Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Året som gått med Aslan

Publicerad 2014-12-31 16:15:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

2014, vilket år! Omställningarna har varit stora - från en hund till två. Men störst av allt har nog omställningen varit för mig, och för Aslan. Han kom till ett nytt hem och jag fick en ny livspartner för många långa år framåt.
 
Men vi kan börja från början. parningen hade ägt rum och jag gick som på nålar fram till ultraljudet som visade att det fanns valpar i magen på mamma Holly! Lyckan var total, men ovissheten fortfarande stor. Jag ville ju ha en hane, skulle det födas några hanar? Och skulle det bli någon brun, som jag så gärna ville ha?
 
Minns att jag satt i klassrummet på en svenskalektion när jag av en slump gick in på mailen och såg ett mail från Anne Orrhult (Aslans uppfödare) med ordet "Valpar!!!" i ämnesraden. Tror mitt hjärta hoppade över några slag när jag öppnade mailet. Valparna hade fötts måndagen den 3 mars, nio valpar, sju hanar, varav fem bruna! Vad är oddsen liksom? Med en svart förälder brukar majoriteten av valparna bli svarta även om föräldern har bruna anlag. Någon däruppe måste verkligen gilla mig!
 
Nedan första bilden på Aslan!
 
Så kom dagen då vi skulle hälsa på Aslan för första gången, fyra veckor gammal. Dagen då jag skulle få veta vilken valp som skulle bli min. Det blev Jump For Joy som fångade mitt hjärta och fick äran att bära det gröna halsbandet. Vi fick även hjälpa till att fota fyraveckorsbilder på alla valpar när vi ändå var där. Kul!
 
Dagarna gick, och jag vågade inte skriva ett ord om Aslan på sociala medier. Något kunde ju hända som gjorde att han inte kunde bli min trots allt. Men allt gick som det skulle, och när jag lagt handpenningen lade jag ut första bilden på Aslan på min facebook den 6 april. Nu var det mindre än en månad kvar tills Aslan skulle komma hem!
 
Det fixades med inköp av det som behövdes (mat, försäkring etc.). Det mesta som behövdes hade vi dock redan hemma eller köpte billigt på second hand/loppis.
 
Så kom dagen D, fredagen den andra maj, då vi åkte för att hämta hem Aslan. Jag var tvungen att gå i skolan två lektioner innan vi åkte, usch vad den skoldagen kändes onödig, ville bara kasta mig i bilen och åka med en gång! Väl där fixade vi med papper och liknande. Det var första gången Aslan var iväg från resten av kullen, och var försiktigare än han var första gången när vi träffade honom. Ville mest gå runt och undersöka i rummet och sitta hos uppfödarna. I bilen hem antingen sov han eller pep han, det var läskigt att lämna syskonen och allt det kända bakom sig för ett nytt liv hos familjen Hagelin!
Notera den extrema solbrännan som jag dragit på mig på utställningen med Mio dagen innan!
 
Väl hemma fick han börja vara i trädgården en stund innan han fick träffa Mio. Mio blev alldeles överlycklig över den lilla krabaten vi tagit hem till honom och skrämde nog Aslan lite, men det gick över efter någon dag, sedan dess har de varit oskiljaktiga.
 
Första kvällen hemma.
 
Det visade sig snabbt att det inte var en hund vi fått hem utan en apa. Redan första natten hoppade han upp i sängen, och dag två klättrade han över kompostgallret som om det inte var någonting. Vi fick snabbt uppdatera valpsäkringen av huset till valpsäkring 2.0 med kartonger fasttejpade på överdelarna av kompostgallren så att apan inte kunde få in tassarna och klättra.
 
Aslan var en rätt försiktig valp som liten. Mycket var läskigt i början, framförallt andra hundar, dem ville han absolut inte hälsa på! Han sket fullständigt i andra hundar (vilket var väldigt skönt) fram tills könsmognaden kom, då började han älska alla andra hundar istället, vill leka med allt och alla (till mattes stora förtret). 
 
Min lille valp tuffade till sig fort, och nu när jag skriver detta finns det inte mycket som kan rubba Aslan, han är en väldigt stabil hund (om än lite tankspridd). Det enda jag sett honom rädd för de senaste månaderna är sopbilen. Den är han för övrigt fortfarande livrädd för.
 
