Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Checkpointsläpp

Publicerad 2014-05-31 23:16:04 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Denna gången handlar det inte om varken Mio eller Aslan, men ni vet säkert att jag och Mio har varit ute och tagit hittaut kontroller. Idag var det checkpointsläpp, det kom alltså ut 15 nya kontroller. Men Mio fick stanna hemma för jag tog cykeln och körde runt. Jag var helt slut när jag registrerade sista checkpointen! Hade som mål att klättra till topp 10 i alla fall. Men det gick mycket bättre än så! (Placeringen har ingen betydelse då priser lottas ut, men ändå!)
 
 
 
 

Kalas

Publicerad 2014-05-31 22:57:30 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Härom dagen var det kalas här. Det var första gången Aslan träffade Wippi med! Han tyckte att hon var jätteläskig! Men efter ett tag vågade han sig fram och hälsa. De var jätteduktiga alla tre och låg mest och sov och visade sig från sin allra bästa sida!
Aslan har lite koll i alla fall! Annars kanske man missar något kul!
 

Bad!

Publicerad 2014-05-31 00:09:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma,

Idag blev det ett rejält bad! Först gick vi en promenad runt sjön för att sedan testa den nya leksaken Mio har fått, från Ranklevens hund. Jag har ju oroat mig lite för att Mio inte skulle tycka om att bada, men det verkar inte vara något som helst problem! Han har inte varit i och simmat i år, men han går gärna i och hämtar saker. (Jag hade faktistk fäst leksaken i en lina för att slippa gå ut och hämta den själv...men det behövdes ju inte!) Även Aslan var i och badade! Sedan blev det även mycket bus i sanden, så det var ena riktiga lortgrisar vi fick med oss hem - glada sådana!
Bus på stranden, Aslan hoppar runt bland väskorna.
Smutsig Mio...
 

Stadsutflykt med Sanna!

Publicerad 2014-05-30 15:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Spontant som alltid bestämde jag och min bästa vän Sanna oss för att åka ner till stan i onsdags kväll. Sagt och gjort. Hade lite knappt om tid att ta mig till bussen ca 700 meter bort, så blev en halvt om halvt springmarsch med Aslan i famnen. Dagens träning avklarad!
 
Väl nere på stan gick vi runt en bit, för att sedan sätta oss och fika. Aslan fick följa med in när jag skulle välja vad jag skulle ha, även om djur egentligen inte får följa med in alls. Gulligt av dem! :D 
 
Efter fikan bar det av hemåt igen. Aslan somnade redan innan vi kommit på bussen.
/Fanny

Kurs

Publicerad 2014-05-30 13:45:27 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi på näst sista kurstillfället med fortsättningsgruppen. Vi var på en ny plats för att testa det vi lärt oss. Repeterade lite alla möjliga övningar (ofta de enklare) och Mio var hur duktig som helst! Han har en förmåga att sköta sig ännu bättre när det händer mer saker runt omkring! Vet inte om det är för att det blir för mycket så han stänger av och fokuserar på mig istället eller något jag lärt honom omedvetet - oavsett vilket så är jag väldigt glad för det! 

Han har verkligen utvecklats något enormt under kursens gång! Första gången satt han ju bara och skrek! Då kunde ha inte ens sitt och stack på inkallningen. Vilken skillnad det är mot idag! Då var han mitt uppe i en period med mycket hormoner så det var nog inte helt lätt. Nu känns det bara lite kul när jag kan se tillbaka på det. 
 
Sista gången nästa gång, väldigt tråkigt! Jag tycker att det är jättekul med kurser och träffa annat folk med samma intresse! Vill verkligen gå F2 (fortsättnings tvåan) med! Då är det mer moment .tex hopp över hinder, apport och fördjupningar i spår och liknande. Precis det sådant som jag vill lära mig! Men - det blir lite långt att åka hem 6 timmar enkel väg för att gå kurs... Jag hade ju velat gå apportkurs, fortsättningsrally och agility med...

 

99/99 !

Publicerad 2014-05-29 20:35:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag var vi och tog de sista två kontrollerna! Så nu är alla 99 hittade! Vi slutade i topp 70 av just nu ca 1200 vilket jag är jättenöjd med. Nu på lördag kommer det ut fler så då kanske vi kan komma upp en bit till. 
Idag hade jag dock problem med en kontroll. Det hade blivit ett kalhygge och stigen var förstörd av stora skogsmaskiner så jag gick helt åt skogen fel. Branter fanns även på mitt ställe och ungefär rätt, men det hjälper ju inte. Jag gav tillslut upp, lite lagom småsur och gick vidare till den andra. Men bara 50-100 meter senare ville Mio upp i skogen. Jag såg en knappt synlig stig men tyckte inte det var något konstigt, råddjursstig kanske. Men dit skulle Mio. Han vägrade följa med utan la sig ner och tog inte ett steg! Så brukar han inte göra vilket var lite konstigt. Jag lät honom bestämma och följde med. Då kom jag till ytterligare några branter! Och där var kontrollen! Jag hade inte gått dit om jag varit själv då jag var så säker på att det skulle vara det andra stället. Jag hade inte ens sett stigen... Antagligen bara något lustigt sammanträffande, men ändå lite kul! Tänk om det kunde vara så bra att han har förstått att det är de stigarna han ska följa, han känner ju lukten av allt folk som går där. Jag var stolt i alla fall oavsett varför!
 
 
 

Rallykurs andra gången

Publicerad 2014-05-28 16:15:38 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var jag och Mio på rallykurs igen. Idag började vi med lite träning ute vilket Mio var glad för. Det var kontaktövningar och följsamhet. Inne kunde Mio till och med sova en stund! Jätteskönt då han ofta vill ha mycket uppmärksamhet och arbetsuppgifter istället för att ta det lugnt. Idag tränade vi på de skyltarna där hunden ska vara framför vilka är de som Mio har svårast för. Dessutom fick jag en liten tankeställare. Mio har tidigare kunnat gå framför mig med kontakt ganska bra. Men nu har det hänt något! Jag har ju tränat mycket bakdelskontroll och fritt följ senaste veckan. Nu går han snett framför och vill in i fotposition! Där har vi något att träna på! Lite oväntat då jag inte tänkt på att träningen kan påverka så mycket åt fel håll. Kul hade vi i alla fall! Fokus var mycket bättre idag.
 
 

Monster under sängen

Publicerad 2014-05-28 06:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Har ett monster under sängen. I alla fall ibland. Han vet mycket väl att han inte får vara under sängen och som man ser på bilden i högra hörnet har vi plankor som vi satt för så Aslan inte ska krypa in där. Aslan - som väldigt gärna vill komma in under sängen - löser det hela genom att dra ut plankorna och krypa in ändå, alternativt flytta på papperskorgen. Aslan vs Fanny 1-0
/Fanny

12 veckor!

Publicerad 2014-05-28 00:23:40 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, 9.1 Veckobilder, Aslan,

Vet att vi missade 11-veckorsbilderna, sorry för det! Här kommer i alla fall denna veckans bilder, Aslan 12 veckor gammal. När vi vägde honom hemma igår vägde han 7,6 kg (vid 11 veckors ålder vägde han prick 7,0), idag när vi var hos veterinären och tog 12-veckorssprutan vägde han bara 7.3 (men hade spytt i bilen precis innan så vet inte hur väl den vikten stämmer). Sprutan gick för övrigt jättebra, han brydde sig inte alls. Det enda han tänkte på där och då var att äta av det goda godiset det bjöds på!
Vaddå stå snyggt, varför ska jag göra det???

