Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Så var det äntligen dags!

Publicerad 2014-02-28 17:47:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, 9. Unghundstiden,

Igår kom vi äntligen iväg!
 
Här kommer en förebild på herr skäggis.
Och här två förebilder fullpälsad
Vi kom tillslut iväg på detta äventyret! Vädret var inte det bästa så resan var inte den roligaste...
Väl på plats fick Mio stå på ett trimbord för första gången. Smidigt för matte men Mio förstod väl inte riktigt vad han skulle göra där uppe...
Han fick dagen till ära en rosa tofs. Det är nog första gången i hans liv.
Sedan började vi! Baken först! Tror att vi använde en Moser. Vilken skillnad mot den jag har hemma (som är till människor). Det gick superlätt och pälsen bara ramlade av! Titta - det finns faktiskt något under pälsen!
Hjälp vilka spinkiga ben som kom fram! 
Work in progress...
Man kan börja ana vad som gömmer sig där under...
"Nej, men usch! Fota inte nu! Jag är ju naken!" /Mio
Tror att det hela tog kanske 2 timmar, Mio ville inte stå helt still och det var första gången jag klippte honom. Så här glad blev han av att få komma ner igen!
Sedan fick han träffa mamma Sunny, mormor Tosca, systern Troja och Inca (som han inte är släkt med). Dock visade han sig från sin sämsta sida denna gången. Han skulle bara sätta på dem och han gav aldrig upp. Så himla synd att han ska bete sig så och inte visa hur trevlig han faktiskt kan vara! Det är vissa tikar han beter sig så med. Innan var det bara en, men senaste tiden har det ökat. Ett beteende jag måste ta tag i så fort som möjligt då det inte är okej! Det var i alla fall en trött kille vi fick med oss hem! Ganska ovant då han känns mindre och kortare än tidigare (men istället högre). Men jag är supernöjd med resultatet!
 
Så åter igen, en påminnelse om hur han såg ut före:
och sedan efter:
Visst blev han stilig!
 
 

Mio 11 månader!

Publicerad 2014-02-27 23:50:59 i 9.1 Veckobilder,

11 månader igår och nu syns jag knappt längre! Tänk vad stor han har blivit (även om han inte är speciellt stor för rasen). Lite drygt 21 kg och ca 53 cm i mankhöjd.
 

Picknick

Publicerad 2014-02-25 20:42:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Idag slutade jag tidigt från jobbet, solen sken och det var helt underbart vårväder, så nu tog jag och packade en liten väska och gav mig ut i skogen på picknick-promenad med Mio.
 
Jag hade tänkt mig vid utsikten, men det var dessvärre inte bara jag som gått ut i det fina vädret. Mio fick i alla fall hälsa på några barn som ockuperat platsen, den yngsta lika gammal som Mio. Men det tycker Mio bara är kul! Vi fortsatte för att leta efter en annan plats och tillslut, inte alls vad jag tänkt mig, blev det vid en stor ek en bra bit in från stigen. Ingen utsikt att tala om, men ändå väldigt mysigt. Här slog vi oss ner och fikade. Så mysigt!
Jag hade fika...
...och Mio hade både mat och öra att hålla till godo med.
Skillnaden på att gå ut med en hund vs en kompis är att man njuter nästan mer av naturen. Man pratar inte utan sitter bara och myser tillsammans. Men man är ändå inte ensam. Fantastiskt! 
 
Sedan fortsatte vi vår promenad runt på alla möjliga stigar. Dagen till ära slapp Mio overallen, skönt för honom att slippa den ibland kanske! Plus att det blir finare bilder! Vi tittade förbi rastgården som tyvärr fortfarande var stängd (folk plockar inte upp). Vi brukar i och för sig inte använda den, men synd för andra som behöver den! 
Idag var det roligt att träna, en aning ofokuserat men oftast gick det bra. Vi körde allt möjligt blandat och han fick till och med springa helt lös en kort bit. Han har ju aldrig stuckit iväg direkt och sköter sig utmärkt vid möten i kanske 7 av 10 fall (räkna ej hundmöten). Han har endast lyckats smita fram och hälsa två gånger i sitt liv, en gång när han var 8 veckor och sprang ifatt en barnvagn och en gång för kanske en månad sedan då han var lös med tre andra hundar som också stack iväg. Annars har det aldrig hänt något - ännu! Jag vill inte att det händer något, oavsett om han är snäll eller inte så ska han inte springa fram och hälsa utan tillåtelse. Jag skulle skämmas så! Förr eller senare händer det väl även mig, men linan får vara kvar tills vidare. Om än en falsk trygghet så märker väl även han att jag känner mig trygg. 
 
