Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Aslan har potential!!!

Publicerad 2015-05-31 18:30:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan,

Inte varit ute och gått med Aslan sedan i onsdags då jag numera hoppar på kryckor så fort jag ska gå längre sträckor (dvs utanför huset). Väntar på MR-röntgen av foten på fredag, och hoppas på att så snart som möjligt efter det får reda på hur allvarligt/mindre allvarligt det är med den. På bilden samma rörelse med de båda fötterna.
 
Vi var på spårkurs i söndags, med förföljelsespår på schemat! Det innebär att hunden ser när spårläggaren börjar gå ut i spåret och tas sedan därifrån. Spårläggaren går sedan ca 100m, stannar och står still 5 min, går 100m, stannar och står still 5 min och går 100m och stannar 5 min (därefter förflytta sig lååångsamt framåt). Hunden släpps på efter ca 15 minuter. Spåret kommer bli färskare och färskare, och på de sista 100 meterna brukar hunden lyfta huvudet och börja gå på luftburen vittring och synen. När den får syn på spårläggaren börjar denne springa så hunden får jaga efter, väl framme hos spårläggaren får den rikligt med belöning. Plättlätt ;) 

Vi hade dessutom turen att vädret var alldeles underbart, nästan sommarvärme och blå himmel! Spårläggaren Fanny glassade i solen innan pumin Lussan kom och jagade ifatt mig och min påse med korv ;)
 
Aslan är inte överdrivet intresserad av människor, men människa + fläskfilé gick an! Han brydde sig inte om "legorna" där spårläggaren stannat, och gick upp och började gå på luftburen doft och syn rätt tidigt. Tror han tyckte det var helt okej kul, speciellt när man får jaga efter någon! 
(gammal bild, finaste färgen på mitt lilla pälsmonster!)

Efter kursen stannade jag och en till kvar och tränade lite rally (hon är rallyinstruktör på klubben också). Aslan fick massor med beröm, hon tyckte att han var en hund med jättestor potential!!! Minst lika bra som Mio till och med (men det vet jag inte om jag tror på, även om hon känner Mio rätt väl). Hon säger att han har massor med energi och massor med arbetslust, han vill göra rätt och han vill göra snabbt, men kan ha lite svårt att fatta direkt så han blir lätt förvirrad. Därför behöver han tydliga ramar och framförallt att jag är lugn och strukturerad. När hon påpekade det insåg jag när vi testade lite övningar och hon såg på att jag ofta stressade i övningarna, gick för snabbt fram, gjorde för stora rörelser, gud vet vad! Det är med andra ord inte Aslan som är omöjlig, det är jag som måste bli tydligare! När vi (jag) tog det lite lugnare och försökte bli tydligare gick det mycket bättre direkt!!!
Matte du får ju vara lite tydlig, jag fattar ingenting när du är sådär hispig!!!
 
Vi har mest tränat inne de senaste dagarna. Blir lite basic stå vid sidan, sitt, ligg, sitt fint, pang, tass, nos, stå, frys, tandvisning, snurra, dansa, vänta, är du blyg, fotgående, you name it! Även börjat med "framför", något Aslan tidigare haft väldigt svårt för men efter att vi fick hjälp efter spårkursen har det gått mycket bättre!

/Fanny

Picknick

Publicerad 2015-05-28 17:38:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Utflykter,

Ibland får vi för oss lite roliga ideer - som en spontan morgonpicknick. Sovmorgon och fint väder, det var ju som gjort för att gå ut och sätta sig och mysa i solen. Så jag packade filt, min frukost och Mios frukost. Sedan gav vi oss ut och satte oss i åkerkanten. Inte dumt alls! 
På eftermiddagen var vi iväg och tränade lite vattenarbete. Det fanns även en brygga att hoppa ifrån, men det var lite läskigt tyckte Mio. Jag hoppas att det blir mycket vattenträning frammåt sommaren!
 

Gungbrädan

Publicerad 2015-05-28 10:21:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Gungbrädan är också ett hinder vi haft lite svårt för. När Mio var liten sprang han nämligen själv på agilitybanan vid sommarstugan utan mattes tillåtelse - och sprang då upp på gungbrädan. Inte bra... Därför har han varit lite rädd för den. Men efter träning att bara dunka i änden så fick han gå över den på låg höjd när vi höll emot. Sedan själv. Sist vi var där gick han över den på hög höjd helt själv! Lite lockande med köttbullar, men för var gång blev han allt säkrare! 
 