/Fanny

Måndagsträning

Publicerad 2014-05-27 14:03:04 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi på måndagsträningen och körde rally. Vi testade att köra en ganska rörig nybörjarbana, men det gick bättre än väntat! Han fuskar lite och vill gå vidare innan jag gör det, sitter lite snett och tappar fokus när andra hundar kommer för nära, men totalt sett är jag jättenöjd! Det är ju trots allt bara den tredje banan vi går! Ikväll blir det kurs så då åker vi dit en sväng till! 
 

Päls eller inte?

Publicerad 2014-05-26 11:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Här hemma är det lite delade meningar om Mios päls. Till nästa utställning är vi eniga, men efter det? Då skulle han ju egentligen fått sommarfrisyr, men då Lidköping blev inställt anmälde jag till Borås istället. Det betyder 3 veckor till med päls. Nu tycker vi olika. Flera röster på att klippa honom och strunta i Borås. Medan jag gärna skulle vilja ge det en chans, det kan ju dröja länge till nästa gång. Men är det riktigt varmt kanske det inte går? Men är det svensk sommar borde det gå... Vi får väl se hur det blir...
 

Klätterapan...

Publicerad 2014-05-26 07:44:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bus och lek!,

Igårkväll hade vi stängt ut Aslan i köket en liten stund medan Fanny var nere och duschade. Efter en liten stund hörde jag att det klirrade bland tallrikarna där ute...Det är väl ingen i köket? Trodde jag först. Sedan misstänkte jag Mio trots att det kändes väldigt otroligt... Så jag smög ut och tittade. 
 
Där stod Aslan mitt på köksbordet och slickade i glasskålarna! Han reflekterade inte ens över att jag kom in i rummet utan fortsatte glatt med det han gjorde. Han måste ha klättrat upp via någon av stolarna. 

Inte nog med det så hoppade han över ett kompostgaller tidigare under dagen. Detta trots att det sitter kartong över halva gallret (så han inte ska kunna klättra över). Det var tydligen inget hinder om man väldigt gärna vill ut!

Han är en riktig liten klätterapa! Soffan eller sängen flyger han upp i. Detta tog Mio flera månader innan han kravlade upp i något av dessa. Inte hoppade utan kravlade. Han studsar fortfarande inte upp någonstans utan tar det lugnt och försiktigt. Han har alla fyra tassar stadigt på marken.

Aslan kan även öppna barngrundarna om man inte stänger dem ordentligt. Mio har aldrig kommit på tanken att försöka ta sig förbi en grund eller ett kompostgaller.

Mio försöker hålla brorsan nere på marken...
 

Hajk!

Publicerad 2014-05-25 22:15:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Promenader, Utflykter,

Nu i helgen var jag ute med min Lufsargrupp (friluftsfrämjandet) för sista gången. Vi hade jättekul, men visst är det lite tråkigt att det är slut på riktigt nu. Det blir inget till hösten med denna gruppen. Jag har varit ledare för den i 1,5 år nu och hjälpledare några år innan dess. Så vi har hunnit göra mycket tillsamman! Denna gången var det vandring, Mio fick också vara med. Han är ju maskot! Lite regnigt i början men det solade upp framåt eftermiddagen. Mio fick dra lite, nu kunde han när det fanns många andra runt omkring som "hjälpte till". Dock gick min midjerem sönder när han ryckte till... Inte oväntat, så jag får skylla mig själv.
På vägen träffade vi får, hästar och många kor! Vi passerade genom flertalet kohagar, bland annat en med kvigor i som rusade runt och var väldigt nyfikna. Lite småläskigt tyckte Mio som helst ville därifrån, men i andra hagar med lite äldre, lugnare kor var det inga problem. Då brydde han sig inte.
En gång var det en kille som sprang i förväg och gömde sig. Mio letade och hittade honom direkt! Det var lite liknande övningen vi körde på kursen sist, så det var häftigt att se att det gick även denna gången!
 
På vår lägerplats roade han sig med att sno ved. Det var ju jättekul att hämta pinnarna som vi bar till elden! 
På kvällen fick Mio åka hem. Han har ju aldrig sovit i tält tidigare och jag vet inte om hur mycket han flyttar runt i tältet under natten så det blev bäst så.
Men han kom tillbaka och badade med oss dagen efter!
 
 
Men han kom tillbaka och badade med oss dagen efter!

Rallyträning

Publicerad 2014-05-25 20:54:57 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag körde vi ett pass rally igen. Mios bakdelskontroll har blivit otroligt mycket bättre denna veckan! Det är ju lite extra kul att träna när man ser resultat! Idag tränade vi lite extra på spiralen höger och vänster. Sedan körde vi en kort bana på 10 skyltar. Jag måste bli bättre på att torrgå banan först, slarvade med det idag och då gick det ju som det gick... Men Mio gjorde så gott han  kunde trots att jag klantat till det. Imorgonh hoppas jag på ett träningspass på klubben och sedan kurs på tisdag. 
 
Aslan var också med och fick träna lite bla. passivitet, inkallning och att få upp intresset för vänstersidan. 
 
Nu är jag inte längre orolig för att ha Mio lös när vi tränar. Han går vid mig hela tiden eller sitter still där jag sätter honom. Jätteskönt! Idag kom det en fotboll flygande in på planen som han satte efter, men jag sa till honom på skarpen och han bröt direkt! Stolt över honom! Hade jag inte trott att han skulle klara av att bryta vid liknande störningar hade jag såklart inte haft honom lös, men det var ändå en skön känsla att han gjorde som jag sa direkt.
 
Idag hade jag packat om träningssakerna till en ryggsäck istället för plastpåsen. Så mycket bekvämare!
 
 
 

Bus!

Publicerad 2014-05-23 15:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Bus och lek!,

Mio och Aslan busar i trädgården. Det blir massor med spring numera! 
 
Mio försöker ta det lugnt mellan varven.
Soffan är ett bra gömställe tycker Aslan. Dit springer han när Mio blir för tuff. Sedan invätar han rätt tillfälle för att attackera när han Mio minst anar det...
De ser lite extra roliga ut när de står och tittar på varandra och rycker lite. Vem ska jaga vem? Så börjar någon och sedan springer de åt varsitt håll! Det ser jättekul ut!

 
 

Hundlös

Publicerad 2014-05-23 09:56:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag för ett år sedan var jag fortfarande hundlös. Till i eftermiddag. Det var nämligen idag vi hämtade hem Mio. Idag sitter vi här med två hundar! Vilken resa att ha gått från att inte ha en enda hund till att ha två på ett år. Efter alla år av tjat får jag säga att det är ganska bra utdelning. ;)

Här kommer en bild på Mio från några dagar till 1 år. Andra bilden är från den dagen vi hämtade hem honom.
och sedan en bild på båda busarna.
 
 
 

Rallyträning

Publicerad 2014-05-22 23:38:02 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu känns det som att vi verkligen har börjat komma igång med rallyn! Igår körde vi ett pass där vi fokuserade på de skyltar vi testade på kursen. Backar lite och kör dem en och en, jobbar mer på detaljer och småsaker för att det ska bli riktigt bra. Kom nog igenom 6-7 stycken av dem. Dessutom hade vi en hel del störning i form av barn som tittade på, radiostyrd bil samt passerande hundar, cyklar, människor mm. Vi började även om på fritt följ. Nu ska det bli bra! Så det blev mycket generalen (sitt vid vänster sida) så att den blir rak. Sedan något steg med full kontakt frammåt. Mycket belöning och jag tänkte mer på belöningsplaceringen än tidigare. Det blev ett bra träningspass!

Idag tänkte jag fortsätta där jag slutat igår, men jag fick istället för mig att fokusera på 360 skyltarna. Vi tränade alltså mycket bakdelskontroll, cirklar och svängar. Självklart mycket fokus på det fria följet med. Måste bättra på mig själv och min hållning - titta mindre på Mio! Men det blev ändå ett mycket bra träningspass! 