Vi hade i alla fall en supertrevlig promenad i vårsolen - ja, kallaste månaden till trots, våren är verkligen på väg!
Väl hemma var det bara in i duschen som gällde. Tyvärr blev jag snabbt påminnd om vad skogen mer har att erbjuda - pinnar. I mängder! När det är snö blir det snöklumpar och när det inte är snö blir det pinnar. Tyvärr finns det varken sprayer som hjälper mot pinnar eller vatten som smälter dem. Bara att trassla ut dem. Suck. Tack och lov så har Mio ett enormt tålamod med mig!
Trött och nöjd efter promenaden.
 /Frida
 
Fanny: måste bara påpeka hur nöjd jag är med Aslans hundbädd!!! Detta är nog första lite bättre bilden där man faktiskt ser överdraget till den. Snart flyttar bädden in på mitt rum, av förståeliga (och underbara) skäl :D 
 

Bus i solen!

Publicerad 2014-02-24 19:28:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Bus och lek!, Kompisar,

Ja! Idag var det äntligen sol! Så vi åkte till Smilla för en promenad. Tyvärr stressar Mio upp sig väldigt när han träffar Smilla. Trots att vi har försökt med att bara promenera, ta det lugnt, ej hälsa, springa av sig före osv så stressar han fortfarande upp sig! Vi hittar inte problemet. Han är väldigt på och bryr sig inte om mig utan är som en skugga efter Smilla. Så här beter han sig bara med Smilla, vilket är väldigt synd då hon är så trevlig. Men förr eller senare hittar vi nog en lösning. Här kommer massa bilder från dagen, kortare stunder kunde han nästan sköta sig! 
Som ni kanske märker så samarbetade kameran idag! 

Tipspromenad nästa

Publicerad 2014-02-23 11:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu ska vi snart ut på dagens långpromenad. Här kommer några fina bilder på Mio. Jag älskar verkligen hans ögon!

Snart är han ett år! Jag kan inte fatta att det hela har gått så snabbt! Jag både saknar det och inte när jag påminns om hur jobbig han var som liten! Snart kommer ju förhoppningsvis Aslan så då blir jag nog påminns om hur jobbiga valpar kan vara! 
 
Tänkte bara skriva lite kort om rasvalet. Jag tror att det var Fanny som hittade rasen först. Den kom in ganska "sent" i bilden, bara ett år innan. När jag var jätteliten ville jag ha en West highland white terrier, sedan var det en cocker spaniel som sedan övergått till större raser som Belgisk vallhund, Briard, Australian Shepherd och favoriten - Vit herdehund. Men så fanns ju allergiproblemet och den enda ras som skulle kunnat fungera var Briarden. Denna var jag lite tveksam till som första hund... det var något som inte kändes klockrent.
 
Så hittade vi rasen Portugisisk vattenhund - som var ganska ful men annars var den väl helt okej... Ju mer jag läste om den, desto mer fastnade jag för den! Jag ville ju ha en medelstor (minst 50 cm) hund, lättlärd och villig att följa med på allt, allergivänlig och helst snygg att titta på. Men man behöver ju inte klippa dem - och då blev de plötsligt mycket sötare! Något år efter att vi hittat rasen, kanske för några månader sedan, började även klippningen smälta in för att tillslut bli riktigt snygg! Rasen hade ju allt jag sökte!

Allergi är ju däremot individuellt och några helt allergifria hundar finns ju inte, men vissa kan vara lättare att ha än andra. Därför var vi iväg och hälsade på olika portugisiska vattenhundar så att pappa fick testa om han tålde dem, men även för att känna efter om det verkligen var rätt ras. Ju fler jag träffade desto mer säker blev jag. Pappa tålde dem också utan problem! 
 
Nu snart ett år senare, några gråa hårstrån rikare, så är jag supernöjd med rasvalet! Visst kan han vara grymt jobbig och superdum, men han ger så mycket glädje och härliga stunder att det väger upp. Jag skulle inte vilja vara utan honom! Dessutom är han ju fortfarande en valp/unghund och alla sådana är väl mer eller mindre jobbiga... Det ska bli spännande att se vad det blir av denna lilla kille när han blir vuxen!
 
 
 

Kul i skogen!

Publicerad 2014-02-22 16:14:20 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Bildbomber, Promenader,

Idag tog Mio och jag en långpromenad i skogen. Jag laddade upp med falukorv och lite annat smått och gott, en leksak och långlinan. Sedan gick vi ut! Overallen var på och det är jag glad för då det var ganska lerigt uppe i skogen. Idag var både jag och Mio på samarbetshumör så det fungerade super! Mio lyssnade och matte var rolig. Det var även så pass varmt att jag inte behövde ha på mina vantar! Riktigt vårväder ute nu! Vart tog vintern vägen?
 
Vi letade efter hans leksak i skogen, busade med leksaken, hittade godisträd, körde godissök, hoppade upp och ner på allt möjligt, balansgång, massa spring och lek och såklart fanns det massor med pinnar att bära på! Dessutom hade jag med klickern ut så vi tränade lite smått och gott. Hellyckad promenad med andra ord! Mio höll sig nära mig, hade bra kontakt och fixade möten med andra personer helt galant! 
 
