr blir det inte lika många promenader längre då Mio vill gå längre än Sacco, men vi försöker ändå att träffa honom ofta! Visst är kompisarna fina ihop!
 

Bondberget!

Publicerad 2014-08-27 16:53:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Regnet det bara öser ner. Så har det varit senaste veckorna. Skur, uppehåll, skur, uppehåll... Så det är alltid två blöta och smutsiga hundar vi får in här hemma. Men vad gör det egentligen - nu orkar vi ju gå långpromenader! Det är en enorm skillnad på nu och i somras! Då orkade Mio inte alls mycket i värmen, nu springer han och Aslan runt och busar. Så roligt att se!
Skattsökare...
Två trötta kompisar efter promenaden.
 
 

Träningstävling!

Publicerad 2014-08-27 10:53:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 5. Träning, 6. Filmer,

Igår var Mio och Aslan på en träningstävling på klubben. I måndags körde jag och Mio igenom alla fortsättningsskyltar en gång och idag körde vi "tävling" i fortsättningsklass. Han är allt en liten stjärna - han fixade nästan alla skyltarna direkt! De som var med på tävlingen var inga problem alls! Häftigt att se! 
 
Aslan och Fanny var också med för lite miljöträning. De testade även nybörjarbanan. Aslan förstod inte riktigt vad han skulle göra och han var redan trött sedan tidigare på dagen, men jag tycker ändå att de var jätteduktiga! Det var ju trots allt väldigt mycket störning för lille Aslan. Ingen av dem har kört rally på riktigt innan, bara testat en aning hemma. Han satt gärna i mattes knä en stund då och då.
 
Mio och jag in action!
Här är banan.
och så en film! Han hade en nos, fusade lite på starskylten och han hade nuddat en skylt med, men det var inga större fel! Känns toppen!
Nybörjarbanan blev det ingen film på då det var för mörkt, men den gick näst intill felfritt! Han är lite sen i högersvängar så det får vi träna mycket på! 
 
Tyvärr var detta även den sista gången på klubben innan jag flyttar. Väldigt tråkigt då det är en helt fantastisk klubb som har blivit lite som ett andra hem, bor ju nästan där periodvis... Detta är en av alla saker jag kommer att sakna enormt när jag flyttar!

Promenad med Wippi

Publicerad 2014-08-27 10:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Gick en liten kort sväng med Wippi, Aslan och Mio. De två äldsta fick gå lösa. Det var riktigt kul att se hur duktiga de var. Faktum var att Wippi sprang runt och busade betydligt mer än Mio trots åldersskillnaden på 10 år! Lille gubben... Tur att jag vet att han har en mer explosiv sida också!
 

Sökande efter ny sele...

Publicerad 2014-08-26 14:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Aslan har börjat växa ur sin sele så därför var vi runt i stans djurbutiker för att se om det fanns något bra alternativ. Aslan är inget stort fan av att testa selar, nej han vill helst gå därifrån! Vi testade flera olika märken bla. Rukka, Hurtta och Julius K9. Rukka var vi inte helt nöjda med passformen och hur kopplet satt fast. Julius K9 var jättebra - bortsett från att det känns som att den blir väldigt blöt. Hurtta var däremot bra. Vi testade både Y och H sele men kom fram till att H var klart mycket bättre! (Alltså en vanlig sele med bröstband). Men vi var ändå inte helt säkra, den satt bra just nu - men hur är det om några månader? Tillslut bestämde vi oss för att den gamla selen går ett tag till så väntar vi tills han blir mer färdig i kroppen.
 

Aslan sitter fint... eller gör han verkligen det?

Publicerad 2014-08-26 10:38:17 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, 9. Unghundstiden, Aslan,

 
Igår var vi ute och filmade lite till sex-månadersfilmen (även om vi är en vecka tidiga). Hoppas på att kunna klippa ihop en film inom kort, håll utkik!
 
Sitt fint har vi egentligen aldrig testat innan, så vi bestämde oss för att träna lite på det. Det gick väl.... sådär... Men Aslan bjöd på många skratt, och godis det fick han ändå så han var säkert väldigt nöjd ;)
 
/Fanny

Västkusten - blandat

Publicerad 2014-08-26 10:24:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Mio framför "stenhuset" som vi byggde för 11 år sedan! Lite småreparationer blir det varje år, men det är fortfarande likadant som när det byggdes!
Mio höll koll på vad som hände utanför verandan.
 
 
 
Mio är helt oskyldig...eller?
Trött tass på väg hem.
 
