Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Prishylla

Publicerad 2015-08-31 16:00:30 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har jag äntligen kunnat fixa iordning Mios vägg! Jag hängde upp rosetterna på ett kompostgaller och pappa hjälpte till med hyllan. Så här fint blev det! Ibland är det lätt att glömma bort att Mio bara är 2,5 år gammal, fortsätter han i samma takt blir det snart trångt!
 

Lyckat träningspass!

Publicerad 2015-08-30 18:08:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

När vi tränade igår låg fokus på att belöna upp fotgåendet samt att träna stadga. Vilket träningspass det blev! Den känslan vill jag ha även på tävlingar! Då blir vi oslagbara! Fortfarande när jag gick och la mig på kvällen fanns känslan kvar i kroppen! Så ska det vara! Vi gjorde inget svårt direkt, men vi hade så kul tillsammans och han var så duktig på det vi tränade. Klockren fokus och ren glädje i allt vi gjorde! Jag vill ha fler sådana träningspass! 
 

Lydnadsträning och hemresa!

Publicerad 2015-08-27 13:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har jag och Mio återvänt till Uppsala igen efter en lång sommar i Jönköping. Det var både skönt att få komma tillbaka igen, men även tråkigt då jag inte får träffa dem där hemma så ofta. Sista kvällen gick vi en långpromenad i vår älskade skog.
Tåget gick redan vid 06.10 på morgonen, så vi var framme tidigt på förmiddagen. Mio sov i mitt knä hela vägen! 
Väl framme har det mest varit tråkigt för Mios del. Jag har bara packat upp saker efter renoveringen då jag inte han göra det innan sommaren. Nu börjar det bli bättre, men det är fortfarande mycket saker kvar! Men det hindrar oss såklart inte från att gå ut på ett träningspass! Denna gång var vi ute med några nya kompisar! Eller, nya och nya, Mio har träffat dem många gånger tidigare (två tikar han tycker mycket om), men vi har aldrig tränat ihop. Inte nog med det, en av dem löpte! Så det blev ett träningspass med mycket störning!
 
Visst, han var pipigare än vanligt och drar fram något enormt i fotgåendet. Men han gör allt! Ganska bra dessutom! Detta trots att löptiken var i närheten kunde han vara lös och fokusera. Vi körde även en plats, 2 minuter. Den satt klockrent! Han låg stilla, tyst och fokuserad på mig, trots löptiken, en fjäril som flög framför nosen och en jättestor flock kanadagäss flög över oss och skränade! (Senare visade det sig att även den andra tiken börjat löpa!) Så stolt över honom! Det är något av det bästa med Mio, han kan koppla bort störningar och försöker verkligen göra sitt bästa. Han vet när det är allvar. Att han sedan piper och är jobbig mellan omgångarna kan jag stå ut med! Bjuder på en gammal träningsbild.
Nu sover han gott med Panda.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inställd....

Publicerad 2015-08-25 17:20:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag skulle jag och Mio iväg och tävla i lydnad. Vår officiella debut, tredje gången gillt! Men det gick inte vägen denna gången heller, av flera anledningar. Det skulle spöregna och åska enligt vädret. Detta är nog inget problem i sig. Mio har tränat plats i ösregn och åska tidigare, senast igår ca 2 och en halv minut utan problem. Så han kan det. Men han tycker inte alls att det är kul! Man ser verkligen på honom att han bara gör det för min skull, för att han så gärna vill göra rätt. Men innerst inne tycker han att det är hemskt! Därför kändes det väldigt elakt att åka nästan två timmar för att göra något som han inte ens skulle tycka om. Att riskera att han får en negativ upplevelse av det och associerar lydnaden till något jättetråkigt och jobbigt är något jag verkligen vill undvika! Vi är ju trots allt två stycken som ska ut och ha kul på tävlingsplanen! Så därför blev valet ändå hyfsat lätt. Dessutom har jag fortfarande en del att packa och det skulle vara jobbigt att komma hem sent för att sedan åka till tåget redan 05.40 imorgon. Så jag insåg att jag tagit i lite väl mycket. Väldigt tråkigt då vi laddat för detta, Mios uppfödare skulle komma och titta och det var ändå tredje gången vi varit på väg till en lydnadstävling. (Första gången var det precis innan en tenta+osäker plats, andra gången skadad och nu tredje gången riktigt dåligt väder+tidsbrist...) Men det kanske var meningen... enligt vädret har det varit uppehåll hela dagen - utom från klockan 18 och två timmar frammåt då det skulle regna ca 6-11 mm... Vi skulle vara där kl 18. Det är bara att inse att ibland blir det inte som man hoppas! Som tur är finns det ju fler tävlingar att se fram emot!
 
