Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Överraskningstripp!

Publicerad 2014-11-28 21:15:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Nu har jag och Mio varit lite busiga! Vi är nämligen på väg hem till Jönköping, och det är bara Fanny som vet om detta! Det har varit planerat sedan någon månad tillbaka då jag fick ett ryck och såg ett hål i schemat. Strax därefter var biljetter bokade och vi skulle bara lyckas hålla det hemligt. Jag har flera gånger varit nära att försäga mig t.ex. ringa mamma och fråga hur länge saker håller i kylskåpet om man reser bort över helgen... Tur att jag inte gjorde detta! 
 
Nu är vi fortfarande på tåget, men när detta publiceras är vi redan hemma. Mio har varit helt underbar hela vägen och verkligen visat prov på att han kan det här med passivitet! Är så enormt stolt över honom. Han har sovit nästan hela resan och varken brytt sig om människor eller skällande hundar på tåget. På stockholms central gick han som ett lite ljus bredvid mig när vi trängde oss igenom folkmassan och satt snällt stilla mellan mina fötter och väntade på tåget. 
 
Ska bli så spännande att komma hem!
 

dålig uppdatering

Publicerad 2014-11-28 17:12:33 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Hej! Så sällan jag är inne på bloggen nuförtiden, önskar så att jag kunde gå in här oftare men har fullt upp. Dessutom vill jag så gärna ha med bilder i mina inlägg, men fotar inte överdrivet mycket, och jag laddar väldigt sällan över bilderna till datorn. När jag försöker ladda upp bilder på bloggen säger den dessutom alltid "Image blablabla.jpg is really of type MPO", och bilden kan inte laddas upp. Fattar noll. Usch, måste verkligen bli bättre på det här!!! Däremot så finns jag fortfarande på instagram --> @thefny där det regelbundet kommer ut bilder och filmer på Aslan!
 
De senaste dagarna har jag varit på resa i Tyskland. Då fick Aslan vara med övriga familjen, samt hos mormor och morfar. 
 
Har nu laddat ur kameran, så förhoppningsvis kan jag tidsinställa några inlägg under helgen som kommer!
/Fanny

Lång dag...

Publicerad 2014-11-28 07:26:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag går vi länge i skolan, inne i stan dessutom (laboration). Som tur är så blir Mio rastad på lunchen även om jag inte är hemma. Annars hade det blivit lite stressigt. Så idag får han ta det ganska lugnt, ikväll har vi lite planer, men för Mios del blir även det lite tråkigt... får ta igen det i helgen! 
 

Träning i solen!

Publicerad 2014-11-27 10:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 7. Pälsvård,

Härom dagen var det ju sol för första gången på veckor! Då passade jag på att träna lite med Mio. Nu under den kalla tiden har vår träning gått ner mycket, lågsesong... Det är minsann inte ett pass varje dag som vi kör under tävlingssesongen! Men Mio klagar inte, får han träna är han överlycklig, blir det bara lite småsaker inomhus är han också glad. Skulle det bli en lugn dag så sover han gärna i min säng och klagar inte över det. Perfekt ju!
Fot är jättekul!
När det var sol och lite varmare passade jag på att klippa honom, det var en liten spinkig nos som kom fram under skägget!
 
 
 
 

Frost

Publicerad 2014-11-26 14:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Idag var den första dagen med frost på länge! Vi såg solen en kort stund igår, men idag var den återigen borta... Jag och Mio tog oss en promenad i den lite mer mystiska skogen, jättemysigt! 
Pälsen börjar se jämnare ut nu! Hoppas att det blir så långt att det inte syns att han har varit klippt!
Pinnar är gott!
 

Födelsedagskalas!

Publicerad 2014-11-23 23:08:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Mat,

Idag är det en speciell dag för idag är det Alberts 1 års dag! Det firades med vovvekalas. Inte alls dummt! Våffelkalas blev det, inte alls dummt tyckte fyrbeningarna som fick med leverpastej och falukorv. Fint ska det va!
Mio var en aning otålig...
Kameran hängde inte riktigt med...
Födelsedagsbarnet själv!
 

Rolig träning!

