Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Träning!

Publicerad 2015-03-31 20:27:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi åkt hem för lite lov! Superkul att träffa familjen igen tycker Mio! Idag bar det av till hemklubben för träning, det blev främst rally men även lite agility. I rallyn körde vi en bana som var ganska lurig, det var mycket bra träning. Hade dessutom gott blötfoder i frestelsen vilket jag trodde skulle vara mer utmanande för Mio än vad leksaker är, men inte var det det - han brydde sig inte alls!
 
Det han har lite svårt för just nu är hindret, han vill väldigt gärna dra iväg på det så jag måste hålla in honom ordentligt. Var och körde några agilityhinder för att sedan testa rallyn igen och då gick det ändå ganska bra! Trots att en löptik gått banan innan honom. 
 
Löptiken var inte vårat problem idag, det var den kastrerade welshen som var där (hane dessutom). För vår del har jag hellre med en löptik än en welsh! Men samtidigt väldigt bra att ha med en welsh på träningspassen!
 
Vi testade även gungbrädan lite. Mycket enkelt till att börja med eftersom han blivit skrämd tidigare. Så nu lyfte jag bara upp den och släppte så han fick höra ljudet, därefter höll jag uppe den ca 1 dm så fick han trycka ner den själv. Mycket belöning varje gång! Det kändes mycket bättre än tidigare!
 
Så det var ett bra träningspass. Det som inte gick bra var platsen i lydnaden, då det regnat hela dagen var det väldigt blött ute -> Mio vill inte ligga ner! När han väl la sig ner fuskade han lätt och ställde sig upp igen... Där har vi lite att jobba på! Han gör liksom ingenting mer än ställer sig upp, men det vill jag verkligen inte att han ska göra!
 

Snabb uppdatering!

Publicerad 2015-03-30 15:57:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 7. Pälsvård, Aslan,

Har varit väldigt dålig på att uppdatera här på bloggen. Så mycket annat har tagit upp tid, vilket inneburit att bloggen kommit i andra hand. Men lite kortfattat:
 
Aslan har blivit en stor kille, den 3 mars fyllde han ett år! Tiden går så otroligt fort! Födelsedagen firades med promenad, dragträning och leverpastejsmacka. 
Sedan har vi gått ytterligare några gånger på spårkursen. Vi har gått över från krona till att markera på naturpinne, vilket Aslan klarade direkt utan minsta problem! Vi brukar gå ca 3 x 60m spår med pinne i slutet. Aslan har haft problem att han gått i stora svängar fram och tillbaka, mer sökt än spårat, men efter några godisspår och när jag lagt någon enstaka godisbit i spåren har det blivit sååå mycket bättre och han går nästan helt i spårkärnan! Dock är hans koncentration inte den bästa, han störs lätt av ljud och synintryck, men vi jobbar på! Ibland har jag märkt att han spårat utanför spårkärnan med, men det kan bero på att jag inte varit jättebra på att tänka på vindriktningen när jag lagt spåren alla gånger och låtit dem vila lagom länge. Han älskar spårandet och jag tror att han kan gå långt med lite träning! Vi lägger minst 2 spår ca 3-4 dagar i veckan.

Vi har kört en del drag, men sedan har det inte blivit så mycket pga att jag har varit mycket sjuk det senaste. Är nästan konstant förkyld och drar på mig den ena sjukdomen efter den andra (i nuläget influensa), men hoppas på att kunna köra igång mer med draget sedan! Vill dessutom inte köra för mycket innan röntgen.
 
Aslan har även fått ny frisyr, som Frida redan lagt upp bilder på. Visst blev han snygg! Först när jag klippt var jag helsäker på att jag tänkte odla ut pälsen på huvudet igen, men nu när jag vant mig tror jag att han får ha det såhär ett tag.
Vi tänker i år testa de nya tabletterna som fästingmedel och se om de fungerar. Har inte hört någon som varit missnöjd med dem tidigare, så absolut värt att testa!
 
