Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Puss på katten!

Publicerad 2013-10-29 17:04:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Var och hälsade på på bondgården igen. Mio skötte sig superfint med kattungarna! Till en början var de väldigt intressanta, men efter en stund brydde han sig knappt om dem. De satt dock i någons knä hela tiden, annars skulle han nog bry sig betydligt mer... Han var framme och nosade lite, pussade lite på dem, både på magen och tassarna, och jag hoppas att han tyckte lika mycket om dem som jag gjorde! Ville nästan ta med denna hem! Så galet gosig!
Bästa killen!
 
 

Nya regntäcket

Publicerad 2013-10-29 14:00:00 i Mios utrustning,

Hade ju nyss ett inlägg om Mio och hans gröna täcke. Han hade det en gång när det regnade ute. Täcket blev suuupersmutsigt och var blött långt efteråt (lite fodrat). Så när vi var i en djurbutik härom dagen och de hade halva priset fick han ett nytt regntäcke helt utan foder. Ville ha det blå men det fanns inte i hans storlek, men rött blev också fint! Ska sy fast resårband vid bakbenen så det inte glider så mycket och lite mer reflex, sen är jag nöjd! Var lite orolig för att han skulle kissa på det, men tror inte han gjorde det (mörkt ute så svårt att se). 

Hade inte med honom först så vi gissade på att 55 cm skulle räcka, men för säkerhets skull hämtade vi honom och testade. Vi hade ganska fel! 65 var lagom! Tänk vilken tur att vi inte chansade och köpte fel!

Hittar jag något billigt med ben någon gång kanske han får ett sånt med... Men då ska han vara fullvuxen så jag vet att det passar.
 

Stormväder!

Publicerad 2013-10-28 23:18:35 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Så är stormen här! Men vi han med en promenad innan - i ösregn! Mio fick ett regntäcke idag så vi testade det. Supernöjd, men ska sätta dit mer reflex och resårband för bakbenen. Kommer lite bilder på det senare. I alla fall, regnjacka hade jag, men bara jeans och converse. Var dyngsur! Mios godis var dyngsurt. Mio var också genomblöt. Det var mörkt och vinden hade börjat blåsa. Men det var inte kallt, bara blött. Konstigt nog så kännde jag mig inte ens blöt! Mio skötte sig som en liten ängel! Inget dragande, fokus på mig! Det är något visst med att promenera i regn och mörker. Inte ensam, men med någon man tycker om. Som Mio. Gick mycket längre än jag tänk för att det var så mysigt. Detta blev en av årets absolut mysigaste prommenader! 
 

Dags för täcke!

Publicerad 2013-10-28 12:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Inte för att det är kallt och Mio fryser, för det gör han inte. Mer för att det är regnigt ibland och det blir mycket mindre att torka när vi kommer in igen! Det är nackdelen med en pälsboll - det blir mycket att torka! Speciellt benen och magen...Som tur är går Mio snällt med på det!
 
Egentligen är det inget regntäcke, men det står emot lite i alla fall.
 
 Sist jag testade täcket var det för stort men nu var det alldeles lagom! Tyvärr är det dock inte blått, men får väl stå ut tills jag hittar något bättre. Man kan ju inte styra över vad man hittar på loppis...
 

Promenad med bästisen!

Publicerad 2013-10-28 08:20:00 i Bildbomber, Kompisar, Promenader,

Var ute och gick en höstpromenad med Mio och Sacco igår. Supermysigt! Linan var på idag då jag har mindre koll när vi är flera som går. Men Mio var glad ändå, hans idol var ju med!
De är så söta tillsammans så här kommer ett gäng bilder till!
Sedan hittade vi lite ostträd (sådana träd där det växer ost i barken). När Sacco såg Mio leta ville han också vara med och fick ett eget ostträd!
Rusa runt bland prasslande lös är inte dumt det heller!
Mycket trevlig promenad utan regn och riktigt varmt väder!
 
 
 
 

Lite nytt på bloggen!

Publicerad 2013-10-28 00:00:45 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Jag har ändrat lite på bloggen. Innan var kategorierna mammas synvinkel, moster F:s synvinkel, mormors synvinkel osv. Till en början fungerade det väl men seda har det blivit mest jag (mamma, Frida) som har skrivit. Dessutom är det krångligt att hitta i bloggen, så försökte ordna upp det i lite olika kategorier istället! Att det står siffror framför är för att jag ska få dem i den ordningen jag vill ha dem i... är tyvärr inget proffs på bloggdesign.
 
Jag har även lagt till en egen kategori för en längre presentation av Mio.
 
Och juste! Mio är bäst! :)

 
 
 
 

7 månader!

Publicerad 2013-10-27 17:10:45 i 9.1 Veckobilder,

Igår fyllde Mio 7 månader! 18,3 kg stannade vågen på och runt 50 cm i mankhöjd. Jag tycker fortfarande att portisar på andras bilder ser så mycket större ut än Mio, men kanske dags att inse att han börjar bli stor, trots att jag inte riktigt hänger med! 
 

Uttråkad modell...

Publicerad 2013-10-27 15:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Nej det är inte alltid kul att bli fotad... Ibland kan man allt tröttna på det! Dumt nog (enligt Mio) tyckte jag ändå att bilderna blev ganska charmiga. Ljuset var bäst på de första bilderna.
 