"Ska vi gå vidare nu, du och jag matte?"
 
Godisträd!
Vi besökte utsikten.
Min snygging!
Lille herr skäggmurvel. Så här skäggig har han nog aldrig varit innan! Men snart ska det bort.
Mio väntar på att få ta godisbiten på stubben.
Kameran ville inte samarbeta idag, jag ville ha någon snygg bild "in action" - bild, men det ville inte kameran. Trotts ett par försök fick jag inte ett skarpt foto! Men, men, man kan ju inte lyckas varje gång.
Superkul promenad, eller hur?
 
Jag avslutar med en liten film på när vi kör godissök. Ha en bra helt!
 
 
 
 

Nu ska vi ut och gå, Mio!

Publicerad 2014-02-22 08:39:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning, Promenader,

Mio, vi ska ut och gå i regnet! Här är din overall.
 
"Mmm, visst"
 
Kom igen nu då.
 
"Men seriöst, du skojar va?"
 
Nu tar vi på dig overallen!
 
"Nej! Vill inte!"
 
 
"Titta vad töntig jag ser ut! Alla andra kompisar kommer att skratta åt mig!"
 
 
"Okej då, det var väl inte så hemskt i alla fal..."
 
Det tråkiga vädret bara fortsätter och fortsätter. Känns som att det var evigheter sedan solen tittade fram och det regnar vareviga dag. Inget roligt väder. Overallen och fönen är guld värda just nu!
 

Sista bilderna från fjällen!

Publicerad 2014-02-21 17:13:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Minigos, Utflykter,

Här kommer de sista bilderna från fjällen. Här är den lilla inhägnad som vi hade Mio i när han inte fick springa runt, t.ex. när vi packade och dörren var öppen. Inte för att han går ut (han lägger sig på tröskeln) men det är dumt att chansa.
 
Så här ville Mio hålla på i snön hela tiden under våra promenader. Inte helt lätt när det är ca 1 meter!
 
 
Trött efter mycket busande i snön somnade Mio under soffan - för en gångs skull ur vägen!
 
 

Hästmöte

Publicerad 2014-02-21 15:56:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

I fjällen åkte vi även häst och släde. Eftersom Mio inte kunde vara själv åkte vi i två mindre grupper och byttes av. Det fungerade det med. Mio mötte oss när vi kom tillbaka efter slädturen. Han gjorde ingen större affär av saken. Senast han träffade hästar (någon månad sedan) fick han för sig att de var superläskiga spöken, men denna gången gick det toppen! Han tittade lite på dem och la sig tillslut ner på marken.
 

TBT

Publicerad 2014-02-21 12:46:00 i Bildbomber,

Nu blev det lite sent, men här kommer lite bilder på en liten Mio. Det blir en throw back friday istället. TGIF
 
 
 
 

Ny kategori och mina skills i paint!

Publicerad 2014-02-21 00:05:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Som de flesta säkert redan vet är det snart dags för hund nummer två, min hund Aslan! Han har nu fått en egen kategori på bloggen där man kommer kunna läsa om honom (orkar inte starta en egen blogg, roligare att det blir fler uppdateringar på den här).
 
Roade mig lite med att sitta i paint och måla vilka färger/teckningar jag skulle föredra på min portis om jag kunde välja, får se hur nära jag var sen, kanske slutar med något helt annat ;)
 
Favoriten: En brun variant av Mio, med vitt bröst, vit krage, vita tassar, vit svanstipp och lite vitt på nosen.
Nummer två: Brun med vitt bröst och vita tassar.
Nummer tre:svart med vitt bröst, vita tassar och ev. vit svanstipp.
Nummer fyra: som Mio fast utan kragen. Jag tycker personligen att denna teckningen är jättesnygg, men det är just det. Det ser ut som Mio, och jag vill inte ha en hund som är för lik honom.
 
Som sagt, vi får se var det hela slutar sedan!
/Fanny
 

Ändrade planer...

Publicerad 2014-02-20 23:20:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

P.g.a. sjukdom kom vi inte iväg som tänkt idag. Tråkigt, men inte mycket att göra. Vi hoppas nu på att vi kommer iväg nästa vecka istället!

Då fick vi hitta på något annat att göra, så vi tog bussen ner till stan för lite miljöträning. Superkul! Mio skötte sig fantastiskt bra! Här väntar vi på bussen.

