Mio och Aslan

Tävling i Linköping

I helgen var vi och tävlade i htm och freestyle klass 2. Träningen under veckan var inte den bästa och det blev inte så många pass. Freestyle tränade vi inte alls, det var egentligen heelworken vi åkte dit för. Men då det var kval till agria freestyle cup så anmälde vi till fs också. Starten i htm var ingen höjdare, Mio var inte i rätt sinnestämning och då gick det som det gick. Men trots det kom vi 4a av 12 ekipage! Poängen räckte dock inte till uppflytt, 0,05 poäng ifrån... snopet men ändå bättre än väntat. Freestylen gick över förväntan med tanke på träningen! Inte vår bästa start, men helt ok! Det slutade med vinst på 25,9 poäng, uppflytt och vi kvalade till AFC. Så totalt sett blev det en riktigt bra dag!

Ögonlysning

Idag var vi på falköpings smådjursklinik för ögonlysning!

Väl där fick Mio ögondroppar i två omgångar. Under tiden fick vi vänta i väntrummet så de han verka. De är till för att vidga pupillerna. Detta kan även göra att hunden ser lite sämre än vanligt och är ljuskänslig. Det går oftast över på några timmar. Vi träffade ögonspeciallisten Eva Gustavsson. Här är några bilder från Mios första ögonlysning. Bilderna är inte fullt realistiska då detta egentligen sker med lyset släckt. Hon visade och förklarade hur hon gjorde med lyset tänt för att vi skulle kunna få bra bilder. Den riktiga undersökningen skedde efteråt. Denna gången tog jag inga bilder på själva undersökningen.

Den portugisiska vattenhunden har en rasbunden sjukdom som heter PRA (Progressiv retinal atrofi). Det är en ärftlig sjukdom som drabbar synceller i näthinnan vilket på sikt leder till att hunden blir blind. Vanligtvis insjuknar de ofta när de är 6-8 år. Man kan undersöka om hunden har PRA genom ögonlysning. Här kan du läsa mer (Längst ner på sidan) --> http://www.portugisisk-vattenhund.se/Sjukdomar-som-omfattas-av-SKKs-halsoprogram

Vi fick beskedet att han var helt frisk även denna gång! 

I väntan på att ögondropparna ska verka
Eva visar hur det går till
Visingsöcykling

Igår var vi ute på den årliga visingsöcyklingen! Strålande sol och två glada vovvar som åkte runt i lådcykeln. Det var många glada miner hos alla dem vi mötte! 

Första stoppet, smultronplockning! Tyvärr var det ont om dem i år...
Aslan hade stenkoll på allt runtomkring!
Visst är det underbart att leka flygplan i vinden!
Liten vilopaus, Mio tyckte att det var skönt att sova i vagnen.
Coola grabbar på stranden!
Stopp vid persgården.
Du och jag Mio 💗
Grabbarna grus!
Skönt att svalka av sig i Vättern.
Glasspaus vid svensgården.
Ett försök till ett leende... kan man se ledsnare ut? Men någon glass blev det ändå inte
Nu börjar vi bli trötta!
Snart tillbaka vid färjan!
En slagen hjälte efter en lång dag på ön