Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Flocken!

Publicerad 2015-09-29 21:58:41 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

En av de bästa sakerna med att flytta till Uppsala är att jag har fått många jämnåriga vänner som har hund! Här är hela flocken samlad!
Doris, Hedwig, Axl, Mio och Albert.
Det är så häftigt att se hela gänget ute på promenad! Stora och små, tikar/hanar och kastrerade, olika färger och pälstyper, alla möjliga åldrar (från 6 måndare till 8 år) och personligheter. 
Det är så kul att Mio fick så många kompisar här i Uppsala!
Det kanske finns godis?
Flocken på väg mot nya äventyr!
 
 

Drömmen om en bil...

Publicerad 2015-09-29 00:00:48 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Som student är det inte alla som har råd med en egen bil. I princip så skulle jag inte använda en bil speciellt mycket, kanske 1-2 ggr/vecka. Men ibland känns saknaden efter en bil extra stor... T.ex. när det är ruggigt kallt ute och man måste vänta på bussar, byten osv. Tanken slog mig idag - känns det verkligen värt att lägga två timmars restid (1 timme dit och en timme hem) för att få träna agility två timmar? Med bil hade resan dit och hem tagit totalt 20 minuter (10 minuter dit, 10 minuter hem). Då hade det känts annorlunda! Men med bussen börjar det ta emot... Nästa vecka är sista gången. Men det kommer att finnas agilitykurser till vintern också, men då i ett ridhus på andra sidan stan. Dit tar man sig inte ens utan bil. Så vi får troligen lägga ner agilityn under x antal månader tills utesesongen börjar igen, och det känns inte så kul nu när vi har börjat göra framsteg! 

Det skulle även vara en frihet att kunna anmäla till vilka tävlingar man ville utan att behöva välja bort många pga. att det inte går att ta sig dit kommunalt eller för att det tar alldeles för lång tid. Eller att kunna anmäla sig långt innan sista anmälningsdag och inte sitta som jag ofta gör nu och väntar in i det sista för att få klartecken att jag har någon att åka med. Det skulle vara så skönt att kunna klara sig själv och inte alltid vara beroende av andra... 
 
Men det är dyrt med bil! Det är en utgift jag helst väntar så länge som möjligt med. Men ibland känns det verkligen som att den tiden jag skulle spara faktiskt är värt dem pengarna! 
 
 
 

Fotografering

Publicerad 2015-09-27 23:34:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Kompisar,

Idag var vi ute en sväng till för att fota lite mer. Vädret varierade lite från starkt solsken till molningt vilket gör att jag måste ändra inställningarna på kameran hela tiden. Men jag blev ändå väldigt nöjd med dagens bilder! Det nya objektivet är riktigt bra! Idag fokuserde vi lite mer på porträtt och inte bara actionbilder.
 
Här har vi Mio i hans stiligaste vinkel!
Doris
Storasyster och lillasyster.
Hedwig ca 6 månader!
Mio i fullt ös!
Tre femtedelar av flocken!
 
 
 

Tävlingar

Publicerad 2015-09-26 10:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Nu sitter jag åter igen inne på sbk tävling och har precis anmält oss till ytterligare några tävlingar! Men det börjar kännas skönt att tävlingsåret börjar närma sig sitt slut... Vi har inte så många tävlingar kvar nu, hur många det blir beror lite på resultaten. Det ska bli riktigt skönt med lite vila för oss när det är klart, vi har ju faktistk varit ute nästan varannan eller var trejde helg, vilket har varit väldigt intensivt! Men vi gör det ju för att vi tycker att det är så himla kul! Det är en sådan häftig känsla att få gå ut med en hund som Mio som presterar så enormt bra gång på gång! Oavsett hur det går på de sista tävlingarna är jag enormt stolt över honom (och oss som team!) - på drygt ett år har han tagit fem titlar och han är inte ens 2,5 år gammal! Så snart ska vi ta lite semester från tävlandet, eller snarare lugna ner oss lite i alla fall. Vi måste ju hinna ladda upp batterierna till nästa år!
 

