Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Kändisen!

Publicerad 2014-01-31 18:44:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Allas favorit!,

Som ni kanske vet passerar jag en lågstadieskola ganksa ofta när jag och Mio är ute och promenerar. Där är han en kändis som många av barnen känner igen. Jag jobbar även där ibland och då frågar många efter honom. Nu har jag haft en ny klass. Till en början var jag bara den nya vikarien men efter en stund kopplade någon vem jag var. "Är du hon som har hunden som kan Pang!?". Sedan jublade alla barnen - alla visste ju vem Mio var! När jag skulle hem hälsade jättemånga till Mio och bad om att jag skulle gå förbi med honom oftare. Tänk vilken kändis han har blivit! Jag kommer själv ihåg den hunden som alla visste vem han var när jag gick där. Vem trodde att Mio skulle vara i samma ställe? Superkul tycker jag! Jag stöter på barn allt som oftast när jag är ute och går och väldigt många vet att det är Mio. Vilken tur att Mio tycker om barn!
 
 

Bus i skogen

Publicerad 2014-01-31 15:02:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Mat, Promenader,

Idag hade vi med den här snyggingen ut i skogen. Jag är riktigt nöjd med denna bilden på honom! Bäste Sacco!
 
Det blir allt mer snö här och i skrivandets stund vräker det ner stora snöflingor utanför fönstret. Jippie!
Mio var på bushumör...
Mmm...mattes vante!
Kom och ta den om du kan!!!
Suck...du kan väl få den då....om jag får mjukost!
Hörde jag mjukost? undrar Sacco
Idag var dem inte på humör för någon fin gruppbild.
Det fick bli porträttbilder istället!
Självklart bjuds det på mjukost när man är duktig! Som tur är så kan de samsas om den!
Vad som är extra skönt när är att Mio lyssnar mycket bättre när Sacco är med. Han är mer kontaktsökande och springer inte alls lika långt bort. Det gillar jag!

kurragömma under sängen

Publicerad 2014-01-31 12:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Vart har Mio tagit vägen? Ja, det frågade vi oss jag och Hanna. Gick runt och letade i hela huset, tills vi hörde ett konstigt ljud inne i vardagsrummet och lokaliserade det till under mammas och pappas säng. Mycket riktigt, där låg han så nöjd och glad och knaprade på sitt märgben. Han har inte varit inne under den där sängen sedan han nyss kommit hit, han är nämligen för stor.
 
In under sängen kom han. Men han kom inte ut. Han verkade bli lite fundersam när han insåg att han var fast därinne och beslutade sig för att ligga kvar tills jag drog ut honom. Sedan fick vi försöka få ut hans märgben med hjälp av en lång sopborste (det finns en del negativa sidor med att ha en bred dubbelsäng om hunden legat längst in). När Mio och benet var ute från sin fångenskap var allt frid och fröjd igen och Mio fortsatte som om ingenting hade hänt :)
/Fanny
 

Mio hjälper (inte) till...

Publicerad 2014-01-28 14:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

När Mio var liten ville han bara leka med damsugaren. Det har han slutat med helt nu. Han har ändrat taktik! Om det är någon gång han har bra kontakt så är det när jag damsuger! Han följer mig i stegen och söker kontakt. När han inte får det så lägger han sig på den plats han vet att jag är på väg till. Han lägger sig sällan någonstans där jag har damsugit! Lite kul faktiskt!
 
 

Extra öron

Publicerad 2014-01-28 10:26:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Mio har fått tillbaka sina två tofsar igen. Ser nästan ut som ett par extra öron! De riktiga smälter ju in ganska väl så de syns knappt. Han ser nästan lite dum ut i dem, men ack så charmig! Igår hade han till och med en liten fläta en stund, men den fick jag ingen bild på. Mio ser allmänt besvärad ut. Han kanske skäms över frisyren?
 

10 månader!

Publicerad 2014-01-27 19:36:10 i 9.1 Veckobilder,

Igår blev Mio 10 månader! Hade svårt att mäta någon förändring i höjd och väntade med vikten tills vi var på djursjukhuset idag. Han vägde 21,2 kg, alltså ingen större ökning. Nu i efterhand önskar jag att vi tagit ståbilder på honom med, skulle ha varit häftigt att se förändringen på det sättet med. Men detta är bättre än inget! På 10 månaders bilden fick han ha kvar tofsarna vilket är första gången på veckobilderna.
 