Publicerad 2014-11-21 11:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Nu blev det äntligen ett träningspass! Det var ju ett tag sedan sist... fickan laddad med falukorv och en galet taggad hund, det var en rolig träning! Det blev mest lydnad men även lite rally. Högerhandlingen har vi börjat med nu (vilket jag borde börjat med långt tidigare), men det fungerar oväntat bra! Efter träningen gick vi hem utan koppel vilket fungerade toppen! 
 
Lite roligt att se utvecklingen. När jag flyttade hit vågade jag knappt släppa honom helt lös utan hade alltid linan. Numera går han oftare lös än kopplad. Inne i området har han oftast koppel, men när vi går utanför det (t.ex. skogen/ån mm) går han lös. Möter vi folk/cyklar går han ofta självmant fot. Han håller sig alltid i närheten och bryr sig allt mindre om andra hundar. Möter vi någon hund kopplar jag för säkerhets skull, men det känns ändå som att vi har kommit en bit mot målet att kunna ha honom lös jämt! Underbar kille!
 

Promenad med ny kompis!

Publicerad 2014-11-20 12:34:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag var jag och Aslan och gick på bondberget med en ny kompis, blandrasen Hailiy med matte. Superroligt! I början tyckte Hailiy att Aslan var lite väl på (han ville börja leka med en gång) och skällde ut honom, men efter att vi gått en promenad gick de och småpussade på varandra och nosade tillsammans, för att sedan leka som galningar i rastgården. Tyvärr var det kolmörkt så gick inte att ta några foton. Bjuder på några oldies istället.
 
 
 
 

Oplanerat bad

Publicerad 2014-11-20 11:11:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Min plan var att Mio skulle få bada efter tentorna, alltå i helgen. Men så blev det inte riktigt. När vi var ute i förrgår råkade det först fastna bajs i pälsen för att den blivit så lång även bak... jag hade nästan glömt bort hur detta var, problemet har ju inte funnit så länge han varit klippt... Det var en av anledningarna. Sedan i slutet av promenaden går han in lite i skogen med en av de andra hundarna och sedan kommer han tillbaka med ett bunt, kladdigt skägg. Mio bryr sig ju aldrig om bajs! Han gjorde ju knappt det som liten heller, så jag vet inte vad som flög i honom. Det blev i alla fall raka vägen till hundduschen för honom vilket inte var jättepopulärt... 
 
Men något positivt med! Han visade än en gång att han inte har några jaktinstinkter alls. När jag släppte honom för att springa och möta Albert sprang det ut en ekorre mitt på vägen som nästan krockade med honom, han tittade knappt på den utan fortsatte bara rakt fram. 
 
Här kommer några bilder på en nybadad Mio, fluffare blir det knappt! 
Pälsen bak börjar flyta ihop mer med den längre koftan. Fram är det nog över 10 cm nu, bak ungefär så långt som han hade fram i början av sommaren (ca 4-5 cm). Något vidare elegant är han inte längre, nu är han bara en fluffig nallebjörn...
 

Tråkigt med tenta...

Publicerad 2014-11-18 10:20:13 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Kan ju inte säga att Mio har haft den roligaste veckan, och ännu är det några dagar kvar... Men måste säga att han är helt underbar! Nu har det oftast varit en långpromenad på morgonen med lite bus med "grannen", sedan kanske han har fått sin mat utspridd på golvet eller i Qulan så han har aktiverat sig själv. Efter det har det inte hänt så mycket, några kortare kissrundor, men annars väldigt tråkiga dagar! Som tur är så är han en liten ängel som bara ligger och sover. Vad skulle jag gjort om han inte hade kunnat ta några lugna dagar? Men nästa vecka har vi väldigt lite schemalagd tid så då ska det bli ändring på det!
 

Nytt trick!

Publicerad 2014-11-17 14:43:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Jag har flera gånger försökt lära Mio att balansera godis på nosen, men jag har alltid gett upp då det kännts smått omöjligt... Men nu tänkte jag att jag skulle ge det en chans till! Vi körde något kort pass varje dag och på bara någon dag hade han fattat det! Jag har gjort likadant tidigare men utan resultat, plötsligt känns det som att poletten hade trillat ner! Började med hans mat, men nu klarar han både frolic, ost och skinka!

Kan försöka förklara hur jag gjorde.
1. Sa vänta och nuddade nosen med godisen.
2. Höll godisen mot nosen.
3. Ökade tiden.
4. Släppte godisen, kortare tid.
5. Ökade tiden.
6. Tog svårare godisar.
 
