Mio och Aslan

Officiell debut!
I söndags var vi iväg och tävlade igen. Denna gången var det officiellt på Stockholms södra BK. Idag blev det en ganska lång väntan så jag han bli lite mer nervös. Vi var ut som nr 17, näst sist i klass 1. Tillslut var det vår tur! Även idag kändes det riktigt bra! Han var inte helt med, men det var inga stora fel.  
När vi var klara var det dags för prisutdelning. Tro det eller ej, men även idag fick vi stå överst på pallen! Tänk att vi vann igen! Mio slutar aldrig att överraska mig! Vi fick även uppflytt (då måste man få minst 7,5 i alla bedömningskategorier. Tre uppflytt = titel.)
 
HtM
 
Domare 1: Janna Nordin
Precision och samarbete: 7,6
Innehåll: 8,6
Tolkning av musik: 9,0
 
Kommentar: "Mycket bra låtval och utmärkt tolkning av musiken! Väl utförd position nr 9! Lite okoncentration idag som drar ner betyget i kategori 1, men jag vet att ni kan. :) Välplanderat program som imponerar! Ni blir farliga i framtiden!"
 
Domare 2: Linnea Vejde (?)
Precision och samarbete: 8,5
Innehåll: 8,6
Tolkning av musik: 9,0
 
Kommentar: "Fint program med mycket bra anpassning till musiken! Någon miss, men som helhet riktigt bra!"
 
Poäng HtM: 25,65
 
 
På eftermiddagen var det dags för freestyle. Även här var målet för dagen att klara uppflytt. Idag kändes det mycket bättre än sist! Nu satt även tajmingen!
Även här levererade Mio på topp så vi knep en tredjeplats! Att stå på prispallen bredvid en welsh var dock inte det lättaste vi gjort... Vi fick även uppflytt och kvalade till AFC (agria freestyle cup) så vi kommer att få tävla i finalen som gick på stlms hundmässa förra året så det kanske blir ett uppträdande för oss på årets mässa om de inte har flyttat på det.
 
Freestyle
 
Domare 1: Janna Nordin
Precision och samarbete: 8,2
Innehåll: 8,2
Tolkning av musik: 8,4
 
Kommentar: "Bra flyt i starten och en mycket samarbetsvillig hund! Fina tempoväxlingar! Tänk på att sätta hunden mer fritt i slutet, jag tror han har lite svårt att sitta vackert annars. Fin mellanposition och mycket bra rundande av ryggsäcken! Välplanerat program!"
 
Domare 2: Frida Binette
Precision och samarbete: 9,1
Innehåll: 9,0
Tolkning av musik: 9,2
 
Kommentar: "Litet nos, något mycket slalom som innehåll. Se upp för skall. Synliga hjälper. Mycket bra utförande och tajming!"
 
Poäng freestyle: 26,05
 
Även idag fick vi med oss massa smått och gott. Några leksaker, några paket godis, en fästingplockare, två rosetter och ca 14 kg hundmat. 
 
 
 
 
Mio med sina rosetter. Matchande och allt!