Mio och Aslan

Look alike
Har hittat några hundar som verkligen är kopior av Mio! Helt otroligt att det kan finnas hundar som är så lika honom!
 
Den första är inte så konstigt, det är trots allt hans syster Ninya, samma blick, sätt att sitta och färgteckning!
 
(Mio till vänster)
 
 
Nummer två är en valpbild som jag hittat på instagram. Strimman på huvudet är bakvänd, men ändå otroligt lika!
(Mio till vänster)
 
Den sista är också från instagram. Helt otroligt att två hundar i helt olika länder kan vara så lika! Exakt lika mycket vitt på huvudet, till och med fläcken vid nosen OCH fläcken strax nedanför strimman är identiska! För att inte tala om blicken... När jag hittade denna undrade jag först varför någon hade lagt ut en bild på Mio... Lite komiskt!
(Mio till höger)
 
#1 - Emma

Hejsan!

Min partner och jag har planer på att skaffa hund, och överväger portugisisk vattenhund. Vi har tagit reda på så mycket vi kan om rasen, men skulle även vilja ha tips/idéer/tankar från någon som faktiskt har en portugisisk vattenhund :) För-/nackdelar med rasen, något särskilt man bör tänka på innan man bestämmer sig för just den rasen? Allt information och tankar kring portugisiska vattenhundar är välkommet!

Tack på förhand! :)

Mvh Emma

Svar: Hej! Vad roligt att ni har fastnat för portugisisk vattenhund! Det är verkligen en helt underbar ras! Det är bra att veta att den kräver både mental och fysisk stimulering, tex långa promenader, springa, träna någon sport/trick mm. Annars kan de hitta på egna hyss. Men de kan såklart även ta det lugnt i soffan någon dag då och då utan problem! Inne är de ofta lugna medan det är fullt ös ute. Vi har två stycken ganska olika individer, Mio som är lugn med fyra tassar på jorden och Aslan som har mycket mer energi. Båda älskar att arbeta men Aslan behöver mer fysisk motion än vad Mio kräver. De skiljer sig även i jakt och vaktinstinkt. Mio jagar ingenting, inte ens när vilt springer framför nosen på honom! Men han vaktar när det kommer folk. Aslan är tvärt om, han har mycket jaktinstinkt och är svår att ha lös, men vaktar nästan inget alls. Så det kan variera en del även inom rasen. Pälsen kräver en del vård om man ska ha portisklippning. Mio badar ca var 3e vecka, borstning ca 1-2 ggr/vecka. När han var valp var det borstning dagligen som gällde! Aslan som är kortklippt behöver nästan ingen pälsvård. Så lite kortfattat med fördelar/nackdelar:
+ behändig storlek, lättlärd och arbetsvillig, tydlig av och på knapp, roliga!. Det är en ras som blir lite vad man gör den till.
- kräver mycket jobb under första 2 åren då de ofta har mycket energi! en lång päls drar in mycket skräp från skogen...:P
Hälsa gärna på några olika uppfödare så ni kan bilda er en egen uppfattning av hundarna. Det kan vara som dag och natt mellan olika kennlar beroende på vilka linjer de har i tex energinivå hos hundarna. Rasen i sig är ganska frisk men kolla även upp hälsan noga!
Är det något ni undrar så är det bara att fråga! Svårt att få med allt så här på en gång ;)
Hälsningar Frida
Mio och Aslan

#2 - Paco

Näe, Mio är mycket sötare!