Snabbt jobbat!

Publicerad 2015-09-24 22:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Runt lunchtid idag skickade jag in ansökan om diplom. Denna gången testade jag att göra det via mail istället för med post. Jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Bara några timmar senare fanns titeln inne på hunddata! Bra jobbat SKK!
 
 
 

Mio och maten

Publicerad 2015-09-24 12:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mat,

När Mio var liten var han världens matvägrare! Han ville hellre sprida ut matkulorna över hela golvet än äta upp dem. Jag försökte många olika varianter, allt från att ta bort maten om han inte åt till att lura i honom under promenader. Men ofta fick jag sitta och mata honom för hand om han skulle äta över huvud taget! Tänk vilken skillnad det är idag!

När han var ca 1,5 år slog det plötligt om! Idag är han som en matglad labrador! Vi kan träna med hans mat och han äter nästan allt jag erbjuder honom! Så det har blivit mycket lättare att hitta belöningar till honom. Så nu gäller det att tänka på att han äter lagom mycket! När han var liten fick han ju så mycket han bara kunde äta eftersom man inte visste om han tänkte äta nästa gång jag erbjöd honom. Det är en stor lättnad att han slutade med att vara så kinkig, men nu får man passa fungrarna istället då han är lite väl glupsk!
 

Agility!

Publicerad 2015-09-22 22:06:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Tiden går fort och vi är redan igenom mer än halva agilitykursen! Tyvärr fick jag migrän strax innan det började, men jag valde att stanna kvar så länge som möjligt ändå. För mig börjar det med synbortfall som därefter följs av en ganska lugn period med aningens ont i huvudet och ljuskänslighet innan huvudvärken/ljud- och ljudkänsligheten smäller till på allvar. Jag brukar tänka att när jag får synbortfall ska jag bara vänta tills synen är tillbaka och sedan dra mig hemmåt. Då brukar jag hinna hem innan jag får huvudvärk. Men eftersom agilityn är så sjukt rolig utnyttjade jag den lugna perioden till att träna istället. Stannade så länge jag vågade innan jag gick till bussen, så totalt missade jag kanske 50 minuter i slutet av träningen. Huvudvärken kom när vi väntade på första bussen...Resan hem tog ungefär en timme men det kändes som en evighet! Vi hade i alla fall riktigt kul på träningen, så jag är glad att vi stannade!

Igår fick vi lära oss jaakko-sväng, tränade mer på tysksväng och dolda tunnelingångar. Den banan vi hade först fixade vi galant på första försöket! Det enda vi hade lite knepigt med var starterna, och det har vi ju haft tidigare också. Men detta var något nytt! Vårat problem innan har varit att han tjuvstartar. Nu har vi tränat så mycket stadga i starten att han inte startade alls! Tänk så det kan bli! 
 
Sedan körde vi en bana med balanshinder. Mio har börjat förstå det här med kontaktfält, till och med på A-hindret! Dessutom klarade han av gungbrädan i en bana! Handlingen börjar sitta allt bättre, ju mer jag vågar lita på Mio desto bättre går det! Det är dem gångerna jag fegar som det går åt skogen... 
 
Han var så himla duktig! Energin var på en lagom nivå, han var fullt fokuserd på mig och skällde ingenting när han satt bunden! Tänk om det var så varje gång!
 

RLD A!

Publicerad 2015-09-22 10:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Igår var jag och Mio i gävle och tävlade i rallylydnad. 
 