Plötsligt kunde han det! Jag som trodde att det aldrig skulle gå... 

Hundigt julmys

Publicerad 2014-11-17 11:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Så här i tentatider kan det vara skönt att få en liten paus, så igår hade vi lite julmys hemma hos en kompis. Inget stort rum, knappt 10 kvadrat skulle jag tro(halva rummet syns på bilden), men det var då inga problem att få in 6 personer och 5 hundar där! Mio behöver då inte klaga på att han har för få kompisar! Efteråt tog vi pannlampan och gick en sväng i skogen. Härligt!
 

Sök!

Publicerad 2014-11-15 14:49:53 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Promenader,

Idag var vi ute med Albert och testade lite leksakssök. Mio imponerade ännu en gång! Han kan allt mer än vad jag tror! Tog med de nya "sökleksakerna" som jag köpt och han fattade precis! Innan har han bara sprungit och hittat leksaken men lämnat den där. När han hittar en sån här leksak kommer han tillbaka med den och han har ett mycket större driv för att leta efter dem. Så roligt att se! Även om han inte är den snabbaste på att hitta dem så är han envis och letar tills han hittar dem, trots att det tar en stund. Så detta ska vi träna vidare på! Bra aktivering nu när tentan närmar sig.
 
 

Buskille!

Publicerad 2014-11-15 12:26:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Igår var jag och Mio bortbjudna på middag. När vi kom dit var han glad och undersökte allt. Så plötsligt kom han sprignande med en strumpa som han busade lite med och tittade busigt på mig. Jag tog den och då sprang han iväg och hämtade en till! och en till! och en till! Superkul tyckte han! Så jag stängde dörrarna - då hämtar han en av mina reflexer som han börjar kasta runt och leka med. Jag var så förvånad! Han leker ju nästan aldrig! Strumpor har han aldrig brytt sig om innan, men nu plötsligt var de roliga. 

På promenaden imorse fick han några mindre portisryck och lekte till och med en stund med grannhunden. Det trodde jag inte heller, han har varit helt ointresserad innan. 
 
Så kul att se att även Mio har en lekfullare sida! Han var ju busig och lekfull till tusen när han var liten, så jag har fortfarande lite hopp om att det kommer tillbaka när han blir lite äldre. Kanske bara är "tonårscool" just nu...
 

Aslan har damp

Publicerad 2014-11-13 20:49:53 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Tyvärr har det blivit någon dag med enbart kortare promenader nu det senaste, så idag gick vi en riktig långrunda jag och Aslan. Nästan en hel mil blev det, mätte upp på ett ungefär hur jag gick på en internetsida och det blev ca 9,4 km, men då hade jag inte med att vi gick lite extrasvängar i parker och liknande (t.ex. var Aslan i och badade i mjölkafållans fontän) :P
  Vi gick hemifrån ner till Elmia, sedan hela vägen längsmed vätterstranden och över E4an in till Huskvarna. Sedan gick vi genom Huskvarna bort till Smedbyn. Hade härifrån egentligen tänkt gå till farmor och farfar uppe på huskvarnaberget, men de var inte hemma. Så jag och Aslan fortsatte från smedbyn och gick hela vägen hem igen. Två timmar gick promenaden på, och då gick vi i ett ganska raskt tempo.
  Aslan som brukar dra en del drog inte i kopplet en enda gång när vi kommit igång. Vi hade ett par hundmöten och alla gick bra. Aslan älskar hundar och skulle gärna hälsa på varenda en om han fick, men det vill inte jag (och långt ifrån alla andra hundägare heller för den delen). Därför jobbar vi en del på hundmöten nu, att han ska sitta vid/gå vid mig och ha fokus på mig, en leksak, en godis eller liknande och inte den andra hunden. Det går framåt!
 
Hur som helst. När vi kom hem flippade Aslan loss totalt,.
Aslans recept på portisryck inomhus:
1. spring in i vardagsrummet
2. hoppa upp i soffan och skutta runt i den
3. spring tillbaka genom köket, bort och vänd i hallen och börja om igen
4. (ibland kan man gena in på mattes rum och hoppa runt lite i sängen där också innan man fortsätter).
5.Upprepa flera gånger.
 
