Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Besök i Jönköping!

Publicerad 2015-11-28 13:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har jag och Mio varit på besök i Jönköping några dagar! Det har varit intensivt men väldigt roligt att få träffa alla igen! Till en början var Aslan lite för glad att Mio kommit hem igen och var väldigt på vilket Mio inte uppskattade. Men ganska snabbt vande de sig vid varandra igen och kunde sova så här mysigt ihop i soffan.
Det har blivit många promenader med killarna i regn och rusk, bus i skogen och besökt jönköping city. Mios svans har gått varm då han har träffat många personer han tycker väldigt mycket om! Så det har varit en riktigt trevlig minisemester!
 

Ny kompis och tentaplugg

Publicerad 2015-11-20 23:53:35 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Senaste tiden har det hänt en hel del här i Uppsala. Vår "sambo" och Måns har flyttat till ett annat boende. Väldigt tråkigt för oss! Sedan fick vi bo själva i en vecka innan vår nya "sambo" flyttade in. Det visade sig vara en supertrevlig tjej med en supercharmig labradorvalp - Memphis! Han och Mio kommer jättebra överrens även om Mio inte riktigt förstår när Memphis vill leka med honom (som på bilden nedan...). Mio vill hellre pussas.
De sover till och med ihop efter bara drygt en vecka! Så kul att se!
Vi är mitt i en tuff tentaperiod nu, tre stora tentor på ca 1,5 vecka. Nu har vi klarat av två, men det börjar bli tungt att ladda om. Mycket som ska läras in och väldigt mycket plugg under många dagar börjar kännas i huvudet. Som tur är kan hundarna ta det lugnt även om det är lite tråkigt. Men snart är det över! Då kan vi ta tag i lite roligare saker igen!
 

Spår!

Publicerad 2015-11-14 16:41:17 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag var jag och Mio med några kompisar ute i skogen och spårade. Det blev två stycken spår, det ena med en leksak och det andra med två. Det andra hade en av mina kompisar lagt och det var nog säkert 200 meter, vilket är långt för att vara till Mio! Idag gick det riktigt bra för honom! Han hade ett mycket bättre tempo och var mer fokuserad på uppgiften än sist. Men han har lite svårt att gå med nosen i backen, han vill gärna upp med den i luften, men han börjar förstå vad det är vi gör!

Det är lite kul att testa på lite nya saker nu när vi inte har massor med tävlingar att träna inför hela tiden. Kul för både mig och Mio med lite omväxling.

Tentaperiod

Publicerad 2015-11-09 08:35:12 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu närmar sig tentorna med stormsteg, nästa måndag drar det igång. Det kommer bli riktigt tufft, men skönt när det är över! Mio får inte så mycket aktivering nu, några kortare promenader varje dag och kanske lite träning inomhus om ens så mycket. Men han tar det väldigt bra och sover mest. Det är så himla skönt att han har kunnat gå från ett superaktivt liv som vi haft under året med flera träningspass om dagen, tävlingar och kurser till att i princip inte göra någonting! Men så fort tentorna är över ska vi börja jobba igen! 
 

Stockholms hundmässa!

Publicerad 2015-11-07 19:56:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har jag till slut anmält Mio till utställningen på stockholms hundmässa! Vi ska även tävla i AFC-finalen (klass I) som också går på söndagen. Jag är också lite sugen på att stå i rasmontern... men vi får se vad vi hinner med. Vem vet, vi kanske ses där? 
 
 
Här är en bild från förra året!
Vi träffade Bella, mycket snygg tyckte Mio! 
 
 

Rådjur!

Publicerad 2015-11-04 16:49:30 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Här ute där vi bor har vi väldigt mycket rådjur! Vi ser dem flera gånger varje dag, och ofta många åt gången! Idag gick vi en sväng med Axl och Albert och såg först två rådjur på fältet. Dem stod och tittade på oss och brydde sig inte alls om att vi kom närmare. När vi kommit jättenära flyttade dem sig lite bortåt, men var fortfarande inte speciellt oroade av vår närvaro. Det märks verkligen att rådjuren här är väldigt vana vid hundar, men det är ju trots allt ett av sveriges absolut hundtätaste områden! 


Strax efter detta stötte vi på fyra stycken till lite längre bort på fältet. Inte heller dessa rörde sig ur fläcken. Bara öronen syntes.
Därefter vek vi in i skogen och gick en stig nedanför fältet.
I slutet av den stötte vi på ytterligare två stycken inne i skogen (skulle kunna vara samma som de två första, men ändå). 
Det är himla skönt att Mio inte bryr sig om dem alls! Annars hade det varit jobbigt att ha honom lös här ute...
 

Höstbilder

Publicerad 2015-11-02 23:04:25 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Hittills har det varit en riktigt fin höst! Nästan inget regn alls och många soliga dagar. Tyvärr har jag inte haft med kameran så mycket, men idag blev det lite bilder från vår promenad. 

Mysigt med massor med löv som prasslar under tassarna.
Grabbarna grus.
Krulltotten Albert har fått riktigt lång päls!
Albert hittade en stor pinne som han och Mio lekte med.
Sedan hittade han en ännu större pinne som han också sprang runt med! Vi fick akta oss för att inte bli fällda...
Mio börjar bli en riktig pälsboll!
Nöjd och glad Mio efter en trevlig promenad!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info