Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Aslan 8 månader!

Publicerad 2014-10-31 23:11:56 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden, Aslan,

På måndag blir Aslan hela 8 månader. Ska försöka komma ihåg att ta en månadsbild då, för en gångs skull ;) Har i alla fall mätt och vägt honom idag. 54 cm i mankhöjd och 21 kg. Med tanke på hans ålder kommer han antagligen växa ytterligare lite till på höjden, så kanske blir en riktigt stor kille! Liten är som sagt inte så liten längre ;)
/Fanny

Ett år har gått

Publicerad 2014-10-30 18:31:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Den 30 oktober 2013 var vi och hälsade på hos kennel Watercoat för första gången, ett helt år sedan idag! Tiden går otroligt fort, Aslan blir liksom åtta månader nästa vecka. ÅTTA MÅNADER!!!
 
Aslan fyra veckor och Aslan 5 månader
 
/Fanny

Första frosten

Publicerad 2014-10-30 11:52:11 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag var det frost ute på marken när vi gick vår morgonpromenad. Mio gillade detta och rusade runt som en valp igen. Ju kallare det blir desto piggare blir Mio. Dessutom var solen framme då det blev lite bilder idag!
 

Mullsjö!!

Publicerad 2014-10-30 10:48:42 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

I måndags och tisdags var jag och Aslan i Mullsjö och hälsade på Josefine och Ozzy. Eftermiddagen började ute i deras torp en bit utanför Mullsjö där vi gick en promenad och fikade. Aslan och Ozzy älskar att leka med varandra och höll igång konstant från det att jag kom dit tills jag, Josefine och Aslan åkte tillbaka in till stan för att sova hemma hos henne.
 
Även om det knappt hänt en enda olycka sedan han var liten (och de gånger det hänt har det varit tvåbeningarnas fel) känner jag ändå att jag inte kan lita på honom fullt ut vad gäller rumsrenheten när vi är bortbjudna. Eftersom han är dålig på att säga till (dvs sätter sig vid dörren men säger inte ett ljud så det är lätt att missa signalerna) är jag ständigt på min vakt. Dessutom är det som om han blir sämre på att hålla sig när vi är borta hos andra. Hemma kan han gå i 2-3 timmar utan att behöva gå ut. När vi är borta hos folk däremot går han till dörren och ska ut säkert en gång i timmen. Om han verkligen behöver det eller inte vet jag inte, men jag vågar inte chansa. Knäpphund.
 
Hur som helst, att sova där gick jättebra och bilresorna både dit och hem gick bra. Jag är så glad att vi har Josefine och Ozzy, Aslan har nämligen väldigt få hundkompisar i närområdet. Sedan Wippi dog har han egentligen bara Ozzy och Max. Kanske kan han få en till inom kort då ett par vänner till mig har skaffat en gudomligt söt liten lagotto. Brun liten krulltott som påminner massor om Aslan som liten, ska bli kul att få följa hans resa!!!
 
Nedan bilder från Mullsjövistelsen, tyvärr inte världens enklaste att fånga lekande hundar på bild, men de får duga ;)
/Fanny

Officiell rallylydnad!

Publicerad 2014-10-28 23:13:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar, 6. Filmer,

I helgen var vi och tävlade igen! Vi åkte iväg vid 06.00 mot Sandviken, denna gång tack och lov med bil - vi hade sällskap av Doris+matte. Det blev en lång dag med regn nästan hela tiden. Mio var ut som nummer 3 i fortsättning A, domare var Åsa Lundbergh.
Det var verkligen inte hans dag idag, har aldrig sett honom nosa så mycket någon gång! Vi tog oss igenom banan, men bra var det då inte. Fick ingen vettig kontakt vid starten, banan gick inte mycket bättre. Lite besviken då jag vet att han kan så mycket bättre, men även han kan väl ha en dålig dag ibland.
Sedan fick vi vänta ganska länge innan det var dags för prisutdelning. Som väntat var resultatet inte godkänt, slutade på 57p. Kan göra en liten sammanfattning av alla poängavdrag: 14 nos, 4 bris (1p), 1 sned, 1 pos, 5 ff (3p), 1 bris (5p), 1 helhet.
Domarens kommentar: "Synd på alla dofter. Fint jobbat av matte med många moment. Bra bakdelskontroll."
 