Mycket vatten gick det åt i värmen, jag gick ut runt sjutiden då jag tänkte att det skulle vara lite svalare, men termometern visade fortfarande 29-30 grader...
I
 

Anpassning efter vädret...

Publicerad 2014-05-22 18:46:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

De senaste dagara har det varit riktigt varmt! Alldeles för varmt för både mig och Mio. Han vill inte alls ut och gå några långpromenader i värmen! Idag var det 28 grader i skuggan runt 17-tiden! Tidigare under dagen ännu varmare...
Därför har jag och Mio gått tidiga långpromenader istället och träningspass på em/kvällen. Herr morgontrött är inte överlycklig över detta, men hänger gärna med när vi väl kommer till skogen. 
Idag fick han gå helt lös hela tiden! Jag vågade släppa linan för en gångs skull. Det kändes rätt och han lyssnade bra så linan fick stanna i fickan denna gången! Han har inte fått gå så mycket utan lina tidigare, det var en period runt 6-7 månaders åldern som han fick gå lös, men sedan blev han tonåring och då åkte linan på igen. Nu har han varit duktig ett bra tag så det var väl dags att testa. Nu är han inte en hund som jagar, han går på stigen ett par meter från mig och bryr sig inte om vilt. Om han hade haft viltintresse hade det sett annorlunda ut.

Skogen har även växt något enormt sedan vi var där och gick sist! Vi har ju åkt runt lite överallt och tagit kontroller istället. Vilken härlig grönska det har blivit!  
Fotonörden tittade fram då och då...
Snyggingen själv!
Utsikten.
Det blir nog likadant imorgon. Har haft tur denna vecka då jag börjat jobba sent. Vi får se hur det blir nästa vecka om vädret håller i sig, då kanske det får bli kvällspromenad istället.
 
 
 
 
 
 
 

Buskillen

Publicerad 2014-05-22 09:37:02 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Mio testar lite gränser då och då. Sängen har alltid varit en gräns. Den testar han lite då och då, härom dagen hittade jag honom där!
Han ligger helt blickstilla och tittar väldigt oskyldigt på mig som om han väntar på vad som ska hända. Gäller regeln fortfarande? Eller går det att ändra på? Kanske hon tillåter det idag? När han väl har hoppat upp och lagt sig får man säga till på skarpen eller gå dit och lyfta ner honom. Han vill så gärna ligga kvar! Dessutom var det helt rena lakan...inget bra med en skitig hund.

Aslan har inte kommit på detta ännu så han håller sig för det mesta på golvet (men visst har även han hoppat upp i sängen någon gång om jag inte minns fel).
 
 
 

Tidig morgonpromenad

Publicerad 2014-05-21 10:55:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag ska jag vara valpvakt så jag och Mio drog iväg tidigt för att komma ut en sväng innan. Så det blev en tur för att ta ytterligare några checkpoints! Nu är det inte många kvar! 83/100 

Denna gången gick vi på ett ställe jag känner till sedan tidigare. Mycket backar, men så enormt vackert! Leden går utmed en å där det verkligen dånar om vattnet! Mio tyckte dock att det var lite läskigt när det lät så mycket och forsade fram. Fegis tyckte jag. 

Detta är ett ställe som jag gärna åker till fler gånger. Det är svårt att få nog av den vackra naturen.
 
 
 
 

Rallykurs!

Publicerad 2014-05-21 09:34:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår började jag och Mio på en Rallykurs (nybörjare)! Det var jättekul! Jag har ju tjuvstartat lite, så momenten i sig var inget nytt. Men det var ett rejält träningspass för honom! Teorin var bra och jag fick många bra tips och småsaker att fundera på. Mio klagade däremot då teorin var först och han är van vid att få jobba först, så lite gnällig var han.

Ute tränade vi skyltar en och en. Mycket bra träning för Mio! Hemma kan han dem, men med andra hundar, lukter och människor runt omkring var det inte lika självklart. Ju fler skyltar vi gjort, desto mer nosade han i marken. Han var helt slut i huvudet efteråt! De flesta klarade han bra, men vi har mycket att slipa på! Vi har som mål att tävla i början av Juli, så det är bara att sätta igång och jobba! 

Något som jag verkligen måste ta tag i är att få ett bra fritt följ med kommando! Han kan ju principen med att gå vid vänster sida, men det är lite halvdant. Svängar och liknade behöver vi snygga till mycket. Bakdelskontroll måste förbättras. Som sagt, vi har en hel del att jobba på! Ska lägga upp någon form av träningschema tror jag...
 

#Aslanbabyface

Publicerad 2014-05-20 21:33:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, 8. Den första tiden, Aslan,

Som Frida redan skrivit har Aslan blivit klippt på nosen. När vi använde den första rakapparaten protesterade han som en galning. Dagen därpå försökte vi med en annan rakapparat som lät betydligt mer, men den var tydligen inte alls lika läskig för protesterna var inte ens i närheten av hur de var dagen innan. Så nu är han klippt lillkillen! 
Visst blev han fin!
/Fanny

Canicross

Publicerad 2014-05-20 10:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Tänkte att jag och Mio skulle ut och träna lite canicross. Han drog ju så fint på skidor i vintras. Men detta är en bekväm herre. Han sprang, men det var vid min vänstra sida eller bakom det! Att han skulle vara framför och dra gick inte in alls! Du kan väl dra mig matte? Så där har vi en hel del att jobba med!


Har du några tips på hur jag ska lära honom detta?
 

Trimmning

Publicerad 2014-05-19 23:31:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Nu är Mio trimmad på baken inför nästa utställning om några veckor. Har glömt bort hur svårt det var i början! Nu ligger han ju stilla och konstrar inte. Klipper honom med skär 10 (1,5mm).
 
 
Aslan var inte fullt lika medgörlig... Har nog aldrig hört honom skrika så högt! Och då var maskinen inte ens i närheten! 
Tillslut gav vi upp och tog det senare när han var riktigt trött. Då gick det bättre trots att han var som en liten hal ål. Nu är han i alla fall klippt och fin på nosen!
 
 
 
 

Mios priser

Publicerad 2014-05-19 11:49:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Har gjort en enkel tygbit som jag hängt upp på väggen till Mios priser. Tidigare har de bara suttit ihoptryckta på en tråd. Inte speciellt snyggt och de syns inte så bra heller. Så nu fick det bli en ny lösning! Egentligen är det ju inga betydelsefulla rosetter han har fått eftersom alla är från inofficiella utställningar, men det är ändå lite kul att ha dem uppe. Så här blev det! Saknar BIG1:an för att få symetrin i det, men den kanske kommer med tiden - vet vet? Är ändå grymt nöjd med att han har fått så många rosetter på 7 uställningar!
 

Turen på vår sida!

