Mio och Aslan

Tävlingsdebuter!
I lördags var jag och Fanny iväg och tävlade rallylydnad! För Mio var det debut i avancerad och för Aslan var det debut i nybörjare. Tävlingen var i mariestad och det var strålande sol! Ganska snabbt var det dags för Mio.
 
Banan kändes helt okej när jag gick banvandringen. Honnören (sitt framför) hade vi däremot aldrig gjort innan... Så det var ganska nervöst! När domaren hälsade oss välkomna in på planen kopplade jag av Mio och skulle gå in. Han bara nosar. Tar honom i halsbandet, sätter honom och börjar om. Han nosar igen. Försöker en gång till och han nosar! Tillslut struntar jag i honom och går in ändå! Men usch vad nervös jag var! Men efter startskylten skärper han till sig! Tyvärr drar vi på oss en fel övning (-10) och det var mitt fel som vanligt! Men vi tar oss igenom banan och det kändes riktigt bra! I honnören känns det lite som att Mio väntar på vad han ska göra. Ett tag började han nosa lite, och han kändes inte helt säker. Men vi klarade tiden ut. Sedan då? När man bara ska vänta in ekipaget på banan. Ja, då satt han perfekt som ett litet ljus!  
 
Sedan var det Aslans tur. De kör banan och han har näst intill perfekt kontakt hela tiden! Lite småfel här och där, han nuddar en kon, några Bris (brist i samarbete), men det ser jättefint ut! På sista skylten var det sitt-stå, vilket är en av hans bästa skyltar. Men den kunde han inte! 
 
Innan nästa start tränade han och Fanny sitt-stå, men det var som att han aldrig hört talas om det tidigare! Jättekonstigt...
 
Den andra banan gick ännu bättre för dem. Aslan hade så fin kontakt och det blev inga stora missar. Tyvärr kunde han inte sitt-stå denna gången heller. Men så snart de kommit ut från banan och testar så kan han det klockrent igen! Ibland förstår man sig inte riktigt på dem...
 
Sedan var det bara att vänta på prisutdelningen. Mios var först ut! Han fick 82 poäng och det räckte till en andra plats! Vi fick en liten rosett, 4 kg mat, rabattkod, stegräknare och ett nyckelband. Därmed har han sitt första godkända resultat i avancerad!
 
Aslans prisutdelning fick vi vänta ganska länge på. Men tillslut var det dags. På den första banan klarade han 75 poäng (13:e plats av 30) och i den andra fick han hela 88 poäng (6:e plats av 36)! Vilken debut! Två godkända resultat får han med sig hem, bara ett kvar till titeln!
Två trötta killar.
 
Vi är så stolta över killarna, dagen slutade på bästa möjliga sätt!