Mio och Aslan

Första veckan!
Nu har Mysak varit här lite över en vecka och vi har börjat komma in i det här med valp igen... 

Han är en liten följsam krabat! Där miljön tillåter får han springa lös så mycket som möjligt! Han är superduktig och följer oss så fint!
Han åt lite dåligt i början, ville inte ha den uppblötta maten. Men när han får den torr så går det bättre! Något matvrak är han dock inte... inte när det gäller sin egen mat i alla fall! Mios hade han gärna slukat! 

Han har varit jätteduktig på att kissa och bajsa ute! De första nätterna gick vi ut en eller två gånger, men numera sover han ofta hela natten. Första olyckan hände i förrgår natt, och en nu inatt. Men inga olyckor inne alls den första veckan är ju helt otroligt!

Mio tycker att han är lite äcklig när vi ska sova. Mio sover ju i sängen, men brukar gå ner på golvet när det blir varmt. Men nu lihger han hellre kvar i sängen och flåsar som en tok, ner till valpen vill han ju inte! Men det går allt bättre!
Bilresan från Uppsala gick ju helt galant! Här hemma har det varit annat ljud i pipan... men nu har han börjat vänja sig vid sin lilla tygbur och brukar somna ganska fort. Bilburen bak får vänta lite, han är så liten att han kan komma ur den!
Han har inte varit speciellt bitig! Att jaga fötter och byxor har han nästan slutat med! Och han biter väldigt sällan på otillåtna saker. Även om foppatofflor är i princip omöjligt att låta bli!
Han har träffat några få andra hundar vilket har gått bra, men han är lite försiktig precis i början. Men ofta tuffar han till sig ganska fort.

Träning har vi börjat med lite smått, lite lekövningar och kontaktlekar, han kan sitt och har börjat lära sig ligg. Vi jobbar även med inkallning och lite nosövningar. 

Härom dagen klippte jag honom på både rumpan och nosen. Med lite falukorvsmutor gick det toppen! Så duktig var han. Med både Mio och Aslan har vi behövt vara minst två och det var ganska bökigt, så att jag skulle klara honom själv första gången var ju fantastiskt! Han fick även duscha och träffa fönen. 

Några bad har det också blivit! Roligt tycker Mysak!


Han har även fått träffa massa släktingar, hälsa på nya människor, grävt i trädgården, plaskat i vattenfyllda ugnsplåtar, krypt runt under sängen och gosat i knät - sånt där små valpar gör helt enkelt! 
Det var lite om Mysaks första vecka hos oss!