Publicerad 2014-05-18 17:58:33 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bildbomber, Promenader,

Idag var vi ute för att fira mammas födelsedag. Jag, Mio och pappa åkte i förväg och tog lite kontroller. Vi har nu tagit 80/100! Så det närmar sig full pott!
Mio gick i lina som vanligt. Inget konstigt med det. Men just idag kunde promenaden ha slutat hos veterinären istället för bergstoppen med räkmacka. Det var en liten slingrig stig vi gick på. Mio höll sig precis vid oss och på stigen som han brukar, ibland lite före och ibland lite efter. Efter en krök tvärstannade jag och skrek åt pappa att ta Mio som just då var bakom oss. Bara en halvmeter framför mig på stigen låg en stor huggorm! Nu var ju ingen skada skedd utan så fort jag var säker på att Mio var fast tog jag fram mobilen för att dokumentera. Men huggormen han ringla iväg i gräset så det blev ingen bra bild. Denna gång hade vi turen på vår sida. Men Mio hade lika gärna kunnat gå först precis då, rakt på ormen. Även om han inte brytt sig så hade säkert ormen bitit då det var så nära den. Det var en ganska läskig upplevelse då vi var ganska långt från bilen och långt från närmaste djursjukhus. Till på köpet en söndag. Jag är inte van vid att det finns huggormar, där jag brukar gå kanske jag ser en varannat/var tredje år! Så det var inget som jag reflekterade över som ett riskmoment. Fy på mig!
Promenaden fortsatte i koppel efter pappa. Inte för att jag egentligen väntade mig att se fler, men för säkerhets skull. Men jag hade fel! Bara 20 minuter senare stötte vi på nästa! Denna gång var det en stor snok som låg vid sidan av vägen. Men ändå! Det är tydligen ett ganska ormtätt område.
På toppen blev det räkmacka och där anslöt även Aslan. Mio kände inte alls för att vara en duktig kille och ta det lugnt. Nej, han skulle dra, trassla in sig, pipa och göra allt annat än det han skulle. Smått frustrerande! (Så kan det vara när det finns snygga tjejer att spana på...) Aslan däremot låg och sov i mattes knä.
Sedan blev det lite fotografering vid utsikten.
När de tröttnar på att vara modell lär Mio ut hur man räcker ut tungan till fotografen. Aslan är en duktig elev!
Sedan åkte Aslan hem medan jag, Mio och pappa tog några kontroller till. Mio fick vara kopplad även nu.
Jag vaknade till liv av dagens händelse och kommer nog vara försiktigare framöver!
 
 
 

Kompisar!

Publicerad 2014-05-18 09:43:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Kompisar, Mat,

Mio och Aslan går allt bättre ihop! Mio är inte alls lika tjurig längre som han var i början och har t.o.m börjat tycka att det är lite kul att ha en lillebror! Så länge han inte blir för jobbig då... Men säger till det gör han inte, han sitter mest och ser besvärad ut samt pratar lite missnöjt när Aslan är jobbig. Men oftast fungerar de toppen ihop! De leker allt mer ihop ute, kampar om trasor och springer runt med bollar (och foppatofflor). Det är så kul att se dem tillsammans! 

Aslan är mycket pratigare än Mio någonsin har varit! Dessutom är han mycket grövre i skallet redan, Mio låter ju fortfarande som en liten valp! Så det låter lite kul ibland när de leker!

En annan sak som skiljer dem mycket åt är att Aslan är en labrador när det gäller mat. Han älskar allt som går att äta! Idag fick han smaka lite på citron - det gick ner! Mio gillar ju apelsin, men citron är ingen höjdare. Aslan äter allt man ger till honom. Öppnar man en av deras matburkar i köket sitter Aslan vid fötterna inom några sekunder. Råkar Mios mat stå framme är han där på två sekunder och äter upp den (men är ändå lika hungrig när han får sin egen). Kommer Aslan när Mio äter går Mio hellre undan. Så nu har vi en väldigt kinkig hund och en väldigt matglad. Det har sina sidor båda två... 

Aslan bits mycket mindre än Mio gjorde. Mio var världens hålslag som gav oss alla mängder med bitmärken. Aslan har inte gett mig ett enda ännu! Visst biter han med, men det är sällan. Underbart!

Jag har funderat på småsaker som jag kunde ha gjort bättre med Mio som liten, hur jag skulle ha gjort det, andra vägar till målet mm. Men nu när vi har Aslan så inser jag att det inte var så lätt - jag gjorde det jag kunde! Tänk vad fort man glömer hur mycket jobb det är med att ha en liten valp!
 
 

Prideparaden!

Publicerad 2014-05-18 00:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Allas favorit!, Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Utflykter,

Idag var det parad inne i stan och den skulle vi såklart åka ner och titta på! Egentligen var tanken att Mio skulle stanna hemma med pappa, men han ångrade sig och valde att följa med vilket han fick om han lovade ha fullt ansvar för Aslan. Jag och mamma skrattade nog lite innerst inne. Näst intill direkt blev Aslan duschad av Mio. Bra början! Vi skrattade gott åt pappa som fick tvätta av lillen i närmaste fontän. (Han fick ändå en schamponering senare under dagen). 
Totalt sett skötte dem sig ändå väldigt bra! Aslan var lite pipig när han var i väskan eller när han blev buren, men på marken var han tyst. Idag var det hur mycket folk som helst ute! Närmare 3000 personer deltog i paraden! Dessutom var det ju mängder med folk som tittade på. Mio fick massor med uppmärksamhet, folk som pekade på tofsen, pratade med oss, fotograferade osv. Trots att den var så liten och det var så mycket folk så syntes lille Mio väldigt väl med sin tofs! Hittade till och med en bild på tidningen Jnytts hemsida! 

Den blev ju riktigt bra!

Mio är en helt underbar hund att ha med sig i stora folkmassor. Han följer mig som ett litet ljus och satt helt lugn och iakttog allt som hände runt omkring under hela paraden! Även Aslan var jätteduktig där han satt still och tittade. När vi kom utanför stadskärnan på gångvägen utmed Vättern blev Mio busig igen och ville nosa och drog i kopplet. Men så fort vi kom in i staden igen varvade han ner. Det känns enormt skönt att han klarar av det! Just idag var det ju lite extremt. Mycket folk, höga ljud, rop och musik mm. En väldigt stressig miljö, men de bryr sig inte och är helt underbara! Jag är enormt stolt över dem båda!
Efteråt gick vi en sväng till Vättern igen för lite bad. Idag gick det ännu lättare och Mio rusade ut och hämtade pinnar gång efter gång. Jag ska nog se till så att det blir en riktig vattenhund av honom! Det blev tyvärr inga bilder idag så jag bjuder på några av gårdagens favoriter i repris!
Efteråt var det två mycket trötta hårbollar fyllda med sand som vi fick hem. Det är jobbigt att gå på stan! Det tycker jag med så därför blir det av väldigt sällan. Skogen är ju mycket roligare! 

Jag måste säga att jag är imponerad över hur många som deltog i paraden och visade sitt stöd på olika sätt! 
För vår del fick det räcka med den lilla tofsen i år, men det verkar som att den har fyllt sin uppgift väl! Att göra folk glada är något som Mio är bra på! 
 

200!

Publicerad 2014-05-17 10:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Allas favorit!,

Publicerade denna bilden i en portisgrupp på facebook med protugiser från hela världen. Det var jättemånga som tyckte om den! Igår spräckte vi 200-sträcket! Superkul! Över 200 likes på en bild! Det är inget jag är van vid direkt! Jag brukar få absolut MAX en tiondel av det i vanliga fall!
 
 
 

Bilträning

Publicerad 2014-05-17 09:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Aslan är inte jätteduktig på att åka bil... han skriker mest. Hittills har han bara fått sitta i knät, men så snart som möjligt ska han få bekanta sig med buren. Mio var inte heller helt tyst som liten, men han slutade i alla fall ganska snabbt med skrikandet. Aslan ger inte upp i första taget! Han är överlag väldigt pratig, så bilen är inget undantag. Det ökar bara ett antal decibel! Vi hoppas i alla fall att han slipper att vara åksjuk.
 
 

Qom ut!

Publicerad 2014-05-16 23:17:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Promenader, Utflykter,

Igår började Qom ut (pride) här. Den stora paraden är först imorgon och den ska jag och Mio titta på, men vi tjuvstartade lite idag. Främst för att miljöträna Aslan. Det var första gången nere i stan för honom! Han skötte sig ändå toppen tycker jag! Visst har han varit i stadsmiljö innan, jag har gått med båda två i lugnare stadsmiljö. Men oj vad jobbigt. De drar ju bara åt olika håll! Mycket lättare att bara behöva fokusera på en!

