Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Blöt natt...

Publicerad 2016-07-26 22:07:59 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Igår när vi badade på ett stenigt ställe fick Mio lite små skavsår på baktassarna som han slickade på. Därför fick han ha tratt under natten. Runt halv fyra vaknar jag av att Mio är uppe. I sommarstugan har vi inte vatten i småstugorna så vi får ta med oss det ut. Tillbringaren stod på en byrå vi har där och jag inser snabbt att Mio är törstig. Han ställer sig med framtassarna på bänken för att komma åt vattnet och innan jag hinner upp ur sängen lyckas han välta kannan som töms RAKT NER I MIN KLÄDVÄSKA! 2 liter vatten! Där fick jag för att jag inte orkat packa in kläderna i lådorna ännu... inte nog med det så blev även min kamera och mios träningssaker också dränkta... Som tur var blev kameran inte blöt utan bara fodralet! Så det blev ett ofrivilligt uppackande mitt i natten och mängder med saker att torka idag. Så hur gick det då med vattnet?Jodå, Mio fick tillslut sitt vatten då vattenskålen fortfarande stod kvar orörd på golvet...

Pälsvård

Publicerad 2016-07-25 15:56:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Jag har säkert skrivit om detta tidigare, men frågan dyker upp då och då och det är pälsvård. Jag tror att det skiljer sig en del mellan olika individer i rasen, men Mio har en väldigt lättskött päls! Den är som värst när den är ca 10 cm lång, men fullpälsad kräver den inte så mycket skötsel! Han badas med schampo och balsam ca var tredje vecka, eventuellt fön efter det beroende på årstid, om jag är i uppsala eller jkpg mm. Här har han inte badat på ca 4 veckor.
VS nybadad och nyfluffad
 
Efter varje bad ser jag till att reda ut pälsen ordentligt. Jag har tre olika kammar där jag börjar med den som är mest glestandad. (Ungefär en sådan som är på bilden). Därefter går jag igenom hela pälsen med de andra två kammarna också. Det tar en stund men det är värt det! Mio tovar mycket lite och när han har badat märks tovorna knappt när jag kammar honom! 
Efter detta brukar jag gå igenom hela Mio igen efter ca en vecka med den mest glestandade kammen. De andra två i mån om tid och ork (vilket inte händer så ofta). Utöver detta blir det inga mer ordentliga borstningar av honom före nästa bad utan bara lite snabbt innan vi ska ta någon fin bild eller liknande. Pälsen håller sig väldigt fin ändå, och tovor är som sagt inget problem alls. Mio har väldigt rak päls vilket kanske hjälper till... Den är inte heller speciellt tjock så han har klarat sommarvärmen bra så här långt!
 
Så här tycker Mio om pälsvård:
 
Mio brukar klippas med ca 1,5-2 månaders mellanrum och då blir den bara någon milimeter. Nosen klipps eventuellt något oftare. Då pälsen är rak tar det ganska lång tid innan den börjar se raggig ut. 
 
Aslan däremot har väldigt tjock päls så han blir väldigt varm. Den tovar även mer än Mios så den kräver mer skötsel. Men eftersom han är kortklippt behöver han i princip ingen pälsvård alls utöver bad! 
 

Kvällspromenad

Publicerad 2016-07-23 12:11:55 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Här kommer några bilder från min kvällspromenad! Nu går vi!
Finns mycket spännande att lukta på! Mindre roligt var den där huggormen vi hittade... knappt 10 cm lång men ändå så farlig!
Min utkiksplats!
Tillslut kom vi till en sjö! Jag ville inte bada...
Sedan gick vi hem igen i mörkret.
 

Uppdatering från Aslan!

Publicerad 2016-07-15 16:27:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

För Aslans del har det inte hänt så mycket det senaste. Vi ensamtränar i lägenheten (det går framåt, klarar nu 5 minuter), myser och går promenader. Idag var första gången på månader som vi tränade och körde ett mer ordentligt träningspass. Blev diverse lydnadsmoment, och det gick riktigt bra! Han gick dessutom lös (med släpande koppel) och hade ändå full fokus på mig! Glad matte, han har knappt ens kunnat "sitt" det senaste, så känns skönt att han börjar "komma tillbaka" igen!
/Fanny

Valpmys!!

Publicerad 2016-07-14 14:05:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Valparna hos Geishamor var så mysiga att jag och Fanny tog oss en tur ut till dem igen! Denna gång hade jag med min "riktiga" kamera så vi kunde få ett gäng fina bilder på sötnosarna! Så charmiga och sociala valpar! Och mina två favoriter, Fabbe och Ville, är fortfarande till salu! Nästan lite farligt att åka dit och hälsa på... ;P
www.geishamor.blogspot.se

Varning för en riktig bildbomb!
 
