Mio och Aslan

Ståbild och dragträning!
Min snygging!
Nytagen bild igår, hans päls var SÅ tovig! Har borstat varje dag, men bara med kardan, och den har tydligen inte tagit ända ner. Dessutom ligger Aslan i princip alltid på samma sida vilket jag inte tänkt på, så nu när jag kände på andra sidan var den jättetovig. Tog över en timme att reda ut det! Hans päls är så tjock att kammen inte går igenom, även om den är ganska gles. Usch och fy! Men mjuk blir han!

Idag tog jag och Aslan en premiärtur med kickbiken! Blev en runda på 3,5km och tog 14 minuter med vattenpaus och att vi gick några gånger då det var en del is och vattenpölar kvar i skogen/på vägarna. Körde i A6-skogen samt på A6 golfbana, de har jättefina breda vägar att köra på med småttsmått grus som inte sliter på tassarna. Superroligt och Aslan var SÅ lycklig! Men oj vad lerig man blev, blev tvätt av både Aslan, ansikte, jacka, byxor och skor när vi kom hem!
/Fanny
Agilitydebut!
Igår var vi på våran första agilitytävling någonsin! Inofficiell cup på stockholms hundsportcentrum. Med tanke på att vi bara sett agilityhinder två gånger på ca tre månader var det spännande att se hur mycket som satt kvar! 
 
Första tävlingen var blåbärsklass (bara tunnlar och hinder, för hundar som inte fått någon pinne officiellt).
Det kändes som en rolig och lite utmanande bana (framför allt för mig, måste ju komma ihåg den!). Men Mio ar så himla duktig! Vi hade en liten miss mellan 8 och 9 för att jag inte gjorde det bytet jag tänkt från början, men det löste sig. Så när vi kom till sista raksträckan var vi felfria! Men det är ju inte slut då... Mio rev både 16 och 17... Han har en tendens att hoppa lite tidigt, så då kom han fel även på 17.. Synd, men är riktigt stolt! Vi kom ju igenom de svåraste bitarna! 
 
Totalt 10 fel, 33,47 sekunder räckte till en 9:e plats!
 
Sedan hade vi en ganska lång väntan tills nästa bana, så vi gick lite promenader, pratade med andra portisar och myste. Mio var jätteduktig! Han bryr sig inte om alla andra hundar och människor. Så fort vi går någonstans går han i princip fot och håller kontakt med mig. 
Sedan var det dags för öppenklass (för alla hundar, motsvarar klass 2 hoppbana). Detta var verkligen en utmanande bana för både mig och Mio! Svår att komma ihåg och kombinationer som Mio inte har tränat på länge... Muren har vi knappt kört alls och det var flera luriga kombinationer där det var lätt att ta fel hinder. Dessutom var slalomet från "fel håll" för oss. Han kan det på båda hållen, men har lättare för när jag går på den andra sidan. Att köra 12 pinnar slalom i en bana har han aldrig klarat innan... 
Mio överraskade stort! Trots mattes mycket vimsiga handling satte han banan väldigt bra! Dessutom kom jag ihåg banan! Men det mest överraskande var nog att han klarade slalomet! Jag blev så glad och chockad att jag glömde skicka honom till nästa hinder, så där fick vi en vägran. Sedan rev han något i slutet också, minns inte exakt. Men han var helt fantastiskt duktig!
 
Där slutade vi på 20 fel, 55,22 sekunder och en 4:e plats!
 
Vi hade en jätterolig dag och suget efter att köra mer agility har blivit ännu större! Så himla roligt!
 
 
Nose work!
I tisdags hade vi näst sista kurstillfället på NW-kursen. Vi körde ett litet miniprov med ett inomhussök enligt samma regler som på en tävling. Mio har ju inte varit någon stjärna på nose work tidigare kursgånger, men den här gången överträffade han sig själv! Han sökte en större yta än han någonsin gjort tidigare (stort bord med ca 15-20 stolar) och han hittade doften efter 1 min och 42 sekunder och markerade jättesnyggt! Jag var riktigt imponerad, vi har ju trots allt bara tränat nose work i några veckor! Resten av kurstillfället var han dock lite överallt, men kanske inte så lätt med två löptikar...