Han lyckades förflytta soffan säkert en halvmeter innan han lugnade ner sig.
Nedan en ful skiss i paint på hans fina rörelsemönster. Den konstiga saken vid altanen ska föreställa soffan ;)
/Fanny

Morgonpromenad

Publicerad 2014-11-13 15:56:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Idag blev det en morgonpromenad med Albert. Supertrevligt! Det har verkligen blivit en enorm skillnad sedan jag flyttade hit - hemma gick jag nästan alltid själv. Här går jag nästan aldrig själv! Eftersom det är så många som har hund är det alltid någon som hänger med ut. Dessutom får de springa lösa och ha kul ihop. Mio är ju som sagt inte den lekfullaste hunden, men han får lite ryck ibland även han. Men oftast går han mest och nosar. Det är väldigt skönt att han håller sig nära och inte springer iväg. När vi möter folk brukar vi gå fot förbi. Säger jag inte till honom att göra det gör han det ändå, tror att jag har lärt honom det omedvetet. Praktistk! 
 
Idag hade han dessutom rosa tofs! Titta noga för det händer inte så ofta...
Skäggig börjar han också bli...det växer som ogräs!
 

Första snön kom i veckan!!!

Publicerad 2014-11-09 19:48:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Eller ja, jättemycket till snö var det inte, bara aningens snö på marken. Men ändå snö!
 
Aslan var väldigt fascinerad. Jag trodde han skulle rusa runt som en galning men nepp... Tjuren Ferdinand satt istället rakt upp och ner och luktade kanske inte på blommorna, däremot tittade han väldigt fascinerat på snöflingorna och försökte fånga några stycken i munnen ;)
/Fanny

Åhneeej inte baaadaaaa

Publicerad 2014-11-08 22:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Aslan är en vattenhund ut i klospetsarna. Han tar tillfället i akt att bada i varenda vattenpöl, sjö eler lerdike han ser. Men duschen, den är fasansfull, usch och tvi! 


Jag vet att jag är dålig att uppdatera här på bloggen, det händer mycket just nu och dessutom tar bilderna lång tid att ladda upp. Vill ni se fler bilder och filmer på Aslan finns jag på instagram @Thefny där det kommer upp bilder på Aslan titt som tätt!
/Fanny

Spring i rastgården

Publicerad 2014-11-08 19:22:40 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,


Självklart med den fina reflexvästen på sig, han har alltid på sig reflexväst när vi är ute oavsett tid på dygnet (förutom morgonpromenaden). Detta för att han syns bättre för idioter på cykel (ska skriva inlägg om detta), samt att han syns bättre i skogen eller om han skulle slita sig. Hans plötsliga infall att jaga iväg efter något gör att reflexvästen ändå känns som en trygghet ifall han nu skulle lyckas ta sig loss. Med tanke på hans färg smälter han in hur bra som helst i omgivningen, vilket gör att det kan vara svårt att se honom.
/Fanny

Spår!

Publicerad 2014-11-08 14:27:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår testade jag att lägga spår igen tillsammans med Alberts matte. Denna gången körde vi dock utan godis och gick bara rakt ut i skogen (eller så rakt det gick...). I slutet la jag en leksak i det ena spåret och godis i det andra. Ville testa vilket som fungerade bäst. Med tanke på hur dålig han var på de tidigare godisspåren så hade jag inga höga förväntningar på honom, men man måste ju testa i alla fall! 
 
Mio fick ha sin spårsele för första gången, köpte den billigt för länge sedan men har inte använt den förrän nu. 
 
Tro det eller ej - Mio fattade nästan direkt! I början nosade han lite och tittade sedan på mig, fortsatte och tittade igen, men tillslut fattade han grejen! Godiset hittade han utan problem, visst - han gick inte i spårkärnan, men tillräckligt bra för att ha det som vardagsaktivering! 
 
Det andra spåret gick ännu bättre, då fattade han direkt och drog iväg. Nästan lite för snabbt, men det var kul att han gillade det. Leksaken ville han till och med leka lite med! Så det var en positiv överraskning! Det blir nog fler spår av denna typen!
 

Tiden...

