Mio och Aslan

MÄSTARE!!!
YES! Äntligen!!!! Mio är Rallylydnadsmästare!!! 
 
Om vi ska backa bandet något....
 
I januari debuterade vi i Mästarklass med 74 poäng. Till och med denna start hade vi gjort lite över 20 starter i rallylydnad, alla utom ett med godkänt resultat. I mars tog vi vårat andra godkända resultat i mästarklass med 70 poäng. Men sedan gick det utför... på eftermiddagen samma dag råkade jag diska oss i honnören. Extra frustrerande då resultatet annars hade blivit 75 poäng. Men det var väl vår tur att få jobba lite... fram tills nu hade vi egentligen åkt på en räkmacka utan några större hinder. 
 
Knappt två veckor senare var det dags igen. Men Mio bara nosar och jag får inte med mig honom... 62 och 58 poäng slutade den dagen på. Bara att ladda om och anmäla till en ny tävling. Vi körde U-DM i uppsala, men fick bryta då Mio vägrade titta på mig. Två starter innan hade det gått en löptik. Därefter officiell i Stockholm. I första starten kom vi tre skyltar...domaren sa att hunden före oss var en löptik. Otur! Ännu mer otur när samma tik gick efter oss i den andra starten - dvs värmde upp vid planen när vi gick banan och skulle gå spiralen framför honnören när vi stod där. Så vi diskade oss där också. Detta eviga nosande som vi aldrig haft problem med tidigare! Så frustrerande! Men vi kunde ju inte ge upp nu, med endast ett resultat kvar! 
 
Igår var vi i Forserum och tävlade. Den första starten var som vanligt... bara nosande och ingen kontakt med matte. Jag gav upp och diskade oss efter ca 12 skyltar och då hade vi redan ca 50 fel. Det här med ett godkänt resultat som tidigare var en självklarhet började kännas som ett oövervinnerligt hinder! Men så på eftermiddagsstarten - Mio nosade första fyra-fem skyltarna, men så fick han upp nosen! Jag förstod det knappt själv! Vi fick inte ett enda nos till på den banan!!! Efter lite trassel och nosande i honnören la han sig tillslut ner och låg blick stilla tills tiden var ute! Den känslan och lättnaden när vi gick av planen är obeskrivlig! Känslan av att det kanske kanske kunde gå vägen! Men det kunde lika gärna vara under.... oavsett så hade vi kommit igenom en hel bana och det var en vinst bara i sig! Efter en lång väntan var det prisutdelning. De kom ner på 80 poäng. 75 poäng. 73 poäng... fortfarande inte vi. Men tillslut, det sista godkända resultatet de ropade upp var "Frida och Mio, 71 poäng!". VI HADE KLARAT DET! MÄSTARE I RALLYLYDNAD! :D Det var en sådan lättnad och en enorm glädje! Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Det är lite samma känsla som när vi tog LPI. Det kändes om än ännu mer omöjligt, men var också ett stort hinder som vi lyckades ta oss över. 
 
Så nu kan Mio lägga till RLD M, hans sjunde titel bara 3,5 år gammal!
 
LPI FDI HtMI RLD N RLD F RLD A RLD M Aquastar's Lucifer
 
Nu lägger vi rallyn på hyllan ett bra tag framöver. Vi har anmält till en start på U-SM men vi får se hur vi gör med den. Jag tror att både jag och Mio är lite trötta på rally just nu och vi har många andra sporter att träna som för tillfället känns betydligt roligare! Innan hade jag nästan lovat Mio att när vi tar titeln ska vi aldrig mer sätta vår fot på en rallytävling, men man ska aldrig säga aldrig... vem vet vad som händer i framtiden!
 
 
 
#1 - Paco

STORT GRATTIS och jättefina sommarbilder, ni är ett radarpar!