Idag fick Mio ha en specialtofs med pride-flaggans fäger! Sådana flaggor klär hela staden just nu. Måste säga att jag tycker att han blev riktigt fin i den! 
Usch vad tråkigt det är att bli fotograferad!
Bussen ner fungerade bra. Aslan var tyst hela vägen med lite godismutor. Mio slog på sitt lugna, coola jag. Inne i stan spatserade vi runt och tittade. Det var många som tittade på Mio och Aslan med ett leende. Även Mios tofs fick positiv uppmärksamhet! Skönt att vi har en sådan inställning till kärlek och allas lika värde här i Sverige!

Både Mio och Aslan blev fotograferade och Aslan fick agera konstnär på ett allmänt konstverk där han fick sätta en grön tass. 

Efter detta blev det ett välbehövligt bad i värmen. Jag skulle nästan säga att Aslan är mer vattenhund än Mio då han gräver i vattenskålen och tycker sådant är jättekul. Mio går inte i en balja över huvud taget. Men jag ska inte lova något. Är det en sjö så går Mio i! Speciellt om det finns pinnar att kasta. Han doppar även huvudet under vattnet utan problem. Jag som nästa varit lite orolig för att han var en portugisisk badkruka. Men så verkar inte vara fallet. Får träna upp vattenintresset ännu mer till sommaren när vi också kan bara!
Aslan gick också ut och badade!
Så var det ju självklart att de skulle busa i sanden med jämna mellanrum. Så att de blev extra skitiga. Men vad gör det när de är lyckliga?
Skaka!
Både Mio och Aslan var helt utslagna på bussresan hem. Mycket händelser på en gång!
Resten av kvällen var lugn. Att mysa under en filt på altanen var fullt tillräckligt!
 

Bus i solen

Publicerad 2014-05-15 16:39:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Idag är det fint väder så denna gång fick kameran följa med ut! Det blev mycket lek, bus med bollar, hinkar, foppatofflor och annat kul de hittade. Här är en sån där busbild där Aslan dragit upp överläppen lite så som Mio brukar göra när han är riktigt busig med rävar bakom öronen.
Tofsen hängde inte med så länge...
Aslan i full fart!
Att fånga dem på bild är inte det lättaste...
 
 
 

Ny header!

Publicerad 2014-05-15 13:43:16 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Nu har jag äntligen lyckats fånga dem båda på samma bild! Här är den nya headern och profilbilden! Visst är de snygga? Nu är det bara att vänta och se hur länge det dröjer innan Aslan har växt ifrån dem...
 
 

Fotografen

Publicerad 2014-05-14 18:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Idag var jag och Mio ute på en lite längre promenad igen! Vi tränade lite då och då och det blev en hel del fotograferande. För några år sedan fotade jag jättemycket! Men det dog ut lite då det kändes som att jag redan hade fotat allt. Visst fotar jag mycket nu med, men det är nästan bara på Mio. Men idag blev det lite annat med. 
Glad Mio på glad stubbe :)
och så blev det ett liten serie bilder på temat "instängd"
Baktung klump...
Puss bästis!
Lite träning blev det med! Tränade på det fria följet med lite hinder som gjorde det lite svårare. Men med falukorv går allt! 
 

Huvudkudde...

Publicerad 2014-05-14 09:26:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Minigos,

Aslan har slocknat efter lite morgonbus. Det har blivit mycket sovbider senaste dagarna men vi har inte gjort så mycket annat. Mio är mycket bättre och var igår nästan lite jobbig för att han inte fått jobba ordentligt! Det gillas! Så snart ska vi nog vara igång igen med massor med roliga skogsbilder! Frammåt helgen blir nog vädret bättre med så då kommer det garanterat mängder med bilder igen!
 
 

Följa John

Publicerad 2014-05-13 11:57:02 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Minigos,

Där Mio är där är jag. Så tänker Aslan.Speciellt när han ska sova under dagarna. När Mio går och lägger sig någonstnas dröjer det inte länge förens det kommer en liten brun hårboll och kryper ihop hos honom, så nära det bara går. Ibland ligger Mio kvar, ibland flyttar han på sig. Flyttar han på sig följer Aslan efter och lägger sig med honom igen. Han har insett att Mio är en stor trygghet. Mio tycker nog också att det är ganska mysigt, men när han är vaken är han lite jobbig. Aslan är ganska feg när han ser andra hundar och gömmer sig helst. Men när det gäller Mio hoppar han, biter och låter högt och farligt! Mios halvhjärtade försök att säga till får honom bara ännu mer leksugen. Men Mio har i alla fall börjat bli lite bättre på det!

Men, som sagt, när Aslan får bestämma ska han vara med Mio.
 
 

Aslan 10 veckor

Publicerad 2014-05-13 09:32:57 i 9.1 Veckobilder,

Igår blev Aslan 10 veckor! Han är uppe i 5,9 kg vilket är 1,5 kg mer än Mio. Men han är inte jättemycket högre (mätningen är dock ganska osäker. Han står inte direkt still...). Vi flyttar nog nästa veckobild till en vit bakgrund, den lille brune saken syns ju knappt!
 
Mio är snart 1 år och 2 månader och han är uppe i 23 kg! 
Här är veckans markering!
 
 
 
 
 

Tråkigheter...

Publicerad 2014-05-12 23:28:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu i helgen skulle vi ha åkt till Lidköping för att debutera på en officiell utställning. Så blev det inte. Mio var inte helt bra så vi fick ställa in det. Idag har vi besökt veterinären och det är oklart vad det är, troligtvis ingenting allvarligt, men han ska vila ett tag framöver. Det kom så olämpligt. Imorgon skulle vi ha tävlat i rally. Och nästa helg hade vi MH. Men tyvärr blir det inget sådant för oss just nu. Han är redan bättre än han var i helgen så det går nog åt rätt håll. Men usch vad dumt! Den viktigaste veckan på mycket länge för hans del. Mycket kan vi styra över men inte sjukdomar. Detta betyder att han får behålla pälsen längre än tänkt och ställas lite senare i sommar. MHt blir skjutet på framtiden...jag som sett fram så mot allt detta! 
 

farväl sovmorgnar

Publicerad 2014-05-12 20:05:55 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Jag är en nattuggla utan dess like. Klockan ett på natten är jag pigg... eller ja, jag VAR pigg. Och vaknade gjorde jag sällan före 10 om jag fick sova som jag ville... Men det är det slut med sedan Aslan kom hem. Runt 05:30 är han vaken och väcker mig mer än gärna. Min glädje är enorm.... eller inte... Som tur är räcker det att man tar ut honom för att kissa (han kan nästan kommandot "kissa" nu!) så kan man gå in och sova en stund till, men efter 07:30 är han en tidningsflis. Då får man vara snabb med att ta bort alla rena tidningar illa kvickt för att slippa plocka upp dem i hundra bitar några minuter senare.
 
Olyckor händer det inte särskilt ofta. Kanske en olycka under natten (eftersom han inte väcker mig/jag inte vaknar) och någon enstaka under dagarna. Tycker ändå han blivit allt bättre på att säga till, så det går framåt!
 
/Fanny

Spontan långpromenad

Publicerad 2014-05-11 01:01:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Jag skulle bara gå en kortare runda i nederkanten av skogen. Men det blev en långpromenad till utsikten istället! Det var ju lite finare väder igen och vackert i skogen!
Vi pausade en stund vid utsikten. Det kan ändras så fort!
Minuterna senare hängde regnet i luften!
 