 

Västkusten - Skeppshällarna

Publicerad 2014-08-25 10:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader, Utflykter,

Skeppshällarna är en av de slätare promenaderna. Längst ut där vi brukar vända finns fina snorkelställen och jättegrytor på land. Rolig dag!
Solen låg på nästan hela tiden. Hundarna tyckte därför att klipporna var för varma att ligga på. Då fick ryggsäckarna fungera som liggunderlag.
Välbehövlig skugga.
Vi han även plocka massor med björnbär! I år var de för en gångs skull mogna när vi var nere. Hundarna fick en vilostund istället.
Björnbärsskörden. Närmare 12 liter blev det den gången. Senare under veckan plockade vi nästan lika mycket till! Mums!
 

RLD N!

Publicerad 2014-08-24 21:24:43 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer,

Idag bar det iväg till Skara för vår tredje officiella rallytävling! Superspännande! Sist var jag inte nervös, men det var jag denna gången! Aslan fick också följa med, bra miljöträning! Vi körde dock lite fel väg dit så vi kom dit en ca 40 minuter senare än planerat vilket skulle ge oss en halvtimme till start. Onödigt stressigt... Som tur var gjorde det inget för de var också efter i programmet.
Enligt vädret skulle det vara i princip regnfritt hela dagen. Men inte. Regnet började precis när jag och Mio skulle in, som tur var bara lätt dugg, men det fortsatte resten av dagen så det var lite blött och kallt. Men vad gör det när man har roligt?
 
Banvandring
Aslan tittade på.
Mio var inburad. 
Dagens bana var ritad och dömd av Beatrice Palm. En gansa snäll bana tycker jag, t.ex. att hon har 126 ("Sitt spring") istället för bara "Sitt" då man måste komma ihåg att springa själv. Den kändes bra i alla fall! Vi skulle ut som nummer 20.
Jag och Mio var laddade till tusen och vilken känsla vi hade! Han var med mig hela banan och ingen av oss gjorde några onödiga slarvfel! Frågan var bara hur mycket småsaker det var... 
 
Efter en lång väntan i regnet var det dags för prisutdelning. Godkänt resultat var det ju i alla fall. Sedan började de räkna ner från 4:e plats eftersom ma fick välja priser på ett bord. 4:e plats var 95 poäng så jag gissade att vi skulle bli uppropade ganska snabbt. Jag hoppades på över 90 i alla fall! Men inte. De kom till 90, till och med till 87 innan jag började fundera. Kan vi ha förlorat så många poäng? Det kändes orimligt... Så när det bara var pallplatserna kvar och jag fortfarande inte var uppropad kändes det helt otroligt!
 
Tillslut fick vi veta - vi blev 2.a med 99 poäng! Det kändes helt fantastiskt med en andraplats och 50 startande! Behöver jag säga att jag är stolt över honom?
 
Vi hade fått ett ynka poängs avdrag på "Sitt spring" (126) där han satt lite snett. Domarens kommentar var "Otroligt snyggt! Harmoniskt och fint!"
 
Vi fick ett pris med, tyvärr stod det inte i vad eller placering, men vad gör det egentligen?
Utöver det fick vi en liten plastburk med speciallock, en pipleksak, 20% rabatt på ett köp hos Tassashop.se, ett presentkort på 1h gratis träning på Hundarena Skövde och presentkort på 1 öppen träning på samma ställe. För min del var tyvärr presentkorten ganska värdelösa då jag inte kommer åka till skövde för att träna när jag har världens bästa klubb här hemma (www.jbhk.se). Men superkul ändå!
 
Så nu är det bara att skicka in en ansökan om rallylydnadsdiplom!
Mio kan numera titulera sig som RLD N Aquastar´s Lucifer! 
 
 
 

Västkusten - Hållö

Publicerad 2014-08-24 10:13:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Utflykter,

En dag tog vi båten till Hållö. Jättevacker ö där vi vandrade och badade. Vi tittade på det fina kapellet med.
Väldigt vackra vyer!
Det blev lite bad. För en gångs skull gick Mio ut och simmade en rejäl sträcka utan att jag ens bad honom! Det var riktigt kul att se, oftast vill han ha sin dummy. Efteråt var det sovstund tyckte de båda.
Väck mig inte!
Lite senare på dagen blev det ytterligare ett bad, denna gång från klipporna. Aslan fick dock inte bada, han var trött nog ändå.
Mio blev trött efter badet.
Hållö rekommenderas! 
 
 

Träning i massor!

Publicerad 2014-08-23 12:15:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Senaste veckan har jag och Mio kört ett längre pass om dagen och det känns toppen just nu! Jag hoppas att det håller i sig till helgen. Nu har dessutom skolan kommit igång så vi får ganska ofta en liten publik som vill titta på och hälsa lite i slutet. Bra träningstillfälle, kanske framför allt för mig. Mio bryr sig inte, det är jag som tappar lite fokus när det finns publik... Det blev lite slingor, fritt följ, och lite trix.
 
