Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

klubbkväll

Publicerad 2016-01-31 01:01:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Idag har jag varit och bowlat och ätit god mat med andra funktionärer och medhjälpare från Jönköpings Brukshundklubb. Riktigt rolig och lyckad kväll med mycket hundprat och skratt, och på bowlingen inledde jag starkt med 2 strikes och 1 spärr (att det därefter inte gick lika bra är en annan sak) ;) 
 
Jag och Aslan gör inte mycket alls. Han har fått en inflammation och äter antibiotika nu. Vi skulle varit med på en träningstävling på klubben nästa lördag, men den får vi ställa in. Eventuellt får vi även ställa in vår rallytävling den 20 februari, men tror vi klarar karenstiden precis. Ska kolla upp det.
 
För övrigt är Aslan portisklippt nu. Hans päls var lång och jobbig att borsta och det har varit plusgrader ute ett par dagar och kommer förbli så ett bra tag till, så nu var det dags! Började med 19mm-skäret, men det såg bara konstigt ut så körde tian medhårs, blev helt okej. Han är väldigt ljus där under, supersnyggt! Han kan nog bli riktigt ljus till sommaren! Nu flämtar han inte inne längre, och verkar inte frysa ute heller. I så fall får jag sätta på honom ett täcke.
 
Bilden är några veckor gammal, nybadad Aslan sover insvept i filt, hur söt får man vara??!
 
/Fanny

Valpplanerna

Publicerad 2016-01-28 21:44:00 i 1.1 Valpar 2016, 3. Vardag med Mio och Aslan,

Förra veckan var Mio och Asta på dejt. Tyvärr gick det inte som vi hoppats, det blev inte någon hängning. Det känns så himla tråkigt då det var en så bra tidpunkt för valparna och för att Mio och Asta passar perfekt ihop! Asta är en helt underbar tik som kompletterar Mio så bra! Men det finns ett litet hopp kvar! Med lite tur kan det bli valpar även utan hängning, så just nu kan vi bara vänta och se vad som händer. Annars gör vi ett nytt försök i höst och hoppas på bättre lycka då.

Det står mer om vårat besök på Astas och Mios hemsida -> www.astaochmio.123minsida.se
 
 

Årets portis i freestyle/HtM 2015!

Publicerad 2016-01-25 18:27:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Vilket år vi har haft inom freestyle och heelworkt to music! Nu har resultaten för årets portis kommit, och det visade sig att Mio blev "Årets portis i freestyle/HtM 2015"! Inte nog med det, han kom även 2:a i årets portis rallylydnad och 3:a i årets portis lydnad! Vilken kille! Kanske ska nämna våran mycket hedrande 64:e plats i utställning också... Det märks vad vi satsar på - arbete! ;)
 
 

Dragtossor

Publicerad 2016-01-24 21:33:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan,

På tisdag kommer förhoppningsvis Aslans rosa dragtossor, taggad jeppjepp!!! I och för sig kan vi inte testa dem än, vågar inte köra med kickbiken på snön, och skidor kan jag inte åka nu eftersom det töar. Men åt något håll kommer det gå beroende på vädret så att det antingen blir kickbike eller skidor, ser fram emot båda!
/Fanny

Morgonstund har guld i mun!

Publicerad 2016-01-22 10:10:25 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Inatt fick Aslan för sig att han skulle ut vid 1 på natten. Så jag släppte ut honom i trädgården. men väl där skulle han bara sitta/stå och titta. När han inte gjort något på närapå 10 minuter fick han gå in igen. Sedan sov han som en stock tills morgonen. Min lille filosof! Dock skulle jag föredra om han kunde filosofera på andra tider än mitt i natten...
 
Jag tror att han känner sig varm inne (hur han nu kan göra det, är ISKALLT här inne, vi tvåbeningar går runt i flera lager kläder, filtar och varma vetekuddar i knät). Men ska vänta ett tag till innan jag portisklipper.
/Fanny

Semester

Publicerad 2016-01-21 21:01:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Jag och Aslan har lite semster nu kan man väl säga. Blir mest lugna mysiga promenader och gos. Vi har tränat ganska intensivt några veckor nu, så nu vilar vi tills nästa vecka! Jag skrev tenta på höstterminens sista kurs idag (kändes nästan FÖR bra, FÖR lätt) så var hemma tidigt. Nästa kurs börjar först på tisdag nästa vecka, så även jag har en liten minisemester nu! 
Hanna och Aslan vilar ihop

Det är skönt att släppa alla krav ibland. Slippa känna att jag och Aslan MÅSTE träna eller att jag MÅSTE plugga. Nu ska jag bara vara, och Aslan med. Rita på min tavla som Hanna ska få i försenad julklapp. Den hann nämligen inte riktigt bli klar, inte alltid man har 40 timmar att ta av bara sådär. Men det går framåt!!!
 
