Mio och Aslan

Fängelse!
Igårkväll hade vi grillkväll och hade köpt stora köttbitar. Jag fick sköta grillen. Mio tittade ut genom fönstret och var jätteavundsjuk!
Tillslut var de i alla fall klara, de ställdes in och det var inga större problem. Men så gick alla som var inne ut för att hälsa på några som kom. Men hundarna och köttet då!? Jag tittar in genom fönstret och vem ser jag inte halvvägs uppe på bordet om inte Mio! En mycket arg matte rusar in och ryter åt Mio på skarpen! Lite förvånande så går han ner direkt och lämnar de två kvarvarande köttbitarna orörda. Jag trodde nästan att han skulle ta en till på vägen... Dessutom hade han tagit den minsta. Mio fick sitta i fängelse en lång stund efteråt, han hade inte många pluspoäng då.
Mio har aldrig rört något innan, oavsett om det stått på bordet, köksbänk eller soffbord i hans huvudhöjd. Men någon gång är väl den första. Nu blir det hårdhandskarna som kommer fram - en gång ingen gång, två gånger är en gång för mycket! Nu ska han inte få några möjligheter att sno något på länge!