 
På bussen ner ligger han mellan mina ben. Det har han accepterat nu, när han var liten skulle han ju bestämt sitta i mitt knä! Men nu duger golvet lika bra.
Nere i stan flanerade vi runt och tittade på folk, gjorde lite trick och pratade med roliga människor. Många tyckte att han var så söt! Nybadad dessutom! Jag fick höra att han var så duktig och kontaktsökande. För en gångs skull kändes det nästan som den gamla Mio, den som fanns före tonåringens tid. Men i stan brukar han ju sköta sig lite extra bra... Kanske matte blir roligare där?
Självklart övade vi lite trick med. Han har blivit riktigt duktig på sitt fint nu!
Att balansera på saker är också kul! Bänkar, murar, stolpar eller vad vi nu hittar.
När vi kände oss färdiga i stan gick vi hem igen. Bra träning och en nöjd matte.
 

Mindre lyckad promenad...

Publicerad 2014-02-20 09:55:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Som sagt så börjar jag jobbet sent och går då en långpromenad med Mio på morgonen. Det skulle vi göra även igår, men vi kom bara 200 meter innan vi vände hem igen. Anledning? Det hade fastnat massor av bajs i pälsen så han ville inte gå. Det var ju ganska länge sedan sist, men nu blev jag återigen påminnd om varför man ska ha en portisklippt hund! Så det blev ju inte alls som tänkt utan vi hamnade i duschen istället. Nej, nu får jag hoppas att det var sista gången!
 
Det får bli några duschbilder från fjällen. Trots overall och balsamspray fick han lite snöklumpar, så det var bara att duscha efter promenaderna. Mio är måttligt road...
 
 
 

Vadå sitt?

Publicerad 2014-02-20 07:49:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 9. Unghundstiden,

Mio har ju haft lite perioder när det gäller vad han kan och inte. Ett tag kunde han inte stanna kvar, sedan var rulla helt borta osv. Nu har det gått över till sitt. Det verkar vara ett konstigt ord han aldrig hört förut... Han bara står och tittar på mig (om ens det). Skulle han faktistk sätta sig så går det väldigt långsamt... Suck. Han gör lite som han vill. Men så är det väl med tonåringar...
 

Drag!

Publicerad 2014-02-19 16:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 6. Filmer, Bildbomber, Utflykter,

Här kommer lite mer om Mios vecka som draghund. Jag har aldrig tolkat efter hund och Mio har aldrig dragit något, så det var en första gången för båda! Mio tyckte det var superkul! "Frammåt" förstod han ganska snabbt, men det var nog det enda. Men det gick ändå bättre än förväntat! 
"Kom igen nu matte! Ska vi fortsätta snart?"
 
Har även satt ihop en liten film. Tänk om han dragit så bra hela tiden som han gjorde på de här klippen! Det får vi träna vidare på!
 
 

Investeringar

Publicerad 2014-02-19 13:10:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Mios utrustning,

Har köpt lite träningssaker till Mio. Har tidigare använt badrumspallen till bakdelsträningen, men ville ha något mer symetriskt. Det blev en plastbalja. Den fungerar toppen! Trots att vi inte har tränat på det så länge märker jag redan resultat i andra övningar, t.ex. gå mellan mina ben. Han är mycket mer följsam och har lättare att följa med i snurrar åt båda hållen.
Hittade även targets. Har använt post-it lappar innan, men de går ju bara sönder så det blev plastunderlägg istället. Har 8 stycken likadana att träna med nu.
Dessutom var det billigt. Second hand är ju toppen!
 

jag? längtar? hur kan du tro det?

Publicerad 2014-02-19 00:50:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

GAAAAAH, denna väntan gör mig galen! Om allt går vägen (hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas) kanske lille Aslan är född inom x veckor. Om x veckor kanske jag vet hur MIN Aslan ser ut! Några få dagar... Tiden går så fort, x dagar är ju ingenting, nyss var det ju över 365 dagar, det här med en alldeles egen hund var bara en väldigt avlägsen dröm.
272 dagar. Så många dagar har gått sedan vi hämtade hem Mio, 8,5 veckor gammal. Här en bild från bilen på väg hem. Snart är det förhoppningsvis Aslans tur!
 
Är så nervös. Känns som att allt som kan gå fel kommer gå fel. Och lite till, bara för att...
 
Just nu är jag mest sugen på en liten brunis. Bara för det kommer det säkert bara födas svarta valpar. Man vet aldrig, teoretiskt sett borde det ur kombinationen jag hoppas mest på kunna födas både bruna och svarta. Får hoppas att det blir några hanar av varje färg, optimalt vore runt 8 valpar, 5 hanar och 3 tikar, eller kanske bara hanar. Men om jag fick gissa just nu skulle jag gissa på 7 valpar, 3 hanar och 4 tikar, får se hur nära jag är sen :P
 
Innerst inne bryr jag mig nog inte jättemycket om färgen (förutom det där med lite vita tecken, behöver inte vara mycket så länge det finns något litet), har ändrat mig fram och tillbaka om svart eller brun hela tiden så när de väl föds kommer säkert rätt valp finnas där för mig. Om det nu blir några hanar alls, och om det i så fall finns en hane till mig. Det är ju inte heller säkert. Var ute i god tid vad gäller alla kennlar jag kontaktat, kontaktade de flesta redan i början av sommaren 2013 och sedan haft kontinuerlig kontakt och hälsat på vissa under hösten. Får hoppas att jag verkar intressant som valpköpare, samt att jag gjorde rätt som tog kontakt och anmälde intresse så lång tid innan. 
 