Återbesök hos veterinären

Publicerad 2014-01-27 12:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag var jag och Mio på återbesök med örat. Denna gång skötte sig Mio mycket bättre och kunde sitta still och ta det lugnt under väntetiderna. Det högra örat (som var sämst sist) såg nu bra ut, men det vänstra (som bara var lite irriterat) var fortfarande lite irriterat... Suck! Så några dagars behandling till på det. Behövdes inget återbesök i alla fall! Bara att hoppas att det blir bra och att det inte återkommer!

positiva besked!

Publicerad 2014-01-26 23:31:28 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag fick jag positiva besked. Hoppas verkligen att allt går vägen nu, då skulle jag vara världens lyckligaste!!
 
Vet att ett antal av våra läsare kommenterat att jag (Fanny) och Frida är lika. Har aldrig fattat varför folk tycker det, förrän jag såg den här bilden som togs på oss när vi var och dansade i fredags... :P
 
 
För övrigt, Mio är jättegullig, idag fick han testa på en ny frisyr -->
 
Visst är han söt med sina två tofsar, nästan som ett par extraöron!!!
 
/Fanny

Utställningsträning

Publicerad 2014-01-26 17:53:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Tränar lite då och då på att ställa Mio. Tyvärr har det inte blivit så mycket ännu. Vi får ta ett litet steg i taget. Själv tycker jag redan att det går bättre! 
Här är hemligheten:
Mjukost! Det råkade vara det jag hade med mig denna gången... Så länge han fick slicka på den stod han still. Undra vad domarna skulle tycka om det! Men trots mjukosten går det inte alltid som tänkt...
 

Dagens nöjen...

Publicerad 2014-01-25 17:48:31 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Bus och lek!, Mat,

Idag var hela familjen på ett jättetrevligt bröllop medan Mio var hemma själv. När vi kom hem upptäckte vi att han också hade roat sig... Moster H kom in först och jag hörde att hon sa "Men Mio!..." med lite småargt tonläge. Jag trodde att han spytt på mattan, kissat inne eller något annat mindre kul, men när jag kom in såg jag träflis på hela golvet.
Det var en galge som hade ramlat ner på golvet. Mio som älskar pinnar hade såklart slaktat den ordenltigt! Lilla, älskade flismaskin! 
 
Efter att jag städat upp gick jag och Mio ut till ett öppet fält. Jag hade packat en rolig väska som jag hade med mig. Där sprang vi runt, lekte och busade. Hade med mig en liten fotboll, tennisboll, repleksak med tennisbollar och en flätad leksak. Repleksaken är favoriten! (Jag som var tveksam på om han skulle gilla den när jag köpte den - tänk vad fel man kan ha!). La in lite träningsmoment då och då. Idag hade jag packat med hans mat ut, så vi tog en paus och slängde ut maten på marken. Sedan satt vi bara stilla och myste en stund. Bra passivitetsträning! Han behöver det... På hemvägen gick han för en gångs skull nästan fint i kopplet! Jag är ju numera van att se denna sidan av Mio:
Kontakt med matte är inte prio 1. Ändå kändes kontakten bättre idag! Troligtvis för att jag var lite extra motiverad!

Fel plats vid fel tillfälle...

Publicerad 2014-01-24 10:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma,

Det uttrycket har fått en ny betydelse för mig! Jag var ute med Sacco och Mio. Rätt som det är råkar Mio befinna sig på fel ställe när Sacco lyfte på benet. Han luktade inte underbart efter det så det blev ner i duschen igen! Han som dessutom var nybadad för bara någon dag sedan! Suck, så det kan gå! Man ska inte lägga näsan i blöt!
 

gosiga Mio!

Publicerad 2014-01-23 23:42:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio lever upp till sitt smeknamn Minigos! Bjuder på de här bilderna. Den stora gosedjurshunden i bakgrunden är Jesper, ett av de gosedjur som följt med längst som under min uppväxt skyddat mig från alla farliga monster under sängen ;) 
 
Snart kan jag nästan börja räkna ner veckorna tills Aslan flyttar in, så spännande!!!
 
/Fanny

Matdags!