En av de saker jag minns mest från Aslans valptid var att han aldrig var bitig. Inte en enda gång var han på och bet på händer eller kläder. Inte en enda gång!!! Fast det kan ju bero på att apor inte bits så mycket som små, det är ju hundvalpsfasoner ;)
 
Gått tillbaka och läst lite i gamla inlägg, numera minns jag ju bara att han var liten och gullig. Här kommer en sammanfattning:
- Han var morgonpigg utan dess like, skulle upp och kissa 05.30, in och sova, förvandlas till tidningsflis från 07.30 och framåt så ville jag slippa städa tidningskonfetti var jag tvungen att gå upp då. Nu får jag ofta tvinga upp honom framåt 9-10-tiden om vi är ensamma hemma.
- Mio kunde sitt namn från början. Det kunde inte Aslan, något vi fick träna på mycket i början.
- han lät jättefarligt när han skällde och lekte, mycket värre än Mio någonsin gjort. Dock har han aldrig vaktat vid dörren.
- Aslan ÄLSKADE att gräva i vattenskålarna som liten, ute som inne. Det har han nu slutat med, till våra parkettgolvs stora lättnad. Nu ska han istället hoppa i varenda bäck, vattendrag, sjö eller leriga dike han hittar. Vattenintresset har varit enormt redan från start!
 
- Aslan skrek och pep massor i början när vi åkte buss. Det slutade han med, nu har han börjat lite igen men vi har inte åkt så mycket buss på sistone.
- var väldigt ljudlig i bilen i början, men började sedan älska att åka bil. Han hoppar frivilligt in i bilen, helst på förarplatsen om han får välja. Bagageluckan bland packningen fungerar också ;)
- Aslan var GALEN i mat när han var liten. Det kan man inte säga om honom nu längre.
- Första gången vi skulle raka nosen på Aslan skrek han som om vi höll på att döda honom. Men vi gav inte upp, och numera är det inga problem att raka honom.
- klättrade vid ca 3 månaders ålder upp på köksbordet. Tidigare samma dag hade han HOPPAT över ett kompostgaller. Han kunde även öppna barngrindarna om man inte stängt dem ordentligt. På studenten lyckades han utan större svårigheter ta sig upp på bordet på altanen.
- drog aldrig i kopplet utan gick som en ängel större delen av tiden, dragandet kom först en bit in i könsmognaden.
- Aslan älskade att vara under sängen, trots att han mycket väl visste att han inte fick vara där.
- Det hände inte jättemånga olyckor. Dock skedde det enstaka olyckor med någon veckas mellanrum ett bra tag.
 
När vi kom hem från vår Skånesemester portisklipptes Aslan i mitten av Juli. Han led verkligen av värmen, så kändes skönt att få bort lite päls!
 
Precis på dagen när han var sex månader började vi på valpkurs, där han var den stora stjärnan. Men vi hade väl fuskat lite då jag redan från den dag han kom hem använt mig av anteckningarna från Mios valpkurs när jag tränade Aslan. MEN - under valpkursens gång kom Aslan in i könsmognaden. Han kunde mindre och mindre, och sista gången kunde han knappt ens sitt! Han gick från att vara stjärnan i gruppen till att bli en katastrof som inte kom på inkallningsövningarna hur mycket jag än ropade, tjoade, sprang, hoppade runt och larvade mig. Han ville aldrig ville sitta still, gnylade så fort en tik kom i närheten och jag vet inte vad. Vilken skillnad från de första gångerna på kursen då han sket i alla hundar, gjorde allt jag bad honom om och kunde ha honom lös hela träningarna utan att han stack sin väg.
 
I september ställde jag ut Aslan i Skillingaryd på en inoff där han blev BIS4 med lysnade kritik!!!
 
I oktober klipptes han ner, då varken han eller jag (längre) gillar pälsvård särskilt mycket. Dessutom hade selen slitit väldigt mycket på pälsen på ryggen vilket gjorde att han såg rätt tufsig ut. Han skaffade sig en snygg Pacofrisyr, precis som sin bästa kompis Paco nere i Skåne.
Rakapparaten har för övrigt blivit flitigt använd både på ansikte, tassar och kropp. Den är säkert framme två gånger i månaden för att putsa till här och där. Aslans päls växer ca 2 cm i månaden, så det är nödvändigt!
 
 Vi har under året även hunnit med en vandring i Skåne i Juli samt två resor (en i juni och en i juli) till Ramsvik på västkusten med dagsutflykter på klippor, i Hunnebostrand, Smögen och Kungshamn.
 
Ett av de största problemen jag haft med Aslan har varit ensamheten. Han kunde lämnas någon timme i sällskap med en annan hund när han blev äldre, men ensam gick det bara inte, inte ens tio minuter. Jag försökte allt, men inget verkade fungera.
  Han närmade sig 6 månader och kunde fortfarande inte vara ensam mer än tio-femton minuter, jag började bli alltmer bekymrad över hur jag skulle lösa situationen med jobb/hundvakt etc. 
Så kom plötsligt lösningen på problemet som en blixt från klar himmel. En dag märkte vi att Aslan inte brydde sig om att man gick ner i källaren och ut den vägen (vi springer mycket upp och ner i källaren här hemma). När vi insett detta och började gå ut den vägen istället kunde vi plötsligt lämna honom fyra timmar utan problem! Numera går han och lägger sig på sin bädd i hallen så fort vi öppnar källardörren.
 