Lite osäkert när underlaget rör sig...
Börjar förstå grejen!
 

Slalom

Publicerad 2015-05-27 17:10:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi kämpat med slalomet ett tag. Vi kör 2x2 metoden, alltså att vi börjat med fyra pinnar som vi satt ut med mellanrum för att sedan successivt flytta ihop så det tillsut blir ett slalom. (Finns mer att läsa på nätet). Första stegen var inga problem för Mio, men sedan fastnade vi. Det var precis i steget när vi flyttade ihop pinnarna till ett rakt led. Stod de lite i "sick-sack" gick det jättebra, men flyttades de ihop gick det inte alls!
 
Här var vi fast ett tag innan något hände. Plötsligt gick fyra pinnar rakt slalom! Sedan har det gått ganska fort, nu klarar han åtta pinnar! Det är dock inte säkert än, ingångarna sitter inte, jag kan inte gå på båda sidorna - men det går frammåt! 
 
 

Freestyle

Publicerad 2015-05-26 19:16:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Här kommer ytterligare en film på vårat freestyleprogram. Allt sitter inte, slutpositionen har blivit svår för honom (sitt fint mellan benen), men jag hoppas att det håller ihop någolunda! Nu kan vi snart räkna ner dagarna till debuten! Pirrigt!
 

HTM

Publicerad 2015-05-26 09:18:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

I förrgår blev jag och Mio äntligen klara med vårat heelwork to music program. Det har varit lite fram och tillbaka, låten har inte kännts helt rätt och jag hittade inget bra flyt. Men tillslut så satt det och jag blev riktigt nöjd! Ska bli spännande att se vad domarna kommer tycka om det! Snart dags för debut!
 

Kurs!

Publicerad 2015-05-25 22:36:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer,

Så var det dags för agilitykurs igen! Det har blivit mycket agility på senaste tiden och det märks då han har gjort många framsteg! Superkul tycker både han och jag! Dock måste vi skärpa oss rejält när det gäller starterna, där fuskar han lite för ofta... 

Kursen idag var mycket handling som vanligt, lite nya hinderkombinationer och korta slingor. Mio har ett stort hindersug så ibland springer han lite för mycket enligt eget huvud, men när han väl lyssnar känns det toppen! 
 
Här är en bana vi körde när vi var och tränade själva härom dagen. Det är inte alltid det går som tänkt, får väl erkänna att det var mitt fel, men det blev lite komiskt!
 

Skadade fötter, spår och annat

Publicerad 2015-05-22 19:14:27 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 7. Pälsvård, Aslan, Promenader,

Aslan och jag har det bra här hemma i Jönköping. Vi har gått några enstaka långpromenader, men det har blivit på tok för lite promenader för min del framförallt. Aslan kommer ut ändå. Han har även fått ny frisyr om jag inte hunnit säga det! Nedan en bild från en av våra promenader vid Rocksjön!
 
 
Bristen på promenader för min del beror på att jag sedan över en månad tillbaka haft väldigt ont i en fot. Stortån har slutat fungera (kom i samband med en stukning av foten tror jag när jag blev omkullsprungen i en trappa av Aslan, men det har blivit värre efterhand), övre delen går inte att röra och tån överlag har betydligt mindre rörelseförmåga än den andra stortån. Det gör ont att belasta foten, går inte stå på tå, gör ont att röra tån det lilla det går. Gör ont i tån och strålar upp på ovansidan av foten.
  Var hos läkare i april som skickade mig till röntgen och ortoped. Han misstänkte att en sena var av/skadad på annat sätt. Ortopeden på akuten tittade på foten knappt en minut och avfärdade det hela som en inflammation och ingenting var brutet. Efter att ha ätit ipren tre gånger om dagen i 10 dagar hade det inte blivit ett dugg bättre, och det har bara blivit sämre sedan dess. Nu kan jag knappt gå alls längre och foten gör ont även när den inte är belastad/i rörelse. Sökte upp läkare igen. Även denna läkare kom fram till samma bedömning som den första läkaren gjorde - att en sena är av, alternativt att den kanske är sprucken/påväg att gå av. Hoppas verkligen inte att läkarna har rätt om att den är av, för då riskerar jag operation och gips i flera veckor. Det vill jag inte!!!
  Väntar i nuläget på en tid att få komma till ortoped igen (förra gången fick jag remiss till ortopedakuten där det var väldigt stressigt, men nu ville läkaren att någon skulle titta på mig som verkligen tog sig tid att gå igenom foten ordentligt, därav måste jag vänta). Vill inte gå mycket alls. Visst gör jag det, men det går inte fort och jag ångrar mig oftast en smula efteråt då foten inte går att använda resten av kvällen. 
 