Kanske även ska måla en portistavla framöver på beställning! Ska bli riktigt spännande! Just portisar är ganska svåra hundar att rita pga sin långa päls, men jag ÄLSKAR utmaningar!!! Speciellt när det kommer till ritandet ;) Ritar på beställning i mån av tid lite nu och då. Har man en bild man skulle vilja ha en ritad tavla av kan man alltid slänga iväg ett mail till fanny.hagelin@outlook.com för mer information och priser :) 
 
Aslans nya foder har inte kommit än. Det borde nog komma imorgon, hoppar på stolen så taggad är jag! Hoppas hoppas hoppas han tycker om det och att det fungerar!

Är det bara jag eller har Aslan blivit väldigt snygg i kroppen??? När han var mindre kändes han ganska avlång, men nu har han blivit mer "kvadratisk"... eller kanske bara jag som ser i syne? Oavsett så är han världens snyggaste!
 
Varit en riktig toppenvecka det här!
1. tentan avklarad!
2. ledighet!
3. Aslan är nybadad och har nyrakad nos
4. Aslans nya foder kommer förhoppningsvis imorgon
5. söndag innefattar ett hemligt projekt! ;) 

Slänger in lite blandade bilder, hittade från när Aslan klipptes ner helt i februari förra året, sååå snygg!! Vill både odla ut och klippa ner, gaaah!!! Men först ska jag odla ut så långt jag bara kan (kanske fullpälskofta?) och portisklippning så får jag se när han klipps ner sen :P
 
/Fanny

Dragtossor och portisklippning

Publicerad 2016-01-17 22:14:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Aslan,

Har köpt dragtossor (typ som vantar/tasskor/tygpåsar man sätter på tassarna) till Aslan, rosa dessutom! Väntar på att få hem dem, kommer troligtvis i veckan. De ska vi ha när vi drar, skyddar trampdynorna. Egentligen har ju Aslan grönt som "sin" färg, men rosa tossor är lättare att hitta ifall han skulle tappa dem om vi drar i skogen.
 
Är även galet sugen på att portisklippa Aslan! Förhoppningsvis ska vi på inoff utställning i april, så sedan december sparar jag ut Aslans päls, den har blivit ca 6,5cm hittills. Den har börjat bli jobbig att borsta på hela kroppen, skulle vara skönt att bara ha framkroppen att borsta på, kunna fokusera på koftan! Men ska vänta tills det blir lite varmare. Sedan ryker byxorna!
Se så snygg han var i maj förra året! Koftan kommer vara längre den här gången, för nu sticker pälsen ut och täcker en del av halsbandet!
/Fanny

Nytt foder på G!

Publicerad 2016-01-16 00:55:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Har säkert skrivit det tidigare, men har haft svårt att få upp Aslan i vikt. Det senaste året har han knappt lagt på sig 2-3hg. På ett helt år. Han väger nu ca 21.5 - 22 kg till sina 56cm. Inom rasstandarden, men jag vill ha upp honom minst 2-3kg till, så man slipper känna ryggrad och höftben när man klappar honom. Brukar ibland jämföra honom med tjuren Ferdinands mamma på julafton.

Han hade Robur som liten, men var väldigt dålig i magen av det. Bytte till Royal Canin, blev bra direkt och RC har fungerat utmärkt sedan dess, inga gaser och bra konsistens på avföringen! Övergick till vuxenfoder (även detta RC), men då kändes det nästan som att han gick ner i vikt (lägre energiinnehåll i vuxenfodret jämfört med valpfodret). När vi ögonlyste Mio i somras rådfrågade jag veterinären som rekomenderade valpfoder igen. Hon tyckte att man för hanar skulle ha valpfoder tills de var 15 månader. Så vi köpte valpfoder igen och han har ätit det sedan dess. 