Könsmognaden har verkligen varit fasansfull, och han är fortfarande inte ur den helt. Han har varit en riktig liten slyngel med tio kilo bomull i öronen de senaste två-tre månaderna, även om det blivit mycket bättre nu. Ena stunden är han helt i sin egen värld och lyssnar inte på ett ord jag säger, för att i andra stunden vara hur underbar, kontaktsökande och go som helst!!! Ena veckan drar han som en idiot i kopplet för att nästa vecka gå som en ängel. Ena stunden vet han knappt vad han heter, för att någon dag senare klara av varenda övning vi gör. Det är en riktig berg-och-dalbana!
 
Aslan har varit hos mig i lite mer än 8 månader nu, och jag kan knappt tänka mig ett liv utan honom, utan hund. Trots att jag stundtals är så trött på honom att jag bara vill binda fast honom vid en lyktstolpe och gå därifrån kan jag inte vara sur på honom någon längre stund, hans slyngelhet är ju bara tillfällig. Vi har växt ihop han och jag, han ger mig så mycket glädje och kärlek och aldrig, aldrig att jag ångrat mitt val!
 
Framöver kommer jag lägga ut ett inlägg med planerna för kommande år, det kommer bli ett riktigt spännande år med (förhoppningsvis) ett flertal större förändringar, och jag ser mycket fram emot att få dela det med er!
 
Jag och Aslan önskar gott nytt år till er alla och vill även säga stort tack för att ni vill följa vår resa här på bloggen!
 
 /Fanny och Aslan

Året som gått med Mio

Publicerad 2014-12-31 13:55:04 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer,

Vi hade många planer inför år 2014! (länk till inlägget här --> http://minmio.webblogg.se/2014/january/planer-for-2014.html ) Här kommer en liten sammanfattning av våra mål och hur det har gått!
 
En stor punkt för året var såklart höftledsröntgen! Både spännande och väldigt nervöst! Tillslut blev det äntligen av, på Söderköpings artroklinik. Efter det han vi knappt vänta i ett dygn innan resultatet var ute - HD B och ED 0!
Under hösten blev det även dags för MH. Detta var mitt första MH och det var hur spännande som helst! Vi filmade hela MHt, filmer finns här --> http://minmio.webblogg.se/2014/september/mios-mh-2.html
Jag ville gå några kurser under året, var bland annat sugen på rally och lydnad. Jag har hunnit med både och - under våren blev det en fortsättningskurs och en rallykurs, på hösten gick vi en lydnadskurs.
Dessutom blev han ju ganska duktig på rally! Redan i slutet av augusti kunde han titulera sig RLD N med tre resultat på 86, 87 och 99 poäng samt en 2:a plats! Ytterligare en tävling i nybörjarklass blev det, för att det är kul, då med 93 poäng. Samtidigt hade vi tränat på fortsättningsskyltar så under hösten blev det tre tävlingar i fortsättningsklass, 70, 95 och 57 p. 
 
Agilityn har fått vänta lite, men en kurs är inplanerad till början av januari! Ska bli superkul! Mina tankar på viltspår har jag nästan lagt ner helt. Mio är inte rätt hund för det, han har inget större spårintresse över huvud taget. Jag har gjort flertalet försök men har kommit fram till att han tycker det är kul med lite leksakssök på aktiveringsnivå men inte så mycket mer än så. En engångs freestylekurs blev det också, men Mio satt och pep nästan hela tiden så där fick vi inte mycket gjort...
 