9 veckor!

Publicerad 2014-05-09 11:22:00 i 9.1 Veckobilder, Aslan,

Så var det dags för en ny omgång med veckobilder! Denna gång kör vi både i famnen och stående. När Aslan kom vägde han 4,8 kg, nu är han uppe i ca 5,3 kg. Tyvärr är Aslan mycket svårare att fota än Mio var, speciellt när ljuset inte var det bästa...
(notera på ståbilden att Fanny får hålla i Aslans svans, något vi fick jobba mycket med innan vi fick för Mio!)
Till höger närmast måttbandet ser ni Mios markeringar, Aslans är längst ner till vänster. Som ni ser är han större än Mio vid samma ålder.
 
 

Deppig Mio

Publicerad 2014-05-08 20:26:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Sedan Aslan kom hem har Mio inte varit sig själv. Han har kännts lite nere i några dagar nu. I böran var Aslan mest spännande och rolig, men efter hand har han blivit mer jobbig och irriterande. Snäll som han är så säger han ju inte till heller. Han har dessutom blivit kinkig med maten igen. Innan Aslan kom åt han i alla fall, även om han varit lite småkinkig hela tiden. Men sedan Aslan kom har jag fått kämpa för att få i honom maten. Jag hade hoppats på att lite konkurrens skulle öka hans matlust, men det är tvärt om. Är Aslan i närheten går Mio undan och vägrar att äta. 


Dessutom så har det regnat massor i flera dagar nu vilket gör att Mio brukar bli ännu lugnare och sova mer. Att gå ut i regnet är ingen höjdare. När han väl kommer ut så är han lite tjurig till en början men blir efter en stund sitt vanliga jag igen. Igår sprang han på en lerig åker vilket gjorde honom överlycklig! Efter det gick maten ner utan problem! Men idag var det samma problem igen. Då tog jag fram hans andra foder, det han vann på en av utställningarna (Royal Canin) och då åt han! Han har säkert ätit 6 dl idag vilket känns jätteskönt!

Så det är inte helt lätt för honom nu med både valp och dåligt väder. Jag hoppas verligen att han blir sitt vanliga jag snart! Tror inte att han är sjuk i alla fall, han äter ju om det är gott nog, godis går ner i mängder om han får! Ute är han som vanligt, tränar gärna och tempen är helt normal. Så han är väl helt enkelt bara deppig... 
 

kloklippning!

Publicerad 2014-05-07 22:40:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan,

Idag klippte vi klorna för första gången! Aslan protesterade lite, men redan efter första klon gick det jättebra och var inga problem. Aslan har både fram och baksporrar (baksporrarna får inte tas bort längre efter ett beslut av Jordbruksverket som trädde i kraft 1 januari 2014, Aslan är ju född i mars). Klorna på baksporrarna är betydligt enklare att klippa än de på sporrarna fram. Får bara hoppas att han inte skadar dem framöver!
 
Hade mitt sista kemiprov någonsin idag (därav har jag inte skrivit så många inlägg de senaste dagarna, plugget går före bloggen), skulle skrivit kl 8-13 (har förlängd tid på grund av lässvårigheter) men blev klar redan vid 10:40 någon gång. Tack och lov fick vi veta att vår nästa lektion var inställd, så jag kunde åka hem tidigt. Så idag har jag varit med min guldklimp nästan hela dagen!
 
Vi tränar sitt, ligg och "Aslan" fortfarande, och han har redan blivit mer kontaktsökande, möter min blick och kan till och med hålla kvar den lite! Ska framöver börja belöna upp att han tar spontan kontakt med mig. Kopplet kan vara kul att bita i inomhus, men ute när vi tränat har det inte varit några problem. Han är så duktig!
 
Han är inte ens i närheten av lika bitig som Mio var som liten. Det är såååå skönt att slippa bitandet! Han kan vara lite bitig i kläderna när han är på riktigt bushumör eller när han är övertrött, annars - ingenting! Underbart! Och när han väl är lite bitig är det bara att avleda honom med en leksak.
 
Olycksstatistik:
hemkomst: 0
dag 1: 1
dag 2: 1
dag 3: 1
dag 4: 3
dag 5: 3
/Fanny
 
 

Första skogspromenaden

Publicerad 2014-05-07 11:19:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos, Promenader,

Morgonen började med att Aslan bajsade över hela hallgolvet för att sedan kissa där med direkt efter att han varit ute både innan och efter händelserna. Dessutom var det bara någon minut efter att matte gått. Typiskt... Han har en hel del poäng att ta ikapp nu...Nej, skämt och sido, han är ju så liten ännu!
 
Efter det tog jag med mig båda killarna till närmsta skogsvägen. Vädret är ingen höjdare, men vad gör det? Det är egentligen bara Mio som klagar...Idag fick han gå helt lös och Aslan fick ha linan. Aslan har inte varit lös utanför tomten ännu, men jag chansade på att han skulle följa Mio vilket han också gjorde. Mio var också duktig även om några förbipasserande människor var farliga enligt honom. Han får lite ryck ibland... 
Här kommer en bild på båda sötnosarna. Aslan har redan lärt sig sitt vilket är underlättande när det gäller fotografering!
Sedan har Aslan fått träffa fönen några gånger. Nu när det är så blött ute måste Mio fönas efter varje promenad. Suck! Men Aslan har börjat vänja sig. Första gången rusade han iväg och gömde sig, men nu vågar han sig nästan fram till den (om jag inte blåser på honom). Tur att Mio är så lugn och trygg, det smittar nog av sig! 
 
Sedan dess har de sovit. Mio vet inte riktigt hur han ska göra ännu. De första gångerna Aslan försöker lägga sig hos honom går han undan, men efter ett tag låter han Aslan gosa ner sig med honom. De är så söta! Mio är nog en stor trygghet för Aslan.
 
 
 

Mio och Aslan 9 veckor

Publicerad 2014-05-07 07:57:38 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Här är Aslan och Mio lika gamla, 9 veckor. Det är ganska stor skillnad på dem! Aslan vägde 4,8 när han kom hit. Mio vägde bara 3,2! Som ni ser är det även stor skillnad på nosarna. Mio har alltid varit ganska liten tror jag, men han har kommit ifatt det nu på senare tid. Aslan är nog mer "normalstor". Det ska bli spännande att se vad det blir av honom!
 
 

Lite nytt på bloggen!

Publicerad 2014-05-06 23:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Som ni kanske har märkt har det ändrats lite här och där på bloggen. Det kommer nog ta lite tid innan jag är helt klar, men nu har jag i alla fall listat ut hur jag ändrar header! Blogg.se har ändrat massor så jag hittar inte riktigt ännu, men jag jobbar på det!  

Lek i trädgården

Publicerad 2014-05-06 22:02:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Här kommer ett par bilder från första mötet. Mio var lite övertaggad så Aslan var lite smått skrämd.
Men ganska snart vågade han sig fram.
Här är några bilder från härom dagen. Aslan är lite modigare och vågar busa mer.
Mio tuggar ben som Aslan är nyfiken på.
Tugga ben tillsammans kan man också göra. Hade det varit idag hade Aslan tagit benet och Mio gått iväg.
 

66/99 tagna!

Publicerad 2014-05-06 18:08:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Ännu några checkpoints har vi klarat av. Nu har tempot blivit mycket lägre. Kontrollerna som är kvar ligger ganska långt bort nu, ca 20 minuter med bil enkel väg. Det gör att vi inte kommer iväg lika ofta som tidigare. Men 66/99 känns ändå väldigt bra! Inte många kvar nu, så med tiden kommer vi att klara av det! Dock inte i topp 20 som jag hoppats på.
 