 
Vår fina promenadstig var i princip osynlig bland löven i bokskogen...
 
 
 
 

Fyndat!

Publicerad 2013-10-27 05:48:00 i Mios utrustning,

På loppisen igår hittade vi en klövjeväska! Trodde jag aldrig att vi skulle hitta, en så udda sak liksom. Men plötsligt bara låg den där - rätt storlek och allt! Mio fick testa den vilket kanske inte var det roligaste han gjort, men jag tror han kan vänja sig vid den. 
 

Trevlig kväll!

Publicerad 2013-10-26 23:43:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Allas favorit!,

Idag har Mio varit riktigt trevlig. Han sov nästan hela förmiddagen. Vi var sedan ute på en promenad till affären. Moster F gick in medan jag och Mio stannade utanför och tränade. Efter en stund kom en kvinna fram till mig och berömde oss för hur duktiga vi var. Hon var imponerad av vilken kontakt vi hade. Jag tycker det är så kul att höra sådant! Jag tänker ju inte på det själv på samma sätt längre, glömmer lätt bort att han fortfarande är en valp.
 
Idag såg även jag honom lyfta på benet! Han börjar bli stor min lille kille!


Träningen står stilla på ungefär samma nivå nu. Dröjer väl inte jättelänge tills trotsåldern heller. Fortsätter att nöta in det han redan kan ordentligt och jobba på mindre detaljer. Vissa dagar är han som idag - mycket arbetsvillig. Jag är i centrum och han väntar hela tiden på nästa uppgift med fokus på mig. Andra dagar finns jag knappt, då är dofter och annat mycket mer spännande... Men han kan ju inte vara på topp varje dag!

På kvällen hade vi filmkväll med ett gäng kompisar. Normalt brukar han ju bli ganska uppspelt när det kommer folk. Det blev han idag med - men han varvade ner fort! Sedan sov han med oss i soffan nästan hela tiden! Var riktigt imponerad! Han rörde inte heller snacksen som stod på bordet i noshöjd, trots att han älskar ostbågar. Knappt något skällande alls under hela kvällen! Ibland kan han faktiskt bete sig som en riktigt trevlig hund!
 
Ännu ett plus är att idag har hundmötena gått mycket bättre än tidigare dagar! Men det är nog en tillfällighet...
 
 
 

Färdig!

Publicerad 2013-10-26 00:05:00 i Bildbomber,

Blev precis klar med första porträttet på Mio! Skaparglöden är som bäst på kvällen/natten. Orkar inte lägga ut så mycket om det just nu, men ni får ett litet smakprov i alla fall!

Knepiga hundmöten...

Publicerad 2013-10-24 23:39:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Har varit ute med Mio ett par gånger idag och tränat lite. På lunchen var det fantastiskt väder, men hade inte så mycket tid till träningen. Det blev när jag kom hem istället, men då var det ju svinkallt! Kommer att bli knepigt att träna honom under vintern...

I alla fall. Tränar just nu på att INTE hälsa på hundar vi möter vilket Mio väldigt gärna vill. Det har blivit värre bara senaste dagarna. Problemet är inte bara honom utan andra knepiga hundägare... När vi gå förbi vill jag ju bara fortsätta att gå utan att stanna vilket är det smidigaste sättet att visa att min hund inte ska hälsa. Men det är ju lite svårt när hunden tvärstannar och vägrar att gå när man är framme. Detta gör oftast att den andra hundägaren börjar prata lite och kommer fram. Då säger jag som det är - min hund tränar på att inte hälsa på andra hundar. Detta går tydligen inte in. Finns ju olika varianter, vissa bara släpper fram sin hund i alla fall, andra frågar om det är en valp? "Ja" Sedan släpper även de fram sin hund. Andra gör det för att deras egen hund vill hälsa och därmed lugnar ner sig, "han är snäll" är också vanligt. Jag vill ju inte vara otrevlig, men samtidigt inte släpa Mio i kopplet förbi dem. Funderat på att säga att Mio inte är snäll mot andra hundar - men när jag tittar på honom där han sitter och viftar på svansen som en galning känns det så sjukt genomskinligt... Måste fundera ut en bra lösning på det...

Dock är inte alla sådana. Det finns de som lyssnar och tar bort sin hund. En promenerade vi även en bit med för tränings skull. Men tyvärr är de mer sällsynta...

 

Dagens träningspass

Publicerad 2013-10-23 23:18:00 i 5. Träning,

Idag när vi tränade körde jag bara med leksak. Trodde inte en sekund att det skulle gå något vidare, men visst gick det! En stund i alla fall. Sedan var leksaken totalt ointressant igen. Han växlar verkligen med vad han tycker om. Leksaken han älskar ena dagen verkar vara halvtråkig nästa. 

Hundmöten är ingen höjdare längre. Han vill fram och hälsa på alla (vilket han inte får). Det lär vi få jobba mycket med. När det är många hundar samtidigt är det aldrig något problem, för många för att lyckas fokusera på kanske?

Här kommer en bild från helgens vandring med Lufsarna. 
 

Det första lyftet!

Publicerad 2013-10-22 20:27:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 8. Den första tiden, Bildbomber, Promenader,

Fick nu ivkäll veta att Mio lyfte på benet för första gången idag! Och jag fick inte vara med om det! Jag jobbade och mamma var hemma på lunchen hos Mio. Precis då skulle han passa på! Men endast en gång. Jag har varit ute flera gånger efter det utan att han har gjort det.