 
Idag gick jag och Aslan runt dalen i sakta mak och passade på att träna "sidan" samt andra trix och kommandon. Det gick väldigt bra, Aslan var väldigt fokuserad och drog nästan ingenting! Aslan nu och Aslan för tre-fyra månader sedan är helt olika hundar. Nu är han så underbar! Älskar att träna, visst är fokusen sådär ibland, men 90% av tiden är han fokuserad och kan utan problem träna aktivt 20 minuter och hålla lågan uppe. Han lyssnar på det mesta jag ber honom om (förutom inkallningen då :P ). Vi har börjat utställningsträna lite, med stadga i stå och tandvisning. Går över förväntan! 
 
Visst är han snygg i sin nya frisyr! Och visst har han snygg färg!

Vi har även lagt ett spår för första gången på år känns det som. Han kom ihåg mer än jag trodde, och gjorde en klockren markering på en apport jag till och med glömt att jag lagt ut. Klantmatte! Känns ändå inte som att spår är Aslans grej. I draget lever han upp och springer näst intill runt i nirvana, men med spåret är han lite yvig och nästan lite slarvig.Sedan har vi gått alltför få spår det senaste, men det har ju sina anledningar. Dessutom är det så mycket att tänka på med spårlängd, apporter, vinklar, vegetationsbyten, vindriktning, liggtid.... När kursen är slut ska jag gå tillbaka och fortsätta med enbart raka medellånga spår med apporter. Och sedan utöka när jag känner att vi kan nivån vi är på.

Vi har även börjat träna på att bli borstade! Eller ja, Aslan får träna på det i alla fall. Han har alltid hatat att bli borstad, men nu de senaste gångerna HAR HAN LEGAT PÅ RYGG OCH SOVIT?!!!! Kört på klappa, borsta jättelöst, klappa, borsta, klappa borsta klappa borsta. Då har det fungerat över förväntan på hela kroppen!!!
Aslans åsikt om att bli borstad -->
 
Blev ett inläg med mycket text här, men så blir det ibland. Nu vet ni i alla fall att vi inte gått under jorden helt, vilket jag verkar göra mellan gångerna jag skriver ;) 

Ska  försöka bli bättre på att skriva om MH:t också, samt om att vi varit ute och dragit på våra kickbikes jag och Saga med hundarna!!! Stay tuned!!!

(sedan vill jag även säga att om ni vill låna några bilder från bloggen - kontakta oss och fråga först! Inte tillåtet att ta våra bilder utan tillstånd!)
/Fanny och Aslan

Agilityträning!

Publicerad 2015-05-21 16:12:30 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, 6. Filmer, Kompisar,

Idag var det riktigt solig och fint så vi passade på att ta en tur till klubben för lite träning! Idag började jag lite mer med kontaktfält och gungbrädan. Mio klarar gungbrädan själv nu när den är ställd på lägsta nivån och om man mutar lite. Så det går allt bättre! 
 
Vi tränade även på slalomet och nu känns det äntligen som att det går lite frammåt. Idag tränade vi mest på fyra pinnar, men han klarade åtta pinnar två gånger!
 
Till sist passade vi på att bygga en bana med åtta hinder. Detta var första gången vi byggde en egen bana och den blev mycket bättre än väntat. Fick in framför, bakom och blindbyten i den och flera olika hinder. Superkul!
 
 
I början var det stekhett! Men det var full fart ändå!
Mio flyger igenom däcket!
Det fick bli ganska många pauser med lite vatten och vila i skuggan.
Hedda var också med, men hon fick bara titta på när storasyster körde.
Tyvärr blev det inga bilder på Albert denna gång, jag var på fel ställe hela tiden... Inte lätt att hinna med allt! Det får bli fler nästa gång! 
 
 

Aqilitykurs

Publicerad 2015-05-20 08:26:15 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

I måndags var det tredje gången på agilitykursen. Oj vad kul det är! Mio var nästan lite för taggad! Men jag är så glad att han gillar det så mycket, känns lättare att dämpa honom än att få igång honom. 
 
