Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Utställning!

Publicerad 2016-05-31 16:22:59 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

I helgen var vi på officiell utställning i Österbybruk! Vi hade trevligt sällskap vid ringen och det blev en rikigt bra dag trots mycket väntan. Det var fem hanar i öppenklass. 
 
Mios kritik:
"På den mindre sidan. Bra balans. Behöver kraftigare något maskulinare huvud. Utmärkt stark hals, bra rygg. Tillräcklig benstomme för storleken. Lång bröstkorg. Stark länd. Utmärkt vinkling bak, något brant skuldra. Bra muskulatur. Utmärkt framsteg, baksteget behöver bli starkare och längre. Lite lös fram. Utmärkt temperament. Något för ringlad svans" - Paul Stanton
 
Han fick excellent och placerade sig 4:a i klassen! Det är jag supernöjd med! Nu har vi inga fler utställningar planerade för året och det blir troligen sommarklippning snart, även om jag tycker att ha är som vackrast i sin långa päls!
Maria Olovsson och Göran Furbrink har tagit de fina bilderna.
 
 
 

Paus...

Publicerad 2016-05-27 00:11:46 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Den tränings och tävlingsmotivation jag hade för bara några månader sedan är som bortblåst. Träningen är inte speciellt kul, tävling än mindre... Det har nog blivit lite för mycket av det goda för både mig och Mio. Det vi tidigare tyckte var superkul är inte speciellt roligt längre och känns mer som ett krav. Då sätter jag för hög ribba för oss och ingenting blir kul. Därför har jag valt att för tillfället lägga nästan alla våra planer på is när det gäller lydnad, freestyle och heelwork. Rallyn ska få några försök till, men just nu pausar vi även från den. Istället ska vi bara göra det som vi tycker är kul just nu och det är agility. Så jag hoppas på att vi får en riktigt rolig agilitysommar och att träningsmotivationen kommer tillbaka. Vi får se om vi testar lite mer nose work och vattenarbete också, men bara på aktiveringsnivå. Framöver ska vi fokusera på att bara ha det roligt ihop, köra mycket samarbetsövningar och vara i många olika miljöer. Just nu blir det däremot mest vila och promenader, men ibland kan det vara bra också!
 

Träningstävlingen

Publicerad 2016-05-23 13:30:37 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

I fredags var vi på träningstävling i rally! Vi körde en nybörjarbana och jag hade en köttbulle i handen. I början var han lite svår att få med, men efter några skyltar gick det riktigt bra! Så det är bara att jobba vidare på detta. 
 
Igår tog vi tåget hem igen för den sista slutspurten i skolan. Resan var otroligt varm och det var dålig luft på tåget, men tillslut kom vi hem. Denna gång var det iaf inget trassel med tåget!
 

Träningstävling

Publicerad 2016-05-18 11:19:52 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har jag anmält till en träningstävling i rally. Vårt mål är att ha kul och äta godis. Bara för att få rally att bli roligt igen! Det ska bli kul att hälsa på hemmaklubben också!
 
 

Semester

Publicerad 2016-05-13 15:01:24 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Mio ska på en liten semester nästa vecka då det inte fungerar med honom och skolan. Så han kommer få vara en vecka hemma hos mamma och pappa. Jag tror att han kommer tycka det är jättekul att få komma hem igen!
 
Här är några riktigt fina bilder som jag tog för några dagar sedan! Sedan dess har vädret slagit om ordentligt och jag har till och med varit tvungen att plocka fram vantarna igen. Mio är nog ganska nöjd då han tyckte att det var lite väl varmt innan...
 

Vattenträning!

Publicerad 2016-05-11 00:23:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma,

Idag var vi iväg och badade med Albert! Jag tog inte med de nya apporterna då jag inte tror att vi är redo att använda dem i vatten ännu, så det fick bli en vanlig dummy. Vattenträning är verkligen superskoj, men kan bli lite jobbigt för öronen då Mio blir helt övertänd och skäller så in i bomben! När han väl kommer igång att jobba går det bra, men så fort han är på land igen eller ska vänta på sin tur så blir det ett himla liv... där har vi verkligen något att träna på! Här kommer lite bilder från badet.
 