 
 
 

Tävlingsdags igen!

Publicerad 2015-08-23 21:02:41 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Denna helgen var jag och Mio först med delar av familjen på västkusten, sedan åkte vi tidigt imorse till en rallytävling i Vårgårda. Vår andra i avancerad! Jag körde lite fel på vägen och ett stort cykellopp i staden med mycket avspärrade vägar gjorde att vi fick gå ca 30 minuter från bilen och kom dit med väldigt lite marginal. Tur att jag tagit till ordentligt med tid!
 
När vi fick banan kände jag att "det här blir en riktig utmaning!". Hopp över hinder på höger sida har vi aldrig gjort "rallylydnadsmässigt", speciellt inte med tre steg bak efter som han knappt kan på den sidan! Åttan har vi aldrig kört på fel sida (dessutom med något gott i). Väldigt mycket av banan var dessutom på fel sida. Dessutom var det lätt att tappa bort sig bland alla koner som gick hit och dit, vinden drog in frestelsen över nästan hela banan och man passerade den många gånger i spiralen. Honnören - ligg på höger sida - har vi heller aldrig kört "på riktigt". Det var även en hel del störningar utanför, en stor bilväg, en skjutbana, helikoptrar som cirkulerade (för cykelloppet) och tåg som passerade! Så jag var minst sagt nervös inför denna starten!
 
Vi hade startnummer 1 vilket aldrig har varit bra för oss tidigare! Men vi laddade och körde på! Han nosade inte i starten denna gången! Framsteg! Men oj, vad han drar i fotgåendet och högersidan! Det känns som att jag tränger honom hela tiden! Detta är något han börjat med under sommaren och det förstör vår känsla lite. Jag har svårt att hålla honom kvar i position och vågar inte riktigt slappna av. På träning gör han det inte, så det är lite konstigt... I övrigt kändes det ändå hyfsat. Lite seg att svara på mina kommandon, lite småslarv... men han var i alla fall fokuserad på mig, bara 1 nos under hela banan! Trodde dock att vi drog på oss en -10 vid hindret då vi trasslade lite med höger-vänster sidan, men det blev bara en BRIS. Tre steg bakåt gick över förväntan! I åttan brydde han sig inte alls om frestelserna. Så det kändes ändå okej när vi var klara. 
 
I honnören började han dock trassla till det... det var nästan så jag tappade hoppet lite! Det tog jättelång tid för mig att få honom i position, han nosade och lyssnade inte alls på vad jag sa! Men när vi väl var på plats och bedömningen började låg han perfekt! Men min puls var riktigt hög då! 

Så den totala känslan var inte på topp, detta är något vi måste jobba på! Men tydligen såg det ändå riktigt bra ut! Vi fick ihop till hela 87 poäng! Tyvärr fick vi lite avdrag på helheten för att han pep lite, men jag var ändå väldigt förvånad över resultatet! Jag som bara hoppats att det skulle vara godkänt, inte att det skulle vara så bra poäng! Inte nog med det, det räckte även till en 2:a plats! "Snyggt läggande! Trevligt ekipage! Helhet: piper lite" /Birgitta Elgh

Så nu har vi två godkända - one more to go!

 
 
 

Gentester!

Publicerad 2015-08-21 14:16:37 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har jag fått svar på Mios gentester!
 
Gentestet för prcd-PRA var Normal/clear vilket betyder att Mio inte kommer att utveckla denna typ av PRA som är den vanligaste. Så skönt!
 
Mio är även ögonlyst ua, här nedan står det lite kort om vad PRA är.
 
Den portugisiska vattenhunden har en rasbunden sjukdom som heter PRA (Progressiv retinal atrofi). Det är en ärftlig sjukdom som drabbar synceller i näthinnan vilket på sikt leder till att hunden blir blind. Vanligtvis insjuknar de ofta när de är 6-8 år. Man kan undersöka om hunden har PRA genom ögonlysning. Här kan du läsa mer (Längst ner på sidan) --> http://www.portugisisk-vattenhund.se/Sjukdomar-som-omfattas-av-SKKs-halsoprogram
 
I testet för Improper coat fick Mio resultatet normal!
 
