Mio och Aslan

Gott nytt år!
Önskar Aslan och Mio! Killarna sover som stockar trots alla raketer som smäller utanför. Snart är 2015 slut och vi ser fram emot våra planer för 2016!
 
Återblick över Mios år 2015
År 2015 är slut och vilket år det har varit! Här nedan har vi målen jag skrev förra året och nu har jag tittat tillbaka för att se hur det har gått.
 
Mål 2015: Vi börjar året direkt med en agilitykurs. Efter detta hoppas jag på att kunna träna mycket, framförallt under sommaren. Om allt går som jag hoppas vill jag börja tävla i slutet av sommaren eller under hösten.
 
Återblick: Vi har gått flera kurser i agility under året bla. fortsättningskurs och handlingskurs. I somras var vi även på ett tredagars agilityläger på Jönköpings brukshundklubb.Tyvärr har vi inte kommit igång att tävla ännu utan det får vi börja med under nästa år!
 
Här är en film från vår första kurs:
 
Sista kursgången:
 
Strax innan sommaren:
 
 
Mål 2015: Vi kommer ge oss ut så snart som möjligt för att tävla i rally igen. Här räknar jag med att klara fortsättningsklassen under våren för att kanske kunna gå upp i avancerad klass under hösten.
 
Återblick: Det har blivit många tävlingar i rallylydnad under året, närmare bestämt 11 stycken! Vi har fått två titlar (RLD F och RLD A) och fem pallplatser. Under hösten har vi börjat träna lite smått inför mästarklass.
 
Här är en tävling i våras, fortsättningsklass med 99 poäng, 2:a plats!
 
Mål 2015: I lydnaden ska vi träna mycket under våren och även här komma ut och tävla lite. På sikt vill jag klara lydnadsklass 1, men jag vågar inte säga om det är i år eller om några år.
 
Återblick: Det har varit mycket fram och tillbaka med lydnaden under året. Vi hade anmält oss till en tävling i april, men några dagar före tävlingen blev han snaggad och reste sig en gång när vi tränade platsen. Därför sköt vi upp debuten. Nästa försök var i mitten av sommaren och vi kände oss verkligen redo! Men dagen innan blev Mio skadad när han och Aslan lekte så det blev en sträckning i tån och 3 veckors vila istället. Vi hade anmält oss till U-SM för skojs skull och för att se hur vi låg till. Det gick mycket bättre än väntat och vi fick hela 183,5 poäng! Därefter anmälde vi till en officiell tävling, tredje gången gillt, men inte heller dena gång kom vi iväg pga dåligt väder. Just då kändes det som att allt arbetade mot mina tävlingsplaner i lydnad. Men tillslut blev det av! Trots regn och rusk blev slutade vår debut med 1:a pris och vinst! Därefter lossnade det och på bara några få veckor fick vi vårat efterlängtade LP I och ytterligare tre pallplatser! Det var mycket mer än jag vågat hoppas på i början av året!
 
Mål 2015: Under sommaren skulle jag väldigt gärna vilja testa vattenprov, men det bygger på att vi hinner träna. Som vi bor nu har vi ingen sjö i närheten, så det kanske är först till sommaren vi har möjlighet att börja på riktigt. Sedan gäller det ju att proven är på rätt ställe och rätt datum så jag kan åka dit... men man kan ju alltid hoppas!
 
Återblick: Sommaren var som den var - en riktigt svensk sommar, dvs kallt och regnigt! Därför blev det inte så mycket bad och vi kom aldrig igång med träningen på allvar. Det fanns inte heller några prov som passade i tidpunkt och plats, så tyvärr blev det inte av. 
 
Mål 2015: Finns tiden skulle jag även vilja testa på Freestyle eller Heelwork to music. Men räcker inte tiden är det detta som får stryka på foten (i år). 
 