Det var bara att ladda upp inför Fortsättning B, domare Ulrica Åström. Jag hade inga större förväntningar på denna, han var sist ut (nr 28), så det skulle säkert lukta jättespännande även där. 
Till min förvåning var han i sin allra bästa form! Efteråt kändes det hur bra som helst men jag trodde att jag hade gjort fel skylt vid ett tillfälle. Vid prisutdelningen strax därefter fick jag veta att så inte var fallet - 95 poäng och en fjärdeplats! Han hade bara slagit i hindret (-5p)!

Domarens kommentar: "Snyggt jobbat! Synd på hindret :)"
 
Tyvärr blev det ingen film på den banan, men kan ju säga att matte var nöjd!
 
Här är han med sin rosett (tror 1-5 fick rosett...). Han vann även en ihopvikbar vattenskål. Bra dag tillslut! Nu är tävlingssesongen slut för i år - men det finns planer för många tävlingar nästa år!
 
 

sömntuta

Publicerad 2014-10-26 11:11:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Inatt sov jag och Aslan hos morfar eftersom övriga familjen och mormor är uppe i Uppsala och hälsar på Frida. När ingen går upp tidigt gör inte Aslan det heller. Jag hade ställt larmet redan på klockan 6 ifall han skulle vilja ut. Blev istället jag som fick släpa ut honom vid niotiden, vid det laget hade vi (han) sovit 9.5 timmar (fick ju sova en timme extra inatt pga övergången till vintertid). Så gick det med min sovmorgon ;)

Här en bild på Aslans åsikter om att gå upp -->
/Fanny

Skogspromenad i höstmörkret.

Publicerad 2014-10-25 18:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar, Promenader,

Numera när vi kommer hem från föreläsningarna är det ofta nästan mörkt. Tur att vi har ett helt gäng med kompisar som vi kan slå följe med, själv hade jag inte gett mig ut i skogen så "sent", men tillsammans är det bara mysigt! Pannlampa och reflexvästar gör susen! 
Utsikt över Uppsala.
Mio var glad!
Extra kul när man kan leka ailien!
 
 
 

Varför så tyst om Aslan?

Publicerad 2014-10-24 21:10:49 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Vad gäller Aslan har det varit väldigt dött på bloggen den senaste tiden, och det har flera anledningar. Aslan är det inget fel på, han mår bara bra, däremot har jag haft det väldigt stressigt och stundvis rätt tungt. Det har varit sjukdomsfall inom familjens umgängeskrets, nära vänner som mått psykiskt dåligt, stress, sjukdom, körkortsplugg (har nu tagit körkortet!!) samt att jag började (och slutade) på jobbet jag velat ha sedan studenten. Tyvärr visade det sig inte alls vara vad jag hade trott. Vissa av arbetsuppgifterna framgick inte samt deras omfattning, hade jag vetat om dessa från början hade jag nog aldrig sökt jobbet. Jag vill se fram emot att gå till jobbet, ha ett jobb som får mig att må bra. Så var inte fallet här, så nu ska jag söka andra jobb.  Hur som, med facit i hand är jag ändå glad att jag testat på, för nu kan jag verkligen säga "detta var ingenting för mig" och veta vad jag pratar om.
 
