Mio och Aslan

Besök i Jönköping!
Nu har jag och Mio varit på besök i Jönköping några dagar! Det har varit intensivt men väldigt roligt att få träffa alla igen! Till en början var Aslan lite för glad att Mio kommit hem igen och var väldigt på vilket Mio inte uppskattade. Men ganska snabbt vande de sig vid varandra igen och kunde sova så här mysigt ihop i soffan.
Det har blivit många promenader med killarna i regn och rusk, bus i skogen och besökt jönköping city. Mios svans har gått varm då han har träffat många personer han tycker väldigt mycket om! Så det har varit en riktigt trevlig minisemester!
 
#1 - Emma

Hej, surfade runt lite på rasen (portis) efter att ha sett en tik på blocket och hittade hit. Kul att läsa, eftersom jag just var intresserad av hur vardagen med en Portis kan vara. Jag har tidigare haft en Bedlis (ser att det figurerar en goding bland dina bilder). Vill ha en hund som både kan slappna av och softa någon vecka när det behövs, men också kan vara full fart på när man vill vara aktiv. Körde både lydnad, freestyle, agility och viltspår med min bedlis och gillar framför allt de två sistnämnda. Vill inte ha en hund som fäller, men vill ha en lite tåligare än en bedlis vad gäller väder och vind. Här låter det ju som att en Portis skulle kunna stämma in ganska bra på dessa önskemål! Eller vad säger du?

Svar: Hejsan! Kul att du hittat rasen och till vår blogg! Hoppas att du hittat vad du letat efter, annars är det bara att fråga! Kan det vara Albert du tänker på? Han är en spansk vattenhund, men faktiskt lite lik en Bedlis när du säger det! :P Tycker dina önskemål verkar stämma in väldigt bra på en portis! Det är hundar som passar till i princip allt och väldigt gärna vill jobba med huvudet, men som även klarar av att ta det lugnt ibland. Mio har för tillfället gått från ett superaktivt liv med 2-3 träningspass om dagen till att bara gå promenader och tagit det lugnt senaste månaden utan problem. Pälsen kräver en hel del skötsel om man vill hålla den lång, men fäller ju inte. Kul att du har planer på att arbeta med hunden! De har verkligen stor potential att gå långt inom de flesta sporter! Så jag tycker att det låter som att du är inne på rätt ras. Man har aldrig tråkigt med en portis! Ta kontakt med någon uppfödare och se om du får hälsa på och träffa några hundar på riktigt. :) Lycka till!
Mio och Aslan