Publicerad 2014-01-23 09:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Har serverat maten utomhus lite då och då. Mio är dock inte någon stjärna då det gäller att leta upp den (eller så brister intresset för maten...) så vi har inte gjort det jätteofta. Senaste gångerna har han dock varit mycket duktigare än tidigare! Jag tycker ändå att det är lite kul att han får jobba för maten.
 
 

Lek i snön

Publicerad 2014-01-22 18:44:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Här kommer lite fler bilder från vår lekstund. Så skönt med lite sol och bra ljus för att fotografera!
"Nya" träningsleksaken - mer uppskattad än väntat!
Kan det vara lite känguru i honom trots allt?
Sa någon mjukost?
 

Bus i skogen

Publicerad 2014-01-21 14:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Idag blev det en sväng i skogen igen. Superhärligt tycker både Mio och jag!
Mio tycker att pinnar är ännu roligare än innan! Nu springer han runt med pinnar jämt och ständigt. Han ser väldigt rolig ut! Även om jag känner mig lite utkonkurrerad av pinnarna...
Tränar lite godissök och småsaker när vi är ute. Men eftersom vi inte är på grusplanen tycker Mio att det är ok att springa iväg efter varje moment. Måste jobba mer på det! Kontakten måste vi också jobba på även om den är bättre i skogen. Vi får ta några steg tillbaka helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tålamod...

Publicerad 2014-01-21 09:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Det finns egentligen bara en som jag kan bli sur på och det är Mio. Annars blir jag nästan aldrig sur. Men nu Mio testar mitt tålamod ganska ofta. När han inte vill komma in från trädgården, när han inte lyssnar, skäller utan anledning eller envisas med att dra i kopplet hela tiden. Då kan jag bli riktigt frustrerad även om jag gör mitt bästa för att inte visa det. Men jag kan inte vara sur på honom länge. Sekunden efter är han ju den bästa som finns! Det är ju svårt att motstå den här blicken...
 
 

Dålig ovana...

Publicerad 2014-01-20 14:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio har skapat sig en dålig ovana. Han krafsar på dörrar. Det började väl någon gång i samband med att han började dricka vatten från kranen. Till en början satt han och skällde vid toadörren. När det tog för lång tid krafsade han med foten istället. Det tänkte vi inte på då. Nu har det blivit en dålig ovana. När han krafsar på dörren kommer vi direkt - det vet han. Vi vet ju att detta bara stärker beteendet, men alternativet att låta honom sitta där och krafsa sönder dörren känns inte så lockande heller. Knepigt. Värst är nog köksdörren hos mormor och morfar... Suck!
 

Mjukost är gott!

Publicerad 2014-01-20 11:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Testade att belöna med mjukost idag. Jag tycker att det är så kallt om händerna när jag behöver ta av mig vantarna för att få tag på godisbitarna... Men mjukosten går ju att hantera även med vantar. Visst, lite klumpigt, men det fungerar. Mio gillade det i alla fall! Tesade att köra med både mjukost och klicker inne, men det blev för mycket i händerna, så klickern får vi klara oss utan.
 
 

86 års kalas!

Publicerad 2014-01-19 20:31:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Kompisar, Mat,

Idag firade vi mormor som fyller 86 år! Självklart var Mio också med! Han och jag bevakade smörgåstårtan...
Sedan kom Wippi. Mio blev såklart superglad! Men idag var det mycket lugnare eftersom Wippi inte löper längre. För det mesta så låg de och vilade, Mio håller sig i närheten av Wippi som en liten skugga. Hon säger till om han kommer för nära eller blir för busig. 
De turades om att tugga på benet. Mio brydde sig inte om benet till en början, men när Wippi tog det blev det intressant. Så han låg tålmodigt och väntade på sin tur. Efter en stund lämnade Wippi benet och då smög han försiktigt fram och tog det. Sedan började det om. Skönt att de inte vaktar det eller bråkar om det!
Att få båda att bli bra på samma bild var svårt. Svårt att muta dem så de tittar på mig samtidigt!
Mio börjar till och med kännas stor nu!
Tänk att han var mycket mindre än Wippi för bara några månader sedan!
Sedan blev det bus i trädgården. Då sprang de och jagade varandra varv på varv. Skönt att de kan hålla leken ute och ta det lugnt inne! Mio slocknade när han kom in igen...
Han var riktigt duktig med alla gästerna idag. Inte så mycket hoppande och springande även om han viftar på hela kroppen när han hälsar! När vi åt satt han och Wippi under bordet. Tänk om man får något gott?
Väl hemma får Mio ett riktigt smaskigt märgben att tugga på, även han ska ju få fira att mormor fyller 86!
 
