Mio och Aslan

stjärna på lydnadskursen!
Aslan är en riktig stjärna på lydnadskursen! Alla berömmer honom för hans fina position, läggandet, ställandet, platsliggningen som gått enormt mycket framåt, inkallningen är jättebra, hoppet satte han på första försöket... Haft problem med ljudandet, men sedan jag började säga kommandona väldigt tyst så är han tyst till och med på inkallningen! Apporten jobbar vi fortfarande med och platsliggningen kan han bara runt 20 sekunder hittills (med hakan i backen), men det har gått sååå mycket framåt! Apporten fortsätter vi kämpa på med, den känns som det jobbigaste momentet just nu.
 
Och - han kan göra allt detta lös alternativt med släpande koppel!
 
Idag körde vi ett antal fortsättningsskyltar med, vi ska ju debutera i fortsättningsklass nästa fredag! Klart matte är ute i sista stund... Varit så mycket fokus på draget och lydnaden att rallyn kommit efter lite. Men det gick riktigt bra, hoppas det fortsätter såhär! Vi kom igenom sex-sju skyltar och det gick helt okej! Det värsta är nog att han ska vara lös. Men så länge han stannar på plan är jag lycklig!
 
Har startat upp min gamla bildblogg www.fawh.blogg.se , tidigare lade jag ut bilderna jag ritat men nu har jag gått över till att skriva allmänt om min vardag där (dvs inte bara hundrelaterade saker). Självklart skriver jag en del om Aslan där också, lite om vad vi gör till vardags, så vill man veta lite om vad vi gör i vardagen kan man alltid titta in där!
 
Har haft en del problem med att Aslan får tandsten, trots borstande. Suttit och tagit bort med naglarna och pappa har hjälpt till att skrapa med tandläkarredskap, men tandstenen har inte försvunnit helt ändå och snabbt kommit tillbaka. Men så häromdagen köpte jag en tuggring till Aslan, och på två dagar var i princip all tandsten borta!!! Lycklig matte!

/Fanny
Rallyträning
Idag åkte vi en sväng till brukshundklubben för rallyträning. Det blev delar av en mästarklassbana med alla möjliga störningar på hela planen! På förra tävlingen gick han ju fram till 3 av 4 föremål, så nu ska det bli ändring på det! Det var alla möjliga leksaker (bollar, gosedjur, pipleksaker, kamp osv), torkad lever, diverse olika ben, en morot och en boj (till ett nät?). När vi sedan tog bort störningarna var banan superlätt! Vi fick även in lite burträning i det hela vilket Mio behöver en hel del av just nu...
 
 
Ny frisyr och lydnadskurs
Aslan har fått ny frisyr, fast det har jag kanske redan skrivit. Snygg är han i alla fall! Och han har fått hem sitt nya fina namnhalsband från Amoken.com, så snyggt nu när inte pälsen täcker det!
 
Vi går en lydnadskurs just nu och det går sååå bra! Vi har kommit enormt mycket framåt på bara några gånger!
Fot har jag aldrig lärt in av rädsla för att göra fel, men det sitter hyfsat ändå. Läggandet under gång har jag haft svåra problem med när jag gjort det hemma, men efter att ha kört en del på kursen går det riktigt bra! Inte så att jag vågar gå så långt som man ska än, men kan utan problem gå fem meter utan att han reser sig. När han lägger sig fryser han dessutom frambenen i steget och fäller bakåt. Ska tydligen vara jättebra att han gör så enligt ledarna, så jag får tro dem ^^ 
Bild från innan vi började kursen.
 
Ställandet jobbar vi med på. Det är lite svårare. Har nu "stanna" som kommando vilket egentligen är väl långt, men samtidigt är det ett kommando vi haft länge, så känner att jag inte vill byta nu när han förstår vad han ska göra på stanna. Så länge jag säger ordet snabbt är det ingen fara.
Tandvisningen går också framåt. Han sitter kvar och andra får titta på hans tänder. Bäst går det om jag säger "stilla" först, men skulle vara skönt att slippa alla onödiga kommandon om möjligt.
Inkallningen går också bra, gott om fart och JÄTTESNYGGA ingångar, MEN - han ljudar. Och det får man nerdrag på. Så det ska vi jobba mycket på att få bort!
 
Platsliggningen går också framåt. Vi kör "plats" med hakan i backen, och det går bättre och bättre! Innan tog han upp huvudet så fort jag gick bort från sidan, men nu kan han ligga kvar så i nästan 20 sekunder! Jag väljer att köra med hakan i backen för att han ska få något att fokusera på. Han är ganska störningskänslig och kan bli orolig eller titta runt på saker som händer om han har huvudet uppe, så tror platsen går bättre såhär. Vi kämpar vidare!
Apporten tränar vi också på. Innan hade jag problem med att han släppte direkt, men nu kan han hålla den någon sekund utan att tugga. Bäst går det om jag backar och håller den framför så han får följa efter och aktivt ta apporten. Så det är så vi jobbar just nu, oh det går framåt! Hoppas bara att han inte börjar tugga när tiden blir längre!
Det är på ett ungefär det vi hunnit göra hittills, och det är jätteroligt!
 
Vi har även snart rallytävling. 6 maj är det dags, dubbel uppe på JBK, och vi har knappt kört någonting. Behöver jag nämna att jag är nervös?!!! xD Varit så mycket fokus nu på dragtävling och lydnaden att rallyn helt kommit i skymundan. Aja baja på matte!
 
/Fanny