Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Framsteg!!!

Publicerad 2015-07-31 23:40:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Aslan,

Något jag lagt märke till de senaste veckorna är att Aslan har mognat väldigt mycket.
 
- Vi har varit ute en del vändor på stan, där folk har velat komma fram och hälsa. Tidigare har det ju alltid hetat "jag nosar lite sedan är det bra", men nu de senaste dagarna har han börjat gå fram frivilligt, nosa, stå kvar och låta sig bli klappad, oavsett ålder på personen! Han har till och med delat ut pussar till totala främlingar!
 
- Han har inte velat jaga varenda fågel han ser, nu vill han jaga knappt hälften!
 
- Han drar betydligt mindre i kopplet, när det bara är han och jag som går brukar han inte dra annars heller, men går man flera tillsammans brukar det vara värre, men nu går han riktigt bra på familjens gemensamma promenader!
 
- Hundmöten har efter könsmognaden varit jättejobbiga. Aslan har skällt pipigt (inte som att han är arg, snarare frustrerad över att inte få komma fram och nosa), och dragit/kastat sig mot den andra hunden. Vi har fått gå ut flera meter från vägbanan/ ut i skogskanten när vi skulle passera en annan hund. Varken godis, leksak eller träning fungerade ett tag. Nu kan jag kasta ut lite godis i gräset åt honom och säga "sök" och han tittar inte ens åt den andra hunden. Vi kan passera gåendes när jag håller en godis i handen och han har fokus på mig. Vi kan gå förbi utan godis, och han tittar på hunden och drar liite, men skäller inte och kastar sig inte mot den andra hunden. 
 
Så enormt STOLT över min lille kille! För bara några månader sedan kändes han helt hopplös, men nu känns det som att vi kan nå hur långt som helst! Har fortfarande mycket att jobba på när det kommer till biten att vara lös, men han är ju bara snart 15 månader, vi har gott om tid på oss! Något jag skulle vilja säga till mitt gamla jag (för sådär 4-5 månader sedan) är att det KOMMER gå över! Okej, jag visste själv att det bara var en period, man visste att det bara var en övergående fas, men där och då är det inte alltid så lätt att se.
 
Aslan är bäst! 

/Fanny, stolt matte

Veterinärbesök!

Publicerad 2015-07-30 23:58:40 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu i veckan var vi iväg på ett mycket spännande veterinärbesök! Detta är något vi planerat för ganska länge nu som jag även varit ganska nervös för att göra! Vi skulle ögonlysa Mio och ta några blodprover som ska skickas iväg för genetiska tester. 
 
Efter mycket letande efter en ögonspecialist hittade vi Falköpings smådjursklinik (http://www.falkopingssmadjursklinik.se/index.html). Det var inte helt lätt då de flesta veterinärerna vi behövde var på semester. Här har vi precis kommit fram!
Väl där fick Mio ögondroppar i två omgångar. Under tiden fick vi vänta i väntrummet så de han verka. De är till för att vidga pupillerna. Detta kan även göra att hunden ser lite sämre än vanligt och är ljuskänslig. Det går oftast över på några timmar.
Tillslut fick vi träffa ögonspecialisten Eva Gustavsson. Supertrevlig och mycket duktig! Här undersöker hon Mio. Bilderna är inte fullt realistiska då detta egentligen sker med lyset släckt. Hon visade och förklarade hur hon gjorde med lyset tänt för att vi skulle kunna få bra bilder. Den riktiga undersökningen skedde efteråt.
Här undersöks Mios öga med en spaltlampa.
Den portugisiska vattenhunden har en rasbunden sjukdom som heter PRA (Progressiv retinal atrofi). Det är en ärftlig sjukdom som drabbar synceller i näthinnan vilket på sikt leder till att hunden blir blind. Vanligtvis insjuknar de ofta när de är 6-8 år. Man kan undersöka om hunden har PRA genom ögonlysning. Här kan du läsa mer (Längst ner på sidan) --> http://www.portugisisk-vattenhund.se/Sjukdomar-som-omfattas-av-SKKs-halsoprogram
 
Vi fick det glädjande beskedet att Mio inte hade några tecken på ärftliga sjukdomar! Så skönt att ögonlysningen var ua (= utan anmärkning)! Inte för att jag hade väntat mig någon sjukdom, men man blir ju alltid lite nervös!
 
