Mio och Aslan

Utställningsdebut!
I helgen var Mysak på sina första utställningar. I lördags var vi på en inoff i huskvarna. Han skötte sig fint i miljön, var duktig i ringen trots att vi knappt tränat på det och han blev BIR valp. Vi var enda valpen i rasen, men domaren måste ju inte dela ut HP. 
 
Kritik: " 5 mån, vackert huvud m fint uttryck, fina ögon, bra öron, korr bett, bra förbröst, ngt knappa vinklar fram, välvinklad bak, bra överlinje och svansansättning, rör sig som en valp gör, fin päls och färg, utm temperament"
 
På söndagen var det dags för inoff i Skillingaryd. Han var laddad och börjat förstå det här med att stå stilla. Han blev BIR även här och gick vidare till gruppfinalen. Där placerade han sig som BIG2 bland 4 valpar!
 
Kritik: "Mkt lovande valp, härlig attityd, kraftfullt nosparti, härlig substansfull kropp, mkt välkroppad för åldern, fina vinklar, vacker överlinje och svans, starka ben och tassar, utm rörelser, fin päls för åldern, välpresenterad"
 
Båda domarna var något fundersamma till det vita, men båda valde ändå att ge honom HP. Han är ju bara övertecknad på ena sidan av huvudet, så det är nog mycket upp till vilken domare det är. Nu var ju detta inofficiella utställningar som inte säger så mycket om hur det kan gå på en officiell utställning, men det var mycket bra miljöträning och vi hade kul ihop!
 
Unghundskurs!
I måndags började Mysak på valpkurs! Eller egentligen är det en unghundskurs, men vi hoppade över valpkursen. Egentligen är åldersgränsen 6 månader, men vi fick gå den ändå trots att Mysak bara är 5, jag har ju en del hundträningserfarenhet sedan tidigare. Han var så otroligt duktig! Brydde sig knappt om någon runt omkring, hade superfin kontakt, kunde gå fint vid sidan med kontakt vid hundmöten och kunde koppla av bra inne i stugan under genomgångar. Vilken stjärna! Pappa upp i dagen!
Lite bilder från när vi tränade när han var liten.

Trött kille efter kurs! Han var trött hela dagen efter också, men vad kul han tyckte det var att få jobba!


5 månader!
I torsdags blev Mysak hela 5 månader! 12,5 kg vägde han, en liten grabb!