Mio och Aslan

Publicerad 2014-05-06 15:38:02 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Minigos,

Först när Aslan kom hit var Mio nästan lite för glad! Men efter ett tag insåg han att den där roliga saken inte var speciellt rolig alls... Mio är alldeles för snäll mot Aslan. Har Mio ett ben/leksak/pinne som Aslan vill ha (han vill såklart ha allt Mio håller i) så släpper Mio föremålet och går undan. Här försöker vi få honom att ta tillbaka föremålet så han förstår att det är ok. Det gick sådär.
Mio vill ju helst sova hela förmiddagarna, men nu kommer ju den där lille och stör hans skönhetssömn. Inte alls kul tycker Mio. Men säger till, det gör han inte! När Aslan kommer och vill busa flyttar han istället bara på sig. Aslan följer efter och så håller det på. Det slutar med att Mio sitter i ett hörn och vet inte riktigt vad han ska göra. Vi har delat på dem så att Mio får en chans att sova ostört. Att säga till kommer inte på fråga! Han tittar snarare på mig som att han bet mig ta bort odjuret.
Men idag hände något! Istället för att bara busa när Mio vill sova så gick Aslan och la sig i ett hörn av Biabädden. Så flyttade han sig närmre och närmre så tillslut låg han vid Mios sida. Mio verkade först ganska förvånad, som att han inte riktigt visste om han skulle ligga kvar eller flytta på sig. Men han låg kvar!
Senare blev det likadant i köket! Så här har de sovit ihop flera gånger under dagen! Så gulligt att jag smäller av!
Jag trodde det skulle dröja länge innan Mio skulle acceptera att sova med lilleman, men plötsligt bara hände det. De kommer nog bli riktigt bra kompisar med tiden. Mio får bara lära sig att fostra honom lite med.
 

Träning!

Publicerad 2014-05-05 22:24:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi ute en sväng och körde lite stationsträning. Vi missade ju kursen sist så nu får vi ta igen det! Mio är jätteduktig! Dock var det nog lite tidigt för honom då det går ganska långsamt... Fritt följ är något vi måste jobba en hel del på nu, han sackar lätt efter och det går segt.
 
Men i övrigt är han duktig! Han gör som jag säger och jag tränar numera med honom lös allt som oftast. I sättande är vi uppe i 3 minuter nu. Avstånd är inte heller något problem. Är mycket nöjd!

Nu ikväll har vi varit uppe på måndagsträningen. Det var tre veckor sedan sist då det inte har varit någon rally senaste veckorna. Men idag blev det av! Vi var dock bara två stycken, jag och en instruktör. Men jag klagar inte! Privatträning är ju inte helt dumt! Vi ska dessutom gå kurs för henne senare i maj. Mio var på sitt bästa träningshumör idag och var mycket kontaktsökande och arbetsvillig. Vi klarade en hel nybörjarbana på 12 skyltar utan problem! Visst finns det massor att slipa på, men vi tar oss i alla fall igenom. Det känns skönt inför tävlingen om en vecka.

Mio klarade även kanske ett av sina längsta "sitt-stanna". Jag tog ingen tid och det var inte lydnadsmässigt, men jag var enormt stolt över honom! Jag skulle torrgå banan och hade ingenstans att sätta fast honom så jag chansade på att sätta honom, trots att den andra hunden också var lös och satt tre meter bort. Jag kunde gå hela banan i lugn och ro, Mio ställde sig upp en gång men satte sig igen när jag sa till. Den andra hunden brydde han sig inte om. 

Utöver detta blev det även mycket passivitetsträning. Det klarar han också helt ok även om han tittar på mig med sina snällaste ögon i hopp om att få jobba istället. Men visst, han lyckas inte jämt, när det var en mycket söt tik bredvid glömde han allt vad passivitet var och övade istället sin sångröst lite...
 

klätterapan Aslan

Publicerad 2014-05-04 13:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Aslan hoppade upp i sängen och gick runt på mitt huvud när han ville ut. Ja, ni hörde rätt. Han klättrade upp i sängen (om än från sin bädd som ligger intill men ändå!)  Det dröjde flera veckor innan Mio lyckades med det, Aslan gör det redan andra natten hemma... 
 Han somnade vid 23 på kvällen, sedan ut och kissa vid 03 på natten, efter det sov han till några minuter över sju!!! Jag var till och med pigg när jag vaknade! Är en riktig nattmänniska och har hittills haft extremt svårt att komma upp på morgonen, men inte längre. Det är till och med riktigt skönt att ha något som verkligen ser till att få upp en på morgonen!
 
Som de flesta säkert vet tycker Mio att kompostgaller är jätteläskiga. Att dessa galler ska vara läskiga på något sätt har Aslan inte alls fattat. Han klättrar nämligen över dem... Jag har visst inte köpt en hund, jag har köpt en apa! (Om än en väldigt söt sådan!)
 

Första natten och dagen

Publicerad 2014-05-04 12:31:09 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Första natten var väldigt lugn. Aslan sov nästan hela natten, vi var bara ute en gång vid halv tre för att kissa då han varit duktig och väckt mig. Efter att ha varit ute somnade vi om igen tills Aslan vaknade lite innan sju. Vet inte hur många månader som gått sedan jag senast var uppe innan sju på en lördag xD 
Ingen olycka hade hänt inne under natten, jag som trott att det skulle bli ett väldigt springande in och ut och pölar på tidningarna som jag tapetserar golvet med på nätterna. TIdningar på golvet fungerar inte på dagen eftersom Aslan älskar att leka med dem. Detta har resulterat i att vattenskålen välts ut ett antal gånger då han ska dra och slita i tidningen som ligger under. Denna tidning har nu bytts ut mot en vaxduk.
  Min bästa vän Sanna kom och hälsade på oss en stund idag, en person Aslan kommer få träffa en hel del framöver då vi umgås väldigt mycket. Även farmor och farfar var förbi och hälsade på nytillskottet.
Mat åt vi hos mormor och morfar, där han mest låg och sov. 
Mio och Aslan kommer riktigt bra överens. När de leker brukar de stå framför varandra och hoppa runt lite med tassarna. Sedan springer de åt varsitt håll. Rätt kul att se!
 
Rumsrenhetsträningen går framåt! Tycker redan att lillen är väldigt bra på att hålla sig,och att säga till. Än så länge har det bara skett en olycka inomhus när jag inte var uppmärksam. Men en olycka på snart tre dagar är inte så mycket om man jämför med Mio där man efter några dagar inte kunde räkna dem
 
olyckor hemkomstdagen: 0
olyckar dag 1: 1
olyckor dag 2: inga (än så länge)
 
/Fanny

Välkommen hem! del 2

Publicerad 2014-05-04 10:29:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Aslan, Bildbomber,

Väl hemma hade Aslan tuffat till sig lite och hälsade på lillasyster med viftande svans. Han fick nosa runt lite i trädgården innan Mio kom ut. Och Mio, han var allt läskig han!!! Mio blev nämligen alldeles överlycklig över att få se Aslan, så han satt och skrek av glädje. Läskigt! Men efter någon timme när de hade både Aslan och Mio lugnat ner sig, och ytterligare någon timme senare kunde de till och med leka lite med varandra under kontrollerade former!
 
Aslan fann sig genast tillrätta i mitt (numera vårt) rum. Toarullen var populär. Efter en lång, händelserik dag somnade lillkillen. 
Äntligen är han här, välkommen hem Aslan!
 
/Fanny

Tysk vattenhund vs portugisisk schäfer?

