Mio och Aslan

Officiell debut!
Idag var vi på den internationella utställningen i Vänersborg, Mios första officiella utställning. Mio var nummer 2 i ringen som började 9, så bilen rullade härifrån lite efter 05.30. Jag hade inga direkt större förväntningar på att det skulle gå bra utan målet var mest att känna på en officiell utställning och få en kritik.
 
Mio badade igår, här precis fönad. Mycket sur i duschen men när fönen kommer fram ligger han och sover. Så helt hemskt är det inte. Det var skönt att få en ren hund igen, 4 veckor sedan han badade sist.
Väl framme vid ringen, lite nervöst men samtidigt spännande och roligt.
Lite fix innan vi ska in i ringen.
Aslans uppfödare watercoat var också där och ställde. Kul att träffa dem! 
Lite träning.
Det var fyra stycken juniorhanar. Mio var inte på sitt bästa humör, han saknade det där lilla extra. Men han var inte på sitt sämsta heller som tur var. Lite lagom bekväm som vanligt och inte jättepigg på att stå snyggt.
Här undersöks han av domaren. Han backade aningens först men sedan var det inga problem.
Springa gjorde han helt ok, men ingen enorm energi. Kanske värmen som gjorde honom lite slö...
Mio fick excellent! Jag är enormt nöjd med det!
 
Kritiken var helt okej den med.
 
"Good size, typical head, correct bite. Good length of neck. Correct topline, falling away at croup. Low tailset. Correct conjunction in front, straighter behind. A bit long in loin. Narrow rear movement. Tail carriage in movement not 100%. / tatjana urek"
 
Han blev placerad som 2:a i klassen efter Benzo som tydligen är en av nordens vinstrikaste juniorhanar. Det var bara han och Mio i klassen som fick excellent så det är ett resultat jag är enormt stolt över! Bättre kunde det inte ha gått. 
Resan hem var varm och jobbig så det fick bli lite bad när vi kom hem. Simma tänkte han då inte göra trots att det var tre andra badglada hundar där. Lite tråkigt tyckte jag, men det är bara att träna vidare.