Första starten kändes som en rolig bana, om än lite utmanande med många sidbyten att hålla reda på! Honnören var ligg framför vilket kändes tryggt. (Vi har nämligen inte övat överdrivet på honnören...) Så tillslut var det vår tur! Trots lite ljudande så kändes det riktigt bra! Känslan var tillbaka! Han gick inte för långt fram i foten, nosade inte i starten och hade så himla fin kontakt genom hela banan! Men sedan krånlade vi till det... I honnören nosar han när vi ska gå in, vilket han har gjort varje gång men aldrig på träning... Sedan händer det jag aldrig trodde skulle hända, han hittar en spännande lukt och sätter sig tillslut upp! Inte helt, men tillräckligt för att få fel övning... Så himla tråkigt när allt annat kändes så bra! Efteråt när jag tittade på filmen upptäckte jag att jag tagit fyra steg bakåt istället för tre på en skylt... (Backa tre steg). Så där rök 10 poäng till... Så trots att vi hade klarat det så himla bra med jättebra känsla och allt var jag ändå mycket tveksam på om vi hade nått upp till godkänt... Så det var en enorm lättnad när vi fick veta att det räckt till 74 poäng! Därmed fick han även titeln RLD A!!! Utan min miss hade vi haft 96 poäng på banan, vilket är så sjukt bra! Så stolt över honom!
 
Domarens kommentar: "Jag hoppades på er! Synd på stegen :(. Skitsnygg runda över lag!" /Natalie Swahn
 
Därmed kunde jag slappna av lite mer inför eftermiddagens runda. Den kändes också bra under banvandringen, inte lika krånglig som den andra. Men denna gången hade jag inte Mio med mig, långt fram i foten, ljud  och nos i starten. Dessutom råkade han riva hindret med svansen... Inte på själva hindret utan på ena kantstolpen och med ett rustahinder ramlar det såklart ner...Synd, men inte mycket att göra. Honnören gick dock bättre denna gången, fortfarande nosande när vi går in men bra i övrigt! Totalt räckte det till 87 poäng och en 4:e plats, bara 1 poäng efter 3:an! Mycket bättre än jag väntat!
 
Domarens kommentar: "Fin runda" /Carina Hedman
 
Jag är så nöjd med dagen! Känslan var tillbaka i en av rundorna och det är bara småsaker som ställer till det för oss. Den dagen allt stämmer så sitter det! Men vi är inte riktigt där ännu. Det är lite komiskt att dagens bästa runda för oss var den med lägst poäng. Det är trots allt känslan som är viktigast! Nu håller vi tummarna för att det sitter nästa gång! 
 
RLD N RLD F RLD A HtMI FDI Aquastar's Lucifer
 

Fotgående

Publicerad 2015-09-19 11:49:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Sedan kanske en månad tillbaka har jag tappat Mio i fotgåendet. Han går alldeles för långt fram vilket gör att vi har tappat känslan i det. Det har varit ett riktigt bakslag för oss då fotgåendet alltid har varit hans mest klockrena och bästa moment! Jag har inte förstått varför heller, förräns igår! Då plötsligt gick ljuset upp för mig! Det var så självklart så det är konstigt att jag inte förstått det tidigare, ibland kan man vara blind! Det är framförbytena i rallyn  som har förstört fotgåendet för oss! Det är ju efter vi började med avancerad i rallyn som problemet har uppstått och just framförbytet är ett moment vi har nött mycket på. Därmed har jag själv skapat en förväntning frammåt hos Mio! Så nu, när jag vet varför det har blivit så här, har jag börjat lägga mycket krut på att ändra Mios förväntningar. Vi har börjat jobba med externa belöningar och kämpar med att komma tillbaka dit vi var tidigare.
 
Detta är andra gången jag har upplevt en krock mellan alla sporter vi kör, första gången var mellan agilityn och hopphindret i rallyn. Men totalt sett ger det mer att köra flera sporter än det finns nackdelar. Det gäller bara för mig att försöka se krockarna lite tidigare!
 

På utflykt!

Publicerad 2015-09-16 22:04:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

När vi bor här i Uppsala blir det lätt att man fastnar i bubblan. Jag har några få minuter till skolan, det finns bra träningsplaner ca 100 m hemifrån och fina skogsrundor. Men visst kan man tröttna ibland... Det är nästan bara när jag handlar som jag lämnar området! Så när man får chansen att ta en promenad på ett nytt ställe är den varmt välkommen! Denna gången var vi ute med "sambon". 
Stilige Måns.
Full fart på fältet!
Mios söta sida.
Mios monstersida.
Det är ju lite extra kul att gå med Måns eftersom han faktiskt är ganska kul att leka med! Och Mio leker inte med alla hundar!
Galenpannan!
Bästa killarna!
 

