Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Återblick över Mios år 2015

Publicerad 2015-12-25 14:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

År 2015 är slut och vilket år det har varit! Här nedan har vi målen jag skrev förra året och nu har jag tittat tillbaka för att se hur det har gått.
 
Mål 2015: Vi börjar året direkt med en agilitykurs. Efter detta hoppas jag på att kunna träna mycket, framförallt under sommaren. Om allt går som jag hoppas vill jag börja tävla i slutet av sommaren eller under hösten.
 
Återblick: Vi har gått flera kurser i agility under året bla. fortsättningskurs och handlingskurs. I somras var vi även på ett tredagars agilityläger på Jönköpings brukshundklubb.Tyvärr har vi inte kommit igång att tävla ännu utan det får vi börja med under nästa år!
 
Här är en film från vår första kurs:
 
Sista kursgången:
 
Strax innan sommaren:
 
 
Mål 2015: Vi kommer ge oss ut så snart som möjligt för att tävla i rally igen. Här räknar jag med att klara fortsättningsklassen under våren för att kanske kunna gå upp i avancerad klass under hösten.
 
Återblick: Det har blivit många tävlingar i rallylydnad under året, närmare bestämt 11 stycken! Vi har fått två titlar (RLD F och RLD A) och fem pallplatser. Under hösten har vi börjat träna lite smått inför mästarklass.
 
Här är en tävling i våras, fortsättningsklass med 99 poäng, 2:a plats!
 
Mål 2015: I lydnaden ska vi träna mycket under våren och även här komma ut och tävla lite. På sikt vill jag klara lydnadsklass 1, men jag vågar inte säga om det är i år eller om några år.
 
Återblick: Det har varit mycket fram och tillbaka med lydnaden under året. Vi hade anmält oss till en tävling i april, men några dagar före tävlingen blev han snaggad och reste sig en gång när vi tränade platsen. Därför sköt vi upp debuten. Nästa försök var i mitten av sommaren och vi kände oss verkligen redo! Men dagen innan blev Mio skadad när han och Aslan lekte så det blev en sträckning i tån och 3 veckors vila istället. Vi hade anmält oss till U-SM för skojs skull och för att se hur vi låg till. Det gick mycket bättre än väntat och vi fick hela 183,5 poäng! Därefter anmälde vi till en officiell tävling, tredje gången gillt, men inte heller dena gång kom vi iväg pga dåligt väder. Just då kändes det som att allt arbetade mot mina tävlingsplaner i lydnad. Men tillslut blev det av! Trots regn och rusk blev slutade vår debut med 1:a pris och vinst! Därefter lossnade det och på bara några få veckor fick vi vårat efterlängtade LP I och ytterligare tre pallplatser! Det var mycket mer än jag vågat hoppas på i början av året!
 
Mål 2015: Under sommaren skulle jag väldigt gärna vilja testa vattenprov, men det bygger på att vi hinner träna. Som vi bor nu har vi ingen sjö i närheten, så det kanske är först till sommaren vi har möjlighet att börja på riktigt. Sedan gäller det ju att proven är på rätt ställe och rätt datum så jag kan åka dit... men man kan ju alltid hoppas!
 
Återblick: Sommaren var som den var - en riktigt svensk sommar, dvs kallt och regnigt! Därför blev det inte så mycket bad och vi kom aldrig igång med träningen på allvar. Det fanns inte heller några prov som passade i tidpunkt och plats, så tyvärr blev det inte av. 
 
Mål 2015: Finns tiden skulle jag även vilja testa på Freestyle eller Heelwork to music. Men räcker inte tiden är det detta som får stryka på foten (i år). 
 
Återblick: Här gick det inte alls som jag väntat mig - det blev verkligen freestylens och heelworkens år! I slutet av april började vi med Freestyle och någon vecka därefter även med Heelwork to music. I slutet av maj debuterade vi på U-DM i båda sporterna. Det gick bättre än jag någonsin hoppats - Mio blev distriktsmästare i HtMI!
Sedan gick det i en rasande fart och bara en vecka senare hade vi fått både titeln FDI och HtMI, fyra vinster i HtM, tre pallplatser i freestyle och kvalat till AFC -finalen! Årets bästa HtM resultat blev 28,32 p och i freestyle blev det bästa 26,95! Dessutom fick vi två tredjeplatser på U-SM! Vi blev placerade på en 11:e plats i "årets nybörjare i freestyle" och 14:e plats i "årets nybörjare HtM". Mio är även den första portis som tagit titlarna FDI och HtMI enligt hunddata!
Debuten i HtM:
AFC final på stockholms hundmässa:

 
Mål 2015: Någon utställning kommer det nog att bli, både under våren och hösten. Men pälsen kommer ryka ganska tidigt i år (för att hinna spara ut till höstan), så det blir inte lika många som förra året.
 