Var ute på en promenad efter jobbet. Det blev kohagen med lös Mio. Blev många fina bilder idag med!
Men han är billig. Han hittade en riktigt smaskig bajskorv. Resten av promenaden fick han leta godis på marken... Hemma var det vattenkranen på kraftig spolning i ett förtvivlat försök att få bort den äckliga andedräkten. Äckelhund. Han bryr sig inte om hund eller kobajs. Älg/råddjur/hare är gott. Detta såg inte ut som något av dem. Människa? Vem vet. Dum är han i alla fall!
 
Sista dagarna har han börjat bli skällig igen. Jag hatar skälliga hundar!!! Blir så arg på mig själv för att jag inte vet vad jag ska göra åt det! Han bara dampar och är dum på kvällarna. Kanske får han mindre aktivering när mörkret kommit? Jag kan inte komma på någon annan anledning. Vaktandet vet jag inte vad det beror på...Suck...
 

Men Mio då!

Publicerad 2013-10-22 12:52:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bus och lek!,

- Får man verkligen vara på bordet!?
 
"Va? Vad menar du?"
- Mio! Ner!
 
"Hmm...typ såhär?"
- NER!
 
"Ja, ja! Du ser väl att jag är påväg..."
"Bara en liiiten stund till... snälla?"
"Jag tittar ju bara på utsikten!"
 
 

Mysig höstpromenad

Publicerad 2013-10-21 22:41:00 i Bildbomber, Promenader,

Hade för en gångs skull en kompis med mig. Det var en av de sista riktigt fina höstpromenaderna. Nu har ju höstrusket kommit och de flesta löven har blåst av. Inte ens Mio verkar älska att vara ute och träna. Sitt kan han väl gå med på, men ligg är ingen höjdare när det är blött på marken! Men på denna promenaden var det superfint!
Fotograf: Pernilla Stam
 

Blöt hund...

Publicerad 2013-10-20 19:33:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bada och simma,

När matte ska ut och plocka löv får Mio bara finna sig i att följa med. Trots att han är trött och det spöregnar ute. Jag tycker om regn, men visste inte vad Mio tyckte. Han har ju knappt varit ute i något nämvärt regn tidigare! Men inte verkade han ledsen för det! Planen var att plocka massa lönnlöv och göra lönnrosor att ha till allahelgona. Som i denna kransen jag gjorde tidigare i höstas.
Det var en blöt hund och en kall matte som kom hem med massa löv (även de blöta...).
Efter en stund med handduken och lite dampryck med hopp på soffbord och springande i soffan (som flyttade den en decimeter) kunde Mio äntligen lugna ner sig och vara lite gosig.
 
 
 
 
 

ut!

Publicerad 2013-10-19 23:34:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Minigos,

Mio vet mycket väl att han inte får skälla på mitt rum. Då säger jag "ut!" och han går direkt. Ibland har det till och med hänt att han gått in på mitt rum, skällt en gång och sedan gått ut igen eftersom han vet att han inte får vara kvar om han skäller, smart kille! ;) 
 
Men för det mesta är han bara gosig, han har blivit allt mer knähund ju äldre han blivit. Fortfarande lika mycket energi, men om tillfälle finns, ja då ska man minsann bli kliad på magen eller ligga tätt tätt intill, eller kanske till och med på folk.
 
Mio är även anställd som min datorvakt. Än så länge har han inte hunnit med någon facerape, men det kommer väl så småningom ;)
/fanny

modellen Mio!

Publicerad 2013-10-18 19:54:00 i Bildbomber,

Idag har jag och Mio varit själva hemma. Gjorde slag i saken och fick för mig att ta tag i ett projekt jag länge funderat över men inte orkat göra förrän idag.
 
Tog med snören, lakan och sängöverkast in på rummet (och massa små ostbitar), knöt upp snören genom rummet, hängde upp lakanet och lade ut sängöverkastet över allt annat. Tada! Fotostudio!
 
Placerade Mio i min fotostudio (modellen var trött så han ville helst ligga ner). Och för att ligga stilla  så jag kunde fota fick han ost. Mycket bra deal enligt Mio som låg kvar så snällt. Fick dessutom tillfälle att prova min nya kamera! :D
<--- favorit!
 
 
 
-ammen kommigen nu här va Fanny, sluta köra upp den där makapären i mitt fejs!
 
/Fanny
 

Barnens favorit!

Publicerad 2013-10-17 12:38:00 i Allas favorit!,

Gick förbi en lågstadieskola idag. På ena stället stod det närmare 20 barn utmed ett staket och alla ville klappa på Mio, vilket de fick göra i tur och ordning. Sedan kom det 5-6 lite äldre barn som också ville hälsa på honom. Många har träffat honom sedan tidigare. Mio hälsar glatt på dem och låter sig klappas. Han börjar bli en riktig kändis! Men är man söt som socker så är man!
 

Tipspromenad!

Publicerad 2013-10-16 18:47:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber, Promenader,

Var med Mio på hans första tipspromenad i helgen. Mycket folk och andra hundar. Mio drog som en draghund. Mycket irriterande... Men det är bara att träna vidare! Ibland kan han ju gå i koppel, men inte just då. Här kommer lite bilder från utflykten!
 
 
 
 
 
 
 

Stålmannen på besök!