Tolka på skidor testade vi i fjällen och det visade sig vara en riktig höjdare! När snön smälte gjorde vi detsamma fast på inlines. Superkul men kanske lite större skaderisk för min del.
På tal om snö så fick jag lära mig det här med snöklumpar den hårda vägen - genom att bära hem Mio...
Vattenarbetet har gått framåt! Vi har mest tränat på säkerheten i vattnet, tidigare var han lite tveksam mot att simma. I slutet av sommaren apporterade han med glädje! Tyvärr har vi inte haft någon möjlighet att vara med på varken vattenläger eller prov, så det kvarstår till kommande år!
På utställningsfronten har vi haft fullt upp! I februari blev han av med hälften av sitt lurv för att sedan vara med på fyra inofficiella utställningar under våren med resultatet BIG4, BIM, BIG2 och BIG3.
Därefter blev det dags för de officiella. Även där gick det riktigt bra! Excellent och 2:a juniorhane samt excellent och 3:e juniorhane. Dagen efter rök resten av pälsen och några fler utställningar har det inte blivit. Idag är han en lurvboll igen, nästan likadan som han var för ett år sedan!
Mio med alla sina rosetter.
Under början av sommaren blev familjen utökad med Aslan! Superkul till en början, men sedan insåg Mio att han var väldigt jobbig. Han hängde ju i öronen och svansen hela tiden! Men han vande sig snabbt och de blev bästa kompisar.
När hösten kom blev det som jag hoppats - jag kom in på veterinär i Uppsala! Därmed fick jag och Mio flytta till nordligare breddgrader. Cykling har vi börjat med och likaså har vi sprungit en del. Han har även fått många nya kompisar!
 
Detta var det som fanns med från förra året. Utöver detta kan jag säga att han har mognat något enormt! I våras var han en liten slyngel med bomull i öronen. Han hade alltid lina på sig när vi gick i skogen och han hade vissa problem med att rida på tikar. Han tuggade fortfarande på saker och krafsade på dörrar när han ville dricka vatten.
Idag tuggar han aldrig på något, pussar bara på sina favoritgosedjur, han går nästan alltid lös och är lyhörd. Träning är det bästa han vet!
 
Mios relation från sängen har också förändrats - från att aldrig få sätta sin tass i den till att sova där jämt! Det var den regeln det...
 
Vi har även firat Sacco som fyllde 11 år.
Tyvärr har vi även fått säga hejdå till Wippi som gick bort i början av hösten. Henne har Mio haft så mycket kul med!
Det har varit ett spännande och händelserikt år. Mios utveckling har varit häftig att följa! Jag har stora planer för nästa år, får se om vi hinner med allt!
 
Snön kom lagom till jul, så då fick vi två riktigt lyckliga hundar!
Gott nytt år!

Fyrverkerier

Publicerad 2014-12-30 10:22:05 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

De senaste dagarna har vi hört mängder med raketer. För någon dag sedan var det några småkillar som smällde raketer bara 50 meter från oss när vi var ute och gick. När vi hade hundarna i trädgården igår smällde det som bara den, som tur var så bryr de sig inte. Men det finns ju många andra hundar som har svårt för raketer. Kan man inte hålla det till någon timme på nyårsafton? 

Kortklippt

Publicerad 2014-12-29 10:04:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio har blivit snaggad på nosen igen. Funderar ibland på att spara ut för att se hur han skulle se ut i långt skägg, men det orkar jag aldrig. Inte så mysigt när han går runt och droppar vatten överallt! Så nu fick det bli kort igen. Brukar klippa ca en gång i månaden.
 

Snö!

Publicerad 2014-12-27 20:26:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!,

Så äntligen kom snön, och det på självaste julafton! Tänk att det blev en vit jul trots allt! På juldagen passade vi på att gå ut och njuta av riktigt snöbus! Mio var lycklig!
Solen sken!
Aslan på väg att attackera...
Lite inkallningsträning.
Titta skuggan!
Full fart!
Tyvärr Mio, hur du än gör så ser du inte lika graciös ut som Aslan. Du är och förbli en liten knubbig fluffboll...
Gasellen i full fart!
Snön yr om dem! Det var precis lagom kallt så det blev inga snöklumpar.
Finns det mer skinka?
Aslan över på sitt lejonvrål. Mio ser inte så skrämd ut... "Du måste ta i ända från tårna som Baloo säger! "
Mio visar upp sin långa svans.
En helt underbar dag som slutade med två trötta hundar!
 
 

Bekvämt ska det vara!

Publicerad 2014-12-25 19:05:36 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

I mitt rum har jag en fåtölj som kan snurra. Mio gillade att ligga i den i början men tyckte att det var lite läskigt att hoppa upp när den rörde på sig. Det är först nu, efter några månader i Uppsala, som han hoppar upp själv! Ser så mysigt ut!
 
 

Hemresan

Publicerad 2014-12-23 19:49:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

 Här kommer en liten uppdaterin från hemresan. Allt fungerad bra och Mio var duktig som vanligt. Här åker vi buss till tåget, vi fick sitta bredvid en katt. Inget konstigt tyckte Mio.
Väntan på tåget. Många som går förbi och tittar på honom. Pratade även med flera personer. Kul! Mio ligger mest och tittar på allt folk som går förbi.
På tåget fick vi dela vagn med 6 hundar, 5 katter samt två hamstrar. Kanske var 16 platser totalt, så det var trångt! Mio ville bestämt ligga i knät och brydde sig inte alls om de andra. Kan dock irritera mig lite på många som har hund som släpper fram dem helt utan att fråga eller låter sina barn hålla dem fast de inte orkar hålla dem. Mio fick därmed hälsa på en mängd okända hundar som jag aldrig hade tillåtit honom att hälsa på annars. 
 
