Mio och Aslan

Om Aslan faktarutan uppdaterad!
 
 
Aslan, maj 2015
 
 
 
 
Aslan är en kille med fart och fläkt i! Redan första natten hemma hoppade han upp i sängen, dagen därpå klättrade han över kompostgallergrinden som om det inte var någonting. Han älskar att springa, busa och leka och kan hoppa HÖGT och LÅNGT. Ute ska det gärna vara full fart, inne däremot är det off-mode på, då ska man helst ligga och sova, gärna i mattes säng eller i soffan.
 
Aslan är inte särskilt vaktig av sig, ibland något enstaka voff om det ringer på dörren, men han slutar nästan direkt. Däremot har han jaktlust och går därför ytterst sällan lös utom på inhägnat område. Dock består hälften av jaktlusten nog i glädjen att springa efter något som rör sig. När vi en morgon släppte ut Aslan i trädgården hann vi inte upptäcka ett rådjur som inte kunde ta sig över staketet innan han redan hunnit ut. Aslan var förvånande nog (tack och lov) väldigt försiktig och gjorde till och med lekinviter mot rådjuret istället för att attackera det eller försöka jaga det.
 
Han älskar att träna, vi har hittills (2016-07-15) hunnit ta titeln RLDN i rallylydnad, kommit på andraplats i vår klass i en dragtävling, samt gått up i fortsättningsklass i rallyn. Utöver rallylydnad kör vi drag, spår, HtM och lydnad. På brukshundklubben är han populär, till och med några schäferägare har ibland varit lite avundsjuka på motorn, drivet, glädjen och arbetsviljan Aslan har. Han backar aldrig för lite träning och är taggad till tusen! Han vill så gärna göra rätt att han ibland testar tio trix innan jag hunnit säga kommandot, och kan ibland börja studsa och skälla för att han är så taggad. Det är något vi jobbar på, men hellre ha en hund som jag kan "jobba ner" i energi (ex. köra avslappningsövningar) än att ha en hund jag måste "jobba upp" (som är väldigt seg och är svår att få igång trots lek etc). Han är en extremt rolig hund att arbeta med!
 
När vi inte tränar har Aslan en väldigt bra av-knapp. Inomhus sover han mest, och har inga problem med att slappna av i olika miljöer. Skulle det inte bli någon träning under en period blir han inte jobbig för det så länge han får sina promenader.
 
Aslan är en väldigt stabil och trygg hund, inga kvarstående rädslor vid plötsliga överraskningar/ljud och lugn i hantering. Han har inga problem med andra hundar och gillar människor, men är inte den som kastar sig i knät på vem som helst och vill bli klappad, han föredrar alltid familjen. Vill man ställa sig in hos Aslan ska man antingen ge honom något gott eller leka med honom, då är Aslan lycklig! Han är en riktig clown som älskar att hitta på bus och tvätta öronen på dem han gillar.
ovan: våren 2015
ovanför: December 2015
ovanför: Augusti 2015
ovanför: Sensommar 2014
 
Ovan: Aslan april 2016
 
/Fanny