Det var skönt att han var så duktig! Han har ju varit ganska stimmig när han träffat tikar ett tag så var lite orolig att han skulle vara det idag med. Nu märktes verkligen skillnaden mellan löptik och inte löptik! Dessutom fick han mig på lite bättre humör! På promenaden dit drog han, sökte sällan kontakt och hörde inte ett ord matte sa. Lite frustrerande. Jag hoppas verkligen att det är tonårsfasoner! Men eftersom han var så duktig på kalaset är han förlåten.
 
 
 

Badkväll

Publicerad 2014-01-18 23:48:25 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Nu är Mio äntligen klar efter vår lilla badkväll. Nu har han fått klippta tassar och lite på magen, klippta klor, rengjorda och behandlade öron, badad, fönad och lite borstning på det. Så nu är han en riktigt mysig liten kille igen! En mycket trött sådan...
Funderar ju på att klippa honom framöver. Hade tänkt någon gång under slutet av februari, men det kanske är för kallt då? Hur skulle ni göra?
 

sytt hundbädd till Aslan!

Publicerad 2014-01-18 14:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Gaaaah vag jag längtar tills jag har min lille kille här hemma!
 
Har under jullovet sytt en hundbädd till min lille prins. Mio har blivit väldigt förtjust i bädden, får hoppas han kan tänka sig lämna över den till Aslan när han kommer hem.
 
http://fawh.blogg.se/2014/january/hundbadd.html     <---- här på min konstblogg kan ni se hur jag gick tillväga! Billigt och bra med snyggt resultat, tror att bädden gick på runt 200 kronor som max, och alla pengar gick till välgörenhet. Jättebra!
 
Har även sytt ett överdrag till bädden som går att ta av och tvätta. 
 
Eftersom Aslan har tema grönt på sina saker är såklart bädden grön den också ;)
 
väldigt suddig bild på överdraget, får ta en bättre bild någon annan dag :)
 
/Fanny
 

Hej mitt vinterland!

Publicerad 2014-01-17 09:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Promenader,

Nu var det ett tag sedan vi gick denna rundan i skogen. Det har varit så lerigt att jag valt andra vägar istället. Men nu när snön kommit och det är kallt blev det av! Så vackert! Jag älskar verkligen när skogen är snöbeklädd! Mio sprang i lina och var duktig som vanligt! En gång smet han in lite i skogen och nosade efter något, ett spår kanske? Han har i princip aldrig gjort det tidigare. Som tur var så bröt han när jag kallade in honom.

Även idag blev det en hel del bilder!
 
Äta snö är mums!
Idag fick tofsen vara kvar hela promenaden! Ofta tappar han den halvvägs...
Vårt vackra vinterland! Det kommer bli ännu finare om det kommer mer snö!
När matte ropar är det full fart som gäller!
20 kg kanonkula mot en hukad matte kan bara sluta på ett sätt...jag blev nertacklad!
 
Vi passerade utsikten! Tyvärr syns färgerna lite dåligt på bilden, men med lite fantasi så går det nog att ana hur det såg ut.
Sedan var det ju pinnjakt, som vanligt.
 
Tyvärr var det inte helt lätt att få skärpan på rätt ställe... jag får skärpa mig till nästa gång!
Kan det vara ett spännande spår?
Huvudet är mer i än över snön.
Jag tog snöbollen! Mio in action!
Mmmm...en till god pinne!
Titta matte vilken fin pinne jag har hittat!
 
En lyckad promenad! 
 
 

Draghunden...

Publicerad 2014-01-16 11:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Jag finns inte. Mio tittar knappt på mig när vi promenerar, det finns ju så mycket annat som är MYCKET roligare än matte. Massor med saker att lukta på, pinnar, människor och hundar. Jag är bara en bromsande klump i andra änden av kopplet. Han har varit duktig på att gå i koppel innan och haft bra kontakt. Nu finns det knappt kvar. Dra hit och dra dit. Nu är det ganska skönt att veta att det går över! 

Men visst har han fortfarande sina ljusa stunder! Han är som duktigast när han går i lina. Då finns kontakten på ett helt annat sätt! Bara att kämpa på! Förr eller senare kommer den gamla Mio tillbaka istället för den hormonstinna tonåringen.
 

