Mio och Aslan

Sportlov!
Nu har vi kommit hem från en veckas skidåkning i fjällen! Här kommer ett första inlägg om detta.
 
Resan till Grönklitt, strax utanför Orsa, var den längsta resa Mio har gjort. Det tog oss nog 8-9 timmar att komma dit (med raster). Mio klagade lite efter 2-3 timmar, men fann sig sedan i situationen. Bilåkning är ju inte direkt hans favoritsyssla.
Väl framme var det ett glatt återseende med snön! Overallen har varit välanvänd denna veckan då det varit tö eller strax under nollan. Men med den och balsamspray på tassarna minskades snöklumparna enormt!
Men så uppstod ett problem - Mio kunde inte vara själv! Det har ju inte varit något problem innan, men nu var det plötsligt hemskt att vara själv. Men det var kanske inte så konstigt med ny, ovan miljö.
Det slutade med att någon alltid var med Mio. Visst blev det mycket pusslande och vi fick dela på oss ibland, men det gick! Bara någon var hemma så var Mio nöjd och glad! Han sov mest, bortsett från lite träning när vi var inne. Utomhusaktiviteterna var tydligen tröttande.
Vi hade ingen rekordvecka skidåkningsmässigt pga. vädret, men roligt hade vi i alla fall. Det var dimmigt alla dagar utom en, då det var klart en stund i alla fall. Totalt blev det mellan 13-17 h slalom/person.
Längden var inte optimal heller. Antingen så var det inget fäste, snö som fastnade under skidorna eller dåliga spår. Men vi kom ändå upp i runt 7-11 mil/person.
Här kunde även Mio följa med en hel del! Han fick följa med ut och dra några dagar och vila andra dagar. Jag har aldrig kört drag med honom tidigare så det var ganska spännande. Vi har ingen "riktig" dragsele utan använde oss av vad vi hade. Jag hade midjebälte och en elastisk lina till honom. Jag kan ju inte direkt säga att han var superduktig, men när han väl drog gjorde han det bra! Men det hade behövts mycket mer träning. Det var full fart iväg för att sedan plötsligt hitta en intressant luktfläck. Eller så ville han hoppa i snön. Eller busa med mig. Men oftast gick det bra! Han verkade tycka om det i alla fall! Han brydde sig inte speciellt om andra skidåkare utan vi kunde både möta och köra om dem. Riktigt roigt! Filmer kommer!
Tyvärr kunde han ju inte följa med upp i backen, även om han så önskade.
På kvällarna blev det mys, pälsvård (nu har han börjat tova ordentligt!) och mycket vila.
En hel del OS han vi se med! 
En hel del bus och lek i snön han vi också med.
Sedan var det dags att åka den långa vägen hem igen. Även denna gången gick det bra. Han sov nästan hela vägen.
 
 
 
 En bra sportlovsvecka!