Publicerad 2013-10-16 10:56:00 i Bus och lek!,

Vi hade nyligen besök av stålmannen själv! Han tog sig en sväng förbi och kollade av läget. Han hade dock inte tid att vara med på någon snygg bild utan var tvungen att jobba. Jag smygfotade honom i alla fall, för vem skulle annars tro på att stålmannen varit hemma hos oss! Här kommer bildbeviset!
 
 

funderingar!

Publicerad 2013-10-16 01:11:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

okej, lite off topic här eftersom det inte handlar om Mio, men förhoppningsvis hoppas vi på att kunna samordna så vi skriver både om min hund och om Mio på denna bloggen... När min hund kommit såklart :P
 
menmen..
Det ska vara en hane.
Det ska vara en portugisisk vattenhund.
Hunden ska ha tema grönt på sina grejer till att börja med.
Som det ser ut nu lutar det åt att jag kommer ha försäkringen hos IF.
Jag kommer vilja träna lydnad, agility, spår, rallylydnad, ev drag (eller det som jag och hunden tycker är roligt).
Och så är det ju namnet...
 
Innan har jag varit 100% säker på att jag ska döpa honom till Freddie efter min stora idol Freddie Mercury, men detta har jag nu gått ifrån. Jag kan helt enkelt inte se Freddie som en hund, Freddie är ju personen Freddie Mercury!
 
Sååå. Jag har suttit och spånat fram och tillbaka (SUGER verkligen på att komma på hundnamn), och detta är de namn som jag kommit på hittills:
 
Baloo, Björne, Nalle, Rufs, Frasse, Atlas, Faxe, Trolle, Aslan.
 
Aslan är nya favoriten. Men är ju fortfarande långt kvar, kommer säkert hinna ändra mig tusen gånger tills dess, men är ju alltid kul att tänka! :D 

Om Mio

Publicerad 2013-10-15 22:50:00 i 1. Om Mio,

 
 
 
 
 
                                                             OM MIO 
    

Namn: LPI FDI FDII HtMI RLD N RLD F RLD A  RLD M Aquastar's Lucifer

Kön: hane

Född: 2013-03-26
Pälstyp: Vågig, svart med vita tecken.
Storlek: Ca 52 cm, 22 kg
Uppfödare: Therese Rehn, Aquastar's (Linköping)        http://www.aquastars.se/
Mor: Aquastar's Doblesse My Sunny Girl "Sunny"
Far: Puma "Apachie"
HD: B
ED: ua (0)
Ögonlyst: ua (15-07-27), ua (2016-06-14)
Optigen PRA: Normal/clear      testidnr: 15-6107
Improper coat (IC): Normal       testidnr: 15-6107
JDCM: 1-1, Probable normal    testidnr: 7366
Baksporrar: Nej

MH: genomfört med 2:a på skott    (Mio blå, mdelvärdet för pvh röd)

TÄVLINGAR
Utställningar
Inoff Ludvika 2017: HP, 2 BH
 
Internationell Stockholms Hundmässa 2016: Very Good (ÖKL)
 
Internationell Österbybruk 2016: Excellent, ÖKK 4
 
Internationell Strängnäs 2016: Very good (ÖKL)
 
Internationell Stockholms hundmässa 2015: Excellent (ÖKL).

Internationell Strängnäs 2015: Very good (unghund)

Inoff Sollentuna 2015: BIR

Inoff Kumla 2015: BIR

Nationell Borås 2014: Excellent, 3a (Junior)

Internationell Vänersborg 2014: Excellent, 2a (junior)

Inoff Jönköpings brukshundklubb 2014: BIG 3

Inoff June hundklubb 2014: BIG 2

Inoff Ödeshög 2014: BIM

Inoff Nässjö 2014: BIG 4

Inoff Attila brukshundklubb 2013: BIM

Inoff Jönköpings brukshundklubb 2013: BIS 4


Lydnad

Officiell klass 1, Heby BK 2015: 159 poäng, 2:a pris och 3:a

Officiell klass 1, Heby BK 2015: 176,5 poäng, 1:a pris och 2:a

Officiell klass 1, Väsby BK 2015: 164,5 poäng, 1:a pris & 3:a!

Officiell klass 1, Knivsta BK 2015: 174 poäng, 1:a pris & vinst!

U-SM klass 1, dag 2, gbg: 130 poäng. Tot: 313,5 p. 13:e plats

U-SM klass 1, dag 1, göteborg: 183,5 poäng, 5:a!


Freestyle

Officiell klass 2, Haninge 2017: 26,70 poäng, 1:a uppflytt

Titel: FD II

Officiell klass 2, Haninge 2017: 26,80 poäng, 1:a, uppflytt

Officiell klass 2, Haninge 2017: 25,25 poäng, 1:a uppflytt

Officiell klass 2, Haninge 2017: 23,1 poäng 3:a

Officiell klass 2, Haninge 2017: 23,35 poäng 3:a

Officiell klass 2, Haninge 2016: 25,55 poäng. 1:a uppflytt

U-SM 2016 klass 2, Stockholm: 26,1 poäng, 4:a, kval AFC

Oficiell klass 2, Skarpnäcks HU 2016: 22,75 poäng.

 

AFC-Finalen klass 1, Stockholms hundmässa: 24,30 poäng, 6:a.

