Mio och Aslan

Hemmadag
Idag fick det bli en hemmadag, vilket har varit riktigt trevligt! Mio och jag har tagit det ganska lugnt. Vid lunchtid gick vi ut och sprang en sväng i skogen. Mio får vänta in mig hela tiden. Jag får allt ta och träna mer! Fast jag kommer aldrig kunna hålla hans tempo... Sedan har vi varit hos mormor och morfar, Mio sov mest i kökssoffan. Det är hans plats. Han var inte lika hoppig idag heller! Skönt!
Vi var förbi en sväng på djurmagazinet och Mio fick följa med in för tränings skull. Så mycket gott på så liten yta! Vart ska jag ta vägen!? Tror nästan att han tänkte lite så. Men måste ändå säga att han klarade det bra! Vi köpte lite extra revben till honom. Alltid bra att ha hemma lite gott att tugga på! Dessutom billigare och trevligare än grisöron/hudben. 
 
Hmm...läste lite extra noga på denna påsen. I vänstra hörnet står det "100% svenskt" men i mitten på högerkanten står det "INTE svensk råvara". Här är det någon som inte har lärt sig matte!
Hemma har jag städat upp i hans mathörna. Det har varit lite kaos bland alla burkar så hittade nu några "nya" i källaren som blev jättebra!
På kvällen kände jag att det var så fint väder ute och långt att åka till klubben så vi stannade hemma från måndagsträingen. Men träning blev det i alla fall! Vi gick till våran egen träningsplan, grusplanen, och gick igenom nästan alla rallyskyltarna. Många går jättebra medan vissa är svårare. Sitt framför och ingång från olika håll är knepigt, alla varianter. Att han har lärt sig "Runt" (att gå runt mig) är bra i vissa lägen, som när han trasslade in sig när vi åkte skidor, men i rallyn är det mindre bra... Han tror att han ska gå runt och missar "sitt framför" delen. Vi får träna mer på dem hemma. Sitt-stå är också lite knepig men absolut in omöjlig! Sitt-ett steg- sitt- två steg osv när jag backar med honom framför är också lite svår. Men vi är ju precis nybörjare!Han hade fin kontakt i alla fall och ville verkligen arbeta! Det här med rallylydnad är jättekul! 

Efter detta gick vi en sväng till Wilda och Mitzie. Båda hade precis löpt... Nu tror ni kanske att han bara satt och pep - men inte! Han överraskar med att uppföra sig toppen! Han nosade glatt på dem när vi kom, men sedan gick han runt och undersökte eller låg stilla och tyst vid mina fötter. Han är väl i och för sig van vid detta. Dessa tikar visar tydligt vilken plats han har och han lyssnar direkt! Tänk att det finns två hundar han i alla fall kan umgås med under lugnare former! Glad matte!
 
Här är en ganska gammal bild på hela gänget!
 
 
Aquastars träff!
Igår var vi iväg på en kennel träff (Aquastars) i Kisa. Det var nog en bra bit över 20 hundar där mellan 6 månader och 13,5 år. Nästan alla var släkt på ett eller annat sätt. Tyvärr var Mio värst av alla... Han var ju kär i en av uppfödarens tikar när vi var där och klippte honom och den tiken var han på även idag. Därför han jag inte prata speciellt mycket med någon eller titta på de andra hundarna utan sprang mest efter Mio, satt med honom i ryggsäcken för att lugna ner sig eller stod med ett skrikande odjur i koppel. Gick även bort en stund för att han skulle lugna ner sig, men inte. Tillslut fick han sitta i bilen istället. Ingen annan var i närheten av att vara lika jobbig som Mio. Synd, men vi får helt enkelt fortsätta att hitta någon lösning på problemet. Det kan absolut vara stress i grunden. Lite fick han i alla fall springa så trött var han efteråt! Vi fick även en liten uppvisning av en släkting som är "sjöräddningshund" och de berättade om vad de höll på med och visade när de sökte efter en likplatta. Så häftigt! Mio som knappt hittar godisbitar jag slängt ut på golvet... Själv han jag inte ta några bilder, men Fanny och mamm tog en hel del och jag har lånat några från andra. Så här kommer det massor av bilder på ett stort gäng härliga portisar!
 
Längst fram är Mios stora kärlek.
Lille Max som inte är så liten längre!
Nästan hela gänget samlat!
Mamma Sunny
Halvbrorsan Isak
 
Mios I-landsproblem!
Såg en rätt kul tråd på ett hundforum om vilka I-landsproblem ens hund hade. Började då fundera lite - vad är Mios I-landsproblem egentligen???
 
Efter en stund kom jag fram till vad Mios I-landsproblem var - det går bara att dricka vatten direkt ur kranen!

Han har genom hela sin uppväxt vägrat att dricka vatten från skålen. Först var man tvungen att lyfta upp honom till vattenkranen, sedan när han blev större har han lärt sig att hoppa upp med frambenen på handfatskanten och dricka själv. Då måste betjänten bara sätta igång och stänga av vattnet. Och öppna dörren till badrummet... Och torka nosen när ers excellens är klar ;)

Det är först nu när han är över året som han börjat acceptera att vattenskålens vatten också går att dricka :P

 

 gammal bild på liten Mio 
 
/Fanny