Det var som vanligt flera olika stationer. Denna gång var det några kortare kombinationer (4-5 hinder) med fokus på blindbyten och bakombyten. Det gick riktigt bra!
 
Vi tränade även på slalomet vilket gick mycket bättre än väntat! Vi som inte tränat slalomet på en vecka och ändå gjorde han det bättre än någonsin. Han klarade fyra pinnar när jag gick på både höger och vänster sida! 
 
Vi började lite smått med kontaktfält, lite klurigt men det ska nog gå!
 

Tillökning i flocken!

Publicerad 2015-05-18 23:43:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Utflykter,

Mio och jag har varit iväg på en mycket spännande resa tillsammans med Doris och hennes matte! Det var nämligen dags för Doris att få en lillasyster!
 
Resan började med tåg till Jönköping.
Där fick fyrbeningarna stanna med Aslan medan tvåbeningarna fortsatte resan med bil. Tillslut var vi framme vid resans mål!
En liten underbar tjej fick följa med tillbaka till Jönköping. Här blir Hedwig, som hon heter, välkomnad av delar av flocken!
Upptäcker ihop med storasyster.
och här undersöker hon ihop med farbror Mio.
Är man stor måste man vara snäll!
Hon är så söt att man smälter av att titta på henne!
Sedan fortsatte resan till Uppsala. Alla hundarna skötte sig utmärkt! Det märkes knappt att vi hade tre hundar med oss på tåget!
Hedda fick åka i Mios valpväska, mycket uppskattat!
Här har vi första bilden på hela flocken samlad! Det ska bli superspännande att få följa denna lilla tjej, det kommer säkert dyka upp lite bilder på henne då och då! 
 
Välkommen Hedwig!
 

Rallytävling i Märsta!

Publicerad 2015-05-15 10:28:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Igår var jag och Mio iväg på rallytävling igen, fortfarande i fortsättningsklass. Vår förhoppning för dagen var att nå ytterligare en pallplats. Dagens domare var Katarina Strömberg, här är hennes bana.
Vi var ut som en av de sista. Nervöst! Regnet hängde i luften så jag fasade lite för att det skulle börja regna. Men vi hade tur! Solen tittade till och med fram en stund!
 
I väntan på start!
 
Banan verkade spännande, men hinder rakt in till åttan med makrill i tomatsås kändes lite smålurigt. Även en hel del andra skyltar (bla. sidostegen) har vi inte tränat så mycket. Och i vänstersnurrar har han börjat sätta sig ibland. Så det kändes lite lurigt, även om jag vet att han kan om han vill!
 
Denna gång var jag i god tid med uppvärmningen. Det kändes riktigt bra! Jag hade honom med mig, fokuserad och taggad! Var lite orolig precis innan vi gick in då han nosade lite, men han höll kontakten superfint! När vi kommit ca halva banan (skylten sitt- lämna - kalla in) upptäcker jag att mitt skosnöre har gått upp! Nej! Sådant får inte hända! Trots det lyckades vi hålla ihop hela banan, åttan var inga problem, inte vänstersnurrarna heller. Det kändes riktigt bra! På sista skylten (ligg) var jag därför överdrivet tydlig så han inte skulle kunna ha en chans att missa den. Efteråt var jag lite smått skakig som alltid, men det känndes jättebra!
 
Jag hoppades att det skulle gå hela vägen, men det var många duktiga ekipage med. Ju högre upp i placeringarna de kom desto snabbare slog pulsen. Vi hade gjort det! 
 
En andraplats med 99 poäng!!! 
 
Vilken lycka! Inte trodde jag att vi skulle lyckas knipa ytterligare en pallplats idag igen! Dessutom ett nytt rekord i fortsättningsklass. Så stolt över min kille!
 
-1 på snurren för att han var lite sen var allt! "Jättefin runda! Bra flyt och tempo!" var domarens kommentar.

(Bilden är från Märsta-Sigtuna BK)
Dessutom fick vi en påse med lite smått och gott. Trevligt! Mycket rolig och bra arrangerad tävling!
 
 

Höftledsröntgen!!!!

Publicerad 2015-05-13 21:12:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Aslan, Bildbomber,

Igår var jag, mamma och pappa och röntgade Aslan uppe i Söderköping!
 