U-SM 2015 klass 1, göteborg: 25,35 poäng, 3:a!

Titel: FD I

Officiell klass 1, Bollebygds BK 2015: 24,85 p, 2:a, uppflytt!

Officiell klass 1, Bollebygds BK 2015: 24,75 p, 3:a uppflytt!

Officiell klass 1, Sthlm södra BK 2015: 26,05 p, 3:a, uppflytt! kval AFC

U-DM (inoff), klass 1 Skarpnäcks HU 2015: 24,8 p, 5:e plats.


Heelwork to music

Officiell klass 2, Haninge 2016: 21,70 poäng

U-SM 2016 klass 2, Stockholm: 24,4 poäng, 4:a

Oficiell klass 2, Skarpnäcks HU 2016: 22,55 poäng.

 

U-SM 2015 klass 1, göteborg: 23, 8 poäng 3: a!

Titel: HtM I

Officiell klass 1, Bollebygds BK 2015: 26,95 p, 1:a, uppflytt!

Officiell klass 1, Bollebygds BK 2015: 28,35 p, 1:a, uppflytt!

Officiell klass 1, Sthlm södra BK 2015: 25,65 p, 1:a, uppflytt!

U-DM (inoff), klass 1 Skarpnäcks HU 2015: 26,75 p, 1:a plats och distriktsmästare!


Rallylydnad

Titel: RLD M

Officiell rallylydnad M, Forserum 2016: 71 poäng, godkänd

Officiell rallylydnad M, Forserum 2016: diskvalificerad (bröt)

Officiell rallylydnad M, Tyresö 2016: diskvalificerad (bröt)

Officiell rallylydnad M, Tyresö 2016, diskvalificerad (bröt)

U-DM (inoff) rallylydnad M, uppsala 2016: diskvalificerad (bröt)

Officiell rallylydnad M, Bro-Håbo 2016: 58 poäng

Offciell rallylydnad M, Bro-Håbo 2016: 62 poäng

Officiell rallylydnad M, Tranås 2016: diskvalificerad (75 p, disk i honnören)

Officiell rallylydnad M, Tranås 2016: 70 poäng, godkänd.

Officiell rallylydnad M, Upplands väsby 2016: 74 poäng, godkänd.

 

Officiell rallylydnad A, Gävle 2015: 87 p, godkänd. 4:a

Titel: RLD A

Officiell rallylydnad A, Gävle 2015: 74 p. Godkänd!

Officiell rallylydnad A, Vårgårda 2015: 87 p, godkänd, 2:a!

Officiell rallylydnad A, Mariestad 2015: 82 p, godkänd, 2:a!

 

U-SM 2015 rally F, göteborg: 86 poäng

Officiell rallylydnad F, Värnamo 2015: 93 p, 1:a!

Officiell rallylydnad F, Jönköping 2015: 76 p, godkänd

Officiell rallylydnad F, Märsta 2015: 99p, 2:a plats!

Officiell rallylydnad F, Tranås BK 2015: 76 p, godkänd

Officiell rallylydnad F, Tranås BK 2015: 97 p, 3e plats!

Titel: RLD F

Officiell rallylydnad F, Uppsala HU 2015: 85 p, godkänd

Inofficiell rallylydnad F, Uppsala HU 2014: 88p och 1:a!

Officiell rallylydnad F Sandviken 2014: 95p, godkänd, 4:a.

Officiell rallylydnad F Sandviken 2014: 57p, ej godkänd

Officiell rallylydnad F Väsby 2014: 70p, godkänd

 

Officiell Rallylydnad N Märsta 2014: 93p, godkänd

Titel: RLD N

Officiell Rallylydnad N Skara 2014: 99p, godkänd + 2:a plats!