Återblick: Vi han med tre inofficiella utställningar, två med BIR och en utan pris (domaren gav bara HP till den som vann klassen, kritiken var bra!). Sedan blev det även två officiella.
 
Strängnäs: Very good, kritik: "På den lilla sidan. Sen aningen lågbent ut. Rätt bra huvud. Kunde vara stiligare i halsresningen. Välutvecklad kropp. Önskar något planare överlinje. Bra benstomme och substans. Formellt korrekt färg men som dock stör helheten något."/ Göran Bodegård
 
Sthlm hundmässa: Excellent, kritik: "Nice head and expression. Good pigmentation. Excellent dark eyes. Good neck and topline. The coat is to soft. The ribcage should be deeper. Good proportions. Enough bone. Well angulated. Nice mover." / Manuel L Borges, portugal
 
 
Mål 2015: Något som jag väldigt gärna skulle vilja delta i är ungdoms SM (antagligen i rally). Men detta beror också på om vi lyckas få ihop det med datum och resor.
 
Återblick: Vi kom iväg på U-SM vilket verkligen var en superrolig upplevelse! Såklart kunde jag inte bestämma mig för vilken sport vi skulle delta i, så det blev alla! (Freestyle, HtM, rally och Lydnad). Eftersom lydnaden kördes i två omgångar blev det totalt fem starter på 2,5 dygn! Trots detta gjorde Mio en fantastisk prestation och nådde tredjeplatsen i både freestyle och HtM, gjorde en bra rallyrunda på 86 poäng (med en 10 p miss från mig) och 183,5 poäng i lydnadens första omgång! Det blev en riktigt kul helg med många nya vänner!
 
I övrigt kanske vi kan klämma in någon kurs till, i vad låter jag dock vara öppet. Mio kommer fylla två år (tänk att han redan är så gammal!) vilket vi måste fira stort! Som sagt, det blir nog ett händelserikt år med väldigt mycket av det som Mio älskar allra mest - att träna! Hoppas ni vill följa oss ett år till!
 
Övrigt:
 • Vi gick några gånger på ringträning för Gerard O'Shea.
 • Han fick sin hittills kortaste klippning!
 • Han ögonlystes ua.
 • Vi gjorde DNA-test med resultaten prcd-PRA: Normal/clear, JDCM: probable normal och IC: normal/clear.
 • Vi har fått vårt boende i Uppsala renoverat. Här håller vi på att packa ihop alla våra saker. Måns håller läget under kontroll.Vårat evakueringsrum där vi bodde under renoveringen.
 • Vi har fått en ny "Sambo". Måns flyttade ut.Memphis flyttade in!
 • Mio har hjälpt till på EKG och palpationsövningar i skolan.
 • Vi har kört lite drag.
 • Flocken har fått en ny medlem - Rottisen Hedwig!
 • Vi har cyklat på Visingsö.
 • Varit på västkusten.
 • Vi har vandrat.
Totalt har vi haft ett helt underbart år! Vi har hunnit med så mycket roligt tillsammans! Vi har stora planer för framtiden och hoppas att ni vill följa med på vår fortsatta resa!

Aslans färgbyte!

Publicerad 2015-12-21 14:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Aslan,

Som många som är lite insatta inom rasen portugisisk vattenhund redan vet brukar de bruna portisarna tappa färgen med åldern. Vissa behåller sin bruna färg ett par år för att sedan ljusna, vissa gör det tidigare, vissa senare, vissa tappar inte färgen alls.
I början tyckte jag om jag ska vara ärlig att det var fult att de bruna hundarna tappade färgen. Jag tyckte att de såg så gamla ut med sin gråbruna päls. Men jag har ändrat mig helt! Att de tappar färgen gör dem till unika individer, alla har sina egna nyanser och skiftningar!
 
Aslan var väldigt tidig med att tappa sin färg. Han var mörkt brun som liten. på bilden nedan är han 10 veckor.
 
När sommaren kom blev pälsen solblekt och han fick en riktigt snygg brun färg. Här är han fem månader gammal.
 
Han klipptes ner första gången i oktober ca. Redan då hade han börjat ljusna. Jag valde att spara huvudet.
 