Då ögonen såg bra ut blev det även några blodprover. De var jättesnälla och tog blodprovet utan att raka honom. Även om han inte ställs ut så ofta tar det ju tid att spara ut pälsen... Mio tog det hela med ro och det var snabbt klart. 
Proverna har skickats till USA. Där kommer de att undersöka om Mio är bärare av tre olika rasbundna sjukdomar, PRA (samma som ovan), IC (improper coat) och JDCM (hjärtsjukdom). Har tänkt berätta lite mer om dem när vi får svaret. Det dröjer ca 2-3 veckor, så det blir en nervös väntan! Men det är jätteskönt att vi har gjort vad vi kan nu, det var mycket pappersjobb att göra och många saker att kolla upp! Håller tummarna för det bästa!
 

Regnväder

Publicerad 2015-07-26 11:12:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Ja, vart tog sommaren vägen? Eller, vi har ju faktiskt svensk sommar här. Det regnar och regnar, inget kul väder. Trots detta är vi ute på långpromenader och tränar, det är ju ganska mysigt ändå! Bra träning dessutom! Vi hade en fin dag nu i veckan och då var vi ute och paddlade. Hundarna var mycket lugnare denna gången men några bad blev det tyvärr inte. Imorgon åker jag och Mio iväg på ett litet eget äventyr!
Grrr! Aslan försöker se farlig ut!
 
 

Aslan har inte semester

Publicerad 2015-07-23 22:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan,

Sedan lägret har Aslan tränat mer eller mindre varje dag. Även om jag har varit väldigt dålig på att skriva här, men nu på sommaren finns så mycket annat att göra än att sitta vid datorn. Det har framförallt blivit rallyträning, eftersom vi debuterar på tävlingsplan i augusti! Matte är hur nervös som helst! På lägret var han jätteduktig och vi fick massa hjälp! Hade anmält till en rallylydnadskurs för nybörjare till hösten, men den avanmälde vi oss från efter lägret, både jag och instruktören kände att vi kommit alldeles för långt för att gå en nybörjarkurs. På lägret gick vi ett antal banor, nybörjare och fortsättning. På nybörjarbanorna hade vi klarat oss över 70/ varit väldigt nära 70 på alla banor enligt instruktören (som är domare).
 
Aslan har svårt att klara hela banor, han kanske klarar hälften av skyltarna men sedan börjar han tappa fokus, så vi tränar mycket uthållighet på hela banor nu. Vi går hela banan som om det var en tävling en gång, sedan belönar jag efter olika antal skyltar, börjar på olika ställen och sedan går vi hela banan igen. Han är superduktig och har blivit betydligt bättre bara de senaste dagarna! Sedan glömmer han ibland vissa moment, han glömmer bort hur man sitter framför, nästa dag sitter det jättebra men då har han glömt "stå" istället... Igår när vi körde var vi mitt i ett dubbelslalom när han plötsligt sprang iväg, jag valde att släppa kopplet för att inte ryckas iväg. När han väl smiter brukar han inte komma tillbaka, och det var andra och tränade på samma plan. Men jag ropade hit och sprang sedan åt motsatt håll, OCH HAN KOM!!!! Stolt matte! Ingen aning om vad han sprang efter, för fanns varken fåglar eller människor på plan åt det håll han sprang....Tonåringar ;)
 