Snart. Snart. Snart. Längtar. Längtar. Längtar. Hoppas. Hoppas. Hoppas! Knappt så man vågar hoppas, vill inte riskera att bli besviken. Kommer på mig själv med att sitta och hoppas nu ändå, fy Fanny! Jag ska inte skriva ett knyst mer om Aslan på bloggen nu tills jag vet mer >.<
 
Ovan: Mio 4,5 vecka gammal, första gången vi träffade honom.
Nedan: Första minuterna i nya hemmet - utforska trädgården!
/Fanny 

Morgonpromenad med Sacco

Publicerad 2014-02-18 09:53:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag börjar jag jobba sent. Då passade det med en långpromenad på morgonen med bäste Sacco! Så vi tog en runda i skogen/gångvägar. Men det är mycket smidigare i skogen! Där har jag Mio lös och bara ett koppel att hålla reda på. Men på gångvägar blir det knepigare då Mio tycker att man ska dra i kopplet. När vi går själva går det lättare då jag har full fokus på honom, men med ytterligare en hund blir det svårare. Men trots detta blev det ändå en trevlig start på dagen!
 
Så här tråkigt har man det i skogen
Nej, skojar bara! Så här ska det ju vara!
Lek med mig! Tycker Mio.
 
 

Sportlov!

Publicerad 2014-02-17 10:02:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Utflykter,

Nu har vi kommit hem från en veckas skidåkning i fjällen! Här kommer ett första inlägg om detta.
 
Resan till Grönklitt, strax utanför Orsa, var den längsta resa Mio har gjort. Det tog oss nog 8-9 timmar att komma dit (med raster). Mio klagade lite efter 2-3 timmar, men fann sig sedan i situationen. Bilåkning är ju inte direkt hans favoritsyssla.
Väl framme var det ett glatt återseende med snön! Overallen har varit välanvänd denna veckan då det varit tö eller strax under nollan. Men med den och balsamspray på tassarna minskades snöklumparna enormt!
Men så uppstod ett problem - Mio kunde inte vara själv! Det har ju inte varit något problem innan, men nu var det plötsligt hemskt att vara själv. Men det var kanske inte så konstigt med ny, ovan miljö.
Det slutade med att någon alltid var med Mio. Visst blev det mycket pusslande och vi fick dela på oss ibland, men det gick! Bara någon var hemma så var Mio nöjd och glad! Han sov mest, bortsett från lite träning när vi var inne. Utomhusaktiviteterna var tydligen tröttande.
Vi hade ingen rekordvecka skidåkningsmässigt pga. vädret, men roligt hade vi i alla fall. Det var dimmigt alla dagar utom en, då det var klart en stund i alla fall. Totalt blev det mellan 13-17 h slalom/person.
Längden var inte optimal heller. Antingen så var det inget fäste, snö som fastnade under skidorna eller dåliga spår. Men vi kom ändå upp i runt 7-11 mil/person.
Här kunde även Mio följa med en hel del! Han fick följa med ut och dra några dagar och vila andra dagar. Jag har aldrig kört drag med honom tidigare så det var ganska spännande. Vi har ingen "riktig" dragsele utan använde oss av vad vi hade. Jag hade midjebälte och en elastisk lina till honom. Jag kan ju inte direkt säga att han var superduktig, men när han väl drog gjorde han det bra! Men det hade behövts mycket mer träning. Det var full fart iväg för att sedan plötsligt hitta en intressant luktfläck. Eller så ville han hoppa i snön. Eller busa med mig. Men oftast gick det bra! Han verkade tycka om det i alla fall! Han brydde sig inte speciellt om andra skidåkare utan vi kunde både möta och köra om dem. Riktigt roigt! Filmer kommer!
Tyvärr kunde han ju inte följa med upp i backen, även om han så önskade.
På kvällarna blev det mys, pälsvård (nu har han börjat tova ordentligt!) och mycket vila.
En hel del OS han vi se med! 
En hel del bus och lek i snön han vi också med.
Sedan var det dags att åka den långa vägen hem igen. Även denna gången gick det bra. Han sov nästan hela vägen.
 
 
 
 En bra sportlovsvecka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inburad vovve

Publicerad 2014-02-16 13:37:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu är vi snart tillbaka igen! Vi har precis fikat vid en trevlig rastplast som till och med hade en inhägnad där Mio kunde springa av sig lite energi. Nu återstår några timmar till i bilen innan vi är hemma. Mio gillar det inte men har ändå varit jätteduktig! Han sover mest mellan rastningarna.
 