 Albert var först ut!
När Albert jobbar är det fullt ös!
Mio väntade otåligt...
Tillslut var det Mios tur! Jippi!
En gång till!
Jag har den!
En gång till!
Men var är den?
Kanske här ute?
Vad säger du!? Jag hör dig inte! Vaddå för långt bort!?
Vänta! Jag ser något!
Där är den!!!
Fångad!
Titta vad duktig jag är matte!
 

Tentan avklarad!

Publicerad 2016-05-10 11:08:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu är tentorna över för denna gången! Den som är mest glad är nog Mio för nu är matte rolig igen! Under tentaperioder är vardagen inte så rolig enligt honom, visst är matte hemma hela tiden, men det händer ju inget kul! Nu har vi börjat ta tag lite i vattenträningen igen! Nyligen köpte jag riktiga vattenapporter (samma som man har på vattenprov) som jag har börjat introducera lite smått. Han har även fått bada några gånger vilket var uppskattat! Jag hoppas att vi hinner träna mycket i sommar!
Det har även blivit lite promenader med kompisar i det fina vädret!
 
 

Trotsålder och huggormar!

Publicerad 2016-05-04 17:28:16 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Lagom tills att man har sagt att Mio är vuxen på riktigt känns det som att han har kommit in i en helt ny trotsperiod! Man slutar aldrig att bli förvånad... Han beter sig som en riktig tonåring! Har bomull i öronen, springer längre bort än vanligt, mycket nosigare, skäller på hundar, blir helt kär i sina kompisar (kastrater såklart...) och är kinkig med maten. Suck säger jag bara... nej, vi får hoppas att det går över snart!
 
Idag när vi var ute såg vi två stycken huggormar! Den första var i ett dike, men den andra var mitt på stigen! Hundarna var inte alls långt från den och jag blev såklart skrämd! Som tur var gick allt bra, hundarna stannade och ormen försvann. Jag är egentligen inte rädd för ormar för min egen del, men jag är rädd för att Mio blir biten. Jag hoppas att det är något jag slipper uppleva! Gammal bild på en fin snok.
 
 

Motvind...

Publicerad 2016-05-02 23:33:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

I helgen var vi iväg och tävlade i rally igen. Vi hade absolut inga förhoppningar för några resultat utan körde mest för tränings skull. Vi hade ett tidigt startnummer i första banan och mästarklass var först ut på dagen. Banorna var inte allt för svåra heller. Men vi hade maximal otur. När vi kom in på banområdet gick nosen ner i backen och vi kom inte ens tre skyltar innan vi gav upp. Domaren sa att det inte var så lätt då hunden före oss var en löptik... I den andra banan så var den tiken efter oss istället. Mio fick syn på henne innan vi startat så ingen större skillnad där. Vi bröt i den också men försökte i alla fall göra några skyltar med fysisk belöning och glada tillrop. I honnören körde vi bara vanligt sitt på vänster sida i koppel, för löptiken gick ju efter oss. Inte nog med det så var det en spiral precis framför honnören, så även om vi hade kommit igenom banan så hade Mio säkert gått utanför honnörsrutan. Tråkigt för oss när vi åkt en bra bit för att tävla, och så leder en oturlig lottning till att samma löptik är i anslutning till oss båda gångerna! 
 
Den hunden som tidigare kunde sitta i löptikshörnan utan att vi märkte det är bortblåst. Efter parningen i våras jobbar vi i en motvind som heter duga... Jag hoppas innerligt att det lägger sig med tiden! 
 
Men - vi kan ju inte ge upp med bara ett enda resultat kvar för mästartiteln, så det är bara att kämpa vidare! Dock har jag näst intill lovat Mio att när vi har tagit det där sista efterlängtade resultatet - då ska han aldrig mer behöva sätta sin tass på en rallylydnadstävling igen! (man ska väl aldrig säga aldrig, men det kommer bli en lång paus från allt vad rallylydnad heter när den dagen kommer!)
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info