Återblick: Här gick det inte alls som jag väntat mig - det blev verkligen freestylens och heelworkens år! I slutet av april började vi med Freestyle och någon vecka därefter även med Heelwork to music. I slutet av maj debuterade vi på U-DM i båda sporterna. Det gick bättre än jag någonsin hoppats - Mio blev distriktsmästare i HtMI!
Sedan gick det i en rasande fart och bara en vecka senare hade vi fått både titeln FDI och HtMI, fyra vinster i HtM, tre pallplatser i freestyle och kvalat till AFC -finalen! Årets bästa HtM resultat blev 28,32 p och i freestyle blev det bästa 26,95! Dessutom fick vi två tredjeplatser på U-SM! Vi blev placerade på en 11:e plats i "årets nybörjare i freestyle" och 14:e plats i "årets nybörjare HtM". Mio är även den första portis som tagit titlarna FDI och HtMI enligt hunddata!
Debuten i HtM:
AFC final på stockholms hundmässa:

 
Mål 2015: Någon utställning kommer det nog att bli, både under våren och hösten. Men pälsen kommer ryka ganska tidigt i år (för att hinna spara ut till höstan), så det blir inte lika många som förra året.
 
Återblick: Vi han med tre inofficiella utställningar, två med BIR och en utan pris (domaren gav bara HP till den som vann klassen, kritiken var bra!). Sedan blev det även två officiella.
 
Strängnäs: Very good, kritik: "På den lilla sidan. Sen aningen lågbent ut. Rätt bra huvud. Kunde vara stiligare i halsresningen. Välutvecklad kropp. Önskar något planare överlinje. Bra benstomme och substans. Formellt korrekt färg men som dock stör helheten något."/ Göran Bodegård
 
Sthlm hundmässa: Excellent, kritik: "Nice head and expression. Good pigmentation. Excellent dark eyes. Good neck and topline. The coat is to soft. The ribcage should be deeper. Good proportions. Enough bone. Well angulated. Nice mover." / Manuel L Borges, portugal
 
 
Mål 2015: Något som jag väldigt gärna skulle vilja delta i är ungdoms SM (antagligen i rally). Men detta beror också på om vi lyckas få ihop det med datum och resor.
 
Återblick: Vi kom iväg på U-SM vilket verkligen var en superrolig upplevelse! Såklart kunde jag inte bestämma mig för vilken sport vi skulle delta i, så det blev alla! (Freestyle, HtM, rally och Lydnad). Eftersom lydnaden kördes i två omgångar blev det totalt fem starter på 2,5 dygn! Trots detta gjorde Mio en fantastisk prestation och nådde tredjeplatsen i både freestyle och HtM, gjorde en bra rallyrunda på 86 poäng (med en 10 p miss från mig) och 183,5 poäng i lydnadens första omgång! Det blev en riktigt kul helg med många nya vänner!
 
I övrigt kanske vi kan klämma in någon kurs till, i vad låter jag dock vara öppet. Mio kommer fylla två år (tänk att han redan är så gammal!) vilket vi måste fira stort! Som sagt, det blir nog ett händelserikt år med väldigt mycket av det som Mio älskar allra mest - att träna! Hoppas ni vill följa oss ett år till!
 
Övrigt:
 • Vi gick några gånger på ringträning för Gerard O'Shea.
 • Han fick sin hittills kortaste klippning!
 • Han ögonlystes ua.
 • Vi gjorde DNA-test med resultaten prcd-PRA: Normal/clear, JDCM: probable normal och IC: normal/clear.
 • Vi har fått vårt boende i Uppsala renoverat. Här håller vi på att packa ihop alla våra saker. Måns håller läget under kontroll.Vårat evakueringsrum där vi bodde under renoveringen.
 • Vi har fått en ny "Sambo". Måns flyttade ut.Memphis flyttade in!
 • Mio har hjälpt till på EKG och palpationsövningar i skolan.
 • Vi har kört lite drag.
 • Flocken har fått en ny medlem - Rottisen Hedwig!
 • Vi har cyklat på Visingsö.
 • Varit på västkusten.
 • Vi har vandrat.
Totalt har vi haft ett helt underbart år! Vi har hunnit med så mycket roligt tillsammans! Vi har stora planer för framtiden och hoppas att ni vill följa med på vår fortsatta resa!
God jul!
Mio och Aslan önskar alla en god jul! (Mio, 9 månader på bilden)