I onsdags var det avslutning på Aslans valpkurs. Man hade en liten minitävlling med fyra olika moment. Bedömningen var inte särskilt noga eller rättvis. Aslan blev därför näst sämst av alla i gruppen. Detta visade sig dock vara bland det bästa som kunnat hända eftersom förloraren fick välja pris först! Vi fick med andra ord välja som andra deltagare och fick med oss en fin leksak hem, ett flätat repben i svart, gult, vitt och orange, lite annorlunda färger mot de vi redan har. Vinnaren fick en billig tennisboll och en klicker, så jag klagar verkligen inte ;)
 
Nu kommer vi ligga lågt med kurser ett tag, det brukar inte gå många kurser under vinterhalvåret, och Aslan behöver tid att komma ner i tassarna igen. Just nu är han rätt flummig, så vi ska försöka hålla oss till grunderna (och lite nytt). Jag är inte förtjust i löptikar för tillfället. För några dagar sedan fanns det en i området, och det räckte med att lukta på fläckarna för att Aslan skulle matvägra och sitta och gny konstant en hel dag. KONSTANT EN HEL DAG!!! Mattes öron lider >.< Han har även blivit rätt hoppig och bitig när han vill leka eller ha uppmärksamhet, lille Aslan som aldrig varit bitig, inte ens som valp.
 
Men jag älskar min lille pojk ändå, han är en riktig glädjespridare. Wippis ägare har varit hundvakt åt honom när jag jobbade och de stormtrivdes ihop, så är inte bara jag som är kär i herr Aslan!
 
Har bildbrist då jag inte fotat mycket de senaste dagarna, så lägger in lite allmänt allting i bildväg, från i somras, mitt senate ritprojekt och Aslans åsikter om att gå ut när det regnar :P
 
/Fanny

Diplom!

Publicerad 2014-10-24 20:48:08 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Nu har jag äntligen fått upp Mios diplom! Ska fixa en titelrosett med någon gång, de är inte helt lätta att få tag på (om man inte beställer själv på nätet). Kul med ett diplom men det hade varit ännu bättre om titeln varit utsktiven någonstans. Med tanke på hur dyrt det var kunde det ha varit lite bättre, t.ex. att nästan allt är misscentrerat utom hans namn som känns lite felplacerat. Aja, får fundera på om det är värt det nästa gång. Detta ska ramas upp och sättas på hans vägg!
 

Tur i oturen

Publicerad 2014-10-23 20:59:54 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Mios utrustning,

Så får några veckor sedan hände det igen - Mios halsband gick sönder! Första gången det hände var i fjällen, förra våren, då med ett halsband Mio vunnit på sin första utställning. Denna gång var det hans fina specialdesignade halsband. Som tur var det under en helt vanlig promenad inte så långt hemifrån. Förlängde det någon månad tidigare genom att skarva i en extra bit eftersom det blivit för litet. Tyvärr höll inte den skarven. Så nu ska det lagas igen och sys fast betydligt bättre än sist! Som tur var hade han sitt MH-halsband som jag trodde skulle bli liggande i ett hörn. 

Igår fick han dessutom en lite tidig julklapp hemifrån! Ett fint läderhalsband, handgjort från medeltidsveckan på Gotland. Dessutom passade det perfekt!
Utöver oturen med halsbanden så fick även kopplet av för någon vecka sedan. Öglan på handtaget gick sönder, så nu är det en provisorisk knut istället. 
 
 

Knähund

Publicerad 2014-10-23 10:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

När Mio var liten ville han inte sitta i knät, han hade fullt upp med annat. Nu kommer han allt oftare och kryper upp hos mig. Speciellt när jag ska plugga och inte har tid! Men han är ju så mysig! För stor? Nej, aldrig!
 

Ljus i mörkret

Publicerad 2014-10-22 21:37:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Lite extra belysning är aldrig fel, både så att Mio syns för andra och så jag ser honom. Har dock lite svårt att hitta en bra ljuskälla... Han har små lampor nu, men de syns inte speciellt bra. Han har även fått testa ett led-halsband, men inte heller det syntes speciellt bra. Knepigt det här med lång päls...
 
 

Rådjur!