I måndags byggde vi bana, i onsdags byggde vi bana. Idag varierade vi lite och körde spår och kontaktövningar. Vi har inte spårat på år och dag, så det fick bli först ett godisspår på gräsmatta ca 30 meter och sedan ett ca 100 meter spår i skog (passerade över en stig) med två apporter och en vinkel. Godisspåret gick inte så bra. Aslan följde knappt spåret alls, virrade mest runt (hittade godisarna men gick inte i spårkärnan mer än kanske 15% av tiden). Skogsspåret däremot gick väldigt bra! Det trodde jag inte med tanke på längd, korsande stig, vinklar och grejer. Han gick i spårkärnan nästan hela tiden, markerade båda apporterna (kunde göras ännu tydligare, men han stannade upp tydligt och nosade runt och hittade dem tillslut och markerade dem, sedan var jag lite ful som körde på 5cm naturpinnar i en bokskog fylld av miljarders miljarder andra pinnar). Vinkeln tog han även den på första försöket, snurrade ingenting. Visst svängde han upp lite åt fel håll först, men vände direkt, nosade lite och tog vinkeln som om det inte var svårt alls! Min duktiga kille!
 
Som avslutning på dagens träningspass körde vi lite kontaktövningar samtidigt som Frida och Mio tränade agility. DET var SVÅRT! Övningar som vi kört från den dag han kom hem, som "snurren", "T:et" och liknande fattade han knappt någonting av, tittade runt på massa annat, tittade enbart på händerna i T:et och jag vet inte vad! Han kunde dem hur bra som helst som liten, och då slutade jag väl köra dem. Nu får vi börja om igen, ordentligt så han kan hålla fokus på mig en hel bana! 
Han är väldigt nyfiken på alla fåglar som tyvärr håller till på agilityplan. Nu var vi uppe sent så inga fåglar var där, ändå tittade han upp i luften och följde saker med blicken. Till slut kom vi fram till att han måste titta på mygg eller knott, för hur vi än försökte kunde vi inte se någonting han kunde fästa blicken på. 

Framöver lär tränas mer rally, samt en del spår. Nu när vi haft ett spår-uppehåll har jag fått upp intresset för det igen! Kanske trycker vi in lite agility med om det är tomt med folk på klubben någon kväll. Det är så roligt att träna hund, kan inte få nog! 

Till hösten väntar studier till lågstadielärare (F-3) för mig här i Jönköping ,och för min och Aslans del väntar rallytävlingar samt en fortsättningsetta (steget efter grundkurs/valpkurs) för min favoritkursledare Annelie Damberg! Supertaggad!!!

Jag har även börjat odla ut Aslans päls på huvudet. Nu ska han få tillbaka sin lejonman igen! Han hade massa tovor under öronen så där fick vi helsnagga med tians skär, som tur var syns det inte eftersom öronen hänger över. Jag borstar hela honom varje dag, och det går förvånansvärt bra med tanke på att han egentligen inte gillar att bli borstad. Nu sover han till och med ibland under tiden! 

Det var lite från oss, jag hoppas vi kan uppdatera snart igen! 
/Fanny och Aslan

Arbete i sommarstugan

Publicerad 2015-07-23 20:01:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

De senaste dagarna har varit ganska lugna. Det har mest blivit arbete i sommarstugan där hundarna hjälper till på sina egna sätt (läs: är ivägen). Det blir även träning! Mio tränar mycket avanceradklass rally och Aslan kör nybörjare. Båda tränar inför sina debuter! Det ska bli jättespännande!
 

Vandring!

Publicerad 2015-07-20 10:57:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader, Utflykter,

Nu i helgen var jag och en kompis ute och vandrade! Det var hur trevligt som helst! Första dagen gick vi 8 km. Vi hade ryggsäckar och Mio hade klövjeväska med sin mat i. Vi har gått lite med hans väska tidigare, helt utan vikter och sedan ökat successivt. Han bär fortfarande ganska lite i vikt, totalt ca 3-4 dl mat (2dl per sida, viktigt att det är jämt!). Det fungerade bra!
Han går på i vår takt och springer inte iväg på några egna äventyr, man måste ju ha full koll på att matte är med! När vi tillslut kom fram till vindskyddet vi tänkt sova i var det fullt liv! Mitt ute i skogen!? Vi var minst sagt ganska förvånade när det var ett helt ungdomsgäng där och festade! Så vi satte oss vid en rastplats i närheten i väntan på att de skulle gå och åt mat. De åkte och en stund senare kom ytterligare en bil tillvindskyddet, men de vände snabbt. Så fort vi var klara med maten och hade plockat ihop skulle vi gå upp till vindskyddet, men då kom ännu en bil som stannade där! Så vi kände oss inte trygga med att stanna där utan blev hämtade av mamma och pappa för att sova på ett annat ställe. Dag två blev det ca 20 km. Mio fick gå utan sin väska vilket han var ganska glad för. När vi lagade mat passade han på att sova.
Lite senare på dagen passade vi på att göra en liten eld och grilla lite. Mio fick såklart en bra utsiktsplats att sova på.
Det var en trött Mio som blev väldigt lycklig när vi kom fram till bilen igen! Men jag tror allt att även han haft kul på vägen!
 