Den mystiska personen utanför fönstret...

Publicerad 2014-01-15 22:38:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio har nästan alltid skällt mer när det är mörkt ute. Speciellt vid altanen. Vi har trott att han har sett grannen, men grannen är ju bara där knappt hälften av gångerna om ens det. Han kanske har fått för sig att det smyger runt spöken där ute? Men idag kom vi plötsligt på vad det var! Det var spöken! Riktiga spegelspöken som bara syns när det är mörkt ute! 
 
När mamma kom in i rummet flög Mio upp och skällde mot altandörren. Mamma stannade till och Mio blev tyst. När hon sedan började röra sig mer flög han upp igen. Detta upprepades ett par gånger från olika utgångslägen och vi fick samma resultat varje gång. Det är vår spegelbild som är den mystiska personen! Denna person finns ju bara när det är mörkt ute och fönstrena fungerar som speglar. Att vi inte tänkt på det tidigare!
 
 
 

Två år med Sacco

Publicerad 2014-01-15 19:36:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Kompisar, Promenader,

Idag är det två år sedan jag träffade Sacco för första gången. Tiden går så fort! Vi firade med en mysig skogspromenad i snön.
 
Här är en bild från vår första promenad tillsammans:
och här kommer ett gäng från dagens promenad:
Det var på väg att bli mörkt så några riktigt bra bilder blev det inte. Svårt att få någon bra skärpa... Men de hade kul i alla fall! Mio sköter sig alltid jättebra när Sacco är med!
 
 
 
 

Hos veterinären

Publicerad 2014-01-14 21:12:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag blev det tillslut en tur till veterinären. Mios öra blev dåligt förra veckan och jag behandlade med receptfri öronrengöring. Det verkade till en början att bli bättre, men på måndagen var det sämre igen. Bara att beställa en tid. Som tur var hade jag ett långt hål från jobbet idag som passade med en tid! Mio har inte varit speciellt irriterad av örat/öronen, men det är ju bäst att ta det i ett tidigt stadium. 
 
Redan innan vi kommit in var Mio väldigt aktiv och på riktigt bushumör... Så mycket spännande dofter, andra hundar och och och! 
Mio skötte sig bra under besöket, var någolunda samarbetsvillig trots att det inte var jättekul.
Sedan fick vi vänta en stund på provsvaret. Det var inte kul! Mio på sitt värsta bushumör ligger inte still många sekunder! Suck! 
Han fick diagnosen öroninflammation, som väntat. Så nu blir det 10 dagars behandling och sedan återbesök. 
 

Fotopromenad!

Publicerad 2014-01-14 11:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Idag åkte vi in till stan och promenerade i en av parkerna. Det var kallt så jag trodde inte det skulle bli några bilder, men när jag fått upp värmen kunde jag inte låta bli! Det var ju så fint! Så här kommer ett gäng bilder från dagens lilla fotorunda.

 
Men man kan ju inte vara duktig hela tiden tyckte Mio...
 
1. Utsikten var ju finare än matte.
2. Den här stora pinnen var mycket roligare än matte...
3. För att inte tala om godisbiten!
Ja, suck! Tänk vad man får stå ute med...
 
 
 

Sjuk i örat.

Publicerad 2014-01-13 20:03:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Imorgon ska vi till veterinären för första gången sedan vaccinationen. Som tur är så är det inte så farligt, vi ska bara kolla ett öra. Trots att vi har hållt det rent ett par dagar vill rodnaden inte ge med sig. Som tur är verkar Mio inte speciellt påverkad av det. Ska bli spännande att se hur han reagerar på besöket!
 