Publicerad 2014-11-06 16:45:12 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Just nu känns det som att tiden bara rusar iväg och tentan närmar sig med stora steg... Tyvärr har Mio blivit lite lidande av detta, känner mig allt lite elak. Men jag tror inte han mår dåligt av någon vilodag. Blivit lite mer plugg nu sista dagarna och inte lika mycket promenader som innan. Jag har försökt aktivera honom på andra sätt istället, tagit fram Qulan (som han till och med förstår sig på nu!) så han får jobba lite för maten, ibland tränar jag med maten. Vi kör lite "sök" inomhus och något pass ute har det också blivit. Nu har han tuggat på sitt ben i över en timme och verkar vara ganska nöjd med tillvaron trots allt! Ikväll kommer kompisarna förbi en sväng med, kanske kan bli en lite längre promenad också... 
 
Idag har det snöat/regnat och kylan är tillbaka så nu tog jag fram mjukosten. Han älskar den och det blir inte lika kallt för mina händer när vi tränar! Ikväll kanske vi ska träna lite med alla smakprover som jag fick på veterinärkongressen (lite som en mässa). Får se vad han tycker om detta! :)
 
Idag blir det en bild från när Mio var liten och testade sin sele för första gången. Den minsta av dem han har haft... tänk att han har varit så liten min lille bebis!
 
 

Leka...

Publicerad 2014-11-05 17:35:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

Det här med att leka är ju inte så kul om man frågar Mio. Visst får han sina ryck ibland och med rätt hund är det jättekul, men oftast går han och nosar för sig själv. En liten Ferdinand är han allt! Idag satt han och tittade på när jag och Doris lekte på köksgolvet, sååå larvigt! Tillslut så gav han med sig och lekte lite grann i alla fall, det var ändå älsklingsstrumpan. Ibland är han nästan lite tråkig, men det kanske är lite tonårstrots. Han älskade ju att leka när han var liten! Nu vill han bara träna och träna och träna... Vilken tur för honom att jag också tycker att det är kul! 
 

Kursavslutning

Publicerad 2014-11-03 22:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Så var lydnadskursen slut! Tiden har gått så galet fort! Vi hade i alla fall tur, regnet hade upphört och det var inte jättekallt ute. Idag fick vi två korta pass med instruktör för att träna på frivilligt moment. För vår del blev det linförighet och apport. Linförigheten har vi kommit ganska långt i, vilket jag var medveten om - men inte att det gick så bra! Vi fick köra ett helt moment med kommendering vilket vi inte gjort tidigare och jag måste säga att jag blev mycket imponerad av honom! Vilken kontakt han har! Under hela momentet och då hade jag bara använt ett komando när vi startade. Jag glömde nämligen att ge några kommandon vid halter/tempobyten, men det brydde sig inte Mio om. Att jag sedan stressade på lite och gjorde allt lite för snabbt ledde till att jag tappade honom lite, men det får JAG gå hem och träna på. Nästan lite skönt att det är jag som gör fel ibland! 
 
Likadant med ingångarna som han kan ibland men ibland blir det snett. Där är det än en gång jag som gör fel genom att jag vrider på mig och han går efter vinkeln på axlarna. 
 
I apporten har vi inte kommit lika långt. Det är betydligt bättre än det var t.ex. i våras när han knappt ville greppa, nu är det nästan tvärt om - han är för på så han hoppar nästan till apporten. Han håller dock inte så länge och har lätt till ljud. Men vi fick lite tips som vi ska bygga vidare på. Att apporteringen kan vara så knepig med en apporterande ras! Får väl tänka på att han är trots allt en portis, han har sina egna idéer och bär det han vill, inte alltid det jag vill. 
 
Mellan momenten har han suttit och gnällt varje gång hittills. När vi tränar hemma eller i vardagen är passiviteten inte ett problem över huvud taget, men när vi är på klubben vet han att "nu ska vi jobba" vilket är det bästa han vet. När han inte får göra detta så mycket som han vill (vilket är hela tiden) blir han gnällig. Idag kändes det i alla fall som att vi hade gjort något litet framsteg, han gnällde inte hela tiden och tittade inte så mycket på alla andra hundar utan var fokuserad på mig istället. Känns kanske lite överdrivet med en hund som sitter och tittar på mig med toppenkontakt i över en timme, men det är ett steg i rätt riktning i alla fall. Målet är att han ska kunna ligga lugnt och koppla av utan att fokusera så enormt på träning. Detta kommer nog bli vårt svåraste "moment" i lydnaden - transporten mellan momenten då det kan bli lite väntan. 
 