Officiell Rallylydnad N Tranås 2014: 86p, godkänd

Officiell Rallylydnad N Tranås 2014: 87p, godkänd


 Agility

Officiell hopp Haninge 2017: 5 fel

Officiell hopp Haninge 2017: 5 fel

Officiell hopp Haninge 2017: 0, pinne, 3a

Officiell agility SSBK 2017: disk

Officiell hopp SSBK 2017: disk

Officiell agility SSBK 2017: disk

Officiell hopp SSBK 2017: 5 fel

Officiell hopp Västerås 2017: disk

Officiell hopp Västerås 2017: disk

Officiell agility Västerås 2017: 15 fel

Officiell agility Västerås 2017: disk

Officiell hopp Fagersta 2017: disk

Officiell hopp Fagersta 2017: disk

Officiell agility Fagersta 2017: disk

Officiell agility Fagersta 2017: 5 fel, 11:e plats

Officiell agility Tierp 2016: disk

Officiell hopp Tierp 2016: disk

Officiell hopp Tierp 2016: 14,81 fel, 8:e plats

Officiell agility Gävle 2016: disk

Officiell agility Gävle 2016: disk

Officiell hopp Gävle 2016: disk

Officiell hopp Märsta Sigtuna 2016: 0 fel, 8:e plats

Officiell agility Märsta Sigtuna 2016: disk

Officiell hopp Knivsta 2016: 5 fel

Officiell hopp Knivsta 2016: 10 fel

Officiell agility Knivsta 2016: 10 fel

U-SM agility Stockholm 2016: 10 fel

U-SM hopp Stockholm 2016: disk

Officiell hopp Ullared 2016: disk

Officiell hopp Ullared 2016: disk

Officiell agility Ullared 2016: disk

Officiell hopp Uppsala 2016: 10 fel, 11 plats

Officiell agility Uppsala 2016: disk

Officiell hopp Skillingaryd 2016: disk

Officiell hopp Skillingaryd 2016: 5 fel, 11 plats

Officiell agility Skillingaryd 2016: disk

Inoff SHC cup (3) 2016 Öppenklass: disk

Inoff SHC cup (3) 2016 Blåbärsklass: 5 fel, 7e plats

Inoff SHC cup (1) 2016 Öppenklass (ca klass 2 hopp): 20 fel, 4:e plats

Inoff SHC cup (1) 2016 Blåbärsklass: 10 fel, 9e plats


Nose work

Doftprov eukalyptus, Mjölby 2017: godkänd, 15 sekunder


 

Övriga meriter:

Årets Portis Freestyle/HtM 2016
 
3:a Årets Portis rallylydnad 2016
 
Kvalat till AFC-finalen 2016 (klass 2)
 
4:e plats i Freestyle klass II på U-SM
 
4:e plats i Heelwork to music klass II på U-SM
 
Årets portis freestyle/HtM 2015
 
Årets rallylydnadsekipage 2015, Uppsala brukshundklubb
 
Årets heelwork to music ekipage 2015, Uppsala hundungdom
 
Årets freestyleekipage 2015, Uppsala hundungdom
 
2:a Årets portis rallylydnad 2015
 
3:a Årets portis lydnad 2015

3:e plats i Heelwork to musicklass I på U-SM

3:e plats i Freestyle klass I på U-SM

Distriktsmästare i HtM 2015  (U-DM)

Kvalat till AFC-finalen 2015 (klass 1)

totalt 18 pallplatser 2015

11:e plats i årets nybörjare freestyle (shfk 2015)
 
14:e plats i årets nyböjrare HtM (shfk 2015)
 
Årets rallylydnadsekipage 2014, Jönköpings brukshundklubb.
 
Genomfört allmänlydnadspasset med diplom.

 
 
 
Mio är en lugn kille med fyra tassar på jorden. Väldigt snäll och hänger med på allt! Han har en tydlig av och på knapp, inne är han lugn och märks knappt (bortsett från att han är ivägen hela tiden, annars missar man kanske något!), ute är han en glad kille som älskar långa skogspromenader! Vaktintresse har han i den mån att han säger till om någon kommer och vaktar lite i trädgården. Jaktintresse saknar han nästan helt - det har sprungit förbi både harar och rådjur framför honom utan att han har brytt sig. Han är en trygg och stabil hund som sällan jagar upp sig.
 
Mio är i sitt paradis när vi är ute och tränar! Han älskar all form av träning, bara han får jobba med huvudet. Han är väldigt kontaktsökande och har stort tålamod. Han lär sig nya saker väldigt snabbt och han orkar även traggla med små detaljer utan att tröttna. Envis - ja - men på ett positivt sätt. Han vill verklige göra rätt och ger inte upp i första taget. Dessutom så har han en förmåga att kunna koncentrera sig när det verkligen gäller och kan fokusera trots stökiga miljöer med mycket störning. Det är sällan svansen går så fort som när klickern åker fram och vi tränar fotpositioner! 
 
Just nu är tävlar Mio i rallylydnad, lydnad, heelwork to music och freestyle, agility och nose work. Vi tränar också vattenarbete viltspår med sikte på tävling. Massor med roliga tricks och lite nosaktivering hinner vi också med.
 
En helt underbar kille som dessutom är snygg! Några utställningar har vi hunnit med men det är inget som vi kommer att satsa så mycket på.
Mio med alla sina priser, 15 månader gammal.
Mio med alla sina priser, knappt 2,5 år gammal.
Prishyllan, Mio 3 år gammal!
 
 
Sir Mio
På agilitybanan
Rallylydnadsträning
Midsommarfin
Bad!
Sommarfrisyr
Vinterfrost
Mio 3 dagar gammal
9 veckor
 

Rallylydnad!

Publicerad 2013-10-14 22:09:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Började lite med rallylydnad idag! Har skrivit ut och plastat in visitkortsskyltarna för nybörjarklassen. Dem har jag hittat här :

http://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/tavlingsgrenar/rallylydnad/moment-i-rallylydnad/
 
Har bara kört lite med honom en gång innan med några av skyltarna. Idag gick jag igenom alla för att se vad det var, vad han har lätt för och vad vi behöver träna mer på. Börjar att köra en skylt i taget och tänker sedan sätta ihop fler och fler i sekvenser. Just nu klarar han 25 av de 30 skyltarna helt okej! De flesta bygger ju mest på fotgående/följsamhet vilket inte är svårt när man kör dem ensamma. Jag har inte lyckats lära honom stå, så den skylten kan han inte. Även ingång från höger sida är svårt (från sittande framifrån - gå runt bakom). Han är van att gå på vänster sida. Läggande under gång är också knepigt och vi har bara börjat lite smått. Men har ingen brådska, han är ju inte så gammal än! 