 

Promenad med Smilla

Publicerad 2014-01-13 10:50:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Igår var vi och träffade Smilla inne i stan. Dessutom kom snön! Vi strosade runt lite i stan i väntan på Smilla och snön yrde runt oss. Inte dumt alls!
Mio blev en vitprickig hund!
Sedan kom Smilla och vi gick till ett cafe. Är som alltid orolig för att Mio inte ska sköta sig. Idag var det väl gränsfall... Han är alldeles för intresserad av Smilla. Han skällde tack och lov bara någon gång, men pep och gnydde nästan konstant. Så det blev inga bilder därifrån. Sedan fick Mio åka i en okänd bil vilket fungerade bra. Väl framme blev det bus i en rastgård. Det fungerade ganska bra även om Mio är rätt så intensiv och på hela tiden.
När de fått springa av sig gick vi en promenad. Eller jag blev snarare dragen på en promenad... Mio var helt okontaktbar trots supergott godis. Han skulle bara dra och pipa/gny. Han SKULLE fram till Smilla! Hela tiden! Smilla och vi andra tittade på de fina hjortarna, men Mio tittade bara på Smilla...
Vi kom inte riktigt på varför han betedde sig så. Smilla löpte inte och Mio har kunnat sköta sig mycket bättre andra gånger vi träffats. Så fort vi skillts åt kom den vanlige Mio tillbaka! Han gick fint i kopplet, hade bra kontakt och var knäpptyst. Knäpp hund...

Väl hemma var han trött. Han sov gott i sin filt.
 
 

Nya overallen!

Publicerad 2014-01-12 22:05:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning, Promenader,

Mios nya overall har kommit! Äntligen tyckte jag. Mio var dock inte lika överförtjust... Så här glad var han:
Alltså inte världens gladaste... Precis som vanligt med andra ord! Men när vi väl kom ut glömde han bort overallen och det var fullt ös - som vanligt... Vara med på bild hade han inte tid med!
Så här snygg var han i overallen!
Det skulle släpas på pinnar - så stora som möjligt såklart!
Väl hemma behövde jag bara spola av tassarna lite snabbt - fanns inte en pinne att plocka bort! Underbart! Han var helt torr under trots allt vatten vi gått i. Det enda som skulle kunnat vara bättre är att den kunde ha gått lite högre upp vid bröstet, men det kanske går att lösa på något annat sätt.
 

snälla?

Publicerad 2014-01-12 16:12:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Maten smakar bara hälften så gott sedan Mio kom...
Han är nära men han rör inget! Det är han väldigt duktig på. Om han är riktigt modig slickar han på kanten trots att han inte får...

Vad hände egentligen!?

Publicerad 2014-01-11 08:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden,

Det blev en liten nostalgitripp bland alla tusentals bilder som finns på Mio. Jag kan inte fatta vad som hände med min lilla sötnos. Han är inte liten längre - bara att inse! Han var ju bara helt underbar! Visst är han söt fortfarande, men när han var liten var det allt något extra! Det var dessutom på den tiden man fortfarande såg hans ögon...
Kan inte fatta att det har gått så fort! Nu i efterhand ser jag ju bara bilderna, det jobbiga har jag förträngt! Ett hus utan mattor, tidningar, tork av kisspölar, inget mys i soffan, gå ut på nätterna, pirayatänder, små inhägnader av kompostgaller, inte superrolig att träna med då han inte kunde så mycket, extra staket i trädgården, väckt av nafs i näsan istället för puss osv. Men jag blir väl påminnd när Aslan kommer...:P 
 
 

Morgonpromenad

Publicerad 2014-01-10 09:06:35 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag börjar jag jobba lite senare men slutar vid 18 så det fick bli en långpromenad på morgonen istället! Alldeles för tidigt om Mio får bestämma, men när han väl är ute tycker han om det. Jag testade att ha honom lös i lina på vissa gångvägar och det fungerade bra! Det skulle ju vara underbart med en hund som fungerade lös nästan överallt! Vi får se om vi kommer dit någon dag...
 
 

Klicker!

Publicerad 2014-01-09 19:35:26 i 5. Träning, Mios utrustning,

Har precis börjat med klicker på Mio. Jag har ingen tidigare erfarenhet av det så det ska bli spännande att se vart det slutar. Hittade en mailkurs från Canis som jag hört talas om tidigare. Vi jobbar på att lära in själva klicket just nu, lite enklare övningar som han kan sedan tidigare och olika belöningsformer. Jag tror att detta kan bli någon som Mio kommer att tycka mycket om!

Jag köpte en sådan som är på bilden.
 

Dags för kläder...

Publicerad 2014-01-09 11:35:00 i 6. Filmer, Mios utrustning,

Har tänkt på det länge men inte velat köpa någon overall. Han kanske växer ur den har jag tänkt. Men nu har jag blivit trött på det tråkiga vädret och alla pinnar som fastnar i pälsen! Igår var vi och testade ut vilken storlek han skulle ha. Mio var en aning skeptisk mot vårat konstiga påhitt...
 