 
I mars i år klippte jag ner huvudet också. Det var som natt och dag när det bruna försvann!
 
Sedan har han bara ljusnat och ljusnat. Här i april.
 
Huvudet ljusnade rejält under sommaren. Här är Aslan 17 månader.
 
Efter att jag klippte ner huvudet igen har det återgått till en lite mörkare nyans, men jag hoppas att hela han till sommaren kan komma att bli vit!! Hur snyggt skulle inte det vara, att ha en vit hund som var mörkbrun som liten. En lippizzanerhäst i hundformat (hästar av denna ras föds svarta och blir vita)!!!
Aslan från 10 veckor-17 månader
Aslans färg på huvudet, bilder tagna med ca 6,5 månads mellanrum.
 
Jag tror inte att någon egentligen vet varför de bruna portisarna tappar färgen i större eller mindre skala. Snyggt är det i vilket fall!
/Fanny

Återblick över Aslans år 2015

Publicerad 2015-12-20 00:32:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Passade på att läsa tillbaka om vilka mål jag och Aslan hade för år 2015. Här har jag sammanställt en liten återblick över vad vi hade för mål för året samt hur det gick! Målen är skrivna den 3 januari 2015.
 • Mål 2015: Ska gå en rallylydnadskurs till våren. För att ha ett mål att sikta mot kommer jag anmäla mig till min första rallylydnadstävling i april/maj, oavsett om jag gått kurs eller inte. Tills dess kommer jag och Aslan ligga i hårdträning vad gäller rallyn, framförallt med störningar. Han har inga problem med skyltarna, men så fort det händer saker runt omkring glömmer han bort mycket han lärt sig, drar i kopplet, går med nosen i backen etc etc. Vårt största mål med första tävlingen är dock inte att placera oss, utan att ha ett mål att kämpa mot och att ha roligt! Jag hoppas ändå på att kunna ta vår första rallytitel RLDN under året.
  Återblick: Jag och Aslan gick aldrig någon rallylydnadskurs. Någon rallytävling blev det inte heller i april/maj. Vi var anmälda till en, men hoppade av dagen innan, jag kände att vi inte var redo. På sommaren var vi på klubbläger där vi hade tre heldagar med rally, rally och mer rally. Efter detta kändes det så mycket bättre, och vi anmälde oss till vår första tävling som ägde rum den 15 augusti i Mariestad. Vi åkte därifrån med två godkända resultat. Ena starten fick vi 88 poäng. Hade han inte glömt bort "stå"-kommandot precis innan vi gick in på plan hade vi fått 98 poäng och vinst. Nu blev det inte så, men är sååå stolt ändå! Jag vet ju att han kan! Lite senare i Augusti hade vi tävling på hemmaplan, där vi fick en start som låg precis under godkänt och en start med godkänt. Därmed tog vi vår första titel RLD N i augusti!!! Målet uppfylldes
 
 
 • Mål 2015: HD och ED-röntgen väntar i Juni, då har Aslan hunnit bli ett år och tre månader, vilket känns rätt lagom. Precis som Frida kommer jag röntga i Söderköping på Artrokliniken.
  Återblick: Röntgen genomfördes i Söderköping, och Aslan fick resultaten HD A och ED 0 (UA) :D Målet uppfylldes
 

 • Mål 2015: MH-test framåt augusti/september när Aslan hunnit bli ca 1 år och 6 månader så att han hunnit mogna så mycket som möjligt. Ska bli spännande att se hur han reagerar, ska skriva ner vad jag tror att han kommer få, så får vi se sedan hur nära jag kom i mina gissningar om hans reaktioner ;)
  Återblick: MH-testet genomfördes, dock blev det redan i april. Detta gjorde ändå inget. Han sprang MYCKET och när han redan på andra momentet började springa varv efter varv på planen och vägra komma tillbaka trodde jag att det var kört. Men efter ett par moment skärpte han till sig och det gick riktigt bra, betydligt bättre än väntat! Testledaren var imponerad över vilken trevlig, stabil hund jag hade. Ointresserad av människor, men det behöver ju inte vara negativt.Inga kvarstående rädslor och 2:a på skott! Målet uppfylldes
 