Sista biten låg Mio också i mitt knä. Då var det en dam som trodde att han var en pläd (han ligger ju ganska stilla)...
På rygg är också en variant!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Granhuggning och andra äventyr!

Publicerad 2014-12-20 05:36:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bildbomber, Utflykter,

I söndags var vi iväg hos ett par bekanta som har en gård med tillhörande mark utanför Nässjö där vi skulle hugga julgranar. Just denna dag blev det dock lite extra action då en djurtransport kört av vägen precis vid deras gård (med djur i!) innan vi kom dit. Lastbilen stod lite halvt på sned men hade som tur var inte vält. Djuren därinne hade som tur var klarat sig bra, dock blev det en lång väntan innan bärgningsbilen kom. 
Vi inledde vistelsen med att backa bilen hela vägen tillbaka ut till vägen igen (för att bärgningsbilen skulle kunna komma in) och gick sedan och tog en fika. Inomhus fanns två katter, men Aslan brydde sig inte, vilket var rätt oväntat, men väldigt välkomnat :P
Därefter följde julgranshuggning ute i en hage. Aslan posserade lite.
När vi var klara med julgranshuggningen (notera den pyttenyttelilla julgranen jag högg till mig själv som ligger bredvid Aslan) lekte vi lite på en åker!
 
Och djurtransporten, den blev tillslut uppdragen ur diket med hjälp av bärgaren och en stor lastbil som motvikt. Slutet gott allting gott!
 
/Fanny

Aslan och Hailiy

Publicerad 2014-12-19 22:16:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Här är en bild på Aslan och hans nya lekkompis Hailiy! Vi var ute och gick en långpromenad på nästan två timmar med Hailiy och matte i veckan och mellanlandade hemma hos mormor och morfar där yrvädren fick busa av sig i trädgården.
Foto: Saga Eriksson
/Fanny

Snö!

Publicerad 2014-12-18 16:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag hade det kommit flera centimeter snö när vi vaknade! Så det blev en tidig långpromenad i snön tillsammans med två hundkompisar. Riktigt kul tyckte Mio som släpade på pinnar och fick ett riktigt lekryck! Vet man inte att han låter som ett monster när han börjar leka kan man nästan tro att han är arg! Det är dock ganska sällan han blir så tänd på att leka. Det var i alla fall ritkigt mysigt ute i skogen! Mindre mysigt när vi kom in med all snö han skakade av sig och en hel drös med snöklumpar på tassarna...
 

Bus med Albert

Publicerad 2014-12-18 13:42:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Igår gick Mio och jag först en ganska lång promenad med Albert. Någon timme senare gick vi en till långpromenad med Albert och Axl. För att en stund senare gå ut med Måns! Mio har inte tråkigt!
 
Här kommer ett gäng bilder från första promenaden. Lite snö hade det kommit!
 
Albert hade sitt fina täcke!
Båda ville ha samma pinne.
Albert fick den tillslut.
Tackling!
Två snygga vattenhundar.
Albert i full fart!
Mio poserar.
Tänkte berätta lite kort om den andra promenaden med, då var det mörkt och vi gick i skogen. I början hörde vi någon mystisk fågel. Lite senare upptäckte jag plötsligt tre par lysande ögon inne i skogen som tittade på oss! Det visade sig sedan vara tre råddjur som sprang iväg. Strax efter kom ytterligare ett. Hundarna brydde sig inte, superskönt! När vi var nästan tillbaka så dog pannlampan, tur att den inte gjort det tidigare! Men lite spänning är väl bra ibland...
 
 

Sugen!

Publicerad 2014-12-16 10:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Måste erkänna att jag allt blev lite sugen på att ställa ut igen när vi var i stockholm! Samtidigt som jag gärna vill har tillbaka lejonklippningen så är han ju så himla charmig som han är nu... Han ska få vara långhårig någon månad till, sedan kanske det blir någon utställning till våren!
 