I mitten av maj väntar HD/ED-röntgen för Aslan på Artrokliniken i Söderköping. Kommer bli jättenervöst, men oavsett resultat är det bra att veta för fortsatt träning!
 
Jag har under helgen som gått (27-29 mars) utbildats till A- och B-figurant på MH, superrolig och intressant utbildning, ska bli jättespännande att få delta på MH:n framöver! Då jag varit borta hela dagarna har det inte blivit mycket tränat med Aslan, och när jag kom hem från utbildningen stupade jag i säng med 40 graders feber efter att ha känt mig hängig ett längre tag. Idag ska jag ändå upp till klubben och ansvara för banbyggande av rallylydnadsbanor tillammans med Frida. Även om jag är sjuk måste Aslan få sin träning. Dock får lillasyster sköta promenaderna, för jag går inga långa sträckor. 
 
Aslan är även anmäld till MH i vår. Tänker inte säga när eller var, det får helt enkelt bli en överraskning! Då det är extremt stort tryck på att få delta på MH:n och det bara finns 8 platser är det inte säkert att jag kommer med. Håll tummarna för mig!
 
 /Fanny

Grattis Mio 2 år!

Publicerad 2015-03-26 18:28:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag fyller Mio och hans syskon 2 år! Tänk vad tiden går fort och vad mycket vi hunnit med på bara två år!  
 
Så här såg det ut för två år sedan i valplådan.
så här ser han ut idag!
Så här glad är man på sin födelsedag!
Grattis killen!
Hur har vi firat dagen då? Jo, med det som Mio älskar allra mest - att träna! Det blev ett agilitypass på morgonen innan skolan och ett rally/freestylepass efter skolan. Sedan ska det nog gå att plocka ihop något gott att äta!
 
I helgen hade han kalas med sina kompisar, då fick han ett stort tuggben! Mio väntar mycket otåligt!
 
 
 

Agilitykurs!

Publicerad 2015-03-25 19:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Så i måndags var det dags för sista gången på kursen. Denna gång fick vi träna lite på de hinder vi önskade och sedan fick vi testa två korta banor i slutet. Både jag och Mio är verkligen supertaggade på att fortsätta med detta! Så himla roligt! 
 
Här har ni Mio i den första banan.
Och här är den andra banan.
Det har varit en toppenkurs och vi har verkligen kommit en bra bit påväg! Synd bara att den inte var längre, det var ju bara 6 gånger totalt. Men snart så börjar fortsättningskursen! Vi längtar redan!

Aslans besök 3

Publicerad 2015-03-25 16:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Sista inlägget om Aslans besök här! 
 
Aslan tränar spårmarkering, här markering på en krona.
I väntan att få börja spåret.
Mio fick inte vara med, han är för dålig...
Jag och Aslan var ute och sprang med Albert. Riktigt drag i den här hunden!
 
 
 
Hjääääälp! Vad har ni gjort med mig! Skriker Aslan när han ser sig sjävl i spegeln.
Spanar ut över åkern med storebror.
Always smiling!
Sniff sniff, har du godis där?
 

Aslans besök!

Publicerad 2015-03-23 10:47:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Det har inte kommit upp så mycet bilder från Aslans besök. Nu har jag i alla fall börjat ta tag i detta! Så här kommer ett gäng bilder! 
 
Aslan var här ett par dagar och fick träffa Mios kompisar, gå massor med promenader, träna lite spår och upptäcka i Mios hemmiljö. De båda tycker mycket om varandra och ligger gärna ihop inomhus. Så kul att träffa både Fanny och Aslan igen!
 
Så här hittar man dem ofta inomhus.
Aslan är allt en stor pojk!
Mio blåste nästan bort...
 

Utställning Sollentuna

Publicerad 2015-03-21 23:23:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var vi iväg på säsongens sista inofficiella utställning. Tyvärr blev det inga bilder denna gång... Igår kom det några centimeter snö så det blev en ganska slaskig promenad från tåget till uställningsplatsen. Denna gång hade jag bara badat hans tassar, men det kändes ganska onödigt när jag kom fram med en hund som var allt annat än vit...
 