Improper coat (felaktig päls) är inget som hunden lider av, men det är felaktigt enligt rasstandarden. Det betyder att hunden får en päls som mer liknar en border collie eller flat coated retriever. Den kommer att ha kort päls på huvud, nos och ben som många andra raser och den kommer att fälla.
 
Testet för JDCM visade att Mio är "1-1 probable normal". 
 
Juvenile Dilated Cardio Myopathy är en hjärtsjukdom som drabbar valpar. Valpen kan till en början vara helt symptomfri tills hjärtats pumpförmåga plötsligt försämras för att det inte kan dra ihop sig normalt längre. Detta leder till ytterligare problem, t.ex. hjärtsvikt. Valpar med denna sjukdom blir sällan gamla. Här kan du läsa mer om JDCM --> http://www.portugisisk-vattenhund.se/Sjukdomar-som-inte-omfattas-av-SKKs-halsoprogram_1
 
Han är alltså fri från dessa sjukdomar och kommer inte att utveckla dem/föra vidare dem!
 

 
 

Vita leden

Publicerad 2015-08-20 18:41:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Varje år går vi en led som kallas vita leden. Här är det tipspromenad varje vecka! Det är lite mer klättrande på denna leden och vi stötte på årets enda huggorm! Här nere brukar vi stöta på någon huggorm varje år, det är lika obehagligt varje gång! Ingen skada skedd som tur är!
Även här var det blåsigt!
 

Träning!

Publicerad 2015-08-20 09:32:35 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

För en gångs skull har det blivit lite agilityträning igen! Vi fokuserade på slalomet denna gången. I början körde vi ett hinder och sedan fyra pinnar slalom för att nöta lite på ingångarna. Det går hyfsat, men det finns ingen säkerhet i dem. Han kan lika gärna ta slalomet på "fel håll", vilket är mitt fel... Jag är inte helt säker på höger och vänster så jag fick honom att gå in på fel håll en gång... Inte bra! Så nu jobbar vi på att träna bort det. I övrigt har han gjort framsteg! Han klarar åtta pinnar när jag går på båda sidorna och tolv pinnar gick jättebra på ena sidan! 

Tyvärr har vi fått lite problem med gungbrädan igen... Mio tycker fortfarande inte riktigt om den... Så där har vi lite att bita i!

Efter agilityn blev det även lite rallyträning. En ny avanceradbana! Men den gick inte alls bra, många missar, krockar och annat slarv... Men jag var ändå ganska nöjd då både en welsh och hans älskade favorittik (en vit herdehund) var med på träningen! När vi jobbade fokuserade han faktiskt på mig, men när vi vilade satt han mest och gnällde. Men det var riktigt skönt att han kunde jobba och fokusera trots störningen!
 

Tryggö

Publicerad 2015-08-18 18:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Den årliga vandringen till Tryggö börjar med ett litet vad.
Sedan går man igenom en liten skog och upp för klipporna till Tryggö röse! I år blåste det rejält på toppen!
Sedan tog vi oss ner till vattnet på andra sidan ön. Tyvärr var det ca 16 grader och mycket maneter så det blev bara ett dopp i år under hela veckan...
Fotomodellen Mio.
Det gäller att passa på att sova när man får tillfälle.
Sovstund/fikapaus igen.
Aslan var väldigt trött!
Sotenkanalen
Mio efter ett bad vid vadet.
 

Tävlingsdebuter!

Publicerad 2015-08-17 12:22:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

I lördags var jag och Fanny iväg och tävlade rallylydnad! För Mio var det debut i avancerad och för Aslan var det debut i nybörjare. Tävlingen var i mariestad och det var strålande sol! Ganska snabbt var det dags för Mio.
 
Banan kändes helt okej när jag gick banvandringen. Honnören (sitt framför) hade vi däremot aldrig gjort innan... Så det var ganska nervöst! När domaren hälsade oss välkomna in på planen kopplade jag av Mio och skulle gå in. Han bara nosar. Tar honom i halsbandet, sätter honom och börjar om. Han nosar igen. Försöker en gång till och han nosar! Tillslut struntar jag i honom och går in ändå! Men usch vad nervös jag var! Men efter startskylten skärper han till sig! Tyvärr drar vi på oss en fel övning (-10) och det var mitt fel som vanligt! Men vi tar oss igenom banan och det kändes riktigt bra! I honnören känns det lite som att Mio väntar på vad han ska göra. Ett tag började han nosa lite, och han kändes inte helt säker. Men vi klarade tiden ut. Sedan då? När man bara ska vänta in ekipaget på banan. Ja, då satt han perfekt som ett litet ljus!  
 