 

Regn och rusk

Publicerad 2014-12-15 22:57:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

I helgen har vi haft riktigt trevlig väder, kallt och lite snö. Men idag var regnvädret tillbaka med full kraft... Synd! Mio har varit ute på två längre promenader/träning idag men han är inte alls förtjust i regnet... mysigare att gosa inne! Vi testade lite sök efter leksak med Albert. Mio har ingen vidare talang för det, han vill hellre gå fot, men Albert är superduktig! På tal om gå fot så har Mio börjat göra det med de andra som vi är ute med, trots att de bara har torrfoder. Ser riktigt snyggt ut! Nu har han varit riktigt duktig några dagar, kunnat gå lös mycket och inte brytt sig alls när en annan hund sprang fram till honom. En riktigt cool kille!
Dåligt med nya bilder just nu så det får bli en gammal!
 

Aslan vill inte gå ut

Publicerad 2014-12-15 22:29:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Imorse skulle vi gå ut på morgonpromenaden, men vi hann inte längre än utanför dörren innan jag insåg att det regnade så mycket att Aslan var tvungen att ha täcke för att inte bli dyngsur. När ha såg att jag tog fram regntäcket sprang han fort som attan till maten (som han aldrig vill äta om han inte dör av hunger, han har varit väldigt kräsen med maten det senaste) och åt JÄTTELÅNGSAMT för att slippa gå ut xD Han vet mycket väl att jag inte stör honom när han äter, men stod ändå redo att springa sin väg ifall jag skulle försöka sätta på honom täcket, min lille knäppis!
 /Fanny

Stockholms hundmässa!

Publicerad 2014-12-13 23:36:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Mios utrustning, Utflykter,

Igår var det dags för ett bad! Jag har slarvat lite med att borsta honom senaste veckan och därför var han ganska tovig. Men ett bad på det och lite borstning så var han fluffig och fin igen! Men det märks att mycket av valppälsen fortfarande är kvar...
Så här stilig blev han!
Idag åkte vi till Stockholms hundmässa! Jag har aldrig varit på någon så här stor hundmässa tidigare så det var riktigt spännande! Vi tittade på perros tillsammans med Albert och sedan på portisarna. Kul att se så många på en gång! Nästan så att jag saknar lejonklippningen lite... Men det får dröja ett litet tag till! Vi spanade in portisarnas rasmonter som var superfin! 
 
Det var riktigt spännande att se så många hundar av olika raser!
Vi träffade även Bella --> http://svanstippar.weebly.com/
Supersöt tjej tyckte både jag och Mio!
Eftermiddagen ängnades åt shopping! Jag hade dock hoppats på lite mer spännande saker... Men vi gik inte hem tomhänta. Mio fick ett nytt läderkoppel eftersom hans gamla gick sönder i handtaget. Gillar det inte alls då jag tycker läderkoppel är så styva till en början. Har oftast köpt dem begagnat eller fått av andra som köpt nya - då är de ju redan inslitna och mjuka! Men nu får jag ta och slita ordentlig på det! Sedan blev det även en kampleksak och en leksak från portisshoppen.
En spårlina har jag funderat på länge eftersom min nylonlina är ganska dålig, så en sådan blev det också. Ett packet tofsar var också bra att ha, hoppas de håller uppe hans lugg bättre! 
 
Något jag hoppats på att hitta var någon form av lampa/lysande halsband till Mio, vilket inte är det lättaste. Få saker syns bra i hans päls! Det mesta försvinner... Men när jag tillslut hittar en bra sele med inbyggt lyse så är den för liten! Så jag får leta vidare...
 
Det var verkligen en toppendag! Instensiv, men superrolig! Vi var där från att det öppnade vid 9 tills det stängde vid 18, så Mio har sovit som en stock resten av kvällen.
 
 

Aslan och vattnet BILDBOMB

Publicerad 2014-12-11 23:59:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bada och simma, Bildbomber,

Har laddat över bilderna från min mobil för första gången sedan i slutet av juli, så framöver kommer det komma en blandad kompott med nya och gamla bilder :P

Aslan älskar vatten och får han chansen spenderar han gärna lite tid (läs hela dagarna) i sjöar, bäckar och leriga diken. Wihooo!
/Fanny och Loch Aslan-monstret

Lekträning

Publicerad 2014-12-11 15:31:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag var jag och Mio ute med Albert+matte för att testa lite frisbee. Har funderat på det länge men inte haft några större förhoppningar när det gäller Mio... Men nu har jag börjat leka mer med honom igen och han tycker det är superkul! Så nu ska vi köpa någon riktigt kul leksak i Stockholm! Så leka var inget problem, men frisbeen var väl inte jätterolig. Så där har vi allt en bit kvar! Albert däremot var superduktig och fångade den i luften efter bara några få försök! Tänk om Mio kunde det! Tror han är lite för bekväm... Men vi får testa någon mer gång!
 
Därefter tränade vi på att gå fint utan koppel hela vägen hem. Vi klarade även av flera hundmöten! Nu sover han som en liten gris.
 
