Mio och Aslan

Svamppromenad

Aslan och Mio har varit ute på promenad i skogen i hopp om att hitta lite av skogens guld. Några stycken kantareller fick vi med oss hem, men även två blöta hundar fulla med frön... Det var i alla fall lite extra spännande att gå off road och det fanns många goda pinnar att tugga på så det får det vara värt!

Agilitytävling
I helgen var det dags för agilitytävling igen, både lördag och söndag. På lördagen var det 3 lopp agility i regn. Slalomen satte han klockrent alla tre gångerna! Tyvärr diskade vi oss i två, bla för att Mio fuskade på kontaktfälten i det ena och fick en retlig rivning i sista, så 5 fel... På söndagen var det 3 x hopp och det spöregnade hela dagen och var jättehalt! Han fick några rivningar, missade två slalomingångar och i sista loppet glömde jag att vänta på startsignalen. Så det var en besviken matte som åkte hem igen. Visst, Mio älskar agility, men frågan är om matte fortfarande gör det... Det börjar bli riktigt trist att det inte fungerar när han har jättefina kontaktfält på träning, sätter slalomen i princip jämt (tex på lägret ville vi få hjälp med slalomet och de gör massa svåra kombinationer och han sätter allt så de inte ens förstår vad problemet är) och river sällan hinder... För någon vecka sedan när vi tränade satte han ett felfritt lopp på en klass 2/3 bana på första försöket! Men på tävling - då fungerar det aldrig. Och om vi mot förmodan faktiskt nollar, ja då ligger vi precis utanför pinnen istället. Jag hoppas så att vi kan få med oss något positivt från en agilitytävling innan säsongen är slut, annars blir det nog en paus i agilityn framöver...
 
 
 
Vattenarbete med Mio
Det har inte blivit många badtillfällen i sommar tyvärr, detta var i alla fall några filmer från sommarens första vattenträning! Vi testar momenten för nivå 1.