Det har hjälpt, men inte så mycket som jag vill. Dessutom är han snart 2 år, så vill inte fortsätta med valpfoder längre. Är verkligen ingen expert på foder, så jag lade ut en fråga på ett facebookforum och bad om råd gällande tillskott, fodersorter eller andra bra tips för att få upp sin hund i vikt.
 
Jag blev då tipsad om fodret High Energy Professional 32/24 , ett foder jag aldrig hört talas om förut, men ju mer jag läste desto bättre kändes det. Läst igenom ett hundratal recensioner på flera olika sidor och hittade bara två stycken som haft negativa erfarenheter (en hund som blivit dålig i magen och en som fått klåda). För övrigt enbart positiva kommentarer. Både kräsna hundar har älskat det och det hade varit bra för just viktuppgång! Det är dessutom ett svensktillverkat foder, vilket jag gillar mycket!
 


Jag vågade inte köpa en 15kg-säck direkt, så jag började med en 4kg-säck (köpte min på Animail men enligt rykte finns detta märke på foder även hos Granngården). Animail levererar direkt hem till dörren, skönt!
 
Får förhoppningsvis hem fodret i nästa vecka och ska genast börja blanda ut det med Aslans vanliga foder. Går det bra med övergången och han inte blir dålig i magen ska jag köpa en stor säck.Hoppas på att få se en viktuppgång, och inom en inte alltför snar framtid en rund och fin portisrumpa utan uppstickande höftben, kommer bli supersnyggt med portisklippningen han snart kommer få!

Uppföljning på hur det går utlovas! 
/Fanny

Tentaperiod x2

Publicerad 2016-01-12 10:10:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, Aslan,

Även jag (Fanny) har tentaperiod nu. Tentan är 21 januari och vi har MASSOR att läsa in! Denna kurs är 7,5hp, men jag är halvvägs genom alla föreläsningar och har redan skrivit över hälften så mycket som jag skrev totalt under vår första kurs som var 15hp! Snacka om att trycka ihop en lång kurs på lite tid! 
 
Hur som helst, vi ligger inte på latsidan för det!
Jag har idag anmält Aslan till tre rallytävlingar. En nybörjare i februari samt dubbel fortsättning i maj! Ska bli superspännande, och en liten drivkraft till att fortsätta träna! Har även spanat in mig på ett antal lydnadstävlingar! Så som det ser ut nu (om Aslan klarar platsen och tandvisningen) kommer vi debutera på lydnadsplan i maj!
Här är alla tävlingar vi vill åka på under året:
De tre övre ska vi på, resterande är bara önskningar. För "att vilja" och "att kunna" hänger ju inte alltid ihop! Men det känns bra att ha ett mål! Nu ska jag och Aslan hårdträna på framförallt platsen! Det är den som känns värst, skulle gå under av pinsamhet om han reste sig och sprang runt och förstörde för de andra hundarna >.<
Sedan tillkommer någon dragtävling och lite utställning, men det är en annan historia! 
/Fanny och Aslan 

Tentaperiod igen...

Publicerad 2016-01-10 12:33:34 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Just nu är vi åter igen inne i en tentaperiod, och då går allt som inte är plugg på standby... Mio får inga långa promenader och inte så mycket aktivering. Vi har haft temperaturer runt -20 några dagar men nu ligger det nog runt -10. Det är tyvärr lite för kallt för några mer ambitiösa träningspass ute, så det blir bara kortare pass inomhus. Men Mio är nöjd ändå. Så nu blir det ytterligare lite tentaplugg...
 

Aslans planer för 2016!

Publicerad 2016-01-07 10:18:50 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 5. Träning, Aslan,

Nytt år, nystart och nya tag! Tycker det är skönt med nytt år. Man får en chans att börja om på nytt, det känns välbehövligt efter alla onyttigheter som ätits under jul. Är så trött på godis, läsk och sötsaker att jag aldrig vill se dem igen! Inte på några dagar i alla fall ;) Ska börja träna igen och redan kommit igång bra, foten är inte återställd än, snart ett år efter att jag skadade den, men sjukvården är verkligen förstående och tar mina problem på allvar, så det går framåt! Skolan flyter också på, redan läst ett halvår till F-3-lärare!
 