 
Det blev dock inte denna då den var jobbig att få på med muddarna i benen och tjockare material än den andra vi testade, hurttas "vanliga" modell. Köpte den inte i butiken utan har beställt på nätet, det tjänade jag ett par hundra på! Ska bli spännande att se om den fungerar som jag tänkt!
 
 

Portisträff!

Publicerad 2014-01-08 10:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar, Utflykter,

I helgen så hade vi en portisträff med andra portisar i närområdet. Först gick vi en promenad, Mio gick mer baklänges än framlänges - så många spännande hundar ju! Efter det fick de busa i en rastgård. Totalt var det 6 stycken som kom, 4 stycken mellan 12 veckor och 11 månader och två på 3 år. Bara hanar denna gången, men Mio var nog den enda som antogs för att vara en tik! Min lille feminime pojk! :P Men jag tycker han har blivit kraftigare och mindre feminim senaste tiden. 

Så här vit och fin var Mio när vi skulle iväg!
Här syns alla hundarna på samma bild! (Inte Max för han var för liten och kom senare).
Sedan blev det bus! 
Alla efter lillen!
Minstingen Max, som Mio tyckte bäst om att leka med. Max är dessutom Mios kusin! Här är ett tidigare inlägg om när de träffades för första gången!
 
 
Mio är ganska tuff till en början, men efter en stund inser han att de andra är starkare eller lika starka som honom och då är det inte riktigt lika kul längre. En lagom stund är bäst med andra ord. Mio var i alla fall glad, trött och skitig efter dagen. Men en lerinpackning är väl aldrig fel? De vita tassarna är borttrollade!
Duschen nästa!
 
 

Plötsligt händer det!

Publicerad 2014-01-07 20:53:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Mio har som ni kanske vet ingen större kärlek till bilåkning. Men eftersom han inte är åkjuk längre tänkte jag att det var dags att göra bilen lite mysigare! Så jag tog och sydde en kudde som jag stoppade med innehåll från en sackosäck. Sedan gjorde jag ett fodral i fuskläder. Mio tyckte dock om den innan jag var klar och ville absolut inte flytta på sig! Där man är som mest ivägen...
Måste säga att resultatet blev över förväntan! Först var Mio lite skeptisk, men nu sover han i bilen och han hoppar in själv! Det har bara hänt EN gång någonsin! Nu har han gjort det fyra gånger på bara någon dag! Kanske inte med världens entusiasm, men han gör det! 
 
 
 

Nyrakad igen!

Publicerad 2014-01-06 12:59:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Vi började lite igår och kom bara jättelite på ena sidan nosen innan rakapparaten dog. Klantigt att jag glömt ladda den innan. Han fick i alla fall se lite dum ut. Idag gjorde vi resten. Moster F fick testa att klippa lite med. Det blev lite väl kort denna gången, men som tur är så växer det ju fort! Mio såg dock lagom glad ut, han som sparat sitt skägg i flera veckor!
Tittar man noga på bilden ser man att bröstet och tassarna redan har lite olika nyans... Knappt två dagar sedan han badade... :P

Kalas!

Publicerad 2014-01-05 09:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

Som vanligt har vi kalas efter nyår. Mio sköter sig superfint bortsett från när alla kommer. Då ska det hälsas - ordentligt! Springa runt, vifta på svansen, hoppa, prata osv. Men när han väl har hälsat lugnar han ner sig och går runt och nosar, testar om han kan få något någonstans eller sover. Helst i ett hörn av soffan. Eftersom det var kalas så fick Mio en liten kalastallrik med några räkor, en liten bit skinka, kalvsylta, leverpastej, ost och en bit paprika. Han brukar inte äta paprika utan den var mer med för att han skulle få sortera ut den, men den slank ner den med.
 
 

Spöke!

Publicerad 2014-01-04 22:53:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Idag träffade vi ett spöke igen. Hoppas jag i alla fall... Mörkt och kusligt var det och så kommer en mycket läskig äldre man en bit bort. Han går långsamt och ser allmänt skräckinjagande ut. Mycket farligt tyckte Mio! När den läskiga mannen kom närmare slutade han och viftade istället på svansen och gick fram och nosade. Tyvärr fick den stackars mannen ännu en utskällning när Mio bestämde sig för att han nog var farlig i alla fall. Som tur var tog mannen inte illa upp utan förstod läget. Men usch vad pinsamt det är!
 