Fabbe var morgontrött...
Fabbe och Luna
Ville
Mamma Trolla
Alvina
Busdags!
Fabbe och Luna
Ville
Sen fick de stora killarna komma in. Spännande med en ny kompis!
Sötaste nakenfisen!
Vart tog Aslan vägen?
Om jag sträcker på mig kanske jag blir lika stor som dem!
Efter bus och lek blir man lite trött...
Kan man bli sötare!?
One of the big guys!
Ville fick träna lite, vilken stjärna! Aslan var dock lite avundsjuk...
Vaa? Ska ni åka och jag får inte följa med!?
Men snääällaa!
Ni får komma tillbaka och hälsa på i alla fall!
Hejdå för denna gången!
 

Visingsö!

Publicerad 2016-07-13 17:44:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Så var det dags för den årliga Visingsöutflykten! 
Först tog vi färjan över.
Sedan hämtade vi cyklarna. Som vanligt hyrde vi en lådcykel till hundarna. De är såklart kopplade i vagnen så de inte har möjlighet att hoppa ut. Nu åker vi!
Hela gänget på väg! Vi hade flera möten med hästar på nära håll (remmalag) men hundarna brydde sig inte alls om dem. 
Smultron fanns det gott om i skogen. Men gott var det inte om du frågar vovvarna...
Vi passerade många vackra fält med blåklint och fjärilar.
Nere vid Näs tog vi lunchpaus och lite fotografering.
Ett år sedan hade Mio kort kofta (finns bild under kategorin Om Mio), i år har han lång. Nästan identisk bild!
Inspektion av bryggan.
Du och jag Mio
Snyggingen Aslan
Aslan spanar ut över Vättern.
Sedan fortsatte resan. Mio var lite otålig så en liten bit fick han springa bredvid cykeln och oj vad han drog! Sällan jag ser den hunden dra med sådan energi och kraft! Men sedan var han trött och tog en sovstund när vi åt glass.
Sedan fortsatte resan. Supersmidigt sätt att få med sig hundarna på längre cykelturer!
Tillbaka i Gränna, killarna sov som stockar! Många intryck efter en lång dag!
Det var det från vår fina cykeltur! Hoppas ni tyckte det såg lika kul ut som det var!
 
http://picasion.com/

Besök hos Geishamor!

Publicerad 2016-07-12 14:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Utflykter,

Efter tävlingen åkte vi till kennel Geishamor i forserum som tidigare hade Mios pappa Apachie. Mio fick träffa sin halvsyster Tria som han tyckte jättemycket om. Tyvärr var känslorna inte lika varma från hennes håll... Sedan fick han även träffa Geisha och Trolla + Trollas fyra valpar! (De föder numera upp Chinese crested dog). Mio var inte lika imponerad av valparna som matte var... killarna Fabbe och Ville var så söta! Vilka härliga killar! Så fort de kom ut ville de komma upp i knät och mysa! 
Mio och halvsyrran
Mio träffar Fabian och Ville
Båda killarna är fortfarande till salu! (Chinese crested dog)
Nakenkillen Fabian
Puffkillen Ville
Läs mer om dem och om vårat besök på http://geishamor.blogspot.se/
 
 

MÄSTARE!!!

Publicerad 2016-07-11 12:53:27 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

YES! Äntligen!!!! Mio är Rallylydnadsmästare!!! 
 
Om vi ska backa bandet något....
 
I januari debuterade vi i Mästarklass med 74 poäng. Till och med denna start hade vi gjort lite över 20 starter i rallylydnad, alla utom ett med godkänt resultat. I mars tog vi vårat andra godkända resultat i mästarklass med 70 poäng. Men sedan gick det utför... på eftermiddagen samma dag råkade jag diska oss i honnören. Extra frustrerande då resultatet annars hade blivit 75 poäng. Men det var väl vår tur att få jobba lite... fram tills nu hade vi egentligen åkt på en räkmacka utan några större hinder. 
 
Knappt två veckor senare var det dags igen. Men Mio bara nosar och jag får inte med mig honom... 62 och 58 poäng slutade den dagen på. Bara att ladda om och anmäla till en ny tävling. Vi körde U-DM i uppsala, men fick bryta då Mio vägrade titta på mig. Två starter innan hade det gått en löptik. Därefter officiell i Stockholm. I första starten kom vi tre skyltar...domaren sa att hunden före oss var en löptik. Otur! Ännu mer otur när samma tik gick efter oss i den andra starten - dvs värmde upp vid planen när vi gick banan och skulle gå spiralen framför honnören när vi stod där. Så vi diskade oss där också. Detta eviga nosande som vi aldrig haft problem med tidigare! Så frustrerande! Men vi kunde ju inte ge upp nu, med endast ett resultat kvar! 
 