 
Hur som helst, jag och Aslan har ett par mål för 2016, ska bli spännande att se mot slutet av året hur det gått!
 
Allmänt
Mål: Kunna arbeta lös på tränings-och tävlingsplan. Gick ju en inkallnings/vara-lös-kurs i höstas, så vi har redskapen, nu gäller det bara att träna på! Att detta fungerar är A och O för att många av våra andra mål i år ska kunna uppfyllas.
 
Lydnad
Mål: Jag vill gå en lydnadskurs under året. Vi har ju tagit en titel i rallyn, men känner att jag vill gå på den riktiga lydnaden också.
 
Mål: Jag vill tävla minst en gång i lydnad under året.
 
Rallylydnad
Mål: Jag vill fortsätta tävla i rallylydnaden, i alla fall en gång till i nybörjare och sedan gå upp och tävla minst en gång i fortsättningsklass.
 
Drag
Mål: Jag och Aslan ska fortsätta träna i draget, och hoppas på att hinna med en dragtävling under våren och en under hösten, det vill säga två dragtävlingar under 2016.
 
Spår
Mål: Jag vill börja ta upp spåret mer igen. Vi gick ju spårkurs våren 2015, men pga foten har spårandet dött ut och vi är ganska rimrostiga nu. Men jag tycker att spåret är en väldigt bra aktivitet, så det ska vi försöka ta upp igen!
 
HtM/ Freestyle
Mål: fortsätta jobba på vårat heelwork-program. Vi har redan ett program sedan i somras, bara att vi måste finslipa det mer, kunna jobba lös osv. Tror dock inte det blir någon tävling i HtM under året.
 
Utställning
Ska åka på minst två inoff utställningar i år som det ser ut nu, en i Nässjö den 18 april och en i Jönköping 1 maj. Sparar ut pälsen sedan början av december, vilket innebär att han kommer ha ca 5 månaders utväxt när det är dags. Ska bli spännande att se vad de säger den här gången! Sedan får vi se om det blir någon utställning under sommaren/hösten, beror på hur länge jag orkar spara pälsen. Den har faktiskt blivit lättare att sköta ju längre den har blivit! På öronen är pälsen ca 10-12cm nu, de var jättetoviga ett tag så trodde jag skulle bli tvungen att klippa ner dem, men det behövdes inte, tovorna gick förvånansvärt lätt att reda ut! Aslan är suuupersnygg nu, men kan ändå inte sluta längta tills jag får portisklippa honom, bara ha en halv hund att borsta och en mjuk portisrumpa att klappa på :P Aslan har alltid hatat att bli borstad, men sedan jag började använda karda istället för kam och borste har det gått sååå mycket bättre!!!
   Hoppas även att han kan bli vit under året, eller åtminstone mycket ljusare, skulle vara sååå snyggt! I somras var han helt vit på huvudet, men blivit lite gråare igen nu under vintern, så hoppas solen kommer tidigt och bleker pälsen på honom.
 
 
 /Fanny och Aslan

Planer för 2016!

Publicerad 2016-01-04 14:53:07 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nytt år, nya planer! Som vanligt har jag många planer som jag vill förverkliga. Det är bara att hopps att tiden räcker till! Oavsett så är det roligt att ha många mål att sikta mot!
 
  • Vi ska börja med att gå en Nose work kurs under våren. Vi får se vart det leder... Jag har inga tävlingsplaner förrän sporten blir officiell.
  • Ta LPII.
  • Ta HtMII (beror på om det finns tävlingar nog).
  • Ta FDII (beror också på antalet tävlingar.)
  • Ta RLD M och sikta på att kvala in till SM 2017. Detta är såklart mest ett drömmål, men det skulle ju vara extra kul eftersom det är min hemmaklubb som håller i det då! 
  • Börja tävla i agility och försöka nolla något lopp i både agility och hoppklass.
  • Jobba vidare med vattenarbetet och försöka komma iväg på något vattenprov, vilket inte verkar vara helt lätt då proven ofta är vid fel tidpunkt och plats för min del...
  • Om ungdoms-SM arrangeras vill vi åka dit och tävla i flera olika sporter!
  • Kanske några officiella utställningar.
  • Förhoppningsvis ska Mio bli pappa! Detta kommer bli ett riktigt spännande äventyr!
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info