Publicerad 2014-10-22 14:27:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Möte med 5 stycken rådjur och fyra lösa hundar! Detta slutade dock inte som man kunde tänkt sig utan alla hundarna gick vidare med sina mattar och brydde sig inte om råddjuren. Lite svårt att se på bilden men man kan ana 5 ljusare fläckar...
Här har vi en annan bild från förra veckan när vi var ute och sprang tidigt på morgonen. Fyra råddjur som gick precis framför oss! Mio drog som en idiot - för att stanna vid närmaste buske. Inte var det rådjuren som lockade, dem tittade han knappt på!
 
 
 

Baddags!

Publicerad 2014-10-21 20:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård, Bada och simma, Kompisar,

Idag var jag ledig och då tyckte jag att det passade att bada Mio. Mio följde glatt med bort till duschen och gick in.
Hans glädje försvann dock fort. Att bada är inte hans favoritsysselsättning.
"Matte önskas bytas!" Kan svansen hänga mer eller blicken vara mer sorgsen? Han verkligen visar hur hemskt det är att bada!
Sedan är det hem till fönen. Så glad att jag har den! Så efter en stund hade jag en svart och VIT, fluffig hund igen!
En stunds borstning på det så var han riktigt stilig.
Så nu är han fin! Ja...eller snarare han var fin - det blev en promenad med kompisarna direkt efteråt...
Mio var glad, men jag kan ju säga att vit och fluffig - det fick han inte vara länge...
 
Lite borstning före, ca 30 min i badet, 1 timme med fönen, ca 1-1,5 timme med borstning sedan ut och bli skitig igen. Men vad gör man inte för att han ska vara glad? Just nu har han en sån där jobbig längd på pälsen så det har börjat tova igen. Dessutom hade jag slarvat bort mina borstar, men efter dagens jobb är han tovfri igen!
 
 
 
 

Kurs!

Publicerad 2014-10-21 09:02:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var vi på tredje kurstillfället. Jag tycker att kursen är bra, mycket bra tankar och tips. Mio håller dock inte med om detta - han får jobba för lite! Då gnäller han istället... ganksa jobbigt... Men jag är ändå stolt över hans prestationer idag! Var med på en platsliggning med 9 andra hundar, 2 min, vilket han klarade galant! Dessutom satt läggandet som en smäck! Men övriga moment har vi en bit kvar på... Ska bli kul att träna vidare nu när jag har massor med nya knep att ta till!
 
 

Sängen...

Publicerad 2014-10-20 19:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Nu när det börjar bli så där blött och mysigt ute ångrar jag nästan att jag lät Mio vara i sängen. Nu är det ganska kört...han har sitt hörn och där tänker han sova. Det blir mer tvätt för mig och att få fina tassavtryck på lakanen när man precis har bytt dem är lite irriterande. För att inte tala om att det känns som att sova i en sandlåda! Suck... Ibland är det lätt att vara efterklok.
Fast innerst inne är det väl lite mysigt i alla fall...
 

Skogen!

Publicerad 2014-10-18 09:00:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Promenader,

Promenerat själva i skogen, jättefin skog som ligger precis bakom vårt hus! Toppen! Finns många olika stigar att välja på och det är mycket upp och ner. Omväxlande promenader och bra träning för matte!
 

Plugg

Publicerad 2014-10-17 18:46:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Minigos,

Mio tycker det är ganska tråkigt med plugg. Det är ju mycket roligare att gå promenad med sina kompisar! Men det är väldigt ofta jag tänker plugga, men så ska några ut och gå - då väljer jag oftast det istället och pluggar senare. Vad gör man inte för sötnosen?
 

Kärlek...

Publicerad 2014-10-17 08:39:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 9. Unghundstiden,

Mio är olyckligt kär i områdets snyggaste tjej. Jag märker mycket väl var hon har gått då Mio drar som en galning och nosar så mycket det bara går! Ser han henne på avstånd så skriker han! Tror tyvärr detta är ett ganska dåligt raggningssätt så det rekommenderas inte. Men han är ju en ganska liten kille fortfarande och han har mycket kvar att lära när det gäller att uppvakta tjejer. Jag är lite mindre glad, det är inte så bekvämt att gå med en hund som drar som en idiot! Men snart är nog allt som vanligt igen! (Om inte Mio blir kär i någon annan vill säga...)
 