Det har regnat nästan alla dagar senaste veckan så det har inte blivit så mycket bilder. Men en gång har vi i alla fall haft sol! Nu taggar vi tävlingen till helgen!
 
 
 

Västkusten - vita leden

Publicerad 2014-08-22 10:52:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Tipspromenaden vita leden är också ett årligt inslag. En vacker och lite strapatsrik vandring, bla. en ganska brant vägg man ska upp för.
 
Med den fina utsikten tog vi chansen för lite fina bilder.
Tråkigt att vara modell! Jag vill studsa! (ja, Aslan studsar, han går inte).
Glad Mio som är mycket nöjd med sin sommarfrisyr.
 
 
 
 

Västkusten - Tryggö

Publicerad 2014-08-21 10:48:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Utflykter,

Tryggö är ett ställe vi går till varje år. Detta året började promenaden betydligt mer dramatist än tidigare år! Utan att tänka på det så hade jag tydligen hamnat först i ledet på den smala stigen. Plötsligt ser jag en huggorm under min fot som jag precis hinner undvika! Den ringlar iväg och försvinner in i ljungen. Det var dock inte det värsta - Mio hade redan passerat den! Alltså måste han ha lyckats gå rakt över den men inte trampat på den! Så det kändes som en evighet när ormen var mellan oss innan den ringlade iväg, Mio ville ju till mig! Än en gång hade vi tur! I år har jag nästan trampat på ormar tre gånger. Men hellre jag än Mio! (Bilden kommer från i våras) När chocken lagt sig fortsatte vi promenaden och Mio fick inte gå först! 
Men sedan kom vi till vadet. Roligt!
Tryggve röse
Liten fikapaus
Som vanligt hade vi en liten konsttävling med strandfynd. Här är några av dem.

"Vägen till staden av guld" Hjälmen symboliserar mänskligheten (sitter en liten gubbe på vägen också om man tittar noga), och på toppen ligger staden av guld.
"Natten med den enbente sjömannen"
"Christer Fuglesang jagar ailiens"
Så åter till vadet.
En härlig dag ute på klipporna! Avslutar med vinden i öronen.
Trötta killar efter en lång dag.
 
 
 
 
 
 

5,5 månad!

Publicerad 2014-08-20 16:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9.1 Veckobilder,

Aslan har redan blivit 5,5 månad gammal! Helt otroligt vad fort det går! Vi tog några bilder på honom och Mio ihop med för att se storleken lite lättare. Han väger 15,4 kg nu (Mio vägde 13,6 kg vid samma ålder).
Här är han och Mio.
Bloopers...
Tänkte även lägga in 5 månaders bilden! Spana även in skillnaden på hans snygga klippning på de olika bilderna.
 
 
 
 

Klippning

Publicerad 2014-08-20 13:28:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Igår var det dags för klippning igen. Mio var rejält skäggig och Aslan behövde få bort byxorna.
Aslan är silverfärgad på ryggen nu! 
Det var inte det enklaste jag har gjort! Aslan vill INTE klippa sig! Han sprattlar och ålar sig som bara den, fick ta en filt och linda in honom i för då blev han lite lugnare. Mycket godis gick det också åt, med lite mjukost gick det ganska bra. Vi tog lite längre denna gången så han får rätt linjer. Hade ju tänkt ta det sista hos Mios uppfödare för att det skulle bli korrekt, men det vet vi inte när det blir. Alltså bestämde vi oss för att ta det själva! Jag är rikgit nöjd med resultatet!
Mio spanar in läget. Bara nosklippning på honom, byxorna får han spara ut tills i vår!
 
 

Västkusten - Titanic

Publicerad 2014-08-20 08:34:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bus och lek!, Utflykter,

En dag var vi ute med båten Titanic (den är säkrare än man tror och några isberg skymtades inte!). Vi åkte bla. genom sotenkanalen. Kul tyckte Mio som gärna satt på ett säte och tittade ut!
Aslan gjorde som vanligt - tog tillfället i akt för en vilostund!
Det blev bad på en liten sandstrand där det var långgrunt. Det uppskattas! Där blev det bad, bus och snorkling!
Lite träning i vattnet.
Mio hänger med och snorklar lite ibland. Även om han helst tittar på från en plats där han bottnar. Han måste ju vara med så han kan rädda matte om det behövs!
Sandpanerad hundnos!
Aslan var trött efter allt busande.
Lite mer båt, då passade även Mio på att sova.
En stund i alla fall! Att klamra sig fast vid en för liten sittbänk kunde han också hålla på med. Jag tror att han inte vet hur stor han egentligen är...
Ny strand men inget bad denna gång.
Och en sväng förbi Hunnebostrand innan vi återvände hem.
 