Vi har mycket bilder och några filmer från veckan som kommer snart! Uppdatering med mobil är inte det smidigaste...
 
Utöver massor med bilder från denna veckan så har vi har även ett annat spännande äventyr planerat den kommande veckan! Vi är supertaggade! 
 

Den svaga länken...

Publicerad 2014-02-14 19:59:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning, Promenader,

Idag när jag och Mio var ute hände en lite läskig sak. Mio fick ett lekryck som han får allt som oftast, men denna gång ryckte han av halsbandet! Jag blev ganska förvånad! Dessutom var det bredvid en bilväg. Som tur var fick jag tag på honom och kunde ordna ett provisoriskt halsband med kopplet och kedjan. Men jag var ganska förvånad över att det var kedjan och inte läderbandet som gick av! Tur att det hände just då och inte vid t.ex. ett hundmöte eller liknande. Nu slutade ju det hela bra som tur var!
 

Vilodag

Publicerad 2014-02-12 17:47:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Någon är lite trött... Han har fått ganska mycket motion senaste dagarna så idag har vi haft en vilodag. Uppskattat av den lille herrn. Mer bilder kommer när dator känner för att samarbeta igen...
 

portisträff

Publicerad 2014-02-10 19:06:03 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

I helgen var vi på portisträff igen. Tyvärr fick vi några sena avhopp, men tre stycken dök i alla fall upp trots regnväder! Först gick vi en liten promenad.
På vägen mötte vi Max.
Vi tittade på hjortar som gick i ett hägn bredvid oss. 
Sedan blev det lek i rasthagen som var ganska lerig. Men kul var det! Mio och Bruno fungerar superbra ihop och Max hänger med på ett hörn trots att det blir lite tuffa tag ibland. 
Max fick en riktig lerinpackning. Mio var lerig ända ut till svansspetsen.
Vi fick även sällskap av en  leonberger på 9 månader.
Allt som allt hade vi en väldigt trevlig träff med trötta och nöjda hundar!

Bortbjudna

Publicerad 2014-02-09 09:33:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Igår var vi bortbjudna på middag. Även Mio fick följa med. Han skötte sig jättebra!  Han låg mest och sov, tuggade på sitt ben eller höll ställningarna i köket. Deras fågel iakttog han men visade inget större intresse för den. Superskönt att det gick så bra!  Men visst fick han sina ryck när han såg läskiga spegelbilder i fönstret...
 
 

Långpromenad i skogen

Publicerad 2014-02-07 10:37:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Igår tog jag ju på Mio overall och tog på mig själv bra skor för att jag trodde det skulle vara lerigt i skogen. Idag gjorde jag tvärt om -  det var ju inte lerigt igår. Det var fel! Denna gång var det lerigt! Fort kan det gå! Men vi hade trevligt i alla trots lera, dimma och mulet väder!
 

Fyndet!

Publicerad 2014-02-06 13:20:00 i Mat,

Nu har jag fixa rådjurshornet lite, så snart ska Mio få det! Ska bli spännande att se om det duger eller inte...
 
Före:
Efter:
 

Fyndat i skogen!

Publicerad 2014-02-05 17:58:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Mat, Promenader,

Idag tog vi en sväng upp i skogen. Vi upptäckte att de har börjat gallra ekarna och köra sönder med dumma skogsmaskiner. Synd, men nödvändigt för de större ekarna.
Jag hade förberett oss för lera och slask, satt på Mio overallen och tog kängor istället för icebugs. Men så fel jag hade! Så fort vi kom upp en liten, liten bit så var det snö och helt fruset! Då var overallen ganska onödig och jag halkade runt som bambi på hal is. Men vi hade det trevligt i alla fall. Mio lyssnar bara på ett öra (om ens något) så jag fick hålla ögonen lite extra öppna. En gång när vi närmade oss en cykelväg kom en cyklist. Mio såg denna och stannade. Han kunde i detta läget lika gärna sprungit fram till cykeln, men tro det eller ej - just då lyssnade han faktiskt! Men nervös blev jag i alla fall! Försökte i alla fall hålla lugnet utåt, vilket tydligen gick någolunda.
 
Plötsligt hittade vi ett fynd! (Eller, jag hittade ett fynd). Ett rådjurshorn! Det verkade vara avbrutet men det brydde sig inte Mio om. Vi tog med detta hem så får han fortsätta med det senare, när de vassa ändarna är borta.
 

Mullsjö i våra hjärtan!