Vi satte oss vid ringen och väntade på vår tur. Då kom det en med en welsh springer spaniel och satte sig strax bredvid. Då spårade Mio ur helt och låste sig på den hunden. Han ville bara fram dit, låg och pep, gnällde och skakade som ett litet asplöv. Vi flyttade oss nästan direkt men inte släppte han den för det. Tog nog en timme innan han var någolunda normal igen! Det var ju likadant sist vi ställde där, i gruppfinalen hade han en welsh bakom sig. Då försvann all fokus och han kunde inte ens stå! Misstänker att han tänker på Smilla (hans stora ungdomskärlek) så fort han ser en welsh. Det förstör ju lite för oss eftersom att welshen alltid står bakom oss i gruppfinaler! Så för vår del är det värre med en welsh än med en löptik!
 
Tillslut kom vi in, idag var första gången i öppen klass och vi mötte en annan hane. Jag visste redan innan vi gick in hur det skulle gå då den hunden har ett cert och två reserv-cert. Mio hade inte så mycket att sätta emot där. Domaren delade bara ut HP till den som vann klassen så vi fick inte ens det. Det tyckte jag var lite snålt, med tanke på att vi fick ganska bra kritik, men jag brydde mig inte så mycket. De utanför ringen tyckte Mio var finast i alla fall och det betyder nästan mer! 
 
"Maskulin hande med bra uttryck. Välburna öron, bra hals. Nära kvadratisk. Kropp med bra substans, markerat förbröst. Något avfallande kors, aningen välvd rygg. Normala vinklar. Bra päls och färg. Rör sig med ett bra steg. Välvisad!" /Thord Byström
 
Lite kul att för en vecka sedan var han störande lång, nu är han näst intill kvadratisk igen! Dessutom verkar det som att hans vinklar blivit bättre sedan jag flyttade fram tassarna lite mer, istället fick han tillbaka den välvda ryggen som var plan tidigare. I alla fall om man tittar på de senaste utställningarna. 
 
Jag är ändå hyfsat nöjd med dagen, Mio skötte sig som en liten ängel på tåget och det var flera personer som stannade och pratade med oss. Så det blev mycket miljöträning! 
 
Nu har vi kanske en uställning kvar. Har inte riktigt bestämt om vi ska åka på den eller om Mio ska få ta en paus från utställningar. Vi har några dagar till på oss att fundera!
 
 
 
 

Ny hund!

Publicerad 2015-03-20 15:39:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Har helt glömt att berätta om att Aslan har blivit klippt! Vi passade på när han var uppe hos mig då han kan vara lite bångstyrig när det gäller klippning. 
 
Före:
Under:
Efter:
Numera är han mer grå på huvudet istället för rödbrun!
 
 
 

Promenad och träning!

Publicerad 2015-03-16 15:41:10 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi varit ute med kompisarna på promenad! Riktigt skönt i vårsolen nu, nästan lite för varmt tycker Mio... Men han behöver inte stå ut med pälsen jättelänge till i alla fall! Har inte riktigt bestämt mig om vi ska ställa mer officiellt i vår eller inte. Får fundera på det ett tag! 
 
I morse var vi ute och köre lite lydnad och freestyle-trick. Skönt att komma ut tidigt när det fortfarande är ganska kyligt ute. Efter skolan fortsatte vi lite med slalomen inomhus. Mio förstod första stegen nästan direkt när vi började med det, men nu har vi fastnat ett tag. Så nu började vi om från början igen med en annan variant och ser om det fungerar bättre. 
 
Ikväll blir det agilityträning vilket ska bli riktigt kul! Så härligt att träningen har kommit igång ordentligt igen!
 
 

Utställning i Strängnäs!

Publicerad 2015-03-15 18:11:45 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var vi iväg på officiell utställning i Strängnäs. Vår första officiella sedan förra sommaren. Vi var ensamma i unghundsklassen, domare var Göran Bådegård. Det var även med några blivande domare, så det var tre stycken som skulle känna igenom och diskutera. Tyvärr föll inte Mio domaren i smaken denna gång.
 