Då de bara har röntgentider på morgonen och vi inte är särskilt morgonpigga (tar ca 3h att åka) åkte vi upp redan kvällen innan, på måndagskvällen. Vi hade lyckats hitta ETT hundvänligt boende i HELA SÖDERKÖPING! Dålig stil, borde vara tillåtet hos alla, ett rum kan de väl ändå undanhålla! 

Hur som helst, vi bodde på Slussen --> http://www.visitostergotland.se/sv/soderkoping/products/143206/Slussens-Rumsuthyrning-i-Soderkoping/ SUPERMYSIGT ställe, jättefint boende med det välkända glasscafét Smultronstället vägg i vägg och Göta kanal precis intill, kan det bli bättre? De som hyrde ut var supertrevliga och vårt rum hur mysigt som helst med TV, toa, dusch och flera sängar, kan verkligen rekommendera detta boende för både hundmänniskor och icke hundmänniskor! 5 av 5 stjärnor!

Utanför grinden till boendet med Smultronstället (glasscafét) till höger i bild och Göta kanal på vänster sida


Vi gick och köpte pizza inne vid ett torg. Aslan passade på att provsmaka den fontänliknande prydnaden.


Aslan vet vem han ska tigga mat av!

Den mysiga innergården!


Så på tisdag morgon klockan 08 var det dags för röntgen! Aslan vägdes först (21kg, dvs ingen ändring i vikt ännu, han har stått still i månader), sedan sövdes han. Var intressant att se hur han blev allt tröttare och tröttare men försökte kämpa emot innan han till slut slumrade till. 
Röntgen gick fort (vi kom igång lite innan 08 med sedering, man bör räkna med att röntgen allt som allt tar ca 1h), och jag fick stå bakom en skärm och se på. Klockan var nog inte mer än 08.30 när vi var klara.
Jag fotade röntgenbilderna på höfterna, men missade fota på armbågarna. Här en bild på höfterna!

Artrokliniken i Söderköping hör till de billigaste i landet när det kommer till röntgen. Dessutom är de specialiserade på leder,skelett och liknande och röntgar ca 500 hundar om året. Väldigt erfarna och profsiga!!! Vid röntgen är det viktigt att hunden inte sederas för mycket, eftersom musklerna då kan bli för slappa och resultatet missvisande. Samma sak kan hända om hunden inte ligger rätt. Därför kändes det tryggt och bra att låta en väldigt erfaren och rutinerad veterinär utföra röntgen. De får 6 av 5 stjärnor, minst!

HD och ED-röntgen gick tillsammans på ca 1400 kronor. 

När Aslan vaknade upp var han ganska vinglig, trött och vimsig, svansföringen var inte hög! 
Så bar det av hemåt, Aslan somnade som en stock i bilen och sov nästan hela vägen hem.

Jag hade trott att det skulle bli en lång väntan på resultatet, men redan onsdag morgon fanns resultatet ute på hunddata. HD: A och ED: ua (0) , vilket även veterinären gissat på!!!! Glad hund och ännu gladare matte!!! 

Nu ska här firas stort, och framöver väntar minst en agilitykurs!!! 

/Fanny


Valpsjuk

Publicerad 2015-05-13 08:22:27 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Jag blir allt lite valpsjuk ibland när jag ser alla valpbilder som dyker upp på facebook. Visst har tanken slagit mig, men kanske skulle ha en till? Troligtvis lär det dröja, men man kan ju alltid drömma! Så här kommer ett gäng bilder på Mio som liten!
 
När Mio var liten brukade han få ryck varje kväll, då det skulle busas, leka, bita, springa, skälla.... ja då kunde man bli ganska trött på honom! Men samtidigt så visste man att sekunden senare skulle han sova sött.
Mio älskade att spela fotboll! Jag kunde sparka iväg bollen hur många gånger som helst. Han kunde till och med springa ut i trädgården och stå där och vänta tills någon kom ut och lekte med honom!
Man måste ha koll på var matte är, så att blockera fötterna måste ju vara det bästa alternativet!
I början ville Mio ofta gå upp väldigt tidigt. Då började det bli riktigt skönt ute, så ibland la vi oss på altanen istället de sista timmarna.
Han var betydligt mer leksugen än han är idag!
Här introduceras han för cykeln första gången.
Besök på stan. Det är svårt att förstå hur liten han faktiskt har varit!
Nej, jag har inte gjort något!
 