Bra dagar

Publicerad 2015-09-15 14:20:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!, Kompisar,

Nu har vardagen börjat återgå till det normala igen. Mio och "sambons" hund Måns är kompisar igen (de kan vara lite gruffiga till en början) och hela flocken har stabiliserats. I början var Mio inte så glad i "nya" valpen (som för övrigt är lika stor som honom nu!), men nu har han mjuknat upp. Riktigt skönt! När Mio inte trivs har jag också svårt att slappna av... Våra långpromenader tillsammans har varit efterlängtade under sommaren. Även träningar och kurser har kommit igång ordentligt nu! För tillfället ligger fokusen på rallyn! Till helgen blir det tävling igen!
 
Här kommer lite bilder från en promenad med delar av flocken. Observera att till och med Mio leker! (och hur stor Hedwig har blivit över sommaren!)
 
Hedvig och storasyster Doris.
Såklart är det Doris som är starkast!
Mio är också med på ett hörn!
Han ser lite rolig ut när han leker. Dessutom är han inte speciellt snabb så han har inte en chans att hänga med! Då brukar han stå i mitten och göra små attacker när de kommer tillräckligt nära.
Är det ingen som fattar att han vill leka så skäller han!
Hela gänget på promenad.
 
Storasyster och lillasyster...
Så här kul tyckte Mio att promenaden var!
 
 

Agilitykurs

Publicerad 2015-09-14 22:30:41 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi varit på vårat andra kurstillfälle. Vi tränade lite på gungbrädan innan det började. Sist var den jätteläskig! Men idag gick den jättebra! Tänk vad det kan vända fort... Bara att hoppas att det håller i sig! Idag tränade vi på tysksväng som jag tydligen redan lärt in bara att jag inte visste vad den hette. En liten kort bana med olika varianter gick också ganska bra, han tar dolda tunnelingångar utan problem. Därefter tränade vi på staket som han satte klockrent. Att tråckla var däremot knepigare, men det har vi knappt tränat på... 
 
Något jag hoppats på var slalom och det fick vi köra diag! Vi tränade vi ingångar. Mio är både snabb och lite väl våldsam så han missar lätt ingången och flyttar nästan på slalomet när han springer igenom! Fel sida gick dock mycket bättre än väntat! Vi körde även hela slalom - jag trodde knappt mina ögon! Mio satte 12 pinnar - på båda sidorna! Flera gånger dessutom! Det var som att ha  inte gjort något annat! 
 
I slutet var det en liten bana med balanshinder i. Det går bättre och bättre, men mycket trassel här och där. Nästan alltid mitt fel... Men även denna gången satt slalomet, och det var så himla roligt att se!
 

Slalomträning

Publicerad 2015-09-11 09:53:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu när kursen har kommit igång har vi även fått lite ny energi till agilityn! Blev lite paus i det i slutet av sommaren och när vi åkte tillbaka till uppsala. Det har mest varit fokus på lydnad och rally. Men nu är vi igång igen! Mio klarar nu 10 pinnar (har testat 12 någon gång och det har också gått). Ingångarna kan fortfarande vara lite knepiga, speciellt på "fel" sida. Så det ska vi träna mer på! Det är fortfarande inte säkert, han har ofta så hög fart att han missar i början. Men när han väl kommer in rätt brukar det gå bra! Något jag är riktigt nöjd med är farten! Min lugna vovve som nästan aldrig busar och tramsar tänder verkligen till på agilitybanan!
 
