Mio och Aslan

Utställning!
I helgen var vi på officiell utställning i Österbybruk! Vi hade trevligt sällskap vid ringen och det blev en rikigt bra dag trots mycket väntan. Det var fem hanar i öppenklass. 
 
Mios kritik:
"På den mindre sidan. Bra balans. Behöver kraftigare något maskulinare huvud. Utmärkt stark hals, bra rygg. Tillräcklig benstomme för storleken. Lång bröstkorg. Stark länd. Utmärkt vinkling bak, något brant skuldra. Bra muskulatur. Utmärkt framsteg, baksteget behöver bli starkare och längre. Lite lös fram. Utmärkt temperament. Något för ringlad svans" - Paul Stanton
 
Han fick excellent och placerade sig 4:a i klassen! Det är jag supernöjd med! Nu har vi inga fler utställningar planerade för året och det blir troligen sommarklippning snart, även om jag tycker att ha är som vackrast i sin långa päls!
Maria Olovsson och Göran Furbrink har tagit de fina bilderna.
 
 
 
Paus...
Den tränings och tävlingsmotivation jag hade för bara några månader sedan är som bortblåst. Träningen är inte speciellt kul, tävling än mindre... Det har nog blivit lite för mycket av det goda för både mig och Mio. Det vi tidigare tyckte var superkul är inte speciellt roligt längre och känns mer som ett krav. Då sätter jag för hög ribba för oss och ingenting blir kul. Därför har jag valt att för tillfället lägga nästan alla våra planer på is när det gäller lydnad, freestyle och heelwork. Rallyn ska få några försök till, men just nu pausar vi även från den. Istället ska vi bara göra det som vi tycker är kul just nu och det är agility. Så jag hoppas på att vi får en riktigt rolig agilitysommar och att träningsmotivationen kommer tillbaka. Vi får se om vi testar lite mer nose work och vattenarbete också, men bara på aktiveringsnivå. Framöver ska vi fokusera på att bara ha det roligt ihop, köra mycket samarbetsövningar och vara i många olika miljöer. Just nu blir det däremot mest vila och promenader, men ibland kan det vara bra också!
 
Träningstävlingen
I fredags var vi på träningstävling i rally! Vi körde en nybörjarbana och jag hade en köttbulle i handen. I början var han lite svår att få med, men efter några skyltar gick det riktigt bra! Så det är bara att jobba vidare på detta. 
 
Igår tog vi tåget hem igen för den sista slutspurten i skolan. Resan var otroligt varm och det var dålig luft på tåget, men tillslut kom vi hem. Denna gång var det iaf inget trassel med tåget!