 

Västusten!

Publicerad 2014-08-19 18:37:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bus och lek!,

I sommar har vi även varit på västkusten! Så nu har vi ju mängder med roliga bilder från den veckan! Vi var på ramsviks camping (http://www.ramsvik.nu/), en jättebra camping med många roliga aktiviteter och en fantastisk miljö i närområdet. Veckan i år var helt fri från brännmaneter! Några öronmaneter fanns men det var bara kul att se när de varit borta i så många år! Dessutom var det närmare 23 grader i vattnet, så många bad blev det. Varmt i luften var det också, sol och varma klippor. Underbar vecka! Här kommer en hel drös med bilder från när hundarna badade första kvällen efter bilfärden. Mycket uppskattat!
Vem vinner??
Oavgjort! Samarbete är väl bäst ändå...
Tips - lättare om man simmar åt samma håll!
 

Långpromenad genom stan

Publicerad 2014-08-18 15:07:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Igår gick jag och Mio till en kompis som bor på andra sidan stan. Regnet öste ner så Mio var inte överlycklig när han var tvungen att gå ut! Men vi hade en trevlig promenad i alla fall! Han sköter sig jättefint, drar inte och bryr sig inte om andra vi möter. Men att jobba lite då och då med enklare övningar är inte fel!
Vi hittade lite häftiga bakgrunder, tyvärr var inte Mio på sitt modellhumör så det blev som det blev. Vi får väl återvända dit någon dag då det är fint väder!
Liten kille med ett stort hjärta! Tänk vad mycket kärlek den där pälsbollen kan sprida runt sig!
 

Ny header!

Publicerad 2014-08-17 16:45:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Med tanke på att Aslan har vuxit en hel del så kändes det dags att skaffa en ny header! Ser du den inte så testa att uppdatera sidan! Profilbilden kommer också bytas inom kort...

Träning med Aslan

Publicerad 2014-08-17 12:51:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan, Bus och lek!,

Idag testade Fanny och Aslan några av de enklare skyltarna i rallyn. Aslan är riktigt rolig! Han kan mycket väl - om han vill! Sedan var det kanske lite extra svårt när Mio var med och blev ett störningsmoment... Men jag tyckte ändå att han var duktig! Han är lite knepigare än Mio då belöningen lätt blir FÖR rolig så han tappar fokus från uppgiften. Mat är gott nog och en leksak är ju kul så då studsar han hellre fram. Men med lite jobb så kommer han att bli superduktig!
 
 

Tvillingkoppel

Publicerad 2014-08-17 09:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Hittade en förlängningsdel på second hand som jag testade att använda som tvillingkoppel på hårbollarna. Det fungerade väl helt ok men det skulle ha varit enklare om båda två kunde gå fint i koppel först... Aslan kan ibland, men vill han busa är det inte helt lätt. Så det lär inte vara något som kommer att användas mycket, men kul att ha testat i alla fall!
 

Uppsala!

Publicerad 2014-08-16 21:37:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu tänkte jag berätta varför Mio var i Uppsala! Det är nämligen så att han och jag ska flytta dit! Jag har kommit in på veterinärprogrammet och börjar plugga nu i höst. 
Mio vaktar flyttlasset...
Han har många nya platser som han gillar att sova på.
Utanför skolan
Utsiktsplats vid trappan.
På området finns det även en hunddusch! Hur bra är inte det! 
Ännu är vi hemma någon vecka men sedan bär det av!
 

Solig sommar

Publicerad 2014-08-14 09:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Nu har äntligen regnet börjat komma igen, det har varit en enormt solig sommar i år! Lite för varmt nästan... Här är några bilder från klubben under perioden när det var riktigt varmt. Lite träning orkade vi med men de ville helst vara i skuggan!
 

Röntgen och resultat!