Just nu tittar Mio inte så här glatt på mig. Han tittar knappt på mig alls!
 
 

Roliga promenader!

Publicerad 2014-10-16 18:30:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Nu har vi blivit ett gäng veterinärer med hund som ofta går promenader ihop. Mio tycker det är jättekul! Han får gå lös och lyssnar väldigt bra. Dessutom är han inte alls så intresserad av de andra hundarna som han varit tidigare! Innan blev han ofta väldigt på och lite väl intensiv, nu går han mest och nosar för sig själv. Idag var vi ute i två timmar och när vi kom hem skulle ett annat gäng ut så då blev det en promenad till med ytterligare några kompisar. 
 
Här har vi gänget som var ute och busade idag!
 
 
 
 

Prova på spår!

Publicerad 2014-10-15 14:52:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Igår var jag och Mio på en prova på spår träning. Nästan helt nytt för oss, har bara testat lite under valpkursen. Minns inte jättemycket av det men Mio var ganska duktig på det då. Att leta godis brukar han tycka jättemycket om så varför inte testa lite spår? Vi fick testa näringsspår, alltså ett spår där det är godis i varje steg. Mio uppskattade inte att sitta och vänta medan vi la spåren och protesterade tillsammans med nyfunna vänner. När han väl skulle gå spåret var han VÄLDIGT laddad och det var mycket mer muskler än nos. Han nästan låg ner bitvis och drog som en galning. Han kanske hittade en tiondel av alla godisar och nosen glömde han väl koppla på... Men det var väldigt kul och lärorikt så det ska vi fortsätta att träna på! Tyvärr blev det inga bilder då det var alldeles för mörkt för att fota. Någon bra spårhund blir han nog inte, men som lite hjärngympa är det inte fel!

Testade idag igen och la ett spår efter skolan. Denna gång gick det lite bättre, men han var inte så sugen på att börja. Det var ju bara vanlig mat i spåret! Men efter en stund kom han igång, lite lugnare tempo men lika slarvigt. Men vi ska inte ge upp ännu! Några försök till ska jag ge det!
 

Kurs!

Publicerad 2014-10-13 22:31:05 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Idag var det dags för kurs igen! Denna gången var det mer praktiska övningar ute, dock inte i Mios smak... Han ville jobba. NU! och HELA TIDEN! Men nu var det inte så utan ganska mycket pauser då vi tittade på varandra eller hade genomgång. Inte uppskattat av lille herrn. Så han gjorde sin röst hörd. Suck. När vi väl jobbade var han ganska duktig även om han är mer van vid att köra stora delar av moment än små detaljer. Nu ska matte lära sig att variera träningen lite mer så det blir både och, har flera bra övningar som vi ska köra! Kallt var det också, jag hade tagit på mig lite för lite kläder och skorna läckte in vilket var mindre mysigt. 

Som tur var hade Mio uppfört sig exemplariskt tidigare under dagen när vi var på promenad med några hundar. Han kunde vara lös, kom på inkallning och var precis så som jag vill att han ska vara! Så jag förlåter honom för en lite stökig kväll på kursen! 
 

Nya kompisar!

Publicerad 2014-10-12 14:58:19 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Kompisar,

Mio har fått många nya kompisar här uppe, en av dem är Albert, en superhärlig spansk vattenhund på 10 månader. I början var det väldigt mycket bus och inte helt lätt att gå fint i koppel men efter några promenader lugnade det ner sig. En hel del bus blir det såklart! Mio är dock lite bekväm av sig och står helst i mitten medan Albert springer runt honom. Superkul med en kompis!