Men vi hade gjort ett stort framsteg idag! Första gången satt jag på golvet hela passet (teori inomhus) och Mio bara låg och gnällde. Men idag kunde jag sitta på en stol med en hund som låg still, tyst på golvet! Visst var han nyfiken på de andra, men han kunde hålla sig i skinnet. Ligga i mattes knä är ju inte helt fel heller.
 
Kul med kurs och jag har fått en liten spark i baken och kommit igång med lydnadsträningen. Några bilder blev det inte, så det blir en favorit i repris!

Regnväder

Publicerad 2014-11-03 14:24:53 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, Minigos, Promenader,

Nu har det varit lite varmare väder någon dag och höstrusket är tillbaka. Mio brukar bli glad på moronen när det är dags att vakna - om det inte regnar ute vill säga! Idag sa han så här om detta:
När jag kom hem vid lunch var det inte heller någon större glädje över att behöva gå ut. 
När vi väl kommer ut och han väl är blöt så är det kul, ibland vill han inte ens gå in. Knäppis!
Passar mig ganska bra för då kan jag plugga i lugn och ro, Mio vill helst sova. Men vi kör lite träningspass inomhus då och då. Idag blev det lite "apportering", han ska bara hämta leksakerna (dummys kanske de kallas?). Han tycker detta är superkul!
Ikväll är det sista gången på lydnadskursen, får se vad han tycker om att bli uttvingad i regnet... 
 

Dumma päls...

Publicerad 2014-11-02 20:14:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma,

Mios päls har hunnit bli hela 10 cm fram och 4 cm bak. Fram klippte vi i mitten av juni (då 4 cm) och bak tror det var någon gång i augusti (1,2mm). Nu har det även kommit till den längden att det tovar igen! Det har varit så skönt att knappt behöva borsta honom, nu bör jag göra det i alla fall varannan/var tredje dag... Det är främst för att valppälsen fortfarande är kvar. Så det blir lite borstande, tur att han tycker att det är lite mysigt! 

Mindre mysigt är att han måste bada oftare också. Men vill man vara fin får man lida pin! Mycket lättare att reda ut en ren päls, så varannan vecka får det nog bli nu. Mio tycker att jag är en hemsk matte.
Men efteråt klagar han inte - "matte vill ju gosa med mig! Konstigt! Jag luktar ju varken kiss eller märgben längre..."
 

Träning

Publicerad 2014-11-02 12:04:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Efter sista tävlingen la vi träningen lite åt sidan, så sista veckan har vi knappt tränat något alls! Vi har dessutom haft familjen på besök vilket också har bidragit. Lite skönt att få en paus ibland, men något kort pass har det blivit under promenaderna. 
 
Nu när kylan har kommit blir träningen lite svårare, inte kul att gå runt och frysa! Snart kommer nog mjukosten fram så jag kan ha tjockare vantar. 

Men nu ska jag ta tag i det igen, Mio är säkert lika pigg på det som alltid. Det är så kul att se hur lycklig han blir av att få träna! Även på "tråkiga" övningar (t.ex. nosdutt mot handen) sitter han och viftar på svansen. 
 
Nu ska vi ladda inför nästa år, någon brist på saker att träna på har vi då inte. Längtar redan efter nästa tävling!
 
Här tränar vi lite hopp. Har man inget hopphinder duger ett "staket" på en parkering lika bra.
 
Kameran hänger inte alltid med...
 
 
 

Happy Halloween!

Publicerad 2014-11-01 21:34:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Nu har det varit halloween, så en pumpa på uteplatsen är ju lite extra fint! Mio tyckte dock att den var konstig och han var lite skeptisk mot de skelett, zombies och andra konstiga varelser vi mötte på kvällspromenaden...
 

En vanlig promenad med flocken

Publicerad 2014-11-01 18:31:13 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar, Promenader,

Vi har haft två riktigt fina dagar här och då passade jag på att fota lite under en vanlig promenad med flocken. Så härligt att se så olika hundar ha så kul ihop!
Äldst och yngst är de busigaste!
Doris är liten men tuff!
Mio och Axl väntar på godis.
Det är inte helt lätt att sitta still och vänta... (bilden är dock lite missvisande då det oftast är Mio som fuskar och inte Albert...)
Mio är också med och busar ibland, men han går helt och nosar lite för sig själv eller äter massor med godis hos matte.
 
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info