Publicerad 2014-08-13 23:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, 9. Unghundstiden,

Igår åkte jag och Mio hem från Uppsala där vi varit i nästan en vecka (berättar senare varför). På hemvägen åkte vi via Söderköping - det var äntligen dax att röntga Mio! Jag har hört lite blandade historier från HD-röntgen där man får fel resultat för att hunden ligger fel, så jag kände att ska jag göra det kan jag lika gärna åka till någon som verkligen vet vad den gör! Annars kommer jag alltid att undra om ett dåligt resultat hade kunnat bli bättre hos någon annan... Men vi håller tummarna för att det ser bra ut! Vi hade hört att Söderköpings djurklinik är en av dem bästa (Krister Julinder).
Vi åkte från Uppsala runt halv 8 och var framme fyra timmar senare. Då var det ändå någon timme kvar till vår tid, precis som planerat. Men vi fick komma in direkt då de redan var klara med det som skulle göras! Så det gick väldigt fort. På nolltid var han sövd och redan inne på röntgen. Jag valde att ta både ED och HD när jag ändå var där, kostnadskillnaden var ändå väldigt liten (Dessutom var det mycket billigare än på många andra ställen!). De var jättetrevliga där och nu hoppas jag bara på ett positivt resultat. Båda hans föräldrar har HD A så jag hoppas att det ser bra ut även om man aldrig kan vara säker. Trött kille efteråt...
Mio var ganska groggy efteråt och sov större delen av hemresan. Vi passade även på att passera hans uppfödare Therese Rehn. Det är lite komiskt att hon bara har sett hans "ovanliga" sidor, antingen helt knäpp som bara skriker eller halvt sovande... Men vi hade en trevlig stund ändå. 
 
Vad vi hade väntat var att resultatet skulle komma ut tidigast på torsdag kväll, men nu var SKK riktigt snabba! Ett dygn efter röntgen låg resultatet ute på SKK! Imponerande! 
 
Mio har HD B och ED ua (0)!
Underbart! Nu så kan vi träna agility och cykla utan att oroa oss! Detta är ju ändå något jag har varit lite smått orolig för även om jag har hoppats på att det skulle vara bra. Lättnad!
 

Cykeltur!

Publicerad 2014-08-12 09:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Igår var jag och Mio ute med cykeln för första gången! Hittade en bred skogsstig som vi kunde cykla på. Vi gick lite i början innan vi började cykla väldigt långsamt. Efter ett tag gick det riktigt bra! Roligt var det med! Ca 2,4 km blev det totalt. Vi tog flera vattenpauser och små vilostunder. Nu sover han gott!
 

Bus med Max!

Publicerad 2014-08-11 13:56:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

Det var ett tag sedan vi såg Max senast! Nu har han både vuxit till sig och fått lejonklippning. Superstilig tycker vi! Mio fick bara komma in en kort stund, men han gillade inte alls Max så då fick han sitta i bilen istället. Aslan och Max fick busa en stung i regnet i alla fall!
 
 

Äventyr i skogen!

Publicerad 2014-08-11 11:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan, Bildbomber, Utflykter,

Igår var jag och Aslan ute på långpromenad igen! Den här gången gick vi ut till en ridskola på andra sidan riksväg 40 mot Nässjö (eller Nässjövägen som vi infödingar på Ekhagen kallar den), ner och genom hela A6 golfbana för att sedan gå en sväng genom A6-skogen och leta kantareller. Hittade några stycken, men det var inte många och Aslan ville äta upp vartenda svamp vi hittade så några gick förlorade eftersom det inte fanns mycket kvar av dem... Men nu ska vi börja träna kantarellsök! Ska spara några av kantarellerna och träna i trädgården har jag tänkt mig.
Hur som helst, promenaden avslutades med ett besök hos mormor och morfar som bor precis intill skogen, där vi fick lite fika i form av nyponsoppa. Aslan fick slicka gräddvisparna, mums! Efter någon timme där gick vi hem och precis när vi var påväg in på gatan svängde mamma och pappa in bredvid, hemma från Uppsala!
Aslan fick ha en reflexväst på sig, annars syns han inte i skogen. Visst är han snygg!
/Fanny

Varierande bad!

Publicerad 2014-08-11 09:03:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma,

I såne fick hundarna se mer vågor än de någonsin gjort tidigare. På vissa platser var det riktigt rejäla vågor! Konstigt tyckte Aslan. 
Flytvästen fick vara på för säkerhets skull med tanke på de utåtgående strömmarna.
På andra ställen var det i stället nästan helt lugnt.
Väldigt långgrunda stränder på vissa ställen och på andra ställen var det djupt nästan direkt.
Under denna semestern ökade Mios självförtroende i vattnet något enormt! När vi åkte ner ville han helst bottna hela tiden och ogillade att simma. Vågor var lite småläskiga också. I slutet av veckan simmade han utan att tveka även om det var höga vågor! Kul att se den utvecklingen!
 