Publicerad 2014-05-03 23:29:18 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Bildbomber, Kompisar,

Igår fick Mio busa med Nellie efter utställningen. Vem kunde sedan tro att den mossiga, smutsiga och blöta (men mycket glada) sak nyss hade varit på skönhetstävling? Full rulle var det!
Jag börjar allt undra vem som egentligen tillhör vilken ras! Nellie badar gärna i badbaljan, Mio går inte i den. Tråkmåns! (Men han gick i den lite senare, vad gör man inte för gott godis?)
Glad Mio!
 

Utställning på JBK

Publicerad 2014-05-03 22:43:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var det dags igen! Vi var iväg ganska tidigt, jag och Mio. Fanny var hemma med Aslan så jag fick vara ensam. Men det gjorde inget. Mio har vant sig vid buren nu och går in helt självmant i den. Det är nog ganska skönt att ligga där inne och ta det lite lugnt!

Idag var Mio ensam i rasen igen, det har ju varit så kul med lite motstånd men tyvärr är det sällan man får det... Han var i alla fall duktig, inte lika bra som sist men absolut tillräckligt! Måste dock träna på att ställa honom, bilderna idag var inte speciellt vackra att se på...
Idag blev han BIR med fin kritik och gick vidare till gruppfinalen.

"Härlig, substansfull hane. Kraftigt, maskulint huvud. Korrekt bett. Tillräcklig hals. Stark rygg. Kunde ha mer förbröst. Tillräcklig bröstkorg. En aning knapp knävinkel. Välburen svans. Bra päls och färg. /Bengt-Åke Bogren"
 
I gruppfinalen var det fem stycken hundar.
Idag blev det gult! Supernöjd med Mio som lyckats placera sig i alla BIG/BIS finaler han deltagit i!

Nöjd BIG3:a efter dagen!
Lillebror Aslan grattulerar. BIG rosetten smakade gott!
Detta var årets sista inofficiella som det ser ut för tillfället. Nu väntar de stora ringarna!
 

Välkommen hem! del 1

Publicerad 2014-05-03 15:25:00 i 8. Den första tiden, Aslan, Bildbomber,

Klockan 12:50 bar det av hemifrån Jönköping! Allt var medpackat förutom godis till oss tvåbeningar, vilket medförde att 2 av 4 sov stora delar av vägen (jag var inte en av dem, av förståeliga anledningar). Vädret var helt okej väder att köra i och lite lagom varmt för en lång bilresa!
Lite efter 15 var vi framme hos kennel Watercoats i Frillesås. Det var så kul att få träffa Aslan igen! Han var nybadad, hade fått nosen rakad och var så söt att man nästan fick diabetes. Han var själv och vi var i ett annat nytt rum och inte i vardagsrummet där vi varit tidigare gånger, så först vågade han inte komma fram och hälsa, kanske för att det var så mycket nytt. Men efter ett tag blev han lite modigare och ville fram och hälsa, krypa in under soffan och springa runt. Ibland hann han ändå med att sitta i knät.
Vi fikade och alla papper skrevs på. Nu var Aslan verkligen 110% min!!! Känslan och glädjen går inte att beskriva!
Fyra valpar (inklusive Aslan) var kvar, och de fick komma ut i trädgården och leka lite innan vi åkte.
 
Så till slut var det dags att bege sig hemåt, vilken lycka!!! Anders fick bära Aslan till bilen där det slutgiltiga överlämnandet skedde. 
 
Aslan var pipig i bilen hem, till skillnad från Mio som varit helt tyst. Han lät som en blandning mellan en säl, undulat och fiskmås. Har filmer på det som kommer komma ut här, men vill inte lyssna på dem nu eftersom Aslan ligger och sover :P Efter ett tag somnade han ändå och sov till och från hela vägen hem.
fortsättning kommer!
 
/Fanny

Utställning i Jönköping

Publicerad 2014-05-01 22:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 9. Unghundstiden,

Idag var det dags för June hundklubbs inofficiella utställning. Vi var där tidigt och höll på att frysa halvt ihäl då det var svinkallt! Vad hände med värmen som var för någon dag sedan? Ena dagen för varmt, nästa för kallt. Som tur var så hade Moa och Mollys ägare ett tält som vi fick sitta i. Tiden gick även mycket fortare med trevligt sällskap!

Mio fick använda sin bur mycket mer idag. Till en början lite missnöjd, men han vande sig. Det var mycket bekvämare för oss och säkert även för honom! Han var även duktig med Moa och Molly, trots att Moa var i början av löpet kunde han uppföra sig och till och med leka lite med henne!

 
Vi räknade med att komma in i ringen efter ca 1,5 timme. Dock dröjde det... Vi köpte i alla fall ett nytt utställningskoppel av Mios bror Vincents ägare, ni hittar dem här: http://ranklevenshund.se/index.html
Jag är supernöjd med det! Mycket enklare att hantera och sitter uppe mycket bättre! Dessutom ser det ju snyggare ut. 

Efter närmare 3 timmar kom vi äntligen in i ringen! Idag var Mio på topp! Han sprang som en kung och stod stilla som en staty! Jag var riktigt imponerad över honom!
Sedan kom även Moa in för att tävla om BIR. 
Idag var det Mios tur att vinna BIR:et. Lite roligt att se hur det kan variera från dag till dag. Även Moa gjorde en mycket bra insats idag!

Mios kritik:
"1 årig hane i utmärkt storlek och proportion. Korrekt huvud och nosparti. Mycket bra nostryffel och ögon. Mycket bra vinklad fram. Utmärkt pälskvalitet. Stark rygg. Goda vinklar bak. Utmärkt benstomme. Rör sig bra från alla håll. Trevlig hande med framtiden runt hörnet!" /Rebecca Johansson
Sedan blev det till att vänta. Vår fortsättningskurs började vid fyra och jag hade inte ens sett det som ett problem innan. Det brukar inte dra ut så mycket på tiden. Men denna gången hade jag fel. Tiden gick och det blev aldrig gruppfinaler. Vi frågade ansvariga som sa ca femton minuter, men det blev snarare det tredubbla. Tillslut så kände jag att det var inte värt att missa kursen utan jag åkte vidare utan hund. Kom dit en halvtimme sent men fick i alla fall med mig det mesta! Men visst var det en konstig känsla att vara där utan hund!

Mio fick stanna kvar på utställningen med min stand-in handler Fanny. Det blev nog lite spännande då hon aldrig har ställt honom tidigare, inte ens som träning! Nu blev det skarpt läge direkt! 
Det var 9 hundar i gruppfinalen, Fanny och Mio lyckades placera sig tvåa! Helt fantastiskt och ett av Mios bästa resultat hittills! Jag är enormt stolt över lillkillen som orkade med hela dagen trots långa väntetider!
 

Sista dagen som hundlös

Publicerad 2014-05-01 20:15:33 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Känns som att allt har sjunkit in nu. Jag hämtar verkligen hem min egen hund som jag längtat efter i över 18 år om mindre än 24 timmar. Det känns så bra, jag är så lycklig!!!
 
Sista dagen som hundlös tillbringades på hundutställning. På grund av omständigheter fick jag även vara handler för första gången! Frida får skriva mer om det sedan. Dagen som började väldigt blåsig och kall blev en stund in på förmiddagen väldigt solig, vilket gjorde att jag drog på mig en väldig solbränna i ansiktet som tyvärr är svår att få med på bild. Hettar i hela ansiktet och bränner i läpparna så kan knappt le. Vilket jag gärna vill göra just nu med tanke på att Aslan kommer hem imorgon!
 
dagen började som ovan och slutade som nedan
ont i ansiktet!!!!
 
Även om det var första gången för mig jag fick ställa och aldrig har gjort det innan gick det superduperbra ändå! Mio var hur duktig som helst jämfört med förra gången! :D 
 
/Fanny

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info