 • Mål 2015: Vi vill under året börja med drag då jag tror att Aslan kan tycka att det är väldigt roligt. Framförallt canicross, men kanske även lite på skidor och eventuellt cykel. Vi får se lite, saknar utrustning och har föräldrarna emot mig på den här punkten. De tror att Aslan kan bli farlig i dragsammanhang eftersom han är så snabb, stark och kanske plötsligt får för sig att sticka iväg på ett spår. Jag kommer i alla fall börja jobba på att lära Aslan höger, vänster, framåt och stanna.
  Återblick: Detta är ganska kul att läsa! Föräldrarna ändrade sig helt. Jag började med Canicross, men när jag testat på att dra med Sagas och Hailiys kickbike dröjde det inte länge innan jag skaffade mig en egen kickbike (en Kickbike Cross Max 20D+L köpt hos Charlotta Lundgren, återförsäljare). Som sele köpte jag en Zero DC Faster. Superbra modell, men tog säkert tre månader att få den, var massa strul. Som tur var hade jag inte betalat i förhand eftersom jag lusläste köpvillkoren (där det stod olika mot vad som stod på sidan - att jag måste betala i samband med beställningen - och jag kunde hänvisa till detta och kräva att få betala i efterskott). Men när jag väl hade all utrustning föll allt på plats. Aslan ÄLSKAR draget, det är hans absoluta favoritsport!
    Att jag skadade foten bidrog till att införskaffandet av kickbiken snabbade på när jag inte kunde springa längre. Jag ville egentligen tävla under hösten eftersom Aslan snabbt förstod framåt, höger, vänster och stanna och är SÅ fokuserad i draget! MEN eftersom han är vaccinerad någon vecka före ettårsdagen gäller den inte. Svenska dragsportsförbundet har nämligen regler som säger att ettårsvaccinationen måste göras EFTER ettårsdagen, annars är den inte giltig. Detta visste varken jag eller veterinären om. Eftersom jag inte ville vaccinera Aslan dubbelt samma år får vi vänta med tävlandet tills nästa år. Det gör oss inte något, vi behöver träna mer, och träna upp konditionen. Målet uppfylldes
 
 
 
 • Mål 2015: Eventuellt en fortsättningskurs
  Återblick: Jag hade anmält mig till en fortsättningskurs under hösten, men det fungerade inte med skolan så hoppade av innan kursen började. När det nu i december kom ut en ny fortsättningskurs och läste på vad som ingick insåg jag att vi kommit för långt för en fortsättningskurs, vi behöver mer utmaning än så. Därför blir det ingen fortsättningskurs för oss! Målet uppfylldes inte.
 • Mål 2015: Om höfterna visar sig fria börjar vi med agility till sommaren.
  Återblick: Eftersom jag skadade foten i februari/mars och hoppade på kryckor från början av juni och inte fick/kunde gå mer än 5-minuterspromenader blev det ingen agility för oss i år. Vi försökte någon gång mot slutet av sommaren, men då det är mycket fåglar på agilityplan stack Aslan efter dem så fort han blev lös och sedan kunde det ta upp till 10 minuter att fånga in honom igen. Målet uppfylldes inte.
 • Mål 2015: Eventuellt en del vattenarbete av något slag.
  Återblick: Eftersom årets sommar mer kunnat liknas vid en vinter har det inte blivit särskilt mycket bad. Ändå har vi kommit iväg några gånger och badat. Eller ja, jag har mest stått på stranden medan Aslan badat. Han ÄLSKAR att simma efter apporter, skulle kunna göra det i timmar. Och han simmar FORT. Mitt stora problem i vattenarbetet kommer vara att kunna simma jämsides med honom. Han är nämligen minst dubbelt så snabb som jag, något vi fick erfara i somras när vi var på ett hundbad och Aslan började simma mot "Människostranden" 100 meter bort. Vi var flera personer som fick jaga honom och slutligen fick en av oss tag på kopplet som släpade efter honom när han saktade in lite. Tur det, annars hade han härjat runt så det stod härliga till på stranden :P Målet uppfylldes delvis.
 
 
 • Mål 2015: Kanske kanske delta på ungdoms-sm i rallylydnad, får se lite. Det beror på hur det går för oss i rallyn för övrigt, samt om jag kan resa dit.
  Återblick: Eftersom vi kom igång med rallyn på allvar först i juli och ungdoms-sm är i augusti blev det inget U-SM för oss i år. Kanske nästa år om det anordnas då! Målet uppfylldes inte.
Annat vi hann med under året:
 • Spårkurs under våren. Aslan var väl helt okej på det, men ganska ofokuserad. När han väl fokuserade var han dock SUPERDUKTIG. Sugen på att ta upp spåret igen. Det var mer att tänka på än jag trodde, så lite hänger det väl på mig. Man ska tänka på vind, underlag, liggtid, vinklar, apporter.... Speciellt det där med liggtid och vindriktning är värst. Det är främst det som gör att jag inte orkar ge mig ut och lägga spår så ofta som jag vill och borde. Får ta tag i det igen framöver. Tror Aslan kan ha en riktigt bra chans där! Och skulle ju vara kul att tävla i spår!
 