Mio har träffat mycket hundar sedan vi kom hit. I början var han ganska jobbig och hade lite svårt med att varva ner, men det har han blivit allt bättre på även när det är hundar närvarande. Idag hade vi tre hundmöten på promenaden och Mio fixade inkallning och satt snällt vid min sida alla gångerna! Imponerad matte!

Ny frisyr!!!

Publicerad 2014-10-11 22:55:22 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Lagom till sin sjumånadersdag fick Aslan ny frisyr! Har tänkt på det länge, men nu blev det slutligen av. Han avskyr pälsvård, även om han lärt sig acceptera det på sistone. Men det är inga kul stunder. Selen har gått rätt hårt åt pälsen på ryggen (den trasslar in sig i ringen man kopplar i och slits av). Efter varje skogspromenad har pälsen varit full av små frön. För att inte nämna kardborrar. De näst intill vävs in i hans päls och är sedan halvt omöjliga att få bort. Nu när det dessutom börjar bli blött och lerigt blir det dessutom ett evigt torkande. Jag beslutade även att utställningssäsongen var över, så nu rök pälsen!!!
 
1. bad
2. Fotande av fluff
3. klippning börjar!
 
4. resultatet!
 
 
Riktigt praktisk längd! 19 mm, men sparade hela svansen samt huvudet (från halsbandet och framåt). Tidigare tog det timmar för pälsen att torka, nu är den torr på 10-20 minuter :D Detta kommer definitivt bli en återkommande frisyr på unge herrn! :D Alla som träffar honom tycker att han är supersnygg (till skillnad från innan när de undrade om han opererat sig eftersom han var rakad så fult :P ), och det tycker jag med! Älskade Aslan <3 
 
använda redskap:
klippmaskin: Andis AGC 2-speed
skär: 19 mm, 0,8 mm (i tassarna), skär 10 (till nosen, klipptes dock inte vid samma tillfälle)
sax att jämna till med då det blev lite ojämnt på vissa ställen. Klippte dagen efter ner tassarna i princip helt, så han ser nästan lite pudellik ut, men praktiskt nu när det varit blött en period!


/Fanny

Kurs!

Publicerad 2014-10-08 20:23:20 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

I måndags var vi på lydnadskurs! Denna gången var det bara teori och de kommande gångerna blir det träning ute. Jag och Mio gick dit för att han skulle vara lugn. Men det tänkte han inte vara. Han ville bara fram till de andra hundarna, gnällde och var allmänt jobbig. Jag fick sitta på golvet. Ibland är han jätteduktig på att varva ner och ta det lugnt men ibland bara vägrar han! Hoppas att det blir bättre till nästa gång när det blir mer praktiska övningar! I övrigt verkar kursen toppen! (Den blev dessutom i princip full på 10 minuter, så lite tur hade jag allt!)
 

Ny taktik...

Publicerad 2014-10-08 08:40:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Har suttit och utvärderat de två senaste tävlingarna lite. Ser ett mönster i protokollen som jag gärna vill bryta - det är mycket nos de första 7 skyltarna! Jag tappar honom på vägen in... Efter det har det varit felfritt! Så jag måste lyckas hitta någon form av uppvärmning som fungerar för oss, så som jag gjort de senaste gångerna (busat lite och försökt uppmuntra med godis) är tydligen inte rätt. Funderar på om jag ska "börja banan" utanför och köra ett par skyltar, sedan koppla loss och fortsätta in på den riktiga för att få honom i rätt sinnesstämning... Knepigt det där! Något vi ska jobba på till nästa tävling! Jag ska även läsa på skyltarna bättre!
 

Bildbomb!

Publicerad 2014-10-07 14:52:39 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Bildbomber,

Här kommer en hel drös bilder till från promenaden härom dagen. Idag har vi till skillnad från detta haft mulet och regnigt. Inte alls lika mysigt, men det blev en promenad med några av Mios kompisar. Väldigt kul tyckte han så det får vi allt träna en del på... Lite tonåring är han allt!
 
 
 

underbara Lyckliga Fåret!