 
 

Cykling på Visingsö!

Publicerad 2015-07-19 19:42:30 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Härom dagen var det dags för den årliga Visingsöutflykten! Vi hade hyrt cyklar på ön, varav en lådcykel. Perfekt för hundarna att sitta i.
Det gick lika bra i år, trots att Aslan var ca 15 kg lättare sist! Det är en mycket trevlig runda vi cyklar med fina utsikter, hästar, smultronställen och mycket mer.
Tyvärr blev det inget bad då det var för kallt i vattnet.
Aslan visar sin clown-sida...
Hela familjen fastnade på bild!
Många vi mötte tyckte det såg väldigt roligt ut när vi kom cyklande med vovvarna i lådan.
Mycket kul att titta på för vovvarna!
Vi besökte även borgruinen.
Trötta killar på färjan hem.
Minst lika trötta på resturangen...
...och hemma...
Lång men rolig dag för oss alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografering!

Publicerad 2015-07-18 23:13:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

När vi var på utflykt på Visingsö härom dagen och då hittade vi en så fin bakgrund att fota hundarna mot. Två mycket stiliga killar tycker jag! Men de är väldigt olika när man ska fotografera dem! Mio sitter blick stilla och tittar in i kameran vilket ger bra bilder men alla ser likadana ut. Aslan däremot är svårare att fota då han hela tiden rör på sig, men det ger många olika bilder! Här kommer i alla fall några bilder på dem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningar!

Publicerad 2015-07-16 23:16:14 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Under de senaste dagarna har vi hunnit med flera träningspass! Vi var ute och tränade i spöregn en dag, och trots regnet klarade Mio platsen i 2 minuter utan problem! Det har även blivit lite freestyle/heelwork och rallyträning. Men det vi lagt ner mest tid på för tillfället är agilityn! Vi måste ju passa på när vi har agilityplanen så nära!

Här laddar vi upp för start! Vi har kämpat mycket med starterna, i våras tjuvstartade Mio nästan jämt, nu har han inte gjort det en enda gång på snart två månader!
Denna gång hade vi sällskap av sex stycken shelties, en annan portis och lite andra hundar.
Balansen kan vara lite klurig...
Denna är nog min favoritbild från tillfället!
A:et, jag måste vara mycket tydlig för att han inte ska hoppa över kontaktfältet...
Dessutom klarade han 12 pinnar slalom för första gången! Nöjd hund och matte efter träningspasset!
 

Läger!

Publicerad 2015-07-12 17:01:44 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu är lägret slut, tre dagar har gåt ruskigt fort! Men det har varit väldigt lärorikt! Vädret har gjort lite som det vill, dag 1 - jag klär mig för en kylig sommardag, men det blir snudd på vinter. Mössa och vantar tack! Dag 2 - Jag klär mig varmt! Då blev det strålande sol istället... Men vi har haft jätteroligt!
 
Vi har utmanat oss på flera olika banor i klas 2-3 nivå. Då har vi verkligen utmanat oss själva och fått lära oss mycket nytt. Totalt sett under hela lägret så är nog det viktigaste för mig att lita på Mio! Han kan mer än jag tror! När jag väl gör det flyter allt på mycket bättre. Hinderkombinationer och banor som jag aldrig trodde vi skulle klara har gått så mycket bättre än väntat! Jag måste träna på att vara tydlig med vad jag visar, Mio har lätt för att bestämma själv vart han vill springa. Så jag måste jobba hårt med att lära mig styra hans stora hinder/tunnelsug.
 
