Mio och Aslan

Livet med portugisisk vattenhund

Grattis Mio 3 år!

Publicerad 2016-03-26 22:48:55 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Idag fyller världens bästa kille 3 år! Tänk vad tiden går fort och vad mycket vi har hunnit med! I år sammanföll födelsedagen med påskafton så det blev ett stort kalas med hela släkten och en födelsedagstårta med prinskorv, leverpastej, ost och lite grädde till Mio och Aslan. 
 
Igår var vi på en dubbel rallytävling och fick med oss ett godkänt resultat och en disk. Får berätta mer om det en annan gång!
 
 
 

Dragrunda 2

Publicerad 2016-03-22 20:17:38 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning, Aslan,

Häromdagen var jag och Aslan ute och drog igen. Nu hade det torkat upp en del på vägarna, även om det fortfarande blev en del lerskvätt i ansikte och på kläder. Till skillnad från alla tidigare gånger körde vi denna gång helt utan att stanna på vägen. Tyvärr fick vi göra det två gånger ändå, en gång på grund av ett omkullfallet träd och en gång när vi fick möte med en löpare och stigen var så smal att det inte gick att mötas. Vår runda är ca 3,5 km lång, men idag avslutade vi tidtagningen vid 2,8km. Idag kom jag ihåg att spara min sporttracker. Tiden blev 14 minuter och 35 sekunder (inräknat att stå still för möte och att ta sig runt det välta trädet), helt OK nöjd!
  Vi har båda två ganska dålig kondis, så det behövs fler träningspass helt klart! Jag tror även att vi måste träna på att inte köra på så hårt i början (vilket Aslan verkligen vill så är svårt att hindra honom). Efteråt var vi trötta trötta! Nästan som Aslan som liten ;) 
 
  Egentligen hade jag tänkt ta en dragrunda idag med, men ju längre dagen gick desto mindre pigg kände jag mig. Halsen kliar/svider lite och jag är täppt i näsan och känner mig trött. Fick bli två långpromenader istället med lite lydnadsträning, rallyträning och trix.
Sliter fortfarande med pälsen sedan helgens dragrunda. Han samlade på sig MASSOR med kardborrar i pälsen på benen som tovat in sig något alldeles extremt. Aslan avskyr att borsta benen, så får ta lite i taget.

Mer någon annan dag!
/Fanny
 

Utställning

Publicerad 2016-03-19 18:44:32 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 4. Utställningar och tävlingar,

Nu äntligen har jag tid att uppdatera igen efter en väldigt intensiv period med tentaplugg! Förra helgen var vi på utställning i Strängnäs. Efter en ganska lång väntan var det vår tur! Domare för dagen var Birthe Scheel från Danmark. Jag blev totalt sett nöjd med vår kritik, men tyvärr tyckte hon att Mio hade för kort päls så därför blev det Very Good. Själv tycker jag att 18 cm kan räcka... 

"Knappt 3 år. Kraftigt maskulint huvud och uttryck. Korrekt bett. Passande kort hals. Acceptabel överlinje. Bra front. Välansatt svans. Välvinklad bak. Fria rörelser, kunde vara mer paralella fram. Kunde ha längre päls på kroppen. Bra temperament."

Förra året i Strängnäs tyckte domaren att färgen störde helheten (trots att den är korrekt), så Strängnäs är tydligen inte vårt ställe...;P

Vi får helt enkelt hitta en annan domare, utställning är ju en sport med väldigt mycket tycke och smak...

 

Flyttat på riktigt

Publicerad 2016-03-15 17:31:58 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Nu har jag och Aslan flyttat in på allvar i lägenheten! Jag har sovit där sedan i torsdags och Aslan sedan i fredags. Det går väldigt bra, vi bor högst upp i huset (tredje våningen) så hörs inte så mycket ljud från grannarna. Ibland hörs det om någon går i trappuppgången, men inte så farligt. Desto mer ljud hörs utifrån genom ventilerna, men det vänjer man sig vid. Aslan har småvoffat någon enstaka gång, men aldrig gått igång och skällt på riktigt. Det är skönt! Större delen av tiden ligger han på någon av sina favoritplatser med magen i vädret (känns skönt att han känner sig trygg!). Favoritplatserna är sängen, soffan, mattan och hans biabädd. Mjukt ska det va'! ;) 
(gammal bild, vad brun han var!)
 
Har hittills hunnit träffa grannarna på mitt våningsplan, båda två supertrevliga! Aslan är ensam kille på våningen (förutom husse). Men han är inte enda djuret då ena grannen har en superfin katt.
Jag var inne och hälsade på lite snabbt hos ena grannen och fick se hur tvåorna i huset såg ut, men Aslan fick inte följa med eftersom katten inte gillar hundar. Då satte Aslan igång och skälla så gick snabbt tillbaka igen. Självklart väntade jag tills han var helt tyst innan jag gick in och låtsades inte om någonting. Får vänja in honom korta stunder i taget. Här hemma dröjde det ju tills Aslan var 6 månader innan han klarade av att vara ensam helt (eftersom han alltid haft Mio med sig var han inte van att vara ensam) så jag får ge det lite tid.
 
Vi har också anmält oss till en tvådagars dragtävling i Vaggeryd, wihoo!!! Tror inte det kommer gå bra för oss, men huvudsaken är att vi tar oss runt! Vi är inte särskilt vältränade av oss och banan är 4,8km i kuperad teräng, men jag tänker inte tävla mot någon annan än mig själv, trots att jag kör i tävlingsklassen. Det viktigaste är att vi har roligt! 
/Fanny

Våren är på väg!