Utflykt

Publicerad 2014-08-10 18:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 8. Den första tiden, Aslan,

Nu när vi varit ensamma hemma har det blivit en hel del längre promenader. Vi har gått på bondberget, och igår gick jag och Aslan hela vägen ner till city längsmed vätterstranden. Där blev vi faktiskt utskällda av en äldre man för att jag gick ca 1,5 meter ut på gräset på gångvägens högra sida, på strandsidan. Det är nämligen hundförbud på stranden, och den gick enligt honom fram till gångvägens asfalt. Hundar skulle minsann gå på andra sidan, annars skulle polisen komma. Att det sedan satt fem-sex hundar nere på stranden i stora människosällskap utspridda från Rosenlund till rondellen vid ED, det var tydligen okej.
En styck Canis Silverrygg. Aslan har nämligen blivit nästintill vit på sina ställen på ryggen. Han är supersnygg om jag får säga det själv!
 
Hur som helst, väl i stan besökte vi Jönköpingsfesten. Förvånansvärt mycket folk med tanke på vädret, när jag gick hemifrån var det sol så hade klätt mig därefter, men halvvägs längsmed vätterstranden började det regna och regnade hela vägen tills jag kom hem igen.
 
 
Efter att ha gått genom city bestämde vi oss för att ta bussen tillbaka hem. Bussen var sen och när den kom var den överfull. Då var jag såå glad att jag tränat så mycket bussåkning med Aslan. Fick stå i en trång gång och kunde varken röra mig framåt eller bakåt. Aslan bara rullade ihop sig till en liten mellan mina ben och låg kvar där tills vi klev av.
 
Det blev ett riktigt äventyr med andra ord! Hanna sov över hos en vän, så var helt ensam med Aslan. Vi hade en riktig myskväll han och jag. Sedan tog vi en lång sovmorgon, de senaste dagarna har jag fått tvinga ut honom framåt 10-tiden, när jag försökt få ut honom tidigare än så har han bara knorrat missbelåtet och fortsatt sova. 
eeeey matte låt mig sova, sluta vara så pigg, klockan är ju bara halv tio!
 
Vi har lagt in tre- fyra längre träningspass om dagen, och det mesta har börjat sitta riktigt bra! Hans favoritkommando är nog "hit!", då flyger han fram till mig och sladdar in vid sidan med viftande svans. Han älskar verkligen att jobba! Vi tränar oftast med hans mat. Aslan är nämligen så matgalen att han helt tappar fokus om man har godis som är för gott. Leversnittar och Frolics fungerar, men godare än så, då blir det kortslutning i hjärnan ;)
 
/Fanny

Bus i vattnet

Publicerad 2014-08-10 16:50:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bus och lek!,

Apportering är superkul tycker både Mio och Aslan. Den orangea dummyn har varit ett toppenköp! (Finns hos ranklevens hund http://www.ranklevenshund.se/). Båda två har blivit riktiga tuffingar i vattnet nu och kastar sig ut efter leksaken. Superkul tycker både vi och dem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ensamträning!

Publicerad 2014-08-10 15:15:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Nu när mamma, pappa och Frida varit uppe med Mio i Uppsala har jag, Hanna och Aslan varit hemma ensamma! Det har varit ett utmärkt tillfälle att ensamträna Aslan, men det går inte jättemycket framåt tyvärr. Med Mio blev det naturligt från början att han blev lämnad ensam ibland. Men Aslan har egentligen aldrig blivit det, eftersom Mio alltid varit i närheten på något sätt eller att någon varit hemma.
  Nu när vi ensamtränat är det väldigt olika. Ibland klarar han 10 minuter, ibland inte ens 30 sekunder. Ofta sitter han och skäller i någon minut eller två, för att sedan bli tyst. Jag väntar alltid med att gå in eller komma tillbaka tills han är tyst, och när jag kommer tillbaka gör jag ingen stor sak av att jag varit borta. Lämnar honom små stunder i taget, springer ut och hämtar posten, går på toa, hämtar saker i källaren, går ut och slänger sopor, duschar. Ibland går det bra att lämna honom, ibland inte alls.
 
Om någon har tips på hur man ska gå tillväga med ensamhetsträningen skulle jag vara jätteglad! Med Mio var det aldrig något problem med ensamhetsträningen, men Aslan känns betydligt mer "mammig" än Mio någonsin varit. Han går att lämna någon timme om han har sällskap med en annan hund, men ensam - icke sa nicke. Vi får jobba på helt enkelt! 
 
 
Där Aslan helst vill vara - i knät :P
 
/Fanny

Besök hos Wippi!

Publicerad 2014-08-10 10:41:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

När det har varit så varmt under sommaren är det ju perfekt att känna någon som bor precis vid Vättern! Så det har blivit en hel del badbesök i sommar.
Trötta killar efteråt.
 