Publicerad 2014-02-04 20:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar,

I söndags var vi ute hos min kompis Josefine och hennes Schapendoes Ozzy som Mio träffat två gånger tidigare, de är jättebra kompisar! Vi åkte med hennes familj ut till deras torp utanför stan och gick en långpromenad där. Så mysig miljö, alldeles underbart! Stackars Mio fick massor med snöklumpar, dock inte i närheten av lika många som han fick när vi åkte skidor. Han fick ändå bli avduschad innan vi skulle gå på tåget igen. Solnedgångarna är så vackra i Mullsjö. Hela stan är vacker, skulle gärna flytta dit! 
/Fanny

Slalom och bakdelskontroll

Publicerad 2014-02-04 19:36:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Fick verkligen inspiration av gårdagens kurs och ny motivation till att träna! Idag har vi tränat lite på target och bakdelskontroll. Han ska stå på, i detta fallet, en liten pall och hålla kontakt med mig som står framför honom (därmed flytta bakdelen). Åt ena hållet fattade han direkt, men andra hållet har han lite svårare för. Idag lyckades jag i alla fall få honom att flytta baktassarna åt rätt håll. 
 
Sedan tränade vi lite trick, bland annat slalom mellan benen. Detta är ett av hans favorittrick! Jag lärde honom egentligen bara slalom mellan benen när jag går framåt, resten har han listat ut själv. Det är egentligen bara olika varianter på det. Nu kan han slalom framåt, när jag går åt sidan, 8an och när jag backar och han går framåt. Med tiden hoppas jag att han lär sig backa slalom också, men det får vi ta det lite lugnt med.

 

Tråkiga väder!

Publicerad 2014-02-04 11:19:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Så var snön borta igen. Det var inte länge vi fick ha kvar den. Synd! Mio har varken blivit speciellt blöt eller smutsig av snön. Men nu är det åter plusgrader och slaskigt väder. Vi vill ha snön tillbaka!
 

Freestyle!

Publicerad 2014-02-03 22:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 9. Unghundstiden,

Ikväll har Mio och jag varit på en freestykekurs med Smilla. Innan under dagen måste jag säga att Mio har varit fantastisk! Inget dragande i kopplet! Är det verkligen min hund? Så jag hade lite hopp om att han skulle kunna sköta sig under kvällen. Men inte... Idag fick han inte hälsa på Smilla alls, ack så frustrerad han var! Pip och gnäll... Vi körde mycket passivitetsträning, vilket inte var det lättaste med en uppjagad Mio. Men vi fick träna lite också, visa våra trix och jag fick lite nya idéer och inspiration. Så nu ska vi komma igång och träna lite mer igen! Det var verkligen toppen med en inomhuslokal! Synd att det inte finns någon sådan lite närmare... Mio orkade hålla låda länge, men tillslut stängde han munnen och slappnade av någon sekund. Det tog bara 1,5 h att nå dit... Men, men - inte lätt när favorittjejen är med! Och när vi kommit så här långt var det dags att åka hem.
 
Det tog en liten stund att varva ner hemma efter passet, men nu ligger han och sover sött.
 
Här är tricken vi visade upp idag!
 
sitt
ligg
high five (vacker tass)
snurra (höger och vänster)
mellan (gå mellan benen)
8 (gå i en 8 mellan benen)
runt (gå runt mig)
sitt fint
pinnen (runda föremål)
backa
pang (spela död)
rulla
slalom mellan benen
fotposition (fortfarande utan kommando)
upp
 
 

Det svarta fåret...

Publicerad 2014-02-03 18:51:46 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Efter några dagar med tö har Mio haft väldigt mycket snöklumpar i pälsen, vilket såklart även medfört tovor. Frida satt och skulle försöka reda ut tovorna på bakbenen men kom fram till att det skulle ta VÄLDIGT lång tid, vilket varken hon eller Mio var särskilt pigga på. Så hon bestämde sig för att klippa ned lite på bakhasorna på honom. Här är en förebild hur det såg ut innan klippningen.
Ojdå!! Det var så kul att klippa, och desto mer vi klippte hittade vi ännu fler tovor. Han ska ju ändå klippas ner på bakdelen vecka 8, då tar vi och klipper nedre halvan av bakbenen! Och ut ur pälsen tittade små, smala, fluffiga Mioben! Se bara skillnaden på det övre och undre benet!
efter en tass
När jag klippte sparade jag en liten lock på ena benet för att se skillnaden, hur lång pälsen var före, skillnaden var stor!
efter två tassar
hahah, han ser så dum ut, som om han går runt i shorts eller något, eller som att han blivit ett får. Fåret Mio ;)
små pytteben gömde sig under pälsen 
De klippta bakbenen är så fina, längtar så tills vi klipper hela bakdelen! Och så skönt att bara ha halva hunden att borsta sedan, nu när valppälsen börjat släppa, han tovar mer nu än han gjort tidigare, om än inte jättefarligt än så länge :)
 
Mio, även om du ser väldigt rolig ut älskar vi dig precis lika mycket ändå! ;) :D 
 
/Fanny

Äventyr på skidor

Publicerad 2014-02-02 20:14:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Utflykter,