Vi har även övat lite slalom och kontaktfält. A-hindret gav oss större motstånd än väntat då Mio var fast bestämd på att man skulle hoppa över kontaktfältet, så där har jag en nöt som fortfarande inte är knäckt. 
 
Ju längre lägret gick desto tröttare blev Mio och desto mindre lyssnade han på mig. Då blev det svårare att få honom att springa dit jag ville och det gick långsammare. Nu ska han få vila upp sig lite, han har sovit så fort han fått en chans! Sedan tränar vi vidare på allt vi fått lära oss. Det har varit ett riktigt toppenläger med vår superduktiga instruktör Ulrika Pettersson!
 

Första dagen på lägret!

Publicerad 2015-07-10 22:46:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

En dag avklarad och hundarna ligger och sover som stockar! Tänker sammanfatta lite mer efter hela lägret, men kan säga att det har varit en mycket rolig och lärorik dag med mycket träning, föreläsninga och umgänge.
 
Dessutom blev Mio radiokändis. Eller, i alla fall delar av honom - det var hans ädlare delar som var i fokus. De gjorde ett reportage om kastrering av hanhundar och frågade några stycken hur de tänkte om det - kastrera eller behålla kulorna. De valde ut Mio direkt då de såg att han hade kulorna kvar. Jag är inte för att kastrera bara för att, fungerar hunden i vardagen ser jag ingen anledning till att kastrera. Har man en hund som blir jättestressad av löptikar eller liknande kan hunden må bättre av det. Men i Mios fall finns det ingen anledning att göra det, han bryr sig inte överdrivet om löptikar eller har andra problem med för mycket hormoner. En annan anledning att ha dem kvar är för vår del att ha möjlighet att ställa ut och att kunna ta championat i olika grenar. Om det blir så får vi se i framtiden, men det är ju kul att ha mål att sikta på! 
 
Vi fick dessutom många frågor och kommentarer om Mios klippning. Ovant för dem som inte sett det tidigare, jag är så van att det inte är kontstigt i mina ögon längre.
 
Nu ser vi fram emot morgondagen med mer agility och rallylydnad! (Aslan verkade ha varit en liten stjärna under dagens träningar!)
 

Läger på G!

Publicerad 2015-07-09 20:02:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Efter några lugna dagar i sommarstugan blir det full fart på läger i helgen! Agility för Mio, rally för Aslan. Det ska bli riktigt kul! Dessutom ser väderprognoserna bättre ut nu.
 
Här ute i sommarstugan betyder lugna dagar att vi skrotar på tomten, kanske jobbar i trädgården eller rensar bland saker. Hundarna brukar ha full koll på vad vi gör! T.ex. har Mio hittat mängder med targets på marken! Han ställer sig snyggt och väntar på belöning! Eller så hittar de någon god pinne som de ligger och tuggar på. 
 
I början hade Aslan det lite svårt med att hålla sig på tomten, han smet om man vände ryggen till och någon gång var han borta ca 15 minuter! Men nu är det inga problem längre. Det är så skönt att han kan hålla sig här och ha möjlighet att springa fritt! 
Mio kommer och undersöker vad som pågår...
Alltid lika glada Aslan och fundersamma Mio.
Aslan är helt underbart söt i sin vita mössa, vi hoppas på att hela han blir lika ljus!
 
Tittut under luggen! Snart kanske det blir en tofs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bad!

Publicerad 2015-07-09 10:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma, Kompisar,

Det blev mycket bad under helgen. Superkul tyckte vovvarna! Nästan för glada, det blir mycket skällande till en början! Men väl i vattnet simmar de runt som riktiga vattenhundar.
Albert och Aslan simmar snabbare än Mio, då kan det vara lite svårt att hinna ur vägen...
Stackars Mio blev utan... även om han hinner först så tar Aslan den ur munnen på honom. Bäst att hitta en leksak till...
Samarbete är bäst!
Kasta!
 