 • Vi har under november-december gått en vara lös/inkallnings-och-gå-fint-i-koppel-kurs och OJ vilken skillnad!!! Aslan har inte kunnat gå lös alls tidigare, speciellt inte efter könsmognaden. Visst har han fått springa lös några gånger, men då har det flera gånger hänt att han dragit på spår/annat intressant. Därför har lösheten enbart skett i inhängnader. Nu efter vår inkallningskurs (gått fyra av sex gånger när jag skriver detta), kan Aslan plötsligt gå lös på kvällspromenaderna med släpande koppel, gå till och från bilen utan koppel, vi var och högg julgran hos ett par vänner som har bondgård och mark, och Aslan (som alltid brukar sticka fler hundra meter när vi är där) kom som ett skott när jag ropade, stannade och vände när jag röt i "nej" när han rusade iväg på ett spår... Så stolt över min lille kille! Trodde att vi inte skulle kunna komma vidare i varken rally, lydnad (som vi vill börja med), spår (lydnadsdelen) eller någonting där man måste jobba med hunden lös, men nu känns det inte alls så långt borta! :D 
 
Det ska bli jätteintressant att sätta upp några mål för kommande år, men vad som kan komma att bjudas på där får ni se efter nyår ;) 
/Fanny

Tävlingsåret 2015

Publicerad 2015-12-15 16:02:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Så var vårat tävlingsår slut! Jag kan inte vara mer stolt och imponerad över vad Mio (och jag) har presterat tillsammans!
 
Vi har totalt varit på 28 tävlingar: 11 rallylydnad, 6 lydnad, 6 freestyle och 5 heelwork to music. Totalt har vi fått ihop 5 titlar och 18 pallplatser! Det känns helt otroligt!
 
6 guld: 4 st i HTM, en i rally och en i lydnad.
5 silver: 3 st i rally, ett i lydnad och 1 i freestyle.
7 brons: 2 st i lydnad, 1 i HtM, 3 st i freestyle och 1 i rally. 
 
Två av bronsen var dessutom på U-SM!
 
Mio är helt fantastisk som inte bara klarar av att köra många olika sporter, utan att han även gör det så himla bra i alla sporterna! Han har fått godkänt/uppflytt/1:a pris alla gånger utom 2 (lydnad på U-SM dag 2, samt sista lydnadstävlingen med 159p). 
 
Tidigt i våras tog vi RLD F. Därefter började vi med freestyle i april, någon vecka efter även med HTM. Vi började tävla drygt en månad senare och tog FD I och HtMI på en vecka! Under hösten började vi tävla i avanceradklass i rallyn och tog snart därefter RLD A. Under hösten gav vi oss äntligen ut och tävlade i lydnad med tre raka förstapris och LP I! 
 
Han blev även distriktsmästare i HtMI (U-DM), kvalade till U-SM och senare kvalade vi även till AFC och fick tävla på Stockholms hundmässa där vi kom 6:a.
 
Vi har även ställt ut några gånger, två gånger inofficiellt med BIR och två gånger officiellt, först med very good (för liten och "det vita är korrekt men stör helheten") och sedan med excellent på Stockholms hundmässa.
 
Att få tävla med honom är helt fantastiskt! Det finns nog ingen gräns för hur långt han kan gå, han är trots allt bara lite mer än 2,5 år gammal! 
 
Mattes lilla stjärna! RLD N RLD F RLD A HtMI FDI LP I Aquastar's Lucifer
 
 
 
 

Stockholms hundmässa!

Publicerad 2015-12-14 13:28:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer,

Så var det äntligen dags för Stockholms hundmässa! Vi gick upp tidigt...
Vi fick skjuts med en kompis dit. Helt kolsvart ute... Som tur är var det även frost så Mios tassar höll sig fina och vita!
Mio tycker att det är tråkigt att vänta...
Vi var först ut i AFC-finalen! Jag var jättenervös men samtidigt taggad! Det är ju inte varje dag man får tävla på ett sånt här ställe! Trots lite små missar och att Mio ljudade en del så är jag riktigt nöjd! Detta var sista tävlingen med vårat klass I program, både skönt och lite sorgligt. Nu ska vi sikta mot klass II istället. Matilda Terestchenko har filmat!
 