Publicerad 2016-03-09 10:45:05 i 3. Vardag med Mio och Aslan,

Nu har snön äntligen börjat försvinna på riktigt! Det betyder att träningssäsongen kan dra igång på allvar! Det har ännu varit lite för kallt för att träna några större pass ute. Men snart är det dags!

Några bilder från i höstas, här har han lite kortare päls. Nu har han hela 18 cm!
 
 

fixad fot och flytt

Publicerad 2016-03-07 16:57:00 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

Hela helgen har gått åt till att flytta. Jag och husse har tillsammans med pappa burit möbler, handalt och massa annat. Aslan fick inte vara med, svårt att måla väggar och bära runt på möbler med sin pälsbeklädda älskling springandes runt benen. Men han har varit uppe och tittat ett par gånger! Soffa, soffbord, skrivbord, säng, skrivbordsstol och matgruppen är köpta begagnat. Matta, tv-bänk och tv är köpta nytt. Mattan blev helt perfekt, och soffan står så att Aslan kan ligga i den och ha översikt över hela lägenheten, hallen och dörren.
Snart börjar vår lydnadskurs, ska bli superspännande! Det har inte blivit jättemycket träning just nu på grund av flytten, mycket i skolan och min dåliga fot. Idag var jag på Ryhov och fick kortisonsprutor på två ställen i foten. Just nu gör det väldigt ont, men det borde gå över om några dagar och sedan är förhoppningsvis foten helt bra med lite tur. Sedan kan vi hårdträna inför Hapimag-draget, utställningsspring och annat. Ska bli jättekul!
 
/Fanny

Idag är ingen vanlig dag...

Publicerad 2016-03-03 23:05:38 i 3. Vardag med Mio och Aslan, Aslan,

För idag är det Aslans födelsedag!!! Min lille pojk är inte så liten längre, idag fyller han hela två år. Tiden flyger fram! Han har mognat otroligt mycket det senaste året. Blivit lugnare, gosigare, mer fokuserad.
 
En av hans födelsedagspresenter är en nystart i form av en biabädd.
För när man flyttar hemifrån förtjänar man en ny säng!
Ja, ni läste rätt! Jag och Aslan ska flytta!!! I dagarna går flyttlasset till en supermysig liten etta på tredje våningen, nyrenoverad med vätterutsikt! Hur fin som helst! Kan kanske lägga ut lite bilder om jag kommer ihåg att ta några. Just nu ser det ut som kaos där, kartonger överallt.
Vi flyttar dock inte långt. Tar knappt 10 minuter att gå dit här hemifrån, lägenheten ligger på andra sidan dalen på Ekhagen. Så jag kan flytta in lite efterhand, och flytta saker när jag har tid till det.
 
Hur som helst. Åter till Aslans födelsedag. 
Idag har vi även firat fössta tossdan i mass. Åtminstone matte, hon och husse gick på Bernards konditori och åt sallads-och tårtbuffé! Aslan fick kycklingbitar och massa godis när vi kom hem. Han fick även en nosklippning och kloklippning. Man måste ju vara fin på sin födelsedag! ;) 
Aslan har även haft en ålderskris. I morse när han gick promenad med mamma drog han inte i kopplet utan gick jättesnällt hela vägen. När Hanna kom hem efter skolan förmådde han inte ens ställa sig upp från sin bädd utan låg kvar. Han kände sig nog gammal, men så fort jag kom hem var han sig själv igen!
/Fanny med sin nyblivna tvååring sovandes bredvid

Nose Work!

Publicerad 2016-03-02 23:08:47 i 3. Vardag med Mio och Aslan, 5. Träning,

Nu har vi tränat Nose Work i drygt en månad och jag måste säga att Mio har imponerat stort! I början tyckte varken jag eller Mio att det var speciellt kul, men grunder är såklart viktigt! Men ju längre vi har kommit desto roligare blir det! Jag trodde inte detta var en sport för Mio då jag upplevt att han inte är så bra på att använda nosen, men där hade jag fel! På den här korta tiden har han lärt sig att markera doften både i kartongsök och inomhussök! Dessutom går svansen som bara den! En riktig allroundhund!
På filmerna blev det bara lite mindre sök, svårt att både filma och ha koll på Mio samtidigt! Men det ger en liten bild av hur roligt han har!
 

Vilka är Mio och Aslan?

------------***Ev. valpplaner under 2017 *** ------------ Bloggen handlar om våra portugisiska vattenhundar Mio och Aslan och deras liv. Aslan bor i Jönköping med matte Fanny medan Mio bor i Uppsala med matte Frida och lever livet som hund till en veterinärstudent. Mio är en träningsglad, härlig kille med fyra tassar på jorden. Aslan är en tonåring fylld av glädje och energi som helst skulle leka all sin vakna tid om han fick. Det blir många, långa skogspromenader, mycket träning, tävlingar i många grenar och lite annat smått och gott. Detta visar vi främst genom en mängd härliga bilder!

Senaste inläggen om Mio och Aslan

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin Djur & husdjur bloggar TopBlog.se - Sveriges största bloggar Hundar Nöjen
Toppblogg.se bloggar skor på nätet Besökstoppen Husdjur
Billigt-Webbhotell.info