Har lite att jobba på när det gäller läggande. Ligg och stanna är inget problem, men att få honom att inte sätta sig upp när jag ska ställa mig bredvid honom på tillbakavägen - det är svårare! Har någon tips på hur man kan göra så tar jag tacksamt emot det! :)

Lite andra kul saker som har hänt:
Idag hoppade han in i bilen SJÄLV! Det har aldrig hänt innan! Det var i bilen utan koffert så han siter med säkerhetsbälte i baksätet. Där dög det att hoppa in själv! Jag blev både förvånad och glad!
 
 
Nu når han även upp till vattenkranen själv utan pallen. Men jag måste lyfta upp framtassarna för han har inte fattat att han faktiskt når upp utan min hjälp. Han är större än han tror! Men fortfarande min lilla knähund.

Bondgårdsbesök!

Publicerad 2013-10-14 20:53:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Utflykter,

Härom dagen var vi på en bondgård på kalas. Mio var jätteduktig inomhus, ganska lugn även om det var mycket att nosa på. Men när de där monstren med horn dök upp utanför fönstret - då var han ju tvungen att skrämma bort dem! Vi gick ut och tittade lite närmare på dem istället.
Monstren - kossorna - var minst lika nyfikna dem!
Men så dök det upp något mycket mer spännande!
En liten kattunge! Mio ville såklart dit och leka! Men satt med honom i ryggsäcken och då höll han sig både tyst och stilla och bara iakttog. Så söt!
Inte nog med det! Det kom två till småttingar!
Vi satt stilla länge och kattungarna vågade sig närmare och närmare. Tillslut var en framme och nuddade Mios nos med sin! Så kul att se! När vi väl gick därifrån kunde han gå förbi dem utan att skälla och dra! Korna stod fortfarande och tittade på honom, men dem hade Mio tappat intresset för för länge sedan.
 
 
 
 

Fin tofs!

Publicerad 2013-10-14 10:19:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Nu har Mio toft allt oftare! Wow - man ser hans ögon! Jag hade nästan glömt att han hade några... ;) Tycker iofs att han är sötare utan tofs, men får väl erkänna att det inte är jättehemskt i alla fall.
Ni som tittar lite extra noga på den sista bilden kan nog se varför Mio är lite extra glad på sin stubbe...
Kom du på det? Liten ledtråd - var är kopplet/linan? ;)
 
 

Vill inte!

Publicerad 2013-10-13 21:07:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Bada och simma, Promenader,

Duscha är inget kul. Jag och Mio har lite olika uppfattning om vad som luktar gott... Något rullade han sig i, syntes inget på honom men han luktade lite äckligt så det blev bad! Han badar ganska ofta, främst för att förebygga för pappas allergi. Man vet ju aldrig... (Plus att han blir mycket gosigare...).
 
Smutsen bara rinner av honom i duschen. Hans tassar är inte så stora när pälsen blir blöt! Hela han blir ganska liten faktiskt! Men han är inte lika spinkig som när han var riktigt liten.
Han är duktig på att se ledsen ut i duschen...
Han tycker nog att jag är en hemsk människa som tar bort hans goda parfym. Som syns på bilden ovan använder vi espree schampo och balsam vilket har fungerat bra! (Dock dyrt!)
 
Dumma matte! Att badmattan ligger i ett hörn är för att han gärna ställer sig tryckt mot väggen i det hörnet.
 
Efter badet började vi även en behandling mot svamp på tassarna. Han tuggar på baktassarna och det är lite rödaktigt i pälsen så vi testar och ser om det hjälper. Använder Atamon som vi fått rekommenderat. Nu sover han på mina fötter under skrivbordet, hans lilla grotta.
 
Kan ju avsluta med något roligare, nämligen två fina bilder från våran skogspromenad tidigare på eftermiddagen! Mio var suveränt duktig idag! Han gick lös nästan hela tiden och han gick inte långt från oss! Lyssnar bra (kan dock bero på godiset...) och brydde sig bara om några personer vi mötte. Just då hade vi som tur var lina så det var inget problem. Ändå mycket stolt över min lille kille!
 
 
 
 
 
 
 
 

trädgårdsarbete hos mormor och morfar!

Publicerad 2013-10-13 19:32:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Utflykter,

Idag är det jag (Fanny) som haft hand om Mio. 
 
Vi bestämde oss för att gå bort och hälsa på mormor och morfar (eller ja, jag bestämde och Mio bara viftade på svansen och såg glad ut).
 
På vägen bort tränade vi lite. Runda stolpar, balansera på parkbänkar, sitt, ligg, rulla runt, spela död och lite andra trix. Han är en aning dragig när man går i koppel, men om han får ost går han som en ängel vid vänster sida, han kanske är en mus innerst inne? ;) 
 
Väl borta hos mormor och morfar blev Mio bjuden på knäckebröd (JIPPIE! tyckte Mio), men sedan när vi var ute i trädgården blev det inte lika kul. Trädgården = leka tycker Mio, men nu var det trädgårdsarbete som gällde, i alla fall för mig så Mio fick sitta fast i en långlina vid altanen.
 
Och fy vad tråkigt att sitta helt ensam och inte få uppmärksamhet tyckte Mio! Ute ska man ju leka!!! FAAAAANNNYYYY LEEEEK MED MIG!!!
 
men jag var tvungen att arbeta, många fruktträd att klippa och buskar att fixa till.
 
Så det hela slutade med att Mio satt och övade sin sångröst... högt och länge. Pinsamma hund!!!
 