Kritik: "På den lilla sidan. Ser aningen lågbent ut. Rätt bra huvud. Kunde varit stiligare i hals..... Välutvecklad kropp, önskas något planare överlinje. Bra benstomme och substans. ................lång, men som dock stör helheten något."/ Göran Bodegård
 
(kompletterar kritiken senare när jag fått hjälp att tolka den)
 
Denna gång blev han även mätt av en "lärling" som fick honom till 51 cm. Känns lite lite, men han verkade inte direkt vara så noggran. 
 
Idag fick vi Very good, detta främst för att han var för lång. Hade hoppats på lite mer, men vi får sikta frammåt istället!
 
 

Träningsfilm!

Publicerad 2015-03-13 18:02:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

När vi tränade igår passade vi på att filma också! Detta är första gången vi kör alla lydnadsmoment i följd. Jag ville se lite hur långt vi har kommit. Under detta belönar jag två gånger, en bit av hans mat efter linförigheten och en bit efter inkallningen. Även om vissa saker gick mindre bra, t.ex. apporten, så är jag ändå väldigt nöjd med honom! Hopp över hinder har vi kört väldigt lite, likadant med ställandet. Ändå fungerade det helt okej! Bra fart på inkallningen också! Platsen kom inte med på film, men den var inga problem! Han är verkligen en underbar hund att träna med! Vi har en bit kvar, men det känns inte helt omöjligt!

Lydnad!

Publicerad 2015-03-12 15:13:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Lydnadsdebuten närmar sig med stormsteg, så nu är det verkligen dags att ta tag i träningen på allvar! Så nu kommer vi köra på hårt med träningen, momenten i sig kan han hyfsat men det gäller att vi hinner sätta ihop allt också. Jag är riktigt laddad och Mio överlycklig för att träningen har börjat igen, så det känns riktigt kul! Idag hade vi tänkt köra igenom allt för att se lite hur vi ligger till, imorgon har vi ytterligare ett pass inplanderat då vi ska slipa mer på detaljer. Sen är det bara att fortsätta så så sitter nog allt till starten! 
 

Hammarskog

Publicerad 2015-03-09 19:02:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Härom dagen var vi på utflykt med Albert. När vi hade möjlighet att använda bil tog vi oss till Hammarskog, ett friluftsområde en bit från oss. Riktigt härligt att få komma till ett nytt ställe och gå! Det blev massor med bilder, men de kommer i några omgångar. 
 
 
 

Årets rallylydnadsekipage!

Publicerad 2015-03-08 18:39:25 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

I vintras skickade jag in våra bästa rallyresultat från 2014 till vår hemmaklubb, Jönköpings BK. Mest på skojs skull, jag trodde inte att vi hade en chans! Men efter årsmötet fick jag veta att vi hade blivit årets rallylydnadsekipage! Jag blev så glad! Extra roligt när man ser att allt arbete ger resultat! Nu har vi äntligen fått upp vårat pris som Fanny var snäll att ta med. Mio var helt säker på att det var en nostarget...
Men tillslut fick jag några vettiga bilder!
Visst var det fin! Mycket större än jag trodde också!
Ett stort tack till JBK för denna fina utmärkelse!
 
 

Våren är här!

Publicerad 2015-03-06 08:31:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Våren har äntligen kommit hit! All snö har smält och de första snödropparna har tittat fram. Skönt med sol och lite värme igen! Dessutom har vi börjat komma igång med träningen igen, det har både blivit lydnadspass och agilitypass! Mio älskar det, finns knappt något bättre enligt honom.
 
Dagens favoritbild: Mio myser i vårsolen!
Men det blev flera andra bra bilder med!
Sträcker ut steget ordentligt...
Det var ganska blåsigt!
Stilig kille!
En fin pinne hittade han på vägen, den måste man ju visa matte!
 
 
 

Ny sele!