Sedan var det Aslans tur. De kör banan och han har näst intill perfekt kontakt hela tiden! Lite småfel här och där, han nuddar en kon, några Bris (brist i samarbete), men det ser jättefint ut! På sista skylten var det sitt-stå, vilket är en av hans bästa skyltar. Men den kunde han inte! 
 
Innan nästa start tränade han och Fanny sitt-stå, men det var som att han aldrig hört talas om det tidigare! Jättekonstigt...
 
Den andra banan gick ännu bättre för dem. Aslan hade så fin kontakt och det blev inga stora missar. Tyvärr kunde han inte sitt-stå denna gången heller. Men så snart de kommit ut från banan och testar så kan han det klockrent igen! Ibland förstår man sig inte riktigt på dem...
 
Sedan var det bara att vänta på prisutdelningen. Mios var först ut! Han fick 82 poäng och det räckte till en andra plats! Vi fick en liten rosett, 4 kg mat, rabattkod, stegräknare och ett nyckelband. Därmed har han sitt första godkända resultat i avancerad!
 
Aslans prisutdelning fick vi vänta ganska länge på. Men tillslut var det dags. På den första banan klarade han 75 poäng (13:e plats av 30) och i den andra fick han hela 88 poäng (6:e plats av 36)! Vilken debut! Två godkända resultat får han med sig hem, bara ett kvar till titeln!
Två trötta killar.
 
Vi är så stolta över killarna, dagen slutade på bästa möjliga sätt!
 

Vattenträning!

Publicerad 2015-08-17 08:55:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Bada och simma,

Ni har tyvärr inte fått höra så mycket om vattenträning under sommaren. Tyvärr har det inte blivit så mycket sådan träning i år då det har varit så kallt. Men några gånger har det blivit av! Mio har aldrig varit rädd för vatten, men tidigare år har han inte varit så pigg på att simma. I år har det inte varit några problem! Han är snarare för taggad så nu ljudar han väldigt mycket! Så årets träningar har mest varit inriktade på att han ska kunna arbeta vid vattnet utan att kasta sig rakt i och skrika så fort han ser apporten. Detta går allt bättre för varje gång! Vi var ute och badade igår och då kunde han till och med sitta stilla vid sidan och vänta när jag kastade ut apporten! Det är fortfarande långt kvar, men det är ändå mer än jag vågat hoppas på denna sommar. Något vattenprov blir det inte i år, det tar vi någon gång i framtiden när vi känner oss redo.
 
Aslan har aldrig haft några problem med att gå i och simma. Han apporterar glatt det vi kastar i och arbetar utan ljud. Han älskar verkligen att bada!
 
 
 

Båttur!

Publicerad 2015-08-16 23:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

 En dag på västkusten blev Mio kapten på båten Titanic! 
Inga isberg i sikte!
Aslan och Fanny fick vara hopp i land kalle.
Vi tog en promenad på en ö vi paserade.
Mio trivs både i båten och på land!
I sin fina flytväst.
Jag undrar vad Mio funderar ut för bus...
 
Snygg kille vid nästa fikaplast.
Vi såg mycket spännande saker under båtturen, bland annat en säl! Eller, vi tvåbenta såg mycket spännande, Aslan och Mio vaggades till sömn av vågorna...
Jobbigt det här med att åka båt! Då måste man sova middag!
På väg in i en hamn, då gäller det att hålla koll!
sedan sov de resten av vägen hem, bästa kompisarna!
 

Bohus-Malmön

Publicerad 2015-08-15 23:23:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

På kusten i år testade vi en ny vandring på Bohus-Malmön! Där har vi aldrig varit innan så det var lite extra kul att få se något nytt!
 