Publicerad 2014-10-06 18:58:28 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Köpte min klippmaskin + skär från Lyckliga Fåret Skärsliperi (www.lyckliga.nu). Hämtade ut paketet för någon vecka sedan. Det blev sedan stående några dagar innan jag hade tid att öppna det. Och när jag väl gjorde det fick jag en glad överraskning.
 
Utöver klippmaskinen och skären hade de skickat med papper med instruktioner och råd hur man bäst skulle sköta sin apparat (där de även personligen markerat de bitar de tyckte var viktiga). Dessutom skickde de med bonuskort, servicerabatter, två godisbitar (hade redan ätit upp den ena när jag tog bilden), samt bidragit med pengar till Vi-skogen, så att ett träd planterats i Afrika. När man köpte rakapparaten ingick även en fin sax för finputsning. Dessutom fick vi även med en tandborste, men det framgick inte om det var jag, Aslan eller rakapparaten skulle ha den ;) Fick bli den sistnämnda i slutändan, så att jag kan rensa skären från päls innan jag packar ihop. Superpraktiskt!!!
 

De hade även en tävling om en klippmaskin, där man skickar in bilder till tävlingen tillsammans med nummer på fakturan/kvitto från sitt köp på sidan. Tyvärr vann jag inte den här gången, så döm om min förvåning när jag hittade ett brev i brevlådan adresserat till mig. Öppnade det - och där i hittade jag ett tröstpris från Lyckliga Fåret i form av en fri slipning (värde 90:-) och en Anthon Berg-chokladbit.
 
Hur underbara kan man inte vara??? Älskar verkligen Lyckliga Fåret, de tar hand om sina kunder på bästa möjliga sätt och bättre ändå. Kundservicen är på topp, svarar snabbt på mail, leveransen gick superfort, paketet var framme bara någon dag eller två efter att jag beställt det.

Nu när jag använt rakapparaten, 19mm-skäret och skär 10 kan jag inte säga annat än att jag är hur nöjd som helst, betyg 100000/10 på både företaget och produkterna! Tyckte även det var helt okej priser, och även om det skulle gå att få tag på billigare någonstans skulle jag ändå rekommendera Lyckliga Fåret tiotusen gånger om, bättre service kan man nog inte få!!! Själv kommer jag aldrig köpa klippmaskiner eller skär från något annat ställe!

PS!
De har en ny tävling ute om en klippmaskin, så passa på att gå in på deras sida och titta runt om det finns något ni behöver. Köp, och bombadera dem sedan med massa fina bilder, så kanske det kan bli ni som vinner nästa rakapparat! http://www.lyckliga.nu/vinn-en-klippmaskin
 
/Fanny

Debut i fortsättningsklassen!

Publicerad 2014-10-05 19:52:21 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Idag var det dags igen, men denna gången var det fortsättningsklass!
Vi steg upp ganska tidigt för att ta bussen in till stan. Där behövde vi inte vänta länge på tåget vilket var väldigt skönt! Tyvärr fick vi igen detta när vi kom till Upplands Väsby och upptäckte att bussen vi skulle ta gick bara en gång i timmen och såklart hade den precis gått! Så det var bara att vänta. Tillslut kom bussen och vi kunde ta oss ännu en bit närmare målet. Från busshållplatsen fick vi gå ca 7 minuter innan vi äntligen var framme! 2,5 timmar hemmifrån till Väsby BK. 
Det var en trevlig klubb och vi hade tur med vädret. 26 startande var det och vi var ut som nummer 1 (igen). Banan var lite klurig då jag lärt mig vissa skyltar lite fel och det var mycket sitt vilket också skulle visa sig vara knepigt (för matte). Mio var lite mer fokuserad idag, men visst var det lite småfel här och där. Åttan klarade han utan problem, leksaker är ju inget kul! Efteråt kändes det väl okej, men visst var det ingen jättebra runda. Senare upptäckte jag att jag gjort fel på en skylt. Nu var jag osäker på om vi ens skulle bli godkända... Det blev ganska lång väntan, vi gick en skogspromenad, tittade på de andra som körde, testade lite agility mm. Men oj vad han var jobbig utanför banan! Han drog som en galning, skulle lukta på allt, pep och gnällde. Men ändå kunde han fokusera ganska bra när det väl gällde! 