 
 

Lös i naturen

Publicerad 2015-05-11 09:41:35 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Nu är det fullt med djurungar i skogen igen och därför ska man ha extra koll på hunden. Den ska inte ha möjlighet att följa vilt, vilket för många kanske betyder att den måste vara kopplad. Om man har tillräckligt bra lydnad på sin hund ("som om den vore kopplad") så får den fortfarande gå lös. 

För min och Mios del spelar detta ingen större roll, vi gör som vi brukar. Han får alltid gå lös i skogen, men han går aldrig långt bort och håller sig på stigen. Jag är inte orolig för vilt då han inte bryr sig om dem. Härom dagen sprang det förbi ett rådjur ca 15 meter bort när vi tränade på klubben, Mio hade vilopaus då och han tittade lite åt det men brydde sig inte något mer! Så skönt att han har så extremt lite jaktinstinkt! Vi har även spanat på räv för någon vecka sedan och smugit oss på några råddjur i vintras, men Mio nosar hellre på marken än tittar på djuren. Jag tror att jag är mer fascinerad av vilt än Mio...

Så nu försöker vi passa på att njuta av skogen när den är som vackrast!
 

Flocken är samlad!

Publicerad 2015-05-10 09:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Nu är hela flocken samlad igen på samma ställe! Nu har nämligen Doris flyttat tillbaka hit! Superkul att äntligen få se lite mer av henne igen! Idag är vi hundvakt åt henne då hennes matte är iväg en stund, inte dumt alls om du frågar Mio. Vem vill inte ha en söt tjej på besök?
 
 
 
 
 
 

Lydnad

Publicerad 2015-05-09 20:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Sedan vi skippade lydnadstävlingen har lydnaden blivit lite liggande på is. Både för att jag tröttnat lite och Mio inte tyckte det var lika kul längre. Men idag var jag och en kompis ute och tränade igen, det var nog första riktiga lydnadspasset på säkert 3 veckor! Jag trodde att vi skulle ha backat tillbaka några steg, men oj vad fel jag hade!
 
- Platsen gick bra, körde ca 2 minuter
- Tandvisning gick långt över förväntan! Han som brukar backa aningens satt helt still!
- Ingångarna var riktigt bra!
- Linföriget, med koppel för en gångs skull! Fokus sjunker när kopplet åker på, "men helt om halt" gick så mycket bättre efter lite nötande!
- Kedja med linförighet och ställande. Linförigheten var väl lite halvbra, men ställandet var super! Snabbt och inget fuskande! 
- Apport, klarar hela momentet även om han inte höll hårt i apporten.Inget ljudande!
 
Jag är riktigt imponerad över honom! Jag tror det var väldigt bra för oss båda med en liten paus, plötsligt är det mycket roligare igen! 
 
Bjuder på en gammal träningsbild.
 
 

Sökträning

Publicerad 2015-05-09 09:50:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag var vi ute och letade efter dummys. Superkul tycker Mio! Det är få leksaker han tycker riktigt mycket om, dummys är en av de absoluta favoriterna! 
 
Mio får på sig sök-selen. Då vet han att det är dags att jobba! Sedan får han sitta kvar medan jag går och gömmer en eller flera dummys, denna gång var vi på ett öppet fält. Ibland är vi inne i skogen, ibland på åkern. Sedan är det dags för Mio att börja leta! Mio väntar på ett sök-kommando! Något otålig...
Så är han iväg! Svansen brukar gå på högvarv när det är dags att leta!
Hittade den!
Varsågod matte!
En gång till!
Ha, det var ju lätt som en plätt!
Igen!
Oj, här var det blött! Jag tar en annan väg!
Snälla! En gång till!
Så här kan vi hålla på ett bra tag, han tröttnar inte i första taget! Rolig och enkel aktivering!
 
 

Träning!

Publicerad 2015-05-07 22:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi verkligen kommit igång med träningen! Just nu blir det ca två pass om dagen.

Måndags: Kort lekpass vid lunch, Agilitykurs kurs på kvällen.
Tisdag: Agility vid lunch med slalom och hoppteknik, freestyle/HtM på klubben på kvällen.
Onsdag: Agility på klubben vid lunch samt löprunda.
Torsdag: Agility på klubben vid lunch, rallylydnad på kvällen.
 
Nu börjar det märkas på Mio att det blir lite segt ibland. Så nu blir det nog någon vilodag framöver då vi tar det lite lugnare. Mio är en helt fantastisk hund att träna med! Han har för det mesta väldigt bra fokus och gör det jag ber honom om, lär sig snabbt men har även ganska lätt att lära om då det blir fel. Som tur är är han riktigt duktig på att hålla isär sporterna. Han kräver inte heller träning varje dag utan kan ta det lugnt flera dagar utan att bli jobbig. 
 