Aslan fick bära klövjeväska.
Ett tag så såg vädret lite hotande ut. Det var klarblå himmel åt det ena hållet och helt svart åt det andra. Sist det såg ut så här var för två år sedan och då hamnade vi mitt i ett stort åskväder! I år klarade vi oss helt från ovädret.
Fina klippor där stenhuggarna inte varit framme.
Puss matte!
Det blev många timmars vandring, en gång vek vi av från leden och då hade vi det riktigt svårt att hitta ut till någon väg igen! Det är svårt att ta sig fram där, mycket djupa sprickor och sankmark. Här har vi en lite trött Mio på fikapausen...
Är vi inte framme snart?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bus med bästisarna!

Publicerad 2015-08-14 11:16:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

Igår gick jag och Aslan upp till Öxnehaga där vi träffade Saga, Hailiy och Mymlan, en fem månader gammal Groendael som Saga har som daghund, så gudoooomligt söt!!!
 
Hundarna fick leka i rastgården i nästan 2,5h. Aslan och Hailiy brukar kunna bli rätt intensiva när det bara är de två, men när de var tre gick allt så mycket bättre! Aslan fungerar jättebra med valpar, och när de är tre blir han inte alls lika uppjagad som han kan bli ibland med vuxna hundar. De lekte alla tre ihop, ibland jagade de, ibland blev de jagade, väldigt fin lek! Aslan var nästan den som lekte minst (!!!), gick runt och nosade i rastgården, satt och tittade och gjorde annat. Han blir ofta sådan när det är flera hundar, då vet han inte riktigt vad han ska göra utan taggar ner. Det är skönt att se att han kan göra det. Han, Hailiy och Mymlan kunde till och med ligga stilla bredvid varandra utan att vi bett dem! 
Här kommer lite bilder från dagen, en del har jag tagit, en del har Saga tagit!


Imorgon väntar vår debut i rallyn, nervöst värre!
/Fanny

Grattis mormor 15 år!

Publicerad 2015-08-14 08:51:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

För några dagar sedan fyllde Mios mormor Tosca 15 år! Stort grattis! Trots sin höga ålder så har hon fortfarande lite spring i benen! Jag håller tummarna för att Mio får hålla sig frisk och bli lika gammal!
 

Västkusten!

Publicerad 2015-08-11 23:32:28 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Som ni kanske märkt var det ganska dött här förra veckan, det var för att vi var på västkusten, närmare bestämt Ramsvik! Därmed blev det inte så mycket tränat inför U-SM, vi var istället ute och vandrade ca 5-6 timmar om dagen. Tur att vi har tränat tidigare under sommaren! 
 
Det blev såklart mängder med bilder från veckan, de kommer att dyka upp lite då och då framöver. Jag får hoppas att ni inte tröttnar!
 
 

U-SM 2015!!!

Publicerad 2015-08-10 23:14:48 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Nu har jag och Mio varit iväg på en mycket rolig och händelserik helg, nämligen ungdoms-SM 2015 i Göteborg! Vi har planerat för detta väldigt länge så det var riktigt kul att det blev av! Vi deltog i fyra olika sporter under helgen, så nu ska jag berätta hur det gick för oss!
 
Vi åkte dit på torsdag kväll och satte upp vårat tält. Campingen var på ett militärområde i anslutning till tävlingsområdet. Jag var orolig för att Mio skulle skälla på saker han hörde utanför tältet, men han sov jättegott.
Vi fick även några nya kompisar!
 
Fredag
Vi var uppe tidigt för veterinärbesiktning. Mio gick igenom utan problem. Sedan  var det dags för tävlingar! På fredagen var det freestyle och Heelwork to music. Först ut var freestylen!
 
I väntan på start i stekande sol.
 
 
 
Det kändes riktigt bra, det mesta satt och inget ljudande! Mycket bättre än så här kan vi inte göra programmet! Målet för oss var att i alla fall nå topp 10 (15 tävlande).
 
Sedan var det dags för Heelwork. Detta var den gren jag hade mest hopp inför! Målet var att vinna! Men det var inte alls Mios dag idag, han missade många ingångar och positionerna var inte alls lika bra som vanligt. Så här var det knappt jag väntade någon placering över huvud taget. Så synd då jag vet att han kan så mycket bättre! Men inget ljud!
 
 
Men efter mycket väntan kom resultatet äntligen ut!
 
Vår prestation i freestyle räckte till en tredjeplats! Så mycket bättre än väntat! Även heelworken räckte till en tredjeplats, vilket var mer än jag vågat hoppas på! Så det gick ju bra för oss, även om det inte blev som jag planerat!
 
