Mio och Aslan

Regnigt träningspass...
I morse när vi vaknade regnade det ute. Yes! Tänkte jag och samlade ihop alla träningssaker och gick ut med Mio. Då han inte gillar regn måste vi träna extra mycket i just regn.
 
Platsen var totalkatastrof! Redan efter knappt 10 sekunder satte han sig upp och han skakade hela tiden. Tråkigt eftersom platsen varit så bra tidigare! Vi tränade lite kortare sekvenser istället och i slutet av träningspasset klarade han en minut. Det räcker ju inte men det går åt rätt håll i alla fall! 
 
I ställandet testade jag att belöna bakåt med leksak för att få honom att stanna snabbare. Såg väl ingen jättestor effekt idag, men det kommer säkert. Han sprang efter bollen i alla fall!
 
Läggandet blev snarare buga, äckligt och blött i gräset. Så även det fick vi dela upp i mindre delar. Han kan om han vill, men jag måste vara riktigt tydlig med vad det är som gäller.
 
Apporten var hyfsad, fortfarande lite för löst grepp dock.
 
Hopp över hinder kan han ganska bra! Dock är han lite lat så han hoppar inte högre än han måste - han slår lätt i hindret. Har samma problem i rallyn trots att hindret bara är ca 30 cm högt! Latmask....
 
Inkallningen går bra, gäller bara att få honom att hålla farten hela vägen in! 
 
Linförigheten är det som känns bäst och även det som Mio tycker är roligast. Nu börjar även helt om halt bli bra, innan gick han lite långt ifrån mig.
 
Gjorde en liten kedja av tre moment i slutet. Även om momenten inte var helt perfekta var hans attityd väldigt bra! Inget gnällande utan han fortsatte jobba samlat och fokuserat!  
 
Vi har helt klart mycket att träna på, tyvärr är lydnaden inte lika rolig som de andra sporterna, men vi ska kämpa på! Ettan vill vi i alla fall ta oss igenom!