Mio och Aslan

Visingsöcykling!
För någon veca sedan var det dags för den årliga Visingsöcyklingen! I strålande solsken begav vi oss till färjan. Vi fick åka den nya färjan, fint var det även om jag ogillar att de målade den gul. Hundarna var lika coola som vanligt.
Väl framme hyrde vi cyklar på Leklandet. En lådcykel är toppen om man vill ha med fyrbenta familjemedlemmar! I år fick de trängas i samma låda, lite trångt men det gick bra ändå. Båda hade sele och var kopplade i lådan så att de inte skulle kunna hoppa ut.
Glad Mio!
Förra året sov Mio ganska mycket, men i år tittade båda två ut större delen av resan.
Remmalag passerade, Mio och Aslan tittade nyfiket på.
Självklart han vi med att bada också! Både en och två gånger. På ett ställe hittade vi en bra brygga de kunde träna på att hoppa ifrån. Aslan sprang dock lite för fort första gången han gick ut på den och råkade trilla i när han glömde att stanna...
Sedan tog vi och gick en liten promenad som paus från cyklandet. Skönt att få sträcka lite på benen tyckte vi alla. 
Men värmen tar mycket energi - den tog slut!
 
Hemresan slutade spännande... Vi kom inte hela vägen hem*. Ett kort stopp hemma för att sedan fortsätta till sommarstugan (*hem). Men vi kom bara någon kilometer innan vi kände att det luktade bränt gummi och lukten blev allt starkare. Vi stannade på första bästa plats och pappa gick ut. Strax därefter hör vi "Det brinner!". Alla var snabbt ute ur bilen och packningen var urlastad på nolltid. Bromsskivan var solgul och det rök från däcket. Vi hade en del vatten med oss så vi kunde kyla ner det för att sedan hämta mer i en närliggande sjö. Mamma gick under tiden till bussen för att hämta en av våra andra bilar. Det blev en ganska lång väntan för oss innan vi kom hem. Bilen ställde vi på en bilfirma - bromsarna var ju trots allt bytta bara två veckor tidigare av precis samma anledning! Något fel kunde de dock inte hitta utan "det är sådant som kan hända..." Äventyrligt slut på dagen!
 
 
 
#1 - Paco

Ser ut som en härlig utflykt, jag gillar lådcykeln! Det där med bilen verkar farligt och det kan dom ju inte säga att det är sånt som kan hända...två gånger?! ! Låter som dom inte fixade felet första gången....underbara bilder som vanligt!