Mio och Aslan

Freestyle och heelwork debut!
I fredags var det dags för mig och Mio att debutera i både freestyle och heelwork to music på U-DM som Skarpnäcks HU arrangerade. U-DM är tyvärr inofficiellt, men det var skönt att ha en chans att testa programmen innan den officiella debuten.
 
Pga köer blev det lite tajt så när vi kom fram var det banvandring direkt och sedan var det dags för mig och Mio med vårat HtM program som start nr 2. Jag han knappt bli nervös ens! 
 
Här är vi redo för att gå in!
 
Vi hade låten Fly me to the moon - Frank Sinatra
 
 
 
Det kändes riktigt bra efteråt, lite småfel blir det nästan alltid, men i det stora hela satt det bra! Det var 6 andra ekipage i klass 1, flera som såg riktigt duktiga ut!
 
Sedan var det dags för freestyle, här blev det lite mer missar och tajmingen satt inte lika bra som vanlig men jag var ändå nöjd med prestationen! 
 
Här har vi Phil Collins låt "On my way" från filmen Björnbröder.
 
 
Freestyle
 
Domare 1: Janna Nordin
Utförande: 8,7
Planering: 8,5
Tolkning av musik: 8,5
Tot: 25,7
 
Kommentar: "Mycket koncentrerat och bra flyt! Väl genomförda övergångar mellan rörelser och bra jobbat med rekvisitan. Fina tempoväxlingar."
 
Domare 2: Siri Myhre
Utförande: 8,3
Planering: 7,6
Tolkning av musik: 8,0
Tot: 23,9
 
 Kommentar:"Härligt flyt med bra samarbete :) Snyggt slalom. Hade önskat lite mer variation på rörelser för högre betyg. Snyggt när hunden sprang runt föremålet! :)"
 
Poäng freestyle: 24,8
 
HtM
 
Domare 1: Janna Nordin (?)
Utfödande: 8,6
Planering: 9,2
Tolkning av musik: 8,7
Tot: 26,5
 
Kommentar: "Proffsig helget och väl utförda snurrar i positionerna! Tänk på att jobba bort handhjälper för de högre klasserna. Lite tapp i sidostegen i fot. Du jobbar på bra med musiken och har en fin känsla med din hund!"
 
Domare 2: Malin Karlsson
Utförande: 8,7
Planering: 9
Tolkning av musik: 9,3
Tot: 27
 
Kommentar: " Fin tolkning till låten och bra övergångar till nya positioner: :)"
 
Poäng HtM: 26,75
 
Så var det dags för prisutdelning och det visade sig att vi hade vunnit HtM klass 1! Wow! Vilken  start! Därmed blev Mio ären distriktsmästare! Inte nog med det, vi kvalade även till U-SM, vi får alltså anmälan, resa, boende och mat betalt! 
 
Vi fick en 1:a plats rosett, en pokal för att vi blev distriktsmästare samt två leksaker, ett tuggben, plaque off, några påsar hundgodis och annat gott tugg.
 
I freestylen blev vi 5:a men vi var grymt nöjda ändå!
 
Stolt matte efter dagens debuter!