Freestyle: 25,35 poäng.
"Fin kontakt och fint program. Bra anpassat till musiken. Några små missar men du arbetar på fint!" Eleonor Matsson
"Härligt samarbete! Endast några små missar, undrar just om du behöver alla handhjälper du har? Hoppar slarvigt." Ulrika Persson
(Här kan jag ju tillägga att hon har helt rätt - jag behöver inte alla mina handhjälper! Men när jag blir lite nervös vågar jag inte riktigt lita på Mio. Han kan egentligen, så jag måste bara våga tro på det också!)
 
Heelwork: 23,8 poäng
"Utmärkt timing, planering och tolkning! Fint samarbete och fokus! Någon liten miss i utförandet men i övrigt snyggt!"
"Grym tajming och tolkning till musik. Hade gärna sett positionerna lite längre, nu blir det mycket byten. Väldigt stiligt ekipage!"
 
 
Lördag
 
På lördagen var det dags för lydnaden. Debut för vår del och målet var mest att se hur vi låg till och ta oss igenom en hel tävling. Det var väldigt nervöst innan, men när vi väl kom igång släppte det. Platsen satt klockrent! Sedan var det tandvisning och då reste Mio på sig och hälsade glatt på domaren. Det drog ner lite, men jag är ändå glad över att han är så positivt inställd till främmande personer, hellre det än tvärt om!
 
Sedan var det dags för lydnadsprogrammet. Vilken hund, vilken känsla! Han var verkligen på topp! Vi som nästan aldrig har kört ett helt program, och inte med kommendering! Inget ljud, full fokus - jag är så imponerad!
 
Vi fick 183,5 poäng! Det är så mycket mer än jag väntat mig! Detta räckte till en 5:e plats dag 1. Lydnaden är uppdelad i två delar och sedan räknar man ut den sammanlagda poängen. Domare Bo Isaksson.
 
Efter detta var det rallylydnad, sista starten i fortsättning för vår del! Ska bli riktigt skönt att slippa fortsättning, vi är rejält trötta på det nu! Tyvärr drog vi på oss en 10 minus redan på första skylten, annars hade vi konkurrerat om tredjeplatsen! 86 poäng slutade vi med.Det var bara skylt nr 10 vi fick -1 (sen) och -3 (bris) på annars. Dock märktes det att han började bli trött, han var ganska yvig och inte helt fokuserad. Men han tog inte hindret när vi sprang förbi det i slutet vilket jag var lite orolig för. "Mycket snyggt jobbat!" Janne Andersson
 
 
Söndag
 
På söndagen var det bara den sista lydnadsstarten kvar. Det var en trött Mio jag skulle få upp...
Platsen satt lika bra som dagen innan, tandvisningen likaså (dvs. han ställde sig upp). Denna domaren tyckte dock inte detta var något problem. Men under programmet märktes det att han var trött. Mycket yvigare och flöt ut mer i fotgåendet. Vi nollade två moment helt, men vi slutade på topp med en 10a på hindret! Det blev bara 130 poäng, men jag är ändå stolt över honom! Hade vi satt runt 170 poäng hade vi varit med och konkurrerat om tredjeplatsen även här! Har man gjort så många starter på en helg får man vara lite trött! Domare Björn Brocker.

 
 
Vid prisutdelningen fick vi två medaljer, mat och två påsar med lite blandade saker (tuggben, leksak, tandborste, tassbandage, spel, godis...). 
 
När vi skulle hem ville inte bilen starta. Så då fick jag be om starthjälp på campingen. Sedan glömde jag mina protokoll, så jag fick vända och hämta dem. Men trots att jag tyckte att jag dubbelkollade lyckades jag glömma ett! Klantigt! Fick det som tur var på mail istället.
 
Jag är så stolt över honom! Tänk att han orkade nästan hela vägen in i mål! Detta trots att jag var så nervös och slarvade med saker. Han försöker alltid göra sitt bästa. Det ska nog bli fler U-SM med den här underbara killen!
Ett mycket trevligt och bra arrangerat U-SM av Göteborgs HU!
 
 

U-SM

Publicerad 2015-08-08 19:24:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu i helgen är jag och Mio iväg på Ungdoms-SM! Två dagar har redan gått och jag kan säga att jag har en ganska trött hund just nu! Men kul har vi! Det kommer ner uppdateringar om U-SM så fort jag kommer hem igen!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info