I helgen var vi ute på den första skidturen för i år (och den första med Mio). Det hade kommit säkert 1-2 dm snö senaste veckan så Mio fick ha sin overall på. Han får ju lite snöklumpar i pälsen ibland. Vi tog även med strumpor till honom. Mio var måttligt road av detta...
Så här rolig såg han ut i strumporna. Han brydde sig knappt om dem, vilket var lite synd då det finns så många roliga filmer på när hundar går runt med skor. Någon sådan blev det tyvärr inte...
Sedan bar det av. Jag hade på mig midjebälte till en början, har tyvärr inget expanderkoppel ännu, så det fick bli ett vanligt. När någon åkte framför drog han som en galning, men när vi var först fattade han inte att han skulle dra eller i alla fall gå framför mig.
Ibland blev det lite trassligt och då gick det så här...
Efter ett tag gav jag upp och han fick ha linan istället. Men den krånglade bara så för en gångs skull fick han springa helt lös. Han var jätteduktig! Han höll koll på alla så att ingen försvann och sprang inte långt bort.
Tyvärr så satt inte strumporna på särskillt länge... Dessutom hade det börjat töa en aning, vilket vi inte hade tänkt någont vidare på heller. Detta var dock mindre bra. Vi har aldrig upplevt tösnö med hund innan så detta var en ny lärdom! Till en början stannade vi då och då för att ta bort snöklumparna som fastnade i pälsen (som tur var inget mellan trampdynorna). Men stoppen kom allt oftare och snöklumparna kom tillbaka, dubbelt så stora som första gången. Vi hade redan insett att det skulle bli ohållbart och hade börjat åka tillbaka, men vi kom inte fram. Snöklumparna var enorma och satt som berg! Inte alls kul - det gjorde ont i mattehjärtat.
 
När det var 0,5-1 km kvar fick vi stanna med några meters mellanrum och ta bort snöklumpar, som blev enorma igen så fort han tog några steg. Tillslut var det bara för mig att ta av skidorna och bära honom. Det var ett träningspass som hette duga! 21 kg klump + blötsnö i massor var tungt! Men vad gör man inte för sin lilla bebis? Detta är nog första och enda gången jag har tänkt tanken att det skulle ha varit smidigare med en dvärghund!
Hemma var det raka vägen in i duschen som gällde. Vi har definitivt lärt oss något nytt och vår lilla skidtur blev lite mer äventyrlig än tänkt. Men Mio var inte allt för ledsen. Nu ska vi sy snöskor och hinner vi inte fixa det får vi köpa någon spray. 
 
 

Gamla bilder

Publicerad 2014-02-02 16:08:59 i Bildbomber,

Lånade moster Fs dator i smyg och hittade massa bilder på Mio som jag inte sett innan. Så här kommer lite gott och blandat på prinsen!
 
Här har Mio precis kommit hem. 
Första besöket hos mormor och morfar. Tänk vad liten han var!
Sova under mattes stol är bäst.
Här är Mio vid utspringet på studenten. Då kunde han fortfarande vara i sin lilla väska.
Lite större Mio på utflykt i blåbärsskogen.
Ännu lite större Mio ute på en bondgård.
 
 

Pulkaåkning!

Publicerad 2014-02-02 09:03:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio fick vara med och åka pulka igår. Några av Moster Fs kompisar skulle med så jag hängde också på. Jag kan ju säga att Mio var trött efteråt! Han åkte inte pulka, men han sprang upp och ner för backen många gånger! När de andra åkte satt jag och höll fast Mio så han inte skulle springa ifatt dem och skada sig. Detta var hemskt tyckte Mio! När någon springer eller åker från honom börjar han skrika. Tänk om någon trodde att vi misshandlade honom... i alla fall... när de hade kommit ner till slutet av backen och Mio var tyst så fick han springa ner till dem. Sedan upp till mig igen och fram och tillbaka. Som tur var så klumpade sig inte snön. Tyvärr fick jag inga bilder, men det får vi ta nästa gång!

Target

Publicerad 2014-02-01 15:19:11 i 5. Träning,

Wohoo! Träningen har gått en bit frammåt! Vi har börjat lite med targets den senaste tiden, både tass och nos. Detta har varit lite svårt innan jag skaffade klickern, men nu börjar jag se resultat! Främst när det gäller tasstargeten. Mitt mål har varit att han ska gå till targeten (i mitt fall en telefonkatalig), ställa båda tassarna på den och kunna följa mig med blicken när jag går runt den (alltså genom att flytta bakdelen men stå still med framtassarna). Vi har länge tränat på att ställa tassarna på den och skyndat långsamt. Men plötsligt så förstod han att det var lönsamt att stå kvar på telefonkatalogen! Då gick vi ganska snart på att belöna när han flyttade bakdelen. Nu på bara någon dag kan han flytta runt katalogen åt ena hållet! Jag blev så glad, det hela har kännts så omöjligt! Men träning ger färdighet! 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info