 

Stockholms hundmässa!

Publicerad 2014-12-10 21:08:04 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio och jag har haft fullt upp senaste dagarna. Vi har gjort lite stadsbesök, varit på kalas, tränat lite, gått långpromenader med flocken och pluggat. Just nu ligger jag ganska mycket efter med plugget så det blir bara ett kort inlägg idag. 
 
Men tänkte nämna att vi ska till stockholms hundmässa på lördag, så då kanske vi ses där!?
 
 

Lite fotografering

Publicerad 2014-12-07 21:49:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Igår när solen kom fram passade jag på att försöka ta lite bilder på Mio. Bilden nedan visar en typisk Mio under denna årstiden! Leriga, blöta tassar och en lerig krage. Underbart!...Solen blev inte långvarig, idag var regnet tillbaka igen...
Pinsam du är matte...
 
 

Träningspass

Publicerad 2014-12-06 20:36:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag tränade jag lite lydnad och rally med Mio. Mio är ganska duktig, men jag måste då bättra på mig!
1. Mindre slarv.
2. Bli roligare.
3. Variera belöningarna.
4. Planera träningen.
Det vill säga - det mesta. Som tur är är det ju mig själv det är fel på och inte Mio. Han älskar det, men det kan ju bli ännu roligare och effektivare! Mio var i alla fall trött efteråt!
Utöver detta har jag kört minst två pass inne varje dag (med frukosten och kvällsmat som godis). Ibland går det bra, ibland är Mio lite för taggad vilket gör att han gnäller. Det vill jag inte ha så det blir många avbrott. Han måste lära sig att ha lite tråkigt också! Lite nya trix håller vi i alla fall på med!
 

Inofficiell rallytävling!

Publicerad 2014-12-06 15:30:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer,

Nej, inte kunde jag hålla mig till att tävlingssäsongen var över! När det dök upp en inofficiell tävling inte långt från mig var jag bara tvungen att delta! Mio och jag tränade inte så mycket inför detta, det blev bara ett pass under veckan och lite detaljer inomhus. Men det skulle blli kul ändå! Vi var inte så många i fortsättningsklassen så det hela gick ganska fort, dessutom tittade solen fram! Banan var däremot väldigt lerig efter både avancerad och mästare... Som tur var lyckades jag hålla mig på fötter. Mio var superduktig! Men då det var lerigt tvekade han lite på sitt. På grund av detta råkade jag sätta om honom när jag trodde att han aldrig satt sig... det var himla synd då vi annars fått 98 poäng! Nu fick vi 88p vilket jag också är väldigt nöjd med! Dessutom tog vi hem vinsten! Vi hade en riktigt kul dag i solen! Domare var Caroline Gustafsson
vårt protokoll: sen på skylt 2 (-1), förarfel på skylt 6 (-1), och fel övning på nr 2 (-10). Kommentar: Mycket fint!
 
Den här gången blev det även en film!
Mio vann ett tuggben som han väldigt gärna ville ha direkt, men det fick vänta tills vi kom hem!
 
 
 

Rådjur, löp och massa annat

Publicerad 2014-12-05 23:49:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Igår var jag och Aslan ute och gick med vår kompis Saga och hennes hund Hailiy (som Aslan för övrigt ÄLSKAR, de har superkul ihop!). Hailiy verkar dock vara påväg in i löp, för igår var hon extra intressant, och när de lämnade oss på busshållplatsen efter promenaden satt Aslan och SKREK så det ekade mellan husen xD Men han lugnade ner sig så fort vi kom hem och sov resten av dagen :P
Idag har vi inte gjort överdrivet mycket, en promenad på förmiddagen, bus i trädgården, promenad vid lunch, sedan var matte iväg och delade ut CV:n (är arbetslös för tillfället, men vet ni något jobb som finns ledigt så tipsa gärna ;) ) och shoppade lite (en kudde för 70 kr på IKEA och . Sedan blev jag inbjuden till bästa vännen som är nere i Jönköping igen, hon pluggar i Linköping nu och har inte träffat henne på säkert två månader. Så Aslan fick vara med föräldrarna och Hanna idag.
  Var regn där jag bor men redan i första backen (ca 1 km från vårt hus) började snökaoset. Man såg inte ett skit pga snön som yrde runt, det var inte upplogat, men slaskigt och totalt kaos. Bilarna körde i 50 på 100-väg, jag skämtar inte! Riktigt obehagligt väder och väglag!!! På hemvägen hade jag väldigt tur. Bästa vännen var också med i bilen, och vädret var likadant så vi körde extra långsamt (runt 50 på 70-väg), var helt ensamma på vägen så det gick att köra långsamt, tror ändå inte någon skulle velat köra fortare där. Helt plötsligt skuttar ett rådjur över vägen, medan fem-sex andra står i vägkanten påväg ut. Tack vare att jag körde så långsamt hann jag bromsa och det första rådjuret hann över med några meters marginal medan de andra stannade, men var ändå läskigt!
/Fanny

Halvklippt hund!