Igår var vi i Forserum och tävlade. Den första starten var som vanligt... bara nosande och ingen kontakt med matte. Jag gav upp och diskade oss efter ca 12 skyltar och då hade vi redan ca 50 fel. Det här med ett godkänt resultat som tidigare var en självklarhet började kännas som ett oövervinnerligt hinder! Men så på eftermiddagsstarten - Mio nosade första fyra-fem skyltarna, men så fick han upp nosen! Jag förstod det knappt själv! Vi fick inte ett enda nos till på den banan!!! Efter lite trassel och nosande i honnören la han sig tillslut ner och låg blick stilla tills tiden var ute! Den känslan och lättnaden när vi gick av planen är obeskrivlig! Känslan av att det kanske kanske kunde gå vägen! Men det kunde lika gärna vara under.... oavsett så hade vi kommit igenom en hel bana och det var en vinst bara i sig! Efter en lång väntan var det prisutdelning. De kom ner på 80 poäng. 75 poäng. 73 poäng... fortfarande inte vi. Men tillslut, det sista godkända resultatet de ropade upp var "Frida och Mio, 71 poäng!". VI HADE KLARAT DET! MÄSTARE I RALLYLYDNAD! :D Det var en sådan lättnad och en enorm glädje! Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Det är lite samma känsla som när vi tog LPI. Det kändes om än ännu mer omöjligt, men var också ett stort hinder som vi lyckades ta oss över. 
 
Så nu kan Mio lägga till RLD M, hans sjunde titel bara 3,5 år gammal!
 
LPI FDI HtMI RLD N RLD F RLD A RLD M Aquastar's Lucifer
 
Nu lägger vi rallyn på hyllan ett bra tag framöver. Vi har anmält till en start på U-SM men vi får se hur vi gör med den. Jag tror att både jag och Mio är lite trötta på rally just nu och vi har många andra sporter att träna som för tillfället känns betydligt roligare! Innan hade jag nästan lovat Mio att när vi tar titeln ska vi aldrig mer sätta vår fot på en rallytävling, men man ska aldrig säga aldrig... vem vet vad som händer i framtiden!
 
 
 

Look alike

Publicerad 2016-07-09 16:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Har hittat några hundar som verkligen är kopior av Mio! Helt otroligt att det kan finnas hundar som är så lika honom!
 
Den första är inte så konstigt, det är trots allt hans syster Ninya, samma blick, sätt att sitta och färgteckning!
 
(Mio till vänster)
 
 
Nummer två är en valpbild som jag hittat på instagram. Strimman på huvudet är bakvänd, men ändå otroligt lika!
(Mio till vänster)
 
Den sista är också från instagram. Helt otroligt att två hundar i helt olika länder kan vara så lika! Exakt lika mycket vitt på huvudet, till och med fläcken vid nosen OCH fläcken strax nedanför strimman är identiska! För att inte tala om blicken... När jag hittade denna undrade jag först varför någon hade lagt ut en bild på Mio... Lite komiskt!
(Mio till höger)
 

Bondberget

Publicerad 2016-07-07 14:57:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

I Uppsala har vi inte så stora valmöjligheter när det gäller promenader. När jag flyttade dit kändes det som att det fanns oändligt med stigar, men när jag hade bott där ett tag insåg man att det i princip bara var en stor stig med några kortare varianter... Därför är det lite extra roligt att komma hem till Bondberget där det finns mängder med olika stigar att gå och dessutom väldigt vacker och omväxlande natur! Det tröttnar man inte på i första taget! 
 

Träning

Publicerad 2016-07-05 15:08:07 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag har jag och Mio varit på klubben och tränat rallylydnad med riktiga skyltar. Denna gång var det faktiskt roligt så jag hoppas på att det kan fortsätta åt det hållet! Det skulle ju vara kul om vi hittade tillbaka till glädjen i sporten som vi en gång började vår karriär med. 
 

Valpbilder

Publicerad 2016-07-03 18:21:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Tittade på lite gamla bilder! Man blir nästan lite valpsjuk! 
Mio första gången vi träffade honom, 4 veckor gammal!
Mio busar med pappa.
Söt som en sockerbit!
Mio fullpälsad, ca 10 månader! Så ovant att se honom så!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info