Vi varierar att träna mängden pinnar och träna ingångar med t.ex. fyra pinnar och ett hinder. Tyvärr är det inte helt lätt med ett "rusta-slalom". De blir lätt böjda och lite sneda. Dessutom kör Mio alltid fullt ös så det blir helt snett och vint efteråt. Ett riktigt slalom är helt klart bättre! 

Aslans första titel!!!

Publicerad 2015-09-09 22:36:24 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Den 29 augusti var jag, Aslan, Victor, Saga, farmor och farfar på rallytävling på JBK! (jag vet, jag är expert på att uppdatera ofta).
Det var samma domare som förra gången, Therese Arvestrand och Mona Bratt. Banorna var lite småkluriga, men riktigt roliga! Förra tävlingen fick jag göra allt för att Aslan skulle ha någon energi kvar. Den här gången tillbringade han mer tid i luften än på marken. Ajaj!
 
Första starten var för Therese Arvestrand. Banan gick jättebra när det kommer till momenten, och han klarade ställandet (jippie!!!). MEN han hade alldeles för mycket energi hoppade på mig nästan konstant och skällde på tok för mycket, när jag väl fick protokollet hade vi fått hela -18 på FYS. Här slutade vi med 63 poäng, ändå helt okej tycker jag, sååå långt ifrån godkänt var vi ändå inte! Hade vi inte haft allt detta hoppande och skällande (skällandet resulterade i -15, varav 5 på helhet och 10 på momenten) på hade vi varit uppe i 96 poäng! Jag vet ju att han kan skärpa sig om han vill det, och den här gången kunde han allt det han inte kunde förra gången. 
 
Banan därpå gick vi för Mona Bratt. Hon och sekreteraren stod/satt på en stol nästan precis vid andra skylten, vilket Aslan tyckte var konstigt så han var tvungen att undersöka lite (bra att träna på inför kommande gånger - träna när någon står/sitter på plan!). Denna banan kunde ha gått superbra OM det inte varit för att Aslan återigen började hoppa lite på mig (inte lika mycket som första starten dock!) och LYCKADES FÅ IN KOPPLET UNDER FRAMBENET!!! Jag ville inte riskera att få massa minuspoäng för sträckt koppel, så jag tänkte jättemycket på att detta inte skulle hända. Fokus tappades från banan, och helt plötsligt kom jag på mig själv med att gå slalom i en högerspiral. Ajabaja!!! Så fort jag insåg det fortsatte vi vidare direkt, och Aslan lyckades få loss sitt ben igen. Resten av banan gick helt okej, men även på denna bana hade vi lite väl mycket ljudande. Hade därför inga stora förhoppningar för denna start heller,
Men vi klarade det!!!! 78 poäng, godkänt resultat och eftersom vi redan hade två godkända resultat sedan tidigare kan Aslan nu titulera sig RLD N Watercoat Jump For Joy!!! :D 
 
Även om vi inte fått godkänt hade jag varit jättenöjd, vi hade roligt och lyckades med det vi hade problem med förra gången, bara det är en vinst för mig! Dagen blev jättelyckad, superbra arrangemang av bästa klubben, superbra domare och superbra sällskap!!! För att inte tala om att jag har världens bästa hund!!!! <3 
 
/Fanny

Agilitykurs

Publicerad 2015-09-08 08:12:37 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Igår var jag och Mio iväg på agilitykurs igen! Denna gång en ren handlingskurs. Tyvärr hade vi inte vädret med oss utan regnet öste ner. Men vi tränade ändå! Mio var inte riktigt som han brukar, han lämnade mig när vi tränade för att springa och hälsa på ledaren! Något sådant har i princip aldrig hänt innan! Men sedan skärpte han sig och satte en supersnygg bana (hopp och tunnlar), ledarna hade inte så många tips om vad vi kunde göra bättre då! Dessutom fick han köra slalomet i en bana, 8 pinnar. Även om vi bromsar in rejält innan så gick det jättebra! Det är superkul att komma igång med agilityn igen!
 

Guldhunden på lydnadsdebut!