Därefter blev det utställning. Jag känner mig lite felplacerad vid utställningsringen där alla andra har trimbord, borsta och putsar hela tiden medan jag sitter på golvet i väntan på bättre tider... Kanske inte riktigt så, men jag är långt ifrån lika ambitiös som många andra är med pälsvården. Mio var jätteduktig trots att vi knappt tränat något! Jag var riktigt stolt över honom! Vi fick även vårat efterlängtade excellent (dessutom av en portugisisk domare), så det kunde inte bli mycket bättre! Kritiken var också toppen:
 
"Nice head and expression. Good pigmentation. Excellent dark eyes. Good neck and topline. The coat is to soft. The ribcage should be deeper. Good proportions. Enough bone. Well angulated. Nice movement." / Manuel L Borges, portugal
 
(Fick tyvärr ingen bild där, så vi tog en hemma istället).
 
Senare var det dags för prisutdelning i AFC, då fick vi gå in i finalringen igen. Vi kom på en 6:e plats med 24,3 poäng, (8,15; 7,80; 8,35) bara 0,3 p från tredjeplatsen, 0,5 p från 2a platsen! Ena domarens kommentar: "Riktigt bra flyt i programmet! Jobba mer på att utnyttja mer av ringen. Fint avslut! :)"/Johanna Mamrelund (Frida Binette dömde också).
Jag gick och tittade på rasmontrarna och stånd, men hittade inget jag behövde köpa i år. Men det var ändå roligt att gå runt och prata med t.ex. portisfolk som man vanligtvis bara ser på facebook! T.ex. så umgicks vi en hel del med Bella -> www.svanstippar.weebly.com. Mio tyckte hon var jättesnygg!
 
Hemma igen efter en lång dag! Mio med sitt excellent och priset från AFC-finalen.
Trött Mio efter en lång och händelserik dag!
 

Förändrat utseende!

Publicerad 2015-12-11 14:49:04 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Tittade tillbaka lite bland mina bilder och insåg att jag knappt kände igen Mio! Oj, vad han har ändrats sedan i våras/somras! Tänk vad mycket lite päls kan göra! Han såg verkligen ut som en helt annan hund då. Här är några exempel:
 
Dagen före klippningen:
Så här såg han ut när han klipptes i april.
Maj
Slutet av maj, supergullig i sitt skägg!
Juni, skägget har rykt!
Juli, portisklippningen är tillbaka!
Augusti
September, äntligen är pälsen lång nog för en tofs!
November, lång päls och långt skägg!
December, fluffmonster igen!
Planen är att spara den långa pälsen ett tag, men vi får se vad som händer!
 
 

Höstrusk!

Publicerad 2015-12-06 15:44:06 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Kompisar,

Nu har det varit riktigt höstväder ett bra tag! Det regnar och blåser så det skallrar i rutorna! Varken jag eller Mio har något större sug efter att gå ut, och vi har nästan aldrig kameran med oss... därför har det varit lite dåligt med bilder på bloggen ett tag. 
 
Nu närmar sig Stockholms hundmässa med stora steg! Tiden går mycket fortare än jag tänkt, så vi har inte hunnit träna så mycket som jag önskat. Men vi kämpar på! Det ska bli riktigt kul att få tävla där och jag har gjort lite ändringar i vårat program. Vi får se om vi hinner få in det i tid! Men det känns ganska bra! Vi pysslar även med att få till ett klass II program, men det är lättare sagt än gjort... 

Vi ska ju inte bara tävla, utan Mio ska också ställas ut! Detta är något vi inte har tränat på sedan tidigt i våras, det går med andra ord lite sådär. Att springa snyggt framför mig, med fokus frammåt - glöm det! Mio springer jättesnyggt fot vid sidan och tittar på mig... Kanske inte så passande i utställningsringen... Men vi har en vecka på oss, mycket kan hända! 

Igår var vi ute och spårade igen, denna gången med Måns. Det blev ett kort spår med tre vinklar. Han hade bättre tempo idag och följde spåret riktigt bra. Ibland tappade han det så jag fick hjälpa honom tillbaka, men i det stora hela gick det bättre än väntat. En av vinklarna tog han riktigt snyggt! 
Här väntar Måns när matte lägger spåret. Sedan gick vi en promenad och tog spåren på tillbakavägen.
Mio är laddad!
Memphis och Mio har blivit riktigt bra kompisar. Det är riktigt roligt att se dem tillsammans! 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info