Lägerliv

Publicerad 2014-08-09 17:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Här är vår lägerplats i Landskrona.
När vi var i vårat läger han vi med lite rallyträning då och då.
Aslan fick titta på.
Vi gick även lite promenader utmed kusten.
Aslan hittade många roliga pinnar.
En igelkott stötte vi också på!
Bada kunde vi göra med hundarna på en kort bit av stranden. Vi fick gå en bra bit dit och som vanligt så var det nog den sämsta biten av stranden. När det finns kilometer efter kilometer med fin sandstrand låter man hundar vara tillåtna på kanske 200 meter, någon gång fick vi köra över 5 km för att hitta en plats där de var tillåtna. Självklart var det strandens sämsta del. Konstigt... Men badade gjorde vi ändå!
Trött Aslan i tältet.
Fin solnedgång utanför!
 
 
 
 

Mammas meze

Publicerad 2014-08-07 19:20:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Vi hade efter rekommendationer tänkt äta på Mammas meze i uppsala. Det såg fint ut, stor uteservering dessutom. MEN - hundar var inte välkomna. Inte ens på uteserveringen! Aldrig varit med om något liknande! Att dem inte är välkomna inomhus - ok, men utomhus?
 
Nej, är inte Mio välkommen så är inte jag välkommen! 
 
Denna gång blev det pizzerian Capri istället och där var även Mio välkommen!
 

Brist på skugga

Publicerad 2014-08-07 11:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

När vi vandrade på stränderna fanns det ingen skugga att tala om. Då kom våra paraplyer till användning! En liten grop i sanden för lite svalka, bad och ett paraply så mår man som en kung!
 

Visingsöcykling!

Publicerad 2014-08-06 15:53:14 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bus och lek!, Promenader, Utflykter,

För någon veca sedan var det dags för den årliga Visingsöcyklingen! I strålande solsken begav vi oss till färjan. Vi fick åka den nya färjan, fint var det även om jag ogillar att de målade den gul. Hundarna var lika coola som vanligt.
Väl framme hyrde vi cyklar på Leklandet. En lådcykel är toppen om man vill ha med fyrbenta familjemedlemmar! I år fick de trängas i samma låda, lite trångt men det gick bra ändå. Båda hade sele och var kopplade i lådan så att de inte skulle kunna hoppa ut.
Glad Mio!
Förra året sov Mio ganska mycket, men i år tittade båda två ut större delen av resan.
Remmalag passerade, Mio och Aslan tittade nyfiket på.
Självklart han vi med att bada också! Både en och två gånger. På ett ställe hittade vi en bra brygga de kunde träna på att hoppa ifrån. Aslan sprang dock lite för fort första gången han gick ut på den och råkade trilla i när han glömde att stanna...
Sedan tog vi och gick en liten promenad som paus från cyklandet. Skönt att få sträcka lite på benen tyckte vi alla. 
Men värmen tar mycket energi - den tog slut!
 
Hemresan slutade spännande... Vi kom inte hela vägen hem*. Ett kort stopp hemma för att sedan fortsätta till sommarstugan (*hem). Men vi kom bara någon kilometer innan vi kände att det luktade bränt gummi och lukten blev allt starkare. Vi stannade på första bästa plats och pappa gick ut. Strax därefter hör vi "Det brinner!". Alla var snabbt ute ur bilen och packningen var urlastad på nolltid. Bromsskivan var solgul och det rök från däcket. Vi hade en del vatten med oss så vi kunde kyla ner det för att sedan hämta mer i en närliggande sjö. Mamma gick under tiden till bussen för att hämta en av våra andra bilar. Det blev en ganska lång väntan för oss innan vi kom hem. Bilen ställde vi på en bilfirma - bromsarna var ju trots allt bytta bara två veckor tidigare av precis samma anledning! Något fel kunde de dock inte hitta utan "det är sådant som kan hända..." Äventyrligt slut på dagen!
 
 
 

Rumsren...3

Publicerad 2014-08-05 20:41:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Att säga att Aslan är rumsren är lite att ta i. Han var så duktig ett tag och det hände inga olyckor. Men vi har väl slappnat av lite väl mycket. Idag kissade han inne trots att det var öppet ut, men det var väl regnet som fick honom att vända. Filten dög väl lika bra... Härom dagen kissade han i sin bädd fast han precis varit ute (anm. stämmer inte, han kissade innan han kom ut). och så var det den gången på mattan veckan innan...Så det gäller att hålla ett litet extra öga på honom! Vi får ju inte glömma att han inte är så gammal ännu!
 
