Mio och Aslan

Nose work tävling!
Igår var jag och Mio på vår första officiella nose work tävling! Dagens mål var att klara två sök av fyra. Det blev en lång dag och tyvärr fanns det ingenstans hundarna kunde vara inne så det var ganska kyligt. Matte frös nog mer än Mio iaf som hade sitt varma täcke. Vi var en av de sista startande så det blev lång väntan. 

Fordonssök: bestod av två olika släp/transportvagnar. Mio jobbade lugnt och fint och markerade snyggt!

Utomhussök: bestod av flertalet föremål, tex hjälm, skidor, snowbord, pulka mm. Han hittade den ganska snabbt men markerade något tveksamt först. Men visst var det rätt!

Domaren i de två söken gav oss så fina lovord och var så imponerad! Vi fick domarens pris av honom vid prisutdelningen med motiveringen att vi hade jobbat så fint att han fick "ståpäls" och hade stor potential för framtiden! Så kul!! 

Behållarsök: bestod av ca 35-40 st kartonger! Här var jag och Mio inte helt överrens om hur vi skulle lägga upp det så det blev lite rörigt. Men när jag väl lyssnade på Mio och lät honom bestämma så hittade han den. Jag ska helt enkelt våga lita på honom!

Inomhussök: bestod av ett ganska stort utrymme med flertalet bord, rullstol, förvaringslådor mm. Mio fastnade i ett litet uppfällbart tält som han fick över sig. Men han brydde sig inte, "cool hund" skrev domaren. När han väl hittade stället var han noggran och markerade fint!

Det slutade med 100 poäng och vårt första diplom i TSM! (Tävling i samtliga moment)! Så stolt! 😄