Publicerad 2015-09-06 18:05:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Så var det äntligen dags! Vi kom iväg på vår officiella debut, fjärde gången gillt! Första gången vi ställde in i våras kände vi oss inte helt redo då han reste sig en gång när vi tränade plats, gången därefter kände vi oss väldigt redo - men då blev han skadad dagen innan... Tredje gången spöregnade och åskade det, samt att det var lite ont om tid. Även inför denna tävling såg det lite mörkt ut, de hotade med runt 30 mm regn någon dag innan. Men det blev bättre så vi åkte dit. Det blev buss/tåg/promenad denna gång och jag inser att jag saknar bilen lite... Men är man student så är man. Resan gick ändå ovanligt smidigt! 
 
Väl där såg vädret helt okej ut så jag hoppades att det skulle hålla i sig. Men inte, lagom till platsen började det regna rejält. Men vi körde på ändå! Han sätter den klockrent, till och med sitt efteråt fungerar utan problem! (Ibland behöver jag säga till två gånger). På tandvisningen sitter han helt still! Så känslan efter starten är på topp, två 10:or inför lydnadsprogrammet! 
 
Vi var ut som nummer två. Linförigheten har vi haft lite trassel med, så jag var inte förvånad när han hamnade långt fram även idag. Men sedan flöt det på bra! Bortsett från lite ljudande var det bara apporten han krånglade lite på.. Poängen hade jag inte en aning om, jag vågar ju inte titta. 
 
Efter en kall väntan var det äntligen dags! Hade vi klarat det? Det kändes ju bra, så jag hoppades verkligen att det skulle gå vägen! Och visst sa känslan rätt! Vi hade klarat ett 1:a pris med 174 poäng! Inte nog med det så tog vi även hem klassvinsten! Vilken debut! Mio är verkligen värd sin vikt i guld!
 
Just denna tävlingen betydde lite extra mycket för oss. Jag har tvekat, inte vågat och haft en stor respekt för just lydnaden. Alla verkar ju så duktiga! Dessutom så har vi ju haft hälsan och vädret emot oss flera gånger, vilket inte har gjort känslan inför debuten bättre. Nervositeten har varit mycket värre än inför någon annan tävling.Så jag är inte bara stolt över Mio utan även över mig själv - jag vågade tillslut! 
 
Platsliggande: 10p
Tandvisning: 10p
Linförighet: 6,5p (Släpper position, går långt före, snett sättande, gnäll).
Läggande: 9p (Något långsamt ner).
Inkallande: 9p (Tempo).
Ställande: 9p (Ljud, bra ställande).
Apportering: 7p (Gnäll, tugg).
Hopp över hinder: 9,5p (Något snett avslut).
Helhetsintryck: 9 (Lite gnäll).
 
Summa: 174 poäng!
Domare: Anna Wistedt
Mio med sin fina rosett. Just lydnadsrosetten har varit mycket efterlängtad!
 

Regnväder

Publicerad 2015-09-02 19:57:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Så på en dag tog sommaren slut och hösten började. Så känns det i alla fall. Från att ha varit soligt och vackert i ca två veckor finns det bara regn på karta närmaste veckan. Men jag klagar inte, nu har vi tillfälle att träna i dåligt väder! Overallen får han bara ha på promenader, när det är träning kör vi utan. Idag blev det ett lydnadspass igen, plats två minuter i regnet var inga problem även om han inte tycker om det. Men får man massa gott efteråt kan även han stå ut! Dock är han lite för taggad just nu så han går för långt fram i foten, men det ska nog gå att lösa. Både läggandet och ställandet känns jättebra just nu och han börjar få upp lite fart på inkallningen. Hinder har vi inte kört på hur länge som helst och kommer nog inte kunna göra på ett tag till... Men jag räknar med att han kan det, vi har ju satt 10:or på det båda gångerna!
 
Bjuder på lite bilder på U-SM då det har varit lite dåligt med fotograferandet ett tag... Bilderna är tagna av JPFoto och Kajsa Johansson.
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info