Här är en liten film från dagens träningspass. Denna gång har vi höga hinder och fokus ligger på handling. Nu börjar jag själv känna mig mer säker i handlingen, många saker flyter på av sig själv, vilket gör att det känns som att jag har mer tid. Det känns toppen då jag vill ha ett "lugnt", fokuserat lopp. Är jag själv samlad presterar även Mio bättre. Dessutom var Mio tyst idag! 
 

Agility!

Publicerad 2015-05-06 20:31:53 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi äntligen börjat på kurs igen! Denna gång är det en fortsättningskurs utomhus. Jag var riktigt imponerad över hur bra fokus Mio hade! Det var riktigt roligt att jobba med honom! 
 
Första passet bestod av:
 
-Starter (Sneda och raka). Mio är väldigt taggad så måste träna mycket på det så han inte tjuvstartar!
- Fart, en rak bana med tre hinder och en tunnel.
- Kort bana, två tunnlar och tre hinder. Lite handling.
- Slalom, Mio kan nästan fyra pinnar nu. Men inte alltid. Ingångarna har han svårt för.
 
Riktigt roligt! 
 
Idag var vi uppe igen och tränade. Denna gången la vi fokus på balanshinder, tränade lite kontaktfält och testade gungbrädan igen. Denna gungbrädan är så mycket bättre än den tidigare som alla våra hundar blev rädd för! Denna går att sänka lågt så efter lite träning med att bara låta dem trycka ned änden fick de testa att gå över med lite hjälp. Tillslut klarade han det själv! Det kändes så skönt då det har varit vårat svåraste hinder!
 
 

Ensamhet och flyttkartonger

Publicerad 2015-05-05 09:46:01 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu när vi börjar få lite ordning på vårt rum tyckte jag att det var lite fult med flyttkartonger överallt. Då gjorde jag en sovplats åt Mio av två stycken, hans bur och ett par filtar. Mycket uppskattat av Mio! 
Sedan har vi även jobbat på ensamhetsträningen. Korta stunder själv när vi flyttade in och jag bar saker fram och tillbaka. Lite längre stunder när jag tvättade. Igår fick han vara hos Albert när jag var i skolan, det var dock inte så populärt. Så idag får han vara hemma själv under förmiddagen, i eftermiddag tänker jag hoppa över skolan och vara hemma med honom istället. Håller tummarna för att allt går bra, har satt upp flera lappar så de andra i korridoren kan få tag på mig om det blir problem. Ensamhetsträningen är inte alltid det lättaste, väldigt enkel att glömma bort hur mycket jobb som ligger bakom det när hunden är van att vara ensam hemma.

Flytt!

Publicerad 2015-05-03 23:27:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu är första delen av flytten avklarad! 

För er som missat det så ska mitt boende helrenoveras, därför måste vi flytta ut under ca 4 veckor. Så de senaste två dagarna har varit bärande fram och tillbaka till en förvaringscontainer/tillfälliga korridorsrummet. En ganska tråkig helg för Mio... Lite stressigt för honom när hans trygga hem rivs upp helt, flytta till ny plats, massor med folk som springer och matte har haft ont om tid till honom.
 
Måns och Mio fick vara instängda på Måns rum ibland så vi kunde bära saker utan att dem var ivägen.
Ibland fick han vara på mitt rum. Då satt han i sin fåtölj och höll koll på arbetet.
Efter mycket flyttande var vi tillslut på plats! Möblerna fanns redan där så mina egna står i containern. Vi försökte ta med oss så lite som möjligt, mest mat och kläder. Nu hoppas vi på att detta går snabbt så vi kan flytta tillbaka igen. Ensamhetsträningen är påbörjad, håller tummarna för att allt går bra!
Mio spanar ut på den nya utsikten.
 

Freestyleträning

Publicerad 2015-05-02 12:14:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi tränat freestyle i ca tre veckor. Igår när vi tränade körde vi hela programet för tredje gången och det gick riktigt bra! Allt sitter såklart inte, men vi har fortfarande en månad på oss att fixa till det. Framförallt måste JAG lära mig att gå baklänges utan att tappa balansen... Superrolig sport som jag verkligen rekommenderar!

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info