Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Örebro!

Publicerad 2016-06-30 10:45:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Vi har varit på besök i Örebro hos Albert! Det var en så rolig helg och vi han med så mycket saker. Bland annat var vi med på Alberts första rallytävling, vi tränade både lite agility, rally och testade att gå igenom lydnadsklass två vilket gick bättre än väntat! Det blev även jättefina promenader! En toppenhelg med andra ord! 
 
 
 

Utflykt vid stråken!

Publicerad 2016-06-28 21:32:51 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader, Utflykter,

Nästan hela familjen var med och gick en långpromenad och badade vid Stråken. Här kommer vår promenad i bilder! Häng med! /Mio
Jag hittade en fin sjö!
Vi hittade massor med Linneor! 
Sedan kom vi in i en "spökskog". Jag skrämde bort alla spöken!
Därefter åkte vi bakåt i tiden till dinosauriernas tid. Eller har vi kommit till Jurassic park?
Sedan blev det bad!
Skynda dig matte!
Visst såg det fint ut! Nu ska vi gå vidare! Hejdå! /Mio
 

Sommarklippning

Publicerad 2016-06-25 23:54:23 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Ja, som många av er säkert vet brukar Mio bli klippt i början av sommaren, och det var tanken även i år. Jag har varit nöjd tidigare år, men det har samtidigt varit en dag jag alltid fasat för. Han är trots allt väldigt fin i sin långa päls! Jag har funderat hela våren på hur jag skulle klippa i år. Snagga helt, spara huvudet, ha kortare kofta som första året... ideérna var många. Men ju närmare det kom desto svårare blev det att ta tag i det. Planen var tillslut att spara huvudet men klippa resten kort med Fannys nya skär hon beställt så fort det kom. Skäret kom och jag skulle klippa. Jag kom till och med så långt att jag stod med en nybadad Mio på klippbordet med rakapparaten i handen och skulle precis börja klippa. Men jag kunde inte. Det bara gick inte. Så det slutade med att jag bara toppade någon cm med sax och han fick sin vanliga portisklippning. Jag är så nöjd med det beslutet! Tänk att jag som från början sa att "min hund ska aldrig ha en sån där ful portisklippning" idag tycker att han är som finast när han är klippt just så! (Även om jag såklart tycker han är enormt söt även som kortklippt!) 
Men man kan ju inte vara snygg jämt... 
 
 

Jobbigt med tråkig matte...

Publicerad 2016-06-13 00:17:52 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Just nu är det full rulle med trädgårdsarbete, målning mm för min del. Detta blir dock tvärtom för Mio - lugnare än lugnast... vilket tom han tycker är tråkigt! När jag sitter ute och rensar har han kommit på att "snor jag vantarna kan matte inte jobba!". Så han kommer jämt och ständigt och försöker dra av mina vantar, sen springer han iväg med dem så jag får jaga honom eller så vill han ha dragkamp! Så kul tycker han! Men något ineffektivt för matte... får han inte ta vantarna tar han något annat tex ett nackstöd, ett gosedjur mm som han inte får ha ute. Då får han ju mattes uppmärksamhet ändå! (Och har man tur lägger hon av sig vantarna så man kan sno dem ändå! /Mio)
 

Aslan

Publicerad 2016-06-12 15:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Jag håller just nu till på min egen blogg www.fawh.blogg.se där jag skriver om både hundliv och vardag, lägger ut bilder jag ritar och mycket annat. Vill ni veta mer om vad jag och Aslan gör i vår vardag så titta in där (även om jag såklart ska försöka skriva här också ibland!)

Aslan och jag bara gottar oss just nu. Vi skulle tävlat förra helgen i rally men sket i det. Även tappat sugen i lydnadslydnaden. Allt blir bara fel (framförallt jag som gör fel), så det är inte så kul just nu, för mycket petande i detaljer för att jag ska orka med det. Dessutom är Aslan helt uppe bland molnen sedan ett par veckor tillbaka. Kan knappt ens "sidan" eller "sitt" och kan inte alls fokusera! Så istället för träning njuter vi av långpromenader (bland annat gått milen på bondberget två gånger förra veckan) och gos! Imorse gick vi en långpromenad på nästan en timme, och sedan har vi tränat på "gå in" i hans nya tygbur (köpt på Ullared) som jag tänkt ta med på framtida tävlingar. Lättare att kunna lämna honom i den när jag behöver banvandra än att hela tiden behöva ha med någon som kan hålla honom, eller ha honom bunden, ylandes vid ett träd.

Nedan följer ett gäng med blandade bilder från de senaste veckornas promenader och utflykter!
 
/Fanny

Nationaldagsfirande!

Publicerad 2016-06-07 14:44:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Nu var det några dagar sedan jag skrev något! Sista tentan är skriven och vi har åkt hem för sommarlov! Det känns så otroligt skönt och välförtjänt efter ett långt och tufft år två på veterinär! Igår var det ju nationaldagen och då var vi med och firade.
Jag var allt lite sugen på att köra en spontan freestyleuppvisning, men plötsligt var programmet slut! Snopet, men så kan det gå! Men vi körde några trick ändå på väg därifrån.
I helgen var vi på agilitytävling igen! Det var en riktigt skön och solig dag och tävlingen tog inte alls så lång tid av dagen. I agilityloppet klarade jag av banan bra, men Mio fattade inte alls vad slalom var för något... däremot så tog han däcket utan problem! I hopploppet var Mio så duktig och vilket slalom han gjorde! Men då var det mattes tur att klanta till sig och glömma bort de två viktigaste bytena på banan, jag hamnade på fel sida hindret och Mio rev. Totalt fick vi 10 fel. Men men, förr eller senare sätter båda två det! Bilden passar även bra så här till nationaldagen! 
 
 
 
 
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info