Publicerad 2015-03-04 12:25:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Som ni kanske minns gav ju spännet på Mios gamla sele upp när vi var i fjällen. Så när vi var i örebro och besökte en djuraffär hittade jag en nästan exakt likadan! Den gamla köpte jag innan Mio ens kom hem för 20 kr på loppis, helt oanvänd. Den har fungerat helt utmärkt, men nu fick jag ge mig. Den nya selen är från Hurtta, svart med reflex och ringar både på sidorna och ryggen. Är riktigt nöjd med den, dessutom var den inte jättedyr! På bilden nedan syns den en aning, lite svårt att fota den på en långhårig hund...
 

Bra skor!

Publicerad 2015-03-03 13:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

I år har snön kommit och smält flera gånger. Detta har resulterat i långa perioder med is, liknande bilden nedan. Men nu äntligen verkar det som att snön har gett sig! Jag älskar snö, men isen är jag gärna utan (om den inte ligger på en sjö då!). Jag är så glad att jag köpte Ice bugs förra året, utan dem hade jag nog slagit ihjäl mig både en och två gånger under vintern. Bra skor är verkligen ett måste! 
Mio springer runt i skogen, vi valde att gå utanför stigarna denna gång.
 

Agilitykurs!

Publicerad 2015-03-02 20:57:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, Kompisar,

Måndagkväll = agilitykurs! Detta var fjärde gången och det blir bara allt roligare för varje gång! Idag testade vi balansbomen, förenklad gungbräda och platta tunneln. Mio kör fullt ös medvetslös på alla vilket gör att jag har svårt att hinna med! Kontaktfälten får vi nog jobba lite med! Men annars är han enormt duktig!
 
Mios duktiga kompisar är också med!
Doris hoppar högst av alla!
Hon bokstavligt talat flyger över hindren!
 
Även denna gång fick vi en liten film på Mio.

Rallyträning, kronor och olyckor

Publicerad 2015-03-01 14:24:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Idag var jag, Aslan, mamma och pappa uppe i sommarstugan och tittade till området. Passade på att gå upp till brukshundklubben och träna lite när vi ändå höll på. Rally gick det väl lite sådär med, han kan skyltarna bra inne men ute är han väldigt fladdrig, störningskänslig och svänger ut bakkroppen. Har en del att träna på med andra ord.
  Körde även kronan, både i spår och i ruta, och oj vad han är duktig!!! Kan gå ett rakt spår på kort gräs och lägga kronan i slutet ca sex-sju meter, och han går ut och markerar den! Visst, han går inte i spåret hela tiden och nosar runt lite, men han nosar sig fram till kronan och markerar den! Min duktiga kille! Gick sedan upp en ruta och placerade ut tre kronor därinne som han också hittade relativt fort och markerade!
 
Det var väldigt blåsigt, kallt och regnet hängde i luften, så vi gick tillbaka till tomten där pappa klippte fruktträd. Har byggt en stor koja på tre våningar i en slänt där ett par barn i grannskapet går in och förstör med jämna mellanrum (krossar glas, slår sönder, kastar ut saker), så även denna gång när vi kollade läget. Skulle gå nerför stentrappan för att kolla på sakerna de slängt ut på badmintonplan vi har nedanför kojan. Kom inte mer än två steg innan jag blev tacklad av Aslan som kom springades i hög fart och inte han väja undan. Föll handlöst nerför slänten någon meter, men klarade mig undan med en stukad fot. Aj aj!!! Hade planerat att fika i sommarstugan, men det fick bli till att åka hem istället. Nu sitter jag här med foten lindad och i högläge. Hade planerat att dra på kickbike med Saga idag, men det blir ingenting med det. Så synd, hade sett fram emot att få testa kicken!!!
 
Aslan var precis efter att jag fallit jätteuppjagad, försökte göra lekinviter, skällde, sprang runt etc. Men sedan när vi lindade foten på sommarstugans altan hoppade han upp på soffan bredvid mig och lade sig med huvud i mitt knä, och låg sedan där tills vi skulle åka hem. Min lille kille. Får hoppas han väjer undan nästa gång!
/Fanny

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info