Så till slut fick han gå lös istället. Jippie tyckte Mio, fick ett ryck och rusade runt som en galning och grävde, skällde, rullade och verkade inte veta riktigt vad han höll på med ända tills Frida kom och hämtade oss xD Men jag älskar honom ändå! :D 
fanny
 
tipsar även om ytterligare två portisbloggar som ger sin syn på livet med portis! :D 

Trött rakapparat...

Publicerad 2013-10-11 21:12:00 i 7. Pälsvård,

Tyckte det var dags att klippa Mio idag, han har blivit så raggig på nosen. Först tänkte jag klippa en "frisyr" och se om mamma upptäckte det, men hon kom hem för tidigt. Mio skötte sig fint, men rakapparaten ville inte sammarbeta. Först dog den en gång, kanske inte så konstigt. Visste ju inte hur laddad den var när jag tog fram den. Laddade den och körde lite till men den dog igen. Sedan blev det för mörkt för att fortsätta så nu ser han ut som en liten gatuhund! Det får vi åtgärda imorgon! (Även om det är lite kul att titta på honom...)
 
Före
efter...

6,5 månad

Publicerad 2013-10-10 09:15:21 i 9.1 Veckobilder,

Nu är Mio ungefär 6 och en halv månad. Med en vikt på 17,1 kg börjar han nu bli lite jobbig att bära några längre sträckor... :P Men han är ju min lilla knähund! Han ligger någonstans runt 49-50 i mankhöjd. Hans pappa är runt 54 cm, ca 27 kg. Så blir han så stor (vilket jag hoppas) är det lite kvar :) 
 
Jag syns knappt bakom honom längre!
 

Promenad med Wilda och Mitzie!

Publicerad 2013-10-09 17:42:00 i Bildbomber, Kompisar, Promenader,

Här kommer lite bilder från när vi var ute med Wilda, Mitzie och Mio första gången. Då var även Fanny med då de inte var vana vid varandra. Men visst är de fina!?
En mycket busig och nyfiken Mio vill hälsa. Men han får hålla sig lugn på lite avstånd för det mesta.
Snygg som alltid!
Mitzie är den lättfotograferade av de två. Hon blir faktiskt bra på många bilder även om hon inte alltid tittar in i kameran.
Men Wilda tittar bort...
Men, men. Måste jag så får jag väl ställa upp! Smile!
 

Remake av lerfigur!

Publicerad 2013-10-09 04:54:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Gjorde 2012 en portis i lera, så som jag skulle önska att min portis en dag skulle se ut! Mycket vitt såklart!
Jag fick ju nästan en sådan! Fast ännu bättre! Behövdes bara lite ändringar... Här är resultatet!
Nu ser han ut som Mio! Äntligen! :)
 

Mios nya kompisar!

Publicerad 2013-10-08 23:06:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Är doggywalker eller vad det nu kallas till dessa två sötnosar! Har varit ute med alla tre tidigare, men då två personer. Idag var jag ute med alla tre - samtidigt! Men, tro det eller ej, det var inte så trassligt som jag trott! Den som trasslar till det mest är Mio... Men det var kul! Men de var inte så intresserade av att leka med dem trots hans tappra försök att få igång dem. Väl ute var jag ju tvungen att få alla tre på bild, men jag brukar ju ha riktigt svårt att bara få Wilda eller Mitzie bra på enskilda bilder, men skam den som ger sig! Helt otroligt - men det gick! Och det blev till och med bra!!!
När man är ute med en hund märker omvärlden inte så mycket. Inte två heller. Men tre - då börjar folk reagera och titta lite på en! Lite kul faktiskt. Många frågar även om det är jobbigt osv. Tre är en magisk gräns tydligen. Ser man i vikt är det ändå 10 kg mindre än när jag går med två (Mio och Sacco)...

Väldigt kul att de fungerar ihop så jag kan gå med alla på en gång :)
 

Lufsarnas nya maskot!

Publicerad 2013-10-05 18:06:00 i 5. Träning, Allas favorit!, Utflykter,

Jag är ledare i en lufsargrupp inom friluftsfrämjandet och idag fick Mio följa med på höstterminsstarten. Å, vad kul det var med så mycket uppmärksamhet! Mio älskar verkligen människor och vill hälsa på alla.
Han sprang glatt iväg med någon annan än matte i andra änden av kopplet. Han kunde även vara passiv och ta det någolunda lugnt medan vi lagade mat. Lufsarnas nya maskot :P Men smutsig blev han ju... Så hemma blev det bad, var ju några veckor sedan nu. Tänk att det fanns vita tecken på honom! Nu sover han som en stock.
 
Härom dagen var vi ute och gick i skogen och mötte mycket folk! Men kopplade inte Mio, han hade sin lina men jag behövde inte ens stå på den! Vi gick bara in till sidan och satte honom ner! Han tittade knappt på de som passerade! Så stolt över honom! 
 
 
 
 

Träning med folk!

Publicerad 2013-10-01 23:28:00 i 5. Träning, Promenader,

Var ute i skogen och gick på en ganska "trafikerad" stig där det kommer mycket löpare. Tog tillfället i akt och tränade istället för att koppla honom. Han hade lina för säkerhets skull, men jag behövde inte använda den så mycket. Så fort det kom någon gick vi lite åt sidan och sedan satte jag honom. Han brydde sig knappt om löparna! Så skönt! Hoppas det inte var en tillfällighet! Får gå där och träna fler gånger!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info