Texten ovan är skriven av Frida, men matte tänker lägga in ett ord också. Olyckorna är sällan Aslans fel.
1. Alla i familjen vet mycket väl att Aslan inte går ut frivilligt när det regnar, då måste man följa med honom ut (vilket ingen gjorde vid det här tillfället som jag förstått det, jag var inte vaken när det hände).
2. Aslan kan inte lämnas obevakad i ett rum om han inte varit ute någorlunda nyligen. Så det hela hänger delvis även på oss tvåbeningar. Jag är väl medveten om detta, så när jag har honom sker det inga olyckor (med undantag för olyckan på kusten, men då hade han inte varit ute på länge så återigen var det framförallt mitt fel).
 
Det största problemet är att Aslan säger till, men inte på rätt sätt. Ofta sätter han sig bara vid altandörren och tittar, men säger inte ett ljud. Märker man inte att han sitter där finns risken att han kissar inne istället. Därför har jag nu börjat träna in att plinga på en klocka med Aslan. När han börjat fatta det ska jag försöka få honom att koppla plingljudet till dörröppning. Får se om jag kan lyckas, för i så fall kanske jag kan hänga en klocka vid dörren. 
/Fanny

Morgon i Skåne

Publicerad 2014-08-05 14:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bada och simma, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Nu tänkte jag presentera hur våra morgonpromenader såg ut de första dagarna i Skåne. Direkt efter frukost åkte vi ner till havet! Kan det bli bättre? 
 
Rockar'n headbangar!
Bus med kompisen!
Mio och Paco fick turas om att springa med Aslan. Jag litade inte helt på att Mio skulle strunta i Paco så därför gjorde vi så. Om jag missat att skriva det innan så var Mio lite tjurig på Paco så när vi var där fick han hållas kopplad hela tiden. Men det gick bättre och bättre för varje dag. De kunde gå promenader ihop som kompisar och vistas tillsammans, men ville Paco busa sa Mio till. Som tur var gick P undan för det mesta även om han kunde vara en liten retsticka ibland han också. Det var i alla fall skönt att se att de kunde vara tillsammans och acceptera varandras närvaro även om de inte älskade varandra. Mio hade dock inga problem med att vara kopplad eftersom han ändå ligger och sover när det inte händer något. Ett litet sidospår blev det, men här kommer några bilder på Sir Mio!
Och här kommer buspojkarna helan och halvan!
Stilige Paco!
Vi stötte på en läsig sten...
Vågorna var lite läskiga första dagarna, men sedan var det inga problem. Ritigt kul till och med!
Härliga morgonpromenader med glada hundar helt enkelt!
 
 
 
 

Besök på Skånes Visingsö - Ven

Publicerad 2014-08-04 12:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Utflykter,

Här kommer ett gäng bilder från när vi var på Ven! Som rubriken säger så hade det vissa likheter med Visingsö, landskapet med öppna sädesfält, små trevliga vägar, nära till vattnet mm. Vi åkte färja dit, inte helt lätt att bära hundarna i de branta trapporna men det gick.
Där tog vi traktor med släp över till andra sidan ön. Detta gillade Mio som satt och tittade ut över kanten nästan hela resan.
Längre än så här han vi inte förräns det var dax för hundbad. 
Självklart så busar Aslan lite väl mycket och missar kanten... Aslan i ett nötskal...
Sedan besökte vi kyran. Fin utsikt var det.
Aslan satt på kanten.
Jag fotar Mio och då kommer det en liten brun sak spatserande - på kanten!
Vilopaus.
 
Fina bad fick vi med.
Mio har inga problem att hämta sin älskade dummy.
När vi skulle hem igen orkade vi inte krångla med att bära upp hundarna för trapporna så vi satt nere på bildäck istället.
 
 
Tillbaka till campingen- trötta och nöjda efter en lång dag!
 
 

Ånglok i skåne!

Publicerad 2014-08-04 08:44:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Vi åkte på en liten utflykt med ånglok. Bortsett från värmen så var det jättekul! Hundarna brydde sig inte ens när tåget tutade utan sov hela vägen. Dessutom kändes det väldigt skönt att de är så snälla, det var mycket folk som skulle med. Som vanligt fick Mio och Aslan flera nya beundrare och blev fotograferade flera gånger.
 
I väntan på tåget.
Sömntutor på tåget.
Fotografering!

Kompisarna

Publicerad 2014-08-01 21:53:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio och Aslan trivs jättebra ihop. Nu har vi ju haft dem ett bra tag och sett en hel del av hur de fungerar ihop. De leker inte så ofta, men det händer då och då. Men de sover ofta ihop. Mio är ett litet extra stöd för Aslan när något är läskigt och Aslan har övertagit Pandas roll som pussvänligt gosedjur. Riktigt bra kompisar! Visst är de söta ihop!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info