Publicerad 2014-12-04 21:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Aslan,

Äntligen verkar det fungera att ladda upp lite bilder, då kanske jag kan få inspiration till att skriva här igen, så tråkigt att bara skriva inlägg utan bilder! Har fotat massor utan att kunna lägga upp, ha varit sååå irriterande, men nu får vi hoppas att det fortsätter fungera!

Kllippte Aslan häromdagen (eller ja, innan jag fyllde år i mitten av november, men uppladningen har som sagt strulat), pälsen hade växt massor!!! säkert 2 cm om inte mer! Eftersom jag inte hade någon hemma som ville hjälpa till fick jag den här gången klippa själv, och det gick bra! Efter att ha klippt ungefär halva Aslan tog vi paus och jag passade på att fota lite. Aslan kände inte för att vara fotogenisk ;) Som vanligt körde jag på mitt 19 mm-skär.
/Fanny

Promenad med flocken!

Publicerad 2014-12-03 22:41:17 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag var vi ute en stund med flocken på åkern där vi bor. Idag hände även något Mio aldrig gjort förut - han sprang fram till en annan hund som gick på stigen bredvid åkern. Inget hände, han bara nosade lite och följde sedan med mig igen. Ägaren till den andra hunden blev inte arg heller. Men usch vad besviken jag blev på Mio! Helst vill man ju att något sådant aldrig händer, men det är svårt att lyckas uppfylla det! Nu blir det skärpning, mycket inkallningsträning och mer koppel för herr olydig. 
 
Efter promenaden tänkte jag plugga, men upptäckte att Mios tassar var helt fulla med jordklumpar. Så det blev en liten promenad till hundduschen och sedan rakapparaten.Får försöka hålla det kort under vintern så han slipper allt för mycket snöklumpar, inte helt lätt med en långhårig hund!
 
Mio väntar på sina kompisar. Ingen från det hållet...
...ingen från det hållet.
Tillslut kom de!
Fullt ös på åkern!
 

Träningspass

Publicerad 2014-12-02 15:41:24 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag tränade jag och Mio lite rally. Nu har mjukosten kommit fram på heltid, mina händer tycker det är för kallt med annat godis. Efter det var vi ute en stund i skogen och körde lite sök, Mio blir allt bättre för varje gång (Eller snarare, han förstår snabbare vad jag vill att han ska göra). Kul! 
 

En helg hemma!

Publicerad 2014-12-01 13:01:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Nu har vi varit hemma en helg, första gången sedan vi flyttade. Oj, vad kul vi har haft! När vi kom dit på kvällen åkte vi direkt till mormor och morfar för att överraska hela familjen som också var där. Mio blev så glad över att se dem igen! Men Aslan var han inte lika förtjust i. Vi gick en liten promenad med dem och hade sedan ett kompostgaller mellan dem. Aslan var väldigt nyfiken och ville bara leka - precis det Mio inte är lika förtjust i. Efter en stund tränade vi med dem ihop och det gick bra, när Aslan ville busa sa Mio till på skarpen. Aslan är ju så snäll så han la sig bara ner och viftade på svansen. Nackdelen var att han ville leka ännu mer efteråt! Så ju surare Mio blev desto busigare blev Aslan! Så vi fick försöka lugna ner Aslan lite. 
Redan nästa morgon var allt som vanligt igen och de var bästa kompisar! Aslan hade lugnat ner sig lite och Mio var samma gamla storebror som vanligt. Så skönt!
Vi gick förbi och hälsade på Sacco. Både han och Mio blev så glada! Svårt att fota dem, de var inte stilla så många sekunder...
Sedan fick Mio och Aslan vara lite i trädgården och de sprang runt och lekte som bara den! Mio som inte brukar vara så busig av sig ville nu gärna ge Aslan en match! 
Lite promenader blev det med.
och ännu mer bus!
Lite träning med lillmatte.
Mer bus!
Kö till vattenkranen.
Och så lite grädde såklart! Bortskämda de är...!
De vanliga pusskalasen var inte heller bortglömda!
Aslan var trött efter en hel helg med bus.
Mio också.
Sedan var det dags för oss att åka tillbaka till Uppsala. Mio är en ängel, som vanligt.
Klart man vill vara mattes lilla knähund även om det finns både hundar och katter på tåget! Imponerad över honom!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info