Agility med Albert

Publicerad 2015-07-08 06:15:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Kompisar,

När Albert var här blev det såklart lite träning på klubben! Det är så kul att vara hemma på klubben igen, den har jag saknat mycket i Uppsala! Rekommenderas för er som bor i Jönköpingsområdet! -> www.jbkh.se
Albert fick träna lite hinder.
Även slalom. 
Mio fick också träna slalom, ingångarna är fortfarande knepiga, men när han väl är inne i salomet går det riktigt bra! Tyvärr fick vi inga bilder på det denna gång.
 

Matmarknad!

Publicerad 2015-07-07 12:46:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Under veckan som gått har det varit matmarknad i Jönköping. Vi var där två gånger. Mycket bra miljöträning för hundarna, massor med folk och mängder med olika lukter. De var ändå väldigt coola, Aslan kan ha det lite jobbigt med fåglar, men annars gick det väldigt bra! Dessutom lite kul när hundarna får så mycket uppmärksamhet! Vi hörde jättemånga som pratade om dem, vissa som gissade vilken ras det var, andra som tyckte klippningen var konstig. Det blev även lite vila i parken, alldeles för varmt ute tyckte vi båda!
 

Finbesök!

Publicerad 2015-07-06 18:29:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

I helgen har vi haft finbesök här i sommarstugan! Det var nämligen Albert och matte som kom hit! Så det har varit en riktigt rolig helg med mycket bad, utflykter och träning! Får berätta mer när jag fått lite mer bilder.
 
 
 
 

Lejonet är tillbaka!

Publicerad 2015-07-06 12:25:53 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Nu är lejonet tillbaks igen! Pälsen hade blivit ganska lång nu och med närmare 35 grader ute i skuggan kändes det snällare mot Mio och lättare för mig då den blivit så lång att den behöver kammas ibland. Måste säga att jag verkligen gillade hans sport-frisyr, men även portisklippningen är riktigt stilig. Han ser inte lika tjock ut längre! Men några utställningar har vi inte planerat in, det finns ju så mycket annat som är mycket roligare att göra! 
 

Skadad

Publicerad 2015-07-05 21:17:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

I början av veckan blev Mio tacklad av Aslan vilket resulterade i en halt Mio som gick på tre ben. När detta inte blev bättre sökte vi upo veterinären som misstänkte korsbandsskada. Under timmarna vi fick vänta snurrade många tankar i huvudet. Lydnadsdebuten dagen efter blev såklart inställd men hur skulle det bli med resten av sommaren eller tom året? En korsbandsskada kräver ju ofta 6 månaders vila och operation. Min oro kunde tack och lov stillas - efter röntgen och undersökningar blev diagnosen sträckt ledband i en tå. Metacam och vila framöver. Tråkigt tyckte jag såklart, men bättre än korsband! Mio tänkte dock inte vara skadad, som frisk dagen efter och inga symptom även utan smärtstillande! Lycklig matte, så snabbt trodde jag inte att det skulle bli bra! Tratten fick han ha lite också då han blev irriterad efter klippningen... 
 

Utställning!

Publicerad 2015-07-01 10:27:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Förra veckan var Aslan iväg på sin andra utställning, inofficiell i Hjo. Fanny har ju ont i foten så hon kunde inte springa med honom. Därför fick jag göra det istället! Jag har aldrig tränat utställning med honom tidigare, detta var första gången. Men det gick ändå bra! Han fick HP och blev BIR! Sprang bra i ringen och stod jättefint trots att vi tränat så lite! I gruppfinalen var det dock svårare, många hundar och det blev svårare att stå stilla och springa efter någon annan. Tyvärr åkte vi ut, men vi är ändå jättenöjda med resultatet!
 
"Trevlig junior. Vackert huvud. Bra ögon och öron. Bra hals. Stark rygg. Välansatt svans. Bra kropp och päls för åldern. Passande benstomme. Välvinklad. Rör sig med mjukt, fint steg från sidan. Trevligt temperament." /Kjell Carnbrand
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info