Vad jag ser:                                                                            Vad Mio ser:
 
 

Mio är duktig lös med inte kopplad...

Publicerad 2014-01-03 12:58:46 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Promenader,

Sedan kanske en vecka tillbaka har Mio glömt allt vad gå fint i koppel betyder. Nu ska han gå långt före och dra. Lyssnar inte och gör promenaderna riktigt jobbiga för mina stackars armar. Försöker träna på det, stanna och vända håll, belöna när han gör rätt osv, men det vill inte riktigt in och jag kan inte göra det på alla promenader för då skulle vi aldrig komma fram... 
 
Men - när han är lös sköter han sig jättebra! Han går inte långt bort, han lyssnar bra, kommer på inkallning och är superduktig! Har ett par gånger mött hundar men Mio har ändå kommit på inkallning. Igår hade jag glömt linan när vi var ute och att ha honom i koppel kändes väldigt jobbigt, så jag chansade och släppte honom helt lös. Inga som helst problem! Linan har hjälpt mig att bygga upp min egen trygghet och det känner nog Mio av med. Men detta var ett undantagsfall - linan kommer fortsätt vara på! Man vet aldrig när slyngeln dyker upp, antagligen när man minst anar det...
 

Nyårsafton!

Publicerad 2014-01-02 08:01:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat, Minigos,

Årets värsta dag för många hundar har passerat! Mio är inte en av dem! Superskönt! Vi var hemma med familjen i år och Mio skötte sig toppen. Den mests tiden tillbringade han så här:
Eller så här:
Dagen till ära hade han en röd rosett (som knappt syntes i pälsen...)
Han hade ett märgben att tugga på så han reagerade inte alls vid 12-slaget trots att de sköt på gatan utanför huset. Vilken lättnad det var! För oss var det ett toppennyår!
 

Planer för 2014!

Publicerad 2014-01-01 08:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Har så mycket jag vill göra med Mio! 2014 kommer nog att bli ett händelserikt år! Har lite ideer om vad jag vill göra, men sedan vet man ju inte om allt fungerar som man tänkt. Här är en plan i alla fall!
 
Mio fyller 1 år i början av 2014! Vi kommer då att åka på valp/kennelträff vilket kommer att bli superspännande! Sedan börjar det närma sig för höftröntgen som är en självklarhet för mig! Nästan lite nervös redan! Hoppas på det bästa! Något annat som inte är nödvändig, men spännande, är MH. Det kommer han förhoppningsvis också få göra.
 
Under våren hoppas jag att det kommer upp lite roliga kurser. Vet inte om jag kommer att gå någon fortsättningskurs, det beror lite på vad det kommer för andra kurser. Är lite nyfiken på att börja rallylydnad och vanlig lydnad. Agility får jag avvakta med tills jag vet höftresultatet, så det blir kanske först till hösten om resultatet ser bra ut. Blir han duktig i någon/några av grenarna hoppas jag på att kunna börja tävla lite smått.
Jag har funderat lite på viltspår med, men vi kanske inte ska ta allt på en gång... 
 
Jag vill även börja satsa lite på vattenarbete, men är inte helt hundra på att han gillar vatten. Vi får se helt enkelt, men det skulle allt vara kul att göra ett anlagsprov med honom! 
 
På utställningsfronten kommer det nog bli en hel del. Till att börja med kommer Mio att bli lejonklippt. Jag tror att han kommer bli supersnygg! Sedan blir det ett antal utställningar, både officiella och inofficiella. Mest för att det är kul, hur det går spelar mindre roll. 
 
Under våren kommer det en till fyrbent kompis hit som Mio kan busa med! Jag tror att han kommer att älska det!

Det kommer för hoppningsvis ske en stor förändrning i Mios liv - han och jag kanske flyttar! Inget är helt säkert, men kommer jag in på den linjen jag vill flyttar vi en bit norrut! Som stundent har man oftast inte råd med bil så då blir det cykel och då ska Mio få lära sig att springa bredvid. Det kanske blir lite joggingrundor med, kanske canicross?

Som sagt, det finns massor med idéer! Ska bli spännade att se vad som händer! 

Gott nytt år!
 
 
 
 
 
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info