När vi tillslut fick veta resultatet väntade jag mig mitt namn bland de som inte nått hela vägen fram. Det kom inte. Vi hade klarat oss - om än precis -  med 70 poäng (17:e plats)! Så himla skönt även om jag klantade till det lite. 
 
Moment 1, 2, 5, 7, 8 nos (-9), Bris (-1)  och förarfel (-3) på nr 1, sned (-1) på nr 9 och fel övning (-10) på 10 och 13. På tian var det jag som stressade lite för mycket så han satt tydligen inte helt innan jag gick. Det måste jag jobba med - ta det lugnt så han hinner med! På nr 13 tänkte jag att det var UTAN sitt efter ingången. Så var det ju inte. Matte får gå hem och träna då hon slarvade bort 20 poäng! Men jag är ändå glad över att vi hamnade på rätt sida gränsen denna gången!

Tyvärr blev det ingen film denna gången.

Domarens kommentar: Härligt ekipage som jobbar mjukt och fint tillsammans :)
 
Sedan skulle jag hem igen. Jag kan ju gå, det var ju inte så långt till stationen. Det var det inte heller - om inte de hade stängt gångbron över E4an så jag fick gå en hiskelig omväg. Jag var jättehungrig och inte på världens bästa humör. Som tur var kom tåget nästan direkt. Men då fick vi ju vänta 30 minuter i Uppsala på bussen. Så hem tog det ca 3 timmar. 

Såhär efteråt känns det ändå som en kul dag även om det var jobbigt med allt resande. Ibland saknar jag allt att ha bil... Det som tog mig 5,5 timme med tåg/buss skulle ha tagit max 1,5 med bil. Men vad gör man inte för Mio!

Lydnadskurs!

Publicerad 2014-10-02 18:51:26 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu är jag och Mio anmälda till lydnadskurs! Äntligen! Detta har jag längtat efter länge! Hade precis gett upp hoppet och tänkt att jag får lära mig allt själv, och då kom just kursen jag väntat på! Det är fyra gånger och riktar sig mot klass 1 och 2. Så nu blir det lydnad i massor, sen ska vi ut och tävla! 


Vi tränade härom dagen (rally) med en kompis och hennes hund. Mio är ganska glad i den hunden men han skötte det fantastiskt! Kunde vara lös hela tiden, körde lite platsliggning - klockrent - och han var sådär bra som han är när han är som bäst! 

Det jag känner är att NU har jag till den punkt jag längtat efter. Valptiden - visst, kul. Men tråkig träning. Unghund - mest jobbigt. Det är nu det börjar på riktigt! Kul, mer avancerad träning och TÄVLINGAR!  Jag älskar att tävla så det lär bli en hel del framöver! Nu har jag både rally, utställning och snart lydnad. Med någon sport till kan vi verkligen tävla jämt! Blir ju perfekt! 

(Ska kanske lägga till att jag är lyckligt lottad som fick just Mio. Han vill lika mycket som jag, älskar att jobba och lär sig allt fort! Ska tacka Aquastar's för det!)

 

Klippning snart?

Publicerad 2014-10-01 09:01:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 7. Pälsvård,

Vet inte om jag har nämnt det tidigare (fick en fråga för ett tag sedan) men Mio kommer inte att bli portisklippt föränns nästa vår. Han sparar långt under vintern. Men nosen börjar allt bli dags att klippa, han böjar ju likna en toaborste mer än en portis...

I övrigt så har pälsvården ökat igen. Pälsen har blivit så lång att det har börjat tova lite. Så två gånger i veckan försöker jag borsta igenom honom, innan räckte det